Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκος υπ.Ενέργειας: «Σε 90 ημέρες θα έχουμε "τεμαχίσει" την ελληνική υφαλοκρηπίδα - Μετά ξεκινάμε έρευνες»

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του σε τουρκική εφημερίδα, πως η Άγκυρα προχωράει τις διαδικασίες τεμαχισμού και αδειοδότησης των θαλασσο-τεμαχίων στο πλαίσιο του τουρκο-λιβυκού μνημονίου και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε έρευνες, μάλιστα ο Ντονμέζ δήλωσε πως ο χωρισμός των τεμαχίων θα ολοκληρωθεί και θα αναρτηθεί σε 90 ημέρες, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού.
12.5.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: U-BOAT FLEET

12.5.20

Διευκρινιστικό σημείωμα της ΔΙΣ για το άνοιγμα των εκκλησιών - Επιφυλάξεις για την σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

...Στρίβειν δια των επιφυλάξεων!!! Τελευταία, η "μαχητικότητα"  της ΙΣ, μας έχει καταπλήξει!!! Τι θα έλεγε ο Μακαριστός Χριστόδουλος για το θέμα αυτό;
Juan
Διευκρινιστικό σημείωμα για τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των πιστών στους Ιερούς Ναούς από τις 17 Μαΐου απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στους Μητροπολίτες της χώρας.
12.5.20

Τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη με παράνομο φορτίο για την Λιβύη πέρασαν ανενόχλητα μέσα από το ελληνικό FΙR (φώτο)


Νέες πτήσεις με όπλα και πυρομαχικά από τη Τουρκία στην Λιβύη, μέσα από το ελληνικό FIR, χωρίς η Αθήνα να κάνει το παραμικρό για να εμποδίσει την παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, μια παραβίαση που πλήττει καίρια τα εθνικά συμφέροντα, καθώς ενισχύει το φιλότουρκο καθεστώς της Τρίπολης και πάνω  απ'όλα κρατά εν ισχύ την τουρκολιβυκή συμφωνία για την ΑΟΖ.
12.5.20

ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Ανακαλύψαμε αντίσωμα που εξοντώνει τον κορωνοϊό - Το πρώτο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε πως το Ινστιτούτο Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ (IIBR) έκανε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, καθώς εντόπισε ένα αντίσωμα που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό.
12.5.20

Υπογράφτηκε σύμβαση του ΥΠΕΘΑ με την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΟΕΣ:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Από 13.5.2020 επανενεργοποίηση των προνομίων για τους στρατιωτικούς

Γνωρίζεται ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας υπέρ του προσωπικού των ΕΔ κατόπιν εντολής της Ηγεσίας ΥΠΕΘΑ, διερευνήθηκε η εξασφάλιση πρόσβασης αυτού σε τραπεζικάχρηματοοικονομικά προϊόντα με προνομιακή τιμολόγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, υπογράφηκε Συμφωνητικό Συνεργασίας διετούς διάρκειας με την τράπεζα Πειραιώς, ενώ στα Παραρτήματα «Α» και «Β» περιλαμβάνονται οι οικείες παροχές.

Τα χαρακτηριστικά κύριων προϊόντων που εκτιμάται ότι ενδιαφέρουν την πλειοψηφία του ενδιαφερόμενου προσωπικού, παρατίθενται ακολούθως:
12.5.20

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ:Η Αγγλογαλλική κατοχή της Αθήνας


Τέσσερα χρόνια μετά τα Παρκερικά, οι μεγάλες δυνάμεις επεμβαίνουν και πάλι στα εσωτερικά της Ελλάδας. Στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Βρετανίας θέτουν για τρία χρόνια υπό τον έλεγχό τους την Αθήνα και τον Πειραιά (1854-1857), επειδή ο βασιλιάς Όθων υποδαύλιζε την εξέγερση των Ελλήνων στις υπόδουλες περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, ενέργεια που αντιστρατευόταν τα συμφέροντα τους. Το επεισόδιο αυτό εντάσσεται στον Κριμαϊκό Πόλεμο (1853-1856), που αναδιαμόρφωσε τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη, στα μέσα του 19ου αιώνα.
12.5.20

Γονείς: προστατέψτε τα παιδιά σας από την «ηλεκτρονική ηρωίνη»

«Ουδέν καινόν όλα κενά»
Μ. Χάκκας
Ως γνωστόν κάθε νέος υπουργός Παιδείας μας απειλεί, έχει δυστυχώς και ένα «νέο όραμα» για την Παιδεία. Και υποστυλώνει το «όραμα» του με μια εμβληματική λέξη, μια λέξη – σύνθημα, που σαν αφηρημένο αναφορικό υποκατάστατο σημαίνει δυνητικά τα πάντα, χωρίς στην πραγματικότητα να περιέχει τίποτε.
12.5.20

Ο Καποδίστριας και η μεγάλη Ρωσοφοβία


To φθινόπωρο του 2008 ζήτησα από τον αγαπημένο φίλο πρώην υπουργό Εσωτερικών Αλέκο Παπαδόπουλο, γνώριμό μου από τον καιρό που ως απλός ρεπόρτερ είχα το «χαρτοφυλάκιο» της Δημόσιας Διοίκησης, στην «Απογευματινή», να ταξιδέψουμε αυθημερόν στην Αίγινα.
  • Από τον Μανώλη Κοττάκη
Παρουσίαζα τότε μια εβδομαδιαία εκπομπή συνεντεύξεων με προσωπικότητες στην ΕΡΤ, την «Άλλη Όψη», και στο πλαίσιο της περιπατητικής συζήτησης που είχα καθιερώσει παρακάλεσα τον Αλέκο να κάνουμε στο νησί μια συνέντευξη για τον Καποδίστρια. Το άξιζε δικαιωματικώς.
12.5.20

21 Απριλίου 1967 και αντίσταση (Μέρος 3ο)



https://www.dimokratianews.gr/wp-content/uploads/2020/05/main-1-696x402.jpg
Αντίσταση με σχεδιάγραμμα δράσεως…

  •  Του Χρήστου Μπολώση

11|05|2020 | 13:28

Για να κλείσουμε το μεγάλο κεφάλαιο της αντιστάσεως των καλλιτεχνών, που αρχίσαμε στο προηγούμενο μέρος, θα αναφερθούμε στο τραγούδι «Ζαβαρακατρανέμια», το οποίο ως γνωστόν, είχε γράψει ο Γιάννης Μαρκόπουλος για την ταινία «Επιχείρησις Απόλλων» το 1968, ντάλα χούντα δηλαδή.
12.5.20

Kρίσιμες στιγμές: Στήριξη από το Παρίσι ζήτησε η Λευκωσία - Γαλλικά αεροσκάφη στην Α. Μεσόγειο

Αρκετά κρίσιμες είναι οι στιγμές στην Κυπριακή ΑΟΖ. Η Τουρκία εκμεταλλεύεται την πανδημία, καθώς οι εταιρείες-''κολοσσοί'' ''πάγωσαν'' τις έρευνες, με την Άγκυρα να ετοιμάζεται να δημιουργήσει τετελεσμένα. 
12.5.20

Ζακλιν Ντε Ρομιγί: «Αν Η Ελλάδα Ζητούσε Πίσω Τις Λέξεις Που Έχουμε Δανειστεί Ο Δυτικός Πολιτισμός Θα Κατέρρεε»


H Ζακλίν ντε Ρομιγί ήταν μια μεγάλη ελληνίστρια, καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στην École Normale και στη Σορβόννη, η πρώτη γυναίκα….
καθηγήτρια του Κολεγίου της Γαλλίας και μία από τις λίγες εκπροσώπους του γυναικείου φύλου στη Γαλλική Ακαδημία.

Γεννήθηκε στο Σάρτρ και απέκτησε μεγάλη εμπειρία καθώς έζησε
όλες τις αλλαγές που αφορούσαν την εκπαίδευση των γυναικών της εποχής της.
12.5.20

Ολλανδική ΜΚΟ υπερήφανη που επεκτείνει παράνομα το καμπ της Μόριας…

Οι ΜΚΟ κυβερνούν ή η κυβέρνηση;
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης κάνουμε τώρα τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση της ζωής επιπλέον 2.000 ανδρών γυναικών και παιδιών. Ανεβάζουμε το έδαφος στη ζώνη 7 του καταυλισμού ελαιώνα.
Η ισοπέδωση του εδάφους και το χτίσιμο του επιπέδου οικοδόμησης, είναι από τα πιο σημαντικά βήματα στη διαδικασία κατασκευής μιας νέας ζώνης.
12.5.20

«Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία» είπε ο Δένδιας και δεν θα μπορούσε να κάνει χειρότερη δήλωση!


ΠΟΣΑ ΛΑΘΗ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ;

Αναστάσιος Λαυρέντζος

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Δένδιας είπε πρόσφατα ότι «Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία», συμπληρώνοντας «Είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα».
Κατά τη γνώμη μου η δήλωση αυτή είναι αποκαλυπτική των αυταπατών, των ψυχολογικών απωθήσεων, αλλά και των φόβων της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην τουρκική απειλή. Ερωτώ λοιπόν:
12.5.20

Καταρρίψτε Τους Τούρκους, Ενημερώστε Το ΝΑΤΟ! Πρόταση «Βόμβα» Για Το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Θερμό καλοκαίρι, πολεμικό το κλίμα
Με αφορμή το βίντεο στο οποίο ο Έλληνας πιλότος κάνει τον Τούρκο αντίπαλό του να υποφέρει, ο Αντιπτέραρχος ε.α. Θωμάς Σκαμπαρδώνης, αναφέρει πως «θα ήταν σκόπιμο οι ελληνικές αρχές να στείλουν ΝΟΤΑΜ στις συμμαχικές μας δυνάμεις, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, και να πουν ότι από την τάδε ημερομηνία και έπειτα, κάθε αεροπλάνο που παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο μας θα καταρρίπτεται».
12.5.20

Tα ερωτήματα που ως Ελληνίδα πολίτης απαιτώ να μου απαντήσει η κυβέρνηση είναι τρια:


Tα ερωτήματα που ως Ελληνίδα πολίτης απαιτώ να μου απαντήσει η κυβέρνηση είναι τρια:

1) Γιατί η ΜΚΟ White Helmets Δούρειος Ίππος του Ερντογάν, γνωστή για τον ρόλο της στο Εμφύλιο της Συρίας βρίσκεται στη Μόρια; Έχει καταγραφεί στο Μητρώο των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Αν ναι, ουδείς αναρωτήθηκε ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει μια οργάνωση όπως αυτή εντός της ελληνικής επικράτειας;

2) Τι εννοεί ο διαχειριστής της σελίδας όταν γράφει για τη δική τους νέα γη; Από πότε η Ελληνική Γη πέρασε στα χέρια των μεταναστών;
12.5.20

Πορεία 10/5/2020 στη Θεσσαλονίκη. Για την Πατρίδα, το Έθνος, την Ορθοδοξία. Σχολιασμός- Φωτογραφίες -Βίντεο.

Mε τη βοήθεια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού,
μία ακόμη εκδήλωση του συλλόγου μας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.


Από νωρίς το πρωί μέλη της ομάδος περιφρούρησης κατέλαβαν τον χώρο της συγκέντρωσης, το κεντρικότερο ίσως σημείο της πόλης (Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης) και καθώς πλησίαζε η ώρα της συγκέντρωσης-πορείας, όλο και περισσότερος κόσμος πλαισίωνε τον χώρο της εκδήλωσης.

περισσότερα  ΕΔΩ
12.5.20

«Παχυλές» αποδοχές με αφορολόγητο το 45% για τους «300» & μισθοί πείνας μετά φόρων για τους «θνητούς»

Τα εικονιζόμενα ...πουλάκια, δεν έχουν σχέση με το  άρθρο, απλά αναρτήθηκε η φωτογραφία εν όψει ανοίξεως και για περιβαλλοντολογικούς λόγους!
Juan
Ποσοστό της τάξης του 45% των συνολικών βουλευτικών αποδοχών παραμένει εκτός εφοριακής τσιμπίδας.
Αυτό σημαίνει πως οι βουλευτές αμοίβονται με πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα από τις οποίες ένα πολύ μεγάλο μέρος δεν φορολογείται κάν.
12.5.20

''Πόλεμος'' Αθήνας-Τρίπολης - Οι ισλαμιστές κατήγγειλαν το τελεσίγραφο κατά Τουρκίας - ''Υποστηρίζετε τον «εγκληματία» Χαφτάρ''

To παιχνίδι της Άγκυρας παίζει πλέον η Τρίπολη, η οποία συνεχίζει τις επιθέσεις της κατά της Ελλάδας. Οι ισλαμιστές του GNA ενοχλήθηκαν από το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.
12.5.20

Ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας - Θερμή «εισβολή» με 40άρια και αφρικανική σκόνη

Το πρώτο κύμα καύσωνα ξεκινά για τα καλά, καθώς ο καιρός σήμερα αναμένεται αίθριος, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 33 βαθμούς Κελσίου.
Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 40αρια το επόμενο διάστημα, κατά τόπους.
12.5.20

Προμηθεύεται με όπλα το ΑΚΡ: Έρχονται καταστάσεις εμφυλίου στην Τουρκία

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο 250 χιλιάδες όπλα ευρίσκονται στα χέρια των μελών του ΑΚΡ, έτοιμα να ρίξουν κατά των “εχθρών” του καθεστώτος Ερντογάν, ενώ κυοφορούνται φήμες ακόμα και για πιθανή αναταραχή λόγω οικονομικού κραχ το καλοκαίρι.
“Τα μέλη του AKP δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι «προετοιμασμένα» εκμεταλλευόμενοι το πραξικόπημα υλοποιώντας απειλές θανάτου κατά των αντιπάλων τους”, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.
11.5.20

Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο & Κύπρο- Δε θα αφήσουμε πεδίο στο ελληνικό λόμπι»


Έξαλλος ο Ερντογάν κατά Ελλάδας αλλά και Αιγύπτου, Γαλλίας και ΗΑΕ (ιδιαίτερα μετά το κτύπημα στην Λιβύη κατά των δυνάμεων της  Τρίπολης απο Mirage 2000-9) με αφορμή την Κοινή Διακήρυξη των υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
11.5.20

Αμβρόσιος: «Δημοσιογράφοι που πήραν μερίδιο από τα 20 εκ. που μοίρασε η κυβέρνηση κάνουν πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ανάρτηση του κάνει επίθεση προς τον Ηλία Μόσιαλο και τον Γιώργο Παπαδάκη, για τις απόψεις που εξέφρασαν για τη Θεία Κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα στρέφεται και κατά κάποιων δημοσιογράφους που κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό, με την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». 
11.5.20

Βόρεια Εύβοια: Ο παράδεισος της διπλανής πόρτας


Γαλήνιες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά που ατενίζουν το Αιγαίο ή τον Ευβοϊκό κόλπο, κρυμμένες ομορφιές στα κατάφυτα βουνά, καταρράκτες, φαράγγια, συναρπαστικές διαδρομές και φημισμένες ιαματικές πηγές. Τι άλλο θες για να χαλαρώσεις και να τα αφήσεις όλα πίσω;
Προορισμός προσιτός και κοντινός, τουλάχιστον στην Αθήνα, η Βόρεια Εύβοια συνδυάζει τα πάντα και έχει πολλά να προσφέρει στον ταξιδιώτη. Αν βρεθείς εδώ μία φορά, τότε σίγουρα θα επιστρέψεις.
Ιδανικό εφαλτήριο η Χαλκίδα, μόλις 80 χλμ. από την Αθήνα. Αφού κάνεις έναν περίπατο στην παραλία θαυμάζοντας τα «τρελά» νερά του Ευρίπου, παίρνεις τον ανήφορο...
11.5.20

Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου 
Θεολόγου –Συγγραφέως

Εν Πειραιεί τη 11η Μαΐου 2020



Έχουν ήδη γραφεί και δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ πλείστα όσα άρθρα, ανακοινώσεις και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια, από καταξιωμένες προσωπικότητες, κληρικούς και λαϊκούς, που επισημαίνουν ότι η Εκκλησία δέχθηκε τους τελευταίους δύο μήνες από την Πολιτεία ένα πρωτοφανή και ιδιότυπο διωγμό με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού.
11.5.20

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Ο εκκλησιασμός των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αλλά και η πρωινή προσευχή δεν αντίκεινται στο σύνταγμα και νομίμως προβλέπονται, σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου αποφάσισε με αφορμή αίτηση γονέων, που ζητούσαν να ακυρωθεί Προεδρικό Διάταγμα του 2017, για την «οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων», κατά το μέρος εκείνο με το οποίο προβλέπεται η τέλεση κοινής προσευχής μαθητών και εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, καθώς επίσης και κατά το σκέλος εκείνο με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα εκκλησιασμού των μαθητών στο πλαίσιο συγκεκριμένων εορτών.
11.5.20

H TAINIA MAΣ: Ben and Charlie

..
11.5.20

Έδιωξαν τον Γιώργο Τράγκα από τα «Παραπολιτικά FM» - Ανακοινώθηκε η διακοπή συνεργασίας με τον ρ/σ

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά 90,1, ανακοίνωσε πριν λίγο την διακοπή της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο κι εκδότη Γιώργο Τράγκα!
Ο έμπειρος δημοσιογράφος είχε φανατικό και πολυπληθές κοινό και προκαλεί απορία η διακοπή της συνεργασίας του.
11.5.20

Με… ποιόν (γείτονα) θα τα βάλει ο Ερντογάν, για να αποπροσανατολίσει;


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Μεταξύ μας, δεν χρειάζεται να… ταλαιπωρήσει κανείς ιδιαίτερα το μυαλό του, για να αναρωτηθεί με ποιόν (γείτονα) θα τα βάλει ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη από τη μεγάλη κρίση που έρχεται στην οικονομία, στη σκιά της πανδημίας του κορονοϊού.
11.5.20

Ιστορία μου, αμαρτία μου: Η Procter & Gamble (Ελλάς) διαφημίζεται σε τουρκοσειρές

Γράφει ο  συνεργάτης μας Λεωνίδας Κουμάκης, μέλος του ΙΗΑ

Η Procter & Gamble (P&G) είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρία καταναλωτικών αγαθών με έδρα στο Οχάιο των  ΗΠΑ. Σύμφωνα με οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο του 2019, το 55% του ετήσιου κύκλου των εργασιών της (67,7 δισεκατομμύρια δολάρια), πραγματοποιήθηκε εκτός Αμερικής σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ασία, Μ. Ανατολή και Αφρική.
Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρίας ήταν 48,6%, τα μικτά κέρδη 32,9 δισεκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά της κέρδη μόλις… 4 δισεκατομμύρια δολάρια!
11.5.20

Να χειροκροτήσουμε τους «χαρισματικούς» δασκάλους!…



       Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
   
     Αφιέρωσα τον προηγούμενο σημείωμά μου, το οποίο φιλοξένησαν εδώ οι διαχειριστές του blog, στα παιδιά όλων των βαθμίδων της Παιδείας μας που στοχεύουν σε ‘πρωτιά’.
     Καθώς από σήμερα ξεκινά επίσημα η επιστροφή των παιδιών της Γ’ Λυκείου στα σχολικά θρανία, με πολλές υποχρεωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα του ‘χτες’, αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω κάτι θετικό, κάτι που το θεωρώ απαραίτητο επειδή ΔΕΝ το αναδεικνύουμε συχνά, προφανώς με μια λυρική διάθεση που ελπίζω να συγχωρήσετε σε έναν συνταξιούχο πανεπιστημιακό «δάσκαλο»: για τους ‘χαρισματικούς’ δασκάλους και δασκάλες και των 3 βαθμίδων της Παιδείας μας…  
11.5.20

Σ. Σοϊλού για τις τουρκικές επιθέσεις στον Έβρο: «Ρίχναμε σφαίρες και καπνογόνα στην Ελλάδα για ώρες» (βίντεο)

O υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού με δηλώσεις του αποκάλυψε την αλήθεια για τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο και ομολόγησε τις τουρκικές επιθέσεις κατά των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας.
11.5.20

ΣΥΡΙΖΑ και Κορωνοϊός: Η προπαγάνδα των αριθμών και η Αλήθεια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε μια απεγνωσμένη και σπασμωδική προσπάθεια αντιπολίτευσης. Κατά την προσφιλή του συνήθεια κατέφυγε στην πασίγνωστη προπαγάνδα των αριθμών, αλλά και στα «πλήρως κοστολογημένα προγράμματα», αλά… Θεσσαλονίκη!
Άρχισαν, λοιπόν, να αραδιάζουν αριθμούς σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν οι άλλες χώρες για την αντιμετώπιση της κρίσης με παραπλανητικό τρόπο, ώστε να κατατάξουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση των παρεμβάσεων.
Και τώρα, με το «Πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι» που ανακοίνωσε, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε όλα μαζί όσα έχουν αποφασιστεί στον υπόλοιπο κόσμο, ως πρόταση για την Ελλάδα!
11.5.20

Η Τουρκία αντιμετωπίζεται μόνο με αντιστροφή του στρατηγικού εξαναγκασμού


Του Δημήτρη Τσαϊλά
Με φόντο την τουρκική προκλητικότητα, πλέον πρέπει να εκθέσουμε το όραμά της ως ενοποιητικό πλαίσιο στις διεκδικήσεις της και να δράσουμε άμεσα. Η Τουρκία έδειξε μέχρι σήμερα, ότι μπορεί να ενισχύσει τη θέση της επιδεικνύοντας υπερβολικά τις δικές της στρατιωτικές επιλογές. Ότι η ικανότητα της με συνεχείς απειλές με υπερπτήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις, είναι πιο χρήσιμη πρακτική από την ικανότητα της να αντισταθεί σε μια στρατιωτική επίθεση και ότι τα αβέβαια αντίποινα όπως το casus belli, για την επέκταση της χωρικής θαλάσσιας ζώνης στα 12νμ, είναι πιο αξιόπιστα και πιο αποτελεσματικά από κάποια ενεργά αντίποινα.
11.5.20

Δεν πάνε καλά τα πράγματα για την Τουρκία – Ο Διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν επισκέφθηκε τη Λιβύη


Ο Τούρκος Αρχηγός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν
Ο Τούρκος Αρχηγός της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν και αξιωματούχοι των του Κλάδου Πληροφοριών Εξωτερικού της ΜΙΤ, επισκέφτηκαν τη Λιβύη πριν από σχεδόν μια εβδομάδα για να μελετήσουν τις εξελίξεις εκεί, σύμφωνα με πηγές.
Οι πηγές ανέφεραν στον ιστότοπο της Al-Arabiya News ότι ο ίδιος ο Φιντάν παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Λιβύη και ότι η Άγκυρα έστειλε ομάδες ειδικών δυνάμεών της στην Τρίπολη, οι οποίες έφτασαν εκεί πριν από δέκα ημέρες.
11.5.20

Σκοτώθηκε ο διοικητής του FSA στην Τρίπολη - Απάντηση Χαφτάρ σε Τουρκία: ''Ερντογάν θα σε τελειώσουμε


Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Λιβύη. Οι μάχες είναι σφοδρές, ενώ πριν λίγο είχαμε απάντηση από τον εκπρόσωπο του LNA στην Τουρκία. 
Ο Αλ Μισμάρι δήλωσε τα εξής: ''Θα εξοντώσουμε τους Τούρκους, θα διαλύσουμε το σχέδιο του Ερντογάν στην Λιβύη.'' 
11.5.20

Ναυτική Task Force από Αίγυπτο κατά Τουρκίας: Αγορές-''μαμούθ'' από Σίσι

Nέες ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην περιοχή μας από την κόντρα Τούρκων και Αιγυπτίων για την δημιουργία στόλου πανίσχυρων υποβρυχίων για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσόγειου. 
H Aίγυπτος παρέλαβε πριν λίγες ημέρες ένα τρίτο υποβρύχιο Type-209/1400. Ένα τέταρτο σκάφος θα παραδοθεί επίσης, ολοκληρώνοντας την παραγγελία.  
11.5.20

Ιράν: Τουλάχιστον 23 ναύτες νεκροί σε άσκηση - Άλλοι 40 αγνοούνται - Έριξαν πύραυλο σε δική τους φρεγάτα!

Συνήθως τέτοιες "ικανότητες" τις έχουν οι Τούρκοι, που βυθίζουν δικά τους αντιτορπιλικά και καταρρίπτουν δικά τους
αεροσκάφη!!
Juan
Το ιρανικό Ναυτικό θρήνησε τουλάχιστον 23 ναύτες ενώ υπάρχουν δεκάδες ακόμα αγνοούμενοι κατά την διάρκεια ναυτικής άσκησης.
Από την στιγμή που 40 ναύτες αγνοούνται ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες.
11.5.20

HΠΑ: Αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει Αφροαμερικανό που του επιτέθηκε με μαχαίρι (βίντεο)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο "έγχρωμος" δεν θα το ξανακάνει!
Juan
Aστυνομικός στο Μέριλαντ των ΗΠΑ πυροβολεί έναν έγχρωμο άνδρα ο οποίος του επιτίθεται με μαχαίρι για να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως δείχνει ξεκάθαρα το βίντεο.
11.5.20

ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση για την ματαίωση της «Καταιγίδας»: «Ποιες εγγυήσεις πήρατε από την Άγκυρα και το δεχθήκατε;»

«Μια μόλις μέρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της «Άσκησης Καταιγίδα», η Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι αναστέλλει για 15 ημέρες τη διενέργεια όλων των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης απέναντι στη πανδημία.
10.5.20

“Είμαστε όλοι Πακιστανοί”… Όχι κύριε, Έλληνες είμαστε και μας αρέσει (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε ομιλία που κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνου (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ακούγεται να κραυγάζει Σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί, είμαστε όλοι Πακιστανοί”…
Και ναι μεν ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει Πακιστανός ή και εξωγήινος, ας αφήσει όμως τις γενικότητες που αφορούν τους άλλους… Όχι κύριε δεν είμαστε όλοι Πακιστανοί, Έλληνες είμαστε και θέλουμε να παραμείνουμε. 
10.5.20

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ/ Γράμμα από μια Μητέρα στο Παιδί της


10.5.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:The Patriot (****)

10.5.20

ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ - ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ!


Την εβδομάδα 4 έως και 8 Μαΐου 
2020 εκατό περίπου διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την διαφημιστική τους δαπάνη τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, με ένα σύνολο 380 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων!

Είναι εν τούτοις πολύ πιθανό, πολλές εταιρίες που διαφημίστηκαν με λίγα μηνύματα την εβδομάδα 4-8 Μαΐου 2020, να μην γνώριζαν 
καν ότι διαφημίζονται σε τουρκοσειρές, αφού συνήθως αγοράζουν 
από τα κανάλια χρόνο σε ζώνες ακροαματικότητας και όχι σε συγκεκριμένες εκπομπές.