Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 8/10/2019

Τα κρατάτε ανοιχτά ;;;




Γράφει η Αθηνά Κατσαφάδου

Μοναδική λύση στον εποικισμό:
Kλείσιμο συνόρων και απαγόρευση των ΜΚΟ

Είναι  αλήθεια πώς ή νεοεκλεγείσα κυβέρνηση  Μητσοτάκη  είναι  πολύ  καλύτερη  από  την  κυβέρνηση Τσίπρα. Όμως,  όποιος και  εάν  εξελέγετο, αναμφισβήτητα, θα  ήταν  πολύ  καλύτερος από το  τίποτα.  
Στο  πρόσωπο  του  Τσίπρα βρήκαν οί  ξένοι τόν  πλέον  δουλικό  υπηρέτη  προώθησης  των  συμφερόντων τους εναντίον  της  χώρας  μας. Δεν  τον χαρακτήρισε άδικα ό Μελανσόν  «την πιο ελεεινή   πολιτική  προσωπικότητα  της  Ευρώπης» .
7.10.19

Ξεκίνησε η εισβολή; - Η Τουρκία βομβαρδίζει κουρδικούς στόχους στην Συρία ανατολικά του Ευφράτη με μαχητικά & πυροβολικό

Σύμφωνα με την πολεμική τακτική, προηγείται  βομβαρδισμός των θέσεων του εχθρού και μετά ακολουθεί η επίθεση των χερσαίων τμημάτων.
Προφανώς η εισβολή των τούρκων άρχισε!
Juan 
Η Τουρκία ξεκίνησε να βομβαρδίζει στόχους του YPG στη βόρεια Συρία, ανατολικά του Ευφράτη ενώ και ο τουρκικός Στρατός με βολές πυροβολικού κτυπά από τις πρώτες βραδινές ώρες συγκεντρώσεις δυνάμεων και βάσεις των Κούρδων.
7.10.19

Μ.Πομπέο για συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ: «Θα είστε πιο ασφαλείς απέναντι στην κακόβουλη ρωσική επιρροή»!

Ποιανού  είναι η πιο κακόβουλη επιρροή, κ.Πομπέο
 είναι συζητήσιμο...

Juan


Στην κυπριακή ΑΟΖ κάθε χώρα θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι «η Αμερική κάνει πάντα αυτό που χρειάζεται ώστε να προστατεύσει τα επιχειρηματικά της συμφέροντα και τους ανθρώπους της» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο με τη συνέντευξή που παραώρησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά.
7.10.19

Προειδοποίηση Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ σε Τουρκία: «Αν ξεπεράσετε τα όρια σε Συρία θα σας καταστρέψω ολοκληρωτικά»!

Σε ένα tweet ξέσπασμα κατά της Τουρκίας προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόνταλντ Τραμπ.
«Όπως έχω δηλώσει κατ΄ επανάληψη και για να το επαναλάβω, εάν η Τουρκία κάνει το οτιδήποτε που σύμφωνα με την δική μου και χωρίς όμοιά της σοφία, θεωρηθεί ότι ξεπερνά κάποια όρια, τότε θα καταστρέψω ολοκληρωτικά την οικονομία της. (Το έχω κάνει και άλλες φορές).
7.10.19

Εθελοντές Έφεδροι : Η λύση.



Μεγάλη ημέρα η αυριανή για πολλούς από εμάς καθώς 11 παλικάρια,αδέρφια μας ξεκινούν για την Ουαλία για να συμμετάσχουν στην άσκηση του Βρετανικού στρατού CAMBRIAN PATROL ίσως την πιο απαιτητική παγκοσμίως, όπου θα συναγωνιστούν ομάδες ειδικών δυνάμεων απ όλο τον κόσμο αποτελούμενες από στελέχη,αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μόνη από τις πλέον των εκατό ομάδων που αποτελείται από Εφέδρους .
7.10.19

H TAINIA MAΣ:Το ποιό γρήγορο Πιστόλι

7.10.19

Ναυάγιο Αντικυθήρων: Το «θέατρο επιχειρήσεων» των αρχαιολόγων


Οι Έλληνες αρχαιολόγοι θα συνεχίσουν την έρευνα που είχε διακοπεί μετά το 2017

Tο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει την τιμή και τη χαρά να στηρίζει εκ νέου με τις δυνάμεις του την έρευνα στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το εμπορικό πλοίο που ναυάγησε στα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ., μεταφέροντας ένα μοναδικό φορτίο, θα γίνει και πάλι το «θέατρο των επιχειρήσεων» των αρχαιολόγων, προκειμένου να συνεχίσει η έρευνα που είχε διακοπεί μετά το 2017.
7.10.19

Οδηγίες για τη σωστή και έγκαιρη χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου

Η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος στην Ελλάδα δείχνει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο, ενώ κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο - Μάρτιο.



Οδηγίες για την εποχική γρίπη, δίνει το υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως αποτελεσματικότερου τρόπου πρόληψης. «Όταν το αντιγριπικό εμβόλιο χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα προφυλάσσει από τη μετάδοση τού ιού της γρίπης και συμβάλλει στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της».
7.10.19

Τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από Αγαθονήσι, Ανθρωποφάγους και Μακρονήσι


Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν το μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από την νήσο Αγαθονήσι, το σύμπλεγμα νησιών Ανθρωποφάγοι και την Μακρόνησο. 

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, ένα ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 2.37 μμ, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως, πέταξε πάνω από την νήσο Αγαθονήσι στα 10.000 πόδια και στην συνέχεια στις 2.39 μμ έκανε υπέρπτηση, στο ίδιο ύψος, πάνω από το σύμπλεγμα νησιών Ανθρωποφάγοι και το Μακρονήσι.
7.10.19

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις για το Λιμενικό - Αιτήσεις για 155 λιμενοφύλακες

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για 155 μόνιμες θέσεις λιμενοφυλάκων.
Αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, (ταχυδρομικώς), μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή οι υποψήφιοι στο νέο διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος για την πρόσληψη 155 δόκιμων λιμενοφυλάκων.
7.10.19

Βίντεο: Αμερικανικές δυνάμεις εγκαταλείπουν φυλάκια στη βόρεια Συρία - Τραμπ: «Φέρνουμε τους στρατιώτες μας πισω»

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Λευκού Οίκου να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, αφήνοντας έκθετους τους Κούρδους συμμάχους τους, στις τουρκικές προθέσεις για εισβολή στην περιοχή, ο Ντόναλντ Τραμπ, με τιτίβισμά του στο Twitter, εξήγησε τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης.
7.10.19

Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τις προθέσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

H ανησυχία δεν φτάνει! Με τη γνωστή "μέθοδο του σαλαμιού" ο Ερντογάν θα επικρατήσει σε όλα τα μέτωπα.Μόνο μία αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον της Τουρκίας από Ελλάδα, Αίγυπτο και Ισραήλ θα έλυνε οριστικά  όλα τα προβλήματα,  αλλά δυστυχώς τα συμφέροντα των "μεγάλων" δεν θα επέτρεπαν  αυτή τη λύση, γιατί θα τους χαλούσε τα σχέδια...
Juan

Το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τις προθέσεις της Τουρκίας για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, λέει ο Πρέσβης Ρεβέλ.

Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά και με ανησυχία τις προθέσεις της Τουρκίας να διεξάγει γεωτρήσεις στη νότια Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, ανέφερε ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Σάμι Ρεβέλ, σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter.
7.10.19

Έμμεση στήριξη Μόσχας στην τουρκική εισβολή! – Συγκλονίζουν οι Κούρδοι: «Θα είναι μια μάχη για ζωή ή θάνατο»


«Το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι η Τουρκία δεσμεύεται για το δόγμα της εδαφικής και πολιτικής ενότητας της Συρίας. Ελπίζουμε ότι οι Τούρκοι θα παραμείνουν προσκολλημένοι σ’ αυτό το δόγμα, υπό οποιαδήποτε συνθήκη» τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τις κινήσεις της Τουρκίας για την ενίσχυση της ασφάλειάς της, εννοώντας την αντιμετώπιση των τρομοκρατών που ενδεχομένως κρύβονται στο συριακό έδαφος». Ωστόσο, έσπευσε να επαναλάβει την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής και πολιτικής ενότητας της Συρίας.
7.10.19

ΗΠΑ σε Κούρδους: «Δεν θα σας υπερασπιστούμε» – Ο Τραμπ πήρε την απόφαση για τη Συρία μόνος του με τον Ερντογάν


Με απίστευτη ωμότητα οι Αμερικανοί ξεκαθάρισαν στους Κούρδους μαχητές ότι είναι πλέον μόνοι τους. Ότι μπορεί μέχρι χθες να ήταν σύμμαχοι και οι Κούρδοι να έβγαλαν το φίδι από την τρύπα με τον ISIS αλλά πλέον δεν έχουν καμία στήριξη στην επίθεση που θα δεχθούν από την Τουρκία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν σήμερα τον διοικητή των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) πως οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα τις υπερασπιστούν πουθενά έναντι των επικείμενων τουρκικών επιθέσεων», δήλωσε στο Reuters αμερικανός αξιωματούχος πριν από την αναμενόμενη τουρκική επίθεση.
7.10.19

Οι νέες αναβαθμίσεις των Windows 10 και τα προβλήματα για εκατομμύρια χρήστες της Microsoft


Οι νέες αναβαθμίσεις των Windows 10 και τα προβλήματα για εκατομμύρια χρήστες της Microsoft


Ενός κακού μύρια έπονται. Η Microsoft εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις, καθώς τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα Windows 10, το δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, συνεχίζονται. Επομένως, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, παρά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος, η εταιρεία συνεχίζει να κυκλοφορεί απογοητευτικές, χαοτικές και αρκετά περίεργες ενημερώσεις με νέες προειδοποιήσεις που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήσης των Windows 10.
7.10.19

ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κα. ΚΕΡΑΜΕΩΣ!!!




Γράφει : Ο  συνεργάτης μας κ. Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής





Κυρία Υπουργέ!!!

1) Γιατί μέσα στο δίμηνο (Ιούλιο-Αύγουστο του 2019), που ακόμη τα Σχολεία ήταν κλειστά, δεν εκτυπώσατε τα παλαιά ένθεα βιβλία των Θρησκευτικών του 2006 και να τα δώσετε στους μαθητές με την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς?

2) Γιατί με την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς, παραδώσατε στους μαθητές τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών (που ο προκάτοχος σας κ. Γαβρόγλου είχε εισάγει στα Σχολεία το Σεπτέμβρη του 2017), ενώ μας είχατε διαβεβαιώσει με την ανάληψη των καθηκόντων σας, ότι θα τα αντικαταστήσετε, αφού κρίθηκαν αντισυνταγματικά από το Συμβούλιο Επικρατείας?
7.10.19

Νέα ενημέρωση στο ΓΕΣ για την αναβάθμιση των M-270, σε εκκρεμότητα παραμένει η προμήθεια των 40 μεταχειρισμένων συστημάτων


Το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι την περασμένη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, έγινε ενημέρωση, από την Lockheed Martin, στη Διεύθυνση Πυροβολικού σχετικά με τις επιλογές εκσυγχρονισμού των 36 εν υπηρεσία πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών M-270 MLRS του ΕΣ. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια ενημέρωση στο ΓΕΣ. Η τελευταία είχε γίνει στις αρχές Απριλίου του 2019, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικά.
7.10.19

Αναβολή-"μυστήριο" του ταξιδιού Κ.Μητσοτάκη στην Αίγυπτο - Εν μέσω τουρκικής επίθεσης σε ΑΟΖ Κύπρου και Συρία

Αναβολή-μυστήριο στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητοστάκη στην Αίγυπτο, ο οποίος όχι μόνο δεν θα φύγει σήμερα για το Κάιρο αλλά και όταν τελικά αναχωρήσει αύριο θα παραμείνει στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου μόλις λίγες ώρες, όσες απαιτούνται για να συμμετάσχει στην τριμερή σύνοδο!
7.10.19

Άγκυρα: «Σήμερα ή αύριο "τρυπάμε" στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ» - Mετά την Συρία σειρά έχει η Κύπρος...

Αποθρασυμένοι οι Τούρκοι μετά την Συρία θέλουν άμεσα να πετύχουν τις επιδιώξεις τους και στην κυπριακή ΑΟΖ και προχωρούν ακάθεκτοι για γεώτρηση, σήμερα ή αύριο, στο οικόπεδο 7.
Η Άγκυρα πήρε θάρρος μετά την επίτευξη του στόχου της να αποσυρθούν οι Αμερικανοί από την Βόρεια Συρία και ελεύθερα να επιβάλει «ζώνη ασφαλείας»
7.10.19

Από την αγκαλιά του ΔΝΤ ως το πεζοδρόμιο ένας ΣΥΡΙΖΑ δρόμος

07/10/2019

Γράφει η 
Σοφία Βούλτεψη
Στους παλιούς καλούς του εχθρούς επιστρέφει ο ΣΥΡΙΖΑ, που χθες κάλεσε τον λαό στα… χαρακώματα, σε έναν ακόμη πόλεμο κατά του ΔΝΤ, ως υπέρμαχου του «ξηλώματος των εργασιακών δικαιωμάτων». Και ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε τον παλιό καλό απεργιακό εαυτό του, παρομοιάζοντας τον πρωθυπουργό με τον… Όρμπαν!
Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος του κυβερνητικού του βίου στην αγκαλιά του ΔΝΤ!
Μιλάμε για τον Τσίπρα που όταν επισκέφθηκε τον Όρμπαν, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017, ανακοίνωσε πως… συζήτησαν με σεβασμό ο ένας στις απόψεις του άλλου (αφού ξεναγήθηκε από τον οικοδεσπότη του και ποζάριζε μαζί του χαμογελαστός στις φωτογραφίες).
7.10.19

ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος: Την Τετάρτη στο Παρίσι με επίκεντρο τις Belh@rra


Στη Γαλλική πρωτεύουσα θα βρεθεί ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος με αντικείμενο συζήτησης την απόκτηση των δύο φρεγατών Belharra. Οι Γάλλοι πιέζουν ώστε η σύμβαση να υπογραφεί προ της εκπνοής του 2019 ενώ η ελληνική πολιτική ηγεσία έχει κατασταλάξει στην επιλογή του συγκεκριμένου πλοίου. Οι επαφές του Έλληνα ΥΕΘΑ θα περιλαμβάνουν συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της Γαλλικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA) καθώς και της κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group.
7.10.19

Προς νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση λόγω του ΣτΕ


Τον δρόμο για μια νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση άνοιξαν οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές σημαντικές διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε τις αποφάσεις του με σημαντική καθυστέρηση, για μια σειρά διατάξεων που ψηφίστηκαν το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
7.10.19

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ: Όσα δώσαμε, όσα πήραμε και αυτό… που “αγοράσαμε”

Και στους ιθαγενείς μοίραζαν χάντρες οι Αμερικανοί, πόσο μάλλον σ εμάς...
Juan

Τα όσα είπε ο Πομπέο τόσο για τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις όσο και για τις τουρκικές διεκδικήσεις ελληνικών νησίδων στο Αιγαίο ήταν ένα είδος ανταλλάγματος για την υπογραφείσα Αμυντική Συμφωνία. Οι δηλώσεις του είναι αναμφιβόλως ό,τι πιο προωθημένο έχει ειπωθεί από την Ουάσιγκτον. Προσοχή, ωστόσο. Αυτό το προωθημένο έχει περιορισμένο πρακτικό αντίκρυσμα.
7.10.19

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ: Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης που δώρισε ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης στο Πολεμικό Ναυτικό


Μια χαρμόσυνη είδηση για το Πολεμικό Ναυτικό δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  Πρόκειται για την δωρεά στο Πολεμικό Ναυτικό ενός Πλοίου Γενικής Υποστήριξης από τον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη το οποίο θα δώσει λύσεις σε πολλές από τις απαιτήσεις του Ναυτικού στους τομείς της διάσωσης, ρυμούλκησης, υποστήριξης, πετρέλευσης εν πλώ, πυρόσβεσης, μεταφοράς υλικών και εξοπλισμού.
7.10.19

Ετσι θα είναι τα ελληνικά F-16V: Δείτε το αντίστοιχο ταΐβανέζικο μαχητικό



Aυτό είναι το αρχικό αναβαθμισμένο F-16V της ταΐβανέζικης Αεροπορίας, στην έκδοση που θα αναβαθμισθούν τα αντίστοιχα ελληνικά F-16 Block 52+ και Adv.
7.10.19

Αυτούς θέλουν να βάλουν στις σχολικές τάξεις των Ελληνοπαίδων; Αυτούς φέρνουν στην Ελλάδα;;; (βίντεο)


Ανήλικος «πρόσφυγας»: «Θα γίνω βομβιστής αυτοκτονίας» - «Θα σε σκοτώσω αν δεν είσαι μουσουλμάνος» 


Όταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος είπε στο αγόρι να γίνει καλύτερα γιατρός, ο μικρός απάντησε: «Όχι, ινγκιμάσι». Ενώ όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε, τι κάνουν οι βομβιστές αυτοκτονίας, ο μικρός είπε: «σκοτώνουν».

Ενώ στην ερώτηση ποιον θα σκοτώσει, ο μικρός έδωσε ανατριχιαστική απάντηση λέγοντας: «Εσένα αν δεν είσαι Μουσουλμάνος».
7.10.19

Αποχώρηση των Αμερικανών από την Συρία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος: Aνοίγουν τον δρόμο στον Ρ.Τ.Ερντογάν για εισβολή

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος ότι όχι μόνο ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα εισβάλει στη Βόρεια Συρία αλλά και ότι οι Αμερικανοί θα αποχωρήσουν από την περιοχή ανοίγοντας έτσι ολοκληρωτικά το δρόμο για τις τουρκικές δυνάμεις!
7.10.19

Αυτά είναι τα οικόπεδα-στόχοι για τους υδρογονάνθρακες


Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων παρουσίασε χάρτες με περισσότερες από 30 περιοχές-στόχους για έρευνες υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης, από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε «οικόπεδα» που έχουν παραχωρηθεί ή είναι υπό παραχώρηση.
Ο χάρτης με τα «οικόπεδα» και τις περιοχές – στόχους παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννη Μπασιά σε ημερίδα για την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο την Τρίτη, ημέρα που συζητείτο στη Βουλή η κύρωση των συμβάσεων μίσθωσης για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τέσσερις θαλάσσιες περιοχές σε Κρήτη και Ιόνιο.
6.10.19

Ελληνική υπογραφή στα διαστημικά ταξίδια της NASA

Συνέντευξη: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Σωτήρης Σκουλούδης 

Η Ελλάδα συμμετέχει, σε καθοριστικό μάλιστα βαθμό, στις επερχόμενες αποστολές νέας γενιάς της NASA, αυτές οι οποίες θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα και το μέλλον της για τις επόμενες δεκαετίες: Την αποστολή επανδρωμένων (και μη) διαστημικών σκαφών τόσο στη γειτονιά μας, τη Σελήνη και το ηλιακό μας σύστημα, όσο και πέραν αυτού, στο βαθύ διάστημα!
Για να ακριβολογούμε, στην εξερεύνηση του κόσμου μας θα συμμετέχει όχι ακριβώς η Ελλάδα, αλλά μια Ελληνίδα, η Δρ. Μαριάνθη Φραγκοπούλου, οποία με σκληρή εργασία και έρευνα, δημιουργικότητα και ευφάνταστες ιδέες, κατόρθωσε να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιστήμη της και να κατασκευάσει ένα υπερπολύτιμο όργανο, απαραίτητο για την ασφάλεια ανθρώπων και εξοπλισμού στα διαστημικά ταξίδια.
6.10.19

Τεράστιες τουρκικές δυνάμεις σωρεύονται ανατολικά του Ευφράτη βόρεια των συνόρων με Συρία - Ξεκινά η εισβολή; (βίντεο)

Τις δυνάμεις της στα σύνορα με τη Συρία έχει ξεκινήσει να ενισχύει τις τελευταίες ώρες η Τουρκία, σε συνέχεια των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, πως η χώρα του θα πραγματοποιήσει αεροπορική και χερσαία στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη κατά των Κούρδων της Συρίας της οργάνωσης YPG.
6.10.19

Σκόπια: Τρία χρόνια στην φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης επειδή φώναξε «Η Μακεδονία είναι Ελληνική»!


Φυλακισμένος στα Σκόπια επειδή φώναξε η Μακεδονία είναι ελληνική. Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης. Απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης τόλμησε να πει την αλήθεια κι αμέσως οι Σκοπιανοί του πρόσαψαν τον χαρακτηρισμό προδότη του έθνους.
6.10.19

Παρέμβαση της Ρωσίας στην επερχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση: Έκκληση για αποκλιμάκωση στην ΑΟΖ της Κύπρου

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ανησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και προτείνει αποφυγή της κλιμάκωσης μιας δυνητικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.
6.10.19

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Οι λύκοι της θάλασσας (*****)

6.10.19

Παραδίδουν τη χώρα αμαχητί: Επιπλέον περικοπές 50 εκατ. ευρώ στην Άμυνα- Ούτε σφαίρες δεν θα έχουμε

Σύμφωνα με παραπολιτικό κυριακάτικης εφημερίδας , επιπλέον περικοπές 50 εκατομμυρίων ευρώ ζήτησε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θόδωρος Σκυλακάκης.
Το αίτημα νέων περικοπών στον λειτουργικό προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων , δείχνει ότι κάποιοι είναι ακόμη και μετά από τη δεκαετή κρίση εκτός τόπου και χρόνου. Με την τωρινή κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων, επιπλέον περικοπές θα μειώσουν εντελώς το αξιόμαχο.
6.10.19

Ν.Παναγιωτόπουλος: «Θα υπερασπιστούμε τη χώρα όπως οι πρόγονοί μας - Δεν αυξάνεται η στρατιωτική θητεία» Μένουν στο 40% οι επανδρώσεις στις μονάδες εκστρατείας!!!

Βεβαίως, με τόξα και με βέλη.Ίσως χρησιμοποιήσουμε και...σκιάχτρα!!!
Juan
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα και στην ομιλία του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε εφ'όλης της ύλης, ενώ έστειλε ταυτόχρονα και μήνυμα και στη Τουρκία.
6.10.19

«Σκληρή» ανακοίνωση Αιγύπτου εναντίον Τουρκίας για την Κύπρο: «Επιβεβαιώνουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωση με σκληρή γλώσσα όπου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε όποιες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο, τασσόμενη πλήρως στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
5.10.19

«Απάντηση» Αγκυρας σε Μ.Πομπέο: Εθεσαν θέμα... βακουφίων και «καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας σε Ρόδο και Κω»!

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την σημερινή του επίσκεψη στην Αθήνα μίλησε έστω διστακτικά για «παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις» χωρίς να περιγράψει το τι σημαίνει αυτό για τις ΗΠΑ και το πώς θα αντιδράσουν (εκτός από την άκρως περίεργη φράση του περί «προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας σε περίπτωση νέων Ιμίων»!) η Αγκυρα, πέρασε σε άλλο επίπεδο τις διεκδικήσεις της: Εθεσε θέμα τουρκικών περιουσιών σε Ρόδο και Κω μέσω των βακουφίων!
5.10.19

Επίσκεψη Αμερικανού ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο: Οι συνήθεις ψευδαισθήσεις της Αθήνας και η πικρή αλήθεια



Χωρίς καμία εγγύηση ασφάλειας για την Ελλάδα, ήλθε και ετοιμάζεται να απέλθει αύριο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από την Αθήνα, περιοριζόμενος μόνο σε πρακτικά ανένδοξες «καταδίκες» των τουρκικών παρανομιών στην κυπριακή ΑΟΖ, λεκτικές καταδίκες που δεν έχουν σημασία, αφού δεν συνοδεύονται με πράξεις, αλλά κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο και μόνο.
5.10.19

Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου - Αφγανό συλλαμβάνεται από πολίτη στο Λονδίνο: «Κοίτα με είμαι δυνατός»


Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ δημοφιλίας έρχεται από τη Βρετανία.
Στο Μετρό του Λονδίνου ένα... Αφγανό «πρόσφυγας» έχει μόλις γρονθοκοπήσει ένα 60χρονο άνθρωπο, ενώ απειλεί ότι θα μαχαιρώσει άλλους!!!
5.10.19

EKTAKTO – «Πυρά» Ιταλίας κατά Τουρκίας: «Εχθρική κίνηση η άφιξη του ΓΙΑΒΟΥΖ στην κυπριακή ΑΟΖ»

Ιταλο-Γαλλικές ...κρυάδες! Λόγια, λόγια, λόγια!
Juan

Μετά τη Γαλλία και η Ιταλία μπαίνει στο χορό των κρατών που με ανακοινώσεις υπουργείων τους, «κατσαδιάζουν» την Τουρκία για την κορύφωση των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.
Σε ανακοίνωση του Ιταλικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:
«Η Ιταλία ανησυχεί για τις παράνομες επιχειρήσεις που πραγματοποιεί το τουρκικό σκάφος Yavuz στην ΑΟΖ της Κύπρου. Επαναλαμβάνουμε τις εκκλήσεις προς την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να απέχει από παράνομες ενέργειες στην περιοχή.»
5.10.19

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Ο Θεός Συγχωρεί, Εγώ Όχι!

5.10.19

Υπάρχουν «πυραμίδες» στην Μεσοατλαντική Τάφρο στον Ατλαντικό; (φωτό)

Τέσσερις πυραμίδες γιγαντιαίων διαστάσεων παρόμοιες με αυτές της Γκίζας στην Αίγυπτο και χιλιάδες άλλα ευρήματα «κοιμούνται» στην Μεσοατλαντική Τάφρο, στα ανοιχτά του ακρωτηρίου Σαν Αντόνιο στη δυτική ακτή της Κούβας!
5.10.19

Γαλλία: «Εχθρική κίνηση η άφιξη του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ» - Νέες απειλές απο Άγκυρα

«Η άφιξη του νέου τουρκικού πλοίου στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου και του διεθνούς δικαίου.
Πρόκειται για μια εχθρική κίνηση,  (μη φιλική) η οποία ενδέχεται να ενθαρρύνει την κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται σε δήλωση του Γάλλου Υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων.
5.10.19

ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ... GAMERS: " Ο ΑΣΤΡΟΜΑΧΗΤΗΣ"

5.10.19

Έλληνας που συνελήφθη στην Τουρκία για διακίνηση μεταναστών: Αντιμετωπίζει 20 χρόνια κάθειρξη

Αν είναι ένοχος, του πρέπει βαρύτατη ποινή και στη Τουρκία και στην Ελλάδα.
Juan
Για κάποιους το μεταναστευτικό είναι μία ανθρωπιστική και εθνική καταστροφή και για άλλους μία ευκαιρία για εύκολο πλουτισμό εις βάρος της Ελλάδας αλλά και αθώων ανθρώπων.