Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

 26.12.20

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (*****)!!!

26.12.20

Άμεση προτεραιότητα η γενική «αντεπίθεση» στον τουρκικό επεκτατισμό

 

Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου*

Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις εισήλθαν σε επικίνδυνη κρίση, ιδίως, μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο 2018. Από την απαίτηση τού Τούρκου Προέδρου (μέσα στο «σπίτι» μας, μάλιστα) για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, καταλήξαμε στο ιδεολόγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», τις ατελείωτες καταχρηστικές NAVTEX, τις παράνομες έρευνες ή/και γεωτρήσεις στην ελληνική Υφαλοκρηπίδα και στην Κυπριακή ΑΟΖ, στο τραγελαφικό και παράνομο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο οριοθέτησης και βέβαια στην «εισβολή των αμάχων» στον Έβρο και στον επιχειρούμενο προκλητικό εποικισμό της Αμμοχώστου και την απαίτηση για λύση δύο ξεχωριστών κρατών στην Κύπρο!

26.12.20

Από πού ήρθαν οι μυστηριώδεις Τρεις Μάγοι - Τι απέγιναν


    
Ποιοι ήταν οι Τρεις Μάγοι με τα δώρα; Από πού έρχονταν οι μυστηριώδεις αυτοί άνθρωποι, που πρώτοι έσπευσαν να προσκυνήσουν τον Χριστό;
    Οι Τρεις Μάγοι δεν είχαν καμιά απολύτως σχέση με τους σημερινούς μάγους, που εξαπατούν τους αφελείς.  Ήταν Πέρσες ιερείς της θρησκείας του Ζωροαστρισμού. Η λέξη “
μάγος” είναι περσική και σημαίνει “μέγας σοφός”.Οι Μάγοι, λοιπόν, θεωρούνταν κάτοχοι πολλών γνώσεων και λεγόταν γι’ αυτούς ότι γνώριζαν να επικαλούνται τα πνεύματα των νεκρών. 
Φαίνεται, μάλιστα, χρησιμοποιούσαν, μεταξύ άλλων, και μια μέθοδο που θύμιζε τα περίφημα “τραπεζάκια” των σύγχρονων πνευματιστών.
26.12.20

Η Singapore Airlines είναι η πρώτη που εγκαινιάζει επίσημα το ψηφιακό «Διαβατήριο COVID-19» για την...«Παγκόσμια ανάπτυξη»!






Η Singapore Airlines ξεκίνησε δοκιμές για την ψηφιακή επαλήθευση των αποτελεσμάτων και των πληροφοριών εμβολιασμού κατά της Covid-19


Η Singapore Airlines έγινε ο πρώτος αερομεταφορέας που κυκλοφόρησε επίσημα ένα διαβατήριο COVID, το οποίο θα εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού και τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID των επιβατών.

25.12.20

Ο Ι.Μάζης εξηγεί “πως μας την έχουν στημένη” για τον “διάλογο” με την Τουρκία


 Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μιλώντας  στο Kontra Channel για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά δήλωσε μεταξύ άλλων:

25.12.20

Τουρκικό βίντεο παγίδα για την Ελλάδα και το μεταναστευτικό στο Αιγαίο! “Παίζουν” με τους Γερμανούς κατά της Αθήνας

 



Η Τουρκία επιχειρεί να αξιοποιήσει ακόμη και τα πρβλήματα που η ίδια προκαλεί, υπέρ της! Το βίντεο που δημοσιοποιεί η Daily Sabah, προέρχεται προφανώς από τουρκικό uav. Τι δείχνει όπως υποστηρίζουν; Ανάσχεση φουσκωτής λέμβου που σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Τούρκοι μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες.

25.12.20

Οι Τούρκοι προκαλούν περιστατικά για να διώξουν τις ΗΠΑ απο το Ιντσιρλίκ



Τρομερό υβριδικό σχέδιο για εξαναγκασμό αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ σύμφωνα με Άραβες.

Σε μεγάλο θέμα έχουν αναγάγει τα τουρκικά ΜΜΕ την πτώση drone στην βάση του Ιντσιρλίκ που ανήκει στο ΝΑΤΟ, ενώ τα απόνερα του περιστατικού είναι πολλά και κυρίως περίεργα.  

Οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει μια ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό στην βάση του Ιντσιρλίκ. Αυτή η στρατιωτική βάση χρησιμοποιείται όχι μόνο από Τούρκους αλλά και από το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό, ενώ σε αυτήν έχουν αποθηκευτεί πυρηνικές βόμβες.

25.12.20

Τα ΗΑΕ αγοράζουν Rafale - Αθήνα & Άμπου Ντάμπι ''κλειδώνουν'' την Τουρκία

 

25.12.20

Τουρκία-Ισραήλ: Επιχείρηση «επαναπροσέγγιση» και οι κίνδυνοι για την Ελλάδα


Αν συμβεί αυτό, κανείς δεν θα μπορεί να ισχυρισθεί μετά 
πεποιθήσεως ότι η κυβέρνησή μας δεν είναι για τα...μπάζα!

Juan

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως επιχειρεί «άνοιγμα» στο Ισραήλ λέγοντας πως θα επιθυμούσε Άγκυρα και Τελ-α-βιβ να έχουν καλύτερες σχέσεις. Μάλιστα αποκάλυψε πως συνεχίζονται οι συνομιλίες για εξομάλυνση των σχέσεων σε επίπεδο υπηρεσιών Πληροφοριών. 

25.12.20

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EFENPRESS:

 

25.12.20

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια: Οι κυρώσεις στην Τουρκία ΔΕΝ ακυρώθηκαν από τον κ. Τραμπ

 



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μέρες εορτών αλλά το σύστημα της παραπληροφόρησης δεν μας αφήνει να …αγιάσουμε. Αυτό που συμβαίνει ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία…

Η επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, στη βάση του νόμου CAATSA, έχει «τρελάνει» όχι μόνο τα ελληνικής καταγωγής «ρωσικά τρολς», αλλά και τους φανατικούς υποστηρικτές της ανύπαρκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία στηρίζει φανατικά την κατοχική Τουρκία εναντίον δύο χωρών-μελών της: Την Ελλάδα και την Κύπρο.

25.12.20

Με "προσωπικά" βίντεο κρατά στο χέρι ο Ερντογάν τον "γκρίζο λύκο" Μπαχτσελί;

 


Στο παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο ακούγεται ο κυβερνητικός συνέταιρος του Ερντογάν Mπαχτσελί να κατηγορεί τον Ερντογάν για την παράνομη μεταφορά όπλων προς τους τζιχαντιστές της Συρίας. 

Αυτά βέβαια πριν να γίνει κυβερνητικός εταίρος… Και όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, “Eυτυχώς που ο Μπαχτσελί άλλαξε ιδέες και πλευρά, διαφορετικά με αυτά τα λόγια έτρωγε τώρα 27 χρόνια φυλακής όπως εγώ”…

Βλέπουμε λοιπόν τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί του ΜΗΡ να λέει τα εξής: "Οι ειδήσεις που εμφανίστηκαν σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ, αποδεικνύουν σε τι χάλια έχουν ρίξει τη χώρα. Είχαν πει πως στα φορτηγά υπήρχαν φάρμακα. Σε μία δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα, μετά από μία καταστροφική εικόνα σαν αυτήν με τα φορτηγά της ΜΙΤ, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Το κόμμα ΑΚΡ κατέστη όργανο τών λαθρεμπόρων όπλων.

25.12.20

"Χριστούγεννα Χριστού"

 

του συνεργάτου μας Θεολόγου κ. Δημητρίου Λυκούδη
25.12.20

Ε Υ Χ Ε Σ

 


24.12.20

Iκανοποίηση για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας εκφράζει ο Xάικο Μάας

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Xάικο Μάας εξεφρασε την ικανοποίησή του για την εμπορική συμφωνία η οποία επετεύχθη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για την μετά Brexit εποχή.

«Ήταν ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων, αλλά σε παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου και με μια μεγάλη τελική προσπάθεια. Άξιζε να διανύσουμε τα πολυαναφερθέντα τελευταία μέτρα», δήλωσε ο Μάας σήμερα Πέμπτη στο Βερολίνο.


ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΕΔΩ

24.12.20

Σχετικά με την μεταφορά της Υπηρεσίας Ασύλου σε...πολυκατοικία!!!


24.12.20

Αυτή την Υπηρεσία προορίζουν οι για το... κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Μοναστηρίου 85!!!

24.12.20

E Y X E Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ν Α Μ C O




24.12.20

ΚΥΠΡΟΣ 1963. ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.



Γράφει ο Αντώνης Αντωνάς

Μια παιδική Χριστουγεννιάτικη ιστορία, που με συγκινούσε από μικρό παιδάκι, ήταν η πασίγνωστη του Hans Christian Andersen, που μιλά για τα όνειρα και τις γιορτινές προσδοκίες και ελπίδες ενός κοριτσιού, που αντιμετωπίζει τον επικείμενο του θάνατο, μέσα στους παγωμένους δρόμους ενώ οι άνθρωποι γιόρταζαν στα στολισμένα τους σπίτια, κοντά στο τζάκι… Πουλούσε σπίρτα το φτωχό κοριτσάκι και στην προσπάθεια του να ζεσταθεί άναψε ένα και το άπλετο του φως την ζέστανε και της έφερε οράματα αγάπης, χριστουγεννιάτικα στολισμένα δέντρα….
24.12.20

Έμαθα από τον Άγιο Πορφύριο" - Διάλογος 90, Δ. Λυκούδης

 

24.12.20

Η Ελληνική Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)!! Η απάντηση στον τουρκικό χάρτη με ονομασίες των νησιών του Αιγαίου

  


Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η απάντηση είναι απλή δεν υπάρχει πόλη ή τοπωνύμιο της Τουρκίας που να μην έχει Ελληνικό όνομα ή Ελληνική ρίζα..

Δημοσιεύεις αυτό το χάρτη ως Μικρά Ασία και διανεμεις σε ολόκληρο τον πλανήτη ως τουριστικούς χαρτες και κατακλύζεις το διαδίκτυο!!

Προτείνεται εφόσον υφίσταται ακόμα πολιτική βούληση και θάρρος στο θράσος των Τούρκων να δώσουν στα νησιά του Αιγαίου τουρκικά ονόματα, την μοναδική απάντηση «Ποια Τουρκία, Ποιοί Τούρκοι» και μια πλήρης αναφορά στα Αρχαία Ελληνικά μνημεία και πόλεις - αρχαιότητες στο βίντεο που παρατίθεται:

24.12.20

H εξάρτηση από το χρέος. Γιατί επιβλήθηκαν τα Μνημόνια;

  


Του Νίκου Ιγγλέση

Η εθνική κυριαρχία, ακόμα και για τις Μεγάλες Δυνάμεις, είναι ένα σχετικό, όχι απόλυτο,μέγεθος και εξαρτάται από τους συντελεστές ισχύος κάθε κρατικής οντότητας. Ένας από τους σημαντικότερους αν όχι ο σημαντικότερος, συντελεστής ισχύος είναι η νομισματική – οικονομική ανεξαρτησία. Για να γίνει κατανοητό το «Ελληνικό Ζήτημα Εθνικής Κυριαρχίας» πρέπει να απαντηθεί ένα καθοριστικό ερώτημα: Γιατί επιβλήθηκαν τα Μνημόνια; Βέβαια το πολιτικό σύστημα, που τα υπέγραψε, έδωσε τη δική του απάντηση. Είπε ότι ήταν αναγκαία, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ότι ήταν μονόδρομος.

Μια «επιχείρηση φόβος» τέθηκε σε άμεση εφαρμογή για να πείσει τους Έλληνες ότι χωρίς τα μνημόνια δε θα είχαν τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και άλλα αγαθά.

24.12.20

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! ΑΙΣΧΟΣ

 

24.12.20

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

23.12.20

Τζόγος: η εξοικείωση ξεκινά στα παιδικά χρόνια!...

                         


   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Μαθαίνουμε, δυστυχώς, τον τζόγο από μικρή ηλικία καθώς πολλά παιχνίδια που δωρίζουμε στα παιδιά μας έχουν ως χαρακτηριστικό τους το ρίσκο, είναι παιχνίδια τύχης που περιέχουν τη ρίψη του ζαριού, το τράβηγμα χαρτιών, το στοιχείο της πιθανότητας.

     Η πανδημία covid-19 που ταλανίζει την Ανθρωπότητα με τα lockdown και τους περιορισμούς κοινωνικών επαφών έχει «στενοχωρήσει» τους κάθε λογής «παίκτες - κυνηγούς της Τύχης» καθώς έκλεισαν διεθνώς (φυσικά και στην Πατρίδα μας) καζίνα και άλλων μορφών «Δομές-Ναοί του Τζόγου».

23.12.20

Πανικός στο ελληνικό πολιτικό σύστημα!!! Ο κ. Παπανδρέου διέκοψε τις …διακοπές του για να “σώσει” την Ελλάδα…

  



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα τραγικά, αλλά και τραγελαφικά, -ειδικά στα θέματα της διαφθοράς- που συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, είχαμε και την επανεμφάνιση του εξοχότατου πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου.

Αλλά, στην τελική θα έλεγα, ευτυχώς που υπάρχει και αυτός. Μας κάνει να γελάμε. Δεν γνωρίζω που ήταν εξαφανισμένος όλο αυτό το διάστημα, αλλά καλά κάνει να παραμείνει …εξαφανισμένος. Διότι στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα, θυμίζει τη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα οικονομική τραγωδία της χώρας.

23.12.20

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ...(vol.2)

 

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Ιωάννης Σαρλάς

Εδώ, στην εξοχή του Κορινθιακού, τα πάντα μοιάζουν μαγικά! Ο κοσμικός ζωγράφος προσφέρει απλόχερα την ηδονή (ηδυς=γλυκός) στις οντότητες του πλανήτη Γη, μέσω της οπτικής πανδαισίας των χρωμάτων των φυσικών οικοσυστημάτων. Η εν λόγω ηδονή είναι δυστυχώς μόνο οπτική και…ουχί ακουστική διότι μαζί με τα οικοσυστήματα ουδόλως υπάρχουν και…ηχοσυστήματα, μιας και οι καφετέριες είναι ακόμη κλειστές από άκρη σε άκρη της Ελληνικής επικράτειας! Παρόλα αυτά, η μαγεία της φυσικής ομορφιάς ανδανει (=τερπει, ευχαριστεί) τον ανθρώπινο εγκέφαλο, από τα τρίσβαθα του οποίου…αναδύεται η έμπνευση! Η ημετερα έμπνευση προκάλεσε την…έγερση των επιπέδων της ηλεκτρομαγνητικής δραστηριότητας του εγκεφάλου μου με αποτέλεσμα να…σκάσουν μύτη μία σειρά ερωτημάτων, που θα σας υποβάλλω ευθύς αμέσως. Πάμε λοιπόν.

23.12.20

Για να μη ξεχνιόμαστε...! κ. Πρωθυπουργέ "μαζέψτε τους "αρμοδίους" ! κ. Χαρδαλιά εσείς τι λέτε; Συμφωνείτε;

23.12.20

"Βομβαρδίζει" τα νησιά με Σομαλούς η Τουρκία

 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης προχώρησε σε μια έκτακτη ενημέρωση με αφορμή τις αυξημένες αφίξεις παράνομων μεταναστών από τη Σομαλία που παρατηρούνται τελευταίως. Για του λόγου το αληθές, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι από τους 214 μετανάστες που έφτασαν τον Νοέμβριο στη Λέσβο, οι 142 προέρχονταν από τη Σομαλία.

Επικαλούμενος μάλιστα σχετικές πληροφορίες, πρόσθεσε ότι 2.000-2.500 μετανάστες από τη Σομαλία και το Κονγκό βρίσκονται στα μικρασιατικά παράλια και περιμένουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο κ. Μηταράκης δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτές τις αναφορές. Προχώρησε και στην περιγραφή της δράσης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων.

23.12.20

Το ΝΑΤΟ ''αθωώνει'' τον ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια



 Μόσχα και Ουάσιγκτον κονταροχτυπιούνται για την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων, αγνοώντας την δράση της Τουρκίας που αλωνίζει παντού

Μεγάλη κόντρα υπάρχει έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας για την περιοχή των Βαλκανίων, ενώ οι Τούρκοι αλωνίζουν σε  Αλβανία, Σκόπια και Βοσνία, χωρίς να γίνεται από κανέναν λόγος για αυτούς και αυτό είναι πραγματικά άξιο απορίας.

23.12.20

«Βομβαρδισμός» από Α.Τσίπρα της κυβέρνησης για φρεγάτες: «Έχουν επιλέξει να κλειστούμε στα 6 μίλια από τις ακτές μας;»

 


Ριπές κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πολιτικής της κυβέρνησής του εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, για την εξοπλιστική πολιτική, το κόστος της αναβάθμισης των F-16 Block 50 και το γεγονός ότι έχει μπλοκάρει την προμήθεια των φρεγατών  Bleharra και έχει ξεκινήσει συζητήσεις για σκάφη παράκτιας άμυνας, όπως η ήσσονων δυνατοτήτων φρεγάτα MMSC, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η Γαλλία και να μην προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια στην Ελλάδα στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής που συζητήθηκαν οι κυρώσεις στη Τουρκία.

23.12.20

Νέο σοκ για τα εμβόλιο Pfizer & Moderna: Θα εμβολιάζονται 4 φορές ανά έτος οι άνθρωποι! - Μόνο 3 μήνες διαρκεί η ανοσία!



Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην New England Journal of Medicine​, διαπιστώθηκε πως το εμβόλιο της Moderna και συνεπώς και των Pfizer/BioNTech που χρησιμοποιούν την τεχνολογία επέμβασης στα ριβοσώματα των κυττάρων κατά του κορωνοϊού, προκαλεί αντισώματα που αντέχουν μόνο για... τρεις μήνες!


Ερευνητές στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) των ΗΠΑ, το οποίο εργάστηκε από κοινού με τη Moderna για την ανάπτυξη του εμβολίου, μελέτησαν την ανοσολογική απόκριση 34 ενηλίκων συμμετεχόντων, νέων και ηλικιωμένων, από το πρώτο στάδιο της κλινικής δοκιμής.
23.12.20

Ευχές από τον Καθηγητή Γιώργο Πιπερόπουλο




     Ελπίζω να με συγχωρήσετε που χρησιμοποιώ στην ιδιόχειρη κάρτα μου  μια δόση καλοπροαίρετου χιούμορ που τόσο μας έλειψε επί 10 μήνες καθώς εύχομαι σήμερα στο blog και στις φίλες/φίλους αναγνώστες του: 

     Απόάτο" καρδιάςιο κάτω ΔΕΝ πάει) Καλά Χριστούγεννα & είθε το Νέο Έτος 2021 να έχει ελαχιστότατα σχέση με το δραματικό 2020

23.12.20

Το 27% των κατοίκων της Αθήνας είναι πλέον «νόμιμοι» ή παράνομοι μετανάστες!


Ο Μηταράκης έλυσε το...δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας!
Τη γέμισε αλλοδαπούς!

Juan

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και της υπογεννητικότητας, την ίδια όμως ώρα εκατοντάδες αλλοδαποί περνούν καθημερινά τα σύνορα. 

Από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει πως ένας στους τέσσερις κατοίκους των Αθηνών είναι... «νόμιμος» μετανάστης. Πρακτικά, αν περιλάβουμε και τους μετανάστες πρώτης γενιάς (Αλβανούς, Γεωργιανούς, Βούλγαρους κλπ.)

23.12.20

Θεσσαλονίκη: Έντονες αντιδράσεις για την μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου στην οδό Μοναστηρίου 85, κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Μετά την αντίθεση των κατοίκων τόσο της οικοδομής όσο και της γειτονιάς, και την σχετική ενημέρωση για το θέμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης υπήρξε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Μηταράκη από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκη.

23.12.20

Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στη στέγαση Υπηρεσίας Ασύλου στην οδό Μοναστηρίου

 


Σε επιστολή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, ο ΕΣΘ διερωτάται «γιατί το γραφείο ασύλου πρέπει να βρίσκεται εντός του κοινωνικού ιστού της πόλης μας;»

Τη διαμαρτυρία εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με επιτολή του προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για την απόφασή του να μισθωθεί ένα ακίνητο στην περιοχή της Μοναστηρίου, προκειμένου να στεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου στη Θεσσαλονίκη.

23.12.20

«Εφαρμογή Θεσσαλονίκη»- Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν κάτοικοι στην οδό Μοναστηρίου – Τι λέει ο δικηγόρος τους στο ΡΘ



Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οδό Μοναστηρίου 85 απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.
Οι κάτοικοι, 30 οικογένειες, αντιδρούν στην μετεγκατάσταση της υπηρεσίας ασύλου στην πολυκατοικία τους.

Πρόκειται για τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας 700τμ  με 4 διαμερίσματα τα οποία ανήκουν σε μια εταιρεία. Η εταιρεία τα αγόρασε με σκοπό την βραχυχρόνια μίσθωση αλλά δεν νοικιάστηκαν. Από τον περασμένο Ιούλιο μισθώθηκε όλος ο όροφος της πολυκατοικίας στην υπηρεσία ασύλου η οποία μέχρι τώρα βρίσκεται στην οδό Πόντου, πάνω στην περιφερειακή οδό και έξω από τον αστικό ιστό.  
22.12.20

Γιατί υπό όρους τα Rafale θα δώσουν το πλεονέκτημα στην Ελλάδα

 


Η αναμενόμενη ένταξη των μαχητικών Rafale στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκτιμάται πως θα ανατρέψει υπέρ της Ελλάδας την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία στον αέρα. Η εκτίμηση ανταποκρίνεται στην αλήθεια, υπό την προϋπόθεση ότι το νέο αυτό υπερσύγχρονο μαχητικό θα αξιοποιηθεί όπως πρέπει.

Αδιαμφισβήτητα, το Rafale αποτελεί πλεονέκτημα για την Αεροπορία, καθώς είναι αεροσκάφος 4ης γενιάς, δηλαδή μια γενιά πιο προηγμένο από το F-16, το οποίο ως πρωτότυπο πέταξε για πρώτη φορά το 1973. Είναι πιο προηγμένο, βέβαια, και από το προηγούμενο επίτευγμα της Dassault, το Mirage-2000.

22.12.20

Τζόγος: η εξοικείωση ξεκινά στα παιδικά χρόνια!...

 


         Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Μαθαίνουμε, δυστυχώς, τον τζόγο από μικρή ηλικία καθώς πολλά παιχνίδια που δωρίζουμε στα παιδιά μας έχουν ως χαρακτηριστικό τους το ρίσκο, είναι παιχνίδια τύχης που περιέχουν τη ρίψη του ζαριού, το τράβηγμα χαρτιών, το στοιχείο της πιθανότητας.

     Η πανδημία covid-19 που ταλανίζει την Ανθρωπότητα με τα lockdown και τους περιορισμούς κοινωνικών επαφών έχει «στενοχωρήσει» τους κάθε λογής «παίκτες - κυνηγούς της Τύχης» καθώς έκλεισαν διεθνώς (φυσικά και στην Πατρίδα μας) καζίνα και άλλων μορφών «Δομές-Ναοί του Τζόγου».

22.12.20

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου για τη στέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου στη Μοναστηρίου




Με επιστολή του προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Π. Μηταράκη εξέφρασε την διαμαρτυρία του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την απόφασή του να μισθώσει ακίνητο στην περιοχή της Μοναστηρίου, προκειμένου να στεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου στη Θεσσαλονίκη.

Στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

22.12.20

Παντογνώστες δεν υπάρχουν. Αλλά ούτε και προγνώστες




Του Δημήτρη Κωνσταντάρα


Mου κίνησε αμέσως την προσοχή ο τίτλος σε άρθρο τού φίλου μου, δημοσιογράφου, έγκριτου σχολιαστή Θάνου Οικονομόπουλου : « Δημοσκοπήσεις επικίνδυνα καλές για την κυβέρνηση...». Το διάβασα αμέσως γιατί ξέρω ότι είναι ψύχραιμος, καλοπροαίρετος, συνήθως με καλές πληροφορίες  και με  «πολύ ωραίο στυλ…. βεβαίως…. βεβαίως…» που έλεγε και το τραγούδι.

Το διάβασα έχοντας πράγματι στο μυαλό μου  τις τελευταίες τρεις – εν πολλοίς άσκοπες- δημοσκοπήσεις που έδειχναν , μέσα σε λίγες μέρες ότι : 

22.12.20

Η Υπακοή του Αγίου Πορφυρίου - Λειτουργικά Ζητήματα 17

 


Δημήτρης Λυκούδης

22.12.20

Ε Υ Χ Ε Σ

 

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΙΑΥΛΟΥ ΩΡΕΩΝ -ΕΥΒΟΙΑΣ


22.12.20

“Σταματήστε τον Ερντογάν ή αφήστε την Τουρκία να πάει στο καλό”

  Του Μιχάλη Ψύλου

από την "Δημοκρατία"

Το “εκκρεμές Ερντογάν” ξαφνικά στράφηκε προς την Ευρώπη. « Η Τουρκία θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση» διαβεβαίωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη Παρασκευή. Δεν ξέχασε φυσικά να ευχαριστήσει την καγκελάριο «για την εποικοδομητική συνεισφορά της και τις προσπάθειές της υπέρ των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ». Στο τηλεφώνημα ,δεν λησμόνησε επίσης ο Ερντογάν να επικρίνει κάποιες χώρες ,που υποτίθεται ότι δεν τις ονομάτισε, οι οποίες «προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κρίση και να διαταράξουν αυτή τη θετική ατζέντα» όπως ανακοίνωσε η τουρκική Προεδρία.

22.12.20

H Ευρώπη των Τραπεζών εξοπλίζει τον Ερντογάν! Δείτε πως με στοιχεία και πίνακες

  Γράφει ο

Νότης Μαριάς

Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής

Σε προγενέστερο άρθρο μας είχαμε αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαϊκές τράπεζες και οι πολυεθνικές της ΕΕ στήριξαν την οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας αξιοποιώντας μάλιστα τα φτηνό χρήμα που τους είχε δώσει ο Ντράγκι μέσω της Ποσοτικής Χαλάρωσης (QE). Στο άρθρο μας αυτό θα αναλύσουμε πως η ευρωπαϊκές τράπεζες συνεπικουρούμενες από τις ασφαλιστικές εταιρίες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές εξόπλισαν, με τις ευλογίες του Ντράγκι και της ΕΚΤ, τον Ερντογάν ο οποίος έχει αιματοκυλήσει  την περιοχή και απειλεί με επίθεση Ελλάδα και Κύπρο.

22.12.20

Κ. Πρωθυπουργέ πάρτε θέση ! (VIDEO)





 Κ. Πρωθυπουργέ πάρτε θέση !

Ο Μηταράκης διαλύει το κέντρο της Θεσσαλονίκης

_______________________

- Ο Στέργιος Καλόγηρος "σχολιάζει την επικαιρότητα" Κάθε βράδυ στις 20.15.


Δείτε το ρεπορτάζ για το χρονικό της υπόθεσης