Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ( Παραπέμπει στην Efenpress.gr)

 21.1.23

Από το 2014 οι Αγγλοσάξονες μας λένε: Δεν θέλουμε EastMed! Θέλουμε αγωγό προς την Τουρκία και γι' αυτό θα πιέσουμε για το Κυπριακό..

 

 Η έρευνα του iEpikaira (27/12/2022) για την ενεργειακή στρατηγική και ασφάλεια των ΗΠΑ για την περιοχή μας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο γνωστός χάρτης Μπάιντεν -οδοδείκτης στη διαδικασία διαμοιρασμού της Αν. Μεσογείου- δημιουργήθηκε πιθανότατα αρχές του 2015 και συνέχισε να εμπλουτίζεται/τροποποιείται (σύμφωνα με τις παρεμβάσεις των εμπλεκομένων κρατών -εκτός Ελλάδας!- και με μεσολάβηση του Αμερικανού Ανώτερου Σύμβουλου Ενεργειακής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χόκσταϊν, με την παρασκηνιακή συναίνεση/προτροπή των Βρετανών) μέχρι τις αρχές του 2017, κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
21.1.23

Υπάρχει τρόπος, η Κυβέρνηση, να μηδενίσει το ΦΠΑ ;



 Υπάρχει τρόπος, η Κυβέρνηση, να μηδενίσει το ΦΠΑ στα ευάλωτα νοικοκυριά, χωρίς να μειώσει τους συντελεστές 6%, 13%, 24% του ΦΠΑ!. Όμως δεν το κάνει!. Επιμένει στο φτωχό "market pass"!!!


Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας

Μαθηματικός-Ερευνητής


Ένα νοικοκυριό, που βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, ξοδεύει όλο το ισχνό μηνιαίο εισόδημα του, για να αγοράσει τα αναγκαία προς το ζην αγαθά. 

Και μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, το φτωχό μηνιαίο εισόδημα του, του τελειώνει πριν λήξει ο μήνας!.

Από τα αναγκαία αγαθά που αγοράζει ένα φτωχό νοικοκυριό, μέσα σε ένα μηνά, ένα μέρος (όχι πολύ μεγάλο) έχει ΦΠΑ 6%, ένα άλλο μέρος (αρκετά μεγάλο, που εκεί ανήκουν τα περισσότερα βασικά τρόφιμα) έχει ΦΠΑ 13% και ένα τρίτο μέρος (μέτριο σε μέγεθος) έχει ΦΠΑ 24%.

Η Κυβέρνηση για να μηδενίσει το ΦΠΑ, στα οικονομικώς αδύναμα νοικοκυριά, τώρα που η ακρίβεια καλπάζει και οι τιμές των βασικών αγαθών αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό, να κάνει το εξής απλό:

21.1.23

Ο Τσαβούσογλου ονειρεύεται Οθωμανικά εδάφη ενώ ελληνικό & ισραηλινό ΠΝ συνεργάζονται έξω από τη Χάιφα

 

Αμερικανός ανώτατος Αξιωματικός της αμερικανικής διοίκησης Αφρικής στον Χαφτάρ αγνοώντας τους Τούρκους δείχνει το μέλλον της Άγκυρας σε Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, ειδικά σε ότι αφορά δηλώσεις των ΗΠΑ, αλλά και τις κινήσεις της Αθήνας, της οποίας η πολιτική ελίτ έχει κατανοήσει πλέον βαθιά την αποκαλούμενη “στρατιωτική διπλωματία” , την οποία χθες ασκήσαμε με το Ισραήλ σε ύδατα έξω από την Χάιφα, ακολουθώντας έτερη συνεργασία με την Αίγυπτο.

21.1.23

Δεύτερη έκπληξη Μητσοτάκη από το Νταβός! Αυτή τη φορά για το μεταναστευτικό…


Αυτά σου είπαν να λές κ. Μητσοτάκη; Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, τα νησιά δεν είναι Νατοϊκά , είναι Ελληνικά και πόλεμο θα κάνουμε με τη Τουρκία αν χρειαστεί. Οι  δε αλλοδαποί θα γυρίσουν στις χώρες τους, εκεί όπου ανήκουν. Αν δεν συμφωνείς μάζεψέ τα και φύγε από την Ελλάδα.  
ΑΛΕΞ

Οι αντιφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι πολλές…Μία απ  ΄ αυτές προέκυψε από το Νταβός. Μετά από τη δήλωση ότι με την Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος, ο κ.Μητσοτάκης εκπλήσσει και με δεύτερη δήλωση του, αυτή τη φορά για το μεταναστευτικό. Από τη μία φράχτης σε όλο τον Έβρο και σκληρή στάση στο Αιγαίο και από την άλλη καλεί όσους μετανάστες πάρουν άσυλο να μην πάνε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, γιατί όπως λέει έχει μειώσει την ανεργία στη χώρα και χρειαζόμαστε εργατικά χέρια…

21.1.23

Στα... άκρα και πάλι η Τουρκία: Ακυρώνει την επίσκεψη του Σουηδού υπ. Αμύνα

 

«Η επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας στην Τουρκία στις 27 Ιανουαρίου έχασε το νόημα και τη σημασία της, οπότε την ακυρώσαμε» δήλωσε ο Ακάρ

ΗΤουρκία ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι ακυρώνει την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας της Σουηδίας, εξαιτίας αντι-τουρκικής διαδήλωσης που προγραμματίζεται στην σουηδική πρωτεύουσα, την Στοκχόλμη.

21.1.23

Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και Κυπριακό στο Γεωπολιτικό πάζλ της Ανατολικής Μεσογείου


Οπρέσβης ε.τ Γιώργος Αϋφαντής, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση , για την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με φόντο και τους ενεργειακούς πόρους της περιοχής, αλλά και την μεγάλη γεωπολιτική ρευστότητα με την εμπλοκή των μεγάλων παικτών ισχύος.

21.1.23

Σακελλαροπούλου: Τις πολεμικές αποζημιώσεις έθεσε στη συνάντηση με τον Σολτς (...)

 

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Βερολίνο ολοκλήρωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά και την συνάντησή της με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Όπως επισημαίνει η ελληνική προεδρία κατά την συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων. Τα θέματα που τέθηκαν στην συζήτηση ήταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η τουρκική επιθετικότητα, οι πολεμικές αποζημιώσεις, το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

21.1.23

Ντέιβιντ Σισιλίνι (βουλευτής των ΗΠΑ): Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους

Ας έχουν υπ όψη τους οι Τουρκαλάδες, ότι με το πρώτο "μπαμ' (όπου και να γίνει)
θα μείνει ό Βόσπορος χωρίς γέφυρα!
 Juan

 Η αντίδραση του βουλευτή ήρθε να προστεθεί στις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει άλλοι παράγοντες.

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις Αμερικανών νομοθετών εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη διαρροή που θέλει την αμερικανική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ενημερώσει επισήμως το Κογκρέσο για το αίτημα της Άγκυρας να αγοράσει και να αναβαθμίσει μαχητικά αεροσκάφη F-16.

21.1.23

Ευάγγελος Αποστολάκης: «Στη θέση του Φλώρου θα είχα παραιτηθεί» (Video)

(Και εγώ στη Θέση του κ. Φλώρου, θα είχα δέσει όσους παρακολουθούσαν
ή έβαλαν να παρακολουθούν το τηλέφωνό μου.)
ΑΛΕΞ

 Βολές στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρώην υπουργός Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολακής.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών που αγγίζει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον Τύπο, και τα υψηλά κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων ο Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε με νόημα ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας 

21.1.23

WEF: Ετοιμάζουν το «1984» – «Έχουμε συσκευές με τις οποίες θα μαθαίνουμε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας»


 Εφιαλτικές καταστάσεις για την Ανθρωπότητα όπου οι σκέψεις των ανθρώπων δεν θα είναι πλέον κρυφές και θα ελέγχονται για το περιεχόμενό τους προβλέπουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Μάλιστα το χαρακτηρίζουν ως μία «εξαιρετική υπόσχεση».

Οι φορητές συσκευές ανάγνωσης μυαλού δεν είναι αποκυήματα του μέλλοντος είναι ήδη εδώ, υποστήριξε η Nita Farahany, νομικός ηθικολόγος και συγγραφέας του «The Battle for Your Brain», κατά την διάρκεια της ομιλίας της «Ready for Brain Transparency;» στην ετήσια συνάντησης του WEF για το 2023 στο Νταβός της Ελβετίας.

21.1.23

Είναι αυτό το σχέδιο του Ταγίπ; Ενδέχεται οι τουρκικές δυνάμεις να καταλάβουν ένα ακατοίκητο ή με λίγους κατοίκους ελληνικό νησί και να προκαλέσουν την Ελλάδα να αντιδράσει…

 

Ο ιστότοπος «19FortyFive» σε άρθρο του Μάικλ Ρούμπιν (Michael Rubin) σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πρόθυμος να εδραιώσει την τρίτη δεκαετία στην εξουσία, φαίνεται έτοιμος να ορίσει την 14η Μαΐου 2023, ως ημερομηνία για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Πολλοί Τούρκοι παρατηρητές, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη, τρέφουν αυταπάτες όταν πιστεύουν ότι ο Ερντογάν θα παραιτηθεί ποτέ ειρηνικά. Για τον Ερντογάν, οι εκλογές είναι χρήσιμες, αλλά όχι απαραίτητες.

21.1.23

Η Πυραμίδα του Ταΰγετου, το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας: Mεγαλιθικό μνημείο ή θαύμα της φύσης…[video]



 Η κορυφή του Ταΰγετου, η αλλιώς Πυραμίδα, βρίσκεται στα 2407 μέτρα υψόμετρο.


Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή ίσως κορυφή βουνού στην Ελλάδα και την πιο μυστηριώδη συνάμα μιας και την συνοδεύει ένας άλυτος εδώ και χιλιάδες χρόνια γρίφος.

21.1.23

Εγώ νηστεύω, αλλά ο/η σύζυγός μου, όχι" - Δημήτριος Λυκούδης

 

21.1.23

Ήταν τουρκικό σχέδιο, δεν υπήρξε ποτέ “Μαρία του Έβρου”: Έφτασε η ώρα για τους “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ να τολμήσουν και να δεχθούν την αλήθεια (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τα δημοσιεύματα, το ένα μετά το άλλο, είναι αποκαλυπτικά για τα πραγματικά γεγονότα στον Έβρο, τον Ιούλιο του 2022, όταν οι ξένοι δημοσιογράφοι κατάπιαν αμάσητα τα ψέματα μίας τύπισσας, της περίφημης Μπαϊντάα Σ., που αποδείχθηκε επαγγελματίας πρακτόρισσα των Τούρκων ισλαμιστών.

Χθες, η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Ζeitung (ΕΔΩ) με μία καταπληκτική έρευνα, έπεισε και τον τελευταίο δύσπιστο.

Η Μπαϊντάα Σ. τους έπεισε όλους πως ένα κορίτσι πέντε ετών, το οποίο ονόμασαν «Μαρία του Έβρου», είχε πεθάνει από τσίμπημα σκορπιού, επειδή (δήθεν) οι ελληνικές αρχές επέλεξαν να μην το σώσουν μαζί με άλλους 38 συμπατριώτες του.

20.1.23

Κ.Μητσοτάκης σε αλλοδαπούς μουσουλμάνους: «Μην πηγαίνετε στην Ευρώπη – Μείνετε εδώ, έχουμε άφθονες δουλειές»



 Κάλεσμα-πρόσκληση απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε όλους τους αλλοδαπούς (στην συντριπτική πλειοψηφία τους μουσουλμάνους είτε προέρχονται από τη βόρεια Αφρική είτε από την κεντρική ασία) να μην πάνε στην Ευρώπη και να έρθουν στην Ελλάδα, όπου οι δουλειές είναι άφθονες!

Όλα αυτά κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο CNN και στον Fareed Zakaria στο περιθώριο των εργασιών του οικονομικού συνεδρίου του Νταβός.

Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει μειωθεί η ανεργία και έταξε δουλειές στους μετανάστες που θα μείνουν ή θα έρθουν στην Ελλάδα:

«Λέμε στους ανθρώπους, αν σας δώσουμε άσυλο, μην πάτε στην Ευρώπη.

20.1.23

To ενεργό και διαρκές τουρκικό casus belli «παγώνει» σε πρώτο βαθμό το αίτημα για παραχώρηση «ελληνικών» Leopard II A4 στην Ουκρανία

Αυτό μας έλειπε να δώσουμε και τα  άρματα στην Ουκρανία!
Για να προσέξουν οι αρμόδιοι, γιατί μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
                                                                               Α.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ



ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Με δεδομένη την κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά και την μονίμως αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο στον Εβρο, όσο και στα νησιά, ιδίως την τελευταία τριετία, η Αθήνα γνωρίζει καλά ότι εκτός από την ψυχραιμία, απαιτείται και η ενισχυμένη δύναμη των υφιστάμενων μέσων και προσωπικού.

«Σε αυτή την προσπάθεια διαρκείας δεν περισσεύει τίποτα σε επίπεδο μέσων και κανείς σε επίπεδο προσωπικού»… Με αυτό τον τρόπο στρατιωτικές πηγές εξηγούν κατ’ ουσία, όχι την άρνηση αλλά το γεγονός πως στην παρούσα στιγμή τίποτα απολύτως δεν περισσεύει.

20.1.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Παρουσίαση υπόθεσης εξαπάτησης ασθενών που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος 5 εξ’ αυτών,

 

Παρουσίαση υπόθεσης εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος 5 εξ’ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος 


Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Ταξιάρχου Σταύρου ΚΕΣΕΛΙΔΗ



Σας παρουσιάζουμε μία ακόμη σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορά σε εξαπάτηση ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος σε 5 εξ’ αυτών.

20.1.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών




Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία συνολικά (21) ατόμων - μελών της οργάνωσης αλλά και έτερων ατόμων που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση, ενώ συνελήφθησαν (7)


Για τις παράνομες μεταφορές χρησιμοποιούνταν μεταξύ άλλων οχήματα με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, ενώ διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά τουλάχιστον (155) αλλοδαπών, με το εκτιμώμενο οικονομικό όφελος να ξεπερνά τις (300.000) ευρώ

20.1.23

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία του πρώτου Πάρκου Ελληνικής Επανάστασης στην Ελλάδα

 

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας σε συνεργασία με 21 ιστορικούς Δήμους της Πελοποννήσου και την αμέριστη βοήθεια του Δήμου Πύλου Νέστορος δημιουργούν το πρώτο Πάρκο Ελληνικής Επανάστασης στην Ελλάδα στον ιστορικό οικισμό των Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου Νέστορος.

Στο εν λόγω πάρκο θα σταλεί και θα φυτευτεί ένα δέντρο από κάθε Δήμο, που ταυτίζεται με την φυσική κληρονομιά της γεωγραφικής περιοχής του, δημιουργώντας ένα εμβληματικό τόπο με 21 Δέντρα Ελευθερίας.

Παράλληλα, στην είσοδο του πάρκου θα τοποθετηθεί ειδική πινακίδα με ιστορικό χάρτη της Πελοποννήσου, όπου θα επισημαίνονται οι τόποι καταγωγής των δέντρων και θα αναπτύσσονται «21 Mικρές Iστορίες Eλευθερίας» της Ελληνικής Επανάστασης που έλαβαν χώρα στις περιοχές των Δήμων.

20.1.23

Διεύρυνση ΝΑΤΟ: Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ, εάν η Τουρκία επιμείνει στα «όχι»;

 Ο Άντονι Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους ΥΠΕΞ Σουηδίας και Φινλανδίας μετά τη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου

Εξαντλείται η υπομονή των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία και την άρνησή της να επικυρώσει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν τους εναπομείναντες συμμάχους να επικυρώσουν γρήγορα την ένταξή τους», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Πέκα Χααβίστο.

20.1.23

Πακιστανοί εργάτες εντόπισαν κρυμμένα στο υπόγειο το κινητό και το λάπτοπ του βιαστή Η.Μίχου

 


Ένα κινητό τηλέφωνο και ένα λάπτοπ ανακάλυψαν τυχαία Πακιστανοί εργάτες στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μίχου στον Κολωνό, βάζοντας τα… γυαλιά στους αστυνομικούς της Σήμανσης, που θα περίμενε κανείς ότι θα είχαν ερευνήσει εξονυχιστικά όλους τους χώρους του καταστήματος, όπου ο προφυλακισμένος 53χρονος βίαζε το 12χρονο κοριτσάκι!

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως, οι Πακιστανοί που εκτελούσαν εργασίες στο μίνι μάρκετ που διατηρούσε ο Μίχος στον Κολωνό, προκειμένου να παραδοθεί στον νέο ενοικιαστή, βρήκαν τις ηλεκτρονικές συσκευές μέσα σε κούτες, κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στο υπόγειο κολαστήριο, όπου ο 53χρονος εκτόνωνε τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στο άτυχο κοριτσάκι.

20.1.23

Καπνούς απ' τα αυτιά έβγαλαν οι Τούρκοι με το άρθρο του Economist για τον Ερντογάν- Fake news, προπαγάνδα & ανεξήγητο μίσος!

 

Οργισμένη η κυβέρνηση του Ερντογάν

Την οργή της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το άρθρο του βρετανικού “The Economist” εξέφρασε ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, με ανάρτηση του στο Twitter.

Ο Φαχρετίν Αλτούν κάνει λόγο για fake news και προπαγάνδα, για “ανεξήγητο και διαρκές μίσος τους εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου μας” Ερντογάν, δίνει… συγχαρητήρια για τις “έξυπνες τεχνικές μάρκετινγκ” και καταλήγει ότι “ο Economist δεν θα μπει ποτέ στον κόπο να κάνει αναφορά για τι πραγματικά συμβαίνει στην Τουρκία”.

20.1.23

Σφαγή στις φυλακές Δομοκού με αυτοσχέδια μαχαίρια μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών




Η συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού πήρε διαστάσεις με συνολικά τρεις τραυματίες να μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Οι δύο χαροπαλεύουν από τα χτυπήματα που δέχτηκαν…

«Πόλεμος» και μάχες σώμα με χώμα στις φυλακές Δομοκού ανάμεσα σε κρατούμενους. Έλληνες και Πακιστανούς που ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Ορισμένοι κρατούσαν αυτοσχέδια μαχαίρια που είχαν καταφέρει να περάσουν στις φυλακές. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ήταν αδύνατον από κάποια στιγμή και μετά να τους χωρίσουν. Δύο από τους τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, με τις επόμενες ώρες να χαρακτηρίζονται κρίσιμες για τις ζωές τους.
20.1.23

ΙΑΤΡΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ


 

Βρειτε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων :

20.1.23

Κάτι περίεργο “παίζει” με τις κυρώσεις CAATSA στην Τουρκία: Αν και ο κ. Μπλίνκεν τα είπε από την “καλή” και από την ανάποδη στον Τσαβούσογλου (video)

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κάτι περίεργο συμβαίνει με το θέμα των αμερικανικών κυρώσεων στη βάση του νόμου CAATSA εναντίον της Τουρκίας, που είχαν επιβληθεί στην κατοχική δύναμη τον Δεκέμβριο του 2020, με εισήγηση του Μάικ Πομπέο, του τότε υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι ένα θέμα που το ανακινούμε εδώ και μερικές μέρες χωρίς να παίρνουμε σαφείς και καθαρές απαντήσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και όταν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», μας κυριαρχούν δικαιολογημένα οι υποψίες. Και με δεδομένη την αποτυχία της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικων Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μερικά πράγματα είναι ακαταλαβίστικα.

20.1.23

Ένας χρόνος Rafale: Το σκληρό μάθημα του “no access zone” στο Αιγαίο… Έρχονται και άλλα, καινούρια, πολεμικά αεροσκάφη…

 


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Το κρύο πρωινό της 19ης Ιανουαρίου του 2022 η 114 Πτέρυγα Μάχης και η 332 Μοίρα «Γεράκι» άλλαζε σελίδα, την ώρα που οι αξιωματούχοι της Άγκυρας κυριολεκτικά λοιδορούσαν την άφιξη των πρώτων έξι Rafale F3R.

Δίχως να έχουν την εικόνα των όπλων που κάνουν τη διαφορά, χωρίς να γνωρίζουν τις αρετές που παρέχουν τα ηλεκτρονικά του Rafale, το ραντάρ AESA, το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra, κ.α., μίλησαν για μεταχειρισμένες πλατφόρμες για τις οποίες δεν ανησυχούν…

19.1.23

Μητσοτάκης: Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία (!!!)

Δηλαδή κ. Μητσοτάκη, τι έχουμε να συζητήσουμε; Το μοίρασμα του
                 Αιγαίου και μας το "σερβίρετε" λάου-λάου για να το δεχθούμε σαν φυσική                       συνέπεια;  Juan

   «Μολονότι γίναμε μάρτυρες πολλών εντάσεων στο πρόσφατο παρελθόν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία». Τη διαβεβαίωση αυτή την έδωσε στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με τον Φαρίντ Ζακάρια στο World Economic Forum του Νταβός, όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τις τουρκικές αντιδράσεις για το Καστελόριζο.

19.1.23

Ανησυχία της Αγκυρας για τον έλεγχο της Λιβύης

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης, την υπουργό Εξωτερικών και τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου του Κράτους είχε ο Χακάν Φιντάν στο τελευταίο ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Λιβύης. [A.P. Photo / Emrah Gurel]
 

Τον απόλυτο και ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης της Τρίπολης από την Αγκυρα έσπευσε να επιβεβαιώσει στο τελευταίο ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Λιβύης ο Χακάν Φιντάν, αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ). Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο κ. Φιντάν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Τρίπολης Αμντουλχαμίντ Ντμπέιμπα, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Νάτζλα αλ-Μανγκούς ήταν παρούσα στη συνάντηση.

19.1.23

Κολλέγιο Αθηνών: Αναφορές στην ΕΛ.ΑΣ. για εισβολή εξωσχολικών με αιχμηρά αντικείμενα


Συναγερμός σήμανε στο Κολλέγιο Αθηνών στο Ψυχικό το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς αναφορές που έφθασαν στην αστυνομία από υπάλληλο ασφαλείας του ιδρύματος έκαναν λόγο για εισβολή εξωσχολικών ατόμων με αιχμηρά αντικείμενα μέσα στις εγκαταστάσεις του κολλεγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος είδαν το πρωί άτομα να έχουν εισβάλει στον χώρο κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα και ειδοποίησαν τα στελέχη της ασφάλειας του Κολλεγίου.

19.1.23

Οι λαϊκοί ΔΕΝ διαβάζουν εξορκισμούς - Δημήτριος Λυκούδης

 

19.1.23

(ΟΝΕΙΡΑ "ΘΕΡΙΝΗΣ" ΝΥΚΤΟΣ) : Ζελένσκι στο Νταβός: «Δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι ο Πούτιν είναι ακόμα ζωντανός»


 “Δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον να μιλήσω και για τι. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας. Δεν καταλαβαίνω ακριβώς αν είναι ζωντανός και ποιος παίρνει τις αποφάσεις”.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky είπε αυτό σε βίντεο σε σχέση με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνει καν “πώς μπορεί κανείς να υποσχεθεί στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα πράγμα και να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή σε μια χώρα την επόμενη μέρα. Δεν καταλαβαίνω καλά με ποιον έχουμε να κάνουμε. Όταν λέμε “ειρηνευτικές συνομιλίες”, δεν καταλαβαίνω ακριβώς με ποιον πρέπει να τις κάνουμε.”

19.1.23

Το ταξίδι του Τσαβούσογλου στο …κενό: Έδειξε ότι τρέμει τον Μενέντεζ, ομιλεί και παραδέχεται την ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων στο Αιγαίο (video)

 

Secretary of State Antony J. Blinken meets with Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu at the U.S. Department of State in Washington, D.C., on January 18, 2023. State Department photo by Ron Przysucha


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η φράση “ήλθε, είδε και απήλθε” είναι η πιο κατάλληλη για να περιγράψει την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον.

Τον συνάντησα εξερχόμενο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ακολουθούμενο από Τούρκους αστυνομικούς και διπλωμάτες, και μπορώ να υποστηρίξω ότι ήταν σε κακή διάθεση. Δεν δέχθηκε να κάνει δηλώσεις, είπε ένα ευχαριστώ και προχώρησε προς τη λιμουζίνα του για να πάει στην πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας, στη λεωφόρο Μασαχουσέτης.

Πήγε εκεί για να δώσει γραμμή στους υποτακτικούς δημοσιογράφους και ανταποκριτές, καθώς η ενημέρωση αποφασίστηκε να μην περιλαμβάνει και τους μη Τούρκους εκπροσώπους των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ).

19.1.23

Τεράστια ποσότητα εκρηκτικών, όπλα και ναρκωτικά στα χέρια των ληστών-τρομοκρατών της Πάτρας: Eπτά συλλήψεις αντιεξουσιαστών

Μερικά από τα ευρήματα των αρχών στα σπίτια των συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην Πάτρα Πηγή Ελληνική Αστυνομία
 

Οπλα, εκρηκτικά, περίπου 18 κιλά κάνναβης και τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια των επτά αντιεξουσιαστών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μέσω γενετικού ελέγχου (DNA), ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 7 ληστείες που σημειώθηκαν σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Οι συλλήψεις 6 ανδρών και μιας γυναίκας έγιναν κατά τη χθεσινή, ευρείας κλίμακας, επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε διάφορες περιοχές.

19.1.23

Παρακάλια στην Ουάσινγκτον για τα F-16, ανατολίτικο παζάρι στο Λονδίνο για τα Εurοfighter Typhoon με Meteor

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

Μπορεί ο Μεβλτούτ Τσαβούσογλου να βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υπάρχουν συζητήσεις γύρω από το μείζον, για τη γείτονα, ζήτημα της αγοράς 40 νέων F-16 Viper και την αναβάθμιση άλλων 80 στο ίδιο επίπεδο, όμως η Άγκυρα συνεχίζει να λοξοκοιτάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα Eurofighter Typhoon της RAF, δείχνοντας ότι θέλει ν’ αποκτήσει ένα αεροσκάφος που να μπορεί να φέρει στις πτέρυγές του πυραύλους ανάλογους με των ελληνικών Rafale.

19.1.23

ΘΕΑ ΝΕΜΕΣΙΣ, ΘΕΜΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ.

 

 

Η Δικαιοσύνη και η Θεία Δίκη κυνηγούν το έγκλημα, την προδοσία, την αδικία, την συκοφαντία.. Η Θέμις στην ελληνική μυθολογία έχει τρεις ιδιότητες. Είναι η θεά της φυσικής τάξης, θεά της ηθικής τάξης και προφήτης θεά. 1808 Rierre Paul Prudhon


Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Μικρό ενδεικτικό «συμβολικό» αφιέρωμα, προς-τυχόν  ολίγους επίδοξους Έλληνες και ξένους ολετήρες του Ορθόδοξου  Ελληνισμού ένθεν κακείθεν, αξιωματούχους πολιτικούς και αρθρογράφους, που ακόμη και σήμερα εν μέσω των ιταμών προκλήσεων και διεκδικήσεων, για ελληνικά και Κυπριακά εδάφη, ουρανούς και θάλασσες, από τους Τούρκους, (που ποτέ δεν τους ανήκαν), συνεχίζουν να λοιδορούν και υποσκάπτουνν ότι Ελληνικό ιερό και όσιο, μετατρέποντας τον εαυτό τους, ηθελημένα ή αθέλητα σε συνοδοιπόρο των  ολετήρων του Ελληνισμού, βαρβάρων νεοσουλτάνων Οθωμανών και άσπονδων «συμμάχων» μας.

18.1.23

«ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ» ΑΓΡΙΑ τον Μπουρλά στο Νταβός! Δεν μπορούσε/ήθελε να απαντήσει – ΒΙΝΤΕΟ «ΦΩΤΙΑ»

 

Δείτε τι συνέβη όταν οι δημοσιογράφοι, Ezra Levant και Avi Yemini εντόπισαν τον Albert Bourla, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, στον δρόμο για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Άρχισαν να του κάνουν ερωτήσεις που σίγουρα εκατομμύρια άνθρωποι αναρωτιούνται εδώ και χρόνια. 

Ο Μπουρλά αρνήθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις.

Μεταξύ άλλων τον ρώτησαν:

18.1.23

Η εξουσία δεν είναι μέσο, είναι σκοπός.*



    (Τζωρτζ Όργουελ , 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας)


Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot@gmail.com)


*Εναλλακτικός τίτλος άρθρου : «Μαυροματάτσηδες και Τσαμασλάτσηδες».

Εκόντες –άκοντες λοιπόν διαβάζουμε τα  πομπώδη άρθρα σου κ. Μαυρομάτη μιας και «προσπαθείς» (ματαίως βεβαίως πάντα) να μας πείσεις για κάτι. Και φυσικά το «κάτι», όσο στολισμένο κι’ αν φαίνεται, δεν είναι τίποτε άλλο από την «κάψα» σου για καινούργιο δημαρχιλίκι. Ε, τουλάχιστον  δεν το κρύβεις…. 

Σου τονίσαμε πως η τακτική σου είναι μπανάλ, εύκολη, επιφανειακή και μυρίζει καμαρίλα. Είναι η ίδια που εφαρμόζει και ο Τσίπρας. Κατηγορεί χωρίς να προτείνει. Ενώ γράφεις ακατάπαυστα, το μόνο που δεν μας λες είναι ποια πρωτοβουλία ανέλαβες εσύ(!) και τι παρουσία είχες τα τελευταία χρόνια για να  αλλάξεις το κλίμα ή τέλος πάντων να πει ο κόσμος πως σου αξίζει ένα ακόμα δημαρχιλίκι.

Ελπίζεις και πασχίζεις παντοιοτρόπως για ένα «come back»…γράφοντας! Και κάποιος αντλεί  την εντύπωση από τα «άρθρα» σου, πως ο κόσμος έχασε πολλά (;!) που δεν (ξανα)ήσουν δήμαρχος !

Απ΄ ότι μας φανερώνουν τα γραπτά σου και οι παρωχημένες συνεντεύξεις σου σε κάτι κανάλια, κρίνεις τον εαυτό σου, από  το τι πιστεύεις πως είσαι ικανός να κάνεις. Έλα όμως κ. Μαυρομάτη που ο κόσμος που ψηφίζει, θα σε κρίνει και πάλι από το τι έκανες ήδη !!! Και αφού δεν σε ψήφισε –μάλλον, αν όχι σίγουρα- σε βρήκε ελλιπή. Και εσένα και το έργο σου. Ίσως πάλι να θεωρείς πως ο κόσμος δεν έχει άλλους νταλγκάδες παρά να σε βλέπει στα μικροκάναλα. Έχεις βαλθεί με γραφήματα ως νεότευκτος, αργοπορημένος  και σαφέστατα άπειρος ακόμη, μονόχνοτος -αν όχι παθιασμένος- βαρετός και επαναλαμβανόμενος «αρθρογράφος» να πείσεις τους δημότες, πως είσαι αναντικατάστατος. Και φυσικά «άσφαλτος» πάντα, όπως έλεγε και γνωστή λαϊκή αοιδός, εννοώντας  «αλάνθαστος» … Αλήθεια, την γνώμη και την δυσαρέσκεια  του κόσμου για σένα όμως, την λαμβάνεις υπ΄όψιν σου όταν γράφεις; Σου πέρασε από τον νου πως αυτά που εσύ θεωρείς αλήθειες, για κάποιους  μπορεί να είναι εικασίες (ποτέ όμως ασυναρτησίες) ή απλώς δύσπεπτες αράδες χωρίς ουσία και πολλάκις χωρίς πρακτικό νόημα; Επιτέλους ποιος είναι ο πολιτικός σου ορίζοντας πέρα από το να κατηγορείς (δικαίως η αδίκως) τον κ. Τσαμασλή; Θα διαβάσουμε κάποτε κάτι ελάχιστο για τα σχέδιά σου;  Κάτι έστω για το ποιες είναι οι καινοτομίες που ονειρεύεσαι, αφού σκοπεύεις διακαώς την επανεκλογή σου; Η θα γράφεις μέχρι τις εκλογές και ίσως παραπέρα μόνο για τον  «ανίκανο» Τσαμασλή;

Και για να μην νομίζεις πως κάνουμε «καμάντζο» (τον θυμάσαι τον όρο ακόμη όταν παίζαμε ποδόσφαιρο ως παιδιά στην γειτονιά;) στον κ. Τσαμασλή, αναφερόμαστε οσονούπω λοιπόν και σ΄ αυτόν: Εσύ κ. Τσαμασλή πάλι, ποια πιστεύεις πως είναι η έξωθεν εικόνα σου εδώ και καιρό; Τι νομίζεις πως λέει ο κόσμος και για σένα, εκτός του ότι έκανες το αυτονόητο, το να καταφέρεις δηλαδή (επιτέλους !) να αντιμετωπίσεις με επιτυχία το χρόνιο πρόβλημα των σκουπιδιών; Πες μας, σου αρκεί αυτό; Βρέθηκε κανείς να σε επαινέσει για την κατάσταση των δρόμων π.χ., για αποφάσεις και στρατηγική που θα αναμόρφωναν πραγματικά τον Δήμο, για λήψη και ανάπτυξη πρωτοβουλιών, ενθάρρυνση  και έμπνευση κατοίκων και εθελοντών για έναν δυναμικό από πολλές πλευρές Δήμο δίπλα στην Θεσσαλονίκη; Για  μια αναβάθμιση και πανελλαδική σύσταση, προώθηση και ευρύτερη γνωριμία των τουριστικών δυνατοτήτων του Δήμου μας; Πέρασε μήπως από κοντά μας  η δημιουργία πολιτιστικών ή αθλητικών π.χ. εκδηλώσεων που θα είχαν απήχηση, με  την τοποθέτηση επιτέλους κατάλληλων, ικανών, αποφασιστικών, τολμηρών και προπάντων καλλιεργημένων ατόμων περί τα πολιτιστικά, και δεν το αντιληφθήκαμε; Ατόμων που όταν τους προτείνεις κάτι, δεν απαντούν με το στερεότυπο φοβικό «Να ρωτήσω τον δήμαρχο…»; Φευ! κ. Τσαμασλή. Απείχες από πολλά. Δεν είδαμε δυστυχώς κανένα εξαιρετικό, δυναμικό, ριζοσπαστικό, οργανωτικό πνεύμα. Με πιο απλά λόγια: ΚΑΙ εσύ δεν ήσουν ο «ουάου» δήμαρχος που θα άξιζε μακροπρόθεσμη  μνεία απ΄ότι φαίνεται…

Η διοίκηση κύριοι δεν είναι  τίτλοι, θεωρίες, ελπίδες, ανεδαφικές προτάσεις, ανώφελες αντιπαραθέσεις, αντιδικίες με ενίοτε άσκοπες και αναίτιες φωνασκίες, άπιαστα όνειρα ή πολλές και ανούσιες τζερτζελοκουβέντες στα δημοτικά συμβούλια. Είναι πράξεις και ορατά αποτελέσματα. Για τους δημότες. Και δεν τα είδαμε! Σε αμφότερες τις δημαρχιακές σας θητείες.