Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 12.2.22

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Ν.Χαρδαλιά – Ζήτησαν να απομακρυνθεί



 Ενώ πετούσε πάνω από Αγαθονήσι και Καλόλιμνο

Παρενόχληση υπέστη το ελικόπτερο  που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά, στο Ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, το ελικόπτερο που τον μετέφερε, βρισκόταν πάνω από Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι όταν οι γείτονες μέσω ασυρμάτου παρενόχλησαν το ελικόπτερο, ζητώντας να αλλάξει πορεία γιατί «πετάει σε αποστρατικοποιημένη περιοχή».

12.2.22

Θεσσαλονίκη: Σφραγίστηκαν 11 σύνδεσμοι οπαδών – Λειτουργούσαν χωρίς άδεια


 

Σφραγίστηκαν σήμερα 11 γραφεία – εντευκτήρια Λεσχών φιλάθλων αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που λειτουργούσαν χωρίς απαιτούμενη άδεια αρμόδιας Αρχής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η προαναφερόμενη ενέργεια έγινε έπειτα από αποφάσεις των Αστυνομικών Τμημάτων Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Λαγκαδά, Δέλτα, Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου και Πυλαίας – Χορτιάτη.

12.2.22

Αποδοκίμασε τον Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά: Δήλωση της Ουάσιγκτον προς την ορθή κατεύθυνση… Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου


 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδοκίμασε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ισχυρό μάλιστα τρόπο.

Απορρίπτει τις αιτιάσεις του για τα ελληνικά νησιά και σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα που εστάλη στην Άγκυρα από την Ουάσιγκτον είναι ότι τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Ελλάδα.

12.2.22

Τουρκική "τορπίλη" σε κυπριακή NAVTEX για ρωσική άσκηση -Ενεργοποιούν την “Ασπίδα της Μεσογείου” για να ελέγξουν την “Γαλάζια Πατρίδα”

Για τη συμμετοχή του Πακιστάν, τι λέει ο κ. Μηταράκης ;
Θα μαζέψουμε και άλλους Πακιστανούς στη χώρα μας;
Μήπως σε περίπτωση πολέμου με τη Τουρκία, θα μπορέσει να
εμποδίσει τους κατοικοεδρεύοντες στη χώρα μας Πακιστανούς-
πράκτορες της Τουρκίας  από το να ανατινάξουν στόχους του ΟΤΕ,
της ΔΕΗ και να δηλητηριάσουν υδραγωγεία;
Juan

 Στην “Ασπίδα της Μεσογείου” συμμετέχει και το Πακιστάν που βοηθά την Άγκυρα στα σχέδια της Αιγαίο και Α.Μεσόγειο

Η Τουρκία παίζει με την “φωτιά”, ειδικά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο, αφού προσπαθεί να ακυρώσει NAVTEX που εξέδωσε  η αρμόδια υπηρεσία Λάρνακας, για βολές με πραγματικά πυρά  και εκτοξεύσεις αντι-πλοϊκών πυραύλων, δυτικά και Ανατολικά της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον σταθμό της Αττάλειας, οι ρωσικές βολές πολεμικών πλοίων θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες του Φεβρουαρίου δυτικά και ανατολικά της Κύπρου.

12.2.22

EKTAKTO-Αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ουκρανία εγκαταλείπουν τη χώρα-Έγγραφα καίγονται στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο

 


Τηλεφώνημα Μακρόν-Πούτιν 

Σύμφωνα με την Bild η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο άρχισε να καίει έγγραφα και να καταστρέφει μυστικό εξοπλισμό.

«Το προσωπικό θα μειωθεί στο απόλυτο ελάχιστο», ανέφερε η εφημερίδα σε δήλωση ανώτερου αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Εξάλλου, η καύση σημαντικών εγγράφων και η καταστροφή εξοπλισμού, όπως φαίνεται, έχει ήδη ξεκινήσει», γράφει η εφημερίδα.

12.2.22

Οι Τούρκοι ''έπιασαν'' στο στόμα τους και τον Εθνικό μας Ύμνο- «Η Ελλάδα δεν λογίζεται ως κράτος – Ήταν επαρχία μας»!

 

Σε μια, λοιπόν, άθλια προσπάθεια να εξισωθεί η σφαγή εκατομμυρίων Ελλήνων και άλλων εθνοτήτων της Ανατολίας, με την περιγραφή ιστορικών γεγονότων, το τουρκικό μέσο κατηγορεί τον… Εθνικό μας Ύμνο

Τα ίδια και τα ίδια οι Τούρκοι…συνεχίζουν ακάθεκτοι τις προκλήσεις τους προς πάσα κατεύθυνση!

Αυτή τη φορά τους ενόχλησε τους γείτονες και ο Εθνικός μας Ύμνος!  «Περιέχει στίχους μίσους κατά της Τουρκίας και του τουρκικού έθνους», σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα  “Ακσαμ”, υπό τον τίτλο “Μιλάνε αυτοί που έκαναν εθνικό ύμνο τις θηριωδίες τους”.

12.2.22

Στρατηγός Λουκόπουλος: Τρία ερωτήματα και τρεις παρατηρήσεις για την "ρωσική εισβολή"

Τρία απλά ερωτήματα, τρεις απλές παρατηρήσεις παραθέτει σχετικά με το μέγιστο θέμα των ημερών ο ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Γεωστρατηγικός Αναλυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής στο Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας-ΠΕΜΑΣ. 

12.2.22

Η Κίνα, η Ταϊβάν και το παράνομο “αεροδρόμιο” της Τύμπου: Κι εάν δεν λειτουργήσουν τα ΜΟΕ πώς θα τα μαζέψουν;

 

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το ρίσκο είναι μέρος της πολιτικής, κομμάτι της τακτικής. Αλλά όταν γίνονται τέτοιες κινήσεις θα πρέπει να υπολογίζεται τόσο η επιτυχία του εγχειρήματος όσο και η αποτυχία.

Οι επιπτώσεις και το κόστος μιας αποτυχίας θα πρέπει να επιμετρούνται. Και με την πρόταση της κυπριακής Κυβέρνησης για το αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου, το ρίσκο είναι μεγάλο. Κυρίως όταν διά των ασαφειών, αλλά και των κενών, μπορεί η άλλη πλευρά, που δεν διακρίνεται για την «εποικοδομητικότητά» της, να εκμεταλλευθεί την πρόταση για προώθηση των σχεδιασμών της.

12.2.22

Η Τουρκία θα προσπαθήσει να ακυρώσει τη Συνθήκη της Λωζάνης – Σ.Καλεντερίδης

 

12.2.22

Ισπανία: «Αναδύθηκε» χωριό φάντασμα προσελκύοντας πλήθη τουριστών

Ένα χωριό φάντασμα αναδύθηκε καθώς λόγω της ξηρασίας μια τεχνητή λίμνη σχεδόν άδειασε στα ισπανο-πορτογαλικά σύνορα, προσελκύοντας πλήθη τουριστών και παλιών κατοίκων του χωριού που πήγαν να δουν από κοντά απόκοσμα μέρη, ερείπια, κομμάτια μιας ζωής που «πάγωσε».

12.2.22

Ιταλία: «Βρυχάται» ξανά η Αίτνα – Εντυπωσιακές εικόνες

 

Εκ νέου «βρυχάται» το ηφαίστειο της Αίτνας στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, με τον φωτογραφικό φακό να καταγράφει εντυπωσιακές εικόνες το βράδυ της Πέμπτης.

H τέφρα ο καπνός έφτασε σε ύψος έως και οκτώ χιλιομέτρων στον ουρανό.

Με ύψος 3.350 μέτρων, η Αίτνα αποτελεί το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη.

12.2.22

Κ. Μητσοτάκης: Δεν είμαι πρωθυπουργός των μνημονίων- Θα βάλω τέλος στην περιπέτεια που έζησε η χώρα την τελευταία δεκαετία- Εκλογές το 2023

12.2.22

Σποτ για αύξηση των ΜΕΘ με 100 νεκρούς την ημέρα!

 

 Γράφει η Μαύρου Όλγα

Το υπουργείο Υγείας προβάλλει ένα video για την αύξηση των ΜΕΘ στη χώρα μας, κάτι που επιδέχεται κριτικής όχι μόνον από την αντιπολίτευση, αλλά και οιονδήποτε διαθέτει κοινό νου, καθώς η Ελλάδα έχει από το φθινόπωρο και μετά σχεδόν παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων κάτι που το video της κυβέρνησης θεωρεί μη άξιο αναφοράς. Αποσιωπά τα κακώς κείμενα, ενώ το βασικότερο επιχείρημα στα δύο λεπτά προπαγάνδας είναι ότι αυξήθηκαν οι ΜΕΘ σε σύγκριση με το 2019.

12.2.22

Η Ελλάδα απαντά με εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεων στις προκλήσεις διαρκείας της Τουρκίας: “Αστακοί” τα νησιά


 

Μπορεί το επίπεδο της ρητορικής από τους Τούρκους αξιωματούχους να έχει φτάσει σε ευθείες απειλές, όπως αυτή που εξαπέλυσε πριν δυο 24ωρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ωστόσο στο πεδίο- αν εξαιρέσει κανείς τα γεγονότα με τις υπερπτήσεις– όπως επισημαίνεται από στρατιωτικές πηγές, οι νευρικοί γείτονές μας δείχνουν προσεκτικοί.

Βεβαίως οι πτήσεις των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, για τις οποίες έγιναν ιδιαίτερες αναφορές και κατά τη συζήτηση των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αποτελούν τη νέα μορφή απειλής που πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί, διπλωματικά αλλά κυρίως επιχειρησιακά.

12.2.22

Μετεγκατάσταση Ρομα Δ. Θερμαϊκού: “…είστε σε αναμονή…!” (βίντεο)



Του συνεργάτη μας, Γιώργου Νικολαΐδη

Επίκαιρο και πάλι το θέμα- αν όχι ζήτημα ή πρόβλημα διαρκείας- των Ρομά του Δ. Θερμαϊκού.   Αποφάσεις, επί αποφάσεων κάποιων προηγηθεισών  αποφάσεων !. Κοινοποιημένη απόφαση του Εφετείου για την αποχώρησή τους μετά από πολλές προσπάθειες του νυν Δημάρχου, «καπάκι» και η απόφαση αναβολής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  Και στο μέσον οι παροικούντες δημότες που όσο και να μην θέλουν να κάνουν διακρίσεις, επί χρόνια  χωρίς να εισακούονται, ανέχονται το ντουμάνι των καπνών  από τα  μπουρλότα των ελαστικών και καλωδίων των παρεπιδημούντων Ρομα. Παραμένοντας παθητικοί θεατές  στις πλείστες παρεμβάσεις  αστυνομίας και  πυροσβεστικής στον καταυλισμό των Ρομα,  ακόμη και για διάφορους ποινικούς λόγους.

11.2.22

Κρούσματα σήμερα: (11-2-22) 17.656 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 92 θάνατοι και 512 διασωληνωμένοι

 

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τις επίσημες "ανακοινώσεις¨...ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ !!!

Τελικά, ή αφελείς είναι ή μας περνάνε για αφελείς....!

Μάλλον το δεύτερο! (Μήπως όμως  έχουν δίκιο; Θα φανεί στις εκλογές! )

Juan

11.2.22

Αποδοκίμασε τον Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά: Δήλωση της Ουάσιγκτον προς την ορθή κατεύθυνση… Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου


 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδοκίμασε τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ισχυρό μάλιστα τρόπο.

Απορρίπτει τις αιτιάσεις του για τα ελληνικά νησιά και σύμφωνα με πληροφορίες το μήνυμα που εστάλη στην Άγκυρα από την Ουάσιγκτον είναι ότι τα νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Ελλάδα.

Απαντώντας στην ερώτηση της Hellas Journal και του καναλιού OPEN, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε την αμερικανική θέση χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία.

Θέσαμε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις του Τσαβούσογλου και για τις απειλές του εναντίον της ελληνικής κυριαρχίας.

11.2.22

Τί μας διδάσκει η τουρκική πολεμική βιομηχανία

 Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, στις πρώτες εβδομάδες κάθε νέου χρόνου ο επικεφαλής της Ένωσης Βιομηχανιών Άμυνας (SSB) της Τουρκίας παρουσίασε τον προγραμματισμό για το τρέχον έτος. Στην τελευταία του παρουσίαση, πριν από μερικές ημέρες, αναφέρθηκε στην τουρκική πολεμική βιομηχανία, φυσικά για το 2022. Μια ειδική μνεία έγινε στον προγραμματισμό των ναυτικών εξοπλισμών της γειτονικής χώρας.

Η παρουσίαση (σε αισθητή αντίθεση με ανάλογες περιπτώσεις στην υπανάπτυκτη χώρα μας) είχε τεχνοκρατικό και ρεαλιστικό χαρακτήρα. Η ρητορεία, που φυσικά υπήρχε, προέκυπτε από τα στοιχεία. Η παρουσίαση ξεκίνησε με μία σχετική αποτυχία του προγραμματισμού. Το πλοίο αμφιβίου πολέμου δεν θα ενταχθεί στην δύναμη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού το 2022. Η αιτία είναι –πέρα από τις καθυστερήσεις που επέβαλε η πανδημία– η αναπροσαρμογή του ρόλου του μεγάλου πλοίου, μετά την απόρριψη της αγοράς των F-35.

11.2.22

Κολοσσιαία ενεργειακή συμφωνία Ρωσίας-Κίνας αλλάζει το παγκόσμιο παιχνίδι και «λύνει τα χέρια» της Μόσχας στην Ουκρανία

 

Με μία κίνηση «ματ» που αναδεικνύει την Ρωσία σε κυρίαρχο παγκόσμιο πάροχο ενέργειας και στον αντίποδα της κρίσης στην Ουκρανία (που εν πολλοίς προκάλεσε η κυβέρνηση Μπάιντεν στην Ευρώπη) και το «πάγωμα» του ρωσογερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, η Μόσχα ανακοίνωσε κολοσσιαία συμφωνία εξαγωγής φυσικού αερίου στην «διψασμένη» ενεργειακά Κίνα!


Και μηδενίζει την εξάρτησή της από τους παραδοσιακούς Ευρωπαίους ενεργειακούς πελάτες της, δίνοντάς της την άνεση να προχωρήσει σε γεωστρατηγικές κινήσεις πίεσης της Δύσης:
11.2.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " A View to a Kill " (Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κινούμενος στόχος)

 

11.2.22

Πάτρα: Πληροφορίες ότι ζητήθηκε εκταφή για το ένα από τα τρία νεκρά παιδιά



 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου τριών μικρών παιδιών μιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε διάστημα τριών ετών, καθώς ζητήθηκε η εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή τελευταία.

Την εκταφή της σορού της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, φέρεται να διέταξε η Εισαγγελία Πατρών όπως αναφέρει το pelop.gr.

11.2.22

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης στον Παράδεισο





Διηγείτo ο Γέροντας:
 Κάποτε διάβαζα το βίο του Άγιου Σεραφείμ του Σαρώφ και στο σημείο που έλεγε ο Άγιος ότι είδε τα σκηνώματα του Παραδείσου, «εν τη οικία του Πατρός μου πολλαί μοναί εισί», τότε λέω πώς να είναι άραγε Θεέ μου, αυτές οι Μονές;
Ξαφνικά μου έπεσε το βιβλίο από τα χέρια και βρέθηκα σ` ένα ωραίο μέρος.

Μπροστά μου ήταν ένας δρόμος κατάφυτος με βιολέτες, όλες το ίδιο ύψος και πυκνοφυτεμένες, ευωδιαστές και δίπλα μου στεκόταν ένας Γέροντας, ο Άγιος Δαβίδ ήταν. Ήθελα να προχωρήσω και δίσταζα να μην σπάσω τα λουλούδια. Έλεγε μάλιστα ποιος τα φύτεψε τόσο πυκνά. Αν ήταν λίγο αραιότερα θα έβαζα το πόδι μου ανάμεσα και δε θα τα έσπαζα και δίσταζα να προχωρήσω.
11.2.22

Δεν είναι μόνο οι Belh@rra που τρομάζουν την Άγκυρα: Είναι και οι 44 νέες τορπίλες στην φαρέτρα των «214» φαντασμάτων


 Με φονική εμβέλεια που αγγίζει τα 50 χλμ, ταχύτητα περίπου 45 κόμβων, χρήση οπτικής ίνας για ανταλλαγή δεδομένων με το υποβρύχιο, η τορπίλη βαρέως τύπου που έχει επιλέξει το ναυτικό επιτελείο για να εξοπλίσει τους αόρατους θηρευτές του βυθού, προστίθενται στην φαρέτρα του στόλου, δημιουργώντας επιπλέον πονοκέφαλο σε εκείνους που επιχειρούν διαρκώς ν’ αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Είναι τα κατάλληλα όπλα για τις υποβρύχιες πλατφόρμες που επιχειρούν κάτω από την επιφάνεια των νερών του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου και που αν υπήρχαν στην Ελληνοτουρκική κρίση πριν δυο χρόνια, η ανωτερότητα θα ήταν εξόφθαλμη εφόσον υπήρχε θερμό επεισόδιο.

11.2.22

Επιδεικτική “ερωτική εξομολόγηση” on camera: Ο Πούτιν σκέφτεται να πάει στην Άγκυρα του Αγίου …Βαλεντίνου!

 

Του ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΙΧΑ*, Defence Point

Μια διαρροή από την πλευρά του Κρεμλίνου προκαλεί αίσθηση, σε όσους μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά της Μόσχας:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών Μέσων που επικαλούνται το ειδησεογραφικό RIA Novosti, η Τουρκία αναμένει ότι η επίσκεψη του Πούτιν τελικώς θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Πιθανώς στις 14 του μηνός, σύμφωνα με όσα δήλωσε διπλωματική πηγή. «Η ημερομηνία θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ίσως είναι 14 Φεβρουαρίου». Δηλαδή την ημέρα που η Δύση εορτάζει τον “άγιο των ερωτευμένων”, τον Βαλεντίνο!

11.2.22

Πάτρα: Ο γρίφος των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Τι ερευνάται – Ποιοι βρίσκονται στο μιρκοσκόπιο

 

Η Δικαιοσύνη προφανώς και απεφάνθη ότι… σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και ζητά να διερευνηθεί ο ρόλος όλων των προσώπων για την υπόθεση του θανάτου και των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Μάλιστα εξαιτίας της σοβαρότητας που αποδίδεται από την Δικαιοσύνη στην διαλεύκανση της υπόθεσης να σημειωθεί ότι Πάτρα: Γιατί ανέλαβε το Ανθρωποκτονιών στην Αθήνα την υπόθεση με τους θανάτους των τριών κοριτσιών που διαθέτει και τους εμπειρότερους αξιωματικούς.

11.2.22

Συμβαίνει τώρα-Συζήτηση στη Βουλή για τις συμβάσεις για Rafale, Belh@rra και γερμανικές τορπίλες-Παρακολουθήστε ζωντανά

 

Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων συνεδριάζει-Νομοσχέδιο 600 σελίδων πρέπει να "ξεπεταχτεί" σε 2-3 συνεδριάσεις

ΗΔιαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων συνεδριάζει με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας».

11.2.22

Πόλεμο, για τα “μάτια” της Ουκρανίας, δεν θα κάνουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου



 Τις τελευταίες 48 ώρες έγιναν αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες, αλλά και συσκέψεις στο Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα της Ουκρανίας.

Όλοι εστιάζονται στην ανάγκη να αποφευχθεί μία σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων, για χάρη της προβληματικής Ουκρανίας.

Παρά τις εκατέρωθεν πολεμικές κραυγές υπάρχει πια διάθεση για ειρηνική διευθέτηση του ουκρανικού, παρά το γεγονός ότι μέχρι της στιγμής δεν σημειώθηκε υποχώρηση από τις πλευρές.

Οι Δυτικοί, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια. Αλλά οι πάντες γνωρίζουν ότι η στρατιωτική σύγκρουση ΔΕΝ αποτελεί επιλογή για την Αμερική και Δύση.

11.2.22

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Βόλος-Λάρισα με επιβατικό όχημα: Δεν υπάρχουν τραυματίες

 

Σύγκρουση σημειώθηκε πριν λίγο, μεταξύ της αμαξοστοιχίας 1573 που εκτελούσε το δρομολόγιο Βόλος-Λάρισα με επιβατικό όχημα, που παραβίασε τη διάβαση κοντά στον σταθμό Μελισσιάτικα.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

11.2.22

Η Αθήνα και η Λευκωσία τι κάνουν; Φυσικό αέριο θα βγει μόνο εάν το επιτρέψει η Άγκυρα διαμηνύει η κατοχική δύναμη

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

 Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Τι σημασία έχει ποιος κάνει τις γεωτρήσεις και σε ποιο ανήκει η ΑΟΖ; Για την κατοχική Τουρκία όλα αυτά είναι λεπτομέρειες, καθώς το δόγμα της είναι πως τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην περιοχή χωρίς την έγκριση της.

Αυτό έχει να κάνει με τη στρατιωτική της υπεροπλία και το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις και ενέργειες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήταν για μια ακόμη φορά ξεκάθαρος σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι ΤΡΤ Haber. Η μια διάσταση του Κυπριακού, είπε, είναι ο διαμοιρασμός των εσόδων στο θέμα των υδρογονανθράκων.

10.2.22

Άγιος Ιερομάρτυς Χαράλαμπος"


Στον άγιο Χαράλαμπο είναι αφιερωμένη η υπ᾿ αριθμόν 57η τηλεοπτική εκπομπή ΠΥΡΓΟΙ ΑΚΑΘΑΙΡΕΤΟΙ, του Δημητρίου Π. Λυκούδη, στην τηλεόραση του ΛΥΧΝΟΥ, της Ι. Μητροπόλεως Πατρών.
10.2.22

H TAINIA MAΣ: " Arizona Colt (Western )

 

10.2.22

Σενάριο αγοράς αμερικανικών UAV MQ-9 Guardian από την Ελλάδα-Η χώρα μας χρειάζεται εξοπλισμένα drone

 

Ελληνοτουρκικός «πόλεμος» με drones κατασκόπους στο Αιγαίο

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, η Ελλάδα εξετάζει την προμήθεια τριών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων MQ-9 Guardian.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πάνο Γαρουφαλιά και το larissapress.gr, "το υπουργείο άμυνας εξετάζει την περίπτωση απόκτησης από τις ΗΠΑ του drone MQ-9 Guardian, από την εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems.

10.2.22

Στα όπλα! Σε ετοιμότητα το Πολεμικό Ναυτικό με ασκήσεις στο Αιγαίο καθώς και οι μονάδες στα νησιά μας λόγω “Τσαβούσογλου”(Εικόνες &Βίντεο)

 

Αύξηση των τουρκικών προκλητικών δηλώσεων για τα νησιά μας μεταφράζεται σε πιθανό σχέδιο πρόκλησης επεισοδίου στο Αιγαίο-Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στο πλαίσιο Ασκήσεως «ΛΟΓΧΗ »

Οι παλαιότερες δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου σε ειδικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα ότι “ Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει ούτε γιορτή, ούτε αργία, ούτε Σάββατο και Κυριακή, ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πάσχα, αλλά  για αυτό είμαστε εδώ για να κοιμούνται όλοι οι άλλου ήσυχοι”, συμπυκνώνουν σε λίγες λέξεις την αποστολή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε Έβρο, και Νησιά μας, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο, που οι κάθε...Τσαβούσογλου

10.2.22

Πλέον, ο πανικός τους γίνεται επικίνδυνος: Ο Τσαβούσογλου μας απειλεί ανοικτά για την κυριαρχία των νησιών



Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

Μάλιστα, όσο πυκνώνουν τα εσωτερικά σύννεφα στην Τουρκία σε βάρος του καθεστώτος Ερντογάν, τόσο αναβαθμίζεται το επίπεδο της απειλής. Είναι σαφές ότι με βάση το κλασσικό εθνικιστικό μοτίβο στο οποίο χρόνια τώρα κινείται ο λαϊκιστής ισλαμιστής ηγέτης και οι υποτακτικοί του, όσο πλησιάζουν οι εκλογές και επιβεβαιώνεται η πιθανότητα της συντριβής, τόσο πρέπει να περιμένουμε τα χειρότερα.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω απειλώντας ευθέως πως, αν η Ελλάδα δεν αλλάξει στάση, τότε η Τουρκία θα ανοίξει επίσημα τη συζήτηση για την κυριαρχία των... νησιών.

10.2.22

Γηροκομείο-κολαστήριο στα Χανιά για δεκάδες ηλικιωμένους: Επτά συλλήψεις, τι αναφέρει η δικογραφία

Ομοιότητες ; Παραδειγματικές ποινές  των βασανιστών, απαιτούνται.
Juan

Σε «κολαστήριο» παραπέμπουν οι συνθήκες διαβίωσης σε γηροκομείο τα Χανιά, σύμφωνα με αποσπάσματα της δικογραφίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η συμπεριφορά των υπευθύνων με θύματα τους τροφίμους του γηροκομείου περιγράφεται απάνθρωπη και εξευτελιστική στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

H ποσότητα της χορηγούμενης σε καθημερινή βάση τροφής ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Χορηγούσαν ακόμα και αποφάγια προηγούμενων γευμάτων.

Ακινητοποιούσαν πλήρως και μόνιμα ηλικιωμένους με ιμάντες περίδεσης, ενώ πολλές φορές τους φρόντιζαν πρόχειρα και τους επανατοποθετούσαν την ίδια ακάθαρτη πάνα ακόμα και στους διαδρόμους.

10.2.22

Βιασμός 24χρονης: Βίντεο ντοκουμέντο με τη Γεωργία να τρεκλίζει πριν επιστρέψει στο ξενοδοχείο


Η νεαρή κοπέλα φαίνεται να μην μπορεί να περπατήσει καλά, κάτι που επιβεβαιώνει πως ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Ντοκουμέντο λίγη ώρα πριν τον βιασμό.

Βίντεο - ντοκουμέντο δημοσιεύει το zougla.gr, όπου φαίνεται η 24 Γεωργία Μπίκα να επιστρέφει στο ξενοδοχείο όπου έγινε ο καταγγελόμενος βιασμός της. Η κοπέλα έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει εξαιτίας του αλκοόλ, και αδυνατεί να θυμηθεί που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της.

10.2.22

H «ύποπτη» προβολή των Τουρκικών ταινιών και σήριαλ, από ελληνικές ιστοσελίδες, αλλά και κανάλια…..




 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΡΘΡΑ, «ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ», ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Η ΕΓΚΥΡΗ «EFENPRESS», ΠΡΟΣΘΕΤΩ …

Γράφει η συγγραφέας Μ.Ρ.


Ένα ελάχιστο δείγμα γραφής και αναίσχυντης προπαγάνδας των βαρβάρων εγκληματιών, το οποίο αναφέρουν σαν πρώτο θεμα στο νέο τουρκοσήριαλ τους, είναι η δολοφονία ολόκληρης τουρκικής οικογένειας, της μητέρας και των τριών παιδιών το 63 και που την αποδίδουν στους Ελληνοκυπρίους, ενώ διεπράχθη από τον πατέρα και σύζυγο Τούρκο ταγματάρχη της ΤΟΥΡΔΥΚ.... με βάση αδιάψευστες μαρτυρίες και ντοκουμέντα ... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ... ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΚΙΑΟΥΡΗΔΩΝ ...

10.2.22

ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος για την 7η ΤΠΚ «Βλαχάκος»: «Θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο»


Για την έβδομη ΤΠΚ «Βλαχάκος» μίλησε στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος όπου αποκάλυψε πως θα είναι έτοιμη στις 30 Ιουνίου του 2022.

Για την έβδομη ΤΠΚ ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Σκοπός της Διάταξης η παράταση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής της πυραυλακάτου αυτής για έξι επιπλέον μήνες έως δηλαδή τις 30 Ιουνίου 2022. Εκτιμούμε ότι μέχρι να συμπληρωθεί το εξάμηνο αυτό θα αποδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό το συντομότερο δυνατόν.

Το κατασκευαστικό έργο για την εν λόγω πυραυλάκατο έχει ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό θα έλεγα ικανοποιητικό, 87%, απομένουν ακόμα κάποιες εργασίες δοκιμής συστημάτων μάχης εν όρμω, εν πλω.

10.2.22

Το κλίμα στην πολιτική σκηνή «μυρίζει» προεκλογική περίοδο-Η απάντηση της κυβέρνησης και οι πιθανές ημερομηνίες

 

Δεν μειώνεται ο ΦΠΑ

Το αν η περίοδος αυτή θα είναι μακρά ή αν οι εκλογές θα γίνουν αρκετούς μήνες πριν από το τέλος τετραετίας θα το κρίνει πρωτίστως η οικονομία, όπως παρατηρούν πολιτικοί παράγοντες αλλά και αναλυτές.

Πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2022 ή λίγο μετά, με “όπλο” την θετική απόδοση του τουρισμού το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση θα έχει μετρήσει ήδη 3 χρόνια διακυβέρνησης και θα βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη λήξη της θητείας της.

10.2.22

Μπορεί να γίνει η αναποδιά; Τι ωθεί την αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας και ποια τα επακόλουθα για την Ελλάδα


 

Εάν οι ΗΠΑ και η νέα ιρανική κυβέρνηση καταλήξουν σε συμφωνία για την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας (JCPOA), είναι πολύ πιθανό αυτό να οδηγήσει στην προσέγγιση Ριάντ-Άγκυρας

Ο Πακιστανός οικονομικός  αναλυτής  Altaf My Death είπε: «Ο σύμμαχος των ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, χρειάζεται έναν ισχυρό στρατό όπως η Τουρκία για να διασφαλίσει την ασφάλειά της έναντι χωρών με επεκτατικές φιλοδοξίες όπως το Ιράν».

Οι σχέσεις μεταξύ Ριάντ και Άγκυρας έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η Τουρκία αντιτάχθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

10.2.22

Η Αθήνα προτίμησε την Ουάσιγκτον, έδειξε την πλάτη στη Μόσχα: Οι πιο στενές σχέσεις Ελλάδας-Αμερικής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι. Φωτογραφία Ρωσική Προεδρία, Κρεμλίνο

 Μετά από αρκετές δεκαετίες, η Ελλάδα τελικά καλωσόρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ), σε βάρος της Ρωσίας, γράφει στο Politico η δημοσιογράφος Nectaria Stamouli.

Ακόμη και τη δεκαετία του 2000, οι Ελληνο-Η.Π.Α. οι σχέσεις παρέμειναν παγερές. Η Αθήνα φλέρταρε με την ενίσχυση των δεσμών της με τη Μόσχα. Όλα αυτά έχουν αλλάξει. Τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας έχουν γίνει πολύ πιο στενές από ποτέ, διακηρύσσουν αξιωματούχοι και στις δύο πλευρές. Και μεγάλο μέρος αυτής της συνεργασίας έχει επηρεάσει άμεσα τη Ρωσία.

Η Ελλάδα έχει παραχωρήσει στις ΗΠΑ απεριόριστη πρόσβαση σε τέσσερις βασικές στρατιωτικές βάσεις, απογοητεύοντας τη Ρωσία. Έχει αρχίσει να λαμβάνει υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ παρέχοντας μια εναλλακτική λύση στη Ρωσία.

10.2.22

«Hellenique» το 2027 και οι τρεις Belh@rra: «Αστακοί» σε Αιγαίο και Μεσόγειο με 96 Α/Α πυραύλους

Το 2027 και οι τρεις Belh@rra θα έχουν πλήρως Ελληνική διαμόρφωση, φέροντας η κάθε μια 32 αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30. Βεβαίως από το 2025 θα μπορούν να κλειδώνουν στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις χάρις στο ραντάρ Sea Fire που βλέπει σε αποστάσεις 300 χλμ. Πηγή εικόνας: Naval Group
 

Το 2027 θα έχει στην διάθεσή του το Πολεμικό Ναυτικό τις φρεγάτες «αστακούς» διότι η επιλογή του Επιτελείου, στην οποία συμφώνησε απόλυτα η κυβέρνηση είναι να μην περιμένει το 2028 αλλά να προμηθευτεί το ταχύτερο δυνατό νέες ισχυρές κύριες μονάδες επιφανείας.

31η Μαρτίου του 2025 και 31η Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς είναι οι ημερομηνίες ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για τις ημέρες που στο ναύσταθμο θα φτάνουν οι δυο πρώτες Belh@rra. Εξ αρχής το ναυτικό Επιτελείο, που θέλησε εμβόλιμα να μπει στο πρόγραμμα ναυπήγησης πλοίων του γαλλικού ναυτικού, γνώριζε ότι οι πρώτες Belh@rra που θα παραλάβει θα είναι «δίδυμες» με εκείνες του Marine Nationale και τίποτα δεν θ’ άλλαζε στην σχεδίαση και τα ηλεκτρονικά του πλοίου.

10.2.22

Με κομμένη την ανάσα η υφήλιος καθώς βαρέα πυραυλοφόρα καταδρομικά των Ρώσων μπήκαν στη Μεσόγειο



 Ρώσοι, Αμερικανοί και Γάλλοι έχουν συγκεντρώσει τεράστια ισχύ πυρός - Ο Λαβρόφ κάλεσε τον Δένδια

Καζάνι που βράζει είναι η Ανατολική Μεσόγειος καθώς με επίκεντρο την κρίση στην Ουκρανία συσσωρεύονται ναυτικές μονάδες με τεράστια ισχύ πυρός και από τις δύο πλευρές.

«Τονίζουμε σε όλους την ανάγκη αποκλιμάκωσης, ένα μήνυμα που δεν μεταφέρουμε όμως μόνο στη ρωσική πλευρά, αλλά προς όλες τις πλευρές. Οποιαδήποτε όξυνση της κατάστασης θα είναι εις βάρος όλων» κατέληξε.