Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

ΠΑ.ΣΥ.Β.Α. – Στόχος των εκάστοτε αλβανικών Κυβερνήσεων, ο αφανισμός της Ελληνικής Μειονότητας

 


Στόχος των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων, ν’ αλλοιώσουν και ν΄ αφομοιώσουν καθετί που σχετίζεται με την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία. Ν’ απαγορεύσουν την μητρική της γλώσσα, να στερήσουν την πίστη, ν’ απαλείψουν την εθνικότητα, ν’ αλλάξουν τα ονόματα, να μειώσουν τον αριθμό των κατοίκων, να την αλλοιώσουν δημογραφικά και μέχρι τον αφανισμό της.
Ας θυμηθούμε την μεγάλη εκστρατεία και προπαγάνδα του Βασιλιά Ζώγκου, ν’ απαγορεύσει την μητρική μας γλώσσα στα σχολεία και να τα αλβανοποιήσει. Μια τακτική που επαναλήφθηκε και στην μεταπολίτευση στην Αλβανία, με την στέρηση του δικαιώματος ν’ ανοίξουν ελληνικά σχολεία στις πόλεις Αγίων Σαράντα, Δέλβινο και Αργυρόκαστρο (που εντάσσονται στην Ε Ε Μ) στα χωριά με μεικτό πληθυσμό και όπου συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών βάση του νόμου περί παιδείας.

17.11.23

Απλά μαθήματα αναρρίχησης στην Εξουσία…

    



Αριστοφανικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

                               

     Τελειώσανε οι Εθνικές και Αυτό-διοικητικές εκλογές και τώρα πια σε καθημερινή βάση τα ελληνικά ΜΜΕ λες και οι Έλληνες δεν έχουμε άλλα ζόρια μας έχουν κυριολεκτικά «πρήξει» με τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σ. με τις αποχωρήσεις και τους ψιθύρους για δημιουργία πολιτικών κινήσεων ίσως και Κομμάτων. 

     Σε αυτούς που φιλοδοξούν να είναι στελέχη στις νεότευκτες ομάδες που αποσχίζονται από τον προ-Κασσελάκη ΣΥΡΙΖΑ,Σ. και σε επίδοξους Ευρωβουλευτές απευθύνεται με μεγάλη δόση Αριστοφανικού χιούμορ το σημερινό μου πιπεράτο.

17.11.23

Που είναι το Πολυτεχνείο;



17.11.23

Ενεργειακός Αρμαγεδδώνας για την Ευρώπη αν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ξεφύγει


Η Ευρώπη ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από τις ενεργειακές αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Καλείται να αντιμετωπίσει ένα ακόμη πιο εφιαλτικό σενάριο. Μια κλιμάκωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τι θα σημάνει αυτό για τους Ευρωπαίους;
Ο Mohamad Hasan Sweidan με άρθρο του στο thecradle.co δίνει μια εικόνα για το τι θα συμβεί:
«Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα φαίνεται ότι θα κλιμακωθεί σε μια σύγκρουση σε ολόκληρη την περιοχή στη Δυτική Ασία, την κύρια πηγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης από τότε που διακόπηκε ο ρωσικός εφοδιασμός της. Οποιαδήποτε περιφερειακή ανάφλεξη θα οδηγήσει τις τιμές της ενέργειας στα ύψη, ιδιαίτερα αν η σύγκρουση φθάσει στις πλωτές οδούς του Περσικού Κόλπου.
17.11.23

Αποκάλυψη Gatestone Institute: Ο Ερντογάν θέλει να κάνει την Τουρκία το 6ο μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ !


Την στρατηγική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για μια σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων να αποκτήσει η Τουρκία έδρα στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αναλύει σε άρθρο του στο Gatestone Institute ο Burak Bekdil με τίτλο Why Erdoğan Wants a UN Seat for Muslims.
Τα «στρατηγικά μάτια» του κόσμου θα έπρεπε να είχαν κοιτάξει πιο προσεκτικά την ομιλία του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν τον Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καθώς συνιστούσε μια ακόμη προειδοποίηση προς τη Δύση για τον επιδιωκόμενο ισλαμιστικό σχεδιασμό του για ολόκληρο τον κόσμο, αναφέρεται εισαγωγικά στο άρθρο.
17.11.23

Ο ΥΠΕΞ αποφεύγει να διευκρινίσει ποια είναι «τα θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε» με την Τουρκία


«Να βρούμε εκείνα τα ζητήματα που μας ενώνουν και να υιοθετήσουμε μία Θετική Ατζέντα» δήλωσε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ενώ περιμένει να υποδεχτεί τον Ερντογάν
Ανησυχητική για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων η συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον ΣΚΑΪ. Ειδικά τα όσα είπε για την… προσέγγιση με την Τουρκία, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το τι έρχεται!
Αρχικά τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει σημαντικό διπλωματικό κεφάλαιο το οποίο έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια χάρη στη συνεπή εξωτερική πολιτική, που στηρίζεται σε αρχές και η οποία δεν είναι συναλλακτική.
17.11.23

ΕΕ: Η αναδίπλωση για το βέτο και ο ευρωστρατός που ακούμε και δεν βλέπουμε...


Του Σωτήρη Σιδέρη
Υπό την έντονη πίεση και άρνηση πολλών χωρών της ΕΕ, κυρίως των ανατολικών και των χωρών της βαλτικής, η Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται να υπαναχωρούν από το σχέδιό τους για κατάργηση του βέτο, ιδιαίτερα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας που ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα. Με την πάροδο του χρόνου και μετά τις ευρωεκλογές θα διαφανεί αν η τάση αυτή θα είναι αποδεκτή από τη νέα ηγεσία της ΕΕ, που θα προκύψει από τις εκλογές, ή θα πρόκειται για έναν τακτικό ελιγμό με στόχο να το επαναφέρουν, όταν οι συνθήκες θα είναι πιο ευνοικές.
17.11.23

Γκιουλέρ: "Αρκετά θετικές" οι συνομιλίες με την Ελλάδα... Όταν ο τούρκος είναι ευχαριστημένος, ξέρεις εκ προοιμίου τί έχει συμβεί!


Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός 'Αμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, από την πορεία των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τις οποίες χαρακτήρισε "αρκετά θετικές".
Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος υπουργός απάντησε: "Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Σε αντάλλαγμα, θα πάμε στην Ελλάδα αργότερα. Μετά την επίσκεψη του Προέδρου μας, θα υπάρξει η δεύτερη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Θα συζητήσουμε και θα συμφωνήσουμε μαζί τους".
17.11.23

Η εβραϊκή και η κουρδική κοινότητα επικρίνουν την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία


"Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν επιτρέπεται να είναι εταίρος της γερμανικής πολιτικής", δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας, ενώ την ακύρωση της προγραμματισμένης για την Παρασκευή επίσκεψης του τούρκου προέδρου ζητούν η κουρδική κοινότητα της Γερμανίας και η Αριστερά. Την ανάγκη συνομιλιών, ακόμη και όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, προτάσσουν η κυβέρνηση και η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU).
17.11.23

Τραγική κατάντια! Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν με το κλείσιμο της ελληνικής εταιρίας


Οι Τούρκοι φτιάχνουν τα δικά τους ηλεκτροοπτικά

ΗΤουρκική αμυντική βιομηχανία έχει ρίξει το βάρος τα τελευταία χρόνια στον τομέα των drones.



Ιδιαίτερη είναι η σημασία των πυργίσκων ηλεκτροοπτικών των drones, κάμερα ημέρας-νυκτός και αποστασιόμετρο τα οποία αποτελούν τα μάτια τους στην κυριολεξία , αφού χωρίς αυτά δεν δύναται να λειτουργήσουν.

Μέχρι το 2019 τα τουρκικά drones ήταν εφοδιασμένα με καναδικής κατασκευής ηλεκτροοπτικά (Wescam MX-15D), ωστόσο το εμπάργκο που επέβαλλε η Βορειαμερικανική χώρα στην Τουρκία λόγω χρήσης αυτών κατά των Κούρδων του SDF στη Συρία, δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα στους "γείτονες".
17.11.23

Συνελήφθη 39χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος 37χρονου στο Λαγκαδά


Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της εποχούμενης περιπολίας του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά οδήγησαν στη σύλληψη 39χρονου, ο οποίος νωρίτερα προέβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 37χρονου στη περιοχή του Λαγκαδά.


Σε βάρος του σχηματίσθηκε, σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

17.11.23

Ολοταχώς για στρατιωτική εισβολή στον Λίβανο λόγω Χεζμπολάχ-Ο Νετανιάχου θέλει να ξεμπερδεύει και με τις δύο τρομοκρατικές οργανώσεις


Η Ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί ένας πόλεμος με τον Λίβανο μαζί με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα.

17.11.23

Ο κ. Δένδιας προλόγισε την κατασκευή πυραύλων-drone-Θέλουμε εδώ και τώρα διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού για το εγχείρημα

 Εδώ η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς κατασκευάζει με υλικά του εμπορίου ρουκέτες με φονικότατο βεληνεκές, και ολόκληρη Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα αυτή;

Ηελληνική αμυντική βιομηχανία θα ζήσει ημέρες δόξας όπως όλα δείχνουν μετά την εξαγγελία Μητσοτάκη αρχικά και τώρα του κ. Δένδια σχεδίου ανάπτυξης-συντήρησης κρίσιμων ελληνικών οπλικών συστημάτων.   

17.11.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


  • Βραδινές ώρες χθες (15-11-2023) συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά, δύο αλλοδαποί ηλικίας 38 και 28 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα την προηγούμενη ημέρα είχαν αφαιρέσει από τρία διαφορετικά καταστήματα τροφίμων σε περιοχές του Κιλκίς προϊόντα αξίας περίπου (680) ευρώ.

16.11.23

Χρεωκόπησε η Soukos Robots που έφτιαξε ελληνικό όχημα με λέιζερ που αχρηστεύει τα drones;

      

Συντάκτης: Διονύσης Αντωνέλλος


Χρεωκόπησε η Soukos Robots του Κωνσταντίνου Σούκου στη Λάρισα που έφτιαξε όχημα με λέιζερ που αχρηστεύει τα drones;

Δεν ήταν καλά τα νέα για την Soukos Robots που εδώ και «δεκαετίες έχει ανοίξει το δρόμο για την εισαγωγή και χρήση υψηλής τεχνολογίας σε ποικίλες εφαρμογές και με δεκάδες “πατέντες” στο ενεργητικό της».

Σύμφωνα με το newmoney.gr αυτά «δεν είχαν και τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, ενώ ιδιαίτερα μετά τις διαδοχικές κρίσεις η εταιρεία βρέθηκε μπροστά σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα».
Χρεωκόπησε η Soukos Robots που έφτιαξε όχημα με λέιζερ που αχρηστεύσει τα drones;