Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 22.11.22

Ελληνοαιγυπτιακό «τείχος» στη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν με συμφωνία για ζώνες SAR – ASR

 

Ελληνοαιγυπτιακό «τείχος» στη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν με συμφωνία για ζώνες SAR – ASR 

Protagon Team 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022, 14:28 Λίγες μόλις ώρες μετά τη συνάντηση στη Ντόχα του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον αιγύπτιο ομόλογό του, Αλ Σίσι (ναι, τον «τύραννο» με τον οποίο ο ίδιος ο Ερντογάν έλεγε ότι δεν θα συναντηθεί ποτέ) υπό την πιεστική «μεσολάβηση» του Κατάρ, Ελλάδα και Αίγυπτος βάζουν την Τρίτη ένα ακόμη καρφί στο «φέρετρο» των παράνομων τουρκολιβυκών μνημονίων, με την υπογραφή συμφωνίας οριοθέτησης ζωνών SAR (Search and Resque / Θαλάσσιες Ζώνες Ευθύνης Ερευνας και Διάσωσης) και ASR (Air Sea Rescue). 

22.11.22

Κιβωτός του Κόσμου – Μιχαηλίδου: Πρόσωπα κύρους στο νέο Δ.Σ. – Σήμερα οι ανακοινώσεις (video)

 

Πιθανότατα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο στην Κιβωτό του κόσμου, όπως δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα «στόματα που ανοίγουν» και είναι πιθανό να φέρουν στην επιφάνεια καταγγελίες και για άλλες δομές.

22.11.22

Ρωσία: Αυτά παθαίνουν όσοι αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές και να πάνε στο μέτωπο (βίντεο)


Σε μία ρωσική μονάδα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, κατά την διάρκεια του σχηματισμού, δύο στρατιώτες καλούνται μπροστά από τον διοικητή τους, όπου τους απαγγέλονται κατηγορίες και τους ανακοινώνεται η σύλληψη τους.

Όπως τους ανακοινώνει ο διοικητής, έχει δημιουργηθεί ποινική υπόθεση εναντίον του για μη συμμόρφωση με εντολές, καθώς αρνήθηκαν να πάμε στο μέτωπο της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, άνδρες που φοράνε διακριτικά με την επιγραφή «Στρατιωτική αστυνομία», συλλαμβάνουν τους στρατιώτες και, αφού τους ψάχνουν, τους βάζουν χειροπέδες και τους κλείνουν σε ένα αστυνομικό βαν.
22.11.22

Έκτακτο διάγγελμα Α.Βούτσιτς στον σερβικό λαό: “Είμαστε στα πρόθυρα σύρραξης – Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις με τους Αλβανούς του Κοσόβου!



 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Α.Βούτσιτς, ανακοίνωσε το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με το Κοσσυφοπέδιο, που έγιναν στις Βρυξέλλες. Το τέλος του δρόμου έφτασε για όλους στα Βαλκάνια.

Οι Αρχές του Κοσόβου θα επιβάλλουν από αύριο πρόστιμα στους Σέρβους για την μη αλλαγή πινακίδων κάτι που έχει χαρακτηριστεί ως πογκρόμ και εκκαθάριση της περιοχής από το σερβικό στοιχείο.

Ο πρόεδρος της Σερβίας δίνει αυτή τη στιγμή έκτακτο διάγγελμα ενημερώνοντας τους πολίτες της Σερβίας για τις δραματικές πλέον εξελίξεις.

Αλβανοί και Σέρβοι βρίσκονται με τα όπλα στα χέρια με την σύρραξη να είναι θέμα χρόνου. Οι Σέρβοι αναφέρουν ότι αλβανική στρατιωτική φάλαγγα τεθωρακισμένων ετοιμάζεται να ξεκινήσει από την Πρίστινα για την Μιτρόβιτσα.

Ο σερβικός Στρατός έχει τεθεί ξανά σε ύψιστη ετοιμότητα.

22.11.22

Κρίμα… Δήλωση κατώτερη των περιστάσεων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ αφήνουν αβοήθητους τους Κούρδους συμμάχους τους στο έλεος του Αττίλα (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν παρακολουθεί τον αγώνα της Εθνικής Αμερικής στο Κατάρ. Με τους Κούρδους θα ασχολείται; Photo via State Department, Secretary Antony Blinken, @SecBlinken


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δυστυχώς είναι κατώτερη των περιστάσεων η αντίδραση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άνανδρη επίθεση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων της Συρίας -ομιλούμε φυσικά για τους αντάρτες του YPG και των Αράβων εταίρων τους.

Αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νέντ Πράις, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών (της ιστοσελίδας  Hellas Journal, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ-ΜΠΕ), είπε τα εξής με επίσημη δημόσια δήλωση του:

22.11.22

«Εκτελεστικό» μνημόνιο με Αίγυπτο για την ΑΟΖ υπογράφει σήμερα ο Δένδιας ενώ η Αγκυρα σκηνοθετεί άθλιες «πορείες κατά Ελλάδας» στη Λιβύη


 

Στο Κάϊρο μεταβαίνουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος,οι οποίοι σε συνάντηση που θα έχουν με τους ομολόγους θα υπογράψουν «Μνημίονιο Κατανόησης σχετικά με τη Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης».

Την ίδια στιγμή η Αγκυρα δια των εντεταλμένων της στη Λιβύη συνεχίζει τις προκλήσεις.

Οπως έγινε γνωστό σχθες, οι λιβυκές αρχές της μεταβατικής κυβέρνησης Τρίπολης προχώρησαν σε μία πρωτοφανώς προβοκατόρικη και εμφανώς κατευθυνόμενη κίνηση.

Συγκεκριμένα, έστησαν χθες Κυριακή, πορεία «αγανακτισμένων Λίβυων» πολιτών έξω από την ελληνική πρεσβεία.

22.11.22

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

Ο Δημήτριος Βερδελής συζητά με τον αντιστράτηγο ε. α. Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο με αφορμή την

ημέρα ενόπλων δυνάμεων για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. 

(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)

22.11.22

Τα “μυστικά” της Ελληνικής ΑΟΖ…

 

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επισήμως ότι αρχίζουν – επιτέλους – και επισήμως οι έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας. Δηλαδή σε περιοχές της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)…
Η εξέλιξη αυτή χαιρετίστηκε ως “μέγα επίτευγμα” της κυβέρνησης!
Κι είναι, όντως, σημαντική εξέλιξη.
Αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε το “σωστό”…
Απλώς… έπαψε να το εμποδίζει!

22.11.22

Ο κ. Γκας Μπιλιράκης Επίτιμο Μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ





ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 20-11-2022

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 19


Ο κ. Γκας Μπιλιράκης Επίτιμο Μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού

Ο Ελληνοαμερικανός Γκας (Κωνσταντίνος) Μπιλιράκης, δικηγόρος, πολιτικός, μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ανακηρύχθηκε Επίτιμο Μέλος της Επιτροπής Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού κ. Ιωάννης Αμπατζόγλου στις 8 Νοεμβρίου 2022 συνάντησε τον κ. Γκας Μπιλιράκη σε πολιτική συγκέντρωση στην Τάμπα της Φλόριντα και ενώ ήταν σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων των ενδιάμεσων εκλογών για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

21.11.22

Η Κύπρος θα συρθεί σε μια νέα τουρκοκρατία από τον επόμενο διζωνικo-Αναν-ιστή Πρόεδρο;

 


 του Σάββα Ιακωβίδη

Η διζωνική είναι τουρκικής έμπνευσης, αγγλικής επινόησης (ήδη από το 1956) και, δυστυχέστατα, ελληνικής αποδοχής. Η κατακρήμνιση του κυπριακού Ελληνισμού στα τάρταρα της τουρκοκρατίας άρχισε με την αυτοϋποβάθμιση του διεθνώς αναγνωρισμένου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακαρίου, σε μουχτάρη, για να συναντήσει τον εγκάθετο μουχτάρη των κατεχομένων, Ντενκτάς. Έκτοτε η εφιαλτική κατολίσθηση του Κυπριακού έφτασε στα σημερινά ΜΟΕ Αναστασιάδη-Κασουλίδη

Να πούμε ξανά τα πράγματα με τ’ όνομά τους και όχι με προεκλογικές φιοριτούρες και λήρους, όπως οι τρεις επικρατέστεροι υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αβ. Νεοφύτου, Ν. Χριστοδουλίδης και Α. Μαυρογιάννης, επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες. Στις 11/11/2002, ο τότε ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, υπέβαλε σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

21.11.22

Εφη Αχτσιόγλου: Αποτρόπαιες εικόνες στο σπίτι της κ. Κολοβού

Στην Βουλή ανέφερε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, την υπόθεση έξωσης της Ι. Κολοβού για οφειλή 15.000 ευρώ επισημαίνοντας πως είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής.


 Κατά τη συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης της τομεάρχου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τέθηκε το ζήτημα της σημερινής έξωσης της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, με την Έφη Αχτσιόγλου να σημειώνει: «Σήμερα το πρωί είδαμε αποτρόπαιες εικόνες στο σπίτι της δημοσιογράφου της κ. Κολοβού της οποίας το σπίτι πλειστηριάζεται για μία οφειλή 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζετε».

Παράλληλα, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας δεν αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα, αλλά και στις αποκαλύψεις για τον μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ, Α. Πάτση.

21.11.22

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για την παρουσία των αστυνομικών στην έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου (video)

Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ..ΕΝΙΚΗΣΕ!
Juan
 

Διευκρινίσεις για τον ρόλο της αστυνομίας στη σημερινή «επιχείρηση» για την έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και καταγγελιών, έδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, με μια σύντομη ενημέρωση από το γραφείο τύπου.

21.11.22

Έφτασε στη Σελήνη η ιστορική αποστολή της NASA, Artemis I: H κάψουλα Orion πέταξε μόλις 130 χλμ πάνω από την επιφάνεια του φεγγαριού [video]

A handout photo made available by NASA shows NASA’s Space Launch System rocket carrying the Orion spacecraft launching on the Artemis I flight test, from Launch Complex 39B at NASA’s Kennedy Space Center in Florida, USA. EPA/NASA / BILL INGALLS
 

Έφτασε στον προορισμό της η ρομποτική αποστολή Artemis I της NASA, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη, πέντε μέρες μετά την εκτόξευσή της από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Η κάψουλα Orion, στο οποίο επιβαίνουν τρία ανδρείκελα, έφτασε στην ελάχιστη απόσταση από το φεγγάρι στις 14.44 ώρα Ελλάδας την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, οπότε βρισκόταν μόλις 130 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.

Καθώς πετούσε σε χαμηλό ύψος, πέρασε πάνω από τις περιοχές όπου προσεδαφίστηκαν οι αποστολές Apollo 11, 12 και 14 τις δεκαετίες του 1960 και ’70.

Διαβάστε περισσότερα »

21.11.22

Κώστας Καραμανλής / Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες

 

Σαφείς αιχμές για την ΕΥΠ αλλά και για τον Μητσοτάκη ο οποίος μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός μετέφερε με νόμο τις αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Στην Λάρισα παραβρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ώστε να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», εκδόσεις Λιβάνη.

Πολλή συζήτηση έχει προκαλέσει ένα απόσπασμα από την ομιλία του Μανώλη Κοττάκη, ο οποίος είπε:  

21.11.22

Το Πολυτεχνείο ζει και μας δουλεύει (;)

  • Από τον Χρήστο Μπολώση
Η συνέχεια   ΕΔΩ
21.11.22

Ο Ερντογάν δολοφονεί τους Κούρδους και το απολαμβάνει με τον Γκουτέρες και άλλους ηγέτες στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν χαριεντίζεται με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
 

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις της κατοχικής δύναμης να βομβαρδίσουν ανελέητα τους Κούρδους της Συρίας (YPG), τους συμμάχους δηλαδή των Ηνωμένων Πολιτειών…

Αμέσως μετά πήρε το πολυτελές προεδρικό αεροπλάνο, αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων, και «πέταξε» στο Κατάρ για να παρακολουθήσει την έναρξη του Μουντιάλ.

Εκεί συναντήθηκε με ηγέτες κυβερνήσεων και οργανισμών. Του παραπονέθηκε κάποιος εξ αυτών για τις δολοφονίες των Κούρδων; Πολύ αμφιβάλλουμε.

21.11.22

Ποια είναι η λύση στην Ανατολική Μεσόγειο;

 

Ο Τούρκος καθηγητής Mehmet Efe Caman (BAMAPhD – University ofAugsburg), διδάσκει σαν Visiting Assistant Professor στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Memorial University of Newfoundland του Καναδά. Ειδικευμένος στους τομείς Δημοκρατίας, εκδημοκρατισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τουρκικής πολιτικής, πολιτικής της Μέσης Ανατολής, Μετασοβιετικές περιοχές, Καύκασος και Κεντρική Ασία θεωρείται σαν μια από τις πλέον λογικές φωνές μέσα στον ωκεανό του παραλογισμού ο οποίος επικρατεί στην σημερινή Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 24 Αυγούστου 2020 έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Doğu Akdeniz’de çözüm ne?» το οποίο έγινε αφορμή να ξεσπάσει εναντίον του ένα κύμα μίσους, ύβρεων και απειλών εναντίον της ίδιας της ζωής του.

21.11.22

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 

21.11.22

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της “Κιβωτού του Κόσμου” αποφάσισε η κυβέρνηση [βίντεο]


 Mετά την σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου εν μέσω των σοβαρότατων καταγγελιών των τελευταίων ημερών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τα όσα τραγικά συνέβαιναν στις στις δομές ανηλίκων της “Κιβωτού” ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο Μαξίμου.

“Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο νόμος ισχύει για όλους, εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

21.11.22

Ετοιμάζουν νέο πόλεμο των άστρων(;) οι ΗΠΑ: Χ-37Β, το διαστημικό αεροπλάνο που τρελαίνει τους Κινέζους συλλαμβάνει ακόμη και δορυφόρους

 

Το, χωρίς πλήρωμα, διαστημικό αεροπλάνο X-37B προσγειώθηκε στον Διαστημικό Σταθμό Κένεντι της NASA στις 12 Νοεμβρίου έχοντας καταρρίψει ένα ρεκόρ: 908 ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Αλλά αυτό που έκανε πάνω από τα κεφάλια μας το άκρως απόρρητο διαστημικό αεροπλάνο που ανήκει στη Διαστημική Δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών (USSF) παραμένει τυλιγμένο στο μυστήριο.

Το X-37B προσγειώθηκε ολοκληρώνοντας την έκτη αποστολή που έχουν αναλάβει αυτό και ένα άλλο πανομοιότυπο όχημα από την πρώτη πτήση το 2010. Λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές του κατά τη διάρκεια των ταξιδιού του είναι λιγοστές, αλλά οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι διεξήγαγε μια σειρά από επιστημονικά πειράματα σε ύψος περίπου 249 μιλίων (400 χιλιόμετρα) πάνω από τη Γη.

21.11.22

Το «τρελό» σχέδιο των Ουκρανών: «Θα μπούμε στην Κριμαία ως τα Χριστούγεννα» – Ποντάρουν και σε ανατροπή Πούτιν [video]

 

Τα στρατεύματα του Κιέβου θα μπορούσαν να βρίσκονται στην προσαρτημένη από τη Ρωσία Κριμαία μέχρι τα Χριστούγεννα και η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει την Άνοιξη, ισχυρίζεται ένας από τους κορυφαίους βοηθούς του Ζελένσκι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Volodymyr Havrylov σε δηλώσεις του στο βρετανικό Sky News σημειώνει ότι η χώρα του δεν θα διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία έως ότου οι στρατιώτες του Πούτιν έχουν φύγει από κάθε εκατοστό της Ουκρανίας.

Ο Χαβρίλοφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βρετανία, συμπλήρωσε ότι ένα απροσδόκητο γεγονός στη Μόσχα, όπως η ανατροπή του καθεστώτος του Πούτιν, θα σκληρύνει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας και θα επισπεύσει το τέλος του πολέμου.

Είπε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται απλώς να κάνει μια παύση σε αυτόν τον πόλεμο για να ανασυνταχθεί, να φέρει περισσότερους ανθρώπους από την πατρίδα. Αυτό είναι το σχέδιό τους. Γι’ αυτό… δεν έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε.

«Μπορούμε να μπούμε στην Κριμαία, για παράδειγμα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Πιθανό, δυνατό. Δεν αποκλείεται να είναι έτσι».

Ο πρώην υποστράτηγος πρόσθεσε ότι η σύγκρουση μπορεί να βρίσκεται στους τελευταίους μήνες της.

Είπε: «Φυσικά […] ο πόλεμος θα πάρει λίγο χρόνο. Αλλά η αίσθηση μου είναι ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης, αυτός ο πόλεμος θα έχει τελειώσει ».

Η Κριμαία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία πριν από οκτώ χρόνια ως μέρος της αρχικής προσπάθειας του Πούτιν να αρπάξει μεγάλα κομμάτια της ανατολικής Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Λουχάνσκ και Ντόνετσκ που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Ένα ψευδές δημοψήφισμα στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει στρατηγική σημασία για τη ναυτική της βάση, είδε το «97%» των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ της ένταξης στη Ρωσία, με υποτιθέμενο ποσοστό συμμετοχής 83%.

Όταν η Ουκρανία ψήφισε υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία το 1991, το 92% των ψηφοφόρων υποστήριξε το μέτρο. Στην Κριμαία, το ποσοστό αυτό ήταν 54% «Ναι», 37% «Όχι».

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις μέσα στη Ρωσία, ο Χαβρίλοφ σημείωσε: «Νομίζω ότι η Ρωσία μπορεί να αντιμετωπίσει έναν μαύρο κύκνο στη χώρα της, μέσα στη Ρωσία και μπορεί να συμβάλει στην επιτυχία μας με την Κριμαία».

Ο Χαβρίλοφ πρόσθεσε ότι η προοπτική μιας πυρηνικής επίθεσης παραμένει απίθανη, αλλά πρόσθεσε ότι το Κίεβο προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα.

Είπε: «Για όλους θα είναι δίκαιο – ένας Θεός ξέρει ποιο σενάριο – αλλά [μια πυρηνική επίθεση] δεν είναι [μια] απειλή που θα μας εμποδίσει να συνεχίσουμε τον πόλεμο μας.

«Υπάρχει μια απόφαση μέσα στην κοινωνία στην Ουκρανία ότι πάμε μέχρι το τέλος».

21.11.22

Άγρια επίθεση Αμερικανών νομοθετών εναντίον του Ερντογάν για τους Κούρδους: Γι’ αυτό δεν πρέπει να του δώσουμε τα F-16


 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αμερικανοί νομοθέτες ξεκίνησαν να τοποθετούνται με ισχυρό τρόπο εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν και της απαράδεκτης επίθεσης της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων (YPG) της Συρίας.

Οι Κούρδοι μαχητές αποτελούν τους πιο ισχυρούς συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που αιματοκύλισαν τη Συρία και το Ιράκ και έχουν δολοφονήσει Δυτικούς ομήρους, ανάμεσα τους και Αμερικανους πολίτες.

21.11.22

Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις…

            


   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Αφορμή για το νέο μου άρθρο/άποψη που φιλοξενείται σήμερα εδώ έδωσε η χθεσινή έναρξη Κυριακή 20 Νοεμβρίου του Παγκόσμιου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος της FIFΑ-2022 που είδε το Εθνικό Ποδοσφαιρικό συγκρότημα της οικοδέσποινας χώρας Qatar να χάνει με σκορ 0-2 από το Εθνικό συγκρότημα του Ecuador. 

     To FIFA-2022 Qatar έχει 2 «πρωτιές»:

     διεξάγεται για πρώτη φορά σε χώρα του Αραβικού κόσμου  

     και για πρώτη φορά μήνα Νοέμβριο καθώς αυτό θα ήταν παντελώς αδύνατο με δεδομένη την αφόρητη ζέστη των καθιερωμένων μηνών Ιουνίου, Ιουλίου σε αυτή την περιοχή. 

     Η φετινή είναι η τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα FIFA με συμμετοχή 32 χωρών καθώς από το επόμενο του 2026 στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά θα συμμετέχουν πλέον ποδοσφαιρικές ομάδες από 48 χώρες…

21.11.22

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

  

(Με πυρήνα Στρατιωτικούς ε.α. & Τεχνοκράτες)

          (Γνωστό ως κόμμα Αποστράτων)

                 www.syndesmosee.org

                                                                                                            Αθήνα,  21  Νοε. 2022

  

Αγαπητοί   φίλες, φίλοι

 

Γιορτάζουν σήμερα οι Ένοπλες δυνάμεις της Πατρίδας μας, ο θώρακας προστασίας του Έθνους, οι εγγυητές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας,  η Στρατηγός Παναγιά μας η ελπίδα και το στήριγμα των μαχητών μας στην κρίσιμη ώρα.

Αυτή τη συμβολική ημέρα επέλεξε ο Σύνδεσμος  Εθνικής Ενότητας για την ίδρυσή του το 2011, με στόχο και όραμά του μια περήφανη, δίκαιη, δυνατή, ευημερούσα, αποτελεσματική, σύγχρονη Πατρίδα, πιστή στις αξίες, τα ιερά και τα όσια της Ορθόδοξης Πίστης και του μακραίωνου Ελληνισμού. Λεπτομέρειες στο www.syndesmosee.org

20.11.22

Η ΤΓΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Compañeros (Western 1970) "

 

20.11.22

(ΒΙΝΤΕΟ) Σάββας Καλεντερίδης:

 

20.11.22

Θωρακίζουμε τα νησιά μας μετά τις απειλές Ερντογάν-Τα τροχοφόρα οχήματα μάχης Μ1117 θα εξοπλιστούν με βομβδιδοβόλο 40χιλ.

 Θέλουμε και μπορούμε να εκμεταλλευθούμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία για να βελτιώσουμε τα M-1117 και οποιοδήποτε άλλο οπλικό μας σύστημα για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις μέρα ή νύχτα

Τα ελληνικά τροχοφόρα οχήματα μάχης M-1117 θα αποκτήσουν θανατηφόρα ισχύ με την τοποθέτηση βομβιδοβόλων των 40 χιλιοστών σε αυτά, αναφέρουν ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές.

Το όλο σχέδιο θα υλοποιηθεί από ελληνικό εργοστάσιο της αμυντικής μας βιομηχανίας, δίνοντας την δυνατότητα να μικρύνει το κόστος της όλης διαδικασίας.

20.11.22

Ελληνικά συστήματα αντι-drone για τις ελληνικές ΕΔ- Θα κατεβάζουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα σαν “μύγες” (Βίντεο)


 Οι “φονιάδες” των τουρκικών drones ετοιμάζονται πυρετωδώς και προκαλούν μεγάλη αίσθηση

Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο και την εκπομπή ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ-ΜΑΝΕΣΗΣ, η ελληνική αμυντική εταιρεία Soukos Robots παρουσίασε το σύστημα Minotaur Armored Anti Drone για τον στρατό ξηράς, κάνοντας μια κίνηση για την οποία αναμένουμε σίγουρα πολλά περισσότερα αφού προκαλεί σίγουρα χαρά σε όλους μας.

20.11.22

Πρώην ΥΕΘΑ Αποστολάκης: Προσπαθούν να μας εκθέσουν οι Τούρκοι- Στρατηγός Φράγκος: Αν μας άφηναν, θα είχαμε καταστρέψει το τουρκικό ναυτικό (Βίντεο)



 ''Τους περιμένουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμα και χθες''

Το δικό του σχόλιο για τις τουρκικές απειλές κατά της Ελλάδας έκανε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος.

«Τους περιμένουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ακόμα και χθες» δήλωσε με νόημα ο κ. Φράγκος στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τις απειλές που διατυπώνει η τουρκική ηγεσία, ακόμη και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα έρθουν νύχτα» στη χώρα μας.

20.11.22

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες - Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα

 

Η διέλευση ενός βαρομετρικού χαμηλού από την περιοχή του Βορείου Ιονίου προς τα Βαλκάνια την Κυριακή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας. 

Οι τοπικές βροχές που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σήμερα στα δυτικά και βόρεια, βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

20.11.22

Ιράν: «Ρίξε κάτω το τουρμπάνι του μουλά»

 

20.11.22

Φονικές επιδρομές της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές της Συρίας: Νεκροί και τραυματίες, ο άθλιος Ακάρ ομιλεί για την “ώρα του λογαριασμού”…

Τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν στόχους στη βόρεια Συρία. Στόχος τους οι Κούρδοι του YPG. Φωτογραφία T.C. Millî Savunma, Bakanlığı @tcsavunma

 Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας κατηγόρησαν την Τουρκία πως βομβάρδισε χθες Σάββατο το βράδυ περιοχές υπό τον έλεγχό τους στο βόρειο τμήμα της συριακής επικράτειας, ενώ η Άγκυρα διεμήνυσε πως ήρθε η «ώρα του λογαριασμού» μετά την τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή 13η Νοεμβρίου.

Οι αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν παρότι μερικές ημέρες νωρίτερα το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, απέρριψαν την κατηγορία της Άγκυρας πως βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην Ιστικλάλ την περασμένη Κυριακή, όταν έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 81.

20.11.22

Ο Δένδιας καλώς έπραξε; Ήταν ορθή η απόφαση της Αθήνας να αγνοηθεί η κυρία που υπέγραψε την παράνομη συμφωνία με τον Τσαβούσογλου

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε ότι οι ηγέτες και οι αξιωματούχοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλο το ακροατήριο τους. Ειδικά αν πρόκειται για τους ψηφοφόρους τους, αν και οι δημοσιογράφοι και οι αναλυτές είναι οι πιο δύσκολοι -ίσως και οι πιο “επικίνδυνοι” κριτές τους.

Βλέπω τις διαφωνίες που προέκυψαν για το ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια στη Λιβύη και ειλικρινά σας το γράφω, απορώ και εξίσταμαι.

20.11.22

Το έωλο δόγμα του σουλτάνου “θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”: Πριν αποτολμήσει να κινηθεί, να του κόψουν τα πόδια… (video)

 Islamist President Erdoğan meets with the President of the Council of Ministers of Italy, Giorgia Meloni. Photo via Turkish Presidency

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο σουλτάνος της Άγκυρας άστραψε και βρόντηξε για μια ακόμη φορά. Σαν τον Δία ρίχνει κάθε λίγο και λιγάκι τους κεραυνούς του, όχι από τον Όλυμπο, αλλά από το Μπαλί, που βρέθηκε για την σύνοδο των G-20.

Χαρακτήρισε κάτι σαν δόγμα, μιλώντας για οριστική αρχή το “μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά”, όθεν μεθερμηνευόμενον, ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι η κατάληψη των νησιών του Α. Αιγαίου.

20.11.22

Τι συμβαίνει στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας όχι με λόγια αλλά με χάρτες-Γιώργος Ρωμανός

 

 Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής, μιλά στο militaire.gr και δεν κάνει εκτιμήσεις για τα όσα συμβαίνουν στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Μας παρουσιάζει και μας «διαβάζει» χάρτες που δείχνουν την πραγματική εικόνα του πολέμου. Χάρτες  βασισμένους αποκλειστικά σε δυτικές πηγές!

Ο ίδιος γράφει:

Η Ουκρανία μετά την εγκατάλειψη της Χερσώνας από τους Ρώσους. Ανάλυση με 14 χάρτες-ντοκουμέντα

Αν πρέπει να διαλέξω ένα και μόνο στοιχείο να παρουσιάσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα επέλεγα αυτό που δείχνει η ΕΙΚΟΝΑ 1 στην οποία φαίνεται η ενημέρωση του Υπουργείου Αμύνης της Ουκρανίας.

20.11.22

Είπαν ψέματα και για τη Μαρία; Η υπόθεση των 38 προσφύγων του Έβρου εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για ΜΚΟ και ξένους δημοσιογράφους

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μετά τη «στεγνή» ομολογία του ιδρυτή της «HumanRights360», του κ. Επαμεινώνδα Φαρμάκη, ότι οι 38 Σύριοι πρόσφυγες δεν βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους, πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες για να τερματιστεί μία δια παντός η φάμπρικα με το μεταναστευτικό.

Η εκμετάλλευση των άμοιρων προσφύγων και μεταναστών για πολιτικούς και κομματικούς λόγους είναι αισχρή και ανεπίτρεπτη και πρέπει να σταματήσει.

19.11.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " Ben and Charlie (Western Comedy 1972) "

 

19.11.22

Ενώ ξεκινά η ΜΕΔΟΥΣΑ-12 με συμμετοχή Σαουδαράβων ... Τουρκικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra και Sea Hawk απονηώνονται από το ελικοπτεροφόρο Αναντολού

 

Η Άγκυρα θέλει να βγάλει την ομάδα μάχης του αποβατικού/ελικοπτεροφόρου Αναντολού στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με πλωτά γεωτρύπανα το επόμενο διάστημα

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι Τούρκοι να κάνουν επίδειξη ισχύος  στην Ανατολική Μεσόγειο, μεταξύ Κρήτης και Λιβύης πιθανότατα, με το νεότευκτο αποβατικό/ελικοπτεροφόρο Αναντολού.