Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Γ.Τράγκας: «Το σενάριο είναι να πάμε σε ύφεση 11% και πάνω - Η παρούσα κυβέρνηση θα σαρωθεί από την μαζική αντίδραση»

Και η άλλη κυβέρνηση που θα έλθει θα είναι...καλύτερη! Καημένη Ελλάδα!
Juan
Για την οικονομική καταστροφή που έρχεται στην χώρα και για το κύμα μαζικών αντιδράσεων που έρχεται λόγω της επικείμενης φτωχοποίησης μετά τον αναγκαστικό οικονομικό «πάγωμα» που επέβαλε η κυβέρνηση, μίλησε ο Γιώργος Τράγκας. 
Αυτή την φορά άσκησε έντονη κριτική στον Σ.Τσιόδρα ο οποίος διέψευσε τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρος Ν.Τραμπ και πήρε απροκάλυπτα το μέρος του ΠΟΥ, ο οποίος έχει πιαστεί ουκ ολίγες φορές να προχωράει σε αναληθείς δηλώσεις για την μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και για την φονικότητά του.

Κυρίως όμως εστιάζει στα αμείλικτα νούμερα της οικονομικής ισοπέδωσης που προκλήθηκε από το κλείσιμο της χώρας. Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπογράψει νεά θηριώδη μνημόνια που τα προηγούμενα θα είναι «παιδική χαρά».
«O «Μεσσίας» καθηγητής (αμετροεπής) διέψευσε τις πληροφορίες του Αμερικανού Προέδρου και υπερασπίστηκε τους Κινέζους και τον «σκοτεινό» Αιθίοπα Πρόεδρο του ΠΟΥ.
Επιβεβαιώθηκαν όλες οι πληροφορίες που σας έδινα για τις ευθύνες του Πεκίνου και του ΠΟΥ για τον κορονοϊό που ξέφυγε από το κρατικό εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν που ελέγχουν οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις. 
Υπάρχουν ήδη, αποκαλυπτικές και διασταυρωμένες πληροφορίες των Αμερικανών βρετανικών υπηρεσιών για τις ευθύνες των Κινέζων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε δώσει πιστοποιητικό ασφαλείας επιπέδου 4, στο εργαστήριο της Γιουχάν, για να δουλεύει πάνω σε επικίνδυνους ιούς. Τα επόμενα 24ωρα θα αρχίσει μεγάλη αντεπίθεση του Αμερικανού Προέδρου, με πλήθος αποκαλύψεων. 
Ήδη – οι εγκυρότερες αμερικανικές εφημερίδες- η WASHIGTON POST και οι TIMES της Νέας Υόρκης, φωτίζουν σκοτεινές πτυχές της παρασκηνιακής συνεργασίας των Κινέζων, του Αιθίοπα Προέδρου του ΠΟΥ και ορισμένων οικονομικών παραγόντων, όπως ο  Μπιλ  Γκέιτς.
Χθες το απόγευμα στις 6, ένας ηλίθιος άνθρωπος εδώ στην Αθήνα, επιχείρησε να διαψεύσει τις πληροφορίες του Προέδρου Τραμπ, του κου Πομπέο και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπερασπιζόμενος τον Αιθίοπα Πρόεδρο του ΠΟΥ και τους Κινέζους. Πρόκειται περί επικίνδυνου ηλίθιου. Να προσέχει η κυβέρνηση.
Δυστυχώς, μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα δεν θα υπάρχει το Δελφινάριο στις 6 το απόγευμα και δεν θα έχουμε αυτή την εκπληκτική παράσταση που δίνει ο θίασος των τριών.
Είχα κάποιες αμφιβολίες, αλλά από χθες δεν έχω καμία. Ο ένας έχει παραλήρημα μεσσιανισμού και αισθάνεται κάπου υπεύθυνος για το θάνατο του παππού του και τις γιαγιάς του.
Ο άλλος, ο αξύριστος, με το βαρύ βλέμμα και τη φωνή καπνιστή που γουστάρει άφιλτρα, έχει το σύνδρομο του πεζοναύτη, που ακούει στον ύπνο του να θερίζουν τα πολυβόλα στην Οκινάουα.
Ο ένας ανακοινώνει μηδενικούς αριθμούς για τον COVID -19 και ο άλλος φουντώνει, αγριεύει και φωνάζει : «όποιος πάει να ανάψει κερί στη μνήμη του πατέρα του, θα συλληφθεί πάνω από τον τάφο!».
Ο τρίτος, με τα χοντρά γυαλιά και το πλαδαρό πρόσωπο, κάθεται στη γωνία. Και μόλις ερωτηθεί για τα τεστ ή για τις μονάδες εντατικής θεραπείας, αναπηδά ελαφρά ως βάτραχος και κοάζει – απαντά αόριστα.
Θέλω να πω στον αγαπητό πρωθυπουργό σήμερα ότι αι γενεαί πάσαι θα υμνούν, δηλαδή θα αφηγούνται την οικονομική άβυσσο, που φέρνει η αμετροέπειά του. Θα σχηματιστούν ουρές ανέργων, πεινασμένων και μολυσμένων, που δεν θα αναχαιτίζονται ούτε με την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ, ούτε με επιδόματα – αντίδωρα.
Η παγκόσμια κοινότητα οδηγείται σε κραχ, ίδιο με εκείνο του 1929. Εδώ στην Ελλάδα η παρούσα κυβέρνηση θα σαρωθεί από ένα πελώριο κύμα μαζικής αντίδρασης, εξαιτίας της ανείπωτης φτώχειας. Ήδη χθες, εκατοντάδες άνθρωποι σχημάτισαν ουρές στα ΚΤΕΛ, για να πάρουν δέματα από την επαρχία που περιείχαν τρόφιμα.
Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, βάλτε ένα φρένο στον παραλογισμό και στην υπερβολή. Παν μέτρον άριστον. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει ο ΠΟΥ, ο αριθμός των νεκρών από τον COVID-19, μέχρι σήμερα είναι περίπου το 1/6 του ετήσιου αριθμού των νεκρών από τη συνήθη γρίπη. Μη σας παρασύρει ο κος Τσιόδρας. Οι θάνατοι από συνήθεις λοιμώξεις, από φλεγμονές, είναι η τρίτη αιτία θανάτου, μετά τις καρδιοπάθειες και τον καρκίνο. Ένας στους 40 θανάτους από συνήθεις, φυσιολογικούς κορονοϊούς, προέρχεται από COVID-19.
Μην σας πουλάνε, διάφοροι κακοί σύμβουλοι ότι τα μέτρα που πήρατε αποτελούν πολιτικό θρίαμβο. Ο φίλος σας, ο κος Τσιόδρας, κάθε απόγευμα ψιθυρίζει μεταξύ άλλων ότι δεν έχουμε κοινωνική ανοσία και ότι ο ιός μπορεί να επανέλθει. Δηλαδή, κρατάει πισινή, για το ενδεχόμενο επιστροφής του κορονοϊού και πετάει το μπαλάκι της οικονομικής καταστροφής στην κυβέρνηση, μακριά από το οικόπεδο του λοιμωξιολόγου.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, η  Ευρώπη επιχειρεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, αν και καταγράφει ακόμη μεγάλους αριθμούς νεκρών και κρούσματα. Η Γερμανία ανοίγει σταδιακά τα καταστήματα. Η Ισπανία επέτρεψε, ειδικά στο Νότο της, να συνεχιστούν όλες οι κατασκευές. Τα εργοστάσια επαναλειτούργησαν στη μαρτυρική Ιταλία. Η Δανία ανοίγει τα σχολεία. Η Σουηδία ποτέ δεν έκλεισε την αγορά της.
Εμείς;  Η χρεοκοπημένη μνημονιακή Ελλάδα, θα παραμείνει σε καραντίνα;  Το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, έδωσε χθες ανατριχιαστικά σενάρια, για τις εξελίξεις στην οικονομία μας. Εσείς θα εξακολουθείτε να καμαρώνετε, ότι μας σώσατε, ενώ παγώσατε τη ζωή στην Ελλάδα και όλοι εκτιμούν στο εξωτερικό, ότι θα υποστούμε τη μεγαλύτερη ζημιά και θα κάνουμε δεκαετίες να συνέλθουμε;
Υπάρχει μια τρέλα σε όλη αυτή την ιστορία. Μια ψευδαίσθηση ότι γλιτώσαμε από τον COVID-19, ενώ ανοίξαμε την πόρτα σε μια τρομακτική οικονομική σηψαιμία και σε ένα πλήθος μολυσματικών ασθενειών.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, που το πάτε; Βλέποντας τη χθεσινή συνέντευξη των κυρίων Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ανησύχησε πάρα πολύ. Ο κος Τσιόδρας, ξαφνικά άρχισε να μιλάει για την πρώτη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και για διαλόγους του με μοναχούς.
Έπειτα αναφέρθηκε σε επιστολή που πήρε από έναν ηλικιωμένο, που τον ρώταγε πότε θα βγει από το σπίτι του, να πάει βόλτα στον καθαρό αέρα. Κάτι δεν πάει καλά με τον Καθηγητή και για αυτό είμαι 100% σίγουρος.
Έχω συναντήσει εκατοντάδες καθηγητές της Ιατρικής και άλλων επιστημών στη ζωή μου, τέτοιο συνειρμό και τέτοιες απαντήσεις δεν έχω ξαναδεί.
Ύστερα άκουσα, αυτόν τον ανεκδιήγητο και ανεπανάληπτο Χαρδαλιά, ο οποίος προσβάλλει την κοινή νοημοσύνη. Την ώρα που μιλάει, νομίζεις ότι στην Ελλάδα, έχουμε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα.
Νομίζεις ότι είναι στην Ιταλία ή στην Ισπανία ή στη Νέα Υόρκη. Χθες, αφού πρώτα μας είπε πάλι τέλος οι εκκλησίες και τα κοιμητήρια, μετά μας είπε ότι όλοι μαζί ανεβαίνουμε το Γολγοθά  και δίνουμε τη μάχη και ότι κάποτε θα λέμε στα παιδιά μας, ήμουν και εγώ εκεί. Ένας άπειρος ψυχολόγος, αντιλαμβάνεται αμέσως, ότι ο άνθρωπος βάρεσε μπιέλα και χάνει λάδια. Ένας σοβαρός άνθρωπος, δεν λέει σε εκατομμύρια πολίτες, ότι μετά από ένα ή δύο χρόνια θα λένε : «ήμουν και εγώ εκεί…».
Επίσης, παρατήρησα χθες, ότι ο κος Τσιόδρας εμμέσως πλην σαφώς, διέψευσε όλες τις καταγγελίες του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, υπέπεσε στο ολίσθημα, να υπερασπιστεί τόσο τον Αιθίοπα Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όσο και τους Κινέζους που κατηγορούνται για διαφυγή του ιού, από το εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν. Επίσης, για πρώτη φορά παραδέχθηκε ( και με επιβεβαίωσε ) ότι χρησιμοποιούνται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας, οι συνδυασμοί φαρμάκων του Ντιντιέ Ραούλ.
Ελπίζω να μην τρελαθούμε ή να μην φτάσουμε στο σημείο να επαναστατήσουμε από τα παράλογα και τα υπερβολικά που βλέπουμε αυτή την εποχή.
Όλες οι γρίπες το 1957, το 1968 άφησαν πίσω εκατομμύρια νεκρούς. Και στις προηγούμενες γρίπες, οι άνθρωποι πέθαιναν από πνευμονία. Με κυανομένα χείλη – όπως έγραφαν – οι εφημερίδες της εποχής. Και τις προηγούμενες φορές έψαχναν για γάντια, μάσκες και αντισηπτικά. Η ζωή όμως δεν πάγωσε. Η ζωή δεν σταμάτησε. Ούτε επικράτησε αυτός ο τηλεοπτικός πανικός, που με ευθύνη των τηλεοπτικών δικτύων έχουμε στη ζωή μας. Δεν έγιναν ποτέ πρώτα θέματα, ένας ιερέας που κοινώνησε έναν πιστό, ούτε ένας κουρέας που συνελήφθη με το ψαλίδι στο χέρι.
Ουδέποτε σε επιδημία γρίπης με χιλιάδες νεκρούς άνοιγαν τα πορτ μπαγκάζ των ΙΧ για να διαπιστωθεί αν κουβαλάνε σούβλες, κάρβουνα ή αρνιά.
Η όλη ιστορία που παρακολουθούμε, έχει σκηνές φαιδρότερες και από εκείνες που ζήσαμε στην εποχή του Παττακού. Όταν κατέβαινε, μάζευε τα αποτσίγαρα και έβαζε πρόστιμα στους παραβάτες που τα πετούσαν από τα παράθυρα τν αυτοκινήτων τους.
Υπάρχει πλέον ένας υγειονομικός σαδομαζοχισμός που εκβάλλει σε όλους τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ο ανθρώπινος νους δεν διεγείρεται μόνο από τη φοβία του ιού και των επιπτώσεων της νόσου. Καταλαμβάνεται από σκηνές έντασης, πανικού σε νοσοκομεία που ασφαλώς είναι ξένα, δεν είναι ελληνικά. Και από φέρετρα, που ασφαλώς είναι ξένα, δεν είναι ελληνικά.
Ωστόσο, προκειμένου να προβληθεί η απόλυτη επιτυχία των κυβερνητικών μέτρων, οι συνάδελφοί μου δείχνουν ολοένα και περισσότερες μάσκες στην τηλεόραση. Προσέξτε. Δεν έχουμε πια, ούτε τραγούδια στα μπαλκόνια της Ιταλίας, ούτε συναυλίες σε ταράτσες της Ισπανία, ούτε χειροκροτήματα. Κόπασαν. Κουράστηκε ο κόσμος.
Σκεφτείτε ότι η επίσημη καταγραφή κρουσμάτων COVID-19 στη Συρία του Άσαντ είναι 2.
Σίγουρα θα προσέξατε, ότι σιγά σιγά, ενώ έχουν μηδενιστεί τα κρούσματα COVID-19, μπήκε πάλι στα δελτία ειδήσεων, η ελληνοτουρκική διαμάχη. Ο Ερντογάν, θέλει να εξάγει την  οικονομική κρίση και τον ιό στο Αιγαίο. Ενδεχομένως, ο κορονοϊός θέλει να κάνει διακοπές, εδώ στο αρχιπέλαγος, κολυμπώντας ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά πολεμικά.
Δυστυχώς δεν θα έχουμε δελφινάριο μέχρι τη Δευτέρα. Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, αι γενεαί πάσαι υμνούν την Ταφή του. Δεν θα πάμε στις εκκλησίες. Δεν θα πάμε στην Ανάσταση, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά, θα κάνουμε ό,τι λέει ο θίασος των τριών.
Ο υιός Μητσοτάκης και αυτοί θα περάσουν στην ιστορία.
Χθες μου έλεγε κορυφαίος καθηγητής χειρουργός, ένας από τους καλύτερους του κόσμου, ότι ακούει τον Τσιόδρα να μιλάει για την Τρίτη ηλικία και βγάζει εξανθήματα. Ο καθηγητής είναι 70 ετών, τρέχει κάθε πρωί 5χλμ και χειρουργεί εδώ και στην Αμερική.
Έχει σκεφτεί κανείς, πόσες χιλιάδες είναι οι επιχειρηματίες, οι επιστήμονες, οι διευθυντές επιχειρήσεων και οι εργαζόμενοι που είναι πάνω από 60-65 ετών;
Το πιο τρελό είναι ότι από τη μία θέλουν να ανεβάσουν το όριο συνταξιοδότησης στα 75 και από την άλλη να κλείσουν καραντίνα στα σπίτια όσους είναι πάνω από 63!
Μάλιστα χθες, ένας συνάδελφος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τα έβαλε με την κα Φον ντε Λάιεν, που θέλει να μείνουν στα σπίτια τους οι ηλικιωμένοι. Το εκπληκτικό, όπως μου έλεγε ο φίλος μου ο καθηγητής ιατρικής, είναι ότι οι ηλικιωμένοι, δεν μεταδίδουν τον ιό. Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά και οι ηλικίες 30 με 40 μεταδίδουν τον ιό.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες, τα στελέχη της Goldman Sachs εκτιμούν ότι θα υπάρξει ένα ιστορικό σοκ στην παγκόσμια οικονομία. Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε, επισημάνθηκε πως θα υπάρξουν δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα. Η ύφεση στις ΗΠΑ θα φτάσει το 6,2% και στην ευρωζώνη το 9%. Η σοβαρότερη ύφεση θα έρθει στην Ιταλία. Η ανεργία θα εκτοξευτεί στις ΗΠΑ στο 15%, ενώ στην Ισπανία στο 20%.
Αυτό που έρχεται στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο που ήρθε με τα μνημόνια. Το πολιτικό προσωπικό και το βαθύ κράτος, φοβούνται ότι μπορεί να ανατρέψει τις δομές του υπάρχοντος συστήματος, δηλαδή τους πολιτικούς και οικονομικούς προύχοντες και για αυτό σχεδιάζουν να πάρουν αυταρχικά μέτρα.
Ήδη μου ανέφεραν χθες, περισσότεροι από 6 γιατροί νοσοκομείων, ότι υπάρχουν κυβερνητικές εντολές, να φιμώνονται ή να αποφεύγουν οι γιατροί να αναφέρονται στις ελλείψεις του ΕΣΥ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικά ο Κικίλιας, ούτε ικανό αριθμό γιατρό προσέλαβαν, ούτε έχουν αναπτύξει τις μονάδες εντατικής θεραπείας, ούτε ενίσχυσαν το ΕΣΥ. Όταν φωτιστούν όλες οι πτυχές, θα φανεί ένα βρόμικο παιχνίδι, ένα ψέμα, στο οποίο μετείχαν και μέλη της επιτροπής δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, υπάρχουν τρία σενάρια για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει ο κορονοϊός στην Ελλάδα.
Το πρώτο σενάριο είναι να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα και αυτό θα στοιχίσει ύφεση μείον 4,4. Το δεύτερο σενάριο να έχουμε μεσαίου ρυθμού επιστροφή, με ύφεση 5-6%. Το χειρότερο σενάριο είναι να επιστρέψουμε αργά στην κανονικότητα, με αποτέλεσμα να πάμε σε ύφεση -11 plus. Μιλάμε για ανατριχιαστικά νούμερα.
Εύχομαι να διαψευστώ. Τα μέτρα του κου Τσιόδρα, φέρνουν στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή, από την εποχή της Απελευθέρωσης.
Στην καλύτερη περίπτωση, ο θεός να μας λυπηθεί, η ύφεση που έρχεται θα φέρει το βιοτικό επίπεδό μας, κοντά σε εκείνο της Βουλγαρίας.
Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί, ότι τα μέτρα αυτά, ούτε ανοσία έφεραν στην ελληνική κοινωνία, ούτε την προφύλαξαν από τον κορονοϊό, αντίθετα άνοιξαν την πόρτα για χιλιάδες θανάτους από αναξιοπρεπή διαβίωση, βία και άλλες ασθένειες που συνοδεύουν το λιμό με γιώτα.
Έρχεται τεράστια κοινωνική αναταραχή, η οποία δεν θα μπορέσει να αναχαιτιστεί με τις υγειονομικές απειλές του κου Τσιόδρα και τα νταηλίκια του κου Χαρδαλιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε αναστολή λειτουργία βρίσκονται 206.000 εταιρίες στην Ελλάδα.
Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που τελούν υπό αναστολή λειτουργίας είναι 1.063.000. Εκτιμάται ότι πάνω από 230.000 θα είναι οι νέοι άνεργοι και μία στις 4 ή 5 επιχειρήσεις δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει. Αυτά είναι τα θύματα των αστυνομικών μέτρων του κου Τσιόδρα, χωρίς να αποκτήσει η κοινωνία ανοσία.
Αγαπητέ κε Μητσοτάκη,  η οικονομική κρίση που έρχεται στην Ελλάδα θα συμβεί και θα καταγραφεί επί των ημερών σας. Ένα θα σας πω. Το μήνα Μάρτιο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 1.071.000 άτομα σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ. Εκτιμάται ότι μαζί με τους μη εγγεγραμμένους αγγίζουν το 1.500.000.
Μην κομπάζετε για τους μικρούς αριθμούς θυμάτων που έχει ο covid-19 στην Ελλάδα. Ούτε για τα εύσημα που σας δίνουν διάφοροι. Μην προετοιμάζετε το έδαφος, μέσω των καθοδηγούμενων καναλιών για τα μνημόνια που έρχονται και τους δανεισμούς που θέλετε να κάνετε. Τα όνειρα περί επενδύσεων αποτελούν παρελθόν. Τα όνειρα περί ανασκουμπώματος της ελληνικής οικονομίας αποτελούν παρελθόν.
Σκεφτείτε λογικά, ψύχραιμα και εθνικά και αφήστε να δουλέψει η μικροοικονομία και ο τουρισμός στην Ελλάδα. Αν δεν το κάνετε σύντομα, δεν θα ξέρετε που θα κρυφτείτε. Σκεφτείτε, ότι η πιο αισιόδοξη εκτίμηση για τη γερμανική εξαγωγική μηχανή, είναι ότι το 2020, θα πέσουν οι εξαγωγές του Βερολίνου 15%.
Το Βερολίνο, επειδή συνδέεστε στενά μαζί του, όπως και η Βόρεια Συμμαχία, κοιτάνε τα συμφέροντά τους.
Η Μέρκελ – όπως γράφουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες- σηκώνει αδιάφορα τους ώμους στα θύματα του κορονοϊού. Εσάς θα σας πάνε σε ένα θηριώδες μνημόνιο.»
Pronews