Τρίτη 26 Απριλίου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΗΤΡΙΚΗ" EFENPRESS.GR

 26.4.22

Βαθιά απογοητευμένη η Ουάσιγκτον για την άδικη καταδίκη του Οσμάν Καβάλα. Καλεί ξανά την Τουρκία να τον αφήσει ελεύθερο



 Η διπλωματία των ΗΠΑ τόνισε χθες Δευτέρα ότι είναι «βαθιά προβληματισμένη και απογοητευμένη» για την καταδίκη του τούρκου μαικήνα Οσμάν Καβάλα, που κατηγορήθηκε για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ισόβια κάθειρξη.

«Αυτή η άδικη καταδίκη αντίκειται προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους του δικαίου», τόνισε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις.

«Καλούμε ξανά την Τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον Οσμάν Καβάλα», καθώς και «όλους όσοι έχουν φυλακιστεί αυθαίρετα» στη χώρα, τονίζεται στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

26.4.22

Αναθεώρησε η Ρωσία: Προειδοποιεί για Τρίτο Παγκόσμιο- «Πολύ σοβαρός πλέον ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου»

 


Η Ρωσία πριν λίγο ανέβασε τον δείκτη πυρηνικού συναγερμού της χώρας καθώς ο υπουργός Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, αναθεώρησε τα όσα μέχρι τώρα έλεγε το Κρεμλίνο και μίλησε ανοικτά για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και για “σοβαρό κίνδυνο πυρηνικού πολέμου”.

Η προειδοποίηση έγινε δημόσια κατά την διάρκεια συνέντευξης. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τα κτυπήματα που δέχτηκε σήμερα η Μόσχα στο Μπριάνσκ. ΝΑΤΟϊκοί μαζί με Ουκρανούς χτύπησαν τόσο βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Γι αυτό και ο Σ.Λαβρόφ επικεντρώθηκε στον οπλισμό που παραχωρούν στο Κίεβο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «παραβίαση διεθνών συμφωνιών» με την παράδοση ελικοπτέρων Mi-17 στην Ουκρανία και τόνισε πως “Το ΝΑΤΟ εισήλθε de-facto σε πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία με την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία”!

26.4.22

Μανιφέστο Κίνας: Προειδοποιεί για ένοπλη σύρραξη με ΗΠΑ: Ιστορική επίθεση με ασύλληπτες κατηγορίες- Τελεσίγραφο & σε ΕΕ



Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ασύλληπτη επίθεση εξαπέλυσε η Κίνα η οποία προέβη στις σκληρότερες δηλώσεις της νεότερης παγκόσμιας ιστορίας εναντίον των ΗΠΑ κατηγορώντας την Αμερική για μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας όπως δολοφονία 300.000 αμάχων και δημιουργία 26 εκατομμυρίων προσφύγων.

Παράλληλα, αμέσως μετά την επικοινωνία των Υπουργών Άμυνας Wei Fenghe και Lloyd Austin, η Κίνα δημοσίευσε μέσω του επίσημου φερέφωνου του Κομμουνιστικού Κόμματος ένα “ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΗ-ΠΟΛΕΜΟΥ” ζητώντας να τηρηθούν συγκεκριμένες προυποθέσεις για να υπάρξει ειρήνη με ΗΠΑ.

26.4.22

Ο ρωσικός Στρατός "ante portas": Άνοιξαν πυρ με RPG στην Υπερδνειστερία - Αντάρτικο στην Οδησσό

 



Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας για μετάβαση στην Υπερδνειστερία βρίσκονται οι ρωσικές δυνάμεις μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε με RPG στο “Υπουργείο Ασφάλειας” της αυτοανακηρυσσόμενης Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι άνοιξαν πυρ 2 φορές με αντιαρματικούς πυραύλους RPG-22 και RPG-27 σοβιετικής κατασκευής. Μάλιστα οι άγνωστοι ένοπλοι τα… άφησαν σε δρόμο κοντά στο σημείο του συμβάντος.

Η αφορμή μόλις δόθηκε για την Ρωσία.

Ο βουλευτής του Ανώτατου Συμβουλίου (νομοθετικό σώμα της Υπερδνειστερίας) Αντρέι Σαφόνοφ επιβεβαίωσε την επίθεση.

Εδώ και ημέρες, οι αρχές ασφαλείας της Υπερδνειστερίας ανέφεραν πως το αυτοανακηρυγμένο κρατίδιο δέχεται κυβερνοεπιθέσεις από την Ουκρανία ενώ υπάρχει και μπαράζ τρομοκρατικών απειλών για τοποθετήσεις βομβών σε ιδρύματα και κυβερνητικά κτίρια.

26.4.22

Ρώσος αναλυτής: Γιατί έκλεισε η Τουρκία τον εναέριο χώρο της στη Ρωσία – Τι ετοιμάζει

 

Πολύ διαφορετικοί, από αυτούς που ανακοινώθηκαν, είναι οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη που κατευθύνονται στη Συρία, σύμφωνα με κορυφαίο ρώσο αναλυτή.

Οταν ξεκίνησε η ρωσική «ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία», η Τουρκία ήταν μια χώρα που έδειξε ουδετερότητα απέναντι στη Ρωσική Ομοσπονδία. Παρεμπιπτόντως, αυτό δεν ήταν περίεργο: οι δύο χώρες είναι μακροχρόνιοι εμπορικοί εταίροι, γράφουν ρωσικά δημοσιεύματα.

Εκλεισε τον εναέριο χώρο

Ωστόσο, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο των τουρκικών ουρανών για τις πτήσεις ρωσικών στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών που κατευθύνονται προς τη Συρία.

26.4.22

Το μήνυμα της «Ανάστασης» αντίδοτο στη Μοναξιά!...



  Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


Μοναξιά!…

     Φοβερό συναίσθημα, μια άβυσσος όπου πέφτουν και χάνονται αμέτρητοι συνάνθρωποί μας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Υφήλιο.

     Μοναξιά, η άβυσσος όπου «χάθηκαν» συμβολικά αμέτρητοι συνάνθρωποί μας μέσα από τα λοκντάουν και τις απαγορεύσεις που μας επεβλήθηκαν τα τελευταια δύο χρόνια της πανδημίας covid-19…

     Γεννήθηκε όμως πάλι, όπως κάθε χρόνο, το περασμένο Σαββατοκύριακο 23/24 του Απρίλη, 2022 με την συμβολική ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Θεανθρώπου η ΕΛΠΙΔΑ για καλύτερες μέρες.. 

     Τέλειώνει ο Απρίλης και έρχεται το μαγευτικό ελληνικό καλοκαίρι και η ΕΛΠΙΔΑ για αυξήσεις στις αφιξεις των τουριστών...

     Αλλά δυστυχώς συνεχίζεται ο αιματηρός καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία ανάμεσα σε δύο Ορθόδοξους Χριστιανικούς Λαούς...

25.4.22

Επέκταση του πολέμου- Δυνάμεις της Ρουμανίας μπήκαν Μολδαβία: Ετοιμάζονται για Υπερδνειστερία- Έστησαν βάση υποστήριξης της Ουκρανίας



 Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Στο στόχαστρο της Μόσχας βρίσκεται πλέον το Βουκουρέστι καθώς ρουμανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισέλθει στην Μολδαβία και προετοιμάζονται για επιθετική ενέργεια στην Υπερδνειστερία.

Προφανώς η Μολδαβία λαμβάνει στρατιωτικά μέτρα καθώς χτες όπως είχε αποκαλύψει το WarNews247, Ρώσος στρατιωτικός Διοικητής μίλησε για ένωση με την Υπερδνειστερία.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι αναφέρουν πως οι Ρουμάνοι και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν την Μολδαβία και μέσω αυτής στέλνουν “non-stop” βαγόνια με καύσιμα και πολεμικό υλικό στην Ουκρανία.

Η Μολδαβία χρησιμοποιεί την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την περιοχή Etulia με την περιοχή Reni στην Οδησσό.

25.4.22

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ!


«ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΚΩΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ.»

Επιμέλεια – Συνοπτική Έρευνα από Αντώνη Αντωνά.

Η «πρόστυχη» θρασύτατη ενέργεια αυτή του Τούρκου υπουργού Τσαβούσογλου,  να προκαλεί κάνοντα το σήμα το εγκληματιών Γκρίζων Λύκων προς Αρμενίους διαδηλωτές, στην Ουρουγουάη έγινε μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση 107 χρόνων από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.                                                                                                           

  Μια χειρονομία, που προκάλεσε για ακόμη μια φορά, έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη χθεσινή άφιξή του στην Ουρουγουάη. Το όχημα, που μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών «έπεσε» πάνω σε Αρμένιους διαδηλωτές, που εξέφραζαν τη δυσαρέσκειά τους προς τον αξιωματούχο της Τουρκίας.

25.4.22

Η ΤΑΙΝΙΑ: " ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ" (1978) ODDS & EVENS. ΚΩΜΩΔΙΑ Stars Terence Hill, Bud Spencer.

 

25.4.22

Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Ο χρησμός Β.Πούτιν για την Φινλανδία - NATOϊκές δυνάμεις σε απόσταση "αναπνοής" από Αγία Πετρούπολη


 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά για την Ρωσία: Το Κοινοβούλιο της Φινλανδίας ενέκρινε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ σπάζοντας την ιστορική συμφωνία με τη Ρωσία περί ουδετερότητας.

Το 56% των μελών του φινλανδικού κοινοβουλίου, 112 από τους 200 Φινλανδούς βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ένταξης της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία πριν λίγες ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες η Φινλανδία θα στείλει επίσημη αίτηση για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Συνεπώς εμφανίζεται ξανά η αιτία του “Πολέμου του Χειμώνα” του 1939 που οδήγησε και στην δεύτερη σύρραξη τον “Πόλεμο της Συνέχειας”.

25.4.22

Γιώργος Φίλης, Τι επιδιώκουν οι Αμερικανοί με την Τουρκία; Γιατί τόση πρεμούρα με τον EastMed

 

 

Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
25.4.22

Απογοήτευση Τούρκων για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα





Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε την Έκθεση Πρακτικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για το 2021. 

Στην ελληνική ενότητα της έκθεσης, η οποία εξετάζει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο ανά χώρα, ενώ τα ζητήματα που σχετίζονται με την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης παρουσιάζονταν με τον τίτλο «μέλη εθνικών/φυλετικών/εθνικών μειονοτικών ομάδων, αυτός ο τίτλος έχει διαγραφεί στη φετινή έκθεση.
 
 Τα προβλήματα που σχετίζονται με την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης είναι πιο περιορισμένα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Διαγράφηκε ο τίτλος των μειονοτήτων
25.4.22

Μήνυμα ελήφθη υποσχέθηκε στους Γάλλους ο Μακρόν μετά την επανεκλογή του: Ενωτικός, με πρόταξη της κοινωνικής πολιτικής


 Περιστοιχισμένος από τη σύζυγό του Μπριζίτ, τα παιδιά της, τα εγγόνια της και υπό τους ήχους του «ευρωπαϊκού ύμνου», δηλαδή την Ωδή στη χαρά, ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στο Πεδίο του ‘Αρεως, κάτω από τον Πύργο του ‘Αιφελ στο Παρίσι.

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μακρόν αφού ευχαρίστησε επανειλημμένα όσους εργάστηκαν για την επανεκλογή του δήλωσε πως γνωρίζει καλά ότι πολλοί που τον ψήφισαν σήμερα το έκαναν για να φράξουν το δρόμο στην ακροδεξιά.

Υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού».

25.4.22

Η Γενοκτονία των Αρμενίων ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας, δηλώνει ο γερουσιαστής Μενέντεζ


 

Ο Aμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Bob Menendez – Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη), και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων:

«Καθώς γιορτάζουμε την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, πρέπει να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο για την προώθηση της εκπαίδευσης και την κατανόηση των γεγονότων ενός από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της ανθρώπινης ιστορίας.

Πέρυσι, σε μεγάλο βαθμό λόγω της αφοσιωμένης εργασίας της αρμενικής αμερικανικής κοινότητας στο Νιου Τζέρσεϊ και πέραν αυτής, ο Πρόεδρος Μπάιντεν συντάχθηκε με το Κογκρέσο των ΗΠΑ καθιστώντας ως επίσημη αμερικανική πολιτική την επιβεβαίωση των ιστορικών γεγονότων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

25.4.22

Έντονη αντίδραση του προέδρου της Ουρουγουάης για την χυδαία χειρονομία του Τσαβούσογλου εναντίον των Αρμενίων

Ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Luis Lacalle Pou δήλωσε ότι η ενέργεια του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου εναντίον των Αρμενίων διαδηλωτών ήταν λυπηρή και απαράδεκτη.

Μετά το περιστατικό, ο Ουρουγουανός πρόεδρος έδωσε εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας του να καλέσει τον Τούρκο Πρέσβη και να διαμαρτυρηθεί. Όπως είπε: Η χθεσινή χειρονομία ενός ηγεμόνα προς μια κοινότητα πρέπει να επικριθεί έντονα.

Θυμίζουμε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να χλευάσει τους Αρμένιους διαδηλωτές στο Μοντεβιδέο κάνοντας τον απαράδεκτο χαιρετισμό της υπερεθνικιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι.

25.4.22

Φωνάζουν και βρίζουν οι Τούρκοι για την ορθή ανακοίνωση του Προέδρου Μπάιντεν: "Είναι γενοκτονία"


 Είναι έξω φρενών οι Τούρκοι με την ανακοίνωση του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Αρμενική Γενοκτονία. Η αναγνώριση της έχει εξοργίσει τους Τούρκους απογόνους του Αττίλα, οι οποίοι χαρακτηρίζουν “βάρβαρους” τους Δυτικούς.

Ο απαράδεκτος Ιμπραίμ Καλίν, εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας ήταν ο χειρότερος. Ισχυρίστηκε τα εξής ανιστόρητα:

Σύγχρονοι βάρβαροι που σκότωσαν εκατομμύρια, ξεκίνησαν παγκόσμιους πολέμους, κατασκεύασαν όπλα μαζικής καταστροφής, έριξαν ατομικές βόμβες, έκαναν εμπόριο σκλάβων και εξέθεσαν ανθρώπους σε ζωολογικούς κήπους…

Δεν υπάρχει γενοκτονία, εθνοκάθαρση ή κηλίδα Ολοκαυτώματος στην ιστορία μας.

25.4.22

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΑΙΑΤ



του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη 

Υποστρατήγου ε.α Συγγραφέως



Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην υποψηφιότητα σαν υφυπουργός ενέργειας στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ασφαλώς, σαν   έξυπνος άνθρωπος και  επιτυχημένος διπλωμάτης θα έχετε αντιληφθεί ότι εμείς οι Έλληνες σας δεχθήκαμε στον τόπο μας με καλοσύνη διότι σας θεωρήσαμε σαν δικό μας άνθρωπο. Όχι διότι   προωθήσατε την Ελληνο-Αμερικανική  συνεργασία ,  ούτε αναμέναμε ότι θα μας λύσετε τα προβλήματα,   αλλά σαν άνθρωπο που βαπτίστηκε στο αρχαίο και σύγχρονο Ελληνικό πνεύμα και μπόρεσε να αντιληφθεί καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αυτού του ένδοξου και ιστορικού λαού, που όμως αισθάνεται   αδικημένος από την ιστορία και από τους συμμάχους του . Μπορεί κατά καιρούς να σας εκφράσαμε παράπονα αλλά αυτά συμβαίνουν στο κοινό μας σπίτι .

24.4.22

Κέρδισε ο Μακρόν με 58%

 


24.4.22

Τι ψέκαζαν ανήμερα του Πάσχα, "Αγιασμό" ή μήπως φάρμακο...εναντίον του covid ;



 Ο φωτογραφικός φακός της Efenpress συνέλαβε  σήμερα (24/4/22) κάποιες  ύποπτες εικόνες τόσο στον ουρανό της Θεσσαλονίκης όσο και της Καστοριάς!

Δείτε τις φωτογραφίες

24.4.22

Ιωάννης Μάζης: Κοντά στις πύλες της κολάσεως

  



Την εκκίνηση της δεύτερης φάσης του πολέμου στην Ουκρανία σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Φοβάμαι, ότι θα φτάσουμε πολύ κοντά στις πύλες της κολάσεως με τις αναφορές για πυρηνικά όπλα. Υποκριτική η αναφορά περί «περιορισμένης ισχύος». Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μία διπλωματική συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου να λειτουργήσει ως μονωτικό στον ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας.
24.4.22

Πασχάλιες ευχές της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ)


 

24.4.22

Πασχαλινά Διηγήματα | Παιδική Πασχαλιά - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

24.4.22

Πασχαλινά Διηγήματα // «Η ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη [Audiobook]

24.4.22

Πασχαλινά Διηγήματα | Στην Αγια Αναστασά - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

24.4.22

Πασχαλινά Διηγήματα | Χωρίς στεφάνι - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

24.4.22

Πάσχα Ρωμέικο - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

 

24.4.22

Χριστός Ανέστη !

23.4.22

Γιώργος Φίλης: Οι Ρώσοι θέλουν Οδησσό. Στο Ντονμπάς οι Ουκρανοί θα πολεμήσουν στο πεδίο,εκτός πόλεων

 

 Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
23.4.22

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Σαγκάη

 Ο διακεκριμένος Έλληνας συγγραφέας και καθηγητής της κινεζικής γλώσσας, Δημήτρης Σωτάκης αποκαλύπτει τι πραγματικά συμβαίνει στη Σαγκάη.

Όλοι έχουμε γράψει κάποια στιγμή, κάτι -για τη ζωή μας, για τους άλλους, τις θεωρίες ή τα 'θέλω' μας. Ως εκ τούτου, δυνητικά είμαστε όλοι συγγραφείς. Η διαφορά μας με τον Δημήτρη Σωτάκη είναι ότι τα δικά του βιβλία έχουν μεταφραστεί σε 11 γλώσσες. Έχει γράψει και κάποια που ήταν υποψήφια για μεγάλα διεθνή βραβεία -λογοτεχνίας.

23.4.22

ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΑΣΧΑ.

 


Λαογραφία. Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά. Τυχαία επιλογή.

 

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ της Ελένης Αρτεμίου - Φωτιάδου

Οι μικρές εκκλησίες  χωμένες σε έναν ήχο καμπάνας

 με μια βελούδινη έκρηξη να τις περικυκλώνει

στολίζοντας τις πόρτες τους με αγκάθινα στεφάνια

και ρόδα από αναστημένους επιτάφιους

περαστικός ένας άνεμος δειλός

με χούφτες γεμάτες λιωμένο χιόνι

στάζει πάνω στις μαργαρίτες και στις φωνές χελιδονιών

τις πιο κρύες ανάσες  του κόσμου

για να γενούνε άνοιξη και Πάσχα

23.4.22

RM-70 Vampir και νέες ρουκέτες: Αναβαθμισμένη και διευρυμένη η συνεργασία με επίκεντρο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα


Σε ιδιαίτερα θετικό επίπεδο είναι η συνεργασία μεταξύ της κοινοπραξίας MIMA – EdePro και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) αναφορικά με το πρόγραμμα συμπαραγωγής των νέων ρουκετών διαμετρήματος των 122mm για τους Πολλαπλούς Εκτοξευτές Πυραύλων (ΠΕΠ) RM-70 του Πυροβολικού Μάχης.

Υπενθυμίζεται πως η Διεύθυνση Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού αξιολόγησε με άριστα τον ΠΕΠ RM-70 Vampir της τσέχικης εταιρείας EXCALIBUR ARMY πάνω στον οποίο βασίζεται το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών RM-70.

23.4.22

Αγώνας μετ’ εμποδίων το Πολεμικό Ναυτικό του μέλλοντος: Ύφαλοι, σκόπελοι και επιμένοντες «μνηστήρες»…

 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Οι εκλογές στην Γαλλία, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, το νομικό ξεκαθάρισμα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, συνδέονται άμεσα με το Πολεμικό Ναυτικό και το χτίσιμο του στόλου που οδηγεί στο μέλλον ή μήπως όχι;

Η εκλογική μάχη στην Γαλλία έχει δυο διαφορετικές πτυχές που απηχούν στην Ελληνική πραγματικότητα. Η πρώτη έχει να κάνει με την σχέση που έχει αναπτύξει Ελλάδα και Γαλλία, όπου κορωνίδα αυτής είναι το σύμφωνο αμυντικής συνδρομής, το οποίο βεβαίως έφερε την προμήθεια των 24 Rafale F3R και των τριών φρεγατών FDI.

23.4.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΕΣΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μεγάλη Παρασκευή χθές.
Κορύφωση του Θείου δράματος. Αποκαθήλωση και επιτάφιος θρήνος!
Κατάνυξη των πιστών και «Αι γενεαί πάσαι», με συγκίνηση στις εκκλησίες μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ομάδα από τα μέλη της Λ.Ε.Κ Θ., μετέβησαν στον ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην οδό Δελφών, όπου ιερουργεί ο Πατέρας Νικόλαος, πρώην Καταδρομέας, και παρέστησαν όπως κάθε χρόνο, σαν τιμητικό άγημα, κατά την θεία λειτουργία και την περιφορά του Επιταφίου.
23.4.22

Η “χρήσιμη” Τουρκία και οι μόνιμοι κομπάρσοι: “Βρέχει” εξελίξεις στην περιοχή και στην Αθήνα και τη Λευκωσία κρατούν… ομπρέλες

 


Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι Αμερικανοί, ενεργοποιώντας το ΝΑΤΟ, το οποίο διακαώς αναζητούσε ρόλο ύπαρξης και με την κατοχική Τουρκία ως δύναμη για όλες τις αποστολές,  κάνουν τη μεγάλη επιστροφή τους στην ευρύτερη περιοχή.

Πρώτος στόχος η Ρωσία, απώτερος η Κίνα με ξεκάθαρο σχεδιασμό ελέγχου, γεωστρατηγικού, πολιτικού και οικονομικού. Ο νέος ψυχρός πόλεμος έχει μεν χαρακτηριστικά του παλιού είναι, όμως, σαφές πως επιστρατεύει και καινούργια εργαλεία.

Ο πόλεμος επί του εδάφους προκαλεί θανάτους και καταστροφή ενώ η συνέχεια θα είναι… φυσιολογική.

23.4.22

Ο γάτος «Τζο ο Μονόφθαλμος» βρέθηκε μετά από πέντε χρόνια σε… εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου: Τον απομάκρυναν με ελικόπτερο


 Ένας γάτος βρήκε την ιδιοκτήτριά του πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του, στο τέλος μιας περιήγησης που τον οδήγησε σε μια σκωτσέζικη πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου, απ’ όπου τον απομάκρυναν με ελικόπτερο, έγινε γνωστό από μια φιλοζωική εταιρεία.

«Σώσαμε με επιτυχία έναν γάτο που βρέθηκε σε μια πετρελαϊκή πλωτή εξέδρα, σε ένα κοντέινερ, το οποίο προερχόταν από το Πίτερχεντ», στην ανατολική Σκωτία, ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου η οργάνωση SCPA.

23.4.22

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ...




Σήμερα, ίσως λόγω της ημέρας, ενθυμηθην ένα τραγικό περιστατικό, μέσα από την αγαπημένη μου Ελληνορωμαϊκή ιστορία. Βρισκόμαστε στο 55 π.Χ. και... κουμάντο στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κάνουν τρεις άνδρες, ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Πομπήιος και ο Κράσσος. Είναι η περίφημη πρώτη τριανδρία. Ο Κράσσος ήλεγχε το ανατολικό κομμάτι της Αυτοκρατορίας και στην πρώτη του εκστρατεία εναντίον των Πάρθων τα βρήκε... μπαστούνια, όπως βρήκε δυστυχώς και τραγικό θάνατο! Οι Πάρθοι ήταν η... μετεξέλιξη των Περσών, φυλή Ιρανικής καταγωγής αλλά πιο σκληροί και πιο βάρβαροι από τους Πέρσες. Πολεμούσαν συνήθως, ως ιππείς επάνω σε άλογα, εξακοντιζοντας τα βέλη τους και γίνονταν... καπνός, τουτέστιν ασκούσαν έναν πόλεμο φθοράς.
22.4.22

ΕΠΙΚΑΙΡΟ !!!

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ- ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

22.4.22

Θυμηδία προκαλούν οι συμβουλές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να καίμε λιγότερο ρεύμα | OPEN TV

 

 
Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη
22.4.22

H αλήθεια για τις προκλήσεις στο Αιγαίο: O Ερντογάν και η παρέα του δυναμιτίζουν το “καλό” κλίμα της Κωνσταντινούπολης…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

Ξέχασαν πολύ γρήγορα το κλίμα που επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι και με πρώτο τον Ταγίπ Ερτογάν, ανεβάζουν «στροφές», δείχνοντας πως τα θεμέλια δεν διαθέτουν τον ανάλογο οπλισμό που απαιτείται για να είναι γερά και ν’ αντέχουν σε κλυδωνισμούς.

  • Ταγίπ Ερντογάν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ο Τούρκος πρόεδρος και οι υπουργοί, εξωτερικών, άμυνας, εσωτερικών, είναι αυτοί που την Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ορθοδόξους, δεν έχουν σταματήσει να δυναμιτίζουν το υποτιθέμενο καλό κλίμα.
22.4.22

Tρεις συλλήψεις για την υπόθεση εξαφάνισης της 15χρονης από το Περιστέρι: Kατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου



Συνελήφθησαν τρία άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση της 15χρονης από το Περιστέρι, που είχε εξαφανιστεί την Μεγάλη Τρίτη.

Η 15χρονη βρέθηκε χθες στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των τριών ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.

22.4.22

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος – Υπάρχουν θύματα

 


Μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ AN-26 συνετρίβη κατά τη διάρκεια “τεχνικής πτήσης” στη νότια Ουκρανία σήμερα και υπάρχουν θύματα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

 Είναι άγνωστο πόσοι επέβαιναν στο αεροσκάφος. 

Οι λεπτομέρειες για το συμβάν, στην περιφέρεια Ζαπορίζια, τελούν ακόμη υπό επαλήθευση. 

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το “Kyiv Independent”, το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Βίλνια.

https://slpress.gr/

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)

22.4.22

Θρησκευτικό τελεσίγραφο της Ρωσίας στο Ισραήλ !

«Όλα τα ΄χει η Μαριορή

......

»


Juan

    

 Ο Πούτιν απαιτεί την άμεση μεταβίβαση της κυριότητας της εκκλησίας Αλεξάντερ Νέβσκι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.                                  

  Réseau International

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με  επιστολή του προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ απαίτησε το βράδυ της Κυριακής να δοθεί αμέσως σε ρωσικά χέρια η εκκλησία Αλεξάντερ Νέβσκι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, μετά την υπόσχεση του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.