Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΜΑΔΑ 21 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ                                                        ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14-2-2018


                                                                      
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                                                       
                                                                                                           Προς
                                                                         Τον Αξιότιμο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
                                                                          Κ. Γιάννη Μπουτάρη
                                                                          Ενταύθα


   Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

   Το Δ.Σ. της  ΟΜΑΔΑΣ  21 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, με την παρούσα επιστολή εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τις προχθεσινές δηλώσεις σας περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε αεροδρόμιο «ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ» καθώς και του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων της πόλης. .
   Παράλληλα θέλουμε να σας εκφράσουμε την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι ο πρώτος πολίτης της Πόλης μας, που τιμήθηκε δύο φορές με την ψήφο των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, για το εθνικό θέμα που βρίσκεται στη σημερινή κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, αντιδρά με αυτόν τον τρόπο.

   Αλήθεια από τις εκατοντάδες χιλιάδες των κατοίκων της πόλης,  της  πατρίδας μας και της ομογένειας απανταχού της γης , που συγκεντρώθηκαν στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια  αυτό το μήνυμα αποκομίσατε; Σας επισημαίνουμε ότι ηχεί παράξενα η δήλωσή σας για το θέμα, όταν η διακήρυξη του συλλαλητηρίου είναι η μη παραχώρηση του ονόματος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ή παραγώγων του και όχι βέβαια απαγόρευση της χρήσης αυτών από την Ελλάδα, όπως δυστυχώς εσείς έμμεσα προτείνετε και όπως ακριβώς και ο διαπραγματευτής του ΟΗΕ κ. Νίμιτς επιδιώκει.
   Μας είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι εκτελείτε διατεταγμένη υπηρεσία  όσων επιδιώκουν να κλείσουν το θέμα με παραχώρηση του  ιερού ονόματος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στη γείτονα χώρα με παραχάραξη της ιστορίας του έθνους και απρόβλεπτες συνέπειες για την πατρίδα μας.
   Οι χθεσινές δηλώσεις σας περί παρερμηνείας των αρχικών δηλώσεών σας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που  ξεσήκωσαν οι αρχικές σας δηλώσεις, με την επικαλούμενη δικαιολογία επιβαρύνουν περαιτέρω τη θέση σας στη συνείδηση των συνδημοτών σας  που θα είναι ο κριτής του απολογισμού του έργου σας ως Δημάρχου της Πόλης.
  Ειλικρινά πιστεύουμε ότι μόνο μια τίμια και καθαρή «συγνώμη» από τους συνδημότες σας  μπορεί να αποκαταστήσει το κύρος σας ως Δημάρχου της Πόλης.



                                                                                                  Το Δ.Σ.
                                                                          ΟΜΑΔΑΣ 21 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ