Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ 2/4/24

 2.4.24

«Προϊστορία, Ιστορία, αρχαιολογικά μνημεία, γλώσσα, ήθη, έθιμα βροντοφωνούν ότι η Κύπρος είναι ελληνική»

 

Σάββας Ιακωβίδης

Ποια ήταν η βροντερή, αενάως θαλερή και ηχηρή αξίωση των πατεράδων και των παππούδων μας και όλων των προγόνων μας, Αχαιών και Αρκάδων; Η Ένωση της Κύπρου με τον μητρικόν κορμόν ως αυτονόητη και φυσική εθνική κατάληξη, που επισφραγίστηκε διά των πόθων, των αιμάτων και των θυσιών στρατιών ηρώων. Αύριο, ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και θυμάται έντονα και φορτισμένα όλους τους ωραίους νέους που θυσιάστηκαν για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα μας

2.4.24

Κοσσυφοπέδιο: Από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στην επικίνδυνη για την Κύπρο πρόταση Μπακογιάννη

 Το Κοσσυφοπέδιο ως αποτέλεσμα γεωπολιτικών σχεδιασμών

Γράφει ο

Ιωάννης Ιντζές

Αντιστράτηγος ε.α.

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΝΙΚΗ

24 Μαρτίου 1999: Αρχίζουν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Επί 78 συνεχόμενες ημέρες 1.150 μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβαρδίζουν στόχους εκτοξεύοντας 420.000 βλήματα, 20.000 πυραύλους (1.300 τύπου Κρουζ) και 37.000 βόμβες διασποράς. Χερσαία επίθεση δεν επιχειρήθηκε ποτέ, αφού οι σερβικές ΕΔ ελάχιστα είχαν πληγεί, ενώ ο σερβικός λαός διατήρησε μία θαυμαστή αντοχή, παρά τις καταστροφές στις υποδομές της χώρας του.

Ο εμφύλιος πόλεμος που άρχισε τη δεκαετία του 1990 στην πρώην Γιουγκοσλαβία και η τελική κατάρρευσή της δεν ήταν αποτέλεσμα της εχθρότητας μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών, αλλά προκλήθηκε κυρίως για γεωπολιτικούς λόγους.

2.4.24

Ο αφρούρητος ελληνικός «θησαυρός» και η πυρηνική Τουρκία με αμερικανική βοήθεια!

  Γ. Καρακατσάνης


(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)
2.4.24

«Γιατί η στάση Μπακογιάννη για το Κόσσοβο είναι ενάντια στα συμφέροντα της Ελλάδας»-Στέλιος Φενέκος

Γράφει ο  ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ


Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
Υποναύαρχος ε.α

Η κυρία Μπακογιάννη ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εισηγήθηκε την ένταξη του Κοσσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πριν αυτό συμμορφωθεί ως ώφειλε με την συμφωνία που είχε υπογράψει από το 2013, να εφαρμόσει δηλαδή πρώτα τις αυτοδιοικητικές ρυθμίσεις για την Ένωση Σερβικών Δήμων (ZSO).
Κύρια Μπακογιάννη εάν μπει το Κόσσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης χωρίς να έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι της Σερβίας (και της Διεθνούς κοινότητας που διαμεσολάβησε), τότε δημιουργείται δυνητικά ζήτημα εκ νέου ανάφλεξης, αφού τίποτε δεν θα το δεσμεύει για την προστασία των δικαιωμάτων των Σερβικών κοινοτήτων
2.4.24

«Τι οφείλει η Ελλάδα στη Ρωσία»; Απλά μαθήματα Ιστορίας για ανιστόρητους από τον Η.Ηλιόπουλο

 


Αναρτήθηκε από το Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο
2.4.24

Κάτι βρωμάει στην Ουκρανία - #Ιωάννης #Μπαλτζώης

 

2.4.24

Αντιδρά η Τεχεράνη στο ισραηλινό πλήγμα στην ιρανική πρεσβεία: «Θα έχει συνέπειες» (Photos/Videos)



 Η Τεχεράνη καθιστά το Ισραήλ υπεύθυνο για τις συνέπειες που θα έχει η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, επικαλούμενα δηλώσεις τις οποίες έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του.

Το πλήγμα στο προξενείο του Ιράν συνιστά «παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ζητώντας να υπάρξει μια «σοβαρή απάντηση» εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

2.4.24

Ο Μητσοτάκης ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει από την Ελλάδα – Ήθελε να ηγηθεί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά έφαγε πόρτα

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συντηρεί μία ιδιαίτερα φιλονατοική συμπεριφορά για προσωπικό του όφελος... - Η Ελλάδα δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτή τη στρατηγική

Τα σκάνδαλα στην αυλή του Μαξίμου πνίγουν την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και ακουμπάνε πλέον τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις υποκλοπές θυσίασε τον ανιψιό του, τώρα στον πόλεμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του, τον συμμαθητή του Σταύρο Παπασταύρου και φίλο της συζύγου του Μαρέβας Μητσοτάκη και τον Γιάννη Μπρατάκο, ένα στέλεχος που όλη η οικογένειά του βρέθηκε δίπλα στους Μητσοτάκηδες.
1.4.24

Ν. Δένδιας: «Το 2030 η ΠΑ θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς»

 

Πρόταση: Να ζητήσουμε από τους Τούρκους, να περιμένουν μέχρι το  2030
προτού μας επιτεθούν!
ΑΑ

«Προχωράμε προς την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην υλοποίηση της «Ατζέντας 2030» την οποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

1.4.24

Έρευνα για δολιοφθορά σε πολεμικό πλοίο του Στόλου! Έχουν εντοπιστεί ύποπτοι

Αν πράγματι έγινε δολιοφθορά η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί  είναι: Στρατοδικείο και επιβολή ποινών σκοπιμότητας.
Α.Α

Την ίδια ώρα που η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ανακοινώνει σχέδια περί «καινοτομίας» και «αναδιοργάνωσης» των Ενόπλων Δυνάμεων, η πραγματικότητα έρχεται να τη διαψεύσει με δραματικό τρόπο: στο Στόλο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για δολιοφθορά σε πολεμικό πλοίο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ύποπτοι που θα αντιμετωπίσουν το... ενδεχόμενο απόταξης τους! (!!!)

Δεν προκαλεί απολύτως καμία έκπληξη ότι δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό! Επί κυβερνήσεων Μητσοτάκη χάθηκαν ολόκληρες στρατιωτικές βάσεις και υλικό δισεκατομμυρίων που έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι και ουδείς ακόμη έχει την ευθιξία να ενημερώσει επισήμως για τις απώλειες…

1.4.24

Αποστρατείες ΕΠΟΠ: Απάντηση «βαράτε νομή» από τον ΥΦΕΘΑ εν όψει κάλπης ευρωεκλογών!

Αν δεν τακτοποιήσουν το θέμα των ΕΠ.ΟΠ   άμεσα,
ΜΑΥΡΙΣΤΕ τους στις εκλογές , όλοι οι ΕΠ.ΟΠ 
οι οικογένειες και  οι συγγενείς τους.
ΑΑ


Το μέγα θέμα της μαζικής αποστρατείας ΕΠΟΠ που στα 50 τους βρίσκονται στο δρόμο και στον αέρα, έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές το militaire.gr αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης. Το κακό είναι ότι δεν απασχολεί σοβαρά την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η οποία μετά από ερώτηση του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνου Μπούμπα για τα ηλικιακά όρια αποστρατείας των ΕΠ.ΟΠ., έδωσε μια αόριστη απάντηση μέσω του ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη. 

Μοιάζει με το …βαράστε νομή , γιατί έρχονται και ευρωεκλογές οπότε ας ανακοινώνουμε ότι υπάρχει «επιτελική επεξεργασία σχεδίου νόμου» και βλέπουμε! Είναι το γνωστό «στρίβειν δια του αρραβώνος»!

Η απάντηση Κεφαλογιάννη:

1.4.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Taken Episode 07 - God's Equation

 

1.4.24

Βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν η πρόταση Κασσελάκη


Νότης Μαριάς*
Βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν αποτελεί η πρόταση Κασσελάκη με την οποία επιμένει.  «στη διενέργεια εκλογών- και των ευρωεκλογών- με την παρουσία διεθνών παρατηρητών»και αυτό γιατί η Τουρκία θα βρει πλέον την ευκαιρία να ζητήσει να αποστείλει η Άγκυρα Τούρκους παρατηρητές στη Θράκη προκειμένου να διασφαλίσει δήθεν τα εκλογικά δικαιώματα της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Πολύ δε περισσότερο καθώς ο Ερντογάν εντελώς παράνομα ισχυρίζεται ότι στη Θράκη υπάρχει δήθεν «τουρκική» μειονότητα.

Αυτά δήλωσα σε συνεντεύξεις μου στο τηλεοπτικό Δίκτυο Σερρών, στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα του Πειραιά και στην εφημερίδα Political στις 25, 26 και 27 Μαρτίου αντίστοιχα.
1.4.24

Δ. Σταθακόπουλος: Η επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών, τα συμπεράσματα!


Σχόλιο iEpikaira

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου
Η επόμενη μέρα των Τουρκικών Τοπικών εκλογών της 31.03.2024.Βλ. κι εδώ:https://www.militaire.gr/topikes-ekloges-stin-toyrkia-analysi-apo-ton-dr-dim-stathakopoylo/Βλ. κι εδώ:https://www.militaire.gr/tourkia-dimotikes-ekloges/
Τα στοιχεία που πρέπει να σημειώσουμε είναι τα εξής:1. Το κυβερνών κόμμα AKP, του Προέδρου Erdoğan, έχασε την επικράτεια των Δήμων, με ποσοστά:
1.4.24

Τα επικίνδυνα αδιέξοδα της πώληση μαχητικών πρώτης γραμμής



Πώληση μαχητικών στην Πολεμική Αεροπορία: Που έχει δίκιο και που έχει άδικο ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας
Η σκέψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια είναι απλή και δεν στερείται λογικής: Εάν η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει το μέλλον της με οροφή μαχητικών τα 200, τότε 120 θα είναι F-16V, 40 θα είναι τα γαλλικά Rafale της Dassault και άλλα 40 θα είναι τα F-35A Lightning II της Lockheed Martin. Πρόκειται για έναν εντυπωσιακό στόλο που θα μπορεί να έχει τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες. Αυτό είναι όμως το «τελικό όραμα». Στην πορεία προς αυτό κρύβεται… ο διάβολος, σε δύο «λεπτομέρειες».
Του Ζαχαρία Μίχα*
Η πρώτη λεπτομέρεια αφορά στη συντεταγμένη μετάβαση σε αυτή τη μελλοντική δομή, ώστε στο ενδιάμεσο διάστημα να μην ανοίξει επικίνδυνο «παράθυρο τρωτότητας» (window of vulnerability) για την ελληνική αεροπορική ισχύ, πλήττοντας την αποτροπή (deterrence).
1.4.24

Οργή Βούτσιτς για την Ντόρα Μπακογιάννη


Ο Σέρβος Πρόεδρος επιτίθεται στην βουλευτή για την αλλαγή στάσης της Ελλάδας, η οποία ανοίγει τον δρόμο διεθνούς αναγνώρισης του Κοσσυφοπεδίου
1.4.24

1η Απριλίου 1955: Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας της Μεγαλονήσου Κύπρου


Π. Ήφαιστος
Τα παθήματα και τα μαθήματα μισού αιώνα μεταπολίτευσης και παράλληλα παράνομης τουρκικής παρουσίας στην Μεγαλόνησο Κύπρο συνδέονται με τρία πασίδηλα, και για όσους διαθέτουν πολιτική θέαση, καθημερινά καταμαρτυρούμενα μεγάλα ζητήματα των συγχρόνων Ελλήνων: Πρώτον, τις βαθμίδες δημοκρατίας μισό αιώνα μετά το πραξικόπημα στην Κύπρο και την πτώση της Χούντας το 1974.
1.4.24

Haber Global: Η Ρωσία πιέζει τον Μητσοτάκη! Σταμάτησαν διαγωνισμοί στην Αλεξανδρούπολη (;)




Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού καναλιού της Τουρκίας
Στάσιμες έχουν μείνει τους τελευταίους 6 μήνες οι αμερικανικές δραστηριότητες στην Αλεξανδρούπολη, ισχυρίζεται το φιλο-κυβερνητικό κανάλι Haber Global.
Επικαλούμενο «πηγές από την περιοχή», το τουρκικό κανάλι υποστηρίζει ότι μετά από πιέσεις της Ρωσίας στην κυβέρνηση της Αθήνας ορισμένοι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης για τα αμερικανικά πολεμικά πλοία, όπου υπάρχει αμερικανική στρατιωτική ανάπτυξη, σταμάτησαν.
Η αμερικανική βάση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παρακολουθείται στενά από την Τουρκία. Στάσιμες έχουν μείνει τους τελευταίους 6 μήνες οι αμερικανικές δραστηριότητες στην Αλεξανδρούπολη, ισχυρίζεται το φιλο-κυβερνητικό κανάλι Haber Global.
1.4.24

Διπλές εκλογές τον Ιούνιο ζήτησε ο Κασσελάκης



Διπλές εκλογές, ευρωεκλογές και εθνικές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι η ανατροπή και ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας...! (Πρωταπριλιάτικο; Α.Α)

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλύτερα δεν γίνεται ” της Ναταλίας Γερμανού  στην Alpha διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πορευτεί ανεξάρτητος αν και είναι πάντα ανοικτός σε συνεργασίες. Περιγράφοντας τον στόχο για τις ευρωεκλογές είπε: “Προκαλώ να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές. Ο κόσμος αποφάσισε πριν από έναν χρόνο με δεδομένα όμως που έχουν αλλάξει τελείως. Δικαιούμαστε να ξαναζυγιστούμε. Υπάρχει μεταβλητότητα στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτεί ανεξάρτητος αλλά θα είναι ανανεωμένος με ξεκάθαρες προτάσεις. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε ότι θα είμαστε η προοδευτική κυβέρνηση, να δείξουμε ότι έχουμε σηκώσει ανάστημα έχουμε ανανεωθεί και να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στόχος είναι η ανατροπή.

1.4.24

Το «βαθύ κράτος» του Στρατού και οι ερασιτεχνικές ανακοινώσεις περί «μελλοντικής δομής δυνάμεων»! Κων Ζιαζιάς

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων δήλωσε:

  «Στις Ένοπλες Δυνάμεις κάνουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταρρύθμισης, στην ιστορία του νέου ελληνικού κράτους. Για να ετοιμάσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για τον 21ο αιώνα,…….στα οπλικά συστήματα, στη δομή,…….στη θητεία, στο δικό μας σημαντικό και έμψυχο προσωπικό, όλα πρέπει να αλλάξουν. Όλα πρέπει να αλλάξουν για να διατηρήσουμε ακριβώς τον ίδιο στόχο, τη δυνατότητα να προστατεύσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας» και νομίζω δεν διαφωνεί κανείς Έλληνας, πατριωτικά σκεπτόμενος.

1.4.24

Ελλάδα: Πρωταπριλιάτικα ψέματα και αλήθειες!..

            

 Επίκαιρο Αριστοφανικό πιπεράτο

του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Τα ΜΜΕ, άνθρωποι των γραμμάτων, τεχνών και επιστημών, επιχειρηματίες, κυρίως βέβαια πολιτικοί και «πολιτικάντηδες», απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας αλλά και πιτσιρικάδες, θα πούμε ψέματα σήμερα τιμώντας την πρώτη μέρα του Απρίλη, την Πρωταπριλιά...

     Τα πρωταπριλιάτικα ψέματα δεν είναι εύρημα των Ελλήνων, αλλά τα συναντάμε σχεδόν σε κάθε γωνιά της Γης και λέγεται ότι το έθιμο ίσως ξεκίνησε στη Γαλλία πριν 6 αιώνες ενώ αναφέρονται σχετικές συμπεριφορές στους Ρωμαϊκούς χρόνους. Εάν το επιθυμείτε διαβάστε περισσότερα, στην Αγγλική γλώσσα, χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.history.com/topics/holidays/april-fools-day

     Πρωταπριλιά σήμερα και παραθέτω μερικά κοινωνιολογικά δεδομένα αφήνοντας εσάς να ξεμπερδέψετε επιστρατεύοντας την ευθυκρισία σας ψέματα απο αλήθειες:

31.3.24

DIMDEX 2024 - η εταιρία John Cockerill Defense αποκαλύπτει νέα λύση κατά των drone με πυροβόλο όπλο 30 χλστ.



 Κατά τη διάρκεια της έκθεσης DIMDEX 2024, η εταιρία John Cockerill Defense (JCD) αποκάλυψε για πρώτη φορά λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα λύση anti-drone για το πυροβόλο των 30 χλστ. Το τελευταίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του 2024. Κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας δύο εβδομάδων με ζωντανή βολή που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή στη Βουλγαρία λίγο πριν την έκθεση, η JCD ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρώτο σετ δοκιμών σκληρής δολοφονίας με drone χρησιμοποιώντας τη δική της λύση που έχει αναπτυχθεί εσωτερικά και βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). εφαρμόζεται στην εταιρεία πυργίσκους C1030 και C3030.
31.3.24

Κωνσταντινούπολη: 50% ο Ιμάμογλου στο 60% των ψήφων


                                              Ήττα Ερντογάν στην επικράτεια


Προβάδισμα του Εκρέμ Ιμάμογλου, εν ενεργεία δημάρχου και υποψηφίου του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών με 50,20% έναντι του Μουράτ Κουρούμ, του υποψηφίου από το κυβερνών κόμμα AKP του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, που ακολουθεί με 41,08% με καταμετρημένο 60,39% των ψήφων.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, κατά τις πρώτες δηλώσεις του. Ο Ιμάμογλου αναμένεται να μεταβεί στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης για να κάνει δηλώσεις όταν «κλειδώσει» η νίκη του. Αντίθετα, από το «στρατόπεδο» του Κουρούμ δεν έχει γίνει κάποια δήλωση σχολιασμού.

31.3.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Taken (Episode 06) - Charlie And Lisa

31.3.24

Η Σερβία “τρέχει” στον τομέα των drones, σε υπηρεσία τα CH-92A & CH-95


 Ο Σερβικός Στρατός (SRB) εισήγαγε μια νέα ειδικότητα στον τομέα του πυροβολικού – «χειριστές για την καθοδήγηση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών» σύμφωνα με την τάση εισαγωγής μαχητικών drones στα οπλοστάσια των στρατών του κόσμου. Όπως αναφέρει η πύλη Balkan Security Network, εισήχθησαν τα μη επανδρωμένα αεροχήματα CH-92A και CH-95 κινεζικής προέλευσης, τα οποία αποτελούν μέρος της 353ης Μοίρας Αναγνώρισης και λειτουργούν από την καμπίνα ελέγχου εδάφους από πιλότους εκπαιδευμένους για τις ανάγκες της αεροπορίας στις ένοπλες δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων. 

31.3.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση και παράνομη μεταφορά μεταναστών




Έπειτα από μεθοδική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε και συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγή, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, εκβίαση και εγκληματική οργάνωση.


Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (30-03-2024) αστυνομικοί ανωτέρω υπηρεσίας εντόπισαν σε εγκαταλειμμένο παράπηγμα στην περιοχή της Μενεμένης τον 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη

31.3.24

Ένας νεκρός και δώδεκα τραυματίες σε «εκλογικό επεισόδιο» στην Τουρκία: Στην κουρδική πόλη του Ντιγιάρμπακιρ

 

ουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίσθηκαν σήμερα στην Τουρκία στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στο περιθώριο των δημοτικών εκλογών στο Ντιγιάρμπακιρ, την κύρια κουρδική πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

«Συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε δύο ομάδες στη διάρκεια των σημερινών εκλογών με αποτέλεσμα ένα νεκρό και δώδεκα τραυματίες»,

31.3.24

Στις κάλπες 61,5 εκ. Τούρκοι: Η Πόλη κρίνει το παιχνίδι εξουσίας του Ερντογάν * Θρίλερ με μικρό προβάδισμα για Ιμάμογλου

Ο νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπλης Εκρέμ Ιμάμογλου και εφιάλτης του Ερντογάν, κατά την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση στην Πόλη, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024. EPA/ERDEM SAHIN

Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται από το πρωί περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές επαρχίες στις 7:00 πμ και θα κλείσουν στις 16:00, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00.

31.3.24

Η ανίερη συμμαχία και η αλήθεια για τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ



Σοφία Βούλτεψη
31/03/2024 

Τελικά τα πράγματα ήταν ακόμη χειρότερα! Η πρόταση δυσπιστίας με αφορμή τάχα μια (περσινή) «αποκάλυψη» σχετικά με την εθνική τραγωδία των Τεμπών δεν έγινε απλά για τις ψήφους ενόψει των ευρωεκλογών. Αλλά επειδή το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει την δεύτερη θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά να κρατήσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτός ήταν ο ποταπός λόγος που προκάλεσε την ευκαιριακή και ανίερη συμμαχία που πάτησε πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

Μια συμμαχία που είχε διαλυθεί πριν ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία:

Ο «στρατιώτης» Κασσελάκης έλεγε και έγραφε τα δικά του και το κόμμα του έκανε τα αντίθετα ή έτρεχε να μαζέψει τις εξάρσεις του.
31.3.24

Ρωσία: «Στρατιωτικοί στόχοι ενδέχεται να γίνουν αεροδρόμια της Πολωνίας, Ρουμανίας, Μολδαβίας»




Η Ρωσία θεωρεί νόμιμο στόχο τα αεροδρόμια από τα οποία θα απογειώνονται τα F-16 και θα δρουν στην Ουκρανία.
Αυτό δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Εκτός από την ίδια την Ουκρανία, αυτά τα αεροσκάφη ενδέχεται να καταλήξουν στο έδαφος της Πολωνίας και της Ρουμανίας.
Οι ειδικοί δεν αποκλείουν επίσης την επιλογή χρήσης των αεροδρομίων της Μολδαβίας, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ώστε να μην συγκρουστεί άμεσα η Συμμαχία με τη Ρωσία.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι εάν μαχητικά F-16 συμμετάσχουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία, τα οποία απογειώνονται από αεροδρόμια τρίτων χωρών, τότε τέτοια αεροδρόμια θα γίνουν νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.
31.3.24

Μήνυμα απο την Ινδία προς την Τουρκία για την 25η Μαρτίου



 

https://i-epikaira.blogspot.com/

31.3.24

Καλίνινγκραντ, ο επόμενος πόλεμος για το Κρεμλίνο;


Σχόλιο iEpikaira
Pierre Razoux
Η πλήρης ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ στις 7 Μαρτίου 2024, μετά από εκείνη της Φινλανδίας (4 Απριλίου 2023), μετέτρεψε τη Βαλτική Θάλασσα σε «λίμνη του ΝΑΤΟ», ενώ πριν από δύο χρόνια ήταν ένας θαλάσσιος χώρος στρατιωτικά κοινός με τη Ρωσία. Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό στη Βαλτική βρίσκεται τώρα σε αμυντική στάση, στριμωγμένο στις ναυτικές του βάσεις στο Καλίνινγκραντ και την Αγία Πετρούπολη, όπως το ρωσικό ναυτικό στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται στριμωγμένο στην Αζοφική Θάλασσα από τη συνδυασμένη δράση drones και Ουκρανικών βλημάτων.
31.3.24

Η τρισκατάρατη Δικοινοτική Διζωνική



Φανούλα Αργυρού
Κουγκρί να γίνει ο τάφος της…
Εδώ και 50 χρόνια μάς έχουν πρήξει με την τρισκατάρατή τους Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία.
Από τις 16 Αυγούστου 1974, που το Φόρεϊν Όφις αποφάσισε τελεσίδικα τη «λύση» για το Κυπριακό μόλις μετά τις δυο βάρβαρες τουρκικές εισβολές, που με την άδειά του εκτελέστηκαν. Ο Τζέιμς Κάλαχαν ομολόγησε το 1976 ότι το 1974 συμφώνησαν με τον Ετσεβίτ πως το Σύνταγμα της ΚΔ είχε παύσει να λειτουργεί από το 1964 και έπρεπε να αλλάξει το στάτους κβο της ΚΔ…
Για 50 χρόνια βασανίζονται να μας την επιβάλουν, βοήθησε βέβαια το «precious asset» τους ο Γ. Βασιλείου, που τους άνοιξε τον δρόμο με το ψήφισμά τους (Σ.Α.) 649/90, δίχως γνώση ή έγκριση από τον λαό… Και δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα ένας να απαιτήσει την ακύρωσή του…
H τρισκατάρατη βρετανο-τουρκική ΔΔΟ είναι η ραχοκοκκαλιά πάσης φύσεως διαιρετικής «λύσης» διάλυσης της ΚΔ, που παραδίδει με δική μας υπογραφή (θύματος) τη μισή και όχι μόνο Κύπρο μας στους Τούρκους. Δικαιώνει και διαγράφει τα πάσης φύσεως εγκλήματά τους και συρρικνώνει την ελληνική πλειοψηφία στο νησί στο υπόλοιπο, μέχρι να την πάρουν όλη.
Όπως είχε σχεδιάσει ο Δρ Νιχάτ Ερίμ το 1955 και μόλις προ ημερών προειδοποίησε ο Ρ. Ερντογάν ότι έχει κατά νουν να εκτελέσει!!! Μετανιωμένοι που δεν την πήραν αρχικά όλη το 1974!
Κουγκρί να γίνει επιτέλους ο τάφος της ΔΔΟ και να μην ξανασηκωστεί η απαρτχάιντ προσπάθειά τους…
Δεν χώνεψαν ακόμα και μετά το 76% ΟΧΙ του 2004 ότι ο Ελληνισμός την απέρριψε και απαιτεί ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, γνήσια δημοκρατία, κράτος δικαίου, ένας άνθρωπος μία ψήφος, ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Πηγή: simerini.sigmalive.com

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
30.3.24

Απίστευτα πράγματα.


Ακούστε τι αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος: