Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ EFENPRESS

18.8.18

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Κόφι Ανάν


Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στη Βέρνη. 
Ο Κόφι Ανάν ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που ανέλαβε την κρουφαία διπλωματική θέση υπηρετώντας δύο θητείες από το 1997 έως το 2006.
Στη συνέχεια υπηρέτησε ως ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία όπου ηγήθηκε της προσπάθειας για την επίτευξη ειρήνης.
18.8.18

Γερμανία προς Τουρκία: «Επανεξετάστε τη στάση σας για ΔΝΤ»


Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς, πρότεινε στον Τούρκο ομόλογό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ  την προσφυγή της Τουρκίας στο ΔΝΤ για την σταθεροποίηση της λίρας.
18.8.18

«Πισώπλατη μαχαιριά» της Ευρώπης σε Τραμπ - Μετά τη Γερμανία και η Γαλλία στο πλευρό του Ερντογάν


Λαγός την πτέρην έσειε, κακό της κεφαλής του, κύριοι Γερμανόφιλοι. ΑΛΕΞ/Efenpress

Μετά την Γερμανία και η Γαλλία φαίνεται πρόθυμη να συζητήσει με την Τουρκία την περαιτέρω οικονομική συνεργασία αγνοώντας τις αμερικανικές κυρώσεις.
Όπως πρώτοι γράψαμε, ο Ερντογάν έκανε τις τελευταίες μέρες ένα άνοιγμα στην Ευρώπη στο πλαίσιο του οποίου απελευθέρωσε και τους 2 στρατιωτικούς.
18.8.18

Στρατηγική εποικισμού και ισλαμοποίησης στα Κατεχόμενα


Στόχος του καθεστώτος Ερντογάν είναι βαθμηδόν η πληθυσμιακή εξίσωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Η επιδίωξη αυτή, η οποία θα επιτευχθεί διά της μεταφοράς νέων εποίκων στα κατεχόμενα, έχει ξεκαθαριστεί προς το κατοχικό καθεστώς, που θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης του για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού.
18.8.18

Υποβάθμισαν την Τουρκία S&P και Moody’s


Οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Moody’s υποβάθμισαν το αξιόχρεο της Τουρκίας, επικαλούμενοι την αστάθεια της λίρας και προβλέποντας ύφεση για το επόμενο έτος.
18.8.18

Ο Ερντογάν στην αμερικανική μέγγενη


Η απόρριψη του αμερικανικού τελεσίγραφου από την Άγκυρα που απαιτούσε την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον λίγο πριν την εκπνοή του πυροδοτεί νέα κλιμάκωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.
18.8.18

Ο «λευκός θρύλος» του ΝΒΑ!


Σαν σήμερα (18/8/1992), ο μεγάλος Λάρι Μπερντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση εξαιτίας προβλημάτων με τη μέση του, ύστερα από 13 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας στους Μπόστον Σέλτικς.

Η αλήθεια είναι πως οι λευκοί μπασκετμπολίστες δεν έχουν και την… τιμητική τους στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Όμως όταν αυτό συμβαίνει, τότε σίγουρα υπάρχει σοβαρός λόγος.
18.8.18

Οι ΗΠΑ συζητούν την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο - Την αναβάθμισαν σε κράτος «πρώτης γραμμής»

Οι ΗΠΑ λόγω της διαμάχης τους με την Τουρκία ψάχνουν τρόπος για να συνάψουν στενότερες σχέσεις τους υπόλοιπους συμμάχους τους στην Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας τα τουρκικά συμφέροντα που μέχρι πρότινος τόσο πολύ υπολόγιζαν.
17.8.18

Ιστορίες καταδίωξης στη θάλασσα


Η πρακτική δεν είναι καινούργια. Αλιείς της Αλεξανδρούπολης, της Λέρου και της Λήμνου έχουν να διηγηθούν αρκετές ιστορίες που χάνονται στα βάθη περασμένων δεκαετιών για μηχανότρατες και γρι-γρι τουρκικής σημαίας που παραβιάζουν την οριογραμμή και ψαρεύουν ανεξέλεγκτα σε ελληνικά ύδατα. Πρώτη φορά, όμως, τα τελευταία χρόνια παρατηρούν αυτή την ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο.
Χθες, ο πρόεδρος των γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός ανέφερε ότι Τούρκος ψαράς πυροβόλησε στον αέρα έπειτα από φραστικό επεισόδιο με Ελληνα συνάδελφό του μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης. Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγγελθεί πρόσφατα από Ελληνες ψαράδες και στη Λέρο.
17.8.18

Εκτακτη «πολεμική» σύσκεψη των ΥΠΕΞ Ελλάδος, Ισραήλ & Κύπρου στο Τελ Αβίβ λόγω τουρκικών απειλών


«Καυτός» Σεπτέμβριος έρχεται στην Ανατολική Μεσόγειο και πιθανότατα στο Αιγαίο, καθώς η άφιξη στις 28 Σεπτεμβρίου στο  Τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, του σκάφους της αμερικανικής εταιρείας ΕΧΧΟΝ, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, έχει προκαλέσει την ευθεία απειλή της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ ότι «Δεν θα ανεχθεί τέτοια κίνηση», προειδοποιώντας με χρήση ακόμα και πυρών.
17.8.18

ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ:Η βασίλισσα της Αφρικής

17.8.18

«Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» διαμηνύει ο Τραμπ μετά το νέο χαστούκι του Ερντογάν


Με οργή αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στην νέα απόρριψη αποφυλάκισης του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από τουρκικό δικαστήριο. «Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» είπε σε καθαρά απειλητικό τόνο ο Αμερικανός πρόεδρος.
17.8.18

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ"

17.8.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Θεσσαλονίκη, 17 Αυγούστου 2018

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, οι (3) εκ των οποίων συνελήφθησαν την 10-08-2018 για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια άπαξ και κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:
17.8.18

Προς Πεντάγωνο: Ιδού κύριοι η γεωστρατηγική του Ερντογάν… Ποιος θα τον σταματήσει;


«Καὶ μηδὲ τοῦτο δύνασθαι μαθεῖν, ὅτι δεῖ τοὺς ὀρθῶς πολέμῳ χρωμένους οὐκ ἀκολουθεῖν τοῖς πράγμασιν, ἀλλ᾽ αὐτοὺς ἔμπροσθεν εἶναι τῶν πραγμάτων..» (Κι ούτε αυτό να μην μπορούμε να μάθουμε, ότι εκείνοι που διεξάγουν ορθώς τον πόλεμο, δεν ακολουθούν τα πράγματα, αλλά προπορεύονται των πραγμάτων). Δημοσθένους Α΄ Φιλιππικός 4, 39.
Γράφει ο Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής
Ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την κατανόηση της τουρκικής γεωστρατηγικής (σ.σ. που εκπορεύεται και υπαγορεύεται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) αποτελεί η γεωγραφία, η οποία συνιστά καθοριστικό παράγοντα για την κατανόηση των διεθνών σχέσεων.
17.8.18

Άγνωστη επίθεση Τούρκων σε έλληνα ψαρά στη Σαμοθράκη δυο μέρες πριν τη Λέρο


Αθήνα.- Πυροβολισμούς, ακόμα και κατά ριπάς, δέχθηκε έλληνας ψαράς ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου, ωστόσο το λιμενικό του συνέστησε να μη «δώσει έκταση» στο θέμα, κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός.
17.8.18

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

.
Μεσημβρινές ώρες χθες (16-08-2018), δύο νεαροί αλλοδαποί αποπειράθηκαν να διαρρήξουν οικία στην περιοχή του Πλαγιαρίου, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και επιχείρησαν να διαφύγουν με δύο ποδήλατα, χωρίς να τα καταφέρουν καθώς εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα προαναφερόμενα ποδήλατα, τα είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Επανομής.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και ένα πορτοφόλι.
17.8.18

Ποιος είναι ο πάστορας που «βύθισε» την Τουρκία



Άντριου Μπράνσον. Η κράτηση του Αμερικανού πάστορα στην Τουρκία έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας, με τις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην άλλη πλευρά και την τουρκική λίρα να χάνει τεράστιο μέρος της αγοραστικής της αξίας.
ια την Τουρκία, ο Μπράνσον είναι ένας κατάσκοπος, ο οποίος προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, είναι ο ένας αθώος, χριστιανός οικογενειάρχης, που κρατείται άδικα.
Ποιος είναι, όμως, ο Άντριου Μπράνσον και ποιες είναι οι κατηγορίες που του αποδίδονται;
17.8.18

“Έξι τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο το βράδυ της Πέμπτης”


Πτήση ανάμεσα στη Λέσβο και τη Λήμνο παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης έξι τουρκικά μαχητικά.

Το περιστατικό συνέβη, μάλιστα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο συναγερμός από την απειλή για βόμβα σε πτήση της εταιρείας Condor που εκτελούσε το δρομολόγιο Χουγκάρντα-Ντίσελντορφ και υποχρεώθηκε σε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων – όπου μετά από ώρες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα.
17.8.18

Η Γερμανία στέλνει 2.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα - «Πέφτουν» οι υπογραφές

Σε λίγες μέρες η Γερμανία και η Ελλάδα θα υπογράψουν τη συμφωνία με την οποία 2000 λαθρομετανάστες από τη Γερμανία θα επαναπροωθηθούν στη χώρα μας.
Οι «πρόσφυγες» αυτοί δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο και πολύ πιθανόν -όπως δείχνουν και πρόσφατα δημοσιεύματα- να είναι πρώην τζιχαντιστές και γενικότερα «κακά φρούτα» που δεν θέλει η Γερμανία αλλά μετά από ακόμα μία επιτυχή συμφωνία της κυβέρνησης θα αλωνίζουν σύντομα ελεύθερα στη χώρα μας. 
17.8.18

Γιατί η Ελλάδα αναδεικνύεται σε χώρα πρώτης γραμμής


Η Ελλάδα μπορεί σε λίγες ημέρες να εξέλθει επισήμως των Μνημονίων, αλλά παραμένει στην οικονομική μέγγενη, με ό,τι αυτό σημαίνει στο επίπεδο της στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος. Υπάρχουν, όμως, εξελίξεις που πιθανότατα να ανοίξουν μια θετική προοπτική. Για τη Δύση, η Ελλάδα ήταν παραδοσιακά μια χώρα δεύτερης γραμμής. Η χώρα πρώτης γραμμής στο δυτικό σύστημα ασφάλειας ήταν η Τουρκία από την ένταξη και των δύο στο ΝΑΤΟ στις αρχές της δεκαετίας του 1950.
17.8.18

Δολοφονία στου Φιλοπάππου - Πού στρέφονται οι αρχές για τον θάνατο του 25χρονου

Σαρώνουν την περιοχή του Φιλοπάππου οι αστυνομικοί προκειμένου να ρίξουν φως στην ληστρική επίθεση που έμελλε να ρίξει από τα βράχια τον 25 χρονο Νίκο μπροστά στα έκπληκτα μάτια της 23χρονης φίλης του.
Η ΕΛ.ΑΣ έχει προσεγγίσει μέχρι στιγμής 20 αλλοδαπούς που έχουν προφυλακιστεί και σχετίζονται με άγριες επιθέσεις της ευρύτερης περιοχής της Ακρόπολης και του Φιλοπάππου.
17.8.18

Ντ.Τραμπ: «Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για τον πάστορα - Έρχονται νέες κυρώσεις στην Τουρκία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ​εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Τουρκία μέσω twitter απειλώντας με νέες κυρώσεις σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί ο πάστορας.
16.8.18

«Kolotoumpa» made in USA: «Ανεξάρτητα από το αν επιβάλλουμε και νέες κυρώσεις τα F-35 θα παραδοθούν στη Τουρκία»

Θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα των F-35 για την Τουρκία και θα παραδοθούν τα αεροσκάφη στην ώρα τους, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το αρμόδιο γραφείο της αμερικανικής κυβέρνησης για τα F-35. 
16.8.18

Συνεχίζονται οι προκλήσεις: Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό


Η Τουρκία φαίνεται πως την ώρα που προσπαθεί να μειώσει την ένταση με την Ελλάδα, την κλιμακώνει στην Κύπρο, καθώς δύο τουρκικά πολεμικά πλοία απείλησαν και παρενόχλησαν κυπριακό αλιευτικό.
16.8.18

Ο UCK απειλεί με αντάρτικο αν καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αμπεντίν Ζίμπερι, πρώην οπλαρχηγός του UCK στα Σκόπια, με εμπρηστικό ποστ του στο Facebook, έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα στους Σκοπιανόυς για το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
16.8.18

Βρετανός αναλυτής: «Ρώσοι και Ιρανοί ειδοποίησαν τον Ερντογάν για το πραξικόπημα - Οι κινήσεις που εξόργισαν τον Τραμπ»

Ο Βρετανός ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, Ρόμπερτ Φισκ αναλύει γιατί ο Τραμπ επέλεξε να έρθει τώρα σε σύγκρουση με τον Ερντογάν, ενώ αποκαλύπτει ενδιαφέρον παρασκήνιο σχετικά με το Συριακό και το πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.
16.8.18

Η απελευθέρωση των δύο και ο φόβος Ερντογάν για αμερικανική παγίδα με ελληνικό χρώμα


Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι μία σαφής ένδειξη ότι αυτή την περίοδο της ασφυκτικής πίεσης που δέχεται από τους Αμερικανούς, ο Ερντογάν επιδιώκει να διατηρεί χαμηλά τη θερμοκρασία στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. Ο χρόνιος πειρασμός του νεοοθωμανού ηγέτη για μία εύκολη νίκη στο Αιγαίο εξισορροπείται από σοβαρούς λόγους που τον αποτρέπουν από το να διακινδυνεύσει ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο και να μετεξελιχθεί σε σύρραξη με την Ελλάδα.
16.8.18

Μόρις Γκριν: Ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο πριν τον Γιουσέιν Μπολτ


Σαν σήμερα, πριν από 19 χρόνια, ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ στα χρονικά του στίβου, ο Μόρις Γκριν, έγινε πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο απίθανα περιστατικά που έχει συμβεί σε αθλητή.

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ στα χρονικά του στίβου. Κατά πολλούς υπήρξε και ό,τι καλύτερο πριν φυσικά εμφανιστεί το φαινόμενο, Γιουσέιν Μπολτ.
Ο λόγος για τον Μόρις Γκριν, τον 100άρη σπρίντερ, που το 1999 έγινε ο πρώτος που κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 9.80, πραγματοποιώντας παγκόσμιο ρεκόρ με 9.79 στο Παγκόσμιο Πρωτλημα που είχε διεξαχθεί στην Αθήνα.
16.8.18

Η Τουρκία αναγνωρίζει την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία!- Ενώνονται ακτοπλοϊκά


Η Τουρκία αναμένεται να συνδεθεί ακτοπλοϊκά με την κριμαϊκή χερσόνησο μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, μέσω γραμμής που θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας που θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση.
Την εν λόγω σύνδεση  επέτρεψε το τουρκικό κράτος και αυτό αυτομάτως συνιστά έμμεση αναγνώριση της ένωσης Ρωσίας- Κριμαίας απο την Τουρκία.
16.8.18

ΑΑΔΕ: Μέχρι την 31η Αυγούστου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ


Έως το τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημέρωσε ότι η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2018 δεν θα είναι διαθέσιμηαπό την Παρασκευή, 17 Αυγούστου, στις 11:00 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης - ανάρτησης των εκκαθαριστικών ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018.
16.8.18

Θρησκευτικός τουρισμός και πνευματική αναζήτηση



Γράφει ο συνεργάτης μας
Δημήτρης Λυκούδης*

          Αγαπώ από μικρός τα θρησκευτικά προσκυνήματα. Γι᾿ αυτό, επέλεξα, όσο, βέβαια, αυτό ήταν δυνατόν, να επισκέπτομαι ο ίδιος όσα περισσότερα προσκυνήματα μπορούσα και συνεχίζω, ασφαλώς, εντός και εκτός Ελλάδος, για ν᾿ αποκτήσω προσωπική επαφή και εμπειρία με κάθε τόπο, προσκύνημα και ιερό χώρο και όχι να καταστώ ενήμερος, σχετικά με αυτά, μέσα από ηλεκτρονικές και λοιπές έντυπες μορφές.  
          Γρήγορα, όμως, θα τολμούσα να πω, αντιλήφθηκα πως και εδώ πρέπει να κυριαρχεί το μέτρο, η ισορροπία προκειμένου το κάθε προσκύνημα να αποτελεί αφορμή και στήριγμα πνευματικής οικοδομής και ενδόμυχης αναζήτησης, πέρα, βέβαια, από τη δεδομένη και αναμφισβήτητη ευλογία που λαμβάνει καθένας από την όλη προσκυνηματική του διάθεση και τον ταξιδιωτικό του - και όχι μόνο - κόπο, έως ότου φθάσει στον προορισμό του.
16.8.18

Φιλοπάππου: Έτσι μας επιτέθηκαν -Τι είπε στην κατάθεσή της η 23χρονη κοπέλα


Αδιευκρίνιστες παραμένουν μέχρι στιγμής οι συνθήκες της πτώσης που στοίχισε τη ζωή του 25χρονου στου Φιλοπάππου, αν δηλαδή τον έσπρωξαν οι ληστές που επιτέθηκαν στον ίδιο και την 23χρονη φίλη του από τη Πορτογαλία ή γλίστρησε και έπεσε, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και η κατάθεση της κοπέλας, η οποία έχει πάθει σοκ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει και την διερεύνηση της υπόθεσης. Ωστόσο η κατάθεση της 23χρονης δεν ήταν διαφωτιστική για τις συνθήκες της πτώσης, καθώς, όπως είπε, δεν είδε τι ακριβώς συνέβη.
16.8.18

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "ΣΟΥΣΟΥΡΑΔΑ"

16.8.18

Το συγκλονιστικό μανιφέστο του Tommy Lee για την Ελλάδα



Πολλοί τον γνωρίζουν ως μουσικό και μέλος του συγκροτήματος Motley Crue. Άλλοι πάλι, όταν διέρρευσε το περίφημο βίντεο με τις ερωτικές του περιπέτειες με το απόλυτο αντικείμενο του πόθου εκείνα τα χρόνια, Πάμελα Άντερσον. Πριν από όλα όμως, ο Tommy Lee δεν παύει να είναι ένας γεννημένος στην Αθήνα, ελληνικής καταγωγής, καλλιτέχνης που μέσα από το facebook στέλνει το δικό του μήνυμα για το τι σημαίνει Ελλάδα.
16.8.18

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ






ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΣΑΣ ΘΡΗΝΟΥΝΤΩΝ;



Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι πατέρες, πολλές φορές ανέβαλα την σύνταξη της επιστολής αυτής, φοβούμενος μήπως η παρόρμηση της οργής με οδηγήσει σε ακρότητα εκφράσεων, ασύμβατη με τον οφειλόμενο σεβασμό προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν κληθεί να βρίσκονται στη θέση του Κυρίου μας, όχι ασφαλώς ως θεοί αλλ΄ως ποιμένες.



16.8.18

Για ενδεχόμενη τριμερή με Τουρκία και Ιράν κάνει λόγο ο Πούτιν

Μετά από όλα αυτά, πρέπει η Τουρκία να παραμένει στο ΝΑΤΟ;     ΑΛΕΞ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να συμμετάσχει στις αρχές Σεπτεμβρίου σε σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της Τουρκίας και του Ιράν, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Οι τρεις ηγέτες συναντήθηκαν τον Απρίλιο σε σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα όπου συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία.
defence-point
16.8.18

Πως πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τους πολλαπλούς εθνικούς κινδύνους


By Νέα Πρωινή

Καταπολέμηση της υπογεννητικότητας , ανάκαμψη της οικονομίας και η ενδυνάμωση του πατριωτικού φρονήματος των πολιτών αποτελούν προϋποθέσεις για εθνική ανάταση.


ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Η φιλειρηνική ισχύς αποτρέπει τον πόλεμο
Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου
Ο Περικλής, στον τελευταίο λόγο του προς τους Αθηναίους κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου (πριν πεθάνει από την επιδημία του λοιμού) και απαντώντας σε κατηγορίες πολιτικών του αντιπάλων, έθεσε το θέμα του διλήμματος της επιλογής από τους πολίτες ενός κράτους «του πολέμου ή της ειρήνης».
Διαβάστε περισσότερα »
15.8.18

Διπλή γιορτή σε Καστοριά και Ορεστιάδα για τους Έλληνες στρατιωτικούς - Τα δάκρυα συγκίνησης του Μητροπολίτη - ΒΙΝΤΕΟ


Χαρμόσυνα σήμαιναν οι καμπάνες από το πρωί, σε Καστοριά και Ορεστιάδα, για την Ημέρα του Δεκαπενταύγουστου αλλά και με αφορμή την απελευθέρωση των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και την επιστροφή τους στην Ελλάδα.
15.8.18

Ανησυχία προκαλεί στις ΗΠΑ ρωσικός δορυφόρος - Φοβούνται ότι πρόκειται για «κυνηγό δορυφόρων»

«Οι ρωσικές προθέσεις, σε ό,τι αφορά αυτό τον δορυφόρο είναι ασαφείς και προφανώς αποτελούν μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη», συμπλήρωσε, επικαλούμενη πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Διαστημικής Δύναμης της Ρωσίας, ο οποίος είχε πει ότι η υιοθέτηση «νέων πρότυπων όπλων», είναι ο βασικός στόχος αυτού του Σώματος.
15.8.18

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

Δεν είναι αφύσικη, αφου η "κυβέρνηση" ακολουθεί το  " His master  voice"...Juan
Aφύσικη θεωρεί η Μόσχα την υφιστάμενη κατάσταση στις ελληνορωσικές σχέσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των συντακτών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα είναι δυνατόν η συγκεκριμένη κρίση να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν συντομότερα.
15.8.18

Το Κατάρ «βάζει πλάτη» στην Τουρκία: Ρίχνει ζεστό χρήμα 15 δις δολάρια


Το Κατάρ θα επενδύσει 15 δις στην τουρκική οικονομία τη στιγμή που το χρειάζεται απεγνωσμένα λόγω του οικονομικού πολέμου με τις ΗΠΑ που έχει βυθίσει την τουρκική λίρα σε ιστορικά χαμηλά.
15.8.18

Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού του πράσινου φορτηγού που γλύτωσε στη Γένοβα (φωτό)


Τυχερός πάνω στην ατυχία του 37χρονςο οδηγός ο οποίος έφτασε κυριολεκτικά λίγα μέτρα πριν το θάνατο.Συγκλονίζει η μαρτυρία του.