Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

7.4.20

Ποιος COVID-19; - Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το 2023 θα είμαστε υπερδύναμη» - Στην Αθήνα ακούνε αλλά... (βίντεο)

Αν την  "περιλάβουν" οι γείτονες και οι Ρώσοι  από "υπερδύναμη
 θα γίνει..υποδύναμη!
Juan
Eπειδή κάποιοι στην Αθήνα ξεχνούν ότι η χώρα αντιμετωπίζει απειλές εκ Τουρκίας και ο κορωνοϊός δεν θα τις εξαλείψει καλό είναι να δουν με προσοχή τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σε χθεσινή του ομιλία με τις οποίες υπενθύμισε στο πλήθος που τον άκουγε ότι η Τουρκία θα γίνει «υπερδύναμη» το 2023.
7.4.20

Έντεκα εκατ. ευρώ εν μέσω επιδημίας για «υπηρεσίες επικοινωνίας» που είναι εκ του νόμου δωρεάν

Οι προσφερόμενες  "υπηρεσίες" πρέπει να αμείβονται!
ΑΛΕΞ

Tην ώρα που το υγεινομικό προσωπικό του ΕΣΥ απαιτεί στοιχειώδη κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υλικά για να παλέψει με την επιδημία, η Προεδρία της Κυβέρνησης εγκρίνει δαπάνη 11 εκατομμυρίων ευρώ, «για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».
7.4.20

Με επιβάρυνση των καταναλωτών έγινε η δωρεά της ΔΕΗ στο ΕΣΥ

Είδες η...ΔΕΗ!!! (στη κυριολεξία "με ξένα κόλυβα"...)
Juan
Μια πολύ πρωτότυπη ιδέα είχε η κυβέρνηση για τη δωρεά της ΔΕΗ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αφού ανακοίνωσε πως η εταιρεία δωρίζει πέντε εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υλικού στο ΕΣΥ, στη συνέχεια ενημέρωσε πως δεν πρόκειται ακριβώς για «δωρεά», αλλά το υλικό θα πληρωθεί με μια έξτρα επιβάρυνση στους λογαριασμούς των πολιτών. 
7.4.20

Η Μάχη των Οχυρών


Αμέσως μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα κράτη της Ευρώπης θεώρησαν επιτακτική την ανάγκη να  ενισχύσουν τα σύνορά τους με κατασκευή μονίμων έργων οχυρώσεως. Η Γαλλία κατασκεύασε την «Γραμμή Μαζινό», που πήρε το όνομά της από τον τότε υπουργό Άμυνας. Η «Γραμμή Μαζινό» βέβαια, δεν προσέφερε και πολλά στην γαλλική άμυνα έναντι των Γερμανών, οι οποίοι, με επικεφαλής τον Στρατηγό Ρόμελ, απλούστατα την παρέκαμψαν στις 10 Μαΐου του 1940 και εισέβαλαν στη Γαλλία από βορράν, στο ύψος της πόλεως Σεντάν.
7.4.20

Η Αθήνα βιάστηκε και πάλι να δώσει το «πράσινο φως» για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αθήνα βιάστηκε και πάλι να δώσει το «πράσινο φως» για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με την Αλβανία και τα Σκόπια.
Μεταξύ των χωρών που έδωσαν την συγκατάθεση τους για την εξέλιξη αυτή ήταν η Ελλάδα.

Πέρασε ένας χρόνος και πέντε μήνες από την ημέρα που δολοφονήθηκε από την αλβανική αστυνομία ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, με την δικαιοσύνη της γείτονος χώρας να μην έχει εκδώσει ακόμα το πόρισμα που θα διαλευκάνει την υπόθεση.
7.4.20

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ… ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ που μου λέγανε…
1996: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που μου λέγανε οτι την σημαία στα ΙΜΙΑ την πήρε ο αέρας…
1997: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που μου λέγανε οτι ο ΑΡΑΦΑΤ και οι Παλαιστίνιοι καταπιέζουν τους Ισραηλίτες στη Γάζα και οτι οι τελευταίοι θα πρεπει να επέμβουν…
1998: Τα ΚΑΝΑΛΙΑ που μου λέγανε οτι ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ειναι «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ»…
7.4.20

Ποια είναι τα UAV / UAS και οι προοπτικές οπλισμένων UCAV στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις


Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και με τις εξελίξεις που έχουν λάβει χώρα στο χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών όλων των κατηγοριών και ειδών σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρούμε τουλάχιστον άσκοπο, για να μην πούμε επιπόλαιο, το να παραθέσουμε τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις συγκεκριμένων τύπων UAV, τα οποία τυχών εμείς θεωρούμε ότι είναι κατάλληλα για τον εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων.
7.4.20

Προς υπουργό Άμυνας: Θα έχει την ηγεσία της επιχείρησης «Ειρήνη» η Ελλάδα; - Θα δέχεται μετανάστες η Κρήτη;

Kρίσιμα ερωτήματα ως προς την ικανότητα υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων από τον υπουργό ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο αναφορικά με το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης για  το σχέδιο «Ειρήνη» θέτει η συντηρητική ιστοσελίδα antinews.gr, η οποία θεωρείται ότι απηχεί το «σκληρό» πυρήνα των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων.
7.4.20

Β.Σόιμπλε: «"Nein" για τα ευρω-ομόλογα» - Δανεισμό από ESM και νέα... μνημόνια θέλουν οι Γερμανοί

Για άλλη μια φορά απορρίπτει την έκδοση ευρωπαϊκών «κορωνο-ομολόγων» ο Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ χαιρετίζει τις αποφάσεις σχετικά με την χαλάρωση των όρων για το χρέος.
6.4.20

ΣΤΑΥΡΟΣ 9 ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗ ΧΙΜΑΡΑ


Ένας τεράστιος σταυρός τοποθετήθηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αθάλι – Παναγία η Αθαλιώτισσα) την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 και σκεπάζει με την χάρη του ολόκληρη την Χιμάρα.
Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον συγχωριανό μας κ. Γιώργο Σκούρα. Όπως μας είπε, είχε συλλάβει την ιδέα από τον περασμένο Αύγουστο και η κατασκευή συλλογή υλικών και η κατασκευή ξεκίνησε τον Οκτώβριο. – Όταν είπα την ιδέα στους φίλους μου δεν με πίστευαν, μας είπε ο κ. Σκούρας.
Ο σταυρός έχει ύψος 9 μέτρα, πλάτος 5 και ζυγίζει περίπου 1 τόνο. Για την μεταφορά και την τοποθέτηση του χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων αλλά και η βοήθεια συγχωριανών.
6.4.20

ΛΟΧΙΑΣ ΙΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΟΧΙ» ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ


Γράφει ο Γεώργιος Τάτσιος, τ.Πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη

Ο Ελληνικός Στρατός έδωσε ηρωική μάχη στα οχυρά τον Απρίλιο του 1941. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που οι Έλληνες πολέμησαν με αυταπάρνηση τους Γερμανούς κατακτητές. Ξεχωριστή όμως είναι η ιστορία του έφεδρου Λοχία Δημήτριου Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντίστασης στο πολυβολείο Π8 στην ομορφοπλαγιά του Μπέλλες, πάνω από τα Άνω Πορόια Σερρών. Ο Ίτσιος αν και ήταν μόνος με άλλους τρεις στρατιώτες, δεν παραδόθηκε και οι Γερμανοί είχαν μόνο μια λύση για να τους αφοπλίσουν. Να πάνε οι ίδιοι να πάρουν τα όπλα τους. Μόνον όταν τελείωσαν οι χιλιάδες σφαίρες του πολυβολείου οι κατακτητές κατάφεραν να το καταλάβουν. Το «μολών λαβέ» ακούσθηκε για ακόμη μια φορά στις μάχες του όρους Κερκίνη (Μπέλλες).
6.4.20

Τουρκία, κορονοιός και παράνομη μετανάστευση


 Γράφει ο συνεργάτης μας Λεωνίδας Κουμάκης

Είναι γνωστό πως οι νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις των Τούρκων ισλαμιστών δεν υποχώρησαν ούτε μπροστά στο παγκόσμιο πρόβλημα του κορονοιού.

Όταν η Ελλάδα ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα (26 Φεβρουαρίου 2020) και η Περσία υπέφερε από την εξάπλωση του κορονοιού, η Ερντογανική Τουρκία έβλεπε τον ιό σαν ευκαιρία που θα ωφελούσε την οικονομία της και θα αντιμετωπιζόταν με «υπομονή» και «προσευχές»!

Όταν η Ελλάδα ανακοίνωνε τον πρώτο νεκρό (12 Μαρτίου 2020) και η Περσία είχε ξεπεράσει τους χίλιους, στην Τουρκία γινόταν συλλήψεις όσων διατύπωναν την ανησυχία τους για την εξάπλωση του ιού με την κατηγορία «διασποράς ψευδών ειδήσεων»!
6.4.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:Η μάχη του Στάλινγκραντ

6.4.20

Έβρος: Οι αφανείς μαχητές που κάνουν δύσκολη την επιστροφή των Τούρκων στο ποτάμι



Το πρώτο κεφάλαιο της πρωτοφανούς Τουρκικής προσπάθειας να αποσταθεροποιήσουν τα Ελληνικά χερσαία σύνορα στον Έβρο έκλεισε οριστικά τα προηγούμενα 24ωρα.
Έπειτα από την άτακτη υποχώρηση των γειτόνων και την ομαλοποίηση της κατάστασης στο ποτάμι σταδιακά άρχισαν να αποχωρούν και οι δυνάμεις της frontex από την περιοχή.
6.4.20

FT: «Όλο και πιο κοντά η αποχώρηση της Ιταλίας από την ΕΕ - Το 67% των Ιταλών είναι εναντίον της»!

Η άκαμπτη πολιτική του Βορά εναντίον του Νότου, η έλλειψη  προσφοράς ιατρικής βοήθειας στην Ιταλία  έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο «κύμα» ευρωσκεπτικισμού στους κόλπους της Ευρώπης
Πολύπλευρες είναι οι διαστάσεις της πανδημίας του κορωνοϊού που κινδυνεύει τώρα να γίνει πανδημία που θα διαλύσει την ΕΕ.
6.4.20

Πολεμικό Ναυτικό: Κατέφτασαν τα νέα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου για τη ΔΥΚ


Στα χέρια των Ελλήνων βατραχανθρώπων θα είναι από τη Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 τα νέα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντος. Πρόκειται για τα νέα σκάφη MARK V από τους Αμερικανούς SEALS.
6.4.20

Σε πολύ δύσκολη θέση η Αγκυρα


Οι τελευταίες πέντε εβδομάδες έχουν δημιουργήσει στην Αθήνα μια νέα, σωρευτική εμπειρία σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς της Τουρκίας, από τον Εβρο και την ασύμμετρη υβριδική απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας υπό την κάλυψη ενός μανδύα μεταναστευτικών ροών, μέχρι και την Ανατολική Μεσόγειο και την επιχείρηση μεταφοράς αντιαεροπορικών συστημάτων με το πλοίο «Pray», το οποίο και τελικά εξετράπη της πορείας του προς τη Μιζράτα.
6.4.20

«Η Γερμανική εισβολή στην Ελλάδα- Η μάχη των οχυρών»

6.4.20

Η Μάχη των Οχυρών: 79 χρόνια από τον επικό αγώνα της 6ης Απριλίου 1941


Λέγοντας Μάχη των Οχυρών, εννοούμε τον τετραήμερο εκείνο σκληρό, άνισο και επικό αγώνα 6-9 Απριλίου 1941, που έγινε στα Οχυρά, από τον ορεινό όγκο της Κερκίνης (Μπέλες) μέχρι το Νέστο ποταμό στη γραμμή των συνόρων, για την απόκρουση της γερμανικής επίθεσης, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη συνοριακή αυτή γραμμή, μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, υπήρχαν 21 Οχυρά, που αποτελούσαν την οχυρωμένη τοποθεσία, τη γνωστή «Γραμμή Μεταξά», σχεδιασμένη και κατασκευασμένη αποκλειστικά από ελληνικά χέρια, ανώτερη της γραμμής «Μαζινώ» και εφάμιλλη της γραμμής «Ζίγκφριντ».
6.4.20

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σχέδιο Μάρσαλ διαπιστώνει η πρόεδρος της Κομισιόν


Η Γερμανίδα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν τάχθηκε υπέρ του προγραμματισμού τεραστίων επενδύσεων στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη. Ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποδεκτός σε όλα τα κράτη μέλη ως εργαλείο αλληλέγγυας εξισορρόπησης και πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα στην κρίση του κορονοϊού», γράφει η Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πρόεδρος της Κομισιόν, σε άρθρο της το οποίο φιλοξενείται στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».
6.4.20

Πολύνεκρες μάχες στην Τρίπολη της Λιβύης: Ο Χ.Χάφταρ επιχειρεί να τελειώσει τον πόλεμο εν μέσω κορωνοϊού


Προσπαθώντας να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι η Τουρκία είναι απασχολημένη με τον κορωνοϊό, που όλα δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθεί, και δεν μπορεί να στηρίξει την φιλοτουρκική κυβέρνηση Σάρατζ στην Λιβύη όπως πριν, ο Χαλίφα Χάφταρ διέταξε τις δυνάμεις του να πραγματοποιήσουν έφοδο κατά της Τρίπολης με σκοπό τουλάχιστον για αρχή να κερδίσει σημαντικά εδαφικά οφέλη και να μπορέσει να πλησιάσει το κέντρο της πρωτεύουσας.
6.4.20

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...

6.4.20

«Η ελληνική Ακτοφυλακή άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους» λένε οι Τούρκοι - Φόβοι για τουρκική επιχείρηση... κορωνοϊού

Μετά τον Έβρο, που η Άγκυρα απέτυχε στην πραγματοποίηση των στόχων της επιχειρεί τώρα να μεταφέρει την κρίση στο Αιγαίο.
Τώρα... «ανακαλύπτουν» ελληνοτουρκικό επεισόδιο στο σε νησί του Αιγαίου.
6.4.20

Ανοικτή Επιστολή στον Δειλό, Νόθο, Αόρατο Δολοφόνο ‘Κορονοϊό’!


                  Υπογράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

     Σου απευθύνω αυτήν την προσωπική ανοικτή μου επιστολή διαθέτοντας το απαραίτητο θάρρος να σου γνωστοποιήσω άφοβα το όνομα, το επώνυμό και την επαγγελματική μου ιδιότητα.
     Σε θεωρώ απίστευτα ΔΕΙΛΟ και, προφανώς, ΝΟΘΟ πλάσμα!...
     ΔΕΝ έχεις το θάρρος, ‘κορονοϊέ’,  να μας αποκαλύψεις την ταυτότητά ούτε το λόγο ύπαρξής σου! Απλά γνωρίζουμε ότι πρώτο-εμφανίστηκες πριν μερικούς μήνες στην πόλη Wuhan της Κίνας και μετά με αστραπιαία ταχύτητα εκδήλωσες την ανθρωποκτόνα φύση σου στα γειτονικά της Πατρίδας σου Κίνας Έθνη χωρίς μεγάλες επιτυχίες.
6.4.20

Τριπλασιασμός προστίμων: Φοβούνται τον καλό καιρό που έρχεται σε λίγες μέρες & την ψυχολογική κόπωση των «φυλακισμένων»

Παρά το γεγονός ότι αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω του πολύ άσχημου καιρού, δεν υπήρχε άνθρωπος για δείγμα να κυκλοφορεί έξω, είναι δεδομένο και σίγουρο πως θα ανακοινωθούν νέα περιοριστικά μέτρα ακόμα πιο αυστηρά από αυτά που έχουν ληφθεί και μαζί με αυτά έρχεται τριπλασιασμός των προστίμων!
6.4.20

Τα Τίρανα προκαλούν εν μέσω Πάσχα: Η αλβανική αστυνομία εισέβαλε στην ελληνική Χειμάρρα λόγω τοποθέτησης του Σταυρού!



Τα Τίρανα για άλλη μια φορά προκαλούν με επιθετικές ενέργειες κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου με αφορμή την μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Πάσχα καθώς άνδρες της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (Renea) εισέβαλαν με βαρύ οπλισμό σε σπίτια στη Χειμάρρα, όπου διενήργησαν ελέγχους και προσήγαγαν για ανακρίσεις αρκετούς Έλληνες Βορειοηπειρώτες με αφορμή την τοποθέτηση σταυρού στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στο Αθάλι.

Όλα αυτά έγιναν χωρίς παρουσία εισαγγελέα!

Oι Renea είναι οι ειδικές αστυνομικές μονάδες που δολοφόνησαν πριν ενάμισυ χρόνο τον Έλληνα ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
6.4.20

Φ.Φράγκος: «Τα οφέλη της μετατροπής του λιγνίτη σε πετρέλαιο θα είναι τεράστια για την οικονομία της Ελλάδας»


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης,αναφέρθηκε στην προσπάθεια ενημέρωσης που γίνετε σχετικά με τα τεράστια οφέλη της μετατροπής του Λιγνίτη σε πετρέλαιο.
Δείτε το βίντεο:
6.4.20

Κέντρο μεταναστών, που θα κάνει το κέντρο Αθήνας νέα Λέσβο, φτιάχνει ο Μπακογιάννης;


Σύμφωνα με πληροφορίες που ως τώρα δεν έχουν διαψευστεί, στις 20 Μαρτίου ο δημαρχoς Αθηναίων Μπακογιάννης, στα χνάρια του Καμίνη, σε συνεργασία με τον υπουργο κο Μηταράκη πήρε από το ΕΦΚΑ κτιριακό συγκρότημα Αχαρνών και Λιοσίων τριών επταόροφων πολυκατοικιών με 55 διαμερίσματα, 4000 τ.μ., με διαδικασία fast track, ώστε να τα χρησιμοποιήσει ως κοινωνική κατοικία “για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού”.
6.4.20

Αρχηγοί νάνοι στον κόσμο…


Άρθρο του Νάσου Τσαγκανέλη 
Τριάδα αποτυχίας Τραμπ, Τζόνσον, Πούτιν
-Το Bloomberg κατατάσσει τον Αντώνη Σαμαρά μεταξύ των ελαχίστων παγκόσμιων Ηγετών!
Θυμίζει, ότι ο πρώην πρωθυπουργός πέρασε όρθια την Πατρίδα του μέσα από τη θύελλα μνημονίων, χρέους και λαϊκισμό.
Ηγέτιδα δύναμη στην ενημέρωση το Bloomberg δεν κάνει εκπτώσεις.
6.4.20

«Μή ἀποστρέψῃς τό πρόσωπόν σου ἀπ’ ἐμοῦ»


Γράφει ὁ συνεργάτης μας
Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός

Τρόμος καί φόβος ἔχει καταλάβει ὁλόκληρη τήν ὑφήλιο. 
Αἰτία; Ἕνας ἰός. Ἕνα τόσο δά μικροσκοπικό σωματίδιο, πού, ὅπως λένε οἱ εἰδικοί, τό μέγεθός του εἶναι μόλις μερικά χιλιοστά τοῦ χιλιοστοῦ! Σωματίδιο κυριολεκτικά ἀόρατο! Τόσο μικρό, πού στα συνήθη μικροσκόπια οὔτε κἄν διακρίνεται! Μονάχα μέ ἠλεκτρονικά μικροσκόπια οἱ ἐρευνητές μποροῦν νά τό ἐντοπίσουν καί νά τό περιγράψουν.
Καί ὅμως! Αὐτό τό μικροσκοπικό ψευτοσωματίδιο ἔχει προκαλέσει παγκοσμίως φόβο καί τρόμο καταμέγα.  
6.4.20

Ιταλοί πολίτες προς Ρώμη: «Βάλτε τέλος στην καραντίνα - Λιμοκτονούμε - Δεν έχουμε άλλα χρήματα ή φαγητό»

Μπορεί η Ιταλία να ζει έναν εφιάλτη με τα θύματα του κορωνοϊού, όμως πλέον φαίνεται ότι η καραντίνα οδηγεί σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις: Τον διατροφικό λιμό.
Μετά από πέντε εβδομάδες καραντίνας οι πολίτες έχουν ξεμείνει από χρήματα και τρόφιμα και απλά δεν μπορούν να ζήσουν, ενώ παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας το «θανατικό» στα βόρεια της χώρας συνεχίζεται.
5.4.20

Ίλιον: Συνελήφθησαν και οι δύο γονείς του κοριτσιού που τραυματίστηκε από σφαίρα


Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Ίλιον, οι δύο γονείς της 7χρονης που τραυματίστηκε από βολίδα μικρού διαμετρήματος στο πόδι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος πατέρας και η 30χρονη μητέρα του κοριτσιού ισχυρίστηκαν ότι είχαν βγει βόλτα με τα δύο παιδιά τους, την κόρη τους και τον 5χρονο γιο του και κάποια στιγμή βρήκαν στον δρόμο ένα μπρελόκ-όπλο.
5.4.20

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Σκόπελος, Νότιο Πήλιο, Ζαγορά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, απόψε το βράδυ, μεγάλες περιοχές της Μαγνησίας και των Σποράδων, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω των καταστροφών που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο πλήττει την περιοχή.
5.4.20

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (05.04.20)

kathimerini

5.4.20

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 έως τις 08:00 το πρωί σε Μύκονο και Σαντορίνη!


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή για νέα περιοριστική μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τους δημάρχους των δύο νησιών. 
Συγκεκριμένα αποφασίζεται:
5.4.20

Μόρια: Αστυνομικοί παρακαλούν τους αλλοδαπούς να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας και αυτοί… βήχουν

Αν "βήχουν" θα πρέπει να τους κοπεί ο βήχας και να μάθουν κολύμπι!
Juan
Στη Μόρια της Λέσβου, αλλοδαποί αρνούνται να απομακρυνθούν από περιοχή κοντά στον καταυλισμό καθώς -υποτίθεται- ότι τα μέτρα άσκοπων μετακινήσεων ισχύουν για όλους.
5.4.20

Ο Ε.Ράμα φέρνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα με 30.000 μουσουλμάνους μετανάστες από την Τουρκία!

Eντονος είναι ο προβληματισμός από την  πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να δεχτεί στο έδαφός της παράνομους μετανάστες  από την Τουρκία και να τους εγκαταστήσει σε περιοχές όπου διαβιεί η ελληνική εθνική μειονότητα, στη βόρεια Ήπειρο και κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.
5.4.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Enemy at the gates (****)

5.4.20

Ο ιός και η ενημέρωση.

και του ιού, οι μέρες μετρημένες...!

 Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να συμβάλουμε στην αύξηση του άγχους που δημιουργούν οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες 
εκπομπές από τα ΜΜΕ και οι αναρτήσεις από διάφορες ιστοσελίδες.
 Για το λόγο αυτό, έχουμε ελαχιστοποιήσει τη δημοσίευση ειδήσεων για το κορωνοϊό αφού η TV
υπερκαλύπτει πλήρως με συνεχή "βομβαρδισμό" το όλο πρόβλημα.

  Η Συντακτική Ομάδα της Efenpress
5.4.20

ΑΠΤΟΗΤΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ


Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος
Η Τουρκία πλήττεται σοβαρά από τον κορωνοϊό, η εκτίμηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πως τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ανακοινώνει το καθεστώς Ερντογάν και διαπιστώνεται αδυναμία διαχείρισης της κρίσης.
Ωστόσο, η κρίση αυτή δεν φαίνεται να πτοεί ποσώς την Άγκυρα, που δεν εγκαταλείπει τους σχεδιασμούς της. Διπλωματικές πηγές σημείωναν πως ενδεχομένως να παρατηρείται στα μεγάλα  ζητήματα μια συντηρητική διατήρησή τους, σε τροχιά υλοποίησης παραμένουν όμως οι άλλες ενέργειες (παρενοχλήσεις, παραβιάσεις, πιέσεις διά της ισχύος).
5.4.20

Το ύποπτο τάνκερ από την Τουρκία και η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού


Του Χρήστου Μαζανίτη
Πρόκειται για μία ιστορία, λεπτομέρειες της οποίας βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, κι ενδεχομένως έχει να κάνει με τη νέα τακτική που επιχειρούν να εφαρμόσουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, την Παρασκευή αναχώρησε από λιμάνι στα βόρεια μικρασιατικά παράλια τουρκικό πλοίο. 
Πρόκειται για ένα τάνκερ μήκους 80 μέτρων. Αμέσως τέθηκε σε στενή και εμφανή παρακολούθηση από δύο ακταιωρούς του Λιμενικού. 
5.4.20

Το σχέδιο «ολικής αποτροπής» των Τούρκων από την Πολεμική Αεροπορία


Η πρωτοφανής τουρκική προκλητικότητα από αέρος με το αμόκ υπερπτήσεων αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία μεν από την ηγεσία της Πολεμική Αεροπορίας αλλά με αλλαγή του δόγματος. Έτσι, στο δόγμα «μηδενικής ανοχής» που πρόσφατα είχε υιοθετήσει ήρθε να προστεθεί το σχέδιο της «ολικής αποτροπής» έναντι του μπαράζ υπερπτήσεων, που πλέον ξεπερνά κάθε προηγούμενο, όπως γράφει η σελίδα enikos.gr.
5.4.20

Εάν ο Ερντογάν κηρύξει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας θα καταρρεύσει η τουρκική οικονομία


Τις τελευταίες ημέρες οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις στα τζαμιά της Τουρκίας έχουν την ένταση σχεδόν στη διαπασών.
Άδεια από κόσμο και με την τέλεση των θρησκευτικών τελετών να έχει απαγορευθεί λόγο κορωνοϊού, η μόνη επαφή των Τούρκων ιμάμηδων με τους πιστούς είναι πλέον μόνο μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.
Η προσευχή δείχνει να έχει μεγαλώσει σε διάρκεια, οι ψαλμωδίες του ιμάμη, πάντα σε βυζαντινό ήχο, μοιάζουν κάπως πιο δραματικές, αλλά κυρίως εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι η στεντόρεια φωνή, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ακούγεται από τα κρεμασμένα στους μιναρέδες μεγάφωνα, να καλεί τους Τούρκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
5.4.20

ΑΝΑΣΤΗΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ




Αναρτήθηκε από τη συνεργάτιδά μας
Σοφία Παπανικολάου
Ο Δήμος Κηφισιάς, ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος και η τοπική κοινωνία μας, εκφράζουν την μεγάλη ικανοποίησή τους, διότι η ιστορική οικία του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, επί της οδού Τατοίου, από όπου ξεκίνησε το 1904 ο ήρωας για τον Μακεδονικό Αγώνα, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατόπιν δωρεάς της εγγονής του Παύλου Μελά κας Ναταλίας Ιωαννίδου, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο.
5.4.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»



🖃: 28ης Οκτωβρίου 62  191 00 Ηρόδωρος.pngΜέγαρα           🕿 : 2296022161           : 2296021510
@: irodorosmeg@gmail.com



ΧΟΡΗΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ COVID-19 

Η Πρόεδρος Ιωάννα Ρήγα και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» ευχαριστούν θερμά τον όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια»