Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΗΤΡΙΚΗ" EFENPRESS.GR

 4.5.22

Ο Πούτιν στα βήματα του Στάλιν: Πλιάτσικο 400.000 τόνων σιτηρών καταγγέλλει το Κίεβο

 

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας κατηγορεί τη Ρωσία πως αφαίρεσε 400.000 τόνους σιτηρών από περιοχές της χώρας που κατέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της από την 24η Φεβρουαρίου.

Πρόκειται χονδρικά για το ένα τρίτο των αποθεμάτων σιτηρών στη Χερσώνα, στη Ζαπορίζια, στο Ντανιέτσκ και στο Λουγκάνσκ, συνόψισε ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας, ο Τάρας Βισότσκι, μιλώντας στην ουκρανική κρατική τηλεόραση χθες βράδυ.

Πριν ξεσπάσει η σύρραξη, στις περιοχές αυτές ήταν αποθηκευμένοι 1,3 εκατ. τόνοι σιτηρών για τον καθημερινό εφοδιασμό και για σπορά.

4.5.22

Έκαναν την Ελλάδα «Κολομβία της Ευρώπης» – Στην 108η θέση παγκοσμίως στο επίπεδο ελευθερίας του Τύπου!!!


Μεγάλη εκδήλωση αύριο για την ελευθερία του Τύπου - Ομιλητές: Β.Καπερνάρος, Ν.Καραχάλιος, Ν.Νικολόπουλος, Π.Παναγιωτόπουλος, Θ.Σκορδάς, Σ.Τσιτουρίδης

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «Μπανανία», καθώς σύμφωνα με τον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, είμαστε στην 108η (!) θέση σε ότι αφορά την ελευθερία του Τύπου. 

Η Ελλάδα συγκεντρώνει 55,52 βαθμούς, πίσω από αφρικανικές χώρες όπως το Τόγκο, η Ανγκόλα, η Μποτσουάνα, η Γκαμπόν και μόλις μία θέση από τη Ζάμπια!

4.5.22

Διαχείριση θυμού και επιθετικότητας σε άτομα με αυτισμό

  


       Γράφει η Δρ. Αναστασία-Νατάσσα Πιπεροπούλου*


     Στο προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Η πανδημία επιδείνωσε το αίσθημα του θυμού» που φιλοξενήθηκε εδώ πριν λίγες εβδομάδες, αναφέρθηκα στα αίτια γέννησης και στις μορφές εκδήλωσης του συναισθήματος του Θυμού, ενός συναισθήματος άρρητα συνδεδεμένου με τις σημερινές σημαντικές κρίσεις (όπως π.χ. η πανδημία Covid-19 η οποία τείνει να πάρει πλέον την μορφή ενδημικής νόσου) αλλά και πολιτικού περιεχομένου κρίσεις (όπως ο  πόλεμος στην Ουκρανία) που βιώσαμε και βιώνουμε όλοι μας. 

     Στο σημερινό μου σημείωμα θα παρουσιάσω τις τεχνικές ελέγχου θυμού, επιθετικότητας και κρίσεων για τον καθένα και την καθεμιά μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα με αυτισμό, στην ειδική αυτή πληθυσμιακή ομάδα με την οποία ασχολούμαι επαγγελματικά πάρα πολλά χρόνια και ορμώμενη από το γεγονός ότι στις 2 Απριλίου γιορτάσαμε και φέτος την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον αυτισμό.

4.5.22

Εντείνονται οι πιέσεις των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για τους S-300

Ούτε να το διανοηθεί η κυβέρνηση. Ας εγκαταστήσουν στη θέση τους ΠΡΩΤΑ οι Αμερικανοί αντίστοιχα συστήματα και μετά βλέπουμε.Προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να αφοπλισθούμε, με τους Τούρκους απέναντι έτοιμους να εισβάλουν επειδή το θέλουν οι ΗΠΑ.Σε τέτοια περίπτωση, οι Στρατηγοί  μας, θα πρέπει να προβάλουν έντονες αντιρρήσεις.
Juan

Το ΝΑΤΟ καλύπτει την αντιαεροπορική ομπρέλα της Σλοβακίας με αμερικανικής προέλευσης αντιαεροπορικά συστήματα τη στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις προς την Ελλάδα.

του Χρήστου Μαζανίτη

Την περασμένη Τρίτη, 26 Απριλίου, στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ramstein (Ραμστάιν) της Γερμανίας συγκεντρώθηκαν οι 40 υπουργοί άμυνας που διατηρούν φιλικούς και συμμαχικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ εντός κι εκτός ΝΑΤΟ, κατόπιν πρωτοβουλίας του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν και του Αμερικανού Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ.
4.5.22

Ο φθηνός τρόπος να πάρει η Ελλάδα το πάνω χέρι στο Αιγαίο

 


Είχαμε σε παλαιότερα άρθρα αναφερθεί στις δραστικές αλλαγές που έρχονται στη γεωγραφία της ισχύος από τη μονομαχία των πλεγμάτων αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής (A2/AD), που αναπτύσσουν η Κίνα και η Ρωσία, με τις προσπάθειες των ΗΠΑ να διασπάσουν τα πλέγματα αυτά. Επίσης, είχαμε εξετάσει πως παρόμοια συστήματα μπορεί να θωρακίσουν αποφασιστικά τη χώρα μας με χαμηλό κόστος έναντι της τουρκικής στρατιωτικής απειλής, για την ακρίβεια η Ελλάδα να έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο.

Τόσο τα πλέγματα αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής, όσο και τα συστήματα που αποσκοπούν να τα διαπεράσουν, βασίζονται σε σημαντικό βαθμό σε “μεταλλαγμένα” συστήματα πυροβολικού, με πρωτοφανείς ικανότητες όσον αφορά το βεληνεκές, την ακρίβεια πλήγματος και τη φονικότητα.

4.5.22

Καλεντερίδης: Έτσι θα στείλουμε την τουρκική ναυαρχίδα στον βυθό του Αιγαίου

 

Στην προηγούμενη εκπομπή ΖΟΟΜ! O Σάββας Καλεντερίδης σχολίασε την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο με την οποία οι ΗΠΑ πήραν ίσες αποστάσεις για αυτό το καυτό ζήτημα.
Παράλληλα σχολίασε ανέγνωσε άρθρο του Γρηγορίου Ρουμπάνη στη Ναυτεμπορική με τίτλο «Όταν φεύγουν τα “κακά” όπλα οι Γκρίζοι Λύκοι χαίρονται», το οποίο αναφέρεται στις πιέσεις των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για αποστολή στην Ουκρανία αντιαεροπορικών συστημάτων, τα οποία ήταν αυτά που ενεργοποιήθηκαν λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.
4.5.22

Μυστήριο με στρατιωτικό διαστημόπλοιο που εκτόξευσε η Ρωσία



 Μυστικό στρατιωτικό διαστημόπλοιο εκτόξευσε η Ρωσία σε τροχιά γύρω από τη Γη χρησιμοποιώντας τον νέο ρωσικό πύραυλο Angara 1.2. Σύμφωνα με την Daily Mail, φημολογείται ότι είναι ένα δορυφορικό σύστημα ραντάρ που πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν στον πόλεμο με την Ουκρανία.


Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο Plesetsk Cosmodrome στην πόλη Mirny στις 29 Απριλίου. Το βίντεο της νυχτερινής εκτόξευσης δείχνει τον πύραυλο να περνάει στον ουρανό από μια απομακρυσμένη τοποθεσία.
3.5.22

Τα Τουρκικά Fake News

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ



Όπως είναι γνωστό, ένα από τα πολύ ισχυρά «όπλα» ενός υβριδικού ή ενός πραγματικού πολέμου αποτελούν οι ψευδείς ειδήσεις που διοχετεύονται κατάλληλα από τους μηχανισμούς προπαγάνδας ενός κράτους, προκειμένου να προετοιμάσουν ή να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με την ευρύτατη έννοια της, προς την κατεύθυνση των στόχων του.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί ευρέως τις ψευδείς ειδήσεις (Fake News) σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα (πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό, οικονομικό κ.α) προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ποικιλόμορφους στόχους της.

3.5.22

Δια την των χρημάτων κτήσιν πάντες οι πόλεμοι γίγνονται. Πλάτων.

 


Μια πρόχειρη ανακεφαλαίωση προς αφύπνιση μνήμης και γνώσης .

Από συνεργάτιδα μας Μ.Ρ.. Επιμέλεια κειμένου και φώτο από Α. Αντωνά.

Διαβάζοντας σχετικά άρθρα, που γράφονται επ΄ ευκαιρία του πολέμου στην Ουκρανία, διαπιστώνεται  ότι όλοι μας εμείς οι όψιμοι σύγχρονοι συγγραφείς, φορώντας παρωπίδες προσπαθούμε να αιτιολογήσουμε είτε τους μεν, είτε τους δε … Ρώσους και Αμερικανούς, για τις μέρες και πράξεις τους, χωρίς να λαμβάνουμε υπ΄όψιν τα εκατομμύρια αμάχων, που σφαγιάστηκαν και σφαγιάζονται, από όλους τους διεθνείς εμπόρους ανθρώπων και λαών. Ας αρχίσουμε, από τους δόλιους Αμερικανούς, που κατοικούν σήμερα σε αιματοβαμμένα χώματα που ποτέ δεν τους ανήκαν …. Ενδεικτικά και σποραδικά είναι τα πιο κάτω αποσπάσματα καταγεγραμμένα στην πρόσφατη ιστορία …. 

Το φρικιαστικό πρόσωπο της «ελευθερίας και ισότητας» των ΗΠΑ ….

3.5.22

Η ΤΑΙΝΙΑ: " Ο Κώδικας Της Αποκάλυψης " ( Ταινία Δράσης, Μυστηρίου)

 

3.5.22

Η ευαισθησία, η ανοησία, η υπερβολή, και η ...σκοπιμότητα (ορισμένων) !!!



 Η γάτα που "κακοποιήθηκε βάναυσα", η ανοησία - παιδιάρισμα του "βασανιστή" που ...κακοποίησε με "κλωτσιά" (απλό σπρώξιμο με το πόδι και πτώση της στην παραλία από το τεράστιο ύψος -το πολύ ενός μέτρου) τη γάτα που περιεφέρετο...γυμνή επαιτούσα, όλα αυτά, προκάλεσαν  σάλο, έσπευσαν φιλοζωϊκές οργανώσεις, ζωόφιλοι, γέμισαν τα δίκτυα ¨κοινωνικής" και (κυνονικής) δικτύωσης ,με τα ΜΜΕ σε όλες τις εκπομπές τους και σε όλα τα δελτία ειδήσεων να προβάλουν τον "φρικαλέο" βασανισμό και κακοποίηση (όχι σεξουαλική)  της (συμπαθέστατης) γατούλας. 

3.5.22

Ακάρ: Με προβοκάτσιες η Ελλάδα πάει να δημιουργήσει τετελεσμένα – Σε επιφυλακή το ναυτικό της Τουρκίας



 Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που ανακοίνωσε ότι το τουρκικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή.

«Η Ελλάδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ακάρ.

Ο Ακάρ επίσης τόνισε πως «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας» και πρόσθεσε:

3.5.22

Η Ρωσία «χτύπησε» αποθήκη με Bayraktar και όπλα από τις ΗΠΑ στην Οδησσό και ανεβάζει τους τόνους εναντίον του Ισραήλ



 Ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακριβείας έπληξαν κέντρο επιμελητείας σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην Οδησσό, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την παράδοση οπλισμού που προσφέρεται από τη Δύση στο Κίεβο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Υπόστεγα, στα οποία βρίσκονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, καθώς και πύραυλοι και πυρομαχικά από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, καταστράφηκαν», αναφέρεται στη δήλωση.

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο κυβερνήτης της Οδησσού Μαξίμ Μαρτσένκο έγραψε στο Telegram πως επίθεση με ρουκέτες πραγματοποιήθηκε εναντίον της Οδησσού, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

3.5.22

Γιατί η Αμερική δεν αποδοκιμάζει δημόσια την Τουρκία για τις προκλήσεις στο Αιγαίο; Η “βαριά ευθύνη” του κ. Μπάιντεν

 

Γιατί να αποδοκιμάσει τη Τουρκία; Δεν έχει να κερδίσει κάτι αφού 
εμείς του τα δώσαμε ΌΛΑ (ή σχεδόν όλα...)
Juan

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Ουάσιγκτον η παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο. Και συμβαίνει αυτό, το γνωρίζουμε, ακόμα και αν η αμερικανική κυβέρνηση δεν καταδικάζει δημόσια και με σαφήνεια την τουρκική παραβατικότητα και προκλητικότητα.

Στο παρασκήνιο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν γνωστή την αντίθεσή τους στις παράνομες υπερπτήσεις καθώς θεωρούνται προκλητικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας.

Η υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, που πρόσφατα είχε προκαλέσει το εθνικό αίσθημα με τις δηλώσεις της στην Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε πρόσφατα στην συνάδελφο Λένα Αργύρη και στην ΕΡΤ ότι προφανώς οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά είναι προκλητικές και δεν τις στηρίζουμε. Η δήλωση της αυτή, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ισχύει απόλυτα.

3.5.22

Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας ΕΕ: Η Ευρώπη δεν πληρώνει σε ρούβλια ρωσικό αέριο – πετρέλαιο



 Κοινό μήνυμα στην αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας έστειλαν οι Υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ.

Μην πληρώσετε τη Ρωσία σε ρούβλια, διεμήνυσαν εκ νέου. Το σχέδιο της Μόσχας για πληρωμές του φυσικού αερίου σε ρούβλια θα παραβίαζε τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Κάντρι Σίμσον, μετά τη συνάντηση των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Συλλογική δράση, ενότητα και αλληγεγγύη. Αυτά επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας, μετά το έκτακτο συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν στις Βρυξέλλες. Οι χώρες – μέλη της ΕΕ δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις σχετικά με την Gazprom, τονίζουν και καλούν να μην παρεκκλίνουν των συμβολαίων και των κυρώσεων.

3.5.22

Με υποβρύχια πυρηνική βόμβα και ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 600 μ. απειλεί τη Μεγάλη Βρετανία ο αρχιπροπαγανδιστής του Πούτιν [videos]

Η υποβρύχια πυρηνική βόμβα Ποσειδών που κατέχουν οι Ρώσοι Πηγή YouTube

 

Είναι σαφές ότι η Ρωσία ενοχλείται σφοδρά από την υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας προς την Ουκρανία και τις τελευταίες ημέρες εκτοξεύονται συνεχώς απειλές από τη Μόσχα και τα φερέφωνά της.

Ήδη, οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας της ΜΙ5 έχουν ήδη προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι η απειλή Ρώσων σαμποτέρ που εισέρχονταν στη Βρετανία για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε βασικές βρετανικές υποδομές και να στοχεύσουν πολιτικούς υψηλού προφίλ είχε αυξηθεί.

Χθες, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των CHRIS PLEASANCE και WILL STEWART για τη Daily Mail ο επικεφαλής προπαγανδιστής της Ρωσίας Ντμίτρι Κισέλιοφ, γνωστός ως «φερέφωνο του Πούτιν» απείλησε να «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη της θάλασσας» με το υποβρύχιο πυρηνικό όπλο Ποσειδών που θα πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα εξακοσίων μέτρων και θα εξαφανίσει το Ηνωμένο Βασίλειο από τον χάρτη.

3.5.22

Ανατροπή δεδομένων για τη «μινωική» έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας: Πως άλλαξε το κλίμα στον πλανήτη [βίντεο]

 

 

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα πιστεύει ότι έχει πλησιάσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο να προσδιορισθεί η πιθανότερη χρονολογία για την τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου της Θήρας (Σαντορίνης) πριν τουλάχιστον 3.500 χρόνια.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ (πανεπιστήμια Αριζόνα, Νότιας Ντακότα και Μέιν), την Ελβετία (Πανεπιστήμιο Βέρνης), τη Βρετανία (πανεπιστήμια Σεντ ‘Αντριους και Σουάνσι) και την Ιταλία (Πανεπιστήμιο Φλωρεντίας), με επικεφαλής την ειδική στη δενδροχρονολόγηση αναπληρώτρια καθηγήτρια Σάρλοτ Πίρσον του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “PNAS Nexus”, ανακοίνωσαν ότι ενώ η ακριβής ημερομηνία της έκρηξης παραμένει ακόμη αβέβαιη, τρεις είναι πλέον οι πιθανότερες χρονολογίες: 1611 π.Χ., 1562-1555 π.Χ. και 1538 π.Χ.

Διαβάστε περισσότερα »

2.5.22

Μία περίεργη επιμονή για την αποστολή των κυπριακών S-300 στην Ουκρανία: Σημαντικές ποσότητες ρωσικού εξοπλισμού στην Ελλάδα…


To αμερικανικό περιοδικό Forbes σε δημοσίευμα του Paul Iddon, με τίτλο It Would Be Historically Ironic If Greek S-300s End Up In Ukraine, τονίζει ότι η Ουκρανία καλεί ξανά τους δυτικούς συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να της προμηθεύσουν περισσότερο στρατιωτικό υλικό ρωσικής κατασκευής.

Η Αθήνα διαθέτει σημαντικές ποσότητες ρωσικού εξοπλισμού, με τον οποίο είναι εξοικειωμένη η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού BMP-1, 9K33 Osa και μικρού βεληνεκούς Tor-M1 και πυραυλικά συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300PMU-1.

Εάν τα τελευταία συστήματα καταλήξουν τελικά στο οπλοστάσιο της Ουκρανίας, αυτό θα ήταν ιστορικά ειρωνικό, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή της Ελλάδας  καταρχήν.

2.5.22

Οι «έξυπνοι» Ευρωπαίοι πληρώνουν χρυσή την ενέργεια , η Τουρκία αγοράζει τζάμπα και ο Πούτιν εισπράττει! Ποιος μας κοροϊδεύει;



 Ο χάρτης είναι από την ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Μπορείτε να τον δείτε και μόνοι σας ΕΔΩ.

Δείχνει πόσο πληρώνουν οι Ευρωπαίοι την ενέργεια και πόσο την πληρώνει η Τουρκία. Η Ελλάδα έχει την «τιμητική της».

2.5.22

Σοκαριστική σύσταση στους Γερμανούς: Αποθηκεύστε βασικές προμήθειες και τρόφιμα - Τι φοβούνται

 

Η υπουργός της Γερμανίας παρέπεμψε τους πολίτες σε ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας καλεί τους πολίτες να αποθηκεύσουν προμήθειες σε τρόφιμα και υγρά... για παν ενδεχόμενο!

«Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». Αυτή είναι η συμβουλή που έδωσε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας μέσω συνέντευξής της στη Handelsbatt!

2.5.22

Brain Regain: Ποιος νοιάζεται για τον επαναπατρισμό Κυπρίων νέων;

Του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Γιατί ζητούμε τη βοήθεια της Εσθονίας ενώ έχουμε εξίσου λαμπρά κυπριακά μυαλά; Πρώτον, η Εσθονία και άλλες χώρες έχουν οραματιστές, προοδευτικούς, προβλεπτικούς ηγέτες με στόχο την προκοπή της πατρίδας τους. Δεύτερον, προφανώς εκεί δεν ισχύει η αδίστακτη κομματοκρατία, η άθλια ευνοιοκρατία, η επελαύνουσα ανικανοκρατία και η αήττητη αχρηστοκρατία. Ούτε «το κόμμαν»

2.5.22

Σμύρνη. 2 Μαίου 1919, πρωί : Η Ελληνική απόβαση στη Σμύρνη

 Ηλίας Κυρίτσης

Ο Ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στην προκυμαία της Σμύρνης μέσα σε φρενίτιδα ενθουσιασμού!
Χιλιάδες Έλληνες κάτοικοι υποδέχονται τους απελευθερωτές τους πανηγυρίζοντας, ενώ η παραλία πλέει στα γαλανόλευκα. Πρώτο το μεταγωγικό «Πατρίς» κατεβάζει τμήματα Ευζώνων (του 1/38 Συντάγματος).
Ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος, ευλογεί γονατιστός και με λυγμούς, τις σημαίες! Οι καμπάνες όλων των εκκλησιών χτυπούν (με πρώτο το κωδωνοστάσιο της Αγίας Φωτεινής), ενώ ηχούν και οι σειρήνες των πλοίων.
2.5.22

Η ΤΑΙΝΙΑ: " Χωρίς ίχνος ( HD ) (*****)


2.5.22

Στις 12 Μαΐου θα ληφθεί η απόφαση της Φινλανδίας για κατάθεση αίτησης ένταξης στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας

Σαφώς νέα (απαράδεκτη) πρόκληση προς τη Ρωσία! Πάντως είναι ευκαιρία να 
ζητήσει και η Κύπρος την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν θα
μπορέσουν τώρα να της αρνηθούν.
Juan
 

Η Φινλανδία θα αποφασίσει να καταθέσει αίτηση για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ στις 12 Μαΐου, όπως ανέφερε αργά το βράδυ της Κυριακής, η φινλανδική εφημερίδα “Iltalehti” επικαλούμενη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

 Η απόφαση για τη συμμετοχή στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα ληφθεί σε δύο βήματα, με τον Φινλανδό πρόεδρο Σάουλι Νιινίστο να ανακοινώνει πρώτα, τη σύμφωνη γνώμη του για την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, ενώ θα ακολουθήσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα, εγκρίνοντας την υποβολή της αίτησης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

https://defencereview.gr/


2.5.22

Τα υπερ- όπλα των Ρώσων που ανησυχούν το ΝΑΤΟ




Η Ρωσία ηγείται πέντε στρατιωτικών εξελίξεων που τρομάζουν το ΝΑΤΟ. Αυτό αναφέρει η βρετανική έκδοση του Metro. 

Οι δοκιμές του ισχυρότερου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στον κόσμο RS-28 "Sarmat" στη Ρωσία διεξήχθησαν στις 20 Απριλίου, οι οποίες τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου, γράφουν οι συγγραφείς. Αυτό το όπλο είναι ικανό να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και να καλύψει περισσότερα από 17 χιλιάδες χιλιόμετρα με ταχύτητα που υπερβαίνει τον αριθμό Mach κατά περισσότερες από 20 φορές.

«Για σύγκριση, η ταχύτητα του ήχου είναι ένα Mach και η Ουάσιγκτον, DC είναι 4 μίλια μακριά. από τη Μόσχα. Αυτό σηματοδοτεί έναν σημαντικό εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας και η Δύση παρακολουθεί στενά αυτήν την εξέλιξη. Αλλά το Sarmat απέχει πολύ από το μόνο όπλο στο οποίο εργάζεται το δίκτυο στρατιωτικών επιστημόνων και βιομηχάνων του Κρεμλίνου.
2.5.22

Κρίση στο Αιγαίο: Σε «οργασμό» ασκήσεων ετοιμότητας Πολεμική Αεροπορία και Ειδικές Δυνάμεις


Η Τουρκία φαίνεται ότι έχει αποθρασυνθεί από τον αναβαθμισμένο ρόλο που έχει στον Ουκρανικό πόλεμο και θέλει να υπενθυμίσει στη Δύση ότι αποτελεί το «αφεντικό» στην περιοχή.


Με μπαράζ ασκήσεων μέσα στο Μάιο απαντούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στην κλιμακούμενη Τουρκική επιθετικότητα και στις απειλές της Άγκυρας όπως κορυφώθηκαν προχθές με το πρωτόγνωρο μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Στην νευρικότητα των γειτόνων το ΓΕΕΘΑ αντιπαραβάλλει ψυχραιμία αλλά και ουσιαστική προβολή ισχύος. Στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι πέρα από τις εντυπώσεις και τον επικοινωνιακό «πόλεμο» που έχει εξαπολύσει η Τουρκία υπάρχει η πραγματικότητα επί του πεδίου. Εκεί όπου οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρές και ικανές σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση να επιφέρουν τρομακτικά χτυπήματα.
2.5.22

Αρπαγή 17χρονης στο κέντρο της Αθήνας: Πώς κατάφερε να ξεφύγει

 

Kαι στη Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα από τη πλατεία Δημοκρατίας προς τα δυτικά, κυκλοφορούν
ανεξέλεγκτοι Πακιστανοί λαθρομετανάστες (έχουν στέκι σε καφετέρια), που παρενοχλούν και κυνηγούν- κυριολεκτικά-νεαρές Ελληνίδες, οι οποίες καταφεύγουν στις εισόδους ξενοδοχείων προκειμένου να διασωθούν, αφού η παρουσία της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη περιοχή  περιορίζεται σε απλή τυχαία διέλευση !!!
Juan

Σοβαρή καταγγελία για απαγωγή 17χρονης στην περιοχή του Κολωνού ερευνά η Αστυνομία, η οποία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο αντρών πακιστανικής καταγωγής.


Σύμφωνα με την ανήλικη, κατάφερε να ξεφύγει κλωτσώντας τον έναν από τους δύο δράστες, βγαίνοντας έξω στο δρόμο και τρέχοντας.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου άντρες της ομάδας «Ζ» που έκαναν περιπολία στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο Πακιστανούς σε δρόμο στον Κολωνό.

2.5.22

Ένα δάκρυ για την «Ελευθερία του Τύπου»

 


                               Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου 2022, οι Bloggers γιορτάζουν τη δική τους Παγκόσμια Ημέρα της ύπαρξής τους. 

     Αύριο Τρίτη 3 Μαΐου 2022, θα γιορτασθεί η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου που καθιερώθηκε επίσημα από την Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1993 με πρωτοβουλία της UNESCO και της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων.

       Η πρόσβαση σε πληροφορίες τις οποίες κρατούν ερμητικά κλεισμένες στα συρτάρια τους οι Κυβερνήσεις σε όλη την Υφήλιο και σε αγαστή «συνεργασία» μαζί τους (ο καθένας για το δικό του «όφελος») οι κάθε λογής Πολιτικές, Οικονομικές και Θρησκευτικές Ηγεσίες ως κάτοχοι ΕΞΟΥΣΙΑΣ γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη έτσι ώστε οι πολίτες να παραμείνουν απληροφόρητοι και παρά-πληροφορημένοι. 

2.5.22

Ποιοι και γιατί μπλοκάρουν την αξιοποίηση του ορυκτού φυσικού μας πλούτου | Αβραάμ Ζελελίδης

 


Σάββας Καλεντερίδης

Ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και επικεφαλής του Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων Αβραάμ Ζεληλίδης, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, καταθέτει την άποψή του για το ποιοι και πώς σε συνθήκες βαθιάς ενεργειακής κρίσης ειδικά για την Ελλάδα με εκατομμύρια πολίτες στα όρια της επιβίωσης, μπλοκάρουν στη πράξη κάθε ενέργεια αξιοποίησης του φυσικού ορυκτού πλούτου της χώρας.
1.5.22

Κίνα: Σχέδια για την προετοιμασία της για αμερικανικές κυρώσεις ανάλογες με αυτές που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία



Για την πιθανότητα να βρεθεί απέναντι σε ένα πακέτο αμερικανικών κυρώσεων, ανάλογων με αυτές που πλήττουν τη Ρωσία σήμερα, φαίνεται πως προετοιμάζεται η Κίνα. Γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο το Πεκίνο έχει στο νου του μια στρατιωτική εμπλοκή στην περιοχή του, όπως για παράδειγμα μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν, που σίγουρα θα προκαλούσε την έντονη αντίδραση της Δύσης.

Στο θέμα αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times αποκαλύπτοντας πως, πριν λίγες ημέρες, οι κινεζικές αρχές διοργάνωσαν μια έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους εγχώριων αλλά και ξένων τραπεζών, όπου βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προστασία των περιουσιακών στοιχείων της χώρας στο εξωτερικό από πιθανές αμερικανικές κυρώσεις, ανάλογες με αυτές που έχουν εφαρμοστεί κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

1.5.22

Θα κλείσουν τους "διακόπτες" στους Ιάπωνες: Ρωσία & Κίνα εναντίον Ιαπωνίας- Έκρηξη σε έργο ύψιστης ενεργειακής ασφάλειας

Νέο μέτωπο μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας ανοίγει στον Ειρηνικό μετά την πολύ περίεργη έκρηξη που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη νήσο Σαχαλίνη που τροφοδοτεί μεταξύ των άλλων, και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Η Σαχαλίνη είναι ρωσικό νησί στο Βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, βόρεια της Ιαπωνίας. Έχει έκταση 72.492 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ανήκει στην ομώνυμη περιφέρεια.

Εδώ και ημέρες, η νήσος Σαχαλίνη της Ρωσίας ήταν ένα από τα κορυφαία ζητήματα συζήτησης στην Μόσχα. Η Νήσος Σαχαλίνη αποτελεί ύψιστο θέμα ενεργειακής ασφάλειας για την Ιαπωνία.

Στο νησί υλοποιείται το Sakhalin-2 ένα έργο πετρελαίου και φυσικού αερίου. Διαχειριστής του είναι η Sakhalin Energy. Το μερίδιο ελέγχου (50% συν μία μετοχή) ανήκει στην Gazprom. Η ιαπωνική Mitsui έχει το 12,5% των μετοχών και η Mitsubishi το 10%. Το μεγαλύτερο μέρος του LNG που παράγεται στο πλαίσιο του έργου αποστέλλεται στην Ιαπωνία.

1.5.22

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας και γιατί για 48 χρόνια δεν λειτουργεί…

 

1/5/2022

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας παραμένει ερειπωμένο και εκτός λειτουργίας  για 48 χρόνια.  Το 1974 η τουρκική αεροπορία το βομβάρδισε ανελέητα κατά  την τουρκική εισβολή. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες η  ΕΛΔΥΚ και η Εθνική Φρουρά το υπερασπίστηκαν σθεναρά. Μετά τις δύο τουρκικές εισβολές το  αεροδρόμιο πέρασε «ντε φάκτο» στον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών.

 Όμως, η περιοχή του αεροδρομίου «ανήκει»  στο Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ως «retainedsite» (όχι κυρίαρχη περιοχή) σύμφωνα με τις Συμφωνίες του 1960 και σε προηγούμενα χρόνια πριν το ξεκίνημα της λειτουργίας του, χρησιμοποιείτο από την Βρετανική Βασιλική Αεροπορία.

1.5.22

Στρατηγός Φράγκος: Ο Τούρκος είναι αρπακτικό, αλλά να μην φοβούνται οι Έλληνες (βίντεο)

 


Καμία εμπιστοσύνη στον Στόλτενμπεργκ - Δεν σταματάς τον διάλογο αλλά δεν ανέχεσαι ούτε απειλές ούτε τετελεσμένα.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός εα & τέως ΥΕΘΑ Φραγκούλης Σ. Φράγκου στο STAR Κεντρικής Ελλάδος καλεσμένος της δημοσιογράφου κ. Όλγας Λαθύρη σχολίασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο με τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου.

"Οι Έλληνες δεν πρέπει να ανησυχούν"
 
Συγκεκριμένα ο Στρατηγός τόνισε πως οι κινήσεις της Τουρκίας είναι προσχεδιασμένες εκμεταλλευόμενη την διεθνή συγκυρία και την ανοχή της διεθνούς κοινότητας οπως του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α.