Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Efenpress.gr: Οι πρόσφατες αναρτήσεις της

Ξεκινήστε την ΚΑΘΑΡΣΗ από τον Παπανδρέου


του Αριστοτέλη Βασιλάκη


Με αφορμή τη διερεύνηση της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» θα καταθέσω μια ιδέα προς τον κυβερνητικό σχηματισμό, τουλάχιστον προς σκέψη, ως την ώρα που θ’ αρχίσει – αν τελικά αρχίσει – «το δύσκολο ταγκό» της απόδοσης ευθυνών για τα εγκλήματα της μεταπολίτευσης…
15.3.15

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος θα τιμήσει τον Στρατιωτικό που βρήκε και παρέδωσε χρήματα

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα τιμήσει σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον ΕΠΟΠ Λχία (ΠΖ) Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος βρήκε σημαντικό χρηματικό ποσόν έξω από τράπεζα στην Ξάνθη και χωρίς δεύτερη σκέψη τα παρέδωσε.

 Η πράξη του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς σε δύσκολες εποχές οικονομικής κρίσης, δεν δέχθηκε να λάβει ούτε το ποσόν που δικαιούται, σύμφωνα με το νόμο.

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συγχαίρει τον Στρατιωτικό για την ενέργεια του η οποία, εκτός από τον ίδιο, τιμά ολόκληρο το Στράτευμα.
kranosgr
15.3.15

Ειδοί του Μαρτίου, τότε και τώρα!

44: Ειδοί του Μαρτίου. Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονείται από μία ομάδα ρωμαίων συγκλητικών.





2015: Ειδοί του Μαρτίου.Η Ευρωπαΐκή Ένωση δολοφονείται από μια παλιόγρια και έναν κομπλεξικό ανάπηρο.
15.3.15

ΜΠΡΑΒΟ!!! Θα μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ με τα ΜΜΜ οι μακροχρόνια άνεργοι της Αθήνας!


Τη δωρεάν μετακίνηση μακροχρόνια ανέργων στην πόλη θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, σύμφωνα με παρέμβαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Μάνου Μανουσάκη, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
15.3.15

“Παγώνουν” το ΕΣΠΑ, για… τεχνικούς λόγους, οι Βρυξέλλες!


Σε μία πρωτοφανή κίνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν οι κοινοτικές υπηρεσίες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες “προειδοποιούν” την ελληνική κυβέρνηση πως θα “παγώσουν” το ΕΣΠΑ!
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.
15.3.15

Δημιουργία στρατοπέδων για μετανάστες προτείνουν Μογκερίνι και Αβραμόπουλος


Θα γίνουν στη Β. Αφρική και στη Μέση Ανατολή


Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλαν μια επιστολή στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ προτείνοντας να ξεκινήσουν συνομιλίες με κυβερνήσεις χωρών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για την κατασκευή «τοπικών δυνατοτήτων για τη διαχείριση της μετανάστευσης»

15.3.15

Βαρουφάκης: «Εχουμε διασφαλίσει τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις»


«Η εξέλιξη των δημοσίων εσόδων δεν είναι καθόλου κακή. Υπήρξε μείωση το πρώτο δίμηνο, αλλά παράλληλα υπήρξε μείωση δαπανών, οπότε αυτό έχει μεγάλη σημασία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εξασφάλιση των κονδυλίων για μισθούς και συντάξεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στον Alpha.
15.3.15

Το Βατικανό υπέρ της χρήσης βίας εναντίον των τζιχαντιστών - Νέα "σταυροφορία" ενόψει;

Efenpress: Καιρός ήταν...
___________________
Το Βατικανό τάσσεται υπέρ της χρήσης βίας, προκειμένου να σταματήσουν οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εναντίον Χριστιανών και άλλων μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή, εφόσον δεν βρεθεί πολιτική λύση. Τάδε έφη ο Αρχιεπίσκοπος Silvano Tomasi, υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Βατικανού στον ΟΗΕ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η γενοκτονία που διαπράττει το Ισλαμικό Χαλιφάτο πρέπει να σταματήσει. 
15.3.15

Η Αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα - Αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε ο Β.Γιακουμάκης;

Το πτώμα του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής (15/3/2015) στην περιοχή Κατσικάς Ιωαννίνων.
Ο υπεύθυνος ερευνών της οικογένειας επιβεβαίωσε δημόσια λίγες ώρες μετά την εξεύρεση του πτώματος στη λίμνη, ότι το πτώμα ανήκει στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.
15.3.15

«Έξωθεν μάχαι, έσωθεν φόβοι»


του Στέλιου Παπαθεμελή



Η Τουρκία σε μια κίνηση υπερκλιμάκωσης των προκλήσεων κατά της εθνικής μας
κυριαρχίας εξέδωσε notam δεσμεύοντας το μισό Αιγαίο όλο το 2015 για
ασκήσεις. Η ελληνική αντίδραση υπήρξε ( ευτυχώς ) αποφασιστική και οδήγησε
στην απόσυρση της notam. Ο δράστης προσποιήθηκε …. λάθος!

Βεβαίως η Άγκυρα, με ή χωρίς notam, προσβάλλει καθ’ έξιν, κατά
συρροήν και κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αυτά της
Κύπρου. Ατιμωρητί ! Αυτό είναι το πρόβλημα.
15.3.15

Ελευθερία και βίος ενάρετος πάνε πάντοτε μαζί




Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός

Στην Αθηναϊκή αγορά του ''Χρυσού αιώνα'', σαν υψώσει ο ήλιος το μπόϊ του και κάνει τον ιδρώτα ποτάμι, , τα συνάφια παρατάνε για λίγο τις δουλειές τους και πιάνουνε την κουβέντα.
- Περικλή, εσύ που τόσα ξέρεις, πες μας τί είναι ευτυχία;
- Ο παππούς ο Θουκυδίδης έλεγε: ''Το εύδαιμον το ελεύθερον''. Ευτυχία είναι η ελευθερία.
- Και ελευθερία τί είναι;
- ’’Ελευθερία εστί αγαθή συνείδησις’’. Έτσι δίδασκε ο σοφός Περίανδρος από την Κόρινθο. Ελευθερία και βίος ενάρετος πάνε πάντοτε μαζί. Θυμάστε τί έλεγε ο δάσκαλος εκείνος, που τον καταδικάσαμε να πιει το κώνειο; ''Όποιος παρασύρεται από τις απολαύσεις και τις ηδονές του σώματος,  καταντάει δούλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος, εάν δεν είναι κύριος του εαυτού του''. 
15.3.15

«Πόσο πάει γιατρέ;» Ο «τιμοκατάλογος» με τα φακελάκια

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει «τιμοκατάλογος» για τα φακελάκια από τη στιγμή που πρόκειται για μια παράνομη διαδικασία, θα σκεφτείτε. Λογικό το ερώτημα. Υπάρχει όμως απάντηση. Μια επιστημονική ομάδα προχώρησε έρευνα για το φακελάκι η οποία βασίστηκε στις απαντήσεις 2741 Ελλήνων από διάφορες περιοχές της χώρας.

15.3.15

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Συντριβάνι: Το σύμβολο της αναβάθμισης που κατάντησε κάδος σκουπιδιών (ΦΩΤΟ)

Efenpress:Πάντως "συντριβάνι" δεν λέγονται οι βρύσες....
__________________
Στο πιο κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, στο σημείο που συναντιούνται η Εγνατία και η Εθνικής Αμύνης, δύο από τους μεγαλύτερους και τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, στέκεται λες και είναι βγαλμένο από μία άλλη εποχή, το συντριβάνι με την μεγάλη ιστορία που λίγοι γνωρίζουν.
 Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
Χιλιάδες φοιτητές, καταστηματάρχες, οδηγοί αλλά και απλοί περαστικοί περνούν μπροστά από αυτό το φημισμένο συντριβάνι. Δίνουν ραντεβού, κάθονται, αγναντεύουν την βοή της πόλης, συζητούν, ελάχιστοι είναι όμως αυτοί που γνωρίζουν την ιστορική του αξία. 
15.3.15

Μαξίμου: Κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων – Δεν θα ληφθούν υφεσιακά μέτρα

Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε αυτοί να καταβάλλονται κανονικά, διαβεβαιώνει κατηγορηματικά το Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ληφθούν περαιτέρω υφεσιακά μέτρα για να συνεχιστεί ο παραλογισμός της λιτότητας που με τόσο κόπο και πάθος τίμησε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά».
15.3.15

Έρευνα του ΣΔΟΕ για Λαλιώτη και Βάσω Παπανδρέου!


Το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί επείγουσα έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό του Κώστα Λαλιώτη και της Βάσως Παπανδρέου.
Επίσης η εφημερίδα υποστηρίζει ότι εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για το πώς η Εθνική Τράπεζα πούλησε την «Πανγαία» με ακίνητα αξίας 1 δισ. ευρώ σε ιδιώτη που πλήρωσε μόλις 36 εκ. ευρώ!
http://ysterografa.gr/
15.3.15

"Συναγερμός" για πτώμα νεαρού κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή (περισσότερες λεπτομέρειες)



Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα εντοπίστηκε πριν από λίγα λεπτά κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που βρίσκεται κοντά στην Γαλακτοκομική Σχολή. 



Οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για το Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.
15.3.15

Βραζιλία: Λεωφορείο έπεσε σε γκρεμό - Τουλάχιστον 51 νεκροί (φωτογραφίες)

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, όταν επιβατικό λεωφορείο ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία της χώρας αυτής.
15.3.15

Aλβανοί 'βαφτίστηκαν' Γιαννιώτες για να πετύχουν ελληνοποίησή τους

Ένα νέο σκάνδαλο φαίνεται πως ανέκυψε στις υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο μάλιστα οδήγησε την Δημοτική Αρχή να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο λόγος για υπόθεση χορήγησης ιθαγένειας σε Αλβανούς πολίτες, με πλαστά πιστοποιητικά, η οποία αποκαλύφθηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο, που έγινε κατόπιν αιτήματος του Προξενείου Αργυροκάστρου.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπεγκας σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «στα πλαίσια της διαφάνειας ο Δήμος θα κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να διαλευκανθεί το θέμα».
15.3.15

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ο διευθυντής της σχολής τα ήξερε όλα

Μια νέα σοβαρή μαρτυρία, που ακούστηκε στο «Φως στο τούνελ» τη νύχτα της Παρασκευής, σόκαρε.


Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής γνώριζε τα ακραία περιστατικά που συνέβαιναν κι έψαχνε γεμάτος αγωνία τρόπους για να τα αντιμετωπίσει.
15.3.15

Οι περιπολίες μάχης των ρωσικών βομβαρδιστικών που τρομάζουν το ΝΑΤΟ

Από το τέλος του περασμένου έτους χώρες από τη Σουηδία μέχρι και τις ΗΠΑ μιλούν για  την αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών σε πτήσεις τους στο διεθνή εναέριο χώρο. Για ποιον λόγο όμως οι χώρες του ΝΑΤΟ δείχνουν να αγωνιούν για αυτές τις κινήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών και υπάρχει ουσιαστικός λόγος για τις δυτικές χώρες να ανησυχούν;
Οκτώ ερωτήματα αναζητούν απάντηση: