Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

2-10-19

2.10.19

Σχετικά με τα ...αυστηρά διαβήματα της Ελλάδας για μη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών, συμπληρώνουμε ότι:



Η Συμφωνία παραβιάζει τον εαυτό της, την λογική, την ιστορική αλήθεια, τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, οπότε δεν μπορεί να τηρηθεί!

  • Δεν μπορεί μία συμφωνία να μοιράσει δύο πράγματα, όταν η ίδια τα κάνει ένα.
  • Δεν μπορεί να διευθετήσει το θέμα της Μακεδονίας, ονομάζοντας: «Μακεδόνες» Έλληνες και Σλαβο-Αλβανούς,  την ιστορία και των δύο Μακεδονική, τα προϊόντα τους Μακεδονικά και βαφτίζοντας μία Βουλγαρική διάλεκτο ως «Μακεδονική γλώσσα».
2.10.19

Αυστηρά διαβήματα της Ελλάδας για μη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών


Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η Αθήνα με τη στάση των Σκοπίων απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν φαίνεται να την τηρούν, χρησιμοποιώντας τον Ήλιο της Βεργίνας και τη λέξη «μακεδονικό» σε διάφορα προϊόντα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real news, η ελληνική πλευρά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με δύο επίσημα διαβήματα διαμαρτυρίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ υπήρξε και συνάντηση του πρέσβης, Δημήτριου Γιαννακάκης, με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ
2.10.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Εξιχνιάσθηκαν επιθέσεις σε βάρος αστικών λεωφορείων και επιβαινόντων



Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 5 άτομα, εκ των οποίων ο ένας είχε συμμετοχή και στα δύο περιστατικά






Η μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση δύο (2) περιπτώσεων επίθεσης σε βάρος λεωφορείων του ΟΑΣΘ και επιβατών σε αυτά, που έλαβαν χώρα τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Για το πρώτο περιστατικό (Νοέμβριος 2018) ταυτοποιήθηκε ως δράστης 23χρονος "ημεδαπός" ενώ για τη δεύτερη περίπτωση, πλέον του 23χρονου, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα ακόμη άτομα (3 ημεδαποί – 1 αλλοδαπός), ηλικίας από 16 έως 19 ετών.
2.10.19

Ζητούν και τα... ρέστα από την Ελλάδα οι αλλοδαποί: «Εδώ είναι φυλακή - Δεν τα περιμέναμε έτσι»! (βίντεο)

Τα παράπονα στο κ. Τσίπρα και τους περί αυτόν, που σας προσκάλεσαν!
Juan
Ζητούν και τα ρέστα από την Ελλάδα οι αλλοδαποί οι οποίοι σαν εκδρομή έρχονται απλά στην Ελλάδα παραβιάζοντας ότι σύνορα βρουν είτε θαλάσσια είτε χερσαία.
Σε ρεπορτάζ του γαλλικού AFP από τη Λέσβο ένας ...οργισμένος μετανάστης από άγνωστη χώρα λέει:
2.10.19

Διαστάσεις εθνικής κρίσης το μεταναστευτικό: 600.000 αλλοδαποί στην Α.Θράκη έτοιμοι να εισβάλλουν στον Έβρο!

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. ΤΩΡΑ!
Juan
Διαστάσεις εθνικής κρίσης λαμβάνει το μεταναστευτικό για την Ελλάδα καθώς όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος στην Βουλή παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των ροών κατά 200% μέσα σε διάστημα 5 μηνών.
Ενημερώνοντας τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας είπε ότι η Συμφωνία ΕΕ
2.10.19

Η ΤΑΙΝΙΑ Μ ΑΣ: Ομάδα εξοντώσεως (******)

(******)
2.10.19

Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες από την Πέμπτη



ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης, από τα δυτικά, με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και, πιθανόν, στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ:
2.10.19

Κυρ. Μητσοτάκης: «Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί»


Με ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε, πριν από λίγο, τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αναλυτικά το σχόλιο του:
«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!
Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.
2.10.19

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο Νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:
2.10.19

Χουλουσί Ακάρ: «Εάν δεν πάρουμε τα F-35 τότε θα προχωρήσουμε με το δικό μας μαχητικό»

Γιατί δεν αγοράζει από τα...JUMBO;
Juan
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στη δυνατότητα της χώρας του να κατασκευάζει πια τα δικά της οπλικά συστήματα, τονίζοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση που δεν μπορέσει η Τουρκία να αγοράσει τα αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, τότε θα κατασκευάσει τα δικά της ...αντίστοιχα μαχητικά, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ.
2.10.19

Αν.Μεσόγειος: Η επερχόμενη ένοπλη σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας που το αποτέλεσμά της θα κρίνει το μέλλον των δύο χωρών

Η Ανατολική Μεσόγειος εξελίσσεται ταχύτατα σε ένα ενεργειακό Ελ Ντοράντο. Τα αποθέματα σε φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ και στις παρακείμενες του Ισραήλ και της Αιγύπτου έχουν δημιουργήσει ένα νέο σκηνικό στην περιοχή.
2.10.19

Αυτοσχέδια όπλα, ανθρωποκτονίες, αυτοκτονίες, ναρκωτικά: Στοιχεία «φωτιά» από Οικονόμου για φυλακές


Στοιχεία «φωτιά» για τα φαινόμενα βίας και ανομίας στις ελληνικές φυλακές έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. Ενημερώνοντας την επιτροπή Ελέγχου
του Σωφρονιστικού Συστήματος, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι από 1/1/2015 έως και τις 15/9/2019 υπήρξαν δεκάδες περιστατικά συμπλοκών κρατουμένων, επιθέσεων σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ εντοπίστηκαν και 1.546 αυτοσχέδια όπλα. «Απειθαρχία, υπερπληθυσμός και υποστελέχωση» είναι για τον κ. Οικονόμου οι τρεις λέξεις που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί.
2.10.19

Μάθημα για την Ελλάδα η διάλυση της αεράμυνας των 52 δις στη Σαουδική Αραβία!

Γράφει ο Αντιπτέραρχος(Ι) ε.α.
Ευάγγελος Γεωργούσης
Επίτιμος Δκτης Δ.Α.Ε.Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι.
 Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το κτύπημα που δέχθηκε η Σαουδική Αραβία(Σ.Α.) στις 16 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της. Αν τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί είναι ακριβή, δέκα(10) Drones επέφεραν δέκα επτά(17) πολύ σοβαρά πλήγματα στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου στο Abdaid και στο πεδίο εξόρυξης Khurais.
2.10.19

Μεγαλύτερα τα κοιτάσματα νότια & δυτικά της Κρήτης αλλά και αυτά έχουν «πολιτικά» προβλήματα! - Ο ρόλος της Λιβύης

Στα αδειοδοτημένα «Οικόπεδα» (βυθοτεμάχια) νότια και δυτικά της Κρήτης εντοπίζονται πλέον οι ελληνικές προσπάθειες για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς στα ανατολικά της Κρήτης και στην περιοχή περί του συμπλέγματος Μεγίστης η τουρκική επιθετικότητα σε σχέση με το συνολικό ισοζύγιο ένοπλης ισχύος και την ελληνική δυνατότητα υποστήριξης επιχειρήσεων σε αυτές τις περιοχές, μετατρέπει σε «μακρινό όνειρο» την δυνατότητα εκμετάλλευσής τους.
2.10.19

Η μεγάλη μάχη «ΑΒ» - «Σκλαβενίτη» στην αγορά σούπερ μάρκετ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Απώλειες συνεχίζει να μετρά η «ΑΒ Βασιλόπουλος» από την επαναλειτουργία του δικτύου της «Μαρινόπουλος», ύστερα από τη μεταβίβασή του στον όμιλο Σκλαβενίτη, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά εμφάνισε μείωση του τζίρου της, αλλά και των λειτουργικών κερδών της. Από την εξέταση των οικονομικών της στοιχείων προκύπτει ότι στην πραγματικότητα τα κέρδη που αποκόμισε η αλυσίδα το 2016, που ήταν από τις πλέον ωφελημένες από την κατάρρευση της «Μαρινόπουλος», τα έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό το 2017 και το 2018.
2.10.19

Θεσσαλονίκη, η επόμενη Αμμόχωστος;


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Προ λίγων ημερών ο κ. Μητσοτάκης είπε στον ΟΗΕ:
2.10.19

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νέα μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ!



Εντοπίσθηκαν 164 κλεμμένοι κινητήρες αυτοκινήτων κυρίως από χώρες του εξωτερικού και από περιοχές της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της πόλης

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων
2.10.19

Κίνα: Στρατιωτική μεγαλοπρέπεια για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας


Την αυξανόμενη δύναμή της, την κρίσιμη μάλιστα περίοδο που οι προκλήσεις γιγαντώνονται, αφενός με τις βίαιες πλέον διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ που συνεχίζονται σχεδόν τέσσερις μήνες και αφετέρου με τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ που εξακολουθεί να μαίνεται, γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια σήμερα η Κίνα.
Η πολυαναμενόμενη μεγάλη παρέλαση, με την επίδειξη του τεράστιου στρατιωτικού εξοπλισμού και την ανάπτυξη χιλιάδων στρατευμάτων διήρκεσε δύο ώρες. Στην ομιλία του, ο Κινέζος πρόεδρος πέρασε το μήνυμα που ήθελε να ακουστεί με αφορμή την επέτειο για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
2.10.19

Η έντονη τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα ματαίωσε την αποστολή των ελληνικών F-16 στη Κύπρο


Όπως γράψαμε και σε προγενέστερη ανάρτηση μας η ΠΑ τελευταία στιγμή κατόπιν εισηγήσεων από τη φυσική ηγεσία των ΕΔ ματαίωσε την αποστολή των δύο ελληνικών αεροσκαφών που ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα ανήμερα της Κυπριακής ημέρας ανεξαρτησίας.
2.10.19

Εξάρθρωση σπείρας που ρήμαζε σταθμευμένα οχήματα στα Μέγαρα


Εξαμελής σπείρα που διέπραξε περισσότερες από 50 κλοπές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε παραλιακές περιοχές των Μεγάρων, εξαρθρώθηκε από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας. Ειδικότερα, συνελήφθησαν στον Λουτρόπυργο, τρεις δράστες, ηλικίας 17, 21 και 31 ετών, ενώ αναζητούνται ισάριθμοι συνεργοί τους. Σημειώνεται ότι έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί 53 περιπτώσεις κλοπών.
2.10.19

Μεταναστευτικό: Δεκάδες σκάφη επιστρατεύονται στο Αιγαίο – Και προς σύστημα επιτήρησης


Το Αιγαίο θα επιτηρούν πλέον συνολικά 61 σκάφη, με στόχο να σταματήσουν οι ροές των μεταναστών και να βοηθήσει η τουρκική ακτοφυλακή


Σε άμεση αύξηση των μέτρων θαλάσσιας επιτήρησης, με δεκάδες σκάφη του λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού να «επιστρατεύονται» στο Αιγαίο, και στην προμήθεια υπερσύγχρονου συστήματος παρακολούθησης των θαλάσσιων συνόρων, σε δεύτερο χρόνο, προχωρά η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.  
1.10.19

Ανώτατος αξιωματικός του ΠΝ: «Εάν οι Tούρκοι περάσουν την “κόκκινη” γραμμή θα απαντήσουμε στρατιωτικά»

Μιλώντας υπό το καθεστώς  ανωνυμίας, Έλληνας ανώτατος αξιωματικός ε.α. του ΠΝ ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ahval ότι «η πιθανότητα  η Τουρκία να περάσει την "κόκκινη γραμμή" με την Ελλάδα, είναι υπαρκτή αν αρχίσει να επιχειρεί  δραστηριότητες όπως γεωτρήσεις ή σεισμικές έρευνες στην περιοχή νότια του Καστελόριζου».
1.10.19

Η Άγκυρα ανακοίνωσε εισβολή στην Συρία - Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα έρθουμε τη νύχτα ξαφνικά»


Σε μια ανακοίνωση η οποία δείχνει πως η μεγάλη επιχείρηση του τουρκικού Στρατού στη βόρεια Συρία ανατολικά του Ευφράτη είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

‘Άλλωστε το ίδιο επανέλαβε και σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας στην τουρκική Βουλή , λέγοντας πως «θα έρθουμε ξαφνικά τη νύχτα», πιθανά εννοώντας τη βόρεια Συρία.
1.10.19

Επεισόδια στο κέντρο αλλοδαπών στον Κατσικά: Πετροπόλεμος με αστυνομικές δυνάμεις-Νέα απόβαση 243 μεταναστών στη Λέσβο


Μετανάστες διαμαρτύρονταν για την άφιξη άλλων μεταναστών από τη Μόρια!

 - Αλγερινοί κάνουν ότι θέλουν στον Έβρο!
 - Η Βουλγαρία σφραγίζει τα σύνορά της: Στέλνει 11.000 στρατιώτες
Εκτός ελέγχου τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που η Βουλγαρία σφράγισε τα σύνορά της με την Τουρκία, για να αποτρέψει την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών.
1.10.19

Κύπρος: Μεγάλη στρατιωτική παρέλαση με πρωταγωνιστές τα Nora B-52


Εντυπωσίασε η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας– Υπερηφάνεια και συγκίνηση – Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα νέα πυροβόλα Nora–B52 155 mm σερβικής προέλευσης της Εθνικής Φρουράς – Αμυντική προστασία μπροστά στις τουρκικές απειλές λέει ο Προέδρος της Δημοκρατίας
1.10.19

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ!


.

Το πρόσωπο του ληστή, θαμπωμένο από τον γελοίο νόμο, για να μην ...εκτεθεί!!!
Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο!
Juan
1.10.19

Ομιλία του συνεργάτη μας, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΣΟΚΑ) στο μνημοσυνο στην μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

1.10.19

Όταν η πολυδιάσπαση συναντά την ακηδία!

Γράφει ο συνεργάτης μας Δημ. Λυκούδης

Ένας έγγαμος ιερέας επισκέφθηκε τον μακαριστό άγιο γέροντα, παπά Εφραίμ τον Κατουνακιώτη. Ο προσκυνητής ιερέας ήταν προϊστάμενος σε μία κεντρική και μεγάλη ενορία της Αθήνας. Υποχρεώσεις πολλές, ιερατικές και ποιμαντικές ευθύνες ανείπωτες, κούραση σωματική ανυπέρβλητη, μα και πνευματική! Άκουγε ο παπά Εφραίμ υπομονετικά τις ενοριακές εξορμήσεις και δραστηριότητες του δραστήριου, ομολογουμένως, ιερέα. Κάποια στιγμή, ο έμπειρος παπά Εφραίμ, διέκοψε απότομα τον ιδιαίτερα ενεργό συνομιλητή του και τον ρώτησε: «Καλά όλα αυτά, πάτερ μου. Αξιέπαινα και ευλογημένα. Ο κανόνας σου, όμως; Πότε και πόσο κάμνεις «ξενύχτια» με το κομποσχοίνι σου και για την ενορία σου; Πότε προλαβαίνεις με τόσους μετεωρισμούς και περισπάσεις;

1.10.19

Πανεπιστημιακός δίδαξε… τρεις ώρες σε ένα ακαδημαϊκό έτος


Έρευνα για τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κύπρου με τον κορυφαίο καθηγητή καρδιολογίας Γεράσιμο Φιλιππάτο βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πολίτη Κύπρου, η
1.10.19

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Η Γέφυρα του Άρνεμ (*****)


1.10.19

«Βροχή» απειλών από Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα προστατέψουμε τα δικαιώματα των συντρόφων μας σε Ελλάδα και Κύπρο»!


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Θράκη, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο.
«Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των συντρόφων μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία», είπε ο Ερντογάν, στην ομιλία του για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στην Τουρκία.
1.10.19

Η αλβανική αντιπολίτευση ζητάει από τον Ε.Ράμα «να διεκδικήσει τα αλβανικά χωριά στην Ελλάδα»!

Δεν θα αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τις αλβανικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας σε περίπτωση που αλλάξει η διακυβέρνηση της χώρας αφού ο νέος βουλευτής της αντιπολίτευσης, Κοστάκ Πάπα, που εισήλθε στο Κοινοβούλιο από τον κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή των Τιράνων, επέκρινε την κυβέρνηση για την εδαφική μεταρρύθμιση και σύμφωνα με αυτόν δεν βοηθά τα αλβανικά χωριά που βρίσκονται πέρα από τα ελληνικά σύνορα!
1.10.19

Η μυστική βάση υποβρυχίων στο Πόρτο Παλέρμο της Χιμάρας


Στην νοτιοδυτική αλβανική επαρχία του Πόρτο Παλέρμο, εκεί που τα νερά της Αδριατικής και του Ιονίου συναντιούνται, υπάρχει μία υποθαλάσσια στρατιωτική βάση από τα χρόνια του Χότζα. Μπορεί πλέον να μην χρησιμοποιείται ως μυστική βάση υποβρυχίων και να την επισκέπτονται τουρίστες, αλλά παραμένει σφραγισμένη. 

Η ευρύτερη περιοχή του Πόρτο Παλέρμο, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, αποτελούσε κομμάτι του πασαλικίου του Αλή Πασά και το ενετικό κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως οχυρό της Χειμάρρας, που έχει ελληνικό πληθυσμό.
1.10.19

Η «μικρή Ελένη» ντύθηκε Μπουμπουλίνα


01/10/2019

Γράφει η 
Σοφία Βούλτεψη
Άλλο ένα επεισόδιο στο σίριαλ «η μικρή Ελένη κάθεται και κλαίει» αποτελεί η στάση του κ. Τσίπρα απέναντι στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Αυτή τη φορά η μικρή Ελένη είναι ντυμένη… Μπουμπουλίνα. Λογικό αφού ο Τσίπρας ντύθηκε… Νικηταράς ο Τουρκοφάγος!

Πότε ενδιαφέρθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα; ΠΟΤΕ! Μια ζωή αποκαλούν όσους ασχολούνται με αυτά τα θέματα «εθνίκια», προτιμούν την ταξική συνείδηση από την εθνική συνείδηση και οι διάφορες συνιστώσες του μας έχουν κατά καιρούς ενημερώσει ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και ούτε μία σταγόνα αίμα για τα πετρέλαια.
1.10.19

Αλγερινοί «εισβάλουν» στην χώρα από τον αφύλακτο φράχτη του Έβρου και το βιντεοσκοπούν!

Που είναι το κράτος κ. Μητσοτάκη; Συνεχίζετε το "μπάχαλο" που άφησε πίσω του ο Τσίπρας;
Τι φοβάστε; Ο λαός είναι μαζί σας.
Juan
Αλγερινοί βιντεοσκοπούν το ανενόχλητο πέρασμα τους απ τον αφύλαχτο φράχτη στον Έβρο, στο ύψος της Καβύλης στην στιγμή που ο Έλληνα ΥΕΘΑ δήλωνε οτι θα... σφραγιστεί ο Έβρος και δεν θα περνάει κανείς!
1.10.19

Δεν πέταξαν τα ελληνικά F-16 στην κυπριακή παρέλαση λόγω τουρκικών απειλών - Άγκυρα: «Θα σας αναχαιτίσουμε» (upd)

Δεν πιστεύουμε ότι έγινε αυτό! Αν όμως αληθεύει, δηλαδή ότι θα μας αναχαίτιζαν στο διεθνή εναέριο χώρο και εμείς φοβηθήκαμε αντί να τους απαντήσουμε" ότι σε τέτοια περίπτωση θα σας καταρρίψουμε", τότε είμαστε κατά τα κοινώς λεγόμενα, ξεφτίλες!
Juan
Ματαιώθηκε λόγω τουρκική απειλής η πτήση των ελληνικών μαχητικών F-16 στην παρέλαση της Κύπρου καθώς η Άγκυρα απείλησε ότι θα τα αναχαιτήσουν.
1.10.19

«Οι μεγαλουπόλεις μας θα δοκιμαστούν με αναρχία, το ΑΙΓΑΙΟ και τα νησιά θα πλημμυρίσουν με πρόσφυγες, αμέσως μετά έρχεται πόλεμος» …έκλαιγε λέγοντας τα ένας καλόγερος με ένα παλιόρασο πριν ένα μήνα. Εμείς απλώς τα διαβάσαμε τότε, αλλά σήμερα όμως…





Φώτο από Facebook Ιερός Ναός Παναγούδας – Γοργοϋπήκοος




Λιγότερο από ένα μήνα και μετά τα γεγονότα στην Μόρια, που είναι αποτέλεσμα του απάνθρωπου συνωστισμού ανθρωπίνων ψυχών και της μη ορθής διαχείρισης του προβλήματος του προσφυγικού γενικότερα, ακούγονται πιο επίκαιρα αυτά που λέχθηκαν πίσω από το Ιερό του Ναού της Παναγούδας της Γοργοϋπηκόου στην Θεσσαλονίκη και τα μεταφέραμε τότε.
Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα και εμείς εορτάζουμε την Παναγία την Γοργοϋπήκοο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

1.10.19

Ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι χούλιγκαν επιτίθενται στους αστυνομικούς - «Μας μαχαίρωσαν από πίσω» (βίντεο)



Παραλίγο να υπάρξουν θύματα μετά την άνανδρη επίθεση χούλιγκαν σε αστυνομικούς, καθώς τους επιτέθηκαν πισώπλατα με πολλαπλές μαχαιριές.

Μάλιστα, ένα από τα θύματα της επίθεσης ήταν ο αρχιφύλακας της ομάδας ΔΙΑΣ, που είχε βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στο βίντεο που παρουσίασε τηλεοπτικός φαίνεται ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ να πιάνει έναν άνδρα. Εκείνος, όμως, τον ρίχνει στο έδαφος και στη συνέχεια ακολουθεί η επίθεση.
1.10.19

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα των εκατομμυρίων ευρώ στην Θεσσαλονίκη - Τέσσερις εφοπλιστές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση κυκλώματος που έβγαζε εκατομμύρια ευρώ τα οποία «ξέπλενε» και έχει να κάνει από έργα στον λιμένα Θεσσαλονίκης, κατά προτεραιότητα εξυπηρετήσεις πλοίων μέχρι πιστοποιήσεις ρυμουλκών.
Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη έφθασαν τα ξημερώματα τέσσερις εφοπλιστές που συνελήφθησαν στην Αθήνα και αναμένεται μαζί με τον λιμενάρχη και δεκατρία ακόμη άτομα, ανάμεσά τους και οι πλοηγοί, να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα. 
30.9.19

Επιμένει ο Τσίπρας να στηρίζει τον Ζάεφ!


Επισκέφθηκε τα Σκόπια για να θυμηθεί το… έπος των Πρεσπών!

Με τον Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στα Σκόπια προκειμένου να συμμετάσχει σε ημερίδα του Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια.
30.9.19

Χρυσοχοΐδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για το χάος της Μόριας


«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον τιμητή για τα Γκουλάγκ που δημιούργησε»

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα γεγονότα στο ΚΥΤ Μόριας. Μεταξύ άλλων, το Υπουργείο χαρακτηρίζει δομές όπως αυτές της Μόριας και της Σάμου, «Γκουλάγκ» που έφτιαξε και παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ απαριθμεί τα όσα δεν έγιναν για το μεταναστευτικό κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
30.9.19

Η Γαλλία απέτισε ύστατο φόρο τιμής στον Ζακ Σιράκ


Εθνική ημέρα πένθους στην Γαλλία

Η Γαλλία απέτισε σήμερα ύστατο φόρο τιμής στον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ, ο οποίος θα ενταφιαστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο μετά την κηδεία του που ετελέσθη παρουσία περίπου 80 ξένων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
30.9.19

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:Ο Αετός πάτησε στη Γη (1976)

30.9.19

Aντιβιοτικά εξουδετερώνουν τα υπερανθεκτικά μικρόβια



Μία νέα γενιά υποψήφιων αντιβιοτικών που θα εξουδετερώνουν τα υπερανθεκτικά μικρόβια ανέπτυξαν οι επιστήμονες από το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
30.9.19

Η Ευρωβουλή, ο Αλεξιπτωτιστής και οι «άπορες κορασίδες».


Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη *



Θα τολμήσουμε να θίξουμε ένα θέμα λεπτό.
Χρειάζεται να διαβαστεί με νηφαλιότητα και ψυχραιμία.