Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 16.5.22

Θεοδωρικάκος: Εντείνονται οι επιχειρήσεις «σκούπα» για παράνομη μετανάστευση, παραεμπόριο, ναρκωτικά

 \


Με έλεγχο ταυτοπροσωπίας τα εισιτήρια για τον τελικό κυπέλου Ελλάδος – 40 κάμερες στο ΟΑΚΑ
Εξαιρετικής σημασίας το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α – Πλεονέκτημα της Κυβέρνησης η αξιοπιστία
Υλοποιούμε με πειθαρχία το πρόγραμμα της ΝΔ για την ασφάλεια
Συνεχίζεται το «σαφάρι» της Τροχαίας για παραβίαση Λ.Ε.Α. , αυτοσχέδιους αγώνες
Ολοκληρώνεται αύριο η εκπαίδευση των Ο.Π.Π.Ι. – Από αρχές Ιουνίου οι περιπολίες στα campus των Α.Π.Θ , Ε.Κ.Π.Α και ΕΜΠ

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «αταίριαστοι» παραχώρησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο οργανωμένο και πολυεπίπεδο σχέδιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας, στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά και στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο ΟΑΚΑ, με προσωποποιημένα εισιτήρια, ελέγχους ταυτοπροσωπίας και χρήση 40 καμερών ασφαλείας εντός και εκτός του γηπέδου.
16.5.22

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ισόβια στον 33χρονο δολοφόνο της Καρολάιν


 Ποινή ισοβίων στον 33χρονο για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και επιπλέον 11ετούς κάθειρξης για την θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ και τις δύο πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Ατάραχος ο κατηγορούμενος άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει πως η τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη τόσο για την δολοφονία της Καρολάιν (ισόβια) όσο και για την θανάτωση της Ρόξυ (10 χρόνια). Σε αυτά προστίθενται οι ποινές 1 έτους και 3 ετών αντίστοιχα για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.

16.5.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΣ: " Ο ΘΕΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΕΓΩ...ΟΧΙ" Γουέστερν Τερενς Χιλ

 

16.5.22

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ


Εν Πειραιεί τη 16η Μαΐου 2022



        

    Το Γραφείο μας έχει επισημάνει εδώ και χρόνια με ανακοινώσεις του, το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης και γενικά του δυτικού κόσμου, το μεταναστευτικό. Καταδείξαμε ότι οι πολεμικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τώρα στην Ουκρανία, αλλά και οι δυσμενείς συνθήκες διαβιώσεως σε χώρες του τρίτου κόσμου, έχουν εξαναγκάσει εκατομμύρια ανθρώπους, να μεταναστεύσουν προς την Ευρώπη, είτε για να σωθούν από τη δίνη των πολεμικών συγκρούσεων και των εμφυλίων σπαραγμών, είτε για την αναζήτηση καλλίτερων συνθηκών ζωής. Τονίσαμε ότι η αθρόα, νόμιμη και παράνομη, μετανάστευση αλλοθρήσκων από την Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική στον Ευρωπαϊκό χώρο, αποτελεί την αρχή του τέλους του και της πλήρους αλλοτριώσεώς του.


Ότι η πρωτοφανής πλημμυρίδα των μεταναστών τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι τυχαία, άλλα κατευθυνόμενη και χρηματοδοτούμενη από σκοτεινά κέντρα των θιασωτών και προωθητών της παγκοσμιοποίησης. Ότι μέσω αυτής επιδιώκεται να αλλοιωθεί η εθνική συνείδηση των λαών, να χαθούν οι παραδώσεις και οι εθνικές των ιδιαιτερότητες, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το όραμα της πολυπολυτισμικότητος και της πολυθρησκευτικότητος.

16.5.22

Νεκροί επτά Αμερικανοί των ειδικών δυνάμεων- Ρωσικά ΜΜΕ: Παραδόθηκαν Ναύαρχος ε.α. των ΗΠΑ & Αντισυνταγματάρχης (;)

 


Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχει αιχμαλωτιστεί ο απόστρατος Ναύαρχος των ΗΠΑ, Eric Thor Olsen, ο οποίος διοικούσε ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Παράλληλα επτά Αμερικανοί σκοτώθηκαν στην πόλη Rubizhne, καθώς συμμετείχαν στις εχθροπραξίες στο πλευρό της Ουκρανίας . Αυτό ανέφερε ο βοηθός του επικεφαλής της Τσετσενίας Άπτα Αλαουντίνοφ.

Ο απόστρατος Ναύαρχος των ΗΠΑ Έρικ Όλσεν στα χέρια Ρώσων;

Έντονες πληροφορίες κυκλοφορούν σε ρωσικά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι ένας απόστρατος ναύαρχος των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού παραδόθηκε στις ρωσικές δυνάμεις.

Ακόμη είναι άγνωστο που ακριβώς έγινε η παράδοση και αν έγινε.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή έγινε στο εργοστάσιο σιδήρου και χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη της Ουκρανίας ενώ άλλες στην πόλη Rubizhne.

Χτες από τις 6:17 μ.μ. τοπική ώρα Ρωσίας, κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τον ίδιο τον απόστρατο Ναύαρχο Eric Thor Olsen να συλλαμβάνεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

16.5.22

Ο James Callaghan και τα παραλειπόμενα για τις 8,500 Τ/κ στο Ακρωτήρι





 γράφει η Φανούλα Αργυρού*


Σε συνέχεια του άρθρου μου την περασμένη Κυριακή «Ο James Callaghan οι 8,500 Τ/κ στη βάση Ακρωτηρίου, ο Πανίκος Δημητρίου και τα «ηττημένα μυαλά», ολοκληρώνω με τα πιο κάτω σύμφωνα με τα αποδεσμευμένα βρετανικά επίσημα έγγραφα στο Βρετανικό Εθνικό Αρχείο.

Συνάντηση Callaghan Τούρκου Πρέσβη στο Λονδίνο

 

Στις 14 Ιανουαρίου 1975 ώρα 5.00 μ.μ. ο Βρετανός Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας James Callaghan είχε συνάντηση  στο Φόρειν ΄Οφις  με τον Τούρκο Πρέσβη στο Λονδίνο Turgut Menemencioglu.

Από τα πρακτικά της συνάντησης βρίσκουμε ότι ο Callaghan είχε ήδη συζητήσει το θέμα  στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο Υπεξ Melih Esenbel και του είχε υποσχεθεί να στείλει τους Τ/κ στο Ακρωτήρι  στην Τουρκία «ως ανθρωπιστικό θέμα», μόλις επέστρεφε από το ταξίδι του στην Αφρική. Και τώρα είχε αποφασίσει οριστικά να προχωρήσει με την αποστολή τους.

16.5.22

Θεσσαλονίκη: Μήνυσε νυχτερινό κέντρο καταγγέλλοντας ότι αντί για νερό του σέρβιραν... χλωρίνη


 

Μήνυση κατά νυχτερινού κέντρου διασκέδασης κατέθεσε 43χρονος στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας ότι το εμφιαλωμένο νερό που κατανάλωσε εντός του καταστήματος είχε καυστική γεύση. Ο ίδιος ένιωσε ένα «κάψιμο», όπως περιέγραψε στη μήνυσή του, κάνοντας λόγο για «γεύση... χλωρίνης».

Λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε, κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, είναι καλά στην υγεία του.

Σε συνέχεια της μήνυσης που κατέθεσε (μετά τις ιατρικές εξετάσεις) συνελήφθη ο 55χρονος υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης.

16.5.22

Παράθυρο ευκαιρίας η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο: Όλα στο τραπέζι, ακόμη και τα F-35 [πρόγραμμα]

 ο Blair House, το ιστορικό οίκημα δίπλα στον Λευκό Οίκο όπου φιλοξενούνται οι ξένοι ηγέτες κατά τη διάρκεια των επίσημων επισκέψεων τους, με την ελληνική Σημαία Φωτογραφία Hellas Journal

Στο Blair House έχει καταλύσει από την Κυριακή (ώρα Ελλάδας) η ελληνική αποστολή, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Το ταξίδι αυτό και κυρίως η συνάντησή του με των πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (Δευτέρα στις 22.00 ώρα Ελλάδας) και η ομιλία που θα εκφωνήσει στο Κογκρέσο (Τρίτη 18:00)-μια σπάνια τιμή σε ξένους ηγέτες- έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε συνδυασμό με την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και τα ενεργειακά συνιστούν ένα… κοκτέιλ που αυξάνει το βαθμό δυσκολίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, σχεδιάζει να συνομιλήσει με τους Αμερικανούς ιθύνοντες «ως πρωθυπουργός μιας χώρας με αυτοπεποίθηση που είναι αξιόπιστος σύμμαχος και παράγοντας ασφάλειας, και σταθερότητας στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

16.5.22

Να μην χάσει την ευκαιρία της ζωής του: Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταγγείλει την κατοχική Τουρκία στην ομιλία του στο Κογκρέσο

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal


Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει αύριο Δευτέρα το κατώφλι του Λευκού Οίκου για την πολύ σημαντική συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Οι Αμερικανοί επέλεξαν να αποδώσουν μεγάλες τιμές στον Έλληνα Πρωθυπουργό και αυτό το γεγονός από μόνο του είναι εξαιρετικό. Η επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον, οι υψηλού επιπέδου επαφές και η ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας αποτελούν καλές εξελίξεις για την Ελλάδα. Αλλά και για την Κύπρο, καθώς ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρει προσωπικό μήνυμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον κ. Μπάιντεν.

Ελπίζουμε το μήνυμα να μην αφορά τα έωλα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), διότι πρόκειται για καραμπινάτη αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος.

16.5.22

Να λύσουμε τα χέρια του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ δείχνοντας το ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

 


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ*

Σε αντίθεση με όσα ακούμε για «μη καλή εποχή για να μιλάμε για θέματα ΝΑΤΟ και Τουρκίας», η ίδια η Άγκυρα μας επιβεβαιώνει.

Βέβαια στην πατρίδα τα πράγματα δεν πάνε καλά από άποψη ομόνοιας και ησυχίας καθώς οι γνωστοί-άγνωστοι που μοιράζουν πιστοποιητικά εθνικών φρονημάτων με βάση το «πόσο κατανοούμε τη Ρωσία» (λες και η Μόσχα μας έδωσε ποτέ κάτι για να της χρωστάμε και αυτής) καθιστούν δύσκολο το έργο της καθαρής ματιάς στα όσα συμβαίνουν.

To φοβικό σύνδρομο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής συνιστά τη γενεσιουργό αιτία για τον κατευνασμό της κατοχικής δύναμης η οποία κάθε δεκαετία αποθρασύνεται. Αυτές οι φοβίες της Ελλάδας επιστρέφουν σαν φαντάσματα κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά. Ας μην γελιόμαστε.

16.5.22

Οι αποικιοκράτες… επιστρέφουν γη στους νόμιμους ιδιοκτήτες της. Ούτε λέξη για τις Βρετανικές Βάσεις




ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Από το 1974 και εντεύθεν, οι εκάστοτε κυπριακές κυβερνήσεις επιμένουν σε μία τρεμαλέα πολιτική: «Αφού αντιμετωπίζουμε τουρκική κατοχή του 37% του ευρωπαϊκού κυπριακού εδάφους, δεν… χρειάζεται να ανοίξουμε και δεύτερο μέτωπο με την Αγγλία». Αυτή η γελοία και ψοφοδεής αντίληψη δεν σχετίζεται με τον τουρισμό, τις εμπορικές, πολιτικές και άλλες σχέσεις κ.λπ. με την Αγγλία. 

Συναρτάται ευθέως προς μία πολιτική, η οποία εμπεδώθηκε, σφηνώθηκε κυριολεκτικά στα μυαλά και εκφράζεται ασύδοτα και προκλητικά από τη λεγόμενη πολιτική, κομματική, επιχειρηματική, εμπορική «ελίτ», υπό την αηδή μορφή μιας αφόρητης, πλέον, αγγλολαγνείας, μιας ανεκδιήγητης αγγλολατρείας και ενός ασυγκράτητου αγγλολιγουρισμού. 

16.5.22

H Φεουδαρχία Αντεπιτίθεται «Εξαλείφοντας» τη Μεσαία Τάξη!...


  Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Την πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση αφού γιορτάσαμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ του 2022 και τη συρρίκνωση των μέτρων της πανδημίας covid-19 την βίωσε ολος ο Πλανήτης.  Τσουρούφλισε ιδιαίτερα εμάς τους Έλληνες, πού με λαχτάρα περιμέναμε να τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας στο ΔΝΤ, πράγμα που έγινε πρόσφατα, αλλά παραμένουμε, άγνωστο για πόσο ακόμη, οικονομικά γονατισμένοι!..

     Η προσωπική μου άποψη, διαποτισμένη με περισσή αφέλεια, είναι ότι για όλα φταίει η καθυστέρηση της πτώσης του Νεοφιλελεύθερου Καπιταλισμού: πιστεύω δηλαδή ότι δύο - τρία χρόνια μετά την πτώση του «Τείχους του Βερολίνου» και της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών έπρεπε να είχε οδηγηθεί στο πυρ το εξώτερο ΚΑΙ το Καπιταλιστικό σύστημα στην δεδομένη του μορφή.

15.5.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΣ : "ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ( Γουέστερν, Κωμωδία Μπαντ Σπενσερ, Τζακ Παλανς)

 

15.5.22

Το 2023 η Τουρκία περνά από Απολυταρχικό καθεστώς σε Ολιγαρχικό – Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την αγορά των F-16 για νέα ρήξη με την Δύση

 

Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία με «λομπίστες» στις ΗΠΑ προσλαμβάνοντας μια Ισραηλινή εταιρία που είναι γνωστή στις ΗΠΑ, η οποία έχει έρθει σε επαφή με 150 μέλη του Κογκρέσου για να τους ενημερώσουν για τις θέσεις της Τουρκίας.

Για τις υπηρεσίες αυτές, η Ισραηλινή εταιρεία θα λάβει μόλις 35.000 δολάρια τον μήνα, ποσό πολυ μικρό για να καταφέρει να πείσει μέλη του Κογκρέσου, για μια αγορά που αν πραγματοποιηθεί θα αλλάξει τις σχέσεις στην περιοχή και μέσα στην Συμμαχία. Όμως τα σχέδια της Τουρκίας δεν είναι να παραμείνει στην Δύση μέσα από Οργανισμούς, αλλά να οδεύσει προς τα Ολοκληρωτικά καθεστώτα.

15.5.22

Ο λόγος που αντέδρασε η Άγκυρα στην ένταξη Φινλανδίας – Σουηδίας βρίσκεται στην Συρία



 «Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, όμως δεν έχουμε θετικές σκέψεις για το ζήτημα. Διότι οι προηγούμενες διοικήσεις σχετικά με το ΝΑΤΟ, έκαναν ένα λάθος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, και ξέρετε τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία αφού παίρνει απο πίσω της και το ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία δεν θέλουμε να κάνουμε ένα δεύτερο λάθος»

Αυτό δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή της ένταξη των δύο Σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος Πρόεδρος γνώριζε πολύ πως η δήλωση αυτή θα τον έφερνε αντιμέτωπο με την κοινή γνώμη στην Δύση, λίγες ημέρες μετά την καταδίκη Καβάλα που έχει προκαλέσει επίσης μεγάλες αντιδράσεις.

15.5.22

Συντάξεις Ιουνίου 2022. Οριστικές ημερομηνίες πληρωμής


                                                                                                                       

             

                           (Αναδημοσίευση)

             Αθήνα, 12/5/2022



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Iουνίου 2022 


Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2022 το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων: 


ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ :

15.5.22

Ανοιχτές επιστολές στους Τούρκους ισλαμιστές (1):Προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν



Από το ΙΗΑ

Στο International Hellenic Association έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί ανοιχτές επιστολές προς διάφορους αξιωματούχους των ισλαμιστών που ελέγχουν την τουρκική εξουσία (Ρ. Τ. Ερντογάν, Μεβούτ Τσαβούσογλου, Χουλουσί Ακάρ, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) – μερικές από αυτές μεταφρασμένες τόσο στην Αγγλική όσο και στην Τουρκική γλώσσα.

Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας εναντίον Ελλάδος και Κύπρου με την καθημερινή (μεταξύ πολλών άλλων) διοχέτευση Τουρκικών Fake News συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Τελευταίο κρούσμα οι θρασύτατες δηλώσεις (13/5/2022) του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, σύμφωνα με τις οποίες «η Αγία Σοφία βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ασχολείται με το ζήτημα».

15.5.22

Επιτέλους, το «κόκκινο τηλέφωνο» χτυπάει πάλι…


Του Μιχάλη Ψύλου

psilosm@naftemporiki.gr

Μετά από 80 μέρες πολέμου στην Ουκρανία, έγινε χθες η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας: ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν τηλεφώνησε στον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου, ζητώντας κατάπαυση του πυρός. Τονίζοντας επίσης τη σημασία της διατήρησης των καναλιών επικοινωνίας. Επιτέλους! Το «κόκκινο τηλέφωνο» ΗΠΑ-Ρωσίας χτυπάει πάλι και το «κουδούνισμα» έγινε δεκτό με ανακούφιση σε όλον τον πλανήτη.

Ηταν η πρώτη κλήση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και έγινε την επομένη της συνάντησης στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ του Αμερικανού πρεσβευτή στη Μόσχα, Τζον Σάλιβαν και του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

15.5.22

«Πρόωρο να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ» υποστηρίζει ο Αναστασιάδης! Τι είχε προτείνει ο Ι.Μάζης και γιατί

 



«Πρόωρο να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ» κατά τον πρόεδρο της Νίκο Αναστασιάδη.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο μετά από την αίτηση ένταξης που θα καταθέσουν Φινλανδία και Σουηδία, υποστήριξε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ακόμη και να ήταν επιθυμία της κυπριακής κυβέρνησης, θα προσέκρουε σε διαδικαστικά θέματα και ιδιαίτερα στην άρνηση της Τουρκίας, είπε.

15.5.22

Μεγάλος συνασπισμός κατά των F-16 στην Τουρκία: Επιστολές στο Κογκρέσο από 7 οργανώσεις Ελλήνων, Εβραίων, Κυπρίων, Κούρδων και Αρμενίων στις ΗΠΑ

 


Με επιστολές που απέστειλαν στους επικεφαλής των Επιτροπών Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας (United States Senate Committee on Foreign Relations) και της Βουλής των Αντιπροσώπων (House Affairs Committee), επτά αμερικανικές οργανώσεις (Ελλήνων, Εβραίων, Κυπρίων, Κούρδων, Αρμενίων κ.ά.) ζητούν να μην προχωρήσει η συμφωνία για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 από τις ΗΠΑ και για την πώληση νέων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα (WSJ, Bloomberg), η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν παρουσιάζεται να έχει ζητήσει από μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ να δουν θετικά την προοπτική αναβάθμισης του στόλου των τουρκικών F-16, ενώ και η Άγκυρα από την πλευρά της κάνει λόμπιγνκ σε μια προσπάθεια να πείσει τα μέλη του Κογκρέσου να δώσουν το πράσινο φως όχι μόνο για την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων F-16 αλλά και για την πώληση δεκάδων νέων τέτοιου τύπου μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

15.5.22

Μαλόνι, Μπιλιράκης και Παππάς ηγούνται στη Βουλή της μάχης εναντίον της πώλησης όπλων στην Τουρκία

 


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Οι Συμπρόεδροι της Ελληνικής Ομάδας στο Κογκρέσο, Γκας Μπιλιράκης και Κάρολιν Μαλόνι, μαζί με τον βουλευτή Κρις Πάππας ανακοίνωσαν τη δικομματική αντίθεσή τους στην πρόταση της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν να πουλήσει προηγμένα όπλα και πολεμικό εξοπλισμό στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση έγινε υπό το φως της συνεχιζόμενης παραβίασης της νομοθεσίας των ΗΠΑ και της ολοένα και πιο πολεμικής ρητορικής και συμπεριφοράς της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, τον αξιόπιστο, δημοκρατικό σύμμαχο της Αμερικής στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρουν οι βουλευτές.

15.5.22

Τσαβούσογλου για Σουηδία-Φινλανδία: «Απαράδεκτο να στηρίζουν τρομοκράτες του PKK»

Σε λίγο θα μας πουν πόσα (και τι ) θέλουν για να "αλλάξουν"
γνώμη οι γυφτοπαζαριώτες του ΝΑΤΟ!
Juan

 

«Εξωφρενικό και απαράδεκτο οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας να στηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στις επιφυλάξεις της Άγκυρας σχετικά με ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, οι οποίες, όπως είπε, «στηρίζουν ανοιχτά και έχουν σχέσεις με το ΡΚΚ, το οποίο είναι τρομοκρατική οργάνωση».

«Η Τουρκία στήριζε από την αρχή την πολιτική ανοιχτών θυρών του ΝΑΤΟ. Ακόμη και όταν κάποιοι ήταν εναντίον της ένταξης κάποιων χωρών στην περιοχή μας και στα δυτικά Βαλκάνια, εμείς στηρίξαμε την ένταξή τους. Αλλά το ΝΑΤΟ δεν είναι ένωση ή διεθνής οργανισμός, είναι συμμαχία.

15.5.22

Πούτιν προς πρόεδρο Φινλανδίας: «Λάθος» η εγκατάλειψη της στρατιωτικής ουδετερότητας



 Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είχαν τηλεφωνική συνομιλία σχετικά με την επικείμενη υποψηφιότητα της σκανδιναβικής χώρας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Μόσχα, ανακοίνωσε το Ελσίνκι.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, o πρόεδρος Πούτιν εκτίμησε ότι θα ήταν «λάθος» η εγκατάλειψη της στρατιωτικής ουδετερότητας από την πλευρά της Φινλανδίας.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε πως το τέλος της παραδοσιακής πολιτικής της στρατιωτικής ουδετερότητας θα ήταν ένα λάθος, εφόσον δεν υπάρχει καμιά απειλή για την ασφάλεια της Φινλανδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ελσίνκι για ένταξη στο ΝΑΤΟ, κάτι που βλέπει πολύ αρνητικά η Μόσχα, αναμένεται αύριο, Κυριακή.

15.5.22

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ




«Θέλεις υγιής γενέσθαι;»


Εν Πειραιεί τη 15η Μαΐου 2022 


Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου

Πρ. Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πειραιώς.


    Η σημερινή Κυριακή, αγαπητοί μου αδελφοί, είναι η τέταρτη Κυριακή από του Πάσχα, η Κυριακή του Παραλύτου και το μεν Αποστολικό ανάγνωσμα, που ακούσαμε προηγουμένως είναι μια περικοπή από το 9ο κεφάλαιο των Πράξεων, το δε Ευαγγελικό μια περικοπή από το 5ο κεφάλαιο του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου, στο οποίο ο Ευαγγελιστής μας περιγράφει το θαύμα της θεραπείας του Παραλύτου. Πρόκειται για ένα θαύμα, που έκανε ο Κύριος στην Ιερουσαλήμ, εκεί στην προβατική πύλη της Βηθεσδά, όπου υπήρχε κολυμβήθρα, δηλαδή κάποια λίμνη, γύρω από την οποία υπήρχαν πέντε θολωτά υπόστεγα, στα οποία βρίσκονταν ξαπλωμένοι ένα πλήθος αρρώστων, που περίμεναν εκεί καρτερικά την θεραπεία τους. 

15.5.22

MQ-9B STOLV: Επανάσταση στο χώρο των UAV-Οι άμεσες κινήσεις της Ελλάδας για την απόκτηση οπλισμένων UAV που θα αλλάξουν την κατάσταση στο Αιγαίο

 


Στρατιωτική ανάλυση


"MQ-9B STOL, το πρώτο αεροσκάφος στην κατηγορία του που προσφέρει σύντομη απογείωση και προσγείωση", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου ΜΜΕ , του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα ακόλουθα:

"Τα μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα έχουν ξαναγράψει τους κανόνες του πολέμου, της συλλογής πληροφοριών και πολλά άλλα  και τώρα πρόκειται να αλλάξουν ξανά.

Αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα ενός νέου αεροσκάφους.
14.5.22

Λαβρόφ: Όλοι θα υποφέρουν από τον «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» που έχει κηρύξει η Δύση εναντίον μας


Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Δύση κήρυξε έναν «ολοκληρωτικό υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ο πόλεμος αυτός θα διαρκέσει.

Σε ομιλία που εκφώνησε κατά την 80η ημέρα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λαβρόφ υπογράμμισε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση κατά της Μόσχας και αποπειράθηκε να εμφανίσει τη Ρωσία ως τον στόχο και όχι τον δράστη μιας επίθεσης.

14.5.22

Η ΤΑΙΝΙΑ: " Into the White "

 

14.5.22

Πως να βρείτε τα φθηνότερα καύσιμα- σε πραγματικό χρόνο !!!


 

Η Efenpress τοποθέτησε ένα  σχετικό εικονίδιο  με το οποίο μπορείτε να βρείτε σε πραγματικό χρόνο τα πρατήρια με τα φθηνότερα καύσιμα σε όλη την Ελλάδα!

14.5.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθησαν 2 άτομα για μεταφορά 7 αλλοδαπών...

Τα γράμματα πάνω στο φορτηγό, τα κρύβουμε, όπως και τα ονόματα των δραστών
για να μην ...εκθέσουμε τα καλόπαιδα! όσο για τους αλλοδαπούς  τι θα απογίνουν;
Σε λίγες ώρες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, όπως και οι μεταφορείς, αφού ενώ η 
Αστυνομία κάνει τη δουλειά της  και τους πιάνει, η  νομοθεσία και οι εντολές
τους επιτρέπουν να...βόσκουν ελεύθερα στη χώρα ΜΑΣ!
Juan

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός φορτηγού εντοπίστηκαν (7) παράτυποι μετανάστες


Η μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησε στις συλλήψεις δύο (2) ατόμων ( δεν έχουν όνομα ) που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

14.5.22

Αλλάζει χώρο εκδήλωση για Βασίλισσα Ελισάβετ στη Λεμεσό μετά τις αντιδράσεις. «Εχθρική ανταπόκριση» λένε οι ΒΒ

 


Αλλάζει χώρο η συναυλία για Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ στη Λεμεσό μετά τις αντιδράσεις –  Εχθρική ανταπόκριση, από πολύ μικρή μειοψηφία» λένε οι ΒΒ

Για «εχθρική ανταπόκριση» από μειοψηφία ατόμων κάνουν λόγο οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, σε σχέση με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τους εορτασμούς με αφορμή τα 70χρονα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο θρόνο, εκφράζοντας λύπη και για την αποχώρηση συνεργατών και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η προγραμματισμένη για τις 2 Ιουνίου συναυλία μετακινείται, από το αρχαίο Κούριο, στο Happy Valley.

14.5.22

Στην 3η φάση της μπαίνει η ρωσική εισβολή, λέει το Κίεβο: Παρατεταμένες μάχες με πίεση στη Δύση



 Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία εισέρχεται στην «τρίτη φάση» της, η οποία θα χαρακτηρίζεται από παρατεταμένες μάχες, εκτιμούν αξιωματούχοι της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η «πρώτη φάση» της ρωσικής επίθεσης ήταν η απόπειρα κατάληψης της Ουκρανίας «μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Βίκτορ Αντρούσιφ, αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Η «δεύτερη φάση» χαρακτηρίστηκε από τις προσπάθειες να περικυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις και να ηττηθούν σε διάφορες πολιορκημένες περιοχές, συμπλήρωσε.

Σε αυτήν τη νέα «τρίτη φάση» θα δούμε τα ρωσικά στρατεύματα να υπερασπίζονται τα εδάφη στα οποία έχουν αποκτήσει τον έλεγχο μέχρι στιγμής, υποστήριξε.

14.5.22

Δικαστήριο στην Πάτρα απαγόρευσε προσωρινά την πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής και τη διακοπή ρεύματος



 Προσωρινή δικαίωση, για δύο άτομα, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, αναφορικά με την μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να μην την πληρώσουν και το δικαστήριο τους δικαίωσε ως προς την μη πληρωμή, αλλά και απαγόρευσε τη διακοπή ρεύματος.

Ο δικηγόρος των δυο ανδρών Βασίλης Μάρκου ανέφερε για την προσωρινή μη πληρωμή για την Ρήτρα Αναπροσαρμογής πως: «Σήμερα το πρωί, 13/05/2022 στην Πάτρα, συζητήθηκαν δύο ξεχωριστές αιτήσεις εντολέων μου, κατά δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

Αίτημα είχαν την χορήγηση προσωρινής διαταγής περί μη διακοπής του ρεύματος για όσο διάστημα δεν αποπληρώνουν την ρήτρα αναπροσαρμογής. Οι εντολείς μου εμπίπτουν στην κατηγορία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και η συνέχιση της ηλεκτροδότησης των κατοικιών τους είναι ζωτικής σημασίας για τους ίδιους».

14.5.22

Babcock (Type 31) με τον οπλισμό κορβέτας για το Πολεμικό Ναυτικό


Μπορεί η τελική επιλογή νέας κορβέτας για το Πολεμικό Ναυτικό να έχει μετατεθεί από την κυβέρνηση για το καλοκαίρι ή και αργότερα, ενώ συνδέεται εκ των πραγμάτων και με τις εξελίξεις στο ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, οι επίδοξοι προμηθευτές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την καμπάνια τους. Στο πλαίσιο αυτό, η βρετανική BABCOCK παρουσίασε ενδιαφέρουσες παραμέτρους της πρότασης που κατέθεσε επίσημα στην ελληνική πλευρά, τονίζοντας ιδιαίτερα το ότι όλες οι εργασίες, ναυπηγικές και αναβάθμισης, θα εκτελεστούν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΖΑΧΑΡΙΑΣ Β. ΜΙΧΑΣ
Η καθυστέρηση στη λήψη της τελικής απόφασης από την πλευρά της κυβέρνησης, προφανώς επηρεάζεται από την ενεργειακή κρίση, η οποία κατέστη ανεξέλεγκτη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία. Επιβλήθηκε όμως και από την ανάγκη επίτευξης του στόχου άρσης της ευρωπαϊκής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας.
14.5.22

Τα πραγματικά δεδομένα για περιπολικά κλάσεως ISLAND κι ελικόπτερα Black Hawk


Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Τα λεγόμενα του ΥΕΘΑ Νικολάου Παναγιωτόπουλου για κάποια εξοπλιστικά προγράμματα που σχεδιάζονται, στην χθεσινή του ομιλία στην Βουλή, προκάλεσαν επιμέρους απορίες και σύγχυση. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε δύο προγράμμα που απασχολούν την στρατιωτική ηγεσία και σχετίζονται με σχετικά αιτήματα εκδηλώσεως ενδιαφέροντος, που έχουν απευθυνθεί προς την αμερικανική πλευρά. Ο υπουργός συνέδεσε τα δύο προγράμματα με την διαδικασία παραχωρήσεως από τα αμερικανικά πλεονάσματα (EDA) όμως το ένα εξ αυτών, δεν μπορεί να τελεσφορήσει δι’ αυτής της οδού.
Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στην προοπτική αποκτήσεως ελικοπτέρων Black Hawk. Όπως έχουμε αναφέρει προσφάτως, η επίσημη απάντηση που έχει δοθεί από αμερικανικής πλευράς αποτυπώθηκε σε σχετική επιστολή της 21ης Δεκεμβρίου 2021 της Υφυπουργού Στρατού αρμοδίου για Διεθνείς Εξαγωγές και Συνεργασία Elizabeth Wilson.
14.5.22

Ερντογάν: Επιχειρεί να εκβιάσει τη Δύση μέσω Σουηδίας και Φινλανδίας – Τα F-16 και το «παζάρι» του Σουλτάνου



Ευκαιρία για ένα ακόμα «παζάρι» φαίνεται ότι βρήκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με αφορμή την πρόθεση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ο «Σουλτάνος» βρήκε ευκαιρία προκειμένου να επωφεληθεί η Τουρκία.

Ο τούρκος πρόεδρος εκμεταλλεύεται στο έπακρο το γεγονός πως προκειμένου να ενταχθούν τα δύο κράτη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία απαιτείται ομοφωνία των συμμάχων.

Το παζάρι που επιχειρεί να «στήσει» ο Ερντογάν
14.5.22

Ντόμινο” εξελίξεων: Η Νότια Οσετία προκήρυξε δημοψήφισμα για την ένωσή της με τη Ρωσία



Ο «πρόεδρος» της αποσχισθείσας από τη Γεωργία επαρχίας της Νότιας Οσετίας ανακοίνωσε απόψε ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα στις 17 Ιουλίου με το ερώτημα της ένωσης της περιοχής με τη Ρωσία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό Tass.

Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας μετά τον πόλεμο-αστραπή με τη Γεωργία, τον Αύγουστο του 2008. Παρέχει οικονομική στήριξη στις δύο περιοχές, πρόσφερε τη ρωσική υπηκοότητα στους κατοίκους τους, ενώ χιλιάδες στρατιώτες σταθμεύουν εκεί.

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
14.5.22

Ιωάννης Μάζης: Η Λεόντιος συμφωνία με τις ΗΠΑ που δεν είναι για να επιχαίρει η Ελλάδα

 

"Λεόντιος συμφωνία με τις ΗΠΑ που δεν μπορεί να επιχαίρει η Ελλάδα για αυτά που κέρδισε"
Ο καθηγητης θεωρεί ότι η κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, μπορούσε να γίνει μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπου ιδίως για την άκρως προκλητική στάση της Τουρκίας, θα λαμβάνονταν ρητές δεσμεύσεις αναστροφής της.
14.5.22

Ι. Μάζης: Δωράκι στον Ζελενσκι για να τινάξει στον αέρα την ΕΕ

 

14.5.22

Η «χαμένη» νέα γενιά της Ελλάδας, μας «ξανασυστήνεται»…


Αυτό που πολλές φορές ορίζουμε ως «χαμένη γενιά» αναδεικνύει νέα έρευνα της Eurostat, που δόθηκε στη δημοσιότητα, αποτυπώνοντας το άνισο βάρος που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι με αριθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους νέους χωρίς πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση (Νο Employment, Education, Training – ΝΕETs) για το 2020, η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ε.Ε. με ποσοστό 25,9%, πίσω μόνο από την Ιταλία (29,4%).

13.5.22

Η ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ….ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΛΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ …

  


 

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

 

Σχετικά με ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ… και πάλι η Ελλάδα το κύριο  πρόβλημα του νεοθωμανού Ερντογάν: «Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις σχετικά με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, όμως δεν έχουμε θετικές σκέψεις για το ζήτημα. Διότι οι προηγούμενες διοικήσεις σχετικά με το ΝΑΤΟ, έκαναν ένα λάθος σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και ξέρετε τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία αφού παίρνει απο πίσω της και το ΝΑΤΟ. Ως Τουρκία δεν θέλουμε να κάνουμε ένα δεύτερο λάθος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο ευρωβουλευτής λοιπόν Γκι Φερχόφστατ και άλλοι, που αργά αφυπνίσθηκαν όσον αφορά τον διεθνή ταραξία Τουρκία, που ανέκαθεν απειλεί, εισβάλλει σε ξένα εδάφη, παραβιάζει ξένες ΑΟΖ και FIR, χαρακτήρισαν τώρα «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα σώπασε ….