Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Από την Efenpress.gr



19.3.18

«Πάνε γυρεύοντας» οι Τούρκοι - Βγάζουν το Πίρι Ρέις και κάνουν ασκήσεις με πυρά στο Αιγαίο ανήμερα της 25ης Μαρτίου


Οι Τούρκοι πανε γυρεύοντας για μια μείζονα ελληνοτουρκική κρίση αφού θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά ανήμερα της 25ης Μαρτίου στην «καρδιά» του Αιγαίου και θα βγάλουν για έρευνες το Πίρι Ρέις!
19.3.18

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της Θεσσαλονίκης:
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού και σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, προβλέπονται γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από τις 8 το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2018 και μετάδοση πανηγυρικών προγραμμάτων από ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. 
19.3.18

Συναγερμός στην κυβέρνηση και κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου


Μία πολύ κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα γίνει αύριο, Τρίτη ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρα και τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο.
Την ανακοίνωση της συνάντησης έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ΣΚΑΪ με αφορμή ερώτηση για κρίση στις σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας.
19.3.18

Συμφωνία Ε.Ε. - Βρετανίας: Μεταβατική περίοδος μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020


Σε συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες, δήλωσε από τη βελγική πρωτεύουσα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.
Η μεταβατική περιόδος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, σύμφωνα με το προσχέδιο της συνθήκης εξόδου το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η πρόταση για λήξη της μεταβατικής περιόδου την τελευταία ημέρα του 2020 ανήκει στην Κομισιόν, ενώ οι Βρετανοί εμφανίζονταν να επιθυμούν μια μικρή επιμήκυνση.
19.3.18

Τουρκία: Συλλήψεις για εμπόριο πυρηνικού υλικού που χρησιμοποιείται για βόμβες


Τουλάχιστον τέσσερα άτομα συνελήφθησαν σήμερα (19/3) κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας της Άγκυρας για μεταφορά και λαθρεμπορία πυρηνικών υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όπλα μαζικής καταστροφής, λίγο πριν πωληθούν στη μαύρη αγορά της τουρκικής πρωτεύουσας.
Ποσότητες του ραδιενεργού υλικού «καλιφόρνιο» εντοπίστηκαν από τις τουρκικές αρχές σε καλά κρυμμένα σημεία δύο αυτοκινήτων που ανήκαν στον ίδιο ιδιοκτήτη.
19.3.18

Πόσο ασφαλή είναι τα τουρκικά τρόφιμα που εισάγονται σε Ελλάδα και ΕΕ


Σχεδόν 63 τόνους ακατάλληλων τροφίμων «μπλόκαραν» στο τελωνείο των Κήπων μόνο το τελευταίο τρίμηνο (Δεκέμβριος 2017-Φεβρουάριος 2018) οι Γεωπόνοι ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Τα τρόφιμα αυτά, λεμόνια, ρόδια και αποξηραμένα βερίκοκα, προέρχονταν από την Τουρκία και είχαν προορισμό την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
19.3.18

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των συμφερόντων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Η παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του κ. Τσίπρα που – καθώς δεν έχει άλλο έργο να επιδείξει – προσπαθεί (και) με την υπόθεση Νοβάρτις να εξαφανίσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους για να μην υπάρχει εναλλακτική λύση στις επόμενες εκλογές, πλην του εαυτού του.Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.
Στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο το πετυχαίνει κλείνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους κατευθείαν στη φυλακή.
Στην Ελλάδα είναι κομμάτι δύσκολο και ο Τσίπρας προσπαθεί να το επιτύχει σπιλώνοντας τους δικούς του πολιτικούς αντιπάλους.
Σε όλα αυτά, προσθέστε και το ψυχολογικό θέμα: Ο κ. Τσίπρας δεν αντέχει τη σύγκριση των πεπραγμένων του με τα πεπραγμένα του Σαμαρά. Δεν αντέχει τη σύγκριση του 2014 με τα δικά του καταστροφικά χρόνια για την οικονομία.
19.3.18

Ας προστατεύσουμε όλοι τη Γλυκερία. Μπορεί να είναι το μέλλον μας





Του συνεργάτη μας Δημήτρη Κωνσταντάρα

Αν δεν το προσέξατε στα δημοσιεύματα και – περιέργως- σε κάποιες αναφορές σε εκπομπές της τηλεόρασης, προσέξτε το τώρα: « Η Γλυκερία Σκάγκου έκλεψε τις εντυπώσεις στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η 12χρονη αθλήτρια του Παλαιού Φαλήρου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5 χιλιόμετρα».


Πολύ φοβάμαι ότι η είδηση αυτή θα «ξεκατινιαστεί» τις επόμενες μέρες από τα Μ.Μ.Ε. μόνο και μόνο επειδή το κοριτσάκι αυτό είναι μόνο 12 χρονών.
19.3.18

Έπιασε «πάτο» η τουρκική λίρα – Στα ύψη τα CDS


H επίμονη κόντρα του Ταγίπ Ερντογάν με την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας και η πρόσφατη υποβάθμιση του αξιόχρεου της γειτονικής χώρας έχουν θέσει σε κλοιό πιέσεων την τουρκική λίρα.
Με τους επενδυτές να φοβούνται ότι η κεντρική τράπεζα θα υπαναχωρήσει, εν μέσω έντονων πιέσεων και παρά τον υψηλότατο πληθωρισμό, από την αυστηρή νομισματική πολιτική, η λίρα βυθίστηκε σήμερα Δευτέρα σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του ευρώ. Υποχώρησε έως και το ναδίρ των 4,84 λιρών ανά ευρώ.
19.3.18

Νέες εικόνες ντροπής: Καίνε, λεηλατούν και προκαλούν τρόμο οι Τούρκοι στο Αφρίν

19.3.18

H ετήσια εκδήλωση, "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2018"


Έγινε με μεγάλη επιτυχία στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, την Παρασκευή 16 Μαρτίου, η ετήσια εκδήλωση, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2018,
Στην ‘ ΤΕΧΝΗ στον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ στην ΕΠΙΣΤΗΜΗ & στις ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ τις ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ» :
Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικές προσωπικότητες και οργανισμούς, ύστερα από απόφαση των διοικήσεων του Σ.Ε.Ο., της Π.Ε.Φ.Ε., του Π.Α.ΣΥ.ΓΥ. ΤΟΥ του Σ.Ι.ΓΥ.ΘΕ. και του Ι.Δ.Ε.Α.Δ.
με την υποστήριξη της GRAFTS HELLAS.
19.3.18

Ομιλία στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

H Ομάδα 21, Μακεδονίας - Θράκης, Ελληνικό Παρατηρητήριο,  καλεί όλα τα μέλη της και όλους όσους ενδιαφέρονται για τα Εθνικά μας θέματα, να παρεβρεθούν στην Εταιρία Μακεδονικών σπουδών, στην τελετή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. 
19.3.18

26χρονη Βρετανίδα σκοτώθηκε πολεμώντας τους Τούρκους στην Εφρίν


Μεταξύ των εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών, που χάθηκαν στην Εφρίν της Συρίας, εν μέσω συγκρούσεων και βομβαρδισμών, ήταν και αυτή μιας νεαρής Βρετανίδας, η οποία είχε ενώσει τις δυνάμεις της με τη γυναικεία μονάδα των Κούρδων πολιτοφυλάκων, τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών YPJ.
Όπως είπε στο BBC ο πατέρας της, η 26χρονη Άννα Κάμπελ (Anna Campbell), από το Ανατολικό Σάσεξ, πιστεύεται πως σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου στην Εφρίν, εν μέσω τουρκικών βομβαρδισμών.
19.3.18

Δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι: Στις επαφές του κινητού του θύματος αναζητούν τον δράστη


Το κινητό τηλέφωνο του γιου του παρέδωσε αργά χθες το βράδυ στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ο πατέρας του 19χρονου που δολοφονήθηκε στο Μαρούσι.
Ο πατέρας είχε πάρει όλα τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού του, όταν ειδοποιήθηκε ότι είναι σοβαρά τραυματισμένος στο ΚΑΤ και οι αστυνομικοί σήμερα θα καλέσουν για κατάθεση όλα τα άτομα με τα οποία φαίνεται να επικοινώνησε το θύμα λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του, ενώ εκτιμούν ότι ο δράστης βρίσκεται στις επαφές του υπάρχουν στο κινητό του θύματος.
19.3.18

Φωτιά βάζουν οι αντικειμενικές αξίες στον ΕΝΦΙΑ και τους άλλους φόρους – Απίστευτα χαράτσια στις λαϊκές συνοικίες

19.3.18

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου



 Η καταβολή των συντάξεων Απριλίου θα ξεκινήσει από τις 29 Μαρτίου.

    Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2018 στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα 
Πέμπτη όπως και το ΙΚΑ.

    Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του 
Απριλίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:
19.3.18

Τραβουν το σχοινί οι Τούρκοι: Λένε «ΟΧΙ» στη συνάντηση των γονέων με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς


Απίστευτα καψόνια στους γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών - Δεν τους αφήνουν να δουν τα παιδιά τους 

Θέλοντας να κάνουν αντίποινα στην Ελλάδα για την απόφαση του δικαστηρίου να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, κάνουν «καψόνι» στους στρατιωτικούς που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης.
19.3.18

Συγκλονιστική στήριξη των Ρώσων στο πρόσωπο του Β.Πούτιν: Κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό άνω του 75% (upd)

Θριαμβευτική νίκη εξασφαλίζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, με ποσοστών που ξεπερνά το 75% στις ρωσικές προεδρικές εκλογές δείχνοντας την εμπιστοσύνη όπως και την επιδοκιμασία του εκλογικού σώματος στην πολιτική του τόσο σε ότι αφορά την οικονομία της χώρας όσο και στις επιλογές του στην εξωτερική πολιτική.
19.3.18

Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες - Μέσα σε ένα μήνα θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους


EΞΩ (ΦΥΣΙΚΑ) ΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
Μεγάλη «ανάσα» για εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά.

Στο τέλος του μήνα ο μισθός σας θα συμπέσει με το Δώρο Πάσχα!
Και αυτό γιατί βάσει Νόμου όλες οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να πληρώσουν μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο, δηλαδή μέχρι τις 4 Απριλίου, ενώ δύο μέρες πριν θα έχει πληρωθεί και ο μισθός των εργαζομένων!
19.3.18

Αδειάζουν την Αφρίν Τούρκοι και ισλαμιστές - Πλιάτσικο σε εστιατόρια και καταστήματα (φωτό, βίντεο)

Oι Τουρκμένοι ισλαμιστές αντάρτες που κατέλαβαν την Κυριακή την Αφρίν στην Συρία με την υποστήριξη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων επιδόθηκαν σε πλιάτσικο.
19.3.18

Συναγερμός: Τρόφιμα-δηλητήριο από την Τουρκία κατασχέθηκαν στον Έβρο

MHΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ Juan
Τρόφιμα–δηλητήριο με τουρκική προέλευση εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αρχές. Στην λίστα περιλαμβάνονται προϊόντα από ξηρούς καρπούς ως λαχανικά και φρούτα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, Έθνος, λαχανικά, ξηροί καρποί, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, κατασχέθηκαν καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.
18.3.18

Να είχαμε και σήμερα ένα Εχετλαίο...

Τα πέντε ανεξήγητα φαινόμενα της μάχης του Μαραθώνα

Καθώς στην Ιωνία οι Ελληνικές πόλεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν μεγάλα κέντρα, όπως η Μίλητος και η Αλικαρνασσός, δε μπόρεσαν να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους περιήλθαν υπό την κυριαρχία της περσικής αυτοκρατορίας προς τα μέσα του 6ου π.Χ. αιώνα.
18.3.18

Τρόμος στην Εθνική οδό από μεθυσμένη Ρωσίδα οδηγό – Είχε δύο παιδάκια στα πίσω καθίσματα


Στη σύλληψη μιας νεαρής γυναίκας που οδηγούσε εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ, προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής (18/3) το Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων.
Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το συγκεκριμένο όχημα, ένα μικρό Smart, στο 217ο χλμ της εθνικής οδού στο ρεύμα προς Αθήνα, μετά τη διασταύρωση του Μπράλου, όταν δόθηκε σήμα από το Κέντρο της Αστυνομίας (100) για επικίνδυνη οδήγηση.
18.3.18

Άνετη νίκη Πούτιν δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα


Νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ήταν άλλωστε και αναμενόμενο, με 71% δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των ρωσικών προεδρικών εκλογών.
Με καταμετρημένο το 21,3% των ψηφοδελτίων, ο Πούτιν συγκεντρώνει το 71,97% όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλούμενο ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής.
Η ιστοσελίδα Russia Today μεταδίδει ότι ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Pavel Grudinin ακολουθεί με 15%.
18.3.18

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικά πυραυλοφόρα πλοία, υποβρύχια και στρατηγικά βομβαρδιστικά παίρνουν θέσεις μάχης για Συρία


To ρωσικό Ναυτικό κατόπιν εντολής του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν ανέπτυξε εκτάκτως τρεις φρεγάτες στην Μεσόγειο στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις του εν όψει πιθανής επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία.
18.3.18

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος φοράνε τουρκικές στολές και πανηγυρίζουν την κατάληψη της Εφρίν (φωτο)


Τουλάχιστον χίλιοι τζιχαντιστές πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος(ISIS) μάχονται στο πλευρό του τουρκικού στρατού, υπό τουρκική διοίκηση, στον κουρδικό θύλακα της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία.
Το TRIBUNE έχει αναρτήσει σε παλαιότερες αναρτήσεις του φωτογραφικές αποδείξεις αυτών των τρομοκρατών, από εικόνες τους όταν ήταν μέλη στο ISIS και τώρα ως μισθοφόροι του τουρκικού στρατού.
18.3.18

Απίστευτο: Μία 12χρονη τερμάτισε τρίτη στα 5χλμ του Ημιμαραθώνιου της Αθήνας



(Δείτε το από το 3,31΄λεπτό)
Ο αγώνας των 5χλμ ήταν από ο τελευταίος χρονικά στο πρόγραμμα του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας, όμως επιφύλασσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις. Η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε δεν ήταν άλλη από την Καρακατσάνη.
18.3.18

Οργή Κούρδων για Μόσχα: «Η Ρωσία έχει ενεργή συμμετοχή στην τουρκική επίθεση στην Εφρίν»


Στις 18 Μαρτίου η κουρδική αυτοδιοίκηση στον θύλακα της Εφρίν εξέδωσε ανακοίνωση μετά την κατάληψη της πόλης της Εφρίν από τον τουρκικό στρατό και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους του, το πρωί της Κυριακής, μετά την εκκένωση της πόλης από τους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
18.3.18

Ουαί τοις ηττημένοις: Μεγάλη υπόγεια αποθήκη πυρομαχικών των Κούρδων επιδεικνύουν οι Τούρκοι στην Αφρίν (βίντεο)


Υπόγεια αποθήκη πυρομαχικών την οποία ανακάλυψαν στο κέντρο της Αφρίν επιδεικνύουν οι τουρκικές δυνάμεις. Ο οπλισμός είναι συριακής και τουρκικής προέλευσης.
18.3.18

UNESCO is Rewriting History. The City of David is Uncovering the Truth.

While UNESCO is Rewriting History. The City of David is Uncovering the Truth

18.3.18

Ξεκίνησαν οι εκτελέσεις στην κατεχόμενη Εφρίν – Οι Τούρκοι αποκεφάλισαν δύο ανθρώπους


Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF μεταδίδει ότι σε συνομιλία που κατάφερε να έχει με πηγή του που παραμένει στην πόλη της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία, η οποία καταλήφθηκε το πρωί της Κυριακής από τον τουρκικό στρατό, οι εισβολείς φαίνεται ότι ξεκίνησαν τις εκτελέσεις Κούρδων αποκεφαλίζοντας δύο ανθρώπους.
18.3.18

Τέλεση μνημοσύνου των υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντων στη μάχη του Λιτοχώρου-Πιερίας την 30-03-1946...




Τελέστηκε σήμερα (18-03-2018) στο Λιτόχωρο-Πιερίας το καθιερωμένο ετήσιο Μνημόσυνο υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των Χωροφυλάκων και Στρατιωτών, που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στον Σταθμό Χωροφυλακής και στο Μεταβατικό Απόσπασμα, κατά την ομώνυμη Μάχη του Λιτοχώρου την 30/31 Μαρτίου 1946,την ημέρα των Εθνικών Εκλογών.



Το πρωί τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου και στη συνέχεια Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων, στο Πάρκο της κωμόπολης.




18.3.18

SCALP EG: Το όπλο που «τρέμει» η τουρκική αεράμυνα (βίντεο)

Οι τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή τους δοθεί εντολή να τοποθετήσουν στους ειδικούς φορείς τα «φονικά βλήματα» cruise. 
18.3.18

Αναμνήσεις από το BREN!



Για όσους το χρησιμοποίησαν και το γνώρισαν από κοντά!
18.3.18

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ… ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΑ F-35 – ΤΟ «ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ» ;;;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Εν όψει της μεγάλης παράδοσης στην Τουρκία 100 αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών, F-35, ένα ολόκληρο συγκρότημα Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Hürriıyet μετέβηκε στις ΗΠΑ και την πολιτεία του Μάριλαντ για να φωτογραφηθούν και να επιβεβαιώσουν την απόκτηση από την Τουρκία των πολεμικών αεροσκαφών, που σίγουρα ανατρέπει όλες τις πολεμικές ισορροπίες στην περιοχή μας.
18.3.18

Στα χνάρια Σαντάμ και Καντάφι ο Ερντογάν


Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος  – 

Ο Σαντάμ, ο Καντάφι και ο Ερντογάν έχουν ένα κοινό σημείο. Προκάλεσαν, έβγαλαν γλώσσα, επιδίωξαν κέρδη και εξουσία χωρίς έγκριση από την Υπερδύναμη, τις ΗΠΑ. 
18.3.18

Αυτή την ώρα (13,25) διαβάζουν Efenpress:

GOOGLE

18.3.18

Γιατί ο Ερντογάν δεν θέλει πόλεμο με την Ελλάδα


Γράφει ο Σταύρος Λυγερός  – 

Μπορεί στην περίπτωση των δύο συλληφθέντων Ελλήνων στρατιωτικών η Άγκυρα να κάνει διπλωματικό καψώνι στην Αθήνα, αλλά αυτές τις ημέρες υποχρεώθηκε να βάλει την ουρά στα σκέλια στο μέτωπο της κυπριακής ΑΟΖ. Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ ήταν εύκολος στόχος και προσφερόταν για μία εύκολη επιτυχία. 
18.3.18

Φράγκος Φραγκούλης: Το Αφρίν θα γίνει το Βιετνάμ της Τουρκίας


Κεραυνοί” του Στρατηγού Φράγκου κατά της Τουρκίας αλλά και των συμμάχων για το ζήτημα της σύλληψης των δυο στρατιωτικών. Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ σε ομιλία του στην Καλαμπάκα την Παρασκευή το βράδυ, υποστήριξε ότι η σύλληψη των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς έγινε κατ’ εντολήν του “σουλτάνου” Ερντογάν.

O κ. Φραγκούλης Φράγκος χαρακτήρισε σκαιότατη τη συμπεριφορά της στρατοχωροφυλακής κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια. Ο Στρατηγός Φράγκος υποστήριξε ότι είναι θρασύδειλη η επιχείρηση της γείτονος στο Αφρίν υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει το Βιετνάμ της Τουρκίας.
18.3.18

Η Σία του εθνομηδενισμού

Ίσως στα "οικιακά" να τα κατάφερνε καλύτερα.Juan

Γράφει η Νεφέλη Λυγερού  – 

Θα ήταν περίεργο εάν η Σία Αναγνωστοπούλου, ιέρεια του εθνομηδενισμού, δεν εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να ρίξει το καρφί της στον Πάνο Καμμένο. Την αφορμή έδωσε η δήλωση του υπουργού Άμυνας ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι όμηροι. Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, που είχε περάσει ένα φεγγάρι και από το υπουργείο Εξωτερικών, ανακάλεσε στην τάξη τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, συντονιζόμενη με το κλίμα πολιτικής δυσανεξίας που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τον κυβερνητικό εταίρο. (Δεν είναι όμηροι, είναι τουρίστες!!! Juan)
18.3.18

Άγρια δολοφονία για ένα κινητό τα ξημερώματα στο Μαρούσι – Νεκρός 19χρονος από μαχαιριά


Tρεις κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον νεαρό και του κατάφεραν μια μαχαιριά στο στήθος με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν ακαριαία
Όλα εκτυλίχθηκαν στις 05.20 τα ξημερώματα Κυριακής στην πλατεία Ηρώων, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της 18χρονης φίλης του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις άγνωστοι άντρες με fullface πλησίασαν το νεαρό, ενώ ο ένας κρατώντας σουγιά, τον κάρφωσε στο στήθος του μια φορά, κατόπιν του αφαίρεσαν το κινητό και αμέσως εξαφανίστηκαν. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε και μετέφερε βαριά τραυματισμένο το νεαρό στο ΚΑΤ, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή.
18.3.18

ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: «ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ… ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ»!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα πραγματικά εντυπωσιακό άρθρο στην κυριακάτικη τουρκική εφημερίδα Hürriıyet, με περισσό θάρρος η Τουρκάλα αρθρογράφος, Jale Özgentürk, αποκαλύπτει ότι αυξάνονται συνεχώς οι διαμαρτυρίες οικονομικών παραγόντων της ανατολικής Θράκης ότι η υπόθεση τη σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τουρκική περίπολο έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής.
18.3.18

ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ (βίντεο)


ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ (βίντεο)
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην Αθήνα προσχωρούν οι εργασίες στο να αναγείρουν μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος για να στεγάσει τους χιλιάδες μουσουλμάνους που θα συνεχίζουν να έρχονται, στην Ρουμανία ο κόσμος σε ανάλογη πρόθεση δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.
Οι Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους και διαμαρτύρονται κατά την κατασκευή ενός μεγα-τζαμί στο Βουκουρέστι.
18.3.18

«Έφυγε» ο Διοικητής των Καταδρομέων που πολέμησαν τον Αττίλα το καλοκαίρι του 1974

Συμμετείχε στην αποστολή «Νίκη» στη μεγαλόνησο - «Καλό σου ταξίδι κε Διοικητή μας - Καλό σου ταξίδι δικέ μας Παπαμελέτη» το συγκινητικό μήνυμα του συλλόγου «Κομάντος 74»

18.3.18

Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα - 130 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Οι ισχυροί άνεμοι κάνουν το έργο των πυροσβεστών καθώς δίνουν ακόμη μάχη με τις φλόγες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα, στις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο.
Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης σε όλη τη χώρα είναι το γεγονός ότι κατά το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν 130 δασικές πυρκαγιές.