Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 16.9.23

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ: Συνοπτική ενημέρωση για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο ελληνικό σχολείο

Ξέχασαν τους...βρεφονηπιακούς Σταθμούς !!!
ΑΛΕΞ
 


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

(ΣΧ. ΕΤΟΣ 2023-2024)

ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ;


Εἶναι ἕνα διεθνὲς ὁλιστικὸ ἰδεολογικὸ ρεῦμα-σύστημα παγκοσμιοποίησης κοινωνιῶν καί πολιτῶν.

ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ;

Ἡ σεξουαλικὴ διαπαιδαγώγηση εἶναι ἄρρηκτα ἐνταγμένη στὰ Ἐργαστήρια Δεξιοτήτων (ΕΔ) πού καλλιεργοῦν τὶς δεξιότητες τοῦ 21ου αἰώνα. (Ντορέττα Ἀστέρη, Σύμβουλος Α΄ τοῦ Ἰνστιτούτου Ἐκπαιδευτικῆς Πολιτικῆς [ΙΕΠ])
16.9.23

ΔΕΘ: Οι τρεις άξονες της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα απευθύνει σήμερα στις 20:00 ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

Η οικονομία αναμένεται να καταλάβει δεσπόζουσα θέση και στη φετινή ομιλία του πρωθυπουργού, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο κλίμα των τελευταίων ημερών. Για αυτό, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα Σάββατο τη συμπρωτεύουσα συνοδευόμενος μόνο από ελάχιστους υπουργούς καθώς σε καμία περίπτωση η παρουσία του εκεί δεν θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, όπως στο παρελθόν.
16.9.23

Απόφαση-"σταθμός" η υλοποίηση της "Ινδοευρωπαϊκής διαδρομής" - Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Ελλάδας, εκτός σχεδιασμού η Τουρκία


 Το Αιγαίο πλέον αναγορεύεται σε Αρχιπέλαγος παγκόσμιας γεωπολιτικής σημασίας για τα συμφέροντα Ινδίας, Ισραήλ, ΕΕ και ΗΠΑ, κάτι το οποίο πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν στις συνομιλίες με τους Τούρκους για την εξομάλυνση των σχέσεων μας που έπονται

Η γεωγραφία της οποίας "όμηροι" είναι όλα τα κράτη ανεξαρτήτως της ισχύος τους, αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες που εδράζεται η πολιτική τους. 

Ο Κινέζικος δρόμος του μεταξιού και η Ινδοευρωπαϊκή διαδρομή

Στην παρούσα φάση ο Κινεζικός δρόμος του μεταξιού και οι τρείς (3) κύριες οδεύσεις του που άγουν από την Κίνα στην ΕΕ, αποτελεί το κύριο γεωπολιτικό όραμα του Πεκίνου, επιχειρώντας να διαμορφώσει την πολιτική κρατών που βρίσκονται  σε αυτές.

16.9.23

Κύπριοι και Αμερικανοί κομάντος πλάι-πλάι- Η ΤΑΜΣ «PROTEAS – 2/23» στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της Κύπρου (Βίντεο) Η ΤΑΜΣ «PROTEAS – 2/23», πραγματοποιήθηκε σε πεδία ασκήσεων και βολών, τόσο στο χερσαίο όσο και στο θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Από 19 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου 2023, συνδιοργανώθηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού (ΔΝ) της Εθνικής Φρουράς και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «PROTEAS – 2/23» που αφορούσε στη σχεδίαση και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

16.9.23

Μητσοτάκης, Nέα Υόρκη, ΟΗΕ - Ομογένεια... Τα ίδια, με τους ίδιους;;;


Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη, γιά την 78η γεν. Συνέλευση ΟΗΕ, άλλαξε ημερομηνίες, εξαιτίας των μεγάλων φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα.

Στο αρχικό πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί ως ημέρα άφιξης Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου '23 και την επόμενη ημέρα θα γινόταν η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν.

Επίσης, την Δευτέρα 18 Σεπ., είχε προγραμματιστεί να είναι σε δείπνο στο Μανχάτταν (7:00 μ.μ., Harvard Club), που θα παρέθεταν ''φορείς της Ομογένειας''.

16.9.23

ΥΠΕΘΑ: Ρύθμιση νομοθετικού πλαισίου προσλήψεων ΕΠΟΠ και ΟΒΑΑπάντηση ΥΕΘΑ Νίκου- Γεώργιου Σ. Δένδια σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 431/23-08-2023) με θέμα: «Οι συνεχείς αβλεψίες και αστοχίες της Πολιτείας αποδεικνύουν τις θολές προθέσεις της για τους Επαγγελματίες Οπλίτες των Ένοπλων Δυνάμεων και αδικούν κατάφωρα ικανά και καταρτισμένα στελέχη οπλιτών βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ).»
«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας και να μην έχουν υπερβεί το 28° έτος κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ). Ειδικά, οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και μόνον, θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 31° έτος της ηλικίας κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ στις ΕΔ.
16.9.23

Συνέντευξη Ντ. Μπακογιάννη για τα Ελληνοτουρκικά… Αναρωτιέται για την κυριαρχία μας, θάβει τους υδρογονάνθρακες και μας εξηγεί τί συνιστά για την ίδια “υποχώρηση”!

 

«Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Το έχουμε διαπιστώσει τρεις μήνες τώρα, μετά τους σεισμούς. Ένα παράθυρο ευκαιρίας που καταγράφεται μετά βεβαιότητας πάνω από το Αιγαίο. Ένα παράθυρο ευκαιρίας και στη ρητορική, η οποία δεν συγκρίνεται με των προηγούμενων ετών» επισημαίνει σε συνέντευξή της στην «Οικονομική Επιθεώρηση» η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Το 80%των Ελλήνων πιστεύει ότι, όταν ο Ερντογάν ήρθε και μίλησε για αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης, αυτό συνέβη για πρώτη φορά.
16.9.23

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν την επικείμενη εμφάνιση βορειοκορεατικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις


Η Βόρεια Κορέα θα προμηθεύσει τη Ρωσία με τα απαραίτητα όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συνάψει συμφωνία. Αυτές οι πληροφορίες παρασχέθηκαν στο Κίεβο από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.


Το Κίεβο θα πρέπει να προετοιμαστεί· σύντομα ο ρωσικός στρατός θα οπλιστεί με στρατιωτικό εξοπλισμό που παράγεται στη ΛΔΚ και οι οβίδες και οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας θα πέσουν βροχή στα κεφάλια των Ουκρανών στρατιωτών. Σύμφωνα με τη βρετανική MI6, ο Kim Jong-un υποσχέθηκε να προμηθεύσει τη Ρωσία με νέα βαριά KN-09 MLRS με νέους κατευθυνόμενους πυραύλους διαμετρήματος 300 mm ικανούς να πλήξουν στόχους σε εμβέλεια έως και 200 ​​km. Για κάποιο λόγο, οι Βρετανοί ονόμασαν αυτά τα MLRS «ανάλογα του HIMARS», όταν είναι μάλλον πιο κοντά στο ρωσικό MLRS «Smerch» και το κινεζικό A-100, που κατασκευάστηκε στη βάση του.
16.9.23

Σκληρό Βίντεο: Ουκρανοί στέλνουν Ρώσους αιχμάλωτους στρατιώτες σε ναρκοπέδιο για να το απενεργοποιήσουν-Απάνθρωπο έγκλημα πολέμου

 

Πηγή ανέφερε στην ρωσική κρατική υπηρεσία ενημέρωσης RIA Novosti πως στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έστειλαν αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες σε ένα ναρκοπέδιο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σημερινή αναφορά, Ουκρανοί στρατιώτες έστειλαν αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες σε ένα ναρκοπέδιο της ζώνης του πολέμου, σύμφωνα με πηγή της ρωσικής RIA Novosti.

16.9.23

Κάποιοι μιλούσαν πριν χρόνια για αυτά που βιώνουμε σήμερα... Κάποιο άλλοι ακόμη και σήμερα αρνούνται να τα δουνΕλευθέριος Ανδρώνης
Όσο ξεδιπλώνονται τα γεγονότα των χαλεπών καιρών μας, τόσο περισσότερο αναδεικνύεται το μέγεθος του κενού που άφησε πίσω του το άστρο της Ορθοδοξίας που ονομάζεται Αυγουστίνος Καντιώτης.
Ο ομολογητής Επίσκοπος, ο φλογερός ιεροκήρυκας, ο χαρισματικός προφήτης, ο πολυγραφότατος συγγραφέας και λόγιος, ο φιλάνθρωπος ποιμένας, η χρυσοστομική φωνή της Εκκλησίας, το ράσο που σκέπασε προστατευτικά όλη την Ελλάδα, η ψυχωμένη καρδιά του γένους, ο αντίλαλος του Κοσμά του Αιτωλού, του Προφήτη Ηλία, του Ιωάννη του Βαπτιστή, αυτός είναι ο πατέρας Αυγουστίνος.
16.9.23

Middle East Eye: Turkey and China nearing a nuclear power plant deal


Turkish energy minister says a deal to build a nuclear power plant in eastern Thrace is possible in months as no major issues remain in the negotiations
By Ragip Soylu in Ankara
Published date: 15 September 2023 07:00
The talks between Turkey and China to build a nuclear power plant in eastern Thrace are progressing and a deal is possible in a few months, Turkish Energy Minister Alparslan Bayraktar told a group of journalists on Thursday.
Bayraktar said senior officials from the Chinese government visited eastern Thrace and saw the sites where the construction is planned.
16.9.23

Φιντάν: Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημαντική θέση ως εγγυήτρια χώρα

 

Μαρία Ζαχαράκη
Ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλίβερλι στην Άγκυρα αναφέρθηκε στο Κυπριακό και σε άλλα ζητήματα διεθνούς επικαιρότητας.
«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περιφερειακά και διεθνή θέματα, όπως η Κύπρος, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Συρία. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημαντική θέση ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο. Είχαμε την ευκαιρία να προβούμε σε ολοκληρωμένες εκτιμήσεις για όλα τα σχετικά ζητήματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στο νησί», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ όσον αφορά το Κυπριακό, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
16.9.23

Η χώρα βρίσκεται σε αποδρομή


Μου αρέσει που βγαίνουν τώρα κάποιοι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι και δήθεν αναρωτιούνται γιατί δεν τα πάει καλά ο Μητσοτάκης και γιατί τα θαλασσώνει σε όλους τους τομείς, ενώ υποτίθεται ότι τα είχε πάει περίφημα μέχρι και το 2022. Η αλήθεια φυσικά είναι ότι ανέκαθεν ο Μητσοτάκης ήταν... γνήσιος γόνος της οικογενειοκρατίας που λυμαίνεται τη χώρα επί δεκαετίες... Τα όσα ζούμε τον τελευταίο καιρό δεν είναι ατυχείς συμπτώσεις - είναι το τραγικό αποτέλεσμα στο οποίο μας οδηγεί νομοτελειακά η ανεπάρκεια ... του πρωθυπουργού μας.
16.9.23

Κώστας Γρίβας, Ποιους εξυπηρετεί η μικρή και αδύναμη Ελλάδα; Ζητούμενο η ενιαία ασφάλεια στην χώρα

 

15.9.23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Λάρισα, 15 Σεπτεμβρίου 2023
Σε συνέχεια της προηγούμενης (15-09-2023) ανακοίνωσής μας σχετικά με

κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, ανακοινώνεται

επίσης ότι αίρεται η απόφαση με την οποία είχε διακοπεί η κυκλοφορία όλων

των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη επί του

αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από την Χ/Θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού

Φθιώτιδας) έως την Χ/Θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας)

εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως την πόλη της Λάρισας.

15.9.23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 \


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι αίρεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κάτω των 3,5 τόνων στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια του νομού Λάρισας (χ.θ. 400-265) με το νομό Πιερίας έως τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106).  


Επισημαίνεται ότι τα εν λόγω οχήματα μεταξύ του Α/Κ Γυρτώνης (χ.θ. 367+319) και του Α/Κ Συκουρίου (χ.θ. 362+061), θα κινούνται μόνο στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

15.9.23

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητόδρομου ΑΘΕ


 Θεσσαλονίκη, 15 Σεπτεμβρίου 2023


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, από ώρα 17.00 σήμερα (15 Σεπτεμβρίου 2023), ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στο ρεύμα πορείας με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα επί του οδικού άξονα του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Χ.Θ. 484+00 (Δίοδια Μαλγάρων) έως Χ.Θ. 471+481 (όρια με Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας) της εδαφικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εξαιρουμένων όσων εκ των ανωτέρω οχημάτων έχουν τελικό προορισμό την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

15.9.23

Περίεργες μπίζνες με καμένο δημόσιο δάσος στο Πόρτο Χέλι- Προσφέρεται προς πώληση για "ανάπτυξη" έναντι 100 εκ. ευρώΑντιδράσεις στην Αργολίδα έχει προκαλέσει η πρόθεση διαφόρων συμφερόντων να πουλήσουν για εκμετάλλευση και "ανάπτυξη" παραθεριστικών κατοικιών, έκταση καμένου δάσους στην περιοχή Κορακιά Κρανιδίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, μεσιτικά γραφεία προσφέρουν προς πώληση ως δήθεν ιδιωτική περιουσία την έκταση των 3.782 στρεμμάτων, και μάλιστα στην τιμή των 100 εκ. ευρώ, που όμως αποτελεί δημόσιο δάσος και μάλιστα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016 είναι και αναδασωτέο.


Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπέλλος, η έκταση βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο οικοδομικού συνεταιρισμού από το 1970 ("Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού-ΟΣΜΑΝ, Συν. Π.Ε."), οπότε και του παραχωρήθηκε για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών. Αλλά αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό, ακριβώς λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης.
15.9.23

Μεγάλες αντιδράσεις στο Πόρτο Χέλι για "τσιμεντοποίηση" της περιοχής- Θέλουν να φτιάξουν μέχρι και αεροδρόμιο σε ακίνητο- φιλέτο του ΤΑΙΠΕΔ

 Μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων στο Πόρτο Χέλι έχει προκαλέσει η ανακοίνωση από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι προχωράει στην αξιοποίηση ακινήτου- φιλέτου στην περιοχή, καθώς οι προθέσεις της εταιρείας είναι να παραδώσει το οικόπεδο για μαζική τουριστική χρήση, αλλοιώνοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η ιστορία που ξεσήκωσε τους κατοίκους ξεκίνησε με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι εκκινεί η διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου που βρίσκεται στην περιοχή Βερβερόντα της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, του δήμου Ερμιονίδος.

15.9.23

Ξέσπασμα Κούγια για Κασσελάκη: Θρασύτατο και αδίστακτο νούμερο και αυτός και ο Αποστολάκης - Τον λέμε ο ή η Στέφανος;


 

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, για τον υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Αν αυτά που λέει και κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης ερχόταν και τα έλεγε και τα έκανε στην Πετρούπολη, θα είχε φάει τουλάχιστον 10 πατσαβούρες κάθε φορά που τα λέει και τα κάνει. Τόλμησε αυτός ο άνθρωπος και πήγε στη Μακρόνησο, εκεί που έχουν χύσει το αίμα τους πραγματικοί αγωνιστές της δημοκρατίας. Αυτός με τα πούπουλα… Πήγε αυτός με το φουσκωτό του άλλου του νούμερου (ναύαρχος Αποστολάκης) και αποβιβάστηκαν εκεί; Αυτό το νούμερο, περί νούμερου πρόκειται. Αν ήθελε να πάει να προσκυνήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στην Μακρόνησο, ας πήγαινε μόνος του", είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο "Πρωινό" του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.

15.9.23

Μακελειό στη Λούτσα: Το DNA έδειξε ότι ο 32χρονος συλληφθείς οδηγούσε το αυτοκίνητο - Και δεύτερος "Δούρειος Ίππος" με μηχανή


 Στο κάθισμα του οδηγού του μπλε Focus, του αυτοκινήτου των θυμάτων της Λούτσας, καθόταν ο… 32χρονος Suleyman D., ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη δύο ώρες μετά το αιματοκύλισμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η θέση του ταυτοποιείται εργαστηριακά μέσω DNA και αποτυπωμάτων και εικονοληπτικά από βίντεο καμερών ασφαλείας της οικίας που διέμεναν τα θύματα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση, ο 32χρονος, φέρεται να είναι αυτός που έστειλε SMS σε κάποιο από τα θύματα, αναφέροντας ότι έχει "προδοθεί η τοποθεσία τους και πρέπει να φύγουν γιατί θα τους σκοτώσουν".

15.9.23

ΕΕ και Αλβανία υπέγραψαν νέα συμφωνία για επιχειρησιακή συνεργασία με τη Frontex

Εκείνο το ...ΒΕΤΟ που θα έπρεπε να προβάλει η Ελλάδα σε ΚΑΘΕ συμφωνία 
με την Αλβανία, μέχρι να απελευθερωθεί ο Μπελέρης, τι έγινε; Το ξέχασαν οι
"φωστήρες" της εξωτερικής μας  (;) πολιτικής;
Μπράβο τους!
ΑΛΕΞ


 Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Αλβανία υπέγραψαν σήμερα νέα συμφωνία για επιχειρησιακή συνεργασία στη διαχείριση των συνόρων με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, "η ενισχυμένη επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των εταίρων των Δυτικών Βαλκανίων και της Frontex θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και του διασυνοριακού εγκλήματος και θα ενισχύσει περαιτέρω την ασφάλεια στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ".

15.9.23

Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες η νέα αύξηση στα επιτόκια Της Βάσως Αγγελέτου

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί των επιτοκίων μετά τη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει στη 10η αύξηση επιτοκίων, παρά τις προσδοκίες αρκετών αναλυτών για συγκράτηση του ράλι που κοστίζει ακριβά στην τσέπη των δανειοληπτών.

Τον τελευταίο χρόνο, επιχειρήσεις και νοικοκυριά παρακολουθούν τη δόση του δανείου τους να αυξάνεται σε ποσοστό άνω του 50% - μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρις ότου η ΕΚΤ αποφασίσει να βάλει "φρένο" στη νομισματική σύσφιξη.

15.9.23

0:02 / 9:42 Το "γλυκό" των μοναχών. Από το συνεργάτη μας κ. Δημήτριο Λυκούδη Θεολόγο, Φιλόλογο, Ιστορικό, Υπ. Δρα ΕΚΠΑ


15.9.23

Πυροβολισμοί στον Πειραιά: Νεκρός 39χρονος - Τον σκότωσε 68χρονος για μία θέση πάρκινγκ

 

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε πάρκινγκ στην οδό Πραξιτέλους, στον Πειραιά. Συνελήφθη 68χρονος που άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν 39χρονο.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (15/9) στον Πειραιά.

Ειδικότερα, ένας 68χρονος Έλληνας ήρθε το μεσημέρι σε διαπληκτισμό έξω από υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται επί της οδού Πραξιτέλους 147, με έναν 39χρονο υπάλληλο. Αιτία για την διαπληκτισμό ήταν οι θέσεις πάρκινγκ, λόγος για τον οποίο τσακωνόταν συχνά με τον 39χρονο που διατηρούσε την συγκεκριμένη επιχείρηση με τον αδελφό του.

15.9.23

Γιώργος Φίλης: Στο μενού της Χάγης είναι η Εθνική μας Κυριαρχία

 

15.9.23

Οπλισμένοι κοιμώμενοι πυρήνες ανά την επικράτεια... έτοιμοι να αναλάβουν δράση


Μανώλης Κοττάκης 
ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ –διαρκεί ακόμη– γινόμαστε αποδέκτες συγκεκριμένων πληροφοριών για την παράνομη είσοδο προβοκατόρων από τα βόρεια σύνορα της χώρας, και ειδικότερα από τον Έβρο.
Όλο το καλοκαίρι μας φθάνουν πληροφορίες για προβοκάτορες μεταμφιεσμένους σε παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά συριακά διαβατήρια ή γνήσια αλβανικά διαβατήρια. Όλο το καλοκαίρι μας φθάνουν πληροφορίες για λαθραία είσοδο παράνομου οπλισμού από την Θεσπρωτία, την Κρήτη, την Θράκη, και αλλού, κυρίως μέσω παραλιακών οδών
15.9.23

Le Figaro: Η επιστροφή της Αμερικής στη Μέση Ανατολή


Οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν ταυτόχρονα μια νέα πολιτική διείσδυση στη Μέση Ανατολή και ένα γερό χτύπημα στην Κίνα.Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε μια σύντομη αλλά μεστή ομιλία στην ισραηλινή τηλεόραση. Ο Πρωθυπουργός ήθελε να ενημερώσει το τεχνολογικά ισχυρό έθνος του ότι η επικράτειά του επρόκειτο να γίνει ο κεντρικός σύνδεσμος σε έναν οικονομικό διάδρομο που θα συνδέει την Ινδία με την Ευρώπη, μέσω των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας. Αυτός ο διάδρομος θα εκτείνεται από τη μεσογειακή ακτή του Ισραήλ έως νότια της ιταλικής μπότας.
15.9.23

Η Ρωσία μπλοκάρει τους τελευταίους δύο μήνες τμήμα της βουλγαρικής ΑΟΖ


Η Ρωσία μπλοκάρει τους τελευταίους δύο μήνες ένα μεγάλο τμήμα της βουλγαρικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στη Μαύρη Θάλασσα, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων (BTA).
Όπως επισημαίνεται στο τηλεγράφημα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει στρατιωτικές ασκήσεις εντός της βουλγαρικής ΑΟΖ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ασκήσεις που η Σόφια κρίνει ως ενέργειες πρόκλησης προς την ασφάλεια και τα οικονομικά της συμφέροντα.
15.9.23

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν την επικείμενη εμφάνιση βορειοκορεατικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

  • 14.9.2023

    Η Βόρεια Κορέα θα προμηθεύσει τη Ρωσία με τα απαραίτητα όπλα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συνάψει συμφωνία. Αυτές οι πληροφορίες παρασχέθηκαν στο Κίεβο από τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.


    Το Κίεβο θα πρέπει να προετοιμαστεί· σύντομα ο ρωσικός στρατός θα οπλιστεί με στρατιωτικό εξοπλισμό που παράγεται στη ΛΔΚ και οι οβίδες και οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας θα πέσουν βροχή στα κεφάλια των Ουκρανών στρατιωτών.
15.9.23

Η Τουρκία δεν επιθυμεί να συμβαδίσει με το Διεθνές Δίκαιο αλλά σύμφωνα με την "αρχή του διαμοιρασμού"...


Ελληνοτουρκικός διάλογος: Υπάρχει σημείο συνεννόησης; Γιατί η Τουρκία δεν θεωρεί πως η συζήτηση διεξάγεται μεταξύ ισότιμων εταίρων...
Αλέξανδρος Ιτιμούδης, Γεωπολιτικός αναλυτής
Ένα από τα λάθη τα οποία διαπράττει ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής και όχι μόνο ηγεσίας, είναι η αδικαιολόγητη αδυναμία ερμηνείας των αιτημάτων της Τουρκίας. Αυτό οφείλεται στην άκρατη υιοθέτηση δυτικών «εγχειριδίων» διεθνών σχέσεων, σύμφωνα με τα οποία έχει εκπαιδευτεί η συντριπτική πλειοψηφία των ιθυνόντων άσκησης πολιτικής στην Ελλάδα.
Όμως, η Τουρκία δεν «αναγιγνώσκεται» με αυτόν τον τρόπο και ούτε φυσικά τίθεται θέμα συμβιβασμού, εξαιτίας της ίδιας της δομής του τουρκικού κράτους. Αυτό όμως ίσως είναι αντικείμενο άλλης ανάλυσης στο κοντινό μέλλον.
15.9.23

Η Τουρκία ρίχνει άγκυρα στην υποσαχάρια Αφρική


Αντιμετωπίζοντας ως ευκαιρία την «αναταραχή» των πραξικοπημάτων και αξιοποιώντας το «χαρτί» του Ισλάμ, ο Ερντογάν απλώνεται από την Αλγερία και τη Λιβύη έως τη Σομαλία και το Σαχέλ, καθώς βλέπει τους Ευρωπαίους να «φεύγουν».
Γιώργος Σκαφιδάς
«Το Σαχέλ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την ΕΕ και τα κράτη μέλη της», διεμήνυαν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες τον Μάιο του 2019, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα και να λαμβάνει τις ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες» σε αυτήν την – υποσαχάρια ως επί το πλείστον – γεωγραφική περιοχή, μια ζώνη γης που διατρέχει την αφρικανική ήπειρο από τη Σενεγάλη στα δυτικά έως και την Ερυθραία στα ανατολικά.
15.9.23

Η Β. Κορέα γίνεται “ανεξέλεγκτα επικίνδυνη”! Μετά την Ρωσική τεχνογνωσία για κατασκευή δορυφόρων απόκτησε και των πυρηνικών τορπιλών “Poseidon”

 Ο Πούτιν και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν στο κοσμοδρόμιο Vostochny στην περιοχή Amur

Μέσα στο τελευταίο έτος, η Βόρεια Κορέα έχει προβεί σε κινήσεις ενίσχυσης του πολεμικού ναυτικού της με πυρηνικά όπλα, περιλαμβανομένου ενός υποβρύχιου drone, πολεμικών πλοίων και του πρώτου της επιχειρησιακού υποβρυχίου που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους, το οποίο μόλις αποκαλύφθηκε.

Αναφέραμε ότι, ο Πούτιν βρήκε σύμμαχο τον Βορειοκορεάτη πρόεδρο κατά της Ουκρανίας- Η Μόσχα «πουλά» κρίσιμη τεχνογνωσία για την  κατασκευή δορυφόρων, ενώ αυτή η συνάντηση, υπογραμμίζει πώς τα συμφέροντα των δύο ηγετών ευθυγραμμίζονται ενόψει των χωριστών, εντεινόμενων αντιπαραθέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πολεμικό ναυτικό της Βόρειας Κορέας, παραδοσιακά δινόταν πολύ λιγότερη έμφαση από ότι, στον στρατό ξηράς, ενώ επίσης επισκιαζόταν από το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της.

Ωστόσο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει πει πως το ναυτικό θα παίξει ρόλο-κλειδί στην πυρηνική αποτροπή της χώρας, και αναλυτές λένε πως αυτό μπορεί επίσης, να διασφαλίσει την υποστήριξη από την ηγεσία του ναυτικού και να ενισχύσει το αίσθημα εθνικής περηφάνιας.

Ο Κιμ χαιρέτισε την εκτόξευση του πυραύλου από υποβρύχιο «ως προαναγγελία της άφιξης της Βόρειας Κορέας ως θαλάσσιας δύναμης», ανέφερε το κρατικό Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων . Ο ίδιος, χαρακτήρισε τον οπλισμό του ναυτικού του με πυρηνικά όπλα, «μια κρίσιμη απαίτηση για την οικοδόμηση των επαναστατικών ενόπλων δυνάμεων» και είπε ότι, το ναυτικό του είχε «στρατηγικό καθήκον» να «μεταφέρει υποβρύχια και επιφανειακά σκάφη εξοπλισμένα με τακτικά πυρηνικά όπλα».

Το υποβρύχιο πιστεύεται ότι, φέρει πυραύλους χερσαίας επίθεσης Pukguksong-1 (KN-11) και θα μπορούσε να είναι πλήρως επιχειρησιακός εντός δύο ετών.

Η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να αναπτύξει τις δυνατότητες SLBM

Η κατοχή ικανότητας SLBM, δίνει στους Βορειοκορεάτες έναν βαθμό «αόρατου», εάν το καθεστώς αποφασίσει να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αναμφίβολα θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Βόρεια Κορέα με τον στόλο των υποβρυχίων ταχείας επίθεσης.

Η Ναυτική Δύναμη του Λαϊκού Κορεατικού Στρατού έχει περίπου 470 σκάφη επιφανείας, μεταξύ των οποίων, πλοία με κατευθυνόμενους πυραύλους, τορπιλάκατοι, μικρά περιπολικά και πλοία υποστήριξης πυρών, σύμφωνα με το Defense White Paper της Νότιας Κορέας. Έχει περίπου 70 υποβρύχια, μεταξύ των οποίων υποβρύχια κλάσης Romeo, σχεδίων σοβιετικής περιόδου, και υποβρύχια- νάνους. Επίσης, το ναυτικό έχει περίπου 40 σκάφη υποστήριξης και 250 αποβατικά.

Το ναυτικό χωρίζεται σε δύο διοικήσεις που καλύπτουν τα ανατολικά και τα δυτικά της χώρας, και περίπου το 60% των δυνάμεών του είναι νότια της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το White Paper.

Δεδομένου ότι, η Βόρεια Κορέα είναι γνωστό ότι έχει 17 έως 20 υποβρύχια κατηγορίας ROMEO, μπορεί να επιλέξει να συνεχίσει να παράγει παρόμοια τροποποιημένα υποβρύχια, να τροποποιήσει περαιτέρω τα τρέχοντα σκάφη, επεκτείνοντας  τον σχεδιασμό μια εντελώς νέας κατηγορίας υποβρυχίων ή έναν συνδυασμό αυτών των επιλογών.

Αυτό, δίνει στη Βόρεια Κορέα μεγαλύτερη μυστικότητα και αυξημένη ικανότητα, να εκφοβίζει τους εχθρούς της, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ιαπωνίας.

Ποια είναι τα νέα της όπλα

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή αυτού που χαρακτήρισε ως ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή όπλου υποβρύχιας επίθεσης. Το «Χαέιλ» (τσουνάμι), είναι ένα νέο σύστημα drone ικανό για απροειδοποίητες επιθέσεις σε εχθρικά ύδατα και για καταστροφή εχθρικών στόλων και μεγάλων βάσεων με μια υποθαλάσσια έκρηξη.

Αναλυτές είπαν ότι, η επιχειρησιακή του φιλοσοφία είναι παρόμοια με αυτή των πυρηνικών τορπιλών «Poseidon» της Ρωσίας, η νέα κατηγορία όπλου με σκοπό την πρόκληση καταστροφικών, ραδιενεργών εκρήξεων σε παράκτιες περιοχές.

Ωστόσο  σύμφωνα με το huffingtonpost,  η μικρή ταχύτητα και η περιορισμένη εμβέλεια του όπλου, το καθιστούν στην ουσία σημαντικά κατώτερο των υπαρχόντων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ για την  Βόρεια Κορέα, από άποψη χρόνου που απαιτείται για να φτάσει στον στόχο, ακρίβειας και καταστροφηκότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι, τον Αύγουστο ο Κιμ επιθεώρησε μια νέα κορβέτα κλάσης «Αμνόκ» για την οποία τα κρατικά ΜΜΕ είπαν ότι ήταν ικανή να εκτοξεύει πυραύλους κρουζ με πυρηνικές κεφαλές.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, η Βόρεια Κορέα δεν είναι κάποιο «είδος παιχνιδιού» στα χέρια των μεγάλων δυνάμεων. Από το 1956, είναι ένας μοναδικός, εντελώς ανεξάρτητος παίκτης, αν και πολύ μικρός και φτωχός.

Μετά τα  γεγονότα του Αυγούστου του 1956, (μια αποτυχημένη προσπάθεια απομάκρυνσης του παππού του σημερινού ηγέτη Kim Il Sung), την οποία ανέλαβαν η ΕΣΣΔ και η Κίνα, η Βόρεια Κορέα έγινε ξεχωριστός παίκτης.

Η ΕΣΣΔ και η Κίνα  εξακολουθούν να αναγκάζονται να την  υποστηρίζουν (εν μέρει), προκειμένου να αποτρέψουν την εδραίωση των Ηνωμένων Πολιτειών στα βόρεια της Κορεατικής Χερσονήσου. Αλλά, κανείς δεν έχει πραγματικά την ικανότητα να υπαγορεύει την πολιτική στη Βόρεια Κορέα.

https://www.pentapostagma.gr

15.9.23

Η Αλβανία «απάντησε» στον Γ.Οικονόμου και την Κυβέρνηση για τον Φ.Μπελέρη: Τον στέλνει σε δίκη για διαφθορά!

Αν είμασταν (λίγο) Ισραήλ, ο Μπελέρης θα ήταν τώρα ελεύθερος είτε με το καλό
είτε με το 
ζόρι...Επιτρέπουκε σε ένα κρατίδιο να μας "κουνιέται"!!!
ΑΛΕΞ
 

Το ..."δικαστήριο", έκρινε ότι ο φάκελος της Ειδικής Εισαγγελίας είναι πλήρης και ότι η κατηγορία υποστηρίζεται!

Έπειτα από συνεδρίαση τεσσάρων ωρών, το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος στην Αλβανία πέρασε επί της ουσίας την υπόθεση για τον Φρέντι Μπέλερη ως νόμιμη για δίκη, κάνοντας δεκτό το αίτημα του SPAK (Εισαγγελία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος) δίνοντας έτσι και την επίσημη απάντηση σε Γ.Οικονόμου και Γ.Γεραπετρίτη που ζητούσαν να τον απελευθερώσει αλλιώς θα έχουν πρόβλημα στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

15.9.23

Πυρηνικό άλμα στην συνεργασία Τουρκίας-Κίνας

 

Σε συμφωνία με την Κίνα  για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου, είναι έτοιμη να καταλήξει η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ. Το εργοστάσιο προγραμματίζεται να χτιστεί στην Ανατολική Θράκη, όπου αντιπροσωπεία Κινέζων αξιωματούχων επισκέφτηκε τις τοποθεσίες. Ασχέτως της κατάληξης των διαπραγματεύσεων, βλέπουμε πως η συνεργασία Τουρκίας-Κίνας φτάνει και στην πυρηνική τεχνολογία.  

Σύμφωνα με το Middle East Eye, ανάμεσα στα πρόσωπα που απάρτιζαν την κινεζική αντιπροσωπεία που επιθεώρησε τη περιοχή στη Θράκη, ήταν ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενεργειακής Διοίκησης της Κίνας He Yang και ο Αντιπρόεδρος της State Power Investment Corporation Lu Haongzao. Η Τουρκία εμφανίζεται αισιόδοξη πως το πυρηνικό deal με το Πεκίνο είναι θέμα μερικών μηνών.

14.9.23

Η απόλυτη διάλυση: Έβαλαν τον Στρατό να μαζεύει τα ψοφίμια από τον κάμπο! – Πόσο πιο χαμηλά;

Με καρότσες και φορτηγά οι κάτοικοι απομακρύνουν τα νεκρά ζώα από τα λιμνάζοντα νερά και τις στάνες

Μετά τα κρουασάν και τα νερά που μοίραζαν οι Ευέλπιδες και ο στρατός στην Αττική Οδό για να υποκαταστήσουν τις κρατικές υπηρεσίες που είχαν διαλυθεί τώρα ανατέθηκε στον ΕΣ να μαζέψει τα ψοφίμια (νεκρά ζώα) στον κάμπο της Θεσσαλίας που δείχνει την απαξία και την περιφρόνηση της κυβέρνησης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκτός αν κάποιος ισχυριστεί ότι η περισυλλογή είναι στα στρατιωτικά καθήκοντα και όχι στα καθήκοντα της Περιφέρειας, των Δήμων και της δήθεν «Πολιτικής Προστασίας».

14.9.23

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Αξίζει να συμμετέχεις!

Μιλάμε με το έργο μας!

Μαζί συνεχίζουμε!


Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου  τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Αμπελοκήπων της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Ο νυν Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, επικεφαλής της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, σε δράσεις και πρωτοβουλίες ενώ παρουσίασε τους επόμενους στόχους και το πρόγραμμα της Δημοτικής δράσης 2024-2028. 

Στο τέλος της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανακοίνωσε τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους και Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου:

14.9.23

Δημόσια Παράκληση στον Αρχιεπίσκοπό μας!... (Σχόλιο της Efenpress)                               

Θρησκευτικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου

  

     !4η Σεπτεμβρίου σήμερα, Ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, και το σημερινό μου θρησκευτικής φύσεως πιπεράτο έρχεται ως απαραίτητη συνέχεια του ψυχοκοινωνικού μου πιπεράτου που φιλοξενήθηκε εδώ στον αγαπημένο διαδικτυακό τόπο με τίτλο «Δημόσια Παράκληση στον Πρωθυπουργό μας!...» όπου εξήγησα την άμεση ανάγκη για παροχή ψυχολογικής στήριξης στους δεινοπαθούντες άνδρες, γυναίκες και παιδιά συνανθρώπους μας και συν-Έλληνες κατοίκους του Θεσσαλικού κάμπου…

     ΥΨΩΝΩ σήμερα φωνή παράκλησης σε Εσάς Σεβαστέ μας κκ Ιερώνυμε,  Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος άμεσα να στρατεύσετε και να στείλετε νεαρούς κληρικούς στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία οι οποίοι όπως και οι υπέροχοι συνάνθρωποί μας των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, του ΕΕΣ και των ΕΜΑΚ να στηρίξουν και θρησκευτικά τους δεινοπαθούντες εν Χριστώ αδελφούς μας, άνδρες, γυναίκες και παιδιά Θεσσαλούς…