Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ 16/4/24

 16.4.24

Τι θέλει πραγματικά το Ιράν;

Μαρία Δεδούση 

 Τι θέλει πραγματικά το Ιράν; Η Τεχεράνη έχει δημιουργήσει έναν «άξονα» επιρροής, μια υπερεθνική κολεκτίβα παρακρατικών ομάδων που κοινός τους τόπος είναι η επιθετικότητα εναντίον του Ισραήλ, των Δυτικών συμμάχων του, αλλά και των σουνιτικών κρατών της περιοχής. Επιθυμεί όμως να αποφύγει πάση θυσία μια κλιμάκωση, ακόμη και αν το Ισραήλ την επιδιώξει. Από την άλλη πλευρά, οι παραστρατιωτικοί σύμμαχοί της στην περιοχή είναι πολύ πιο απρόβλεπτοι

Το 1510 μ.Χ. ο σεΐχης Ισμαήλ Α’ της δυναστείας των Σαφαβιδών αποφάσισε ότι το μόνο που θα μπορούσε να ενώσει την κατακερματισμένη πρώην Περσική Αυτοκρατορία ήταν ένας κοινός εχθρός. Ο εχθρός αυτός ήταν, στη δική του περίπτωση, η πανίσχυρη τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία.

16.4.24

Ο Φ. Μπελέρης υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ - Τι σηματοδοτεί η επιλογή Μητσοτάκη

 

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Το τελευταίο και, συνάμα, πλέον καταλυτικό κομμάτι στο παζλ της προεκλογικής της προετοιμασίας, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου, προσέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Η παρουσίαση της…γαλάζιας λίστας των 42 υποψηφίων που θα διεκδικήσουν το…σταυρό για την εκλογή τους στην επόμενη ευρωβουλή έχει ως σημείο αναφοράς το όνομα του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται στις αλβανικές φυλακές.

16.4.24

Δικαιοσύνη μπανανίαςΝαπολέων Λιναρδάτος 


Αν θέλεις να μετατρέψεις το σύνταγμα και τους νόμους σ’ ένα ευρετήριο γελοίων προφάσεων προς όφελος των κυβερνώντων, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις τα έργα και τις ημέρες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Καταρχήν, πρέπει να βρεις ένα στόχο που να είναι ιδιαίτερα αντιδημοφιλής. Ένα στόχο που σοβαροί και καθώς-πρέπει άνθρωποι θα έχουν μεγάλη δυσκολία να υπερασπιστούν. Ένα στόχο τόσο απεχθή, όσο και η συνταγματική εκτροπή που θέλεις να επιβάλλεις. 


Έτσι, καταργώντας τον σύνταγμα και τους νόμους για ένα άτομο ή μια ομάδα ιδιαιτέρως ανεπιθύμητη, έχεις δημιουργήσει το προηγούμενο που σου δίνει τη δυνατότητα να καταπατάς τα συνταγματικά δικαιώματα όλων.

16.4.24

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΡΑΚΤΟ «ΟΧΙ» ΜΑΣ, ΤΙΜΑΤΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ…
Κάθε φορά που "φεύγει" από αυτή τη ζωή ένας γνήσιος, σπουδαίος συναγωνιστής που τίμησε με την έμπρακτη Αντίστασή του την Ελλάδα και την Κύπρο μας, όποιος τον γνώριζε προσωπικά ή μέσα από τους αγώνες του, γράφει κάποιο κείμενο για να τιμήσει τη μνήμη του.

Είναι σεβαστό και δίκαιο να αναφέρεται εκτενώς κανείς στη μνήμη κάποιου συναγωνιστή, μόνο όταν ακολουθεί εμπράκτως τον αγωνιστικό τρόπο ζωής του και μιμείται το λαμπρό παράδειγμα Αντίστασης που εκείνος άφησε πίσω του ή τουλάχιστον προσπαθεί να το ακολουθήσει, δίνοντας έτσι και το σωστό παράδειγμα στους νεότερους.

16.4.24

50 χρόνια από την μεταπολίτευση

Αυτό που "κατάφεραν" οι "μεταπολιτευτικοί", είναι να κάνουν 
κάποια εκατομμύρια Ελλήνων να νοσταλγούν την...προ-μεταπολίτευση!
Α.Α

Η «Καθημερινή», με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την μεταπολίτευση, εξέδωσε ένα Λεύκωμα με τίτλο: «1974-2024. Μεταπολίτευση. 50 χρόνια μετά. Πρώτες σελίδες μιας εποχής».

  • Tου Χρήστου Μπολώση

Η έκδοση είναι καλαίσθητη και προσφέρει πολύ τροφή για σκέψη σε κάποιον που έχει αποβάλει τις κομματικές παρωπίδες και ψάχνει να βρει, πού, επί τέλους, είναι η αλήθεια και πού το ψέμα και η απάτη.

16.4.24

Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ: ΤΟ ΑΙΣΧΙΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Εν Πειραιεί τη 15η Απριλίου 2024(Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της άλωσης της Πόλης στις 13.4.1204)


    Μια ημερομηνία η οποία θα έπρεπε να είναι ημέρα αποφράδα για το Γένος μας είναι και η 13η Απριλίου, ημέρα κατά την οποία ως γνωστόν μνημονεύουμε τη θλιβερή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους το 1204. Κατά τον αείμνηστο βυζαντινολόγο καθηγητή St. Ranciman, το κατ’ εξοχήν τραγικό αυτό γεγονός σηματοδοτεί «το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Κατά τον ιστορικό Η. Gregoire η άλωση της Κωνσταντινουπόλεως από τους Σταυροφόρους αποτελεί το «αίσχος της Δύσεως», καθ’ ότι «η λεηλασία της Κωνσταντινουπόλεως από τους Φράγκους δεν έχει το αντίστοιχό της στην Ιστορία».

16.4.24

Καλπάζει η παιδική βία ενώ έρχονται Ευρωεκλογές με 46 Κόμματα!...                     Πιπεράτες ράδιο-τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Μένουμε έκπληκτοι από τα φαινόμενα παιδικής βίας, που γίνονται όλο και συχνότερα αλλά, ειλικρινά, έχουμε το δικαίωμα να δηλώνουμε αιφνιδιασμένοι;  Έχουμε κάνει όσα πρέπει με τα παιδιά μας για να λέμε ότι μένουμε εμβρόντητοι με όσα διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε;

    Νέες μορφές απίστευτης ΒΙΑΣ «προσφέρονται» σε νήπια και παιδιά μέσα από φιλμάκια με δολοφονικά παιχνίδια στα κινητά τους και παρουσιάζονται ως μία κανονικότητα με «δωρεάν» (bonus) παιχνίδια για όσους «σκοτώσουν» τους περισσότερους εχθρούς!...»

    Είμαστε αναμφίβολα φορτωμένοι με τις αντιξοότητες της καθημερινότητας στην Ελλάδα της ακρίβειας που δεν λέει να φρενάρει στην ανοδική της πορεία και της ανεργίας (που επίσημα χείλη μας λένε ότι μειώνεται ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ότι ξενιτεύονται εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες, τεχνίτες και επαγγελματίες που ανήκουν στις παραγωγικές ηλικίες…) 

16.4.24

«ΜΕΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ»: Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ!

 


Το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσ/νίκης δε μπορεί πια να μετριέται στη «ΛΥΣΗ» του με διανυόμενα έτη αλλά με «ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ»! 

Η δίλοβη θέση της παραθαλάσσιας και με βουνά αρχαίας (2.500 έτη) δοξασμένης πόλεως, κυριότερα ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ Βυζαντινής Αυτοκρατορικής Πρωτεύουσας του Βυζαντίου Κωνσταντινουπόλεως που σε όλες τις Ιστορικές διακυμάνσεις βρισκόταν πάντοτε στην «Ιστορική Κορυφή», από πολλές απόψεις ακόμη και εποχές ξένης κατοχικής σκλαβιάς.

Βέβαια η πιο Δοξαστική κατά τη Χριστιανική της «ΖΩΗ» ως η ΠΟΛΗ του ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ..

Έτσι στην Ελλαδική Επικράτεια της Αθηναϊκής περιόδου τη «βάφτισαν» «ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» με την ειρωνεία χωρίς καμίας ανάλογης Διοικητικής ή άλλης τυχόν ΕΞΟΥΣΙΑΣ. 

16.4.24

Η Γαλλία αναχαίτισε drones και πυραύλους με στόχο το Ισραήλ

O Γάλλος πρόεδρος δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα του θα διοργανώσει τον Ιούλιο μια «πολύ μεγαλειώδη» τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τον κίνδυνο της τρομοκρατίαςΤην ανησυχία του για περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, λίγα 24ωρα μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.Η Γαλλία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την περαιτέρω κλιμάκωση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν στη Μέση Ανατολή, όπως δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, καλώντας το Ισραήλ να επιδιώξει την περαιτέρω απομόνωση του Ιράν.
16.4.24

Το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει τον πόλεμο κατά του Ιράν που επεδίωκε - Επόμενο βήμα το πυρηνικό πρόγραμμα(;)
Από το 1948 που ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ είχε πάντα κάποιο γειτονικό κράτος που θεωρούσε ως «Νο 1 υπαρξιακή απειλή». Μέχρι το 1979 τον ρόλο αυτό έπαιζε η Αίγυπτος, και μετά τις συμφωνίες του Καμπ Ντέηβιντ τη σκυτάλη πήρε το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν. Μετά την καταστροφή του Ιράκ το 2003 (την οποία πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί με μία εντελώς παράνομη εισβολή η οποία βασίστηκε σε ασύστολα ψεύδη περί δήθεν ύπαρξης όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα αυτή) το Ισραήλ άρχισε πλέον να θεωρεί ως «Νο 1 υπαρξιακή απειλή» το Ιράν.
16.4.24

Οι απειλές Πούτιν στα ελληνικά σημαίνουν ότι παίζουμε με την φωτιά!

Γιατί η ρωσσική πρεσβεία των Αθηνών ανήρτησε ετεροχρονισμένα στον λογαριασμό της στο Twitter αυστηρό μήνυμα κατά της ελληνικής Κυβερνήσεως – Προειδοποιήσεις για αντίποινα σε περίπτωση που εμπλακούμε στον πόλεμο με στρατεύματα ή αποστολή μαχητικών – Η σύμπτωσις με την παρουσία Ζελένσκυ στους Δελφούς – Δεύτερη προειδοποίησις, μετά την Οδησσό
ΤΟ «ΠΑΙΓΝΙΔΙ» με την Ουκρανία είναι παιγνίδι με την φωτιά. Από την αρχή ήταν προφανές ότι πρόκειται για έναν πόλεμο «δι’ αντιπροσώπων», όπου ο ουκρανικός στρατός κινείται σαν προφυλακή του ΝΑΤΟ.
16.4.24

«Γκρίζες» οι Κυκλάδες, με την Διακήρυξη Ειρήνης και Φιλίας με τους Τούρκους

Η Τουρκία, με εφαλτήριο την απόρριψη της δημιουργίας θαλασσίων περιβαλλοντικών πάρκων, πλέον αμφισβητεί ανοικτά την ελληνικότητα των Κυκλάδων και ενοχλείται όχι βεβαίως για την διάσωση χελωνών, θαλασσοπουλιών και ψαριών, αλλά για οτιδήποτε γαλάζιο κυματίζει πάνω στους βράχους των νησιών μας.
Δεν είναι μόνον η τουρκική Κυβέρνησις και κορυφαίοι υπουργοί που ενοχλούνται από την δημιουργία θαλασσίου πάρκου ανοικτά της Νάξου, αλλά και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως.
16.4.24

Reuters: Το Ιράν είχε ενημερώσει την Τουρκία για την επίθεση στο Ισραήλ
Το Ιράν ενημέρωσε την Τουρκία εκ των προτέρων για την σχεδιαζόμενη επιχείρηση κατά του Ισραήλ, δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή στο Reuters την Κυριακή, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ μετέφεραν στο Ιράν μέσω της Άγκυρας ότι η επιχείρηση του πρέπει να είναι «εντός ορισμένων ορίων».
16.4.24

Συμμετοχή αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην αναχαίτιση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων


Χωριανόπουλος Άγγελος
Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, με την υποστήριξη των μoνάδων επιφανείας της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ, το Σάββατο και την Κυριακή κατέστρεψαν περισσότερα από 80 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τουλάχιστον έξι βαλλιστικούς πυραύλους που στόχευαν το Ισραήλ από το Ιράν και την Υεμένη, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
April 11 Red Sea UpdateAt approximately 1:00 p.m. (Sanaa time) on April 11, United States Central Command (CENTCOM) forces successfully engaged and destroyed one anti-ship ballistic missile (ASBM) launched over the Red Sea from Iranian-backed Houthi terrorist-controlled areas… pic.twitter.com/ffIMhC32gc— U.S. Central Command (@CENTCOM) April 12, 2024
16.4.24

Η τραγωδία της Β. Ηπείρου μέσα από αποδεσμευμένα βρετανικά έγγραφα


Γράφει η Φανούλα Αργυρού*
Το θέμα της Βορείου Ηπείρου καλύπτεται διαχρονικά και στο Βρετανικό Εθνικό Αρχείο εφόσον το Λονδίνο ήταν βαθιά αναμεμειγμένο με τη τύχη της…
Στο σημερινό μου άρθρο θα δώσω μια μικρή περιγραφή για το πώς έβλεπαν και χειρίστηκαν τις ελληνικές διεκδικήσεις για τη Βόρειο ΄Ηπειρο στο βρετανικό Υπ. Εξωτερικών (Φόρειν ΄Οφις). Και δηλώνω ότι αυτό δεν αποτελεί ειδική έρευνα για το θέμα, παρά μόνο μια μικρή αναφορά.
Μεταξύ των αποδεσμευμένων προ ετών εγγράφων επέλεξα δύο, τα οποία δίνουν την εικόνα μεταξύ 1946 και 1952.
15.4.24

Ο "συμφωνημένος" πόλεμος του Ιράν, ο πανικός των ΗΠΑ και η απειλή για Ελλάδα-Κύπρο


Του Σωτήρη Σιδέρη
Ίσως ήταν η πιο παράδοξη πολεμική επιχείρηση που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες. Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με εκατοντάδες drones και πυραύλους ήταν σε γνώση των ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.. Και όμως μέσω διαρροών στα μεγάλα διεθνή δίκτυα, η Ουάσιγκτον και οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης έδιναν την εντύπωση ότι απλά είχαν υποκλέψει τα σχέδια της Τεχεράνης και ετοίμαζαν την άμυνα του Τελ Αβίβ. Κατά κοινή ομολογία , αν δεν ήταν οι Αμερικανοί να θέσουν στη διάθεση του Ισραήλ την τεχνολογία τους, το εβραϊκό κράτος θα δέχονταν μεγάλο πλήγμα.
15.4.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Cjamango (1967) ταινία Western

 

15.4.24

Στγος ε.α. Κ. Φλώρος: «Δεν πιστεύω ότι θα έρθει κανείς να πολεμήσει μαζί μας αλλά αν έρθει θα είναι καλοδεχούμενος»
O Έλληνας Στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, μίλησε στο φετινό Φόρουμ των Δελφών, σχετικά με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
O κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, Στρατηγός ε.α., Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και ο κ. Αθανάσιος Πλατιάς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς συνομίλησαν για την στρατηγική της εθνικής ασφάλειας της χώρας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται 10-13 Απριλίου στους Δελφούς υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
15.4.24

Τσούνης: «Δέσμευση των ΗΠΑ για εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού»

Τη δέσμευση των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού καταδεικνύει η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Τσούνης από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αποστολής της επιστολής προσφοράς και αποδοχής από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, σχετικά με την προμήθεια των μαχητικών F-35 από τη χώρα μας, ο κ. Τσούνης, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη διμερή αμυντική συνεργασία, σημείωσε πως αυτή «δείχνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού στρατού, καθώς πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό εταίρο στο ΝΑΤΟ».
15.4.24

Κάλεσαν πρώην «υπουργό» του ψευδοκράτους στην Κύπρο να μιλήσει στους Δελφούς!


Οι δυσάρεστες εκπλήξεις δεν έχουν τέλος σε ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο. Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάζαρος Καμπουρίδης εντόπισε ένα μέγα φάουλ που έγινε στο φόρουμ των Δελφών. Κάλεσαν να μιλήσει πρώην «υπουργό» του ψευδοκράτους στην Κύπρο!
Η ανάρτηση του κ.Καμπουρίδη:
15.4.24

Το ισραηλινό χτύπημα που τρέμει το Ιράν και θα σβήσει τα πυρηνικά όνειρα της Τεχεράνης


 Ο πιο ελκυστικός ιρανικός στόχος των Ισραηλινών είναι κρυμμένος στα βουνά

Οκτώ άριστα εκπαιδευμένοι πιλότοι F-16, αφού κατάφεραν να ξεγελάσουν τις αεράμυνες τριών κρατών, ξεφόρτωσαν το φονικό φορτίο 16 βομβών Mark 84 των 900 κιλών, πάνω από τον στόχο τους. Η εξαιρετική εκείνη χειρουργική επίθεση, τον Ιούνιο του 1981, κατέστρεψε τον πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράκ, χαρίζοντας τεράστια ανακούφιση στο Ισραήλ.

15.4.24

Η κυβέρνηση του Νετανιάχου θέλει αντίποινα στο Ιράν! Συμβουλευόμαστε τους φίλους μας αλλά εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη «Δεν νομίζω ότι οποιοσδήποτε με σώας τας φρένας μπορεί να περιμένει ότι δεν θα προβεί σε αντίποινα μετά την εκτόξευση εκατοντάδων πυραύλων προς την κατεύθυνσή μας»

Για ομοφωνία στην ισραηλινή κυβέρνηση σε σχέση με την ανάγκη «απάντησης» στην επίθεση του Ιράν μίλησε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου του Ισραήλ.

15.4.24

«Θα απαντήσουμε στο Ιράν την κατάλληλη στιγμή» η απάντηση του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκάντζ


 Το Ισραήλ θα απαιτήσει ένα τίμημα από το Ιράν ως απάντηση στη μαζική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, δήλωσε σήμερα ο κεντρώος υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ.

“Θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι κατάλληλοι για εμάς”, δήλωσε ο Γκαντζ σε ανακοίνωση, ενόψει της σύγκλησης του ισραηλινού πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για να συζητηθεί η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση του Ιράν.

https://www.militaire.gr/

15.4.24

ΙΡΑΝ: «Είχαμε ενημερώσει τις ΗΠΑ για την περιορισμένη επιχείρηση κατά του Ισραήλ»


Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε κάνει γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρόθεσή του να διεξαγάγει «περιορισμένη» επιχείρηση κατά του Ισραήλ ως αντίποινα στην επίθεση κατά του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό.

«Ανακοινώσαμε με μήνυμα στον Λευκό Οίκο ότι η επιχείρησή μας θα ήταν περιορισμένη και ελάσσων και θα είχε στόχο την τιμωρία του ισραηλινού καθεστώτος», δήλωσε κατά την διάρκεια ενημέρωσης των ξένων διπλωματών στην Τεχεράνη ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

14.4.24

Σενάρια Βουλγαρίας ονειρεύεται ο Κασσελάκης!
Σοφία Βούλτεψη

Διπλές εκλογές ζητά τώρα ο κ. Κασσελάκης! Να πάμε τον Ιούνιο και σε εθνικές εκλογές, μαζί με τις ευρωεκλογές. Για να δούμε, λέει, «πού είναι το ζύγι»! Για να πέσει, λέει, ο μανδύας του 41%! Όπως θα συμβεί στη Βουλγαρία, που ετοιμάζεται να στήσει κάλπες για έκτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, στις 9 Ιουνίου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να λένε ένα πράγμα και το αντίθετό του μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες δεν προκαλεί έκπληξη.
14.4.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΤΑΣ

 

14.4.24

Κίνα προς Ισραήλ: «Να μην απαντήσετε στην επίθεση του Ιράν»

 Εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Κίνας, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η χώρα είναι σοβαρά προβληματισμένη από την κλιμάκωση της έντασης μετά την εκτόξευση ιρανικών drones, αλλά και πυραύλων κατά του Ισραήλ αλλά αν και μιλά για “ηρεμία” και από τις δύο πλευρές εντούτοις το μήνυμα είναι περισσότερο προς το Τελ ΑΒίβ.

«Η Κίνα καλεί τις εμπλεκόμενες πλευρές να παραμείνουν ήρεμες και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ιρανικές εκτοξεύσεις.

Αυτός ο κύκλος των εντάσεων «αποτελεί παράπλευρη συνέπεια του πολέμου στην Γάζα» και ο κατευνασμός αυτής της πολεμικής διαμάχης αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα», τόνισε ο εκπρόσωπος.

14.4.24

Ο Μπάιντεν καλεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε αντίποινα

 

Τηλεφωνική συνομιλία, η οποία φέρεται να κράτησε περίπου 25 λεπτά είχαν ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο φόντο της άνευ προηγουμένου επίθεσης του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.
14.4.24

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή σπρώχνουν το πετρέλαιο στα 100 δολάρια

13:48

Πρεσβευτές από Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία κλήθηκαν στο ιρανικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις

Στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκαν σήμερα οι πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να τους επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας σε σχέση με τις δηλώσεις των αρχών των χωρών τους.
14.4.24

Σενάρια Βουλγαρίας ονειρεύεται ο Κασσελάκης!
Διπλές εκλογές ζητά τώρα ο κ. Κασσελάκης! Να πάμε τον Ιούνιο και σε εθνικές εκλογές, μαζί με τις ευρωεκλογές. Για να δούμε, λέει, «πού είναι το ζύγι»! Για να πέσει, λέει, ο μανδύας του 41%! Όπως θα συμβεί στη Βουλγαρία, που ετοιμάζεται να στήσει κάλπες για έκτη φορά μέσα σε τρία χρόνια, στις 9 Ιουνίου, μαζί με τις ευρωεκλογές. Το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να λένε ένα πράγμα και το αντίθετό του μέσα σε λιγότερο από δέκα μέρες δεν προκαλεί έκπληξη.

Ούτε συμβαίνει για πρώτη φορά! Στις 31 του Μαρτίου, σε συνέντευξή του στον Alpha, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Τον προκαλώ (σ.σ. τον Κ. Μητσοτάκη), όπως έχω προκαλέσει και πριν από μία εβδομάδα, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές και να δούμε το ζύγι πού είναι».
14.4.24

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ- Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΟΙΞΕ! Ισραηλινός στρατός: Πάνω από 300 drones και πύραυλοι εναντίον μας - Καταρρίψαμε το 99%Σοβαρή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, έπειτα από την επίθεση με drones κατά του Ισραήλ που ξεκίνησε το Ιράν αργά το βράδυ του Σαββάτου, ως απάντηση στην επιδρομή στο προξενείο της Τεχεράνης στη Δαμασκό, που προκάλεσε το θάνατο υψηλόβαθμων στελεχών των Φρουρών της Επανάστασης.

Η επίθεση, με το όνομα «Αληθινή υπόσχεση» πραγματοποιήθηκε σε τρία «κύματα»: Με drones, με βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και πυραύλους κρουζ. Επίσης, οι ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ έγιναν συνολικά από 4 σημεία: Εκτός από το Ιράν, και από θέσεις στον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη.

14.4.24

Ρεσάλτο ιρανών κομάντος σε πλοίο ισραηλινής εταιρείας


 

Το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις λίγες ώρες μετά τις αναφορές των ΗΠΑ ότι η Τεχεράνη ετοιμάζει αντίποινα

Ιρανοί κομάντος έκαναν ρεσάλτο και κατάληψη σε πλοίο ισραηλινής εταιρείας υπό πορτογαλική σημαία στα στενά του Ορμούζ ανάμεσα στον κόλπο του Ομάν και τον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με βίντεο του Associated Press.

14.4.24

Άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς … Στο σημείο “ΜΗΔΕΝ της Ν.Υ”

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 

Με την Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Πάρκο του Μπόουλινγκ Γκριν, το πρωί της Παρασκευής.

14.4.24

Iron Dome και μάλιστα αύριο γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή
Ένα Iron Dome και μάλιστα αύριο γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή σύμφωνα και με τον υπουργό Άμυνας της χώρας.
Τι είπε ο Νίκος Δένδιας;
Πως αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα «δεν έχει αντιαεροπορικό θόλο και το κύριο όπλο προστασίας είναι τα αεροπλάνα μας».
Μπορεί η αναφορά του Νίκου Δένδια, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών να ξένισε αρκετούς, όμως αλήθεια… έλεγε ο κ. υπουργός.
Ένα Iron Dome και μάλιστα αύριο γιατί η Ελλάδα είναι επίσημα… γυμνή Μέχρι να πάρει η Ελλάδα Iron Dome δεν θα έχει αντιαεροπορικό θόλο και τον ρόλο αυτό θα αναλαμβάνουν τα αεροπλάνα μας.
14.4.24

Έρχονται ασκήσεις & αγορά όπλων από Ινδία-Το ινδικό μήνυμα που σόκαρε την Άγκυρα
Στον απόδημο παλμό και των Μουρτζούκο Χρήστο μίλησε ο Ανδρέας Μουτζουρούλιας διευθυντής του directus.gr για την επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτριου Χούπη στην Ινδία και τη συμφωνίες του συνάφθηκαν.
Ο κύριος Χούπης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ινδικής αμυντικής βιομηχανίας, όπου θα υπάρχει και συνεργασία μεταξύ των δύο βιομηχανιών. Με τις πληροφορίες που έρχονται, να είναι στα ιπτάμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 
13.4.24

Προειδοποίηση του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Καρακάλλου Αγίου Όρους για τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους Αιρετικούς

13.4.24

Δημιουργείται Θόλος πάνω από την Ελλάδα - Ασπίδα σε Θράκη και Αιγαίο

(Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι...)
ΑΑ


 Ένας ισχυρός πυλώνας της μεταρρύθμισης του υπουργείου Άμυνας Ατζέντα 2030 θα είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την άμυνας της χώρας, όπως η ανάπτυξη των συστημάτων Iron Dome. 

Σε τροχιά μπαίνει ο Αμυντικός Προγραμματισμός Αμυντικών Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας που εστιάζει στην άμυνα της χώρας και σε από αέρος επιθέσεις drones.Πρόκειταιγια υλοποίηση της σχετικής οδηγίας της πολιτικής ηγεσίας για την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου που αφορά την επικαιροποίηση του αμυντικού
δόγματος και την επένδυση στην αμυντική ικανότητα της χώρας, με βάση τις μακροπρόθεσμες ανάγκες, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Νέων.

13.4.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Hombre (1967) WESTERN ****

 

13.4.24

ΗΠΑ: Το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ από ώρα σε ώρα (12-4-2024)

 

13.4.24

Μη μας περνάτε για πρόβατα και ηλίθιους

 

Σάββας Καλεντερίδης: Τι δεν είπε ο Μητσοτάκης για τις «γκρίζες ζώνες»

Θέματα Εκπομπής 11ης Απριλίου 2024
1. Η Πολιορκία και η Ηρωική Έξοδος του Μεσολογγίου
2. Τι δεν είπε ο Μητσοτάκης για τις «γκρίζες ζώνες» 20:00
3. Ε.Ε.: Ψηφίστηκε νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση 30:48


4. Ισραήλ: Νέες μάχες του ισραηλινού στρατού με τη Χαμάς στο κεντρικό Ισραήλ – Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τρία παιδιά και τέσσερα εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια 38:15
5. Ιράν: Οργασμός προετοιμασιών για επίθεση στο Ισραήλ – Προετοιμασίες και από ΗΠΑ – Ισραήλ 49:10
13.4.24

Ο Ζελένσκι μίλησε ξανά για «συμφωνίες» με την Ελλάδα – «Ως εδώ η μυστική διπλωματία» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


 «Οι νέες δηλώσεις του Ουκρανού Προέδρου Zelenskyy για τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό στο Βίλνιους σχετικά με «την εφαρμογή των συμφωνιών κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Οδησσό» αποτελούν μία ακόμη ανησυχητική επιβεβαίωση για την αδιαφανή και ανεύθυνη εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εγκλωβισμένη στο δόγμα του «δεδομένου συμμάχου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

13.4.24

Τι είναι η Συνθήκη Συμβατικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, γιατί η Τουρκία αναστέλλει την συμμετοχή της και τι επιδιώκει

 Γράφει ο

Ιωάννης Μπαλτζώης*

Και ξαφνικά μια  απόφαση της Τουρκίας,  να αναστείλει την εφαρμογή της συνθήκης CFE (Conventional Forces in Europe),  τις Συμβατικές Δυνάμεις της Ευρώπης, προκάλεσε εύλογες απορίες και ερωτήματα,  όπως ποια είναι αυτή  η Συνθήκη,  πως προέκυψε,  τι προβλέπει  και γιατί το κάνει η Τουρκία. Ας δούμε πως εξελίχθηκε  η Συνθήκη..