Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

 14.10.20

Αυτές είναι οι ποινές κάθειρξης που επιβλήθηκαν στα στελέχη της Χρυσής Αυγής (συνεχής ροή)

 



Ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 55 λεπτών, η διαδικασία της ανακοίνωσης των ποινών των στελεχών και πρώην βουλευτών του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στο Εφετείο Αθηνών.

14.10.20

Σε πρώτη φάση αυτό θέλει η τουρκία. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα. Ας ανασκουμπωθούμε.

 

Ο γείτονας δεν επιθυμεί λίγο ποσοστό ακόμα στην ΑΟΖ. Θέλει και ξηρά (νησιά).
Θεωρεί τις θαλάσσιες ζώνες του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Αν. Μεσογείου δική του ιστορική κυριαρχία και επιθυμεί πλήρη ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης. 
14.10.20

Στα περισκόπια των αόρατων υποβρυχίων




Σήμερα θα σας ταξιδέψω στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, λίγα μίλια μακριά από το Καστελόριζο, εκεί όπου οι Τούρκοι προκαλούν με το ερευνητικό τους σκάφος Oruc Reis και τις φρεγάτες τους, ώστε να έχετε μια πραγματική εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή.  Δεν πρόλαβαν καλά- καλά να αρχίσουν τις όποιες έρευνες τους και άρχισαν πάλι  να ψάχνουν για ελληνικά υποβρύχια  εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

14.10.20

Ήρθε η ώρα των κυρώσεων στην Τουρκία – Ή τώρα ή ποτέ



 Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει πλέον για καθυστέρηση των κυρώσεων στην Τουρκία, όχι μόνο για τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αλλά πρωτίστως για τον Μητσοτάκη και τον Αναστασιάδη. Μετά τις νέες προκλητικές ενέργειες του Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, η ΕΕ οφείλει να πει στην Άγκυρα ένα ξεκάθαρο "ως εδώ". Αν δεν το κάνει, τότε Αθήνα και Λευκωσία πρέπει επίσης να πράξουν αναλόγως.

Η Τουρκία διάλεξε τον δρόμο των κυρώσεων ανέφερε ο πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.

14.10.20

Η Τουρκία διαπραγματεύεται δια των όπλων και του Oruc Reis! Που βρίσκεται το ερευνητικό και τα πολεμικά των Τούρκων



Στα 20 μίλια από το Καστελόριζο έφθασε το Oruc Reis, έχοντας κλειστό το σύστημα εντοπισμού του, αργά το βράδυ. Το τουρκικό ερευνητικό έφθασε μέχρι το ανατολικό άκρο της περιοχής που έχει “δεσμεύσει” με τη παράνομη NAVTEX του. Στη συνέχεια έστριψε ,κινείται νοτιοδυτικά και αυτή τη στιγμή έχει φθάσει στα 30 μίλια. Είναι προφανές ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν παίζει μόνο με τα νεύρα μας ,αλλά και με την Ευρώπη και με τις ΗΠΑ. Διαπραγματεύεται χρησιμοποιώντας ξανά τη στρατιωτική ισχύ που πιστεύει ότι του δίνει δυνατότητες να επιβάλλει τα όσα διεκδικεί.

Την ώρα που το Oruc Reis κάνει βόλτες νότια του Καστελόριζου:

14.10.20

«Έκαψαν τη δασκάλα μας Βούλγαροι δολοφόνοι»(14/10/1904)




















Η θυσία της 20χρονης δασκάλας Αικατερίνης Χατζηγεωργίου 14 Οκτωβρίου 1904

https://olympia.gr/ 


Στον Τάφο της Εγραψαν:

«Υπέρ της εις τον Θεόν των Ελλήνων πίστεως αγωνιζομένη, πυρί υπό των Βουλγάρων παραδοθείσα, ενθάδε κείμαι, Αικατερίνη Χατζηγεωργίου διδάσκαλος, 14 Οκτωβρίου 1904».

    Μιά μόλις μέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Μελά, στις 14 Οκτωβρίου του 1904… και η ελληνική παράδοση καταγράφει με το παράκάτω δημώδες και γλαφυρό ποιήμα την θυσία της:
14.10.20

Βίντεο: Καταστηματάρχης στη Βραζιλία άνοιξε πυρ και σκότωσε τρεις επίδοξους ληστές

 Έπρεπε να αρκεστεί στην εξουδετέρωσή τους, χωρίς όμως να τους αποτελειώσει.

-Juan


Στο παραπάνω βίντεο, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, θα παρακολουθήσετε τη στιγμή, όπου ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος με ανδρικά είδη, πυροβολεί και σκοτώνει τρεις ένοπλους επίδοξους ληστές.

Όλα συνέβησαν στην πόλη Σοροκάμπα, 70χλμ. μακριά από το Σάο Πάολο όταν οι τρεις επίδοξοι ληστές μπήκαν στο κατάστημα και υποδύθηκαν αρχικά τους πελάτες.

14.10.20

Θρασύτατη ανακοίνωση από τουρκικό ΥΠΕΞ: «Με δική σας υπαιτιότητα φτάσαμε στην κρίση - Γιατί κάνατε άσκηση στην Θράκη;»!

 

Και στη Μαύρη Θάλασσα -αν θελήσουμε - θα κάνουμε ασκήσεις, όρνια!
Όσο για τους πολιτικούς μας, καλά θα κάνουν να συντονισθούν, και να 
αφήσουν τα μικροκομματικά τους τερτίπια, προτού
ο λαός αναζητήσει έναν άλλο " ΜΕΤΑΞΑ"
Juan 

Τη δική του... ερμηνεία, σύμφωνα με την γνωστή  τουρκική "λογική" η οποία είναι μοναδική στον κόσμο,  για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο παρουσιάζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με non-paper που έδωσε στη δημοσιότητα. .

13.10.20

Ποιο είναι το νόημα της φράσης «κατά συνθήκην ψεύδη»;



Υπό του Δημητρίου Π. Λυκούδη

Θεολόγου - Φιλολόγου

Ακούγεται και διαβάζεται σαν κάτι απλουστευμένο, χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα, μάλλον δε και ως κάτι δειλά δειλά ευχάριστο και σωτήριο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα μικρό ψεματάκι, σχεδόν ανώδυνο, της "στιγμής" ως λέμε, που πολλές φορές "καλύπτει" και είναι έτοιμο να αποσοβήσει πιθανές αναδυόμενες και εκκολαπτόμενες εκρήξεις. Πολλοί, μάλιστα, για να στηρίξουν όσα αίολα υποστηρίζουν, σχεδόν πάντα, επιστρατεύουν την αγιαστική περίπτωση του αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Αιγίνης, του Ζακυνθινού, που έσωσε τον φονιά του αδελφού «λέγοντας ψέματα» στους χωροφύλακες που τον καταδίωκαν για να τον συλλάβουν. Είναι, όμως έτσι; 

13.10.20

Ευθεία απειλή πολέμου από Τουρκία για το Oruc Reis: «Έτοιμοι να απαντήσουμε στο πεδίο της μάχης»

 

Σε ακόμη μια προκλητική δήλωση για την παράνομη επανέναρξη των ερευνών του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελλόριζου προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ ενώ χαρακτήρισε «βλακώδεις» την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ Χ.Μάας, που καταδίκαζαν την αποστολή του Oruc Reis στο Καστελόριζο.

13.10.20

Στο βόρειο άκρο της NAVTEX το Oruc Reis: Απογείωσαν ATR-72MPA οι Τούρκοι για να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια



 Λίγο έξω από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα των 6 ν.μ. και στο βορειοδυτικό  άκρο της NAVTEX της 11ης Οκτωβρίου και νότια από το Καστελόριζο πλέει αυτή την ώρα το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, με τα δύο βοηθητικά του πλοία, Ataman και Cengiz Han.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό σκάφος έχει  συνοδεία πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που διέρρεε το ΥΠΕΘΑ ότι οι Τούρκοι τάχα δεν θέλουν να κλιμακώσουν και  έχουν σε απόσταση τα πολεμικά τους σκάφη.

13.10.20

Παύλος Μελάς: Πρωτομάρτυρας και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα





Στις 13 Οκτωβρίου 1904, σκοτώνεται, στο χωριό Στάτιστα Καστοριάς, που σήμερα φέρει το όνομά του, ο Παύλος Μελάς, η εμβληματική μορφή του Μακεδονικού Αγώνα.

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1870 στη Μασσαλία, όπου ο πατέρας του Μιχαήλ Μελάς (1833-1897) δραστηριοποιούταν ως έμπορος. Το 1886 εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στις 8 Αυγούστου του 1891. Τον επόμενο χρόνο νυμφεύτηκε τη Ναταλία Δραγούμη (1872-1973), κόρη του τραπεζίτη και πολιτικού Στέφανου Δραγούμη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον στρατιωτικό Μιχαήλ Μελά (1894-1950) και τη χημικό Ζωή Μελά – Ιωαννίδη (1898-1996).

13.10.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Good Day For It"

 

13.10.20

Καταγγελία των εργαζομένων της Pitsos για την απόφαση να κλείσει το εργοστάσιο στην Ελλάδα


Μέσω επιστολής που έστειλαν στον πρωθυπουργό αλλά και στους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου κατήγγειλε το κλείσιμο του εργοστασίου της Pitsos στην Ελλάδα και την μεταφορά του στην ...Τουρκία!!!

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την υπάρχουσα παραγωγή στο Ρέντη στις 31-12-2020 και η παραγωγή πλέον θα γίνεται στην Τουρκία.

13.10.20

Γ.Τράγκας: «Θα χυθούν τόνοι τουρκικού αίματος - Θα πολεμήσουμε τους Τούρκους παντού - Σε γη, θάλασσα & αέρα»

 


Mήνυμα στην Άγκυρα έστειλε σήμερα ο γνωστός αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας ο οποίος γνωρίζοντας ότι παρακολουθούν οι Τούρκοι τις εκπομπές του και τις δηλώσεις του, διαμήνυσε ότι «θα χυθούν τόνοι αίματος» αν επιχειρήσουν να οδηγήσουν τα πράγματα σε ένοπλη σύγκρουση και θα πληρώσουν ένα πολύ βαρύ τίμημα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι Έλληνες θα τους πολεμήσουν παντού, μέχρι την τελική νίκη.

13.10.20

Α.Τσίπρας: «Μονόδρομος η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στα νησιά μας σε Αν.Μεσόγειο και Κρήτη»

 



 Ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε ως «μονόδρομο», την επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κρήτη εξαιτίας της τούρκικης προκλητικότητας με την οποία έχει βάλει στο μάτι την δυνητική αιγιαλίτιδα ζώνη.

Κατηγορεί μάλιστα τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη πως έριξε «λευκή πετσέτα» στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και κακώς δεν επέμεινε στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας με αποτέλεσμα να αποθρασυνθεί.

13.10.20

Φίλης-Συρίγος: Δεν αποκλείεται στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία για το Ορούτς Ρέις



 Συρίγος: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για στρατιωτική αντίδραση, αν χρειαστεί - Φίλης: Η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα

Την άποψη του βουλευτή Άγγελου Συρίγου κι του διεθνολόγου Κωνσταντίνου Φίλη ζήτησε το protothema.gr προσπαθώντας να ανιχνεύσει πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η νέα κρίση με την Τουρκία μετά την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να στείλει το Oruc Reis συνοδευόμενο από έναν στολίσκο τουρκικών πολεμικών πλοίων σε μια περιοχή μόλις 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελλόριζο και 21 μίλια από τη Ρόδο, σε μια περιοχή που η Ελλάδα έχει κυριαρχκά δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες. «Οι έρευνες του Oruc Reis θα γίνουν σε τουρκική υφαλοκρηπίδα» υποστήριξε από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  

13.10.20

Κινηματογραφική καταδίωξη και εμβολισμός περιπολικού από " Ρομά"...




Επεισοδιακή ήταν η καταδίωξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στον Νέο Κόσμο.

Η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε κλήση για διάρρηξη σε αποθήκη και όταν τα περιπολικά έφτασαν στο σημείο, ξεκίνησε η καταδίωξη του οχήματος.
13.10.20

Εθνικός διασυρμός δίχως τέλος...

 


 Τα γεγονότα πλέον μιλούν από μόνα τους. Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να συνθηκολογήσει στις Πρέσπες του Αιγαίου ταπεινωμένος.

Διαφορετικά μετά από την νέα κρουαζιέρα που ξεκίνησε στο Αιγαίο το Oruc Reis, θα είχε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια ως Έλληνας κυβερνήτης να πράξει τα δέοντα.

Ήτοι, να διακόψει κάθε επαφή με τους Τούρκους και να ανακηρύξει ΑΟΖ συνολικά επεκτείνοντας παράλληλα τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, αφήνοντας έτσι τον Ερντογάν κρεμασμένο στα παντελόνια της Μέρκελ να παρακαλάει να τον σώσει.

Η αυτονόητη κίνηση κατά του Oruc Reis, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται αναφορά.

Δυστυχώς όμως προτιμά να συμπεριφέρεται ως έρμαιο των υποτιθέμενων εταίρων και συμμάχων, οι οποίοι έχουν προεξοφλήσει ότι η κυριαρχία της Ελλάδας θα μειωθεί.

13.10.20

Μήνυμα Βερολίνου σε Άγκυρα: «Σταματήστε τα παιχνίδια»



 Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο κ. Μάας σε δηλώσεις του την Τρίτη, προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

13.10.20

Συνεχίζει την αποψίλωση του στρατεύματος ο Ερντογάν... Και άλλοι στη φυλακή

Καλά, δεν υπάρχει κανείς  να τον δέσει;
Juan


 Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους σήμερα κατά τις έρευνές της για συνολικά 167 υπόπτους, πολλοί από τους οποίους στρατιωτικοί σε ενεργό υπηρεσία, σε μια κίνησή της κατά υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί για τη διοργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το κύμα αυτό συλλήψεων είναι το πιο πρόσφατο στην διάρκειας τεσσάρων ετών καταστολή που έχει στόχο το δίκτυο στην Τουρκία του Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ. Αυτός αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, κατά το οποίο περίπου 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

13.10.20

Ακόμα πιο κοντά Ισραήλ και Εμιράτα – Παγιώνονται οι άξονες στην περιοχή μας



 Σε κινήσεις με στόχο την παγίωση της συνθήκης ειρήνης επικεντρώνονται Ισραήλ και τα Εμιράτα, η οποία μεταβάλλει την ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, σε βάρος της τουρκικής περιφερειακής επεκτατικής στρατηγικής. Ταυτόχρονα, η συμμαχία των δυο κρατών, λειτουργεί εποικοδομητικά και ενισχύει τον αντιτουρκικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συνθήκη ειρήνης Ισραήλ-Εμιράτων εγκρίθηκε από το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο και προετοιμάζει το έδαφος για μια συνάντηση κορυφής. Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο πλαίσιο αυτό, μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ-Ναχιάν, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθούν σύντομα. Ο πρίγκιπας επισήμανε και αυτός στο Tweeter, ότι συζήτησαν μαζί με τον Νετανιάχου, την  ενίσχυση των διμερών σχέσεων και τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή.

13.10.20

Οι Τούρκοι για τις δηλώσεις Γιώργου Τράγκα μέσω pronews.gr: «Προετοιμαστείτε για πόλεμο»



 Τις δηλώσεις του Γιώργου Τράγκα ο οποίος σε απ'ευθείας μετάδοση από το pronews.gr σήμερα μίλησε για «είτε για αναπόφευκτο πόλεμο με την Τουρκία είτε για διπλωματική ήττα της Ελλάδας», λέγοντας πως «οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι κρίσιμοι» αναμεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά».

13.10.20

Γ.Τράγκας: «Πόλεμος με την Τουρκία ή μεγάλη διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση»



Ελληνοτουρκική σύγκρουση βλέπει ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας καθώς υπάρχει κενό στην παγκόσμια εξουσία λόγω των αμερικανικών εκλογών.

Μάλιστα το θεωρεί μονόδρομο έναν πόλεμο με την Τουρκία καθώς αν αυτό δεν γίνει τότε θα επέλθει μεγάλη διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση για την Ελλάδα.

«Ετοιμαστείτε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία. Ετοιμαστείτε για πόλεμο ή μεγάλη διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση. Εισερχόμεθα σε ένα κρίσιμο διάστημα τριών μηνών στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν»

Ακολουθεί ολόκληρη η σημερινή αρθρογραφία του Γ.Τράγκα.
13.10.20

Το Βερολίνο καλεί την Τουρκία να αποφεύγει τις προκλήσεις στην αν. Μεσόγειο

Εικονικές και γελοίες "συστάσεις" προς τη Τουρκία!
Juan

 Η Τουρκία πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αλληλέγγυα προς την Ελλάδα και την Κύπρο, εταίρους της στην ΕΕ.

«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει τα παιχνίδια μεταξύ αποκλιμάκωσης και προκλήσεων, αν η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται για συνομιλίες, όπως έχει διαβεβαιώσει επανειλημμένα», επεσήμανε ο Μάας προτού αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσημες επισκέψεις στην Ελλάδα και την Κύπρο.

13.10.20

Κακοκαιρία στην Αττική: Ζημιές σε σπίτια και καταστήματα - Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

 


Οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους, που θύμιζαν ανεμοστρόβιλο, κυρίως στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε γύρω στις 6:00 την Αττική.

Αυτήν την ώρα παραμένει κλειστή η οδός Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο, από τρία μεγάλα δένδρα που έχουν πέσει και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, ενώ κλειστοί -για τον ίδιο λόγο- είναι επίσης οι οδοί Μαρίνου Αντύπα, Δερβενακίων και Ανατολής.

13.10.20

Περί "φασιστών"

 Αντιγράφω:

"Αφού διάβασα διάφορα σενάρια για το πώς έγινε δύναμη η ΧΑ, πόσο φασίστες είναι όσοι την ψήφισαν, πόσο άγιοι είναι όσοι αντιπαρατέθηκαν, ας γράψουμε τώρα και την αλήθεια να δούμε και τι ρόλο έπαιξαν όλοι αυτοί που χτες ήταν απ'έξω από τα δικαστήρια θεωρώντας ότι έτσι εκτελούσαν το δημοκρατικό τους καθήκον να επηρεάσουν την δικαιοσύνη.
12.10.20

Β.Ζιρινόφσκι: «Σύντομα η Ιστανμπούλ θα ξαναγίνει Κωνσταντινούπολη - Θα δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη Ελλάδα»



Έξω από τα «δόντια» τα είπε ο Ρώσος πολιτικός Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR) και αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.

Ο Ζιρινόφσκι μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε πως Ρωσία και Τουρκία οδεύουν προς μια νέα σύγκρουση, την οποία ονόμασε ως «η δεύτερη μάχη του Κουλίκοβο», λέγοντας ταυτόχρονα πως η  Ισταμπούλ θα ξαναγίνει σύντομα  Κωνσταντινούπολη.

12.10.20

Το 450 πΧ η Ελληνική Κύπρος δεν κειτόταν μακράν!

 



ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕΜΝΗΣΟ…..

Το 450 π.Χ. η Ελληνική Κύπρος δεν κειτόταν μακράν!

ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΑΝΝΑ ΧΟΛΗΝ !

«Λαός μου τί ἐποίησά σοι καί τί μοι ἀνταπέδωκας; ἀντί τοῦ μάννα χολήν,  ἀντί τοῦ ὕδατος ὄξος· ἀντί τοῦ ἀγαπᾶν με, σταυρῷ με προσηλώσατε;»
(Ἰδιόμελον ΣΤ’ Ὥρας)

Αφιερωμένο εξαιρετικά, σε πρώην, νυν και επόμενους Έλληνες ταγούς μας…. Tu quoque, fili!

Το Ελληνικόν, εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον, και θεών ιδρύματά τε κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα. Ηρόδοτος.

12.10.20

Οι τελευταίες στιγμές του Παύλου Μελά. {(Από το βιβλίο της συζύγου του Ναταλίας Μελά: «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» (VIDEO)}





… Άρχισε να νυχτώνει. Σε λίγο βγήκε ο Στρατινάκης στην αυλή, για να δει τον σκοτωμένο  Τούρκο. Επροχώρησαν στον περίβολο του σπιτιού και ο Παύλος με τον Ντίνα και τον Πέτρο. Ο Στρατινάκης κοίταζε να πάρει το όπλο του Τούρκου. Ακούσθηκε τότε ένας πυροβολισμός μονάχα. Και γύρισε ο Παύλος πίσω, λέγοντας` «στη μέση με πήρε παιδιά».

     Μπήκε μέσα, εκάθισε και φώναξε τον Πύρζα` «Νίκο, πού είσαι;». Έβγαλε το σταυρό του απ` το λαιμό και είπε: «Τον σταυρό να τον δώσεις στη γυναίκα μου και το τουφέκι, όπως σου είπα, του Μίκη και να τους πεις ότι το καθήκον μου έκαμα». Έβγαλε το πορτοφόλι με τις φωτογραφίες των παιδιών του και ξεζώστηκε. Τότε φάνηκαν αίματα και έπεσαν λίρες κατά γης, γιατί είχε τρυπήσει το κεμέρι του η σφαίρα. Άρχισε να πονεί ο Παύλος κι έλεγε: «Σκοτώστε με παιδιά, πώς θα μ` αφήσετε στους Τούρκους;».

12.10.20

Είναι και αυτή μία άποψη, αλλά μέχρι τότε τι κάνουμε; Το ρίχνουμε στον ύπνο;


12.10.20

ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ"...

 

  Σχετικά με τις "κόκκινες γραμμές" στο Αιγαίο:
Τελικά μας σώθηκε η μπόγιά!!! Έτσι φαίνεται!
Juan

12.10.20

ΚΡΙΣΗ: Μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis με συνοδεία πολεμικών πλοίων του τουρκικού στόλου (upd-βίντεο)



 Στις 16:30 το απόγευμα σήμερα, το Oruc Reis εισήλθε στο βορειοανατολικότερο άκρο της περιοχής ερευνών της τουρκικής NAVTEX εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 3-4 ώρες για να φτάσουν το Oruc Reis με τα συνοδευτικά του πλοία Ataman και Cengiz Han αλλά και ο στολίσκος των τουρκικών πολεμικών πλοίων που κινούνται μαζί τους στο κοντινότερο σημείο της περιοχής ερευνών -περίπου 6,5 ναυτικά μίλια- από το Καστελόριζο και μόλις 20 μίλια από τη Ρόδο.

12.10.20

35 χρόνια από την επίσημη λειτουργία της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης!




Στις 09 Οκτωβρίου του 2020, συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την επίσημη λειτουργία της Λ.Ε.Κ. Θ., που ήδη λειτουργούσε από το 1974 και ουσιαστικά η δράση της άγγιξε τα 46 χρόνια.
Γιορτάζοντας λοιπόν τα γενέθλιά της, κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμόμαστε εξαίρετους συναδέλφους που δεν είναι πια κοντά μας, όπως και τα πρώτα μέλη που ίδρυσαν την Λέσχη μας και ευχόμαστε να τα χιλιάσει, πιστή πάντα στα ιδανικά μας και στο Καταδρομικό πνεύμα, που με επιτυχία καλλιεργεί και συντηρεί, όλα αυτά τα χρόνια.

Για την Ιστορία:
12.10.20

Γιατί ο Ερντογάν ξαναστέλνει το Oruc Reis στο Καστελλόριζο


  Μίχα Ζαχαρία

 Η αιφνιδιαστική κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας με τη νέα έξοδο του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, τη στιγμή που όλοι ανέμεναν την έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, έρχεται σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη συγκυρία. Η προσπάθεια καθορισμού των εξελίξεων από την Άγκυρα με τη μέθοδο του στρατιωτικού καταναγκασμού είναι άκρως επικίνδυνη.

Οι συνθήκες αυτήν την περίοδο, σε συνδυασμό με δρομολογημένες αποφάσεις για την αμυντική ενίσχυση της Ελλάδας καθιστούν το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Η εμμονή του Ερντογάν στην τακτική του στρατιωτικού καταναγκασμού, εμπεριέχει τον κίνδυνο πρόκλησης πολεμικής σύγκρουσης.

12.10.20

Μακεδονικός Αγώνας 2



 Πριν δούμε αναλυτικά τις 3 περιόδους του Μακεδονικού Αγώνα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου του 1870, εξεδόθη σουλτανικό φιρμάνι (διάταγμα), έργο του Αααλή Πασά του επιλεγομένου και Πονηρού Βεζύρη, με το οποίο αναγνωρίστηκε  η ίδρυση Βουλγαρικής εκκλησίας υπό Έξαρχο εδρεύοντα στην Κωνσταντινούπολη. .

  • Του Χρήστου Μπολώση

Το σημαντικότερο όμως στο φιρμάνι αυτό  είναι η ρύθμιση του άρθρου 10 σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν ότι και περιοχές, πέραν των καθοριζομένων στο φιρμάνι, μπορούσαν να ενταχθούν στην βουλγαρική Εξαρχία, εάν το σύνολο ή τουλάχιστον τα 2/3 των κατοίκων τους, επιθυμούσαν την υπαγωγή αυτή.

12.10.20

Όπως πάμε, Άνδρας το «ζητούμενο»!..



       Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Προσβολές και θεατρινισμοί επιπέδου παλιμπαιδισμού, νταηλίκια εκ του ασφαλούς, και στον γενικότερο ορυμαγδό η επωδός πόνου και χαμένων «ανδρικών» μεγαλείων με  γυναίκες εμφανέστατα επιθετικές, με άνδρες προφανέστατα παθητικούς, με «gay parades» στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Υφήλιο και με ελάχιστους πλέον «αρσενικούς» να βιώνουν τον πατροπαράδοτο στο πέρασμα των αιώνων ρόλο του «κυνηγού».

«΄Ανδρα μοι ἔννεπε, Μοῦσα, πολύτροπον…»

     Για το λεξικογράφο (Τεγόπουλος – Φυτράκης) ο  «άνδρας» είναι αρσενικός και ενήλικος άνθρωπος, ο «σύζυγος» για το σπίτι και την οικογένεια του, ο… «στρατιώτης» για το διοικητή της στρατιωτικής του μονάδας.  

12.10.20

Ο διαμελισμός της Αρμενίας και τα τετελεσμένα του Στάλιν


12/10/2020
Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
 

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε άλλος ένας πόλεμος ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε, όπως συμβαίνει πάντα, ο πόλεμος της προπαγάνδας, ο «πόλεμος μέσα στον πόλεμο». Δυστυχώς και στην Ελλάδα. Ωστόσο, όσοι βλέπουν ανάποδες «ομοιότητες» ανάμεσα στην Κύπρο και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καλό είναι να… ξαναβάλουν τα καλώδια στη θέση τους.

Οι… ανάποδες φωνές ακούστηκαν ξανά – έστω και υπογείως. Η γνωστή προπαγάνδα δηλαδή: Ότι τάχα όπως το παρανόμως ανακηρυχθέν ψευδοκράτος στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου δεν έχει αναγνωριστεί από καμιά χώρα, το ίδιο συμβαίνει και με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ που έχει ανακηρύξει την αυτονομία του από το Αζερμπαϊτζάν. Και ότι όπως η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, έτσι και η Αρμενία υποκινεί τους αυτονομιστές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

12.10.20

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: ΑΓΚΑΘΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

 

Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

«Ἡ νίκη θὰ εἶναι δικὴ μας, ἂν βασιλεύει τὴν καρδίαν μας, , μόνο τὸ αἴσθημα τὸ Ἑλληνικό.  Ο φιλήκοος τῶν ξένων εἶναι προδότης». Καποδίστριας.

ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ…

2020.

Αρχίζουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας,  παρ όλον ότι οι βάρβαροι συνεχίζουν να αλωνίζουν στην Κυπριακή ΑΟΖ, να εισβάλλουν για δεύτερη φορά στην σκλαβωμένη ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ και να διεκδικούν πάτρια ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΤΕ……Αναμενόμενη και αυτονόητη για ακόμη μια φορά η εγκατάλειψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και από τους Έλληνες ταγούς μας αλλά και από τους άσπονδους δόλιους συμμάχους μας……!

12.10.20

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έτοιμος προς απόπλου ο ελληνικός Στόλος - Το ΠΝ αναμένει διαταγές από την πολιτική ηγεσία

 


Μονάδες του ελληνικού Στόλου ετοιμάζονται προς απόπλου προκειμένου να συναντήσουν τον στολίσκο του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis, ο οποίος ήδη πλέει προς την περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου προκειμένου να επαναλάβει τις έρευνες προς ανεύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

12.10.20

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Υπόνοιες επηρεασμού του δικαστηρίου από την απόφαση”



 Το αίτημα του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου ανέπτυξε ο συνήγορός του, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος διευκρίνισε ότι ζητά την εξαίρεση τακτικών και αναπληρωματικών μελών, αλλά όχι της εισαγγελέως και του αναπληρωτή εισαγγελέα. Ο συνήγορος, ο οποίος διορίστηκε σήμερα στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι το αίτημά του αφορά υπόνοιες αμεροληψίας του δικαστηρίου λόγω επηρεασμού από την έκδοση της απόφασης ενοχής και μετά, καθώς και για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας. Με την έναρξη της τοποθέτησής του, ο κ. Πλεύρης ανέφερε:

«Νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επανάστασης, όπου υπήρχαν πλήθη απ’ έξω που αποδοκίμαζαν τους συνηγόρους των κατηγορουμένων και δεν ξέρω αν θα φύγω υγιής από αυτήν την αίθουσα. Ελπίζω να εγγυάται το δικαστήριό σας τη σωματική μου ακεραιότητα».

12.10.20

Απέπλευσε το Oruc Reis συνοδεία στόλου για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: Στο ΥΠΕΞ δηλώνουν πάλι «αιφνιδιασμένοι»


Φαίνεται ότι η γλοιώδης πολιτική μας, δεν πείθει τους Γερμανούς (απογόνους των ναζί) ότι έχουμε τη θέληση να υπερασπίσουμε τα σύνορά μας διαλύοντας ουσιαστικά το ΝΑΤΟ. Εξ άλλου η μη σύγκληση από τη νυν κυβέρνηση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών -κάτι που (σωστά) ζητά ο κ. Τσίπρας- για τη λήψη αποφάσεων, είναι επιεικώς απαράδεκτη και δείχνει υποταγή σε έξωθεν εντολές τις οποίες φυσικά, δεν μπορεί να γνωστοποιήσει στους πολιτικούς αρχηγούς.
Juan

Απέπλευσε πριν από λίγο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή του Καστελόριζου και το ελληνικό ΥΠΕΞ δηλώνει για άλλη μια φορά τον «αιφνιδιασμό» του.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση για τη νέα παράνομη τουρκική Navtex για το Oruc Reis αναφέρει ότι πρόκειται για «μείζονα κλιμάκωση» και «ευθεία απειλή».

12.10.20

Το τέλος της γερμανικής κατοχής



12 Οκτωβρίου 1944. Ήταν ένα ηλιόλουστο πρωινό Πέμπτης, όταν οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής. Ως τις 3 Νοεμβρίου ο τελευταίος Γερμανός (και Βούλγαρος) στρατιώτης είχε αποχωρήσει από την ηπειρωτική Ελλάδα.

12.10.20

Ενός εστί χρεία, δυναμικής αντεπίθεσης

 


του Στέλιου Παπαθεμελή*


Ο εξ ανατολών βρώμικος ηγετίσκος μάς λοιδορεί με τα καμώματά του. Και εμείς χλιαρολογούμε δειλοί και άβουλοι. Ενώ, ενός εστί χρεία: δυναμικής αντεπίθεσης! Όσοι διαβάζουν σωστά τις κινήσεις τού Νεοοθωμανού δεν μπορούν να ισχυρισθούν ότι αιφνιδιάστηκαν. Τέτοιος ισχυρισμός δηλώνει αφέλεια στην νιοστή!
Οι νεοοθωμανοί εζήλεψαν τη δόξα των παλαιοοθωμανών. Οι εταίροι και οι υποτίθεται σύμμαχοί μας αποδείχθησαν χαζοχαρούμενα συνεταιράκια τής Άγκυρας. Ας όψονται!..