Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 4.11.22

Θεσσαλονίκη: Διά παντός αποβολή τεσσάρων μαθητών ύστερα από άγρια συμπλοκή σε ιδιωτικό κολέγιο [videos]

 

Αντιπαράθεση μεταξύ δύο μαθητών του Κολεγίου Δελασάλ στη Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε στις 25 Οκτωβρίου και κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες, εξελίχθηκε σε συμπλοκή εντός της αυλής του Λυκείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός, από τέσσερις άλλους μαθητές που ενεπλάκησαν, όταν ξεκίνησε ο διαπληκτισμός.

Στο τοπικό αστυνομικό τμήμα έγινε αναφορά του περιστατικού, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί έγκληση από καμία πλευρά, ούτε κινήθηκε αυτεπάγγελτη έρευνα.

4.11.22

Η Χαμάς διχάζει με το καλημέρα τον Ερντογάν και τον Νετανιάχου: Το μεγαλύτερο “αγκάθι” που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα… (video)



 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, που κτυπά ανελέητα το Ισραήλ, εξελίσσεται στο μείζον ζήτημα στις σχέσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ, και μάλιστα η «κόντρα» ξεκίνησε πριν από την πραγματοποίηση των εκλογών, που κέρδισε ο συνασπισμός, του οποίου ηγείται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ ήχησαν οι σειρήνες που προειδοποιούν για την εκτόξευση πυραύλων, σε πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Οι σειρήνες ήχησαν στις πόλεις Ein HaShlosha, Kissufin και Nirim και σήμαναν στρατιωτικό συναγερμό.

4.11.22

Αν οι κορβέτες αποφασιστούν έως το τέλος του χρόνου, ποιο το μέλλον της αναβάθμισης των φρεγατών ΜΕΚΟ;



 ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ//HELLAS JOURNAL

Μπορεί να έγινε γνωστό πριν λίγα 24ωρα, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πρόγραμμα των κορβετών, αλλά αυτό σε κάθε περίπτωση, αν δεν λυθεί το θέμα των Ελληνικών ναυπηγείων, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εκκινήσει.

Αυτό σημειώνουν στρατιωτικές πηγές αναφερόμενες στη νεότερη «ναυμαχία» των κορβετών, κατά την οποία οι μνηστήρες του Πολεμικού Ναυτικού επιδιώκοντας μια θέση γι’ αυτούς στον ισχυρότατο Ελληνικό στόλο, υπόσχονται νέα δεδομένα σε αυτό τον αγώνα που δεν έχει σταματήσει και που οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται παρά την ολοκλήρωση της επιχειρησιακής αξιολόγησης από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο.

4.11.22

Τρομακτικής σημασίας και συνεπειών(;) δήλωση Μπάιντεν: «Σύντομα θα απελευθερώσουμε το Ιράν»



 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε χθες, Πέμπτη, «να απελευθερώσει το Ιράν» και πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και εβδομάδες σύντομα θα καταφέρουν να απελευθερωθούν.

«Μην ανησυχείτε, θα απελευθερώσουμε το Ιράν. Θα απελευθερώσουν τους εαυτούς τους αρκετά σύντομα», τόνισε ο Μπάιντεν στη διάρκεια προεκλογικής του εκστρατείας στην Καλιφόρνια, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι που κρατούσαν πανό υπέρ των Ιρανών διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις ενέργειες που σκοπεύει να αναλάβει, στη διάρκεια της ομιλίας του στο MiraCosta College κοντά στο Σαν Ντιέγκο.

4.11.22

Άλλαξε ο Πρωθυπουργός τη θέση του για την ΑΟΖ; Επιτέλους τώρα στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στα κοιτάσματα της Κρήτης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α), συνομιλεί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen (Δ), κατά τη διάρκεια του Western Balkans Summit 2022, στο Βερολίνο, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, DATI BENDO


 Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Δένδιας είχαν, μέχρι πρόσφατα, απαγορεύσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στις θάλασσές μας, αλλά ξαφνικά άλλαξαν γνώμη!

Πώς να ξεχάσουμε την δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στο Arab News:

«Το Αιγαίο είναι ένας παράδεισος στη γη. Η Ελλάδα δεν σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να γίνει χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Δεν σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε κόλπο του Μεξικού.»

3.11.22

Παρολίγον θερμό επεισόδιο στη Σάμο, βγήκαν τα όπλα (νεότερες πληροφορίες)

 Μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο έφτασαν το πρωί της Τρίτης λιμενικό σώμα και τουρκική ακτοφυλακή ανοικτά της Σάμου, όπως προκύπτει από νεότερες πληροφορίες που περιήλθαν εις γνώσιν της «Καθημερινής».

Με αφορμή την αμφισβήτηση, από το πλήρωμα τουρκικού σκάφους, της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, τα στελέχη των δύο σωμάτων βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους και με τα όπλα ανά χείρας, αναμένοντας εντολή να τα χρησιμοποιήσουν, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Τα γεγονότα, όπως τα περιγράφουν τα στελέχη του Λιμενικού, επιβεβαιώνει σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» και το πλήρωμα ιταλικού σκάφους που επιχειρούσε στην περιοχή για λογαριασμό του ευρωπαϊκού οργανισμού Frontex.

3.11.22

Κέρδισε τις εκλογές στο Ισραήλ ο Νετανιάχου


 Καθαρός νικητής των εκλογών στο Ισραήλ είναι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα. Ο συνασπισμός του κερδίζει 64 από τις 120 έδρες της Βουλής. 

Ο σημερινός πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ ήδη μίλησε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εκλογές.

3.11.22

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Έρχεται η κακοκαιρία «ΕVA»

 

Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «EVA» δημιουργεί βαρομετρικό

χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί
νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν
τη χώρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι μετεωρολόγοι Κολυδάς και Μαρουσάκης είχαν προειδοποιήσει για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

3.11.22

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο» Ν. Σαρρής.

 

(Εν συνεχεία σχετικής είδησης που δημοσίευσαν πανηγυρικά τα τουρκικά ΜΜΕ και αναδημοσίευσε η συνεργαζόμενη έγκυρη ιστοσελίδα EFENPRESS, με εύστοχο σχόλιο, προσθέτω.....)

«Aρχαία τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι, που συνεχίζουν την ιστορική διαστρέβλωση σε μια προσπάθεια να αναδείξουν αρχαιολογικούς χώρους ως Τουρκικούς στην σημερινή επικράτεια της Τουρκίας, δηλαδή την «Ελληνική» Μικρά Ασία…                                                                                                        

Θυμο-γράφημα του Αντώνη Αντωνά.

Από Τουρκικά Μ.Μ.Ε.                                                                                                 Συγκεκριμένα σε βίντεο και σχετική «πανηγυρική» ανακοίνωση, που ανέβασε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu  και όχι μόνο, αναφέρεται «Περισσότερα από 4.500 αντικείμενα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών «στην αρχαία *τουρκική πόλη της Λαοδίκειας», η οποία βρίσκεται στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».

3.11.22

Η Επιτροπή Ελληνισμού επεκτείνεται στην Ομογένεια – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου περιοδεύει στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει τους Ομογενείς μας σχετικά με τoυς σκοπούς και τις δράσεις του εθνικοπατριωτικού Σωματείου «Επιτροπή Ελληνισμού».
3.11.22

Να καταργήσουμε ΑΜΕΣΑ τους όρους «παιδεραστής - παιδόφιλος»

   


                       Προτείνει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες που φέρνουν δάκρυα στα μάτια και φουντώνουν τα αισθήματα οργής στις ψυχές των Ελλήνων και των Ελληνίδων αλλά και στην ψυχή του πλέον «χοντρόπετσου» συναισθηματικά συμπολίτη μας στο θέμα κατά εξακολούθηση βιασμού του σώματος και της ψυχής της 12χρονης παιδίσκης στην Αττική από εκατοντάδες ώριμους στην ηλικία συμπατριώτες μας…

     Οι αναφορές σε «παιδόφιλους» και «παιδεραστές» δύο όρων που προέρχονται από την αρχαία Ελληνική γλώσσα και όπως χιλιάδες άλλες λέξεις υιοθετήθηκαν σε όλες τις γλώσσες του Πλανήτη με οδηγούν στη σημερινή μου ΠΡΟΤΑΣΗ/ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ/ΠΡΟΚΛΗΣΗ στη Βουλή των Ελλήνων και στην Ακαδημία Αθηνών:

3.11.22

ΤΟ "ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ" ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ !!! -Καταγγελία αναγνώστη μας

 


Γεια σας

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι επικοινώνησα σήμερα ( 3/11/22) με  τον Όμιλο MD MEDICAL  που ευρίσκεται στην οδό Ίωνος Δραγούμη 28, στη Θεσσαλονίκη. (τηλ 2310542220)

Ζήτησα να κάνω δύο υπερήχους, με παραπεμπτικό του ΕΟΠΠΥ (προβλεπόμενο κόστος συμμετοχής μου  2,48 ευρώ).

Έλαβα την απάντηση από την υπάλληλο, ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ραντεβού για εξέταση με παραπεμπτικό του ΕΟΠΠΥ και αν επιθυμώ, αυτό μπορεί να γίνει το...Δεκέμβριο (!) αν όμως θέλω να κάνω την εξέταση ιδιωτικά, αυτή μπορεί να γίνει άμεσα (!!!) και το κόστος συνολικά θα είναι 90 ευρώ!!!

3.11.22

Οι 243 νύχτες αϋπνίας του Ταγίπ Ερντογάν: Οι δημοσκοπήσεις τον αναγκάζουν να μην κοιμάται, πάει για ιστορική ήττα…



 Τo Gatestone Institute δημοσιεύει άρθρο του Burak Bekdil για την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία  και για αποτελέσματα δημοσκοπήσεων  με εκτιμήσεις εκλογικής δύναμης των κομμάτων.

Τίτλος του αρνητικού άρθρου για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν: Turkey: 243 Sleepless Nights for Erdogan (Τουρκία: Οι 243 νύχτες αϋπνίας τον Ταγίπ Ερντογάν).

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Yöneylem, το 63% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Τουρκία έχει «κακή διακυβέρνηση» και το 58,7% λέει ότι «δεν θα ψήφιζε ποτέ τον Ερντογάν (Erdogan)». Μόνο το 33,3% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Erdogan, ενώ το 55,6% δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης.

3.11.22

Τα όργανα άρχισαν: Ο Μητσοτάκης κρύβεται από την επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου καθώς το σκάνδαλο των υποκλοπών παίρνει νέες διαστάσεις

 

Του Νίκου Λακόπουλου

Mε την αντιπροσωπεία της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα να έχει ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο τελευταίος κυριολεκτικά κρύβεται στέλνοντας τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη στη θέση του, αλλά μάλλον έτσι δυσκολεύει την θέση του.

Όπως γράφει ο Economist, η απροθυμία της κυβέρνησης για συνάντηση με την PEGA εγείρει υποψίες πως είναι μπλεγμένη στις παρακολουθήσεις και τονίζει πως αν βρεθούν στοιχεία για εμπλοκή της τινάζονται στον αέρα οι πιθανότητες νίκης Μητσοτάκη στις εκλογές.

3.11.22

Ποια μύγα τσίμπησε τον Ταγίπ Ερντογάν; Θέλει, λέει, να διατηρήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ… Τον κ. Νετανιάχου τον ρώτησε; (video)



 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Και ξαφνικά ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν «αγάπησε» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μαζί με τους ηγέτες των άλλων δεξιών κομμάτων είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στο Ισραήλ.

Γνωρίζοντας πλέον ότι ο ηγέτης της Ισραηλινής Δεξιάς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ερντογάν έσπευσε να του στείλει …«κλάδο ελαίας» και να «προδώσει» στο άψε-σβήσε την προηγούμενη ηγεσία της χώρας, η οποία ξέχασε τις ύβρεις περί «ναζιστικού κράτους» που εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον του Ισραήλ και έτρεξε να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Άγκυρα.

3.11.22

Η δήλωση-αίνιγμα για τους αγωγούς από τη Λιβύη στην Ελλάδα και την Αίγυπτο: Βάζει φωτιά και στον Χαφτάρ η συμφωνία με τον Ερντογάν

 

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Liberal

Διευρύνεται το χάσμα στο εσωτερικό της Λιβύης με αφορμή την προσπάθεια της Τουρκίας να μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο και να ελέγξει τους ενεργειακούς πόρους της με όχημα την κυβέρνηση Ντμεϊμπά, καθώς ευθέως ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης στρατηγός Χαφτάρ προειδοποίησε ότι αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας υπάρχει ο κίνδυνος στρατιωτικής εμπλοκής.

Μιλώντας στην πόλη Αλ Ζούφρα καταδίκασε στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Ντμπεϊμπά με την Άγκυρα, συγκρίνοντας την Τουρκία με την Οθωμανική Αυτοκρατορία με χαρακτηρισμούς ότι πρόκειται για μια δύναμη «οπισθοδρομική, καταπιεστική και μισητή».

3.11.22

Νέα πρωτιά στις Ελληνοαμερικανικές αρματομαχίες στο Πετροχώρι της Ξάνθης: Εκεί όπου η παρουσία της αστερόεσσας εξοργίζει την Άγκυρα

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ HELLAS JOURNAL

Η Ελληνοαμερικανική άσκηση«Ολυμπιακή Συνεργασία» εκνεύρισε ιδιαίτερα τη γείτονα η οποία ως γνωστό προκάλεσε με τον δικό της τρόπο, «βαφτίζοντας» τα χωριά γύρο από το Πετροχώρι της Ξάνθης ως Τουρκικά.

Το Πετροχώρι ωστόσο αποτελεί σημείο αναφοράς της Ελληνοαμερικανικής συνεργασίας η οποία αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο. Και στα χωριά αυτά της Θράκης που η Τουρκία διαρκώς εγείρει αξιώσεις, η συνεργασία Ελλάδας και Αμερικής φαίνεται πως κρατά σε εγρήγορση την Άγκυρα.

2.11.22

Κοσμογονία στον ελληνικό στρατό! Έρχονται 40-50 ελικόπτερα UH-60Α για τον ελληνικό στρατό λόγω αντικατάστασης των UH-1



 Είναι σε πολύ κατάσταση αναφέρουν πηγές στις ΗΠΑ-Τα ελικόπτερα αυτά μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα μέσω EDA, όπως ήρθαν τα Kiowa Warrior

Σύμφωνα με πηγή στις ΗΠΑ, “η Ελλάδα θα παραλάβει σε πάρα πολύ κατάσταση 40-50 ελικόπτερα UH-60 BlackHawk.

Ο υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ετοιμάζεται πρόταση για την απόκτηση ελικοπτέρων UH-60 που θα αντικαταστήσουν τα παλιά UH-1.

2.11.22

Κλιμακώνεται η ένταση στο Κόσοβο: Σε ετοιμότητα ο σερβικός στρατός

 

Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού έθεσε τα στρατεύματά της στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο η Σερβία, καθώς αναζωπυρώνεται η διαμάχη σχετικά με τις πινακίδες αυτοκινήτων που απειλεί να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ των δύο «βαλκανικών εχθρών».

Νωρίτερα, οι αρχές προειδοποίησαν τα μέλη της σερβικής μειονότητας που ζει στο Κοσσυφοπέδιο, πρώην επαρχία της Σερβίας, να αντικαταστήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους με πινακίδες Κοσόβου. Οι προειδοποιήσεις ήρθαν παρά τις εκκλήσεις των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναβάλουν οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση.

2.11.22

Καμία σχέση! Απολύτως…

 

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η Συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ τους -με κάποιο “συμβιβασμό” ανάμεσά τους- αποτελεί “πρόκριμα” για αντίστοιχη οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Αλλά δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ σχέση ανάμεσα τους!
Καμία απολύτως…
Κι αφού πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις διμερών διαφορών, δεν μπορεί η μια να αποτελέσει “προηγούμενο” για την άλλη…

2.11.22

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ»

ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΣΧΟΛΑΖΟΝΤΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ

Αγίου Ανδρέου, 68 - 251 00  ΑΙΓΙΟΝ

 

Τηλ. - Fax: 26910 60 450 



ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


Αἴγιον, 1η Νοεμβρίου 2022


Σήμερα καί περί ώραν 12ην μεσημβρινήν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ, ἄνευ προειδοποιήσεως καί ὅλως ἰδιωτικῶς, εἰς ἔνδειξιν τῆς πατρικῆς του ἀγάπης, ἐπισκέφθηκε τούς Υγειονομικούς, οἱ ὁποῖοι ἀπό τοῦ μηνός Φεβρουαρίου τοῦ τρέχοντος ἔτους διημερεύουν καί διανυκτερεύουν εἰς τό πεζοδρόμιον ἔξω ἀπό τό Ὑπουργεῖον Ὑγείας! 

2.11.22

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης δεν δικαιούται να υπογράφει μακροπρόθεσμες διεθνείς συμφωνίες, όπως το μνημόνιο με την Τουρκία,



 Στην ίδια γραμμή με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εμφανίζεται να κινείται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσον αφορά τις δύο συμφωνίες που υπέγραψε η Τουρκία με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης. Το Συμβούλιο Ασφαλείας εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την αντίθεσή του στα τουρκολιβυκά μνημόνια, αναφέρθηκε στο άρθρο 6 του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF), το οποίο δεν επιτρέπει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να υπογράφει τέτοιου είδους συμφωνίες. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης οφείλει, με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, να μην υπογράφει νέες συμφωνίες που διαταράσσουν τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας ή επιφέρουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις για αυτή.

2.11.22

Αρχαία τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν κτίστηκαν αυτές οι πόλεις- αριστουργήματα, οι τουρκομογγόλοι πηδούσαν από κλαρί σε κλαρί και από δέντρο σε δέντρο τρώγοντας ...μπανάνες.(ζητούμε συγνώμη από τους πίθηκους, αν τους προσβάλλαμε με τη παρομοίωση αυτή)
Juan


«Aρχαία... τουρκική πόλη» βάφτισαν την Λαοδίκεια οι Τούρκοι που συνεχίζουν την ιστορική διαστρέβλωση σε μια προσπάθεια να αναδείξουν αρχαιολογικούς χώρους στην σημερινή επικράτεια της Τουρκίας .

Συγκεκριμένα σε βίντεο που ανέβασε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu  αναφέρει «Περισσότερα από 4.500 αντικείμενα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφών στην αρχαία τουρκική πόλη της Λαοδίκειας, η οποία βρίσκεται στον Δοκιμαστικό Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO».

2.11.22

Τουρκοσειρές: Τέλος … μέχρι νεοτέρας!

Οι τουρκοσειρές τζάμπα πράγμα στις οποίες είναι εθισμένοι ορισμένοι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μας τέλειωσαν – τουλάχιστον για φέτος

Από συστάσεως του Παρατηρητηρίου Διαφημίσεων σε τουρκοσειρές της Ελληνικής τηλεόρασης, τον Απρίλιο του 2020, μόνο τρεις από τους επτά πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας υπέκυψαν στον πειρασμό του τζάμπα-πράμα μεταδίδοντας τουρκική γλώσσα, επιδεικνύοντας τουρκική σημαία και κάνοντας τουρκική προπαγάνδα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

2.11.22

Εάν επανέλθει στην εξουσία ο Νετανιάχου θα αλλάξει τις πολιτικές που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο και την κατοχική Τουρκία…

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Εάν τα πραγματικά αποτελέσματα των εκλογών στο Ισραήλ, δεν διαφέρουν από τους αριθμούς των exit polls των ισραηλινών τηλεοπτικών καναλιών, τότε θα ομιλούμε για τη μεγαλύτερη επιστροφή στην πολιτική ιστορία του Ισραήλ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα ξαναγίνει Πρωθυπουργός του Εβραϊκού Κράτους, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, αλλά και την ανατολική Μεσόγειο, κατά την οποία η παλαιστινιακή αντίσταση δυναμώνει επικίνδυνα για το Ισραήλ.

Η κυβέρνηση του Γιαϊρ Λαπίντ θεωρείται «νεοφιλελεύθερη» για την ακροδεξιά στο Ισραήλ, η οποία και ενισχύθηκε σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου, που έγιναν μετά τη ψηφοφορία και όταν οι ψηφοφόροι εγκατέλειπαν τις κάλπες και δεν είχαν λόγο να μην ομολογούν τις επιλογές τους.

2.11.22

Υπολογισμοί για 5μηνη παράταση στη “ναυμαχία” για τις τέσσερις νέες κορβέτες: Η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης της Ελευσίνας και το σκάκι των μνηστήρων…

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι το πρόγραμμα απόκτησης τεσσάρων νέων κορβετών πρέπει να συνδυαστεί απαραιτήτως με την “ανάσταση” των Ελληνικών ναυπηγείων και τα πλοία αυτά να είναι κατασκευασμένα από Ελληνικά χέρια. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό
 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ HELLAS JOURNAL

Το πακέτο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας κατατίθεται στη δικαιοσύνη, η οποία καλείται να αποφανθεί για τη νομιμότητά του.

Τόσο οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων, που χρόνια τώρα περνούν τον δικό τους Γολγοθά, όσο και το Πολεμικό Ναυτικό, είναι υποχρεωμένοι να αναμείνουν τη γνωμοδότηση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πιθανώς να χρειαστεί περίπου 5 μήνες, ίσως και λίγο παραπάνω, έως ότου αποφασίσει αν υπολογίσει κανείς και τις «τεχνικές λεπτομέρειες» που θα υπάρξουν στη συνέχεια.

2.11.22

Καταγγελίες για ζημιές στην Αγία Σοφία: «Ξύνουν τους τοίχους και τρώνε τα επιχρίσματα ως ευλογία - Να κηρυχθεί μνημείο εν κινδύνω»:



Η Αγία Σοφία πρέπει να κηρυχθεί μνημείο εν κινδύνω, επισήμανε ο γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με την εκπρόσωπο του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, Berta de Sancristóbal, στην έδρα της, στο Παρίσι.

 «Η βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δεν είναι μόνο προσβολή προς την ιστορική αλήθεια, συνιστά μια ευθεία απειλή για το μνημείο. Η Αγία Σοφία πρέπει να κηρυχθεί μνημείο εν κινδύνω. Γι' αυτό ακριβώς ενημέρωσα την εκπρόσωπο του Κέντρου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO για τις καταστροφές που υφίσταται το μνημείο, μετά τη μετατροπή του σε τζαμί και καταγγέλλονται πια ευθέως και από θεσμούς και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας.

2.11.22

Γιατί οι ΗΠΑ δεν θέλουν την Ελλάδα πυραυλική δύναμη

  

01

 Η στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας θυμίζει επικίνδυνα τον τρόπο που αντιμετωπίζουν το Ισραήλ και τις πετρελαιομοναρχίες του Κόλπου, που και το μεν και οι δε είναι σύμμαχοί τους. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ και το Κατάρ αποτελούν μακράν τον καλύτερο πελάτη των αμερικανικών εταιρειών αεροδιαστημικού και πολεμικού υλικού.

Ήταν αυτοί που κράτησαν ζωντανή την αμερικανική πολεμική βιομηχανία στα “πέτρινα χρόνια” μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν και τον εγκλωβισμό των ΗΠΑ στον “Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας”. Εντούτοις, οι Αμερικανοί προσφέρουν στις χώρες αυτές μόνο τα οπλικά συστήματα που δεν ενοχλούν το Ισραήλ.

1.11.22

Παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στη Σάμο (video)


 Σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά σκάφους του λιμενικού σώματος, προέβη σήμερα τουρκική ακταιωρός, η οποία εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Σάμου προκειμένου να περισυλλέξει μία σορό, μετά τηn ανατροπή σκάφους με μετανάστες. 

1.11.22

18ο open Κύπελλο Θερμαϊκού 29/30-10-2022 (βίντεο)


Του συνεργάτη μας, Γιώργου Νικολαΐδη


Με σύμμαχο τις άριστες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε ο διήμερος ιστιοπλοϊκός αγώνας από τον ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΑΚΤΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ και  σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου

Θερμαϊκού. Αφιερωμένος στην μνήμη του διεθνώς διακεκριμένου αθλητή μας Στράτου Κοσμόγλου καθώς και στη γενέθλια μέρα της Περαίας, συνεχίζοντας μια παράδοση 27 χρόνων.

1.11.22

Τουρκία: Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και «ξάφνιασμα» για την απόφαση της Αιγύπτου να διακόψει τις διμερείς συνομιλίες

 

Ο στόχος της Άγκυρας να αφήσει μόνο την Αθήνα στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης δεν φαίνεται να προχωράει μετά την «εκκωφαντική» ανακοίνωση του Καΐρου - Βαριές κατηγορίες κατά της Ελλάδας από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

του Παναγιώτη Σαββίδη

Την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά της Αθήνας, «μουδιασμένη» εμφανίζεται η Άγκυρα, από την «βροντερή» απόφαση του Καΐρου να διακόψει κάθε συνομιλία προς εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Το τελευταίο διάστημα η τουρκική ηγεσία είχε επενδύσει πολλά στην επαναπροσέγγιση με την Αίγυπτο, η οποία κατέχει βασικό ρόλο στα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου, σε μια προσπάθεια να κλείσει μέτωπα στην περιοχή, αφήνοντας στο «κάδρο» μόνο την Ελλάδα.
1.11.22

Επιτέλους, έφτασε η ώρα της τιμωρίας των μπράβων του Ερντογάν: ΔΕΝ πουλήθηκε στους Τούρκους η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ (video)

 

File Photo: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έχει βγει από το προεδρικό αυτοκίνητο και ετοιμάζεται να εισέλθει στην πρεσβευτική κατοικία. Δευτερόλεπτα πριν είχε δώσει την εντολή για το κτύπημα. Φωτογραφία via You Tube, VOA

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Παρακολουθούμε αυτή την υπόθεση από τις 16 Μαϊου 2017, όταν δηλαδή σημειώθηκε η φρικτή επίθεση των ανδρών ασφαλείας του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον διαδηλωτών κουρδικής και αρμενικής καταγωγής, που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία, στο παρκάκι ακριβώς απέναντι από την πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας.

Η κατοχική δύναμη έδωσε μεγάλο αγώνα από τότε, με επιφανείς Αμερικανούς νομικούς, για να κλείσει την υπόθεση. Διότι γνωρίζει πως οι συνέπειες θα είναι βαριές, εάν την χάσει. Ο Ερντογάν τηλεφώνησε πολλές φορές στον τότε πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ από τον οποίο απαίτησε να παρέμβει. Δεν γνωρίζει φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη στην Αμερική είναι ανεξάρτητη. Δεν είναι Τουρκία, όπου ο ίδιος βγάζει και τις …ποινές, άμα λάχει!

1.11.22

Συνελήφθη ο βιαστής της 34χρονης στο Παλαιό Φάληρο: Στα χέρια της ΕΛΑΣ μετά από συνεργασία με τις αλβανικές αρχές




Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται ο 45χρονος άνδρας που είχε βιάσει στο Παλαιό Φάληρο μια 34χρονη γυναίκα και είχε αποπειραθεί να βιάσει στην ίδια περιοχή άλλη μια γυναίκα ηλικίας 24 ετών.

Τον καταζητούμενο συνέλαβαν οι αλβανικές Αρχές και τον παρέδωσαν στις 02:30 της Τρίτης στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες είχαν ενημερώσει ότι βρίσκεται στην Αλβανία και είχαν ζητήσει την συνεργασία της γειτονικής χώρας.

Ο συλληφθείς βρίσκεται ήδη στη ΓΑΔΑ και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

1.11.22

Σε πλήρη εξέλιξη ο «Εθνικός Ηνίοχος», τα μπλε φτερά έχουν ήδη σκεπάσει το Αιγαίο και προκαλούν σύγχυση στους Τούρκους [photo gallery]

Όπως και στον καθιερωμένο “Ηνίοχο” που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς ως αεροπορική άσκηση στην Γηραιά Ήπειρο, έτσι και ο “Εθνικός Ηνίοχος” ξεκινά από την σχεδίαση των πολύπειρων μηχανικών και αεροπόρων του ΚΕΑΤ και του Σχολείου Όπλων Τακτικής, ενός σχολείου εφάμιλλο του γνωστού Top Gun. ΠΗΓΗ: Πολεμική Αεροπορία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ HELLAS JOURNAL


Από το Καστελόριζο έως τα Διαπόντια νησιά και από την Γαύδο μέχρι το τριεθνές στον Έβρο. Αποστολές που περιλαμβάνουν 40+ μαχητικά αεροσκάφη, σκεπάζουν το εύρος του FIRΑθηνών και στέλνουν ταυτόχρονα διπλό μήνυμα στη γείτονα, πως η διαθεσιμότητα των «μπλε φτερών» παραμένει ανεξάντλητη και παράλληλα ότι η αποστολή της αεροπορικής υπεροχής είναι δεδομένη για την Πολεμική Αεροπορία η οποία δεν σκοπεύει να την χαρίσει σε κανέναν στην περιοχή.

Ο λεγόμενος και «Εθνικός Ηνίοχος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και κάποιες ημέρες, αναμένεται δε να ολοκληρωθεί λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας.
1.11.22

Να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16 της Τουρκίας στο νομοσχέδιο NDAA ζητά με επιστολή του ο βουλευτής Κρις Πάπας



 Με μια επιστολή στις Επιτροπές Αμυντικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Κρις Πάπας ζητάει να διατηρηθεί η τροπολογία για τα F-16 στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA). Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη τροπολογία βάζει περιορισμούς στην Τουρκία για την απόκτηση των F-16 με στόχο να διασφαλιστεί ότι τα αμερικανικά μαχητικά δεν θα χρησιμοποιηθούν για υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου. Στην επιστολή του, ο Κρις Πάπας υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις είναι λογικές και λειτουργούν τόσο προς συμφέρον των ΗΠΑ όσο και του ΝΑΤΟ.

1.11.22

Ανιχνεύοντας τέσσερα θεμελιακά κίνητρα της συμπεριφοράς μας



        Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Σε μια σύνθεση θεωρίας, εμπειρικών ερευνών και εμπειριών τέσσερες έννοιες, η αναγνώριση, η ανταπόκριση, η ασφάλεια και οι νέες εμπειρίες, προσφέρουν ένα χρήσιμο ερμηνευτικό πλαίσιο των κινήτρων της συμπεριφοράς μας, με την παραδοχή ότι, μολονότι διαφέρουμε ως άτομα, έχουμε τον κοινό παρονομαστής της ανθρώπινης φύσης…

Η αναγνώριση

    Η ανάγκη της αναγνώρισης ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μέσα στην οικογένεια, ιδίως όταν συνυπάρχουν ένα ή περισσότερα αδέλφια ή αδελφές, συνεχίζει με περισσότερη ένταση στα παιδικά και εφηβικά χρόνια, και γίνεται σημαντικό κίνητρο συμπεριφοράς στις πιο ώριμες ηλικίες.