Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

ΑΡΘΡΑ/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EFENPRESS.GR

Κοινή ασπίδα ΗΠΑ, Ελλάδας και Αιγύπτου για τα κοιτάσματα του Αιγαίου: Τριεθνής ναυτική άσκηση

ΗΠΑ, Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν στόλους για την προστασία της Ανατολικής Μεσογείου από τους Οθωμανούς

Πατώντας πάνω στις «Μέδουσες», τις ελληνοαιγυπτιακές ασκήσεις και στο exercise plan που έχουν σχεδιάσει κυρίως τα στελέχη του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, οι ΗΠΑ ξεκινούν απ’ό,τι φαίνεται μια νέα προσέγγιση μέσω της αμυντικής οδού, στις σχέσεις με την Αίγυπτο.
23.8.18

Ο Μητσοτάκης “ξύρισε” τον Μαρκογιαννάκη. Αντιδράσεις στα Χανιά


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να θέσει εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Ο ίδιος ο έμπειρος πολιτικός έκανε τη σχετική ανακοίνωση, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, θα περάσει σύντομα στην αντεπίθεση, και θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το παρασκήνιο που οδήγησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συγκεκριμένη απόφαση.
23.8.18

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ




Την Τρίτη 21/08/2018 η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Πιερίας  οργάνωσε,στους πρόποδες του Ολύμπου ,εκπαίδευση για την Ομάδα Αναγνώρισης της Μητροπολιτικής η οποία με την ονομασία ''Αρχάγγελοι''  ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στην διεθνή άσκηση περιπόλων cambrian patrol  που διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο τον προσεχή Οκτώβριο.
23.8.18

MiG-41: Η Ρωσία ανακοίνωσε την κατασκευή μαχητικού που θα πετά στα όρια του διαστήματος και θα έχει όπλα λέιζερ!


Τον αντικαταστάτη του αεροσκάφους-θρύλου του αναχαιτιστικού μεγάλου ύψους και εμβέλειας MiG-31, που εσχάτως απέκτησε και ρόλο κρούσης στόχων εδάφους με τον εξωπραγματικό σε δυνατότητες βλήμα αέρος-εδάφους Κinzhal, αποφάσισε να κατασκευάσει η Ρωσία, αλλά με μία γενιά παραπάνω.
23.8.18

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αφόρισε τον Δ.Βερύκιο για την «Παναγιά την Αρουραία»!


Ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος (έχει ανακοινώσει οτι αποσύρεται στα τέλη του έτους) αφόρισε τον αντιπρόεδρο του Alpha, Δήμο Βερύκιο για την προσβλητική προς τα Θεία, ανάρτησή του στο twitter που απεικόνιζε το Χριστό και την Παναγιά με τα πρόσωπα... αρουραίων!
23.8.18

Eπίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι - 3 νεκροί και 1 τραυματίας - «Αλλάχου Ακμπάρ» φώναζε ο δράστης

Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός μετά από την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Trappes του Παρισίου λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Γαλλίας).
Αρχικά το Reuters μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία και στη συνέχεια το Europe 1 μετέδωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του.
23.8.18

“Αναίμακτη” επίσκεψη του επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ στην ARMY 2018 στη Ρωσία


Ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος (εα) Κ. Κυριακίδης, από 21 έως 23 Αυγούστου επισκέφθηκε το «International Military-Technical Forum ARMY 2018» που διεξάγεται στη Ρωσία. Πηροφορίες αναφέρουν, ότι η υποδοχή της ελληνικής αντιπροσωπείας φέρεται να μην απηχούσε την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις καιήταν όπως πάντα εξαιρετικά θερμή.