Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ

 

Προς Μαξίμου: Τον γκρεμό τον βλέπει ο πρωθυπουργός;



 Κατόπιν του ικαριώτικου διασυρμού, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη, μέσω μιας αντικειμενικότατης συνέντευξης σε μέσο που έχει αποκαλύψει όλα τα κυβερνητικά ολισθήματα, να φανερώσει στον λαό ότι βλέπει το τέλος του τούνελ.

Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η ανεξήγητη πρωθυπουργική αισιοδοξία.

Προφανώς, οι... άριστοι ανίκανοι που τον συμβουλεύουν ξέχασαν να του πουν ότι μετά το τούνελ έχει γκρεμό.

Αλλά θα μας πείτε, εδώ δεν έπραξαν τα στοιχειώδη για να μην γελοιοποιηθεί στην Ικαρία, θα τον ενημερώναν για αυτό το πιο σύνθετο ζήτημα;

12.2.21

Η «Μήδεια» φέρνει σφοδρές χιονοπτώσεις και «βουτιά» της θερμοκρασίας – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

 


Η κακοκαιρία «Μήδεια» πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις και αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα από το Σάββατο, ενώ το κράτος προετοιμάζεται πυρετωδώς.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, ενώ η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έδωσε οδηγίες για τους πολίτες.

12.2.21

Koρωνοϊός : Προς αυστηρό lockdown το 50% της χώρας – Γιατί διχάζει την Επιτροπή η Θεσσαλονίκη



 Τέσσερις είναι οι περιοχές που απασχολούν ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους λόγω κορωνοϊού: H Αχαΐα, η Εύβοια, το Ρέθυμνο και η Θεσσαλονίκη.

Οι εμπειρογνώμονες της επιτροπής θα συνεδριάσουν για ακόμη μία φορά σήμερα το πρωί προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τεσσάρων περιφερειών, να εκτιμήσουν την κατάσταση και να προβούν ή όχι σε σκληρότερα μέτρα.

Η συνεδρίασή του αναμένεται να ξεκινήσει παραδοσιακά στις 10.00 το πρωί.

12.2.21

Οι Αμερικάνοι απέρριψαν την πρόταση-παγίδα του Χουλουσί Ακάρ για τους S-400: ‘Η όλα… Ή τίποτα…

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

“Οι ρωσικοί S-400 δεν είναι συμβατοί με τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, απειλούν την ασφάλεια της τεχνολογίας του ΝΑΤΟ και είναι ασυμβίβαστοι με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ”.

Απασφάλισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις, ερωτώμενος για την βλακώδη πρόταση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, να παραμείνουν οι ρωσικοί S-400, παροπλισμένοι, όπως -ας πούμε- οι ρωσικοί S-300 της Κύπρου, που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στην Κρήτη. Η παραπάνω είναι με ακρίβεια η απάντησή του.

12.2.21

ΤΟ «ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ» ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ Δ.ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ ;



Το Βόρειο τμήμα της πατρίδας μας, πάνω από τον Όλυμπο, συμπληρώνεται από την όμορφη πλούσια γη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας και την εξίσου καρποφόρα ωραία ΘΡΑΚΙΚΗ γη και τον ΕΒΡΟ μας..

Η Κεμαλική (Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ=«Τούρκος πατέρας») Τουρκική «αδηφαγία» αφού Τουρκοποίησε (κυριολεκτικά «κάθαρση») όλη τη Μικρά Ασία σφάζοντας, καίγοντας, Σμύρνη κλπ., προσφυγοποίησε γηγενείς λαούς, εκ των οποίων μεγαλύτερος και αρχαιότατος εκεί ο Ελληνικός λαός, και μετά ο Αρμενικός, όπου δεν έχει μέχρι σήμερα και δια του κ. Τ. Ερντογάν, να εποφλαμιά αρπακτικά τα εδάφη όλων των γειτονικών κράτους της Τουρκίας.. Με στρατηγικές συνεχούς παραβίασης κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, με μεθοδεύσεις απειλών και βιασμού των  όμορων λαών..

12.2.21

Πως ο εκ των έσω υβριδικός πόλεμος αυτοκαταργεί την Ελλάδα (Γρίβας Κώστας)

 Ένας από τους λόγους που ο γράφων αντιμετώπισε με σκεπτικισμό την έναρξη των «διερευνητικών» επαφών ήταν ότι θα έδινε την ευκαιρία σε ένα πολυπλόκαμο σύστημα διαμορφωτών γνώμης εν Ελλάδι να επιχειρήσουν, για μια ακόμη φορά, να επιβάλλουν ως «αναντίρρητη» αλήθεια τις απόψεις τους περί «εξομάλυνσης» των σχέσεων με την Τουρκία, δια της παραχώρησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Εάν αυτός δεν είναι εκ των έσω υβριδικός πόλεμος τι είναι;

Για να γίνουμε συγκεκριμένοι: Από ό,τι φαίνεται δεν μιλάμε μόνο για τη σχολή σκέψης που χαρακτηρίζουμε «κατευναστική», αλλά ενδέχεται να βρισκόμαστε σε φάση στρατηγικής υβριδικής επίθεσης από πλευράς της Τουρκίας, στην οποία συμμετέχει, ελπίζουμε ασυνείδητα, ένα διευρυμένο τμήμα των ελληνικών ελίτ.

12.2.21

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΙΗΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

 


Το ΔΣ του International Hellenic Association απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λάρνακας με κοινοποίηση στον Υπουργο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Νουρή  για την οφειλόμενη μετονομασία της “Οδού Ισταμπούλ” του Δήμου Λάρνακας σε “Οδό Κωνσταντινούπολης”. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Προς:

  • Αξιότιμο Δήμαρχο Δήμου Λάρνακας Κύριον Ανδρέα Βύρα, (e-mail Δημάρχου Λάρνακας andreasvyras@larnaka.com)
  • Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λάρνακας (Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου municipality@larnaka.com)

Κοινοποίηση:

12.2.21

Οδός..."ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ" και ...ISTANBULστη Λάρνακα!!!

 

977A555B 3714 4EAC BA17 976CC6C214EE
Η Κεντρική Διοίκηση μπορεί να αδιαφορεί.H "Ιστορία" αυτή κρατάει ένα χρόνο και 
δεν ενδιαφέρεται κανείς αρμόδιος να τις αλλάξει. Ο λαός όμως τι περιμένει και δεν τις ξηλώνει;
Juan
Περί των δημοσιευμένων, όσο αφορά προκλητικές τουρκικές ονομασίες σε οδούς στην ελεύθερη Κύπρο

(ΠΕΡΙ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ… ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ …., Ισταμπούλ αντι ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΙΑΛΕ ΠΑΣΑ, ΒΟΖ ΚΟΥΡΤ – ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ κλπ, ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ….)

11.2.21

Επιστολή Προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα : Ένα βήμα πριν την πλήρη στάση πληρωμών

Του Αλεβιζάκη Παναγιώτη

Οικονομολόγου

Μέλους της ΚΔ

του Ο.Ε.Ε.

Εκ/που της Α.ΚΙ.Ο.Ε.

Προς

Τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

 Θέμα : Ένα βήμα πριν την πλήρη στάση πληρωμών .

  Κύριε Πρωθυπουργέ

Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο Covid-19 και τα απανωτά lockdown, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν πλέον  να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους .

11.2.21

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ…..





Απο τον Αντώνη Αντωνα 

Απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Ερντογάν ανέφερε πως θέλει «να του υπενθυμίσει κάτι». Συγκεκριμένα σημείωσε: «Εσύ “βασίστηκες σε κάποια βουνά αλλά στα βουνά αυτά έριξε χιόνι”. Κανένα όφελος δεν έχεις. Όμως εμείς οτιδήποτε το κάνουμε μόνοι μας. Κι έτσι συνεχίζουμε. Γι αυτό θα γνωρίσεις καλά τους “τρελούς Τούρκους”».

Ανοίξατε λοιπόν την πόρτα του φρενοκομείου Τούρκοι ολετήρες ..;;; Ε.. Ας μπούμε και εμείς μέσα λοιπόν για να δούμε ποιος είναι περισσότερο τρελός …. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ … ΠΗΔΗΜΑ, που θα υποστείτε ….

Κλπ

11.2.21

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ "ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ"



Την πρωτοβουλία και το αίτημα της Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ., του ΣΑΚ και του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια» για τη μετονομασία της οδού "Ινσταμπούλ" σε "Κωνσταντινουπόλεως" στον Δήμο Λάρνακας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτό εκφράζεται σε επιστολές τους, αρχικά στον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα στις 27-8-2020 και στη συνέχεια στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή στις 8-10-2020, στηρίζουν με δήλωσή τους εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς του ελληνισμού. 

Η επιστολή Σ.Ε.Υ.Α.Ε.Κ.- ΣΑΚ είναι η ακόλουθη:

11.2.21

Δεν είναι εδώ ο γάμος που έχουμε προσκληθεί - ΔΙΑΛΟΓΟΣ 97


Δ. Λυκούδης, Θεολόγος Φιλόλογος.

11.2.21

Η Αστυνομία για όλα, αλλά η Αστυνομία αδικημένη σε όλα!

 


Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης.

   

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Πλέον ο εμπαιγμός και η κοροϊδία στα πρόσωπα χιλιάδων εν ενεργεία Αστυνομικών, καθώς και στη μνήμη των εκατοντάδων νεκρών Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, έχουν γίνει κανόνας.

Όλοι σας παραδέχεστε το δίκαιο αίτημά μας για αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου-ανθυγιεινού, πλην όμως, κανείς σας δεν το θεσμοθέτησε.

11.2.21

Πέθανε ο Αντώνης Καλογιάννης

 


Έπαθε ανακοπή καρδιάς  - O Αντώνης Καλογιάννης τραγούδησε τον αγώνα αλλά και τον έρωτα μέσα από τις μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών 

Βαρύ πένθος για την οικογένεια του ελληνικού τραγουδιού αποτελεί η απώλεια του σπουδαίου ερμηνευτή Αντώνη Καλογιάννη ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 81 ετών. Ο εμβληματικός ερμηνευτής ήταν κατάκοιτος επί σειρά ετών και προδόθηκε τελικά από την καρδιά του (έπαθε ανακοπή την ώρα που έτρωγε) σκορπώντας θλίψη και συγκίνηση στο πανελλήνιο.
11.2.21

Ο Ακάρ απείλησε με «επεισόδιο» τους Έλληνες πολιτικούς εάν επισκέπτονται παραμεθόρια ελληνικά νησιά



Mε θλιβερή μονοτονία πλέον συνεχίζονται οι επιθέσεις των Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, καθώς φαίνεται πως το σύνθημα δόθηκε χθες απ’ τον Ερντογάν που επιτέθηκε με πρωτοφανή φρασεολογία τόσο στη χώρα μας και την Κύπρο, όσο και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σήμερα Πέμπτη, την σκυτάλη στο παραλήρημα πήρε ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ενώ είχε μάλιστα προηγηθεί και συνέντευξη του αντιπροέδρου Ερντογάν –παρόμοιας ρητορικής- του Φουάτ Οκτάι.

11.2.21

Σκόπια: Προς διάσπαση οδεύει το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE

Πες-πες, το πίστεψαν ότι είναι...Μακεδόνες!Τους έδωσαν και..."πιστοποιητικό" κάποιοι
 ομοϊδεάτες τους και ξεθάρρεψαν!
Juan
Με δύο ξεχωριστά συνέδρια πορεύεται το επόμενο διάστημα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το VMRO-DPMNE, ως απόρροια της αντιπαλότητας μεταξύ της “μεταρρυθμιστικής” και της “συντηρητικής” πτέρυγάς του, η οποία διαρκεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και κορυφώνεται τώρα με την εκδήλωση έντονων διαφωνιών μεταξύ τους για την πολιτική και τη “γραμμή” που ακολουθεί το κόμμα.

Αρχικά χθες, Τετάρτη, η ομάδα εντός του κόμματος που αποκαλείται “Επιτροπή Πρωτοβουλίας” και αμφισβητεί έντονα τη “γραμμή” και τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας του VMRO-DPMNE γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε την έγγραφη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος και προχωρά στη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, το οποίο όρισε για τις 28 Μαρτίου.

11.2.21

Ο “διαστημικός” Ερντογάν “κουρεύει” τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων

 


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Ερντογάν αναμφισβήτητα βρίσκεται σε παραλήρημα. Μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του έναντι του Γάλλου Προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού, ετοιμάζεται να διαλύσει και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.  Εξέδωσε το υπ΄αριθμ 70 Προεδρικό Διάταγμα (6/2/2021) με το οποίο το Γενικό Επιτελείο δεν έχει αρμοδιότητα να διορίζει, να μετακινεί αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

Ο Γενικός Επιτελάρχης, καθώς και οι Αρχηγοί των τριών όπλων θα μπορούν να διορίζουν, μετακινούν λοχίες και φαντάρους!

11.2.21

Οι Κολομβιανοί καρφώνουν τον Ερντογάν – Ο Σοϊλού και οι πέντε τόνοι κοκαΐνης

 


Σε νέα Κολομβία εξελίσσεται η Τουρκία όσον αφορά και την διακίνηση κοκαΐνης, καθώς το εμπόριο ναρκωτικών στην γείτονα δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στο χασίς και την ηρωίνη, όπου ήδη σημείωνε "λαμπρές" επιδόσεις. Όπως δείχνει μία υπόθεση του περασμένου Ιουνίου, που έφερε στο προσκήνιο το Nordic Monitor, τα τουρκικά λιμάνια να έχουν μετατραπεί σε κανονικό κόμβο διακίνησης κοκαΐνης, θυμίζοντας το ναρκεμπόριο λατινοαμερικανών χωρών.

11.2.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Ημέρα του θυμού - HD

 


11.2.21

Βουλή: Ο Παφίλης κατέθεσε στα πρακτικά αφίσες από πάρτι της ΔΑΠ - ΒΙΝΤΕΟ

 


Αφίσες από πάρτι της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), Θανάσης Παφίλης.

«Μια και μιλάμε για αρχές και για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, έχω εδώ τη δική σας ιδεολογική σύγκρουση στα πανεπιστήμια. Τα πάρτι της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ. Θα τα καταθέσω στα πρακτικά να υπάρχουν στην ιστορία. Ορίστε, ημίγυμνη, "Πάρ' τη με 6 ευρώ". Με “η". “Πάρ' τα μωρή άρρωστη”. "Summer Party" με ημίγυμνες.

11.2.21

Βούλτεψη: “Αφού οι πολίτες του Έβρου αντιδρούν, το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου θα επανεξεταστεί”

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί και να μην προχωρήσει τελικά η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου μετά την έντονη αντίδραση των Εβριτών, άφησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη πριν από λίγο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90,1″ και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο,  η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μηταράκη στον Έβρο για τη δημιουργία ΚΥΤ στην περιοχή του Φυλακίου και τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου, η υφυπουργός επεσήμανε:

11.2.21

Μηταράκης: Μια ημέρα μετά την επίσκεψη του, πληρώνουν εκτιμητή για ενοικιάσεις εκτάσεων στο Φυλάκιο!!!

 


Το… δούλεμα από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τα στελέχη του υπουργείου του και γενικά την Κυβέρνηση, φαίνεται ότι… πάει σύννεφο στο θέμα της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου.

Μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της επεισοδιακής επίσκεψης του στην περιοχή μας, με τους εκατοντάδες αγανακτισμένους Εβρίτες να τον αποδοκιμάζουν τόσο στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας όσο και στο Φυλάκιο, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΉΜΑ που θέλει να κάνει, κάποιες διαδικασίες συνεχίζονται κανονικά. 
11.2.21

Γάλλος Α/ΓΕΝ : “Παρακολουθούμε τις τουρκικές κινήσεις στη Μεσόγειο''



Στοχοποιημένα τα τουρκικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια από το γαλλικό πολεμικό ναυτικό στην Μεσόγειο


Ο Γάλλος Ναύαρχος Pierre Vandier, αρχηγός του Γαλλικού Ναυτικού, έδωσε μια βαρυσήμαντη συνέντευξη σε γαλλικό αμυντικό πρακτορείο ειδήσεων, αποκαλύπτοντας πολλά και άκρως σημαντικά, μεταξύ των οποίων σχετικά με την δράση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Μεσόγειο.
11.2.21

Ο Ερντογάν απειλεί Αθήνα και Λευκωσία – Διάλογος μόνο με τουρκικούς όρους

 Διάλογο η Τουρκία διεξάγει μόνο με τους δικούς της όρους. Διαφορετικά δεν συζητά. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι σημερινή, αλλά διαχρονική και επιβεβαιώνεται τόσο από τις δηλώσεις στη δημόσια σφαίρα όσο και στην πράξη. Στους επαναλαμβανόμενους, δηλαδή, γύρους διαπραγματεύσεων. Και αυτή η τακτική είναι επαναλαμβανόμενη επειδή βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε χθες να επιβεβαιώσει αυτή την προσέγγιση και τα όσα είπε πρέπει να κτυπήσει καμπανάκι σε όλους, κυρίως στους αιθεροβάμονες σε Αθήνα και Λευκωσία. «Δεν υπάρχει πια άλλη διέξοδος στην Κύπρο εκτός από τη λύση δύο κρατών.

11.2.21

Ο Ερντογάν οδηγεί το παραμύθι σε κατάρρευση – Ώρες ευθύνης για την ελληνική στρατηγική σκέψη



 Tου Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Φαίνεται ότι η επανέναρξη των «διερευνητικών» συναντήσεων με την γείτονα, η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στην λίστα  των προτεραιοτήτων του ΓΓ του ΟΗΕ μέσω της πενταμερούς και η στοχευμένη τροποποίηση της Αμερικανικής ρητορικής έναντι της Τουρκίας, επιδρούν με ιδιαιτέρως αντιφατικό τρόπο στους κυρίαρχους πολιτικούς κύκλους αλλά και στην συστημική στρατηγική σκέψη, τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στην μαρτυρική Κύπρο…

11.2.21

Δεύτερη Μοίρα 24 μαχητικών Rafale για την Ελλάδα με συνολικό κόστος δύο δισ. ευρώ;



Επειδή έγινε πολύς λόγος πρόσφατα για την ενδεχόμενη προμήθεια και δεύτερης Μοίρας μαχητικών Rafale, μετά από πληροφορίες που αναφέρουν ότι η γαλλική πλευρά κατέθεσε τέτοια πρόταση, αλλά και τις δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου βάσει των οποίων μελετάται η προμήθεια 40 μαχητικών αεροπλάνων μέχρι το έτος 2025, εξετάζουμε με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, την οικονομική διάσταση αυτού του ζητήματος. Υπό το πρίσμα πάντα της αμεσότητας προμήθειας και ναυπήγησης νέων κύριων μονάδων επιφανείας για το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και με δεδομένη την ανάγκη κάλυψης χρόνιων αναγκών του Ελληνικού Στρατού.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Σε ότι αφορά λοιπόν στην πιθανότητα απόκτησης δεύτερης Μοίρας Rafale, θα την εξετάσουμε ως ενδεχόμενο με βάση τα δεδομένα που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας. Τα οποία λένε τα εξής:

11.2.21

Πανελλήνιος ξεσηκωμός κατά των lockdown: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ζάκυνθος ζητάνε την Κυριακή «τη ζωή τους πίσω»



Μετά τη Θεσσαλονίκη και η Αθήνα και η Πάτρα, αλλά και Ζάκυνθος θα διαδηλώσουν την Κυριακή στις 4 το απόγευμα κατά του lockdown.

Η χώρα βρίσκεται εδώ και σχεδόν έναν χρόνο σε lockdown και χιλιάδες πολίτες έχουν οδηγηθεί στην φτώχια και στην ανεργία, παράλληλα βασικές ελευθερίες έχουν κατασταλεί.

Οι πολίτες που βλέπουν πως η χώρα ακολουθεί ένα τυφλό-καταστροφικό τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας επιβάλλοντας συνεχόμενα lockdown αντιδρούν και ανακοινώνουν πως την Κυριακή θα διαδηλώσουν σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Ελλάδος.
11.2.21

Παρέλυσε 42χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα μετά τη 2η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

 


Μία 42χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, μητέρα δύο παιδιών, παρέλυσε στα κάτω άκρα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

Η 42χρονη υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή κι εξετάζεται περαιτέρω από τους γιατρούς προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με τους γιατρούς παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré (είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια)

11.2.21

Η Τουρκία, η Κίνα, τα εμβόλια και οι Ουιγούροι

 



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, ο πόλεμος για την εξασφάλιση των εμβολίων, μπορεί να έχει μια επιπλέον παράπλευρη απώλεια, μια ακόμη άγνωστη πτυχή. Στην καινούργια γεωπολιτική «Μεγάλη Σκακιέρα» ένα από τα πιόνια πιθανόν να είναι οι Ουιγούροι, η κινεζική μουσουλμανική μειονότητα, την προστασία της οποίας έχει αναλάβει εδώ και χρόνια η Τουρκία. Τώρα, όμως, ο Ερντογάν έχει άλλη προτεραιότητα: Τα κινεζικά εμβόλια!

Το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει τους Ουιγούρους τρομοκράτες και δεν έχει σταματήσει να απαιτεί από όσες χώρες έχουν προσφέρει καταφύγιο σε μέλη της μειονότητας να τους εκδώσουν στην Κίνα. Ένας πραγματικός πονοκέφαλος για τον Ερντογάν, που προσπαθεί να ενισχύσει τους δεσμούς του με την Κίνα και τώρα ψάχνει τρόπους να ξεφορτωθεί τους προστατευόμενούς του.

Ενδεχόμενη έκδοσή τους στην Κίνα θα του δημιουργούσε μεγάλο εσωκομματικό πρόβλημα, καθώς το ίδιο του το κόμμα θα τον κατηγορούσε πως πουλάει τους «αδελφούς Ουιγούρους» έναντι δόσεων εμβολίου.

10.2.21

Πως οι φρεγάτες Belharra ακυρώνουν στην πράξη την "Γαλάζια Πατρίδα"

 


Η φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης να αγοράσει τις φρεγάτες Belharra, εάν επιβεβαιωθεί, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι δυνατότητες των Belharra βασίζονται στους αισθητήρες και στα όπλα που μπορούν να φέρουν. Με αυτές τις φρεγάτες το Πολεμικό Ναυτικό θα μπορεί πλέον να ασκήσει αεράμυνα περιοχής, ικανοποιώντας μια μακρόχρονα εκπεφρασμένη ανάγκη του.

Δεδομένου ότι τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο, πολύ περισσότερο δεν έχουν γίνει οι διαμορφώσεις οπλισμού των φρεγατών που προσφέρονται στην Ελλάδα, είμαστε υποχρεωμένοι να κρίνουμε με βάση τις ανακοινωμένες δυνατότητές τους.

10.2.21

Μιχάλης Ιγνατίου σε Omega tv: Όλοι κατά της Τουρκίας στις ΗΠΑ – Πλέον ζητούν πράξεις, όχι υποσχέσεις



Το κλίμα κατά της Τουρκίας στις ΗΠΑ γίνεται καθημερινά όλο και πιο «βαρύ» επισήμανε ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκρισή του από την Ουάσιγκτον στον τηλεοπτικό σταθμό Omega Tv.

Αποκάλυψε ότι η πρωτοβουλία για τη συλλογή των 54 υπογραφών μεταξύ των Γερουσιαστών στην επιστολή που εστάλη προς τον πρόεδρο Μπάιντεν ανήκε σε Ρεπουμπλικανούς και εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

10.2.21

Κούρδοι αντάρτες (PKK) περικύκλωσαν Τούρκους στρατιώτες στο όρος Γκαρά – 4 Τούρκοι νεκροί

 


Δεν εξελίσσεται υπέρ της Τουρκίας η στρατιωτική επίθεση στο όρος Γκαρά του ιρακινού Κουρδιστάν, με στόχο αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με Κούρδους μιντιακούς ακτιβιστές, όπως μεταδίδουν με αναρτήσεις στο Twitter, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί σε μάχες με Κούρδους αντάρτες.

Μία άλλη ομάδα Τούρκων στρατιωτών φέρεται να είναι περικυκλωμένη από τους Κούρδους, με τους Τούρκους να δίνουν αγωνιώδη μάχη για τις ζωές τους.

10.2.21

Οι εταιρείες πήραν τα δις, εμβόλια δεν έχουμε και η ΕΕ δηλώνει “υπέρμετρα αισιόδοξη”

 


H EE δεν βρίσκεται ακόμη στο σημείο που επιθυμεί όσον αφορά στα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα αυτονόητα δηλαδή… Το θέμα είναι ότι οι εταιρείες πήραν τα χρήματα, εμβόλια η Ευρώπη δεν έχει στους αριθμούς που χρειάζεται και όλα αυτά σύμφωνα με την κυρία Ούρσουλα φον Ντερ Λάϊεν αποδίδεται σε …υπέρμετρη αισιοδοξία…

10.2.21

Δεν πείθει με τίποτε ο Ερντογάν: Αποτυγχάνει η επίθεση γοητείας του με στόχο τον Μπάιντεν γράφουν οι Times

 


Για επίθεση γοητείας του Προέδρου Ερντογάν προς τη νέα αμερικανική ηγεσία η οποία όμως αντιμετωπίζεται για την ώρα με ψυχρότητα, κάνουν λόγο σε εκτενές δημοσίευμα οι Times του Λονδίνου.

Αφού επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επιχειρεί να ρίξει «γέφυρες» προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό.

10.2.21

Απαξίωση και περιφρόνηση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Κ. Μητσοτάκη: «Πριν συναντηθούμε πρέπει να μάθεις τα όριά σου»

 

Του δόθηκε ανάλογη απάντηση ή πρέπει αυτή να εγκριθεί πρώτα από τη Μέρκελ;
Juan

Σε άκρως απαξιωτικές δηλώσεις που φθάνουν στα όρια της περιφρόνησης, για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν, αρνούμενος ουσιαστικά να συναντηθεί μαζί του!

Μέχρι τουλάχιστον, όπως υποστηρίζει ο Τούρκος πρόεδρος «να καταλάβει τα όρια και τις δυνατότητές του».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

10.2.21

Ματαίωσαν διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» Τουρκία: Ματαίωσαν διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας»

Και είχαμε μια...αγωνία αν θα την ματαιώσουν ή όχι οι κιτρινόμαυροι απολίτιστοι μογγόλοι!
Juan

 Εθνικιστές και ακροδεξιά ΜΜΕ ξεσηκώθηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση που θα μεταδιδόταν διαδικτυακά στα πανεπιστήμια Άγκυρας,  Κωνσταντινούπολης και Ανατολικής Θράκης – Σε αυτή θα γινόταν ειδική αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη

Ακυρώθηκε στην Τουρκία εκδήλωση των πανεπιστημίων Άγκυρας, Κωνσταντινούπολης και Ανατολικής Θράκης, που θα ήταν αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας».

10.2.21

Η ΤΙΚΑ χρηματοδοτεί απροκάλυπτα τη Χαμάς με τις "ευλογίες" Ερντογάν - Τι θα κάνει το Ισραήλ



Σύμφωνα με την εφημερίδα Nordic Monitor, η Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TİKA), μέσω επίσημων ταξιδιών του προσωπικού της, μετέφερε παράνομα χρήματα για χρήση στη Χαμάς στη Γάζα. Οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον μεταξύ 2012 και 2016. Το Ισραήλ συνέλαβε έναν διαχειριστή, αλλά δεν απήγγειλε ανοιχτή κατηγορία εναντίον του οργανισμού για να αποφύγει άλλη μια κρίση με την Άγκυρα.

10.2.21

ΑΦΗΝΙΑΣΕ ΞΑΝΑ... Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Μακρόν και κατηγόρησε τη Γαλλία για γενοκτονίες



 Νέα προσωπική επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


>«Βλέπω πως το άτομο που ηγείται της Γαλλίας συνέχεια με στοχοποιεί και μου επιτίθεται.

»Εσύ τι δουλειά έχεις με μένα;
10.2.21

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΥΡΑΝΙΣΚΟΥ...


Γράφει ο συνεργάτης
μας
 κ. Ιωάννης Σαρλάς


Στην ακμή του Μινωικού πολιτισμού, γύρω στα 2500 π.Χ. κάποιοι έμποροι από την Κνωσό έπλεαν με το σκάφος τους, κάπου στο Αιγαίο, όταν αίφνης αντίκρισαν ένα δελφίνι να τους κοιτάζει και να τους μιλάει με ανθρώπινη λαλιά, λέγοντας τους: "Ακολουθήστε με!". Ποιος Μινωίτης, που… ήθελε να σέβεται τον εαυτό του δεν θα το ακολουθούσε, ούτως ώστε να εξιχνιάσει το μυστήριο;;!! Μπρος λοιπόν το δελφίνι και πίσω το πλοίο, ταξιδεύουν, ώσπου έφτασαν στην Ιτέα. Τότε, έλαβε χώρα ένα άλλο περίεργο φαινόμενο. Το δελφίνι βγήκε στην στεριά και υπέστη…μετάλλαξη, μετατρεπόμενο σε αίγα, τουτέστιν κατσίκα! (Σήμερα βέβαια στον Ελλαδικό χώρο ηγείται ένας…κατσικοποδαρος αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…) Η αίγα, έχουσα ομοίως ανθρώπινη φωνή, λέει στους ναύτες να εξέλθουν του πλοίου και να την ακολουθήσουν.
10.2.21

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΜΑΡΩΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ – ΚΑΣΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ



“Μετά από ώριμη σκέψη και πολύ αναλυτική έρευνα και μελέτη στις θέσεις του κόμματος, αποφάσισα την προσχώρησή μου στο κόμμα της «Νέας Δεξιάς» του κυρίου Φαήλου Κρανιδιώτη.
Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι κατ’ αρχήν το ότι η ηθική μου ανήκει πάντα στη δεξιά. Η «Νέα Δεξιά» αποτελεί ένα κόμμα με φρέσκιες και διαφορετικές ιδέες, οι οποίες ακόμα εμπλουτίζονται από ανθρώπους με ανοιχτούς ορίζοντες, που ζουν στην καθημερινότητα του τόπου μας και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που συναντά κάθε πολίτης του σήμερα.
10.2.21

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

 

10.2.21

ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (09/02/2021)




Επ ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας θ αποτελούσε παράλειψη να μην βρεθώ ανάμεσα σε όσους θα την γιορτάσουν.

. Τα τελευταία χρόνια η γλώσσα αντιμετωπίζει καινούργιο εχθρό και φοβάμαι ότι θα έχει τη μοίρα των καταστραμμένων κάστρων που έπεσαν γιατί τα πρόδωσαν από μέσα. Ο λόγος για  το  έγκλημα που συντελείται  στο εκπαιδευτικό σύστημα και την  απαράδεκτη αλλοίωση που υφίσταται η γλώσσα με τα greeklish.   Έχω την εντύπωση ότι  με το να μην κεντρίζουμε το ενδιαφέρον των νέων  στη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας με ιστορικά γεγονότα χωρίς περιγραφές δεν θα  εγκαταλείψουν τα Greeklish τα οποία οδηγούν στον αφανισμό της ελληνικής γλώσσας. 

10.2.21

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Ταφόπλακα για την (δήθεν) "μακεδονική" μειονότητα!



 Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

τ.Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων


Το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμόν 117/2021 απόφασή του έβαλε φρένο στην ιδεολογική διαστροφή και στα καλοπληρωμένα σχέδια εκείνων που ονειρεύονται δήθεν «μακεδονική» μειονότητα εντός Ελλάδος. Πρόκειται για τη δεύτερη ΝΙΚΗ στη δικαστική διαμάχη, που ξεκίνησε μετά από μήνυση που υπέβαλα στις 11 Μαρτίου 2018 ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), όταν φούντωσε η προπαγάνδα για κατασκευή δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, ως φυσική εξέλιξη των εθνικών παραχωρήσεων της «συμφωνίας» του Κοτζιά.

Κάποιοι επιτήδειοι έσπευσαν να «ρευστοποιήσουν» την σύγχυση που προκλήθηκε από την «συμφωνία» των Πρεσπών με την παραδοχή: (α) ύπαρξης κράτους που περιέχει στο όνομά του τον όρο «Μακεδονία», (β) δήθεν «μακεδονικής» εθνότητας και (γ) δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας. Ιδρύθηκε  Σωματείο στην Ηράκλεια Σερρών με την επωνυμία Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων «ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ»,

10.2.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: The.Life.and.Times.of.Judge.

 

10.2.21

ΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΤΟ ΣΠΑΘΙ ή ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ; Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ!

 


Του Καθηγητή Πέτρου Γρουμπού, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών

Μέλους του ΙΗΑ

Ίσως αναρωτηθεί κανείς τι νόημα έχει αυτό το ερώτημα «ποιες δυνάμεις κυβερνούν τον κόσμο; Το σπαθί ή το πνεύμα;». Και όμως με τη σημερινή κατάσταση στη Μεσόγειο, στα Βαλκάνια και μία επιθετική Τουρκία που κουνά το οθωμανικό σπαθί, το ερώτημα καθίσταται  πολύ επίκαιρο. Την απάντηση στο ερώτημα μας τη δίνει ο Ναπολέων Βοναπάρτης: «στον κόσμο υπάρχουν δύο δυνάμεις. Το σπαθί και το πνεύμα. Το σπαθί κερδίζει πρώτο αλλά προσωρινά, το πνεύμα κερδίζει δεύτερο αλλά οριστικά: το σπαθί νικιέται πάντοτε από το πνεύμα».  Δεν είναι ανάγκη κάποιος να θυμίσει στους πάντες ότι καμμιά αυτοκρατορία δεν μπόρεσε να υποτάξει λαούς αιωνίως. Ο κατακτητής πάντα έφευγε από τα εδάφη που κατέκτησε με το ξίφος και τη βία. Μία αυτοκρατορία έρχεται και φεύγει ανεπιστρεπτί σε πείσμα με όσους διαφωνούν με αυτήν την Ιστορική πραγματικότητα.

10.2.21

Β. Καρακωστάνογλου : Τα λάθη, οι επιλεκτικές αναφορές και οι στοχεύσεις μέσα από την FAZ, της Γερμανίας





Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη 


 Ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγος, Μόνιμος Λέκτορας της Νομικής Σχολής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε σήμερα το πρόσφατο δημοσίευμα της Γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung , που παραπέμπει σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Ιδρύματος Μελετών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Südosteuropa-Gesellschaft) με τίτλο «Κλιμάκωση στη Μεσόγειο» και η οποία υποστηρίζει:
10.2.21

Τουρκία: Η οργή των φοιτητών φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ερντογάν



Αν και δεν είναι πολλοί, είναι αποφασισμένοι και επιθυμούν αλλαγή: οι φοιτητές που διαδηλώνουν εδώ και περισσότερο από ένα μήνα στην Τουρκία αποτελούν πρόβλημα για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τους απάντησε αναπτύσσοντας έναν στρατό αστυνομικών.

Αν και δεν φαίνεται να τις έχει προς το παρόν αγκαλιάσει η πλειονότητα των Τούρκων, οι διαδηλώσεις αυτές έχουν επαναφέρει στη μνήμη το τεράστιο κίνημα αμφισβήτησης εναντίον του Ερντογάν που ξέσπασε το 2013.