Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Για ποιες κυρώσεις ομιλεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν όταν χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ τις παραβιάζει; Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου

 

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, από κοινού με τους συμμάχους του;ΝΑΤΟ και τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανακοινώσει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, με βασικό στόχο όσες χώρες τις παραβιάζουν.

Ακούγοντας τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου να ομιλεί για το θέμα στην ενημέρωση, το μυυλό μας πήγε -που αλλού; Μα φυσικά την Τουρκία. Είναι μία χωρα μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία κάλεσε τους Ρώσους ολιγάρχες να μεταφέρουν τα χρήματα τους στην Τουρκία ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ήσυχος γνωρίζοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα πράξει ότι και στο παρελθόν με την των κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

Βοηθούσε τους Μουλλάδες να παραβιάζουν το αμερικανικό εμπάργκο και αμοιβόταν με πετρέλαιο και χρυσό.

Όπως είπε ο κ. Σάλλιβαν, από τις Βρυξέλλες ο κ. Μπάιντεν «θα έχει την ευκαιρία να συντονίσει την επόμενη φάση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία» και «να λάβει μέρος με τους εταίρους μας στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία και στην ενίσχυση των υφιστάμενων κυρώσεων για την πάταξη όσων τις παραβιάζουν και για την εξασφάλιση ισχυρής εφαρμογής και επιβολής.

Ποιον κοροϊδεύουν οι φίλοι μας οι Αμερικανοί; Μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, ούτε κυρώσεις επέβαλε στη Ρωσία… Και αυτές που επιβλήθηκαν τις παραβιάζει… Επίσης, γιατί ο Αμερικανός Πρόεδρος εγκαλεί την Κίνα για “φιλορωσική” στάση, όταν δεν έχει να πει ούτε μία κουβέντα για τους Τούρκους; Χάνουν το όποιο “δίκιο” τους οι σύμμαχοι μας. Και στέλνουν πολύ λανθασμένα μηνύματα στην Αθήνα και τη Λευκωσία…

Στο μεταξυ: Ο κ. Μπάιντεν επιμένει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει βιολογικά και χημικά όπλα στην Ουκρανία.

Τονίζει ότι ο λόγος που ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Ρωσίας ότι το Κίεβο διαθέτει τα όπλα, είναι ακριβώς αυτός: Για να έχει δικαιολογία να ξεκινήσει βιολογική και χημική επίθεση.

Βαριά η κατηγορία του Αμερικανού Προέδρου, χωρίς αμφιβολία.

Αλλά, την ίδια στιγμή, αξιωματούχος του Πενταγώνου δηλώνει ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει δει ακόμη απτές ενδείξεις για επικείμενη ρωσική επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι παρακολουθούν στενά τις πληροφορίες που δίνουν οι μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες, ως γνωστό, έχουν την ευθύνη της ενημέρωσης του Αμερικανού προέδρου.

Ο κ. Μπάιντεν εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του προέδρου της Ρωσίας με βάση τις κατηγορίες της Μόσχας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δικά τους χημικά και βιολογικά όπλα στην Ευρώπη.

Απλά δεν είναι αλήθεια τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αναζητεί νέα προσχήματα για να καταστρέψει την Ουκρανία, επειδή, όπως είπε, ο κ. Πούτιν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Σημειώνουμε, διότι έχει σημασία, ότι κάθε πρωί, όλες τις μέρες του χρόνου, και πριν κάνει οτιδήποτε άλλο, ο κ. Μπάιντεν λαμβάνει την ενημέρωση των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών για την κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Και συχνά αναφέρεται στις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών.

Η Αμερική, αναμένει λοιπόν, το επόμενο διάστημα μία μεγάλη προβοκάτσια από τους Ρώσους, και θα μπορούσε -όπως ισχυρίζονται στην Ουάσιγκτον και στο επόμενο του Προέδρου- να πρόκειται για βιολογική και χημική επίθεση. Επίσης περιμένουν μία επίθεση, σε όλα τα επίπεδα του κράτους και όχι μόνο, από χάκερς που εργάζονται για το Κρεμλίνο.

Κατά τα άλλα: Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προβλέπουν ότι θα εισέλθει στον πόλεμο, στο πλευρό της Ρωσίας, και η Λευκορωσία. Αν συμβεί αυτό, θα είναι μία εξέλιξη -κατά τους Αμερικανούς- ότι ο ρωσικός στρατός συναντά μεγάλες δυσκολίες να επιβάλει την εισβολή, που ξεκίνησε πριν ένα μήνα.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία κανονιοβολεί τη Μαριούπολης από την Αζοφική Θάλασσα.

Χρησιμοποιεί όπως, για την επίθεση ανέφερε επτά πολεμικά πλοία. Στην περιοχή το Πεντάγωνο έχει εντοπίσει 21 ρωσικά πολεμικά πλοία.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να παρατηρούμε έναν αριθμό ρωσικών δυνάμεων μέσα στην πόλη [της Μαριούπολης]. Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον μερικοί από αυτούς είναι μέλη αυτονομιστικών δυνάμεων που ήρθαν από το Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι Ουκρανοί παλεύουν πολύ σκληρά για να μην πέσει η Μαριούπολη στα χέρια των Ρώσων.

Το Πεντάγωνο επίσης υποστηρίζει ότι η Βάγκνερ, η παραστρατιωτική ομάδα, την οποία χρηματοδοτεί η Ρωσία, βρίσκεται ενεργά μέσα στην Ουκρανία.

Επίσης διέψευσε ότι έχουν φτάσει στη χώρα ξένοι τρομοκράτες που έχουν μεταφερθεί από τη Συρία ή από αλλού.

Οι Αμερικανοί εικάζουν ότι οι Ρώσοι είναι στο στάδιο της προσπάθειας για να μεταφέρουν τρομοκράτες.

Ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η Ουάσιγκτον έχει πλέον «σαφείς αποδείξεις» ότι ο ρωσικός στρατός κτυπά σκόπιμα μη στρατιωτικές υποδομές, νοσοκομεία, χώρους όπου καταφεύγουν άμαχοι.

Επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δει «ενδείξεις συμπεριφοράς που παραπέμπουν σε εγκλήματα πολέμου”.

Βοηθούμε, τόνισε, στην εξασφάλιση αποδεικτικών στοιχείων για να αποδειχθεί ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου..

https://hellasjournal.com/