Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 1.8.21

Φωτιά στην Αχαΐα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη νέα Εθνική Οδό Πατρών-Αθηνών και στα δύο ρεύματα



 Η Ελληνική Αστυνομία, προχωρά, στον σταδιακό απεγκλωβισμό των οχημάτων που βρίσκονται ακινητοποιημένα, λόγω της φωτιάς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου στις περιοχές του Δρεπάνου και του Ελαιώνα.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, μικρός αριθμός αυτοκινήτων κινείται ανά χρονικά διαστήματα, με ένα περιπολικό να προπορεύεται πάντα, για λόγους ασφαλείας.

1.8.21

Καυτά μέτωπα σε όλη τη χώρα

 

Καυτό Σαββατοκύριακο για ολόκληρη τη χώρα. Θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς και διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς, κατά πολλούς ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, της λειψυδρίας και του καύσωνα. Άλλη μία ημέρα που διάφορες περιοχές βρίσκονται σε πύρινο κλοιό και κινδυνεύουν περιουσίες και ζωές. Δεκάδες καθημερινά οι εστίες πυρκαγιάς. Μόλις έσβησε η φωτιά στη Σταμάτα και λίγες ημέρες μετά την πυρκαγιά στην Κόρινθο έχουμε νέο συναγερμό. Αλλά και σε επίπεδο καύσωνα οι συνθήκες είναι δύσκολες με τη ΓΓΠΠ να δίνει οδηγίες σε ευάλωτες και μη ομάδες.

1.8.21

Ροδόπη: Απήγαγαν επτά αλλοδαπούς και ζητούσαν λύτρα για να τους απελευθερώσουν

 


Την απελευθέρωση επτά αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους από μέλη συμμορίας σε οικία σε οικισμό της Κομοτηνής πέτυχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.
31.7.21

Οι φλόγες “κυνηγούν” Τούρκους στρατιώτες! Απελπιστική κατάσταση στη Μαρμαρίδα-Βίντεο



Απελπιστική είναι η κατάσταση στη Μαρμαρίδα, όπου το πύρινο μέτωπο “κυνηγάει” στρατιώτες που συμμετείχαν στην όποια προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς και “καίνε” τον τουρισμό ,αφού όπως θα δείτε στο δεύτερο βίντεο, η φωτιά έχει φθάσει σε ξενοδοχειακές μονάδες.

31.7.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " Εξωγήινη Απειλή "

 

31.7.21

Μεγάλη φωτιά στη Ζήρια Αχαΐας


 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, μέλη εθελοντικών ομάδων, πέντε αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το γιγαντιαίο ρώσικο Beriev, και δημοτικές υδροφόρες.

Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Ζήρια και Άνω Ζήρια, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν η Παλαιά και η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Δρέπανου.

31.7.21

“Άμεσα κυρώσεις κατά της Τουρκίας” ζητά η αντιπολίτευση στην Αυστρία

 




 Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει τώρα να επιβάλει γρήγορα τις μεγαλύτερες δυνατές κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία και να σταματήσει αμέσως κάθε συνεχιζόμενη συνεργασία με αυτό το κράτος, ζητά σε σημερινή ανακοίνωσή της η αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κόμματος των Ελευθέρων της αυστριακής αντιπολίτευσης, η βουλευτής Πέτρα Στέγκερ.

Ταυτόχρονα, η ίδια καταγγέλει ότι “ο Ερντογάν καταπατά το διεθνές δίκαιο και καθιστά αδύνατη μία ειρηνική λύση του Κυπριακού, αντιθέτως ο εποικισμός της περίκλειστης περιοχής ισοδυναμεί με τουρκική εισβολή”, και σημειώνει ότι “οι ενέργειες της Τουρκίας δεν είναι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνες, αλλά και παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ που ορίζουν ότι η πόλη-φάντασμα των Βαρωσίων πρέπει να ανοίξει υπό διεθνή διοίκηση”.

31.7.21

Το "χρυσάφι" των 3 εμβολίων και το Oxford/AstraZeneca

                 


       

         Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     4 εμβόλια είναι εγκεκριμένα για χρήση και παροχή σε Έλληνες και Ελληνίδες και συγκεκριμένα τα δύο που χρησιμοποιούν την πρωτοποριακή τεχνολογία mRNA και τα δύο που χρησιμοποιούν την κλασική τεχνολογία του Non Replicating Viral Vector:  

Moderna, mRNA-1273 - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 64 χώρες, 

Bio-N-tech/Pfizer BNT162b2 - ‘Εχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 97 χώρες

Johnson & Johnson Ad26.COV.2.S - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 56 χώρες,

Oxford/AstraZeneca AZD222 - Έχει εγκριθεί για χρήση και παροχή σε 119 χώρες

31.7.21

Γιατί τα υποβρύχια είναι η αιχμή του Ελληνικού πολεμικού δόρατος;


 Γρίβας Κώστας

Ενώ τα πολεμικά πλοία επιφανείας καθίστανται ολοένα και πιο τρωτά σε μια διευρυμένη γκάμα απειλών, η επιβιωσιμότητα των υποβρυχίων συνεχώς βελτιώνεται όπως και οι ικανότητές τους να προβάλουν ισχύ στη θάλασσα, τη στεριά, ακόμη και τον αέρα. Όπως είναι γνωστό, τα χερσαία εδραζόμενα πλέγματα αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής (A2/AD) συνθέτουν έναν καινοφανή κίνδυνο για τις μεγάλες και μεσαίες μονάδες επιφανείας, σε αποστάσεις πολλών εκατοντάδων χλμ. από τις ακτές.
31.7.21

Κλιμάκωση: Το Ιράν βομβάρδισε με drone "καμικάζι" ισραηλινό φορτηγό πλοίο - Κτύπημα "direct" στην Γέφυρα - Δύο νεκροί




 

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ο ακήρυχτος ναυτικός πόλεμος Ιράν -Ισραήλ από σήμερα μετράει τους πρώτους νεκρούς και το γεγονός αυτό έχει σημάνει συναγερμό στην Μέση Ανατολή.

Το Ιράν εκτέλεσε μεγάλη επιχείρηση με δύο drones και UAV για να πλήξει ισραηλινό φορτηγό πλοίο.

31.7.21

“Θα επιδοτήσουμε και τον…Ριμπολόβλεφ”; Ο Πρ. Εμφιετζόγλου γράφει για τα απίθανα που ετοιμάζονται

 


Γράφει ο Δρ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Σ. ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διάβασα στο οικονομικό φύλλο της Κυριακής (18.07.2021) της εφημερίδας «Η Καθημερινή» (σελ. 7), άρθρο με τίτλο: «Η οικοδομή βαφτίζεται “στρατηγική επένδυση”».

Στο άρθρο αναγράφεται ότι στη λίστα των ενταγμένων έργων στρατηγικών επενδύσεων, έχει ενταχθεί και «η κατασκευή και λειτουργία της πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό από τον Ρώσο επενδυτή Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ».

31.7.21

ΑΙΑΣ το τρίτο πλοίο που προσφέρει στον Στόλο ο Παναγιώτης Λασκαρίδης



Το όνομα του Σαλαμίνιου ομηρικού ήρωα “ΑΙΑΣ” θα φέρει το τρίτο κατά σειρά πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) που προσφέρει στον Στόλο, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστής και υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Η τρίτη δωρεά ΠΓΥ, έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του δεύτερου ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ και μόλις είκοσι μήνες από αυτή του πρώτου ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι.

31.7.21

Μέτωπο στην Τουρκία και από Καύκασο: Οι ΗΠΑ έκοψαν την στρατιωτική βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν - Συμμαχία με Αρμενία



Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σφίγγει επικίνδυνα ο κλοιός γύρω από την Τουρκία με τις ΗΠΑ να της ανοίγουν νέο μέτωπο και από την πλευρά του Καυκάσου.

Η κίνηση των ΗΠΑ να περικόψουν την στρατιωτική βοήθεια στο Αζερμπαϊτζάν, τον πιο πιστό σύμμαχο της Άγκυρας, με ταυτόχρονο άνοιγμα προς την Αρμενία η οποία θα λάβει και χρηματοδότηση δημιουργεί νέα δεδομένα.

  • Δεν είναι το θέμα η περικοπή της στρατιωτικής βοήθειας στο Αζερμπαϊτζάν. Για την ακρίβεια μπορούμε να πούμε πως είναι συμβολική η κίνηση. Στόχοι είναι Αρμενία και Τουρκία.
31.7.21

Κείμενο “ακατάλληλο” για ευσυγκίνητους …


 

Εδώ και χρόνια, δεκαετίες ολόκληρες, αναμασούν οι διαβόητοι τηλεαναλυτές, αν μου επιτρέπεται ο νεολογισμός, ότι η Τουρκία μετακυλίει και εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα στα ελληνοτουρκικά, αποπροσανατολίζοντας τον λαό της. Η Τουρκία ροκανίζει απροκάλυπτα την εναπομείνασα εθνική μας αξιοπρέπεια και οι ημέτεροι επιμένουν στην απύθμενης ανοησίας κοινοτοπία: «Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει δυσκολίες, καταρρέει η οικονομία, γι’ αυτό επιδίδεται σε λεονταρισμούς κατά της πατρίδας μας». Αρμενίζουν οι τουρκικές αρμάδες στο Αιγαίο; Δεν είναι πρόβλημα δικό μας, αλλά του Ερντογάν.

30.7.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " The Return Of The Musketeers "

 

30.7.21

Διάλυση: Βγήκε ο Στρατός στην Τουρκία - Πολίτες ξεφτιλίζουν τον Τσαβούσογλου - "Κούρδοι πετούν μολότοφ σε δάση" λέει η Άγκυρα (βίντεο)



 Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στην Τουρκία με το AKP να δείχνει σημάδια διάλυσης και να αδυνατεί πλέον να ελέγξει την κατάσταση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου καθώς για πρώτη φορά Τούρκοι πολίτες του επιτέθηκαν δημόσια και κυριολεκτικά τον ξεφτίλισαν.

30.7.21

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΗ» ...ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ!!!


 


UCRETZIZ TURK GAZIMAGUSA YA HOS GELDININIZ KARDESLER ….. 

Ένα μικρό αφιέρωμα ευ…ΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ, χωρίς πολλά λόγια, προς τους συμπατριώτες μας πρόσφυγες ΑΜΜΟΧΩΣΤΙΑΝΟΥΣ, που επιθυμούν να επιστρέψουν στην περίκλειστη, αιχμάλωτη, λεηλατημένη, συλημένη ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ, υπό τουρκική κατοχή και διοίκηση…….

Γράφει η  ΑΡΣΙΝΟΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ  του *Τεύκρου εκ Σαλαμίνας Κύπρου.

30.7.21

Δένδιας: «Μπορούμε να στείλουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Τουρκία» - Οταν η ΜΙΤ έκαιγε τα ελληνικά δάση...


 

Σκεπτική και διστακτική εμφανίζεται η Τουρκία για το αν θα δεχτεί την ελληνική προσφορά για συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών μετά από πρόταση πο έκανε ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας στον Τούρκο ομόλογο του.

Ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε μόνο ένα “ευχαριστώ” στην πρόταση-προσφορά βοήθειας που του έκανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.

30.7.21

Η φύση εκπέμπει «SOS»



 Του Μωυσή Λίτση

mlitsis@naftemporiki.gr

Η διεθνής ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων είναι μια σκληρή υπενθύμιση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, που είναι πλέον ορατές σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, στις αρχές της εβδομάδας, έπεσε στη Ζενγκζού της κεντρικής Κίνας τόση βροχή όση πέφτει σε έναν ολόκληρο χρόνο. Ο απολογισμός του κατακλυσμού στο βιομηχανικό κέντρο των 12 εκατομμυρίων κατοίκων ήταν τουλάχιστον 51 νεκροί, εκ των οποίων οι 12 μέσα σε σήραγγες του μετρό που έγιναν υπόγεια ποτάμια. Το κόστος των ζημιών ανήλθε σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

30.7.21

Καλά τα ψηφίσματα, αλλά δεν σταματούν την επεκτατική πολιτική της κατοχικής Τουρκίας

 


Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος ( 30/7) 

Καλά τα ψηφίσματα, αλλά δεν σταματούν την επεκτατική πολιτική της κατοχικής Τουρκίας 

Έχουμε γεμίσει ράφια, αποθήκες με ψηφίσματα και δηλώσεις… υποστήριξης. Και για να εξασφαλισθούν όλα  αυτά γίνονται πολλές προσπάθειες, δίνονται μάχες σε διπλωματικό επίπεδο. Ακόμη και για τα αυτονόητα δίνονται σκληρές μάχες και μέχρι και την τελευταία στιγμή τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

30.7.21

'Απασφάλισαν'' οι Τούρκοι: ''Έλληνες & Κούρδοι πίσω από τις φωτιές''!

 


Απίστευτες δηλώσεις-''Μας καίνε όπως οι Έλληνες το 1922''!

Mέτωπα φωτιάς κατακαίνε δασικές εκτάσεις στις περιοχές της Μαναβγκάτ, της Αλάνιας, των Αδάνων, της Μερσίνης, της Αλικαρνασού (Μπόντρουμ) και της Μαρμαρίς, κοντά σε τουριστικές περιοχές της νότιας Τουρκίας. Εξαπλώθηκαν σε κατοικημένες ζώνες εξαιτίας των σφοδρών ριπών ανέμων. 

30.7.21

Πύρινη λαίλαπα στην Τουρκία! Τι δείχνουν οι εικόνες από τα uav του τουρκικού ναυτικού

Δασικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε κατοικημένες περιοχές και τουριστικούς προορισμούς της νότιας Τουρκίας με τον απολογισμό των θυμάτων να έχει φθάσει τους τέσσερις νεκρούς και δεκάδες χωριά να έχουν εκκενωθεί, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Δεν έχουν λείψει τα ακραία σενάρια που επιρρίπτουν ευθύνες για τις πυρκαγιές σε Ελλάδα και PKK! Το έγραψε ήδη η Γενί Σαφάκ…

Οι εικόνες από τα uav του τουρκικού ναυτικού δείχνουν την ένταση της φωτιάς.

30.7.21

Δένδιας: «Μπορούμε να στείλουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη» - Τσαβούσογλου: «Ευχαριστούμε»

Αφού το παίζουν ακατάδεκτοι, ας βάλουν τα... drones να σβήσουν τις φωτιές!
Juan

 Δεν απάντησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εάν δέχεται ή όχι την προσφορά για βοήθεια με αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Όπως αναφέρεται ο  Νίκος Δένδιας δήλωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια εφόσον ζητηθεί, αλλά ο Μ.Τσαβούσογλου του απάντησε με ένα ξερό ευχαριστώ, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την παραμικρή βοήθεια.

30.7.21

"Θεία Πρόνοια και αυτεξούσιον"

 

 - Δημήτριος Λυκούδης-Θεολόγος-Φιλόλογος/ Efenpress

30.7.21

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΩΣΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

 


Του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, Πρέσβη επί τιμή

Μετά τη δήλωση (και όχι απόφαση) του Συμβουλίου Ασφαλείας που ανακοινώθηκε στις 23 Ιουλίου, η οποία καταδίκασε την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους για τα μέτρα που έλαβαν στα Βαρώσια και ζήτησε την ανατροπή όλων των ενεργειών που έχουν γίνει εκεί από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, ακολούθησε με αρκετή καθυστέρηση, στις 27 τρέχοντος, η ανακοίνωση της Ε.Ε. με τη δήλωση του Ύπατου Αρμοστή εξωτερικής πολιτικής Ι. Μπορέλ.

30.7.21

ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ & ΣΤΟΛΕΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΗΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡO

 


Το International Hellenic Association (ΙΗΑ)* αμέσως μόλις η Τουρκία εξαπέλυσε, τον Φεβρουάριο του 2020, απροκάλυπτο και έντονα επιθετικό υβριδικό πόλεμο εναντίον Ελλάδος και Κύπρου, έσπευσε να προσθέσει στο ευρύτατο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του και ένα πρόγραμμα υποστήριξης των αναγκών αποτελεσματικής προστασίας των συνόρων της πατρίδας μας στον Έβρο, μέσω της «Επιτροπής Έβρου».

Η πρώτη δράση του προγράμματος υλοποιήθηκε μέχρι τον Ιούνιο 2020 με την προμήθεια ογδόντα μεγάλων τεμαχίων κυβόλιθων, αξίας 4.500 Ευρώ, στα σύνορα Ελλάδος-Τουρκίας στον Έβρο με σκοπό τον αποκλεισμό διόδων εισόδου παράνομων μεταναστών και επικίνδυνων για την δημόσια ασφάλεια ατόμων. 

30.7.21

Ηλεία: Έδειραν και πέταξαν σε χαντάκι ιερέα κατά τη διάρκεια ληστείας!

Όταν διαβάζετε "ημεδαποί", συνήθως πρόκειται για  "Ρομά"
Διαπιστώνεται ότι υπάρχει εντολή από το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ
να αποκαλούνται έτσι, στα δελτία τύπου, αυτοί που μεγάλο μέρος τους 
απασχολεί καθημερινά την Αστυνομία με την εγκληματική
τους δραστηριότητα, χωρίς να λαμβάνονται ΔΡΑΣΤΙΚΑ μέτρα
εναντίον τους.
ΑΛΕΞ
 Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας "ημεδαπός" άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

29.7.21

ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Γράφει ο 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος εα


“Ο Φόβος τιμωρεί περισσότερο τους Ανθρώπους,παρά η πραγματική τιμωρία(ΞΕΝΟΦΩΝ Κύρου Παιδεία, βιβλίο 3 Κεφ. 1)


         -Στην Ελληνική σήμερα πραγματικότητα, μόλις συμβεί κάτι το “μεμπτόν”η “φαινομενικά μεμπτόν”, από ‘όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην προσπάθεια επιβολής των νόμων τάξεως και ασφαλείας του Κράτους, αρχίζουν οι απαξιωτικές αναφορές, για όλο το Προσωπικό της Αστυνομίας μας.

29.7.21

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να επιτρέψει την επανέναρξη της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης



Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητάει από την Άγκυρα να σεβαστεί τις θρησκευτικές ελευθερίες
Μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση για την επανέναρξη της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εξέπεμψαν οι ΗΠΑ με αφορμή την 50ή επέτειο από το κλείσιμο της σχολής.


Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να παροτρύνουν την τουρκική κυβέρνηση να σεβαστεί το δικαίωμα στη θρησκευτική ελευθερία,
29.7.21

Νταλίκα με δεκάδες κλεμμένες μπαταρίες οχημάτων εντοπίστηκε στα Χανιά (φωτογραφίες)

 

Στην εξιχνίαση κυκλώματος που έκλεβε μπαταρίες από μηχανήματα έργων και άλλα μεγάλα οχήματα, προχώρησαν οι

 αστυνομικές αρχές στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το flashnews.gr, το μεσημέρι αστυνομικοί του Α.Τ. Κισάμου ερευνώντας κλοπή μπαταριών από μηχανήματα στην περιοχή της Κισάμου και συγκεκριμένα απο το Σφηνάρι, έφτασαν αρχικά σε δύο ύποπτους άντρες οι οποίοι κινούντο με αυτοκίνητο το οποίο οι αστυνομικοί της Κισάμου το εντόπισαν στα Χανιά και διαπίστωσαν πως μετέφερε κλοπιμαία.

29.7.21

Τα Rafale πονάνε τον Ακάρ: Προσπαθεί να κάνει ενέσεις αυτοπεποίθησης σε κοινή γνώμη και ένοπλες δυνάμεις…



 Τα δεκαοκτώ αεροσκάφη 4,5 γενιάς Rafale, με τις δυνατότητες «αθέατων» προσεγγίσεων στον δυνητικό εχθρό αλλά και τον στρατηγικό φόρτο των όπλων είναι εκείνο που ενοχλεί ιδιαίτερα απ’ ό,τι φαίνεται τις ευαίσθητες χορδές του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Βεβαίως το τουρκικό Επιτελείο έχει στραμμένο το βλέμμα του και στο επόμενο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα αναγκαίο και επιτακτικό, που δεν είναι άλλο από την αρχή για την πλήρη ανανέωση του Ελληνικού στόλου, δηλαδή την παραγγελία των τεσσάρων φρεγατών.

29.7.21

Παραδοχή ήττας από Τουρκία: "Μετά την Τυνησία, Γαλλία-ΗΑΕ ανατρέπoυν τους ισλαμιστές και στην Αλγερία - Θα χαθεί & η Λιβύη"

 


Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Επιβεβαιώνεται πλήρως το WarNews: Τούρκοι αναλυτές και σύμβουλοι του Ερντογάν με σειρά αναλύσεων που παραθέτουν μιλούν για “ολική απώλεια τουρκικής ισχύος στην Βόρεια Αφρική με επόμενο στόχο την Αλγερία”.

Το γεγονός αυτό θα συμπαρασύρει την Λιβύη με αποτέλεσμα η Τουρκία να αποκοπεί από την Αν Μεσόγειο και να μπουν τίτλοι τέλους στο ψευδεπίγραφο τουρκολιβυκό Μνημόνιο!

29.7.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " RUNAWAY TRAIN " (****)

29.7.21

Καύσωνας & οδήγηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε;

 


Οι μετεωρολόγοι κρούουν εδώ και μέρες το καμπανάκι του κινδύνου για τον επερχόμενο καύσωνα, ο οποίος από σήμερα ξεκινάει την επέλασή του, με θερμοκρασίες που στην Αττική μπορεί να αγγίξουν ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Όσοι θα χρειαστεί να οδηγήσετε είτε για δουλειά, είτε για διακοπές, διαβάστε τι θα πρέπει να προσέξετε!

29.7.21

Πληρώνουν τον Ερντογάν με το ίδιο νόμισμα: Παραλίγο... στάχτη η Σχολή Πυροβολικού - Πύρινη κόλαση στην Τουρκία (βίντεο)


 Σε επιφυλακή βρίσκονται οι τουρκικές Αρχές μετά την πύρινη κόλαση που ξέσπασε στο μεγαλύτερο τουριστικό και οικονομικό “πνεύμονα” της Τουρκίας, την Αττάλεια με νεκρό, τραυματίες και εκκενώσεις οικισμών.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο “για εξωτερικό δάκτυλο” που προσπάθησε να αποτελειώσει την ήδη προβληματική τουρκική οικονομία με την διάλυση του μεγαλύτερου τουριστικού θερέτρου της χώρας.

29.7.21

Τι απάντησε η Ελλάδα στον ΟΗΕ για τις τουρκικές “απαιτήσεις” περί αποστρατιωτικοποίησης νησιών



 Με επιστολή που απέστειλε η Ελληνίδα Μόνιμος Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ προς τον Γενικό Γραμματέα του εν λόγω Οργανισμού σήμερα, η Ελλάδα υπογραμμίζει ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας σχετικά με το καθεστώς στρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και η σύνδεση του καθεστώτος αυτού με την ελληνική κυριαρχία, είναι παντελώς αβάσιμες, αστήρικτες, καθώς και νομικά και ιστορικά λανθασμένες, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

29.7.21

“Αν χαθεί και τουρκέψει η Κύπρος, η Ελλάδα θα ακρωτηριασθεί” -Σάββας Ιακωβίδης



 Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης 

Η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε. Κατεπειγόντως νέα στρατηγική 

Τα σχέδια των Τούρκων για την Αμμόχωστο ήταν γνωστά εδώ και χρόνια. Γιατί, συνεπώς, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η πολιτική ηγεσία ολοφύρονται ως μωρές Ιερεμιάδες; Ο Τούρκος Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος από πέρσι τον Οκτώβρη-Νιόβρη. Οι προθέσεις της Άγκυρας ήταν εξίσου ξεκάθαρες και τις διαμήνυσαν κατ’ επανάληψη.

Οι Τούρκοι έχουν ένα… «καλό» για τους τρεμαλέους ηγέτες του Ελληνισμού: Βροντοφωνάζουν δημόσια τις απαιτήσεις και διεκδικήσεις τους.

29.7.21

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μιλά για τις σχέσεις Τουρκίας-ISIS

 


Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέες κυρώσεις εναντίον προσώπων και εταιρειών που διευκολύνουν οικονομικά την Αλ Κάιντα. Στη σχετική λίστα υπάρχει εταιρεία που έχει έδρα στην Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντοπίσει πρόσωπα που διευκολύνουν τη δράση  της Αλ Κάιντα, με έδρα την Τουρκία και έναν στρατολόγο τρομοκρατών με έδρα τη Συρία. Παρέχουν υλική υποστήριξη στο Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS), μια ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν .

29.7.21

Αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων του Νομού Δράμας για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την παράνομη μετανάστευση




Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*


Τον Νοέμβριο του 2019, ως ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί, καταθέσαμε δύο επιστολές στα δημοτικά συμβούλια του Νομού Δράμας, δηλαδή στα δημοτικά συμβούλια των δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου. Με αυτές τις επιστολές καλούσαμε τα δημοτικά συμβούλια να εκδώσουν δύο ψηφίσματα. Με το ένα θα καλούσαν την κυβέρνηση της ΝΔ να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και με το άλλο θα αρνιόνταν τη δημιουργία δομών φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στα όρια των δήμων τους. Ως ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί είχαμε επισημάνει ότι θα ενημερώσουμε το Δραμινό λαό σχετικά με τις αποφάσεις που θα λάβουν τα πιο πάνω δημοτικά συμβούλια.

29.7.21

Οι ΗΠΑ ξηλώνουν τον Στρατό του Ερντογάν στην Συρία: Κυρώσεις σε ένοπλες οργανώσεις για εγκλήματα πολέμου!

 


Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Tην πόρτα της εξόδου από την Συρία έδειξαν οι ΗΠΑ στον Ερντογάν καθώς για πρώτη φορά επέβαλαν κυρώσεις σε ένοπλες ομάδες, μισθοφόρους και εξτρεμιστές υποστηριζόμενους από την Τουρκία.

Πρόκειται για την οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) και Ahrar al-Sharqiya.

Η Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) είναι αυτή που κρατά μαζί με την Άγκυρα το Ινλίμπ και χωρίς αυτή η Άγκυρα δεν μπορεί να σχεδιάσει επιχειρήσεις στην Συρία.

29.7.21

Κοινή δήλωση Ελλάδας-Ιορδανίας-Κύπρου: Στήριξη σε μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού


 

«Ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Βασιλέας του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β ιμπν Αλ Χουσεΐν και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντηθήκαμε στην Αθήνα, στις 28 Ιουλίου 2021, για να ενισχύσουμε την αποτελεσματική εταιρική σχέση στο πλαίσιο του τριμερούς συντονιστικού μηχανισμού ανάμεσα στις τρεις χώρες, να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία και να προωθήσουμε τον συντονισμό στον πολιτικό, τον οικονομικό και τον τομέα ασφάλειας, καθώς και σε άλλα πεδία κοινού ενδιαφέροντος σε μία εύθραυστη, μετά-Covid εποχή».

28.7.21

"Βυθίζουν" την "Γαλάζια Πατρίδα" του Ερντογάν: Σχέδιο αποκοπής της Τουρκίας από Αν. Μεσόγειο



 Ρόλο “κλειδί” για τoν αντιτουρκικό άξονα και την ανάσχεση της “Γαλάζιας Πατρίδας” έχει αποκτήσει η Ιορδανία μετά την αναδιάταξη των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τριμερής σύνοδος κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ιορδανίας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ μπιν Αλ Χουσεϊν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί όμως η συμμετοχή της Ιορδανίας είναι πολύ σημαντική;

28.7.21

Πέθανε ο “βοσκός των Ιμίων”- Ο Στρατηγός Ζιαζιάς γράφει για τον Α. Βεζυρόπουλο


Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς γράφει για τον Αντώνη Βεζυρόπουλο, τον “βοσκό των Ιμίων” που τα ξημερώματα “έφυγε”.

ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΒΟΣΚΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ» …..
Πέθανε ξημερώματα σημερα στο νησί Ψέριμο, όπου κατά καιρούς διέμενε, σε ηλικία 94 χρονών ο Αντώνης Βεζυρόπουλος .
Ο εκλιπών έχει γράψει ιστορία με την παρουσία του στα Ίμια και αποτελεί μια εμβληματική μορφή που έχει βάλει τη δική της σφραγίδα σχετικά με την ελληνικότητα των δύο νησίδων.
28.7.21

Καίγεται η Αχαϊα, εκκενώθηκαν πάνω από 10 οικισμοί, σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες



 Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «μετά την προληπτική εκκένωση της κοινότητας Δροσιά, εκκενώθηκε και ο οικισμός της Πτέρης», προσθέτοντας ότι «δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουν προκληθεί ζημιές στην περιοχή της Πτέρης».

Επίσης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Τριβογά και Χριστοπουλέικα, για πιθανή εκκένωση, λόγω της φωτιάς.

28.7.21

Μάχη με τις φλόγες στην Αχαΐα



Mάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Αχαΐας αφού βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα.

Λίγο μετά τις 12.10 μεγάλη φωτιά  εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Λίγο αργότερα πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας.

28.7.21

Έμμεση παραδοχή Ακάρ για την ανωτερότητα των Rafale - Τούρκοι: ''Θα συμμαχήσουμε με Ρωσία-Ιράν"

 

28.7.21

Ξαναρχίζουν οι επαφές για αμυντική συνδρομή, με Γαλλία.

 

Η κυβέρνηση θα αναζητήσει τους επόμενους μήνες τις κατάλληλες ισορροπίες με τον νέο καγκελάριο της Γερμανίας (θα αναδειχθεί μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου), καθώς και με τον Γάλλο ηγέτη Εμμανουέλ Μακρόν που θα ασκεί την προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2022 και αντιμετωπίζει την πρόκληση της επανεκλογής του τον Απρίλιο. Η Ελλάδα και η Γαλλία συμφωνούν στις περισσότερες πτυχές των ευρωτουρκικών σχέσεων, του Κυπριακού και των θεμάτων της Μεσογείου.

Η προσωπική σχέση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμμανουέλ Μακρόν είναι ικανοποιητική, αλλά το Παρίσι διατηρεί αμφιβολίες για ορισμένες επιλογές της Αθήνας.

28.7.21

H TAIΝΙΑ ΜΑΣ :"Resurrection " (*****)

28.7.21

Ιδιοτελή συμφέροντα στα Κατεχόμενα! Ανοίγει η διαδικασία λεηλασίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Σάββας Καλεντερίδης: Η ανακοίνωση του Ερντογάν για το άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου! Το σχέδιο της Τουρκίας στην Κύπρο. Έριξαν την Ελλάδα σε παγίδα. Πισώπλατη μαχαιριά στα Κατεχόμενα. Ο Ερντογάν έκανε πίσω για το φαίνεσθαι. Ιδιοτελή συμφέροντα του Ερντογάν στα Κατεχόμενα. Ανοίγει η διαδικασία λεηλασίας.

28.7.21

Ικανοποίηση του ΥΠΕΞ για τη δήλωση Μπορέλ για τα Βαρώσια



 Η Ελλάδα εκφράζει την ικανοποίησή της για τη χθεσινή δήλωση του ύπατου εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια, τις οποίες και καταδικάζει, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει το απόσπασμα της τελευταίας παραγράφου όπου «αναφέρεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην επόμενη συνάντησή τους, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας».