Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 25/10/2019

25.10.19

VMRO: «Μόλις ανοίξει ο δρόμος για την ΕΕ θα καταργήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών» - Θα απαντήσει η Αθήνα;


Η άρνηση των Ευρωπαίων να βάλουν τα Σκόπια στην ΕΕ τίναξε στον αέρα τη «στιβαρή» Συμφωνία των Πρεσπών των Τσίπρα-Κοτζιά. 
Αποτέλεσμα; Να υπάρχει κυβερνητική κρίση στα Σκόπια και με βάση τις δημοσκοπήσεις το VMRO-DPMNE είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία και να βάλει θέμα ονομασίας των Σκοπίων. Με λίγα λόγια να καταργήσει τη Συμφωνία (από τη μεριά των Σκοπίων) αφήνοντας την Ελλάδα ξεκρέμαστη, αφού θα έχει χάσει το διαπραγματευτικό χαρτί της ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πιέζεται από τους «συμμάχους» της για την ΕΕ.
25.10.19

Έκθεση: Υπό διωγμό 245 εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο - Το Ισλάμ τους «καταπίνει»


Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός για να καταλάβει πως ο χριστιανισμός (τουλάχιστον στη Δύση) έχει χάσει την δυναμική του. Αυτό οφείλεται τόσο σε εσωτερικά λάθη και «αδιαφορία» των πιστών όσο και σε εξωτερικούς παράγοντες. 
25.10.19

Απελευθέρωση Αγαθονησίου: Είχε αρχικά αντιμετωπιστεί με επιφύλαξη…


Ένα περιστατικό που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, διαδραματίστηκε λίγες μέρες μετά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ενώ οι μάχες στις οροσειρές της Πίνδου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 1940 μία μικρή ομάδα “κομάντος” έκανε απόβαση στο νησάκι Αγαθονήσι, που βρισκόταν όπως και όλα τα Δωδεκάνησα, υπό ιταλική κατοχή από το 1912.
25.10.19

Ιταλία: Υπόψη οι σκοτεινές μπίζνες… με την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία


Το περασμένο έτος η Τουρκία ήταν ο τρίτος καλύτερος πελάτης για την ιταλική πολεμική βιομηχανία, καλύπτοντας μόνη της το 7,5% των συνολικών ιταλικών εξαγωγών όπλων. Μπροστά της το Κατάρ, που ήταν ο μεγαλύτερος εισαγωγέας για συνολικά 1,9 δισ. ευρώ, και το Πακιστάν. Κατά το 2018 η Τουρκία αγόρασε ιταλικά όπλα για συνολικά 632,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αισθητή αύξηση σε σχέση με το 2017, όταν η Άγκυρα είχε αγοράσει ιταλικά όπλα για 266,1 εκατ. και σε σχέση με το 2016 όταν το συνολικό ποσό ανήρχετο σε 133,4 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, η Τουρκία αναδεικνύεται ως όλο και πιο σημαντικός πελάτης της ιταλικής πολεμικής βιομηχανίας.
25.10.19

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

Όσο αφορά τον Ελληνικό Λαό, ποιος τον .... (αντικαταστάθηκε μία άλλη λέξη) ρωτάει  αυτόν!!!
Juan
https://www.kathimerini.gr/

25.10.19

Οχι «εκβιασμοί» με τον Πρόεδρο


Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία διαφώνησαν όλοι οι υπόλοιποι, προβλέπει επαναλαμβανόμενες ψηφοφορίες σε διάστημα έξι μηνών και, εάν δεν επιτευχθεί σε καμία φάση η απαιτούμενη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό.
25.10.19

Πραγματοποιήθηκε η κοπή του πρώτου ελάσματος των φρεγατών Belharra παρουσία του Α/ΓΕΝ (upd) (φώτο, βίντεο)



Η πρώτη φρεγάτα Belharra ξεκινάει να κατασκευάζεται και στην κοπή του πρώτου ελάσματος παρέστη ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος για την πρώτη φρεγάτα τύπου Belharra στα ναυπηγεία Lorient του γαλλικού ναυπηγικού ομίλου Naval Group.
25.10.19

Το απαράδεκτο ΝΑΤΟ: “Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την Τουρκία”! Ακόμη κι αν κάνει εγκλήματα πολέμου!


Η πρώτη σύνοδος του ΝΑΤΟ μετά την έναρξη από την Τουρκία της στρατιωτικής επιχείρησής της εναντίον των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία θα προκαλέσει μια «δυνατή συζήτηση» αλλά «δεν τίθεται θέμα» για τη Συμμαχία να «χάσει» έναν στρατηγικό σύμμαχο ταπεινώνοντας τον με το να του απευθύνει κατηγορία.
25.10.19

“Γαζώνει” το ΥΠΕΘΑ με “πυρά κατά ριπάς” ο Στρατηγός Ζιαζιάς για τις αλλαγές στο Πολεμικό Μουσείο

Γράφει ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Αφού , στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ,έλυσαν όλα τα μείζονα ζητήματα της άμυνας της Χώρας ,εξοπλιστικά, θέματα αποτροπής ,συντήρηση ,επάνδρωση Μονάδων και των λοιπών πολλών και σοβαρών προβλημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνουν και μάλιστα με τροπολογία φωτογραφική διάταξη , για να έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθεί πρόεδρος στο ΔΣ του Πολεμικού Μουσείου και πολίτης «διακεκριμένος επιστήμονας» έτσι ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφειά του και να βολέψουμε τον «φίλο» μας ….
25.10.19

ΑΝ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ MONSANTO ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Για σχεδόν έναν αιώνα η Monsanto δρούσε χωρίς πολλές σκοτούρες. Έχοντας ξεκινήσει ως μια εταιρεία που είχε ως κύρια ασχολία τα πλαστικά (αντιλαμβανόμενη ότι αυτό το φτηνό και αθάνατο υλικό ήταν το μέλλον) πέρασε σταδιακά στον τομέα της γεωργίας. Πρώτα προσφέροντας στους αγρότες φυτοφάρμακα και στη συνέχεια γενετικά τροποποιημένους σπόρους, ανθεκτικούς στα ζιζάνια και στις ασθένειες.
25.10.19

Τελικά όλοι συναλλάσσονταν εκτός από τον Τσίπρα;


25/10/2019
Γράφει η 
Σοφία Βούλτεψη
Το μπλόκο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν – αλλά και το ίδιο το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών – αποδεικνύουν πως υπήρξε συναλλαγή. Αλλά αν υπήρξε συναλλαγή με τα Σκόπια για να γίνει αποδεκτή η Συμφωνία των Πρεσπών εκεί, γιατί να μην έγινε κάτι αντίστοιχο προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει μάχη για να περάσει η Συμφωνία στην Ελλάδα;
Δηλαδή, μπορεί κάποιοι στην Ελλάδα να μας πουν γιατί καταλαμβάνονταν από ιερή οργή όταν διατυπωνόταν η κατηγορία περί συναλλαγής με τους δανειστές, προκειμένου αυτοί να δείχνουν την επιείκειά τους στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
Συναλλαγή, λοιπόν. Η μέχρι πρόσφατα πιο αποκρουστική λέξη στην πολιτική και κοινωνική σφαίρα έχει εξελιχθεί σε συνήθη και θεσμοθετημένη μέσω συμφωνιών και συνθηκών πρακτική. Όταν η συναλλαγή καταγγέλλεται αντιμετωπίζεται – υποκριτικά – με αποτροπιασμό.
25.10.19

Η ΜΙΤ χρησιμοποιεί δημόσια κτίρια στην Θράκη για να προωθήσει τις δραστηριότητές της! - Παραμονές της εθνικής επετείου!

Σε μια καταγγελία που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από τις ελληνικές Αρχές προχωράει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με δημοσίευμά της στο οποίο αναφέρει πως η τουρκική ΜΙΤ, η οποία έχει διεισδύσει με κάθε τρόπο στην ελληνική Θράκη, έχει προχωρήσει σε κατάληψη δημόσιων κτιρίων!
25.10.19

Η «φάμπρικα» με τους λαθρομετανάστες, τα ΑΦΜ και τα εικονικά τιμολόγια


«Φάμπρικα» κινήτρων και εξυπηρετήσεων που είχε ως αποτέλεσμα τη λαθραία προσέλκυση μεταναστών και προσφύγων (συνήθως μέσω Τουρκίας) και τη δημιουργία δεδομένων για τη μόνιμη εγκατάστασή τους στην Ελλάδα-υπό την καθοδήγηση ΜΚΟ-είχε οργανώσει, με προσαρμογή της νομοθεσίας, η κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της, ειδικά από το 2016 και με μεγαλύτερη ένταση από το 2018 και μετά.
25.10.19

Αντικειμενικός στόχος της Άγκυρας ήταν τα πετρέλαια της Deir Ezzor: Πώς Ρωσία & ΗΠΑ ακύρωσαν εγκαίρως το σχέδιο Ερντογάν

Από την αρχή είχαμε γράψει ότι ο πραγματικός στόχος των Τούρκων δεν ήταν η ζώνη ασφαλείας αλλά τα πετρέλαια της Deir Ezzor και σε άλλα σημεία της Βόρειας Συρίας και για αυτό η Άγκυρα ήθελε την κατάληψη της Ράκα.
25.10.19

«Ατσάλινο Βέλος»: Τα ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από τα τουρκικά γεωτρύπανα και τις φρεγάτες που τα συνόδευαν

Τα ελληνικά F-16 πέταξαν ξυστά πάνω από τα τουρκικά γεωτρύπανα όπως και τις φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού που τα συνοδεύουν και αυτό ήταν που εξόργισε την Άγκυρα περισσότερο και από το γεγονός ότι τα ελληνικά μαχητικά έφτασαν στην Κύπρο χωρίς να γίνουν αντιληπτά και «βομβάρδισαν» θέσεις του εχθρού κατά την διάρκεια της άσκησης «Ατσάλινο Βέλος».
25.10.19

Παρουσία του Έλληνα Α/ΓΕΝ ξεκίνησε η ναυπήγηση της πρώτης Belh@rra


Παρουσία του Έλληνα Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ ξεκίνησε η ναυπήγηση της πρώτης ψηφιακής γαλλικής φρεγάτας στα ναυπηγεία της Λοριαν.
Η παράδοση της πρώτης φρεγάτας προγραμματίζεται για το 2023. Όπως τονίστηκε στη τελετή το πρόγραμμα ναυπήγησης first defence and intervention frigate (FDI) θα αποδόσει 5 πλοία στο Γαλλικό Ναυτικό ενώ στην ομιλία του Γάλλου Α/ΓΕΝ δόθηκε έμφαση στη πλήρως φηφιακή
25.10.19

Αυτή είναι η χώρα όπου οι κάτοικοι της μιλάνε ελληνικά & γιορτάζουν την 25η Μαρτίου & την 28η Οκτωβρίου!

Και όμως υπάρχει μια μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου πάνω από 6000 κάτοικοι της μιλούν Ελληνικά.Ο λόγος για την Ουρουγουάη όπου σύμφωνα με έρευνα της «Eurostat», το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων απάντησε ότι ταυτίζεται πολιτιστικά με την Ευρώπη, με την πρώτη χώρα που να τους έρχεται στο μυαλό να είναι η Ελλάδα.
25.10.19

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αρτέμιδα και κινηματογραφική καταδίωξη με πυροβολισμούς μέχρι τον... Ασπρόπυργο!

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα όταν αυτοκίνητο με Β- Ρομά εισέβαλε σε κοσμηματοπωλείο στη Λούτσα. Αφού έριξαν τη τζαμαρία, άδειασαν τις προθήκες με τα κοσμήματα κι επιβιβάστηκαν στο όχημα για να φύγουν με τη λεία τους, έγιναν αντιληπτοί από πλήρωμα της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε περιπολία κι άρχισε μια τρελή καταδίωξη.
24.10.19

Μητσοτάκης σε τραπεζίτες: Δεν μπορούμε να δεχθούμε μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές συναλλαγές

Βρήκαν ευκαιρία να επωφεληθούν από την υποχρεωτική αύξηση της χρήσεως πλαστικού χρήματος για
να κερδίσουν και άλλα εις βάρος του Ελληνικού λαού.Δεν τους φτάνει που ουσιαστικά δεν δίνουν τόκους αξιόλογους στα κατατεθημένα ποσά, θέλουν να αρπάξουν και άλλα! Πολύ σωστή η στάση του πρωθυπουργού και ακόμα σωστότερη αν υποχρεώσει τα "@@@@ " να μη κάνουν την παραμικρή αύξηση.
Juan

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των τραπεζών. Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί μεγάλες χρεώσεις σε ψηφιακές και μη τραπεζικές συναλλαγές όταν με την πολιτική της προωθεί προς τους πολίτες τη χρήση πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών συναλλαγών.
24.10.19

ΚΡΗΤΗ:Μια παρέα φίλων έφτιαξαν βίντεο για την 28η Οκτωβρίου



Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει:

Αποτελεί υποχρέωσή μας και συνάμα τιμή μας,να μην ξεχνούμε!Να τιμούμε και να διατηρούμε ζωντανή την μνήμη όλων εκείνων που κράτησαν τη σημαία μας ψηλά, με θάρρος,χωρίς φόβο!

Με αγάπη και σεβασμό προς την πατρίδα και τους ήρωες της, που θυσιάστηκαν για τη δική μας σημερινή ελευθερία!
24.10.19

Ξέφραγο αμπέλι και με τον νόμο η Ελλάδα - ΣτΕ: Ελεύθερα θα κυκλοφορούν όσοι λαθρομετανάστες έλθουν στο εξής


Οι λαθρομετανάστες που θα έλθουν στο εξής στην Ελλάδα θα κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν θα υπόκεινται δηλαδή σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας· αντιθέτως, υπό περιοριστικό καθεστώς θα εξακολουθήσουν να είναι οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στα νησιά της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Ρόδου και Κω από την 20ή Μαρτίου 2016, σε Hot Spots.
24.10.19

Το “λάθος της Νέας Υόρκης”! Δραματική κλιμάκωση στο Αιγαίο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν


Η Τουρκία φαίνεται ότι είναι έτοιμη να “ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου” στο Αιγαίο! Ένα μήνα μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη κατά την οποία η ελληνική πλευρά είδε δυνατότητες επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων η κατάσταση στο Αιγαίο είναι δραματική. Σ΄ αυτό το διάστημα έχουμε:
24.10.19

«Σαν νάχαν ποτέ τελειωμό τα πάθη και οι καημοί τού κόσμου»


Posted: 23 Oct 2019 06:54 AM PDT
του Στέλιου Παπαθεμελή*

«Σβησμένες ὅλες οἱ φωτιὲς οἱ πλάστρες
μέσ’ τὴ Χώρα.
Στὴν ἐκκλησιά, στὸν κλίβανο, στὸ σπίτι, στ’
ἀργαστῆρι
παντοῦ· στὸ κάστρο, στὴν καρδιά, τ’ ἀποκα-
ΐδια· οἱ στάχτες. 
(…) (Παλαμάς,
Η φλογέρα τού Βασιλιά)

Η επώδυνη τρέχουσα πραγματικότητα ασφαλώς είναι όπως την χρωματίζει ο ποιητής. Αλλά και η αναστημένη ελπίδα επίσης:
24.10.19

Επίθεση Ρ.Τ.Ερντογάν σε Ελλάδα και ΕΕ: «Μας τηλεφωνούν για 100 μετανάστες που φθάνουν στην Ελλάδα»- «Ανοίγω τις πόρτες»


Ο πρόεδρος της Τουρκίας με δηλώσεις του απέρριψε τις διαμαρτυρίες της χώρας μας και της ΕΕ σχετικά με τον μεταναστευτικό και τον τρόπο που το χρησιμοποιεί σαν «υβριδικό όπλο». 
Είναι πασιφανές πως η Άγκυρα αν δεν «πληρωθεί» δεν έχει κανέναν σκοπό να σταματήσει αυτή την κατάσταση.
24.10.19

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΑΪΠΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ 3ou ΡΑΙΧ

24.10.19

Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας:; 70 φορές πέταξαν τουρκικά μαχητικά σε 9 μήνες πάνω από ελληνικό έδαφος χωρίς απάντηση!!!


Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά έχουν φτάσει σε ρεκόρ δεκαετίας και συνολικά έπιασαν τις εβδομήντα και ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει το έτος!
Μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές υπερπτήσεις σε Ρω, Φαρμακονήσι, Οινούσσες, Παναγιά ζούμε πλέον σε ρυθμούς παλαιότερων εποχών καθώς ο αριθμός είναι ο υψηλότερος από το 2010 και μετά με βάση τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ.
24.10.19

Οι ανθυποβρυχιακές ικανότητες των Belh@rra: Κηνυγώντας τα Τουρκικά υποβρύχια «214»


Ένα από τα πλεονεκτήματα των Belh@rra, των πλοίων που ενδιαφέρουν έντονα το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), είναι αυτό των ανθυποβρυχιακών δυνατοτήτων τους, μια ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρος αντιμετώπισης των τουρκικών υποβρυχίων.
Το πλοίο διαθέτει ένα υπερσύγχρονο, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα ανθυποβρυχιακού πολέμου το οποίο αποτελείται από το σόναρ μεταβλητού βάθους CAPTAS-4 Compact, ελαφρώς μικρότερο σε μέγεθος από αυτό που ενσωματώνουν οι φρεγάτες FREMM, καθώς και το σόναρ τρόπιδας Kingklip Mk.2. Και τα δύο σόναρ μπορούν να εντοπίζουν στόχους με πολύ χαμηλό ακουστικό ίχνος όπως είναι τα υποβρύχια «214», τα οποία ναυπηγεί το Τουρκικό Ναυτικό.
24.10.19

Με ζεύγος Kiowa η παρέλαση της Θεσσαλονίκης


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του γράφοντα στο βλέμμα στη παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα κλέψουν τα ελικόπτερα Kiowa Warrior. Ζεύγος ελικοπτέρων θα πετάξει για πρώτη φορά σε ελληνική στρατιωτική παρέλαση μετά τη πρώτη δημόσια εμφάνιση των ελικοπτέρων στη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης και τη φετινή ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019.
24.10.19

ΚΥΠΡΟΣ: Με το νέο νόμο θα πληρώνουμε με κάρτα και θα κερδίζουμε μετρητά (vid)



Θα συγκεντρώνουμε βαθμούς και θα μπαίνουμε σε κλήρωση.

Επιμέλεια: Χρήστος Μιχάλαρος
Στη διαδικασία της «λοταρίας» με δώρο… μετρητά αναμένεται να μπουν όσοι πραγματοποιούν πληρωμές με κάρτα, μετά τις τροποποιήσεις που θα γίνουν στη νομοθεσία.
24.10.19

Δηλώσεις για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διαρρήξεων με εμβολισμό και θραύση του υαλοπίνακα

24.10.19

Ο «Γκρι καρδινάλιος», ο «Παπάρας» και ο … «Μπουνταλάς»!

Γράφει ο  συνεργάτης μας, Λεωνίδας Κουμάκης
ΕΡΝΤΟΓΑΝ_ΤΡΑΜΠ_ΠΟΥΤΙΝ.jpeg
Ο «Γκρι καρδινάλιος», ο «Παπάρας» και ο … «Μπουνταλάς»!

Είναι τραγικό, αλλά απόλυτα αληθινό: Η διεθνής πολιτική σκηνή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου μοιάζει με ένα αυθεντικό θέατρο του παραλόγου, στο οποίο οι πρωταγωνιστές δεν υπολογίζουν καθόλου ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε την ανθρώπινη δυστυχία, ούτε τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες ούτε καν τον στοιχειώδη σεβασμό αρχών και αξιών για την καθιέρωση των οποίων θυσιάστηκαν δεκάδες εκατομμυρίων αθώων συνανθρώπων μας.
Οι βασικοί πρωταγωνιστές του έργου που παρακολουθούμε άφωνοι στην σκηνή της Μ. Ανατολής και της Α. Μεσογείου είναι τρεις, ενώ υπάρχουν πολλοί «συμπρωταγωνιστές» και αναρίθμητος αριθμός «κομπάρσων».
24.10.19

Τα αποκαλυπτήρια της εθνικής λεηλασίας. Όταν ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τη διαφθορά του συστήματος Σημίτη…


Του Νίκου Φυλάγγελου
Αξίζει τον κόπο να δείτε όλη την ομιλία.
Βρισκόμαστε στο γύρισμα του αιώνα, στην τελική ευθεία για τις περίεργες εκλογές του 2000.
Τότε που, η Ελλάδα κοιμήθηκε με τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου, και ξύπνησε με… κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Και πάλι.
Ή μάλλον, με κυβέρνηση Σημίτη.
Στο βήμα της Βουλής, ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.
24.10.19

10 βασικοί κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια



Τα ηλεκτρικά πατίνια τα σπάνε. Είναι εύχρηστα, βολικά, γρήγορα, φτηνά και δεν χρειάζεται να σου ανήκει κάποιο για να τα χρησιμοποιήσεις. 

Τα βρίσκεις στο δρόμο, κάνεις τη δουλειά σου & τα αφήνεις όπου θες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είσαι στην Formula 1. Γιατί από τη στιγμή που οδηγείς έστω και ένα μικρό όχημα φέρεις ευθύνη τόσο για τον εαυτό σου όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.
24.10.19

Νεκροταφείο αρχαιοελληνικών πλοίων ίσως είναι το «κλειδί» του μυστηρίου για την Κιβωτό του Νώε

Το κλειδί του μυστηρίου της Κιβωτού του Νώε ίσως κρατά ένα απόκοσμο νεκροταφείο με δεκάδες ναυάγια αρχαιοελληνικών πλοίων, που εντοπίστηκαν στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, λένε επιστήμονες.
Ωκεανογράφοι εντόπισαν προ τριετίας το σημείο ανοικτά του Νεσεμπάρ της Βουλγαρίας και θεωρούν ότι ο βυθός εκεί μπορεί να αποδείξει κατά πόσον συνέβη πράγματι ο τρομακτικός κατακλυσμός που φέρεται σύμφωνα με τα γραφόμενα στην Παλαιά Διαθήκη να αφάνισε την ανθρωπότητα πριν από χιλιάδες χρόνια.
24.10.19

Ευχαριστήρια επιστολή των Παμμακεδονικών Οργανώσεων στον Ε.Μακρόν για το «όχι» στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

Ευτυχώς που βρέθηκε ο Πρόεδρος κ. Μακρόν, ο οποίος δεν ομοιάζει  με τις...δικές μας  όρνιθες- απογόνους των ορνίθων του Αριστοφάνη!
Juan

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για το «όχι» στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλαν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις.
Δείτε αναλυτικά την επιστολή:
24.10.19

Εσσεξ: Πάγωσαν μέχρι θανάτου οι 39 αλλοδαποί; - Το επικρατέστερο σενάριο για την τραγωδία (βίντεο-φωτο)

Εσσεξ: Πάγωσαν μέχρι θανάτου οι 39 αλλοδαποί; - Το επικρατέστερο σενάριο για την τραγωδία (βίντεο-φωτο)
Σε κατάσταση σοκ είναι η Βρετανία από την είδηση ότι 39 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε ένα κοντέινερ νταλίκας κε οδηγό έναν 25χρονο, στο Εσσεξ.
Στο ψυγείο του φορτηγού κρύβονταν 38 ενήλικοι και ένα παιδί, τα οποία απεβίωσαν, με τις αρχές και τους εμπειρογνώμονες, να αναφέρουν πως δεν είχαν καμία τύχη να επιβιώσουν σε αυτό το ταξίδι.
24.10.19

O ΕΦΚΑ δίνει σύνταξη στους μακροχρόνια άνεργους - Θα πληρώνει τις εισφορές 5 ετών ο ΟΑΕΔ!


.O ΕΦΚΑ δίνει σύνταξη στους μακροχρόνια άνεργους - Θα πληρώνει τις εισφορές 5 ετών ο ΟΑΕΔ!

Τις προϋποθέσεις για τη δυνατότητα που παρέχεται σε μακροχρόνια ανέργους ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να συνεχίσουν προαιρετικά την ασφάλισή τους, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, καθορίζει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με έγγραφο που εξέδωσε.
24.10.19

Ψήφος Απόδημων και υπουργός γιά...''δέσιμο'' ( Τι γράφουν οι απόδημοι)

Αποτέλεσμα εικόνας για ψηφος ομογενων
Οι εντυπωσιακά άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό πολιτικοί και υπουργοί Ελλάδας, έχουν βαλθεί να μας... τρελλάνουν. Δεν φτάνει που αποκλείουν με την ''διακομματική συμφωνία'' γιά ψήφο Απόδημων (δηλ. την διευκόλυνση να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους), ποσοστό 65+% των Ελλήνων πολιτών που ζούν εκτός συνόρων, αλλά με τις δημόσιες δηλώσεις τους πιστοποιούν την έλλειψη σοβαρότητας και την γραφικότητά τους.

24.10.19

Θεσσαλονίκη: Το Αστυνομικό δελτίο



  • Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε βάρος 36χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατελήφθη από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο.
Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος του παραπάνω εκκρεμούν δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (6) ετών για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και συνελήφθη.
24.10.19

Φοροπαγίδες φέρνει η υποχρεωτική συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων στο 30% του εισοδήματός - Τι θα χρεωθούν οι πολίτες

Η προθεση της κυβέρνησης για υποχρεωτική συλλογή ηλεκτρονικών αποδείξεων στο 30% του εισοδήματός τους αναμένεται να φέρει έξτρα φόρους σε χιλιάες φορολογούμενους.
Ζευγάρια με μεσαία εισοδήματα αλλά και χαμηλόμισθοι και όσοι πιάνονται στις δαγκάνες των τεκμηρίων θα δυσκολευτούν αρκετά το 2020 να πιάσουν τον νέο στόχο των ηλεκτρονικών συναλλαγών που επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών.
23.10.19

ΕΚΤΑΚΤΟ - Συρία: Τα ρωσικά στρατεύματα μπήκαν στην εμβληματική Κομπάνι - Οι Τούρκοι περιορίστηκαν σε μια μικρή λωρίδα

O ρωσικός Στρατός μπήκε στο εμβληματικό Κομπάνι σε εκτέλεση της συμφωνίας Ρωσίας-Τουρκίας στο Σότσι, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα περιθώριο για τους Τούρκους να εισβάλλουν στην πόλη η οποία απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα Συρίας και Τουρκίας
23.10.19

Άρση όλων των κυρώσεων στην Τουρκία ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος - Χ.Ακάρ: Θα ξεπεράσουμε και το πρόβλημα με τα F-35!

Όπως είχαμε προβλέψει στην Efenpress. Και S400 και F-35 θα πάρουν οι Τούρκοι
γιατί η Ελλάδα τώρα, δεν διαθέτει  έναν ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ να πεί ΟΧΙ!
Όλοι οι άλλοι είναι "απλώς ...οδοντόκρεμες"!
Juan

Την άρση όλων των “light” κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις στις οποίες προέβη στο Λευκό Οίκο πριν λίγο.
23.10.19

Μας κάνει και υποδείξεις ο «ΔΟΜ»: Να μην ξαναγίνουν περιστατικά όπως στα Βρασνά!

vrasna.jpg
Υποδείξεις στην ελληνική κοινωνία και τους διάφορους φορείς κάνει ο ...αποκαλούμενος διεθνής οργανισμός μετανάστευσης ο οποίος αφού εκφράζει την «ανησυχία» του για τον ξεσηκωμό  της κοινωνίας των Βρασνών στην Θεσσαλονίκη για τη μεταφορά στην περιοχή τους παράνομων μεταναστών, αλλά και γενικότερα για την αντίδραση της κοινωνίας  απέναντι στο πρωτοφανές φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης που  αλλοιώνει δημογραφικά τη χώρα, στη συνέχεια κάνει και... υποδείξεις να μην ξαναγίνουν τέτοια περιστατικά, ως να μην υπάρχει καμία εθνική κυριαρχία.
Δείτε την ανακοίνωσή:
23.10.19

Ο μεγάλος νικητής στη Συρία και γιατί οι Κούρδοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη



Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, στο Σότσι της Ρωσίας και το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν, με φόντο τα επόμενα βήματα στη Συρία, «αποκάλυψαν» τον μεγάλο νικητή της περιοχής.
Σύμφωνα με το Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρήστο Ιακώβου, αυτός, δεν είναι άλλος από τη Μόσχα. Η συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας, για από κοινού περιπολίες στη «ζώνη ασφαλείας» που δημιούργησε η Άγκυρα εντός της Συρίας, αποδεικνύει όπως δήλωσε, «ποιος κάνει κουμάντο στη περιοχή».
23.10.19

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: CROSS OF IRON vol2

Αποτέλεσμα εικόνας για CROSS OF IRON vol 2 DAS EISERNE KREUZ teil 2