Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο !



  Σύμφωνα με  δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 29χρονος Ελληνας στρατιωτικός και ο 25χρονος Βρετανός, μέλος ΜΚΟ που εντοπίστηκαν χθες να κινούνται σε απαγορευμένη ζώνη στην Βύσσα και συνελήφθησαν, προηγουμένως είχαν μεταβεί στο στρατόπεδο "Δελαγραμμάτικα" της 7ης Ταξιαρχίας και προσπάθησαν να βγάλουν φωτογραφίες .


Έγιναν όμως αντιληπτοί από τους σκοπούς, δόθηκε συναγερμός  όμως  αυτοί επιβαίνοντες ΙΧ αυτοκινήτου ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Efenpress

Αργότερα συνελήφθησαν  στη ΖΑΠ
( ζώνη ασφάλειας προκαλύψεως), κοντά στο προγεφύρωμα του Καραγατς χωρίς την ειδική άδεια και φωτογράφιζαν την περιοχή, κάτι που κίνησε τις υποψίες σε στρατιωτική περίπολο της Ταξιαρχίας "ΡΙΜΙΝΙ", η οποία είναι αρμόδια για τον έλεγχο των περιοχών της Ορεστιάδας, Καστανεών, Τριγώνου και Νέα Βύσσα όπου και συνελήφθησαν.

Οι δύο συλληφθέντες το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Ορεστιάδας, όπου και έλαβαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν σε εισαγγελέα και ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από το γεγονός ότι κινούνταν εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκαλύψεως, είχαν στην κατοχή τους και φωτογραφικό υλικό από την περιοχή.

Ο 29χρονος στρατιωτικός είναι μόνιμος υπαξιωματικός του στρατού, υπηρετεί σε μονάδα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο 25χρονος Βρετανός, εργάζεται σε ΜΚΟ στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Οι δύο άνδρες, που φορούσαν πολιτικά, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τουρισμό.


πηγή https://www.pronews.gr/