Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ:

8.6.20

Η Ελλάδα κλείνει τις μονάδες λιγνίτη και αυξάνει τις εισαγωγές φυσικού αερίου από την Τουρκία!

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα θα κλείσει άρον άρον τις μονάδες λιγνίτη αυξάνοντας έτσι από μόνη της τις ενεργειακές της ανάγκες οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Τουρκίας κατά το 2019, αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και έφτασαν σε όγκο τα 762 εκ. κυβικά με μια πολύ βασική παράμετρο:
8.6.20

υνεχίζεται η ανάπτυξη αιγυπτιακών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με Λιβύη: Ο εφιάλτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

.
Αποφασισμένη δείχνουν οι τελευταίες πληροφορίες την Αίγυπτο να επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη και συνεχίζεται η ανάπτυξη μεγάλων αιγυπτιακών δυνάμεων στα αιγυπτιολιβυκά σύνορα.
Η συγκέντρωση των αιγυπτιακών δυνάμεων έχει ως σκοπό να αναγκάσει τον GNA να σταματήσει την προέλασή του και την Άγκυρα να καταλάβει πως το Κάιρο δε θα επιτρέψει την επικράτηση ενός τουρκικού ισλαμικού καθεστώτος έξω από τη «πόρτα» του.
8.6.20

«Ώρα Μηδέν»: Η Αίγυπτος επεμβαίνει στην Λιβύη για να αναχαιτίσει την τουρκική προέλαση - Τελεσίγραφο Καΐρου (upd 3)

Η απόρριψη της πρότασης εκεχειρίας που έκαναν από κοινού Αλ Σίσι και Χαλίφα Χαφτάρ, από την Άγκυρα και το τουρκόφιλο καθεστώς της Τρίπολης, φαίνεται πως ήταν καταλυτικής σημασίας για τις εξελίξεις στην Λιβύη.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ φατάχ αλ- Σίσι έδωσε πλέον τελεσίγραφο 48 ωρών στο GNA (κατ'ουσία στην Άγκυρα), για αποδοχή εκεχειρίας με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του στρατάρχη Χαφτάρ.
8.6.20

Κινητικότητα από την Αίγυπτο: Μεταφέρουν ελικόπτερα & M1 Abrams στον LNA

Έντονη κινητικότητα έχουμε στην ανατολική Λιβύη από τον αιγυπτιακό στρατό, με άρματα μάχης από την Αίγυπτο να κατευθύνονται προς τις βάσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προς ενίσχυση των δυνάμεων του Χαφτάρ στον πόλεμο κατά των Τούρκων και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που συνδέεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
8.6.20

Ρωσικό δημοσίευμα: ''Σε έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο η Μόσχα θα υποστηρίξει την Αθήνα''

«Αλλά ακόμα κι αν το ΝΑΤΟ παραμείνει ξαφνικά στο περιθώριο, τότε σε περίπτωση σύγκρουσης, κάποιος σίγουρα θα μεσολαβήσει υπέρ της Ελλάδος. Στη νέα διάταξη δυνάμεων που θα δημιουργηθεί, υπέρ της Ελλάδος θα παρέμβει η Ρωσία. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι η Τουρκία θα νικήσει οπωσδήποτε», επισημαίνει ρωσικό άρθρο. 
8.6.20

Πλωτά Γεωτρύπανα στην Κόλπο Ελευσίνας ;



Αγαπητοί φίλοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό !
•Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας,   ετοιμαζόμαστε να προσγειωθούμε …..Στο γρήγορο έλεγχο χώρου που έκανα αριστερά - δεξιά για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει άλλη εναέρια κυκλοφορία, παρατήρησα στον κόλπο της Ελευσίνας πλωτά …γεωτρύπανα !!!
8.6.20

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...




Σκηνική καντάτα του γερμανού συνθέτη Καρλ Ορφ. Γράφτηκε το 1935 για μεγάλη ορχήστρα, χορωδία και σολίστ, βασισμένη σε μεσαιωνικά ποιήματα του 12ου και 13ου αιώνα...
8.6.20

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…

Κολύμπι σε θολά νερά, στο Κολυμπάριο!!!
Juan

Σάν σήμερα, πρίν ἀπό τέσσερα χρόνια, ἔλαβε χώρα στήν Κρήτη ἡ ληστρική ψευδοσύνοδος τοῦ Κολυμπαρίου.
Οἱ ἐκπρόσωποι τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἄλλες ἐντολές ἔλαβαν ἀπό τήν ὁλομέλεια τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, καί ἄλλες ἀποφάσεις προέκριναν καί ὑπέγραψαν  στό Κολυμπάρι! 
Ὦ τῆς παρακοῆς καί τῆς παρανομίας! 
7.6.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επεισοδιακή καταδίωξη λαθρομεταναστομεταφορέα!



Στη σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, τον οποίο εντόπισαν πρώτες πρωινές ώρες της (07-06-2020), να κινείται στην Εγνατία Οδό μεταφέροντας με επιβατικό όχημα μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών.
Πρόκειται για αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, απείθεια, αντίσταση, πλαστογραφία και επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ .Διαπιστώθηκε επίσης, ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
7.6.20

Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



Τίς πταίει για τις fake πανδημίες;; Tίς πταίει για τις fake εξεγέρσεις;; Ποιος ευθύνεται για την ακολουθία των σκηνοθετημένων παραστάσεων ενός θεάτρου σκιών, τις οποίες όχι μόνο παρακολουθεί αλλά ταυτοχρόνως πρωταγωνιστεί σύμπασα η ανθρωπότητα, αρκετές φορές δίχως να το γνωρίζει;; Αυτό, που σίγουρα ουδόλως ευθύνεται είναι η...πλάνη των ανθρωπίνων αισθήσεων, όπως λέει ο φίλος Αστροφυσικός Μάνος Δανέζης, αναφερόμενος στις εγγενείς αδυναμίες των βιολογικών μας συστημάτων, σε σχέση με τον κόσμο των τεσσάρων διαστάσεων.
7.6.20

Visit in Greece

7.6.20

Τζέφρεϊ Πάιατ στην «Κ»: Είμαστε έτοιμοι για επενδύσεις σε Αλεξανδρούπολη, Ελευσίνα


Επενδύσεις σε Ελευσίνα και Αλεξανδρούπολη προαναγγέλλει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος, μάλιστα, τονίζει ότι αμερικανικές εταιρείες είναι έτοιμες για συμπαραγωγή νέων φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Επισημαίνει πως η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα με την ηπειρωτική επικράτεια σε υφαλοκρηπίδα και θαλάσσιες ζώνες, ενώ εκφράζει την αμερικανική στήριξη στις προσπάθειες για μείωση των εντάσεων.
7.6.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:TAKEN - UFO episode [5]

7.6.20

Λιβύη: Ρωσικά MiG-29 εξαφάνισαν τουρκική στρατιωτική φάλαγγα

Τα MiG-29 έπιασαν "δουλειά" στη Λιβύη, καθώς πριν από λίγες ώρες, μαχητικά αεροσκάφη προκάλεσαν ένα ισχυρό πλήγμα σε φάλαγγα του τουρκικού στρατού, Σύριους μαχητές και δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που προσπάθησαν να εισβάλουν στη Σύρτη, μεταδίδουν ρωσικά και διεθνή ΜΜΕ.
7.6.20

A N A K O I N Ω Σ Η





Ιερός Λόχος 2012 & κόμματα. 

Προλαβαίνοντας τους λασπολόγους!


Από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του Συλλόγου μας (το 2012), δηλώσαμε την ακομμάτιστη μας ταυτότητα, θέση που ουδέποτε απεμπολήσαμε.
Αποστολή μας είναι ο αγώνας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία

Είναι εύλογο ως πρόσωπα, να τυχαίνει να εκφράζει ο καθένας μας περιστασιακά σκέψεις και συναισθήματα που αναπόφευκτα μπορεί να αφορούν και πολιτικές κινήσεις ή πρόσωπα. 
7.6.20

Απάντηση των Anonymous Greece: Κυβερνοεπίθεση στη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας (φωτό)

Άμεση ήταν η ελληνική απάντηση στην τουρκική κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα.
Πιο συγκεκριμένα, οι Ελληνες χάκερ «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, εξηγώντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Μετά από επίθεση που δέχθηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση.
7.6.20

Επίθεση χάκερ: Ο «κυβερνοστρατός της Τουρκίας» έριξε ελληνικές ιστοσελίδες!


Τούρκοι χάκερ «έριξαν» την ιστοσελίδα του δήμου Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.
Οι Τούρκοι χάκερ ανέβασαν στη σελίδα ένα μήνυμα στα τουρκικά, στα αγγλικά αλλά και στα ελληνικά.
7.6.20

"Η Τουρκία έτοιμη να δαγκώσει...Η φινλανδοποίηση της περιοχής έχει ήδη γίνει"! Άγγελος Συρίγο



* Η Ελλάδα πάντως έχει έτοιμες  τανάλιες για να την ξεδοντιάσει ! Juan
7.6.20

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΓΧΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΣ


Ο Καπετάν Άγρας, Έλληνας στρατιωτικός, γνωστός και ως Τέλλος Άγρας, υπήρξε από τις ηρωικότερες φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.
Ο Σαράντος Αγαπηνός, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1880 στο Ναύπλιο, όπου ο πατέρας του Ανδρέας Αγαπηνός, από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, υπηρετούσε ως εφέτης. 
7.6.20

Η Αίγυπτος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη Λιβύη με εκεχειρία από τη Δευτέρα


Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη γειτονική Λιβύη, η οποία περιλαμβάνει και πρόταση για εκεχειρία που θα τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα.
Ο αιγύπτιος ηγέτης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία αυτή από το Κάιρο έχοντας δίπλα του τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, αρχηγό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), με τον οποίον συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα, καθώς και τον Αγκουίλα Σάλεχ, πρόεδρο του εκλεγμένου κοινοβουλίου που εδρεύει στην ανατολική Λιβύη.
7.6.20

Ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση


Αντί αδιάλειπτης εγρήγορσης επί ζητημάτων εθνικής ασφάλειας εδώ στην Ελλάδα τα πνεύματα εξάπτονται κατά την διάρκεια φάσεων κρίσεων και ατονούν κατά την διάρκεια των φάσεων προετοιμασίας του κράτους για να είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.
Ακόμη, έχουμε κυμάνσεις του εκκρεμούς των δηλώσεων και θέσεων κάποιων που επικαλούνται εκτός τόπου, χρόνου και λανθασμένα κλασικούς στοχαστές για να αιτιολογήσουν εμμέσως πλην σαφώς τον κατευνασμό που επενδύει στα συμφέροντα της Τουρκικής ηγεσίας, ούτως ώστε να δώσει επιχειρήματα σε όσους εγχώριους με ένταση, συχνά και εμφατικά καλούν να αγνοήσουμε τις κόκκινες γραμμές πέραν των οποίων δεν εκπληρώνονται οι πρόνοιες του διεθνούς δικαίου που αφορούν την κυριαρχία της Ελληνικής Επικράτειας. 
7.6.20

ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 1-5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


Την εβδομάδα 1-5 Ιουνίου 2020  εκατόν σαράντα περίπου  διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 476 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης.
Από αυτές, πέντε επιχειρήσεις αναδείχθηκαν «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδος 1-5 Ιουνίου 2020, με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης: 
7.6.20

Λιβύη: H Wagner προσλαμβάνει εκατοντάδες Σύριους μισθοφόρους

Με τους φιλότουρκους στη Λιβύη να έχουν σημειώσει δραματική πρόοδο σε βάρος του Εθνικού Στρατού του Χαφτάρ, η Αίγυπτος προωθεί ένα νέο ειρηνευτικό σχέδιο στη χώρα και η Ρωσία αυξάνει σημαντικά το ρυθμό πρόσληψης Σύριων μισθοφόρων για την υποστήριξη του LNA.
7.6.20

Σχέδιο "Λιβύη" για τα Βαλκάνια: Η Τουρκία στρατικοποιεί τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς

Οι επιτυχίες στη Λιβύη κατά του στρατηγού Χαφτάρ φέρονται να έχουν ανοίξει υπέμετρα την όρεξη του νυν Τούρκου προέδρου Ρ.T. Ερντογάν για την υλοποίηση του δεύτερου μέρους του σχεδίου του στα Βαλκάνια.  
7.6.20

Προς Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου…

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Ο αρχηγός της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει δηλώσεις σχετικές με Ελληνικά νησιά και βραχονησίδες του5 Αιγαίου, ισχυριζόμενος πως «ανήκουν στην Τουρκία».
Σε κάθε δήλωση υπάρχει μια σκόπιμη σύγχυση όσον αφορά τον αριθμό τους. Άλλοτε «18 νησιά είναι υπό κατάληψη από τους Έλληνες στρατιώτες» (Haberturk / Δεκέμβριος 2017), άλλοτε «156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή» (Εφημερίδα Sozcu /Μάρτιος 2018) και άλλοτε αναρωτιέται «Γιατί η κυβέρνηση δεν βγάζει άχνα για τα 16 κατεχόμενα νησιά του Αιγαίου» (ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, Ιούνιος 2019).
7.6.20

ομιλία Κ. Φλώρου: "Είναι η σειρά μας στις πολεμίστρες"

"Αν θες ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο" διδάσκει το λατινικό ρητό και φαίνεται πως ο Α/ΓΕΕΘΑ το κάνει πράξη, μέσω στοχευμένων επισκέψεων σε σχηματισμούς και μονάδες και πολεμική ρητορική που ξυπνάει το ελληνικό θάρρος που άφησε ιστορία ανά τους αιώνες.
7.6.20

Ισραηλινά ΜΜΕ προς Αίγυπτο-Ελλάδα: ''Ενωθείτε στρατιωτικά κατά του Ερντογάν''

Οι επιλογές που έχουν οι Ελλάδα, η Κύπρος , η Αίγυπτος και το Ισραήλ είναι περιορισμένες. Αν δεν χτυπηθεί άμεσα ο τούρκος, η Ελλάδα θα έχει τα γνωστά προβλήματα, η Κύπρος θα κινδυνεύσει με ολοκληρωτική κατάληψη, η Αίγυπτος θα υποστεί τα πάνδεινα το δε Ισραήλ θα έχει να αντιμετωπίσει σε λίγο εκτός από την επιθετικότητα της Τουρκίας και το εργοστάσιο πυρηνικής ενεργείας στο Ακούγιου, το οποίο φυσικά κατασκευάζεται με πρόσχημα την ενέργεια αλλά ο αντικειμενικός σκοπός του είναι η παραγωγή πρώτης ύλης για κατασκευή πυρηνικών όπλων, κάτι που στοχεύει κυρίως το Ισραήλ και την δημιουργία μιας νέας "Οθωμανικής" αυτοκρατορίας που θα νέμεται όλα τα πετρέλαια της περιοχής και θα καταλάβει όσα εδάφη επιθυμεί.
 Μία από κοινού αποφασιστική επιθετική ενέργεια θα δώσει τη λύση, αφού κάθε άλλου είδους προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία εκ προοιμίου.
Juan
Τα γεγονότα στην Λιβύη οδηγούν σε κατεπείγουσα αμυντική συμμαχία την Ελλάδα και την Αίγυπτο κατά των τρομερών τουρκικών σχεδίων αναφέρει μεγάλη ισραηλινή εφημερίδα. 
Ο αυξανόμενος τουρκικός ρόλος στην περιοχή έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση που φέρνει την άμεση δημιουργία μιας ισχυρής αμυντικής συμμαχίας μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, για να αντισταθμιστεί η δόλια επιθυμία της Τουρκίας να ελέγξει μεγάλα τμήματα της Μεσογείου.
6.6.20

Τούρκοι & GNA μπήκαν στην Σύρτη - Η Άγκυρα δεν αποδέχεται την συμφωνία του Καΐρου

Οι δυνάμεις της κυβερνήσεως της Τριπόλεως βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες εντός της Σύρτης, σε ένα αγώνα δρόμου για την κατάκτηση όσο των δυνατό περισσοτέρων εδαφών πριν την επικείμενη κατάπαυση του πυρός.     
6.6.20

Ο «άλλος Παράκλητος».




Εν Πειραιεί τη 6η Ιουνίου 2020

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου.

Πρ. Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πειραιώς.

Ολίγον πρό του Πάθους, κατά την διάρκεια του τελευταίου πασχαλίου δείπνου παρέδωσε ως γνωστόν ο Κύριος προς τους μαθητάς του το μέγα μυστήριο, την Θεία Ευχαριστία. Στη συνέχεια δε απηύθυνε προς αυτούς μακρά αποχαιρετιστήρια ομιλία, λόγους πλήρεις Χάριτος, στοργής και αγάπης, με νουθεσίες, προτροπές και υποσχέσεις, τους οποίους διασώζει ο ευαγγελιστής Ιωάννης στα κεφάλαια 13-17.
6.6.20

Χρυσοχοΐδης για την εγκληματικότητα στην Κρήτη: Δεν είναι λεβεντιά η βεντέτα


Αυστηρό και αποφασιστικό μήνυμα σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που παρατηρούνται σε περιοχές της Κρήτης και περιλαμβάνουν βία, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος βρίσκεται στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τον αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε επαφές με τους διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης, εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ συνάντησε τον περιφερειάρχη και δημάρχους του νησιού.
6.6.20

Η Τουρκία μας προειδοποίησε, τώρα η σειρά μας


Βρισκόμαστε σήμερα ως Ελλάδα ενώπιον εξελίξεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Άγκυρα, δεδομένου του γεγονότος ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευσε θαλάσσιους χάρτες, οι οποίοι προνοούν την δυνατότητα έρευνας υδρογονανθράκων από την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας και δια των οποίων αποδίδεται η «αρμοδιότητα» έρευνας / αναζήτησης υδρογονανθράκων σε σχετικώς απεικονιζόμενα θαλασσιά σημεία της μεσογειακής λεκάνης, της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συμπεριλαμβανομένης.
6.6.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:TAKEN - UFO episode [4]

6.6.20

Διαφήμιση ή Δυσφήμιση;

Γράφει ο συνεργάτης μας Λεωνίδας Κουμάκης
REAL_FAKE.jpg

 Πολλές ελληνικές και ξένες εταιρίες πιστεύουν πως όταν πληρώνουν διαφημιστική προβολή σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης, έχουν ελπίδες να κερδίσουν νέους πελάτες, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: χάνουν πελάτες!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως οι Τούρκοι ισλαμιστές μόλις κατέλαβαν την εξουσία στην γειτονική χώρα το 2002, άρχισαν να επεξεργάζονται μεγαλεπήβολα σχέδια ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον 21ο αιώνα, επέκτασης της τουρκικής πολιτιστικής επιρροής με εικονικά πρότυπα, δημιουργίας φαραωνικών έργων που θα πρόσφεραν κύρος και πολλές «προμήθειες», επιβολής δια της βίας τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας των φαντασιώσεων δημιουργίας μιας μεγάλης Τουρκίας, σύμφωνα με τα «σύνορα της καρδιάς» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
6.6.20

Απειλές οι Τούρκοι; “Θα το πω στη μαμά μου”, την διεθνή κοινότητα, το ΥΠΕΞ

June 5, 2020

Δημήτριος Νατσιός
Ψεύδη, απειλές, ειρωνείες, πολεμοχαρείς ιαχές, υπεροψία, βλέμματα παγερά, πονηριές, στρεψοδικίες, ζωτικοί χώροι, μεγάλες πατρίδες, γαλάζιες και κόκκινες προσαρτήσεις («άνσλους») εδαφών, αλύτρωτοι αδελφοί, λαός τρομοκρατημένος, «κρέας φθηνό για τα κανόνια», σημαίες παντού, φωτογραφίες του ηγέτη σε κάθε στενοσόκακο πόλεως και σε χωματόδρομους ακόμη,.
6.6.20

Κόντρα για τις ΜΚΟ – Το “Ελλαδιστάν” του Βελόπουλου και η "ιδιωτικοποίηση" του μεταναστευτικού


Αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή για τη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό Νότη Μηταράκη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική επερώτηση. Η συζήτηση έγινε την ώρα που όλοι αναμένουν ένα δεύτερο, ενορχηστρωμένο από τον Ερντογάν, κύμα πίεσης στον Έβρο, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος έχει εντάξει το μεταναστευτικό στο πολυεπίπεδο σύστημα των τουρκικών προκλήσεων προς την Ελλάδα.


Η δράση των ΜΚΟ, ιδιαίτερα στα νησιά του βορειονατολικού Αιγαίου έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους, αλλά και πολιτικών που δεν περιορίζονται στα δεξιά άκρα του πολιτικού συστήματος.
6.6.20

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Θα φύγουν 5500 υπάλληλοι από την ΔΕΗ (βίντεο)


Δεν πάμε να χρηματοδοτήσουμε την αγορά ηλεκτρικού 

αυτοκινήτου, αλλά κυρίως τα scooter και τα ηλεκτρικά 
ποδήλατα, καθώς αναλογικά τα ποσοστά επιδότησης, επι 
της τιμής τους, είναι αντίστοιχα 15%, 20% και 40%, ανέφερε 
ο 
Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στην 
εκπομπή 
του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”.
6.6.20

Η απέραντη πατρίδα της ανεργίας πάει για το 5ο μνημόνιο...


Την ξέρουνε, την βιώνουνε, την νιώθουνε στο πετσί τους την τελευταία δεκαετία την κατάρα της ανεργίας οι περισσότεροι Έλληνες και πιο πολύ οι νέοι, που έτρεξαν να σπουδάσουν για να ζήσουν καλύτερες μέρες απ' τους δικούς τους.
Έτρεξαν να σπουδάσουν γιατί ο άνθρωπος, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, ''φύσει του ειδέναι ορέγεται (απ' τη φύση του λαχταρά τη γνώση). Έπειτα ήξεραν πως ''της παιδείας οι ρίζες είναι πικρές, μα οι καρποί γλυκείς'' και - εφόσον είχαν τα μέσα - εκπαιδεύτηκαν για να εισπράξουν τους κόπους των προσπαθειών τους.
6.6.20

Ζάκυνθος: Μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα στα χωριά Εξω Χώρα και Μαριές


Εφιαλτική ήταν η νύχτα της Παρασκευής για τα ορεινά χωριά Μαριές και Έξω Χώρα, της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων, Ζακύνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς η οποία έχει κατακάψει ένα μεγάλο μέρος δασικών και αγροτικών εκτάσεων πλησίον τους.
6.6.20

Τούρκοι & τζιχαντιστές λεηλατούν σπίτια & σφάζουν ζώα στην Ταρχούνα - Στρατιωτική εμπλοκή της Αιγύπτου ζήτησε ο Χαφτάρ

Boήθεια από την Αίγυπτο ζήτησε ο Χ. Χαφτάρ. Οι εξελίξεις στην Λιβύη έχουν πλέον ανατραπεί, με τους Τούρκους, τον GNA και τους Σύριους μισθοφόρους να κάνουν προέλαση. 

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει πριν λίγες ημέρες   ο Στρατάρχης Χαφτάρ συναντήθηκε με τον Στρατηγό Σίσι. 
6.6.20

Tα σχέδια εξουδετέρωσης της τουρκικής απειλής: Έτσι θα προστατεύσουμε την Ελληνική υφαλοκρηπίδα

Με ένα «πλωτό φράγμα» στο οποίο θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν το σύνολο του ελληνικού Στόλου – αναλαμβάνοντας διαφορετικές αποστολές και πόστα – σχεδιάζει να αποτρέψει η Αθήνα το σοβαρό ενδεχόμενο πλέον η Τουρκία να προχωρήσει ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι σε πρόκληση εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μετά τα αιτήματα της TPAO για έρευνες υδρογονανθράκων νότια και ανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου.
6.6.20

Επίθεση με βιτριόλι: Σε εταιρεία με χημικά εργαζόταν ο πρώην φίλος της 34χρονης


Νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 33χρονη Ιωάννα έξω από τη δουλειά της στην Καλλιθέα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Ο δικηγόρος της 33χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύντροφός της εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά.
6.6.20

ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ:ΔΟΜ: Ξενοδοχεία με «υπερλούξ» διαμονή για τους παράνομους μετανάστες - Όλες οι παροχές εκτός... από ερωτικές επαφές!

Δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα. αν υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να αγνοήσει κάθε είδους πιέσεις και να τους απελάσει μαζικά με αρματαγωγά στην Αφρική, προτού ξεσηκωθεί ο λαός .Αν οι ξένες χώρες ενδιαφέρονται, να τους πάρουν αυτές.Δεν θα κάνουν την Ελλάδα απέραντη αποθήκη αλλοφύλων αλλοπρόσαλλων απροσάρμοστων ισλαμιστών.Όποιος
τους ενοικιάσει σπίτια, ξενοδοχεία κ.λ.π. θα είναι κατάπτυστος και ανθέλληνας.
ΑΛΕΞ 
Ο... διεθνής οργανισμός μετανάστευσης μάλλον μας δουλεύει! Ετοιμάζει  all inclusive ξενοδοχεία, με «υπερλούξ» διαμονή για τους αλλοδαπούς, την ώρα που η Έλληνες «βυθίζονται» στη φτώχεια.
6.6.20

Πεντηκοστή της ψυχής μου

Του  συνεργάτου μας κ. Δημητρίου Π. Λυκούδη,

Θεολόγου, Φιλολόγου

Μετά την παρέλευση 50 ημερών από την εορτή του Πάσχα και δέκα από την εορτή της Αναλήψεως, η αγία μας Εκκλησία πανηγυρίζει τη γενέθλιο ημέρα της Πεντηκοστής, την επιφοίτηση, δηλαδή, του Παναγίου Πνεύματος στους αγίους Αποστόλους και μαθητές του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

5.6.20

Στον Έβρο μας τεστάρουν , στα απέναντι νησιά θα προκαλέσουν άσχημα.


Είμεθα εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να αρθρογραφούμε ανάμεσα στην επικαιρότητα των κρίσιμων ημερών μας και σε αυτά που συλλαμβάνουν τα ραντάρ της προσευχής σεβαστών πατέρων που σήμερα ο πόνος τους κορυφώνεται μαζί με τον δικό μας και σε σχέση με αυτά που μας ετοιμάζουν τα θηρία της Δύσης και της Ανατολής.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
5.6.20

Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ – ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΤΟΝ ΑΞΟ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ.

.



Συνηθίζουμε να λέμε πως ο νεκρός «πεθαίνει» πραγματικά, μονάχα όταν σβήσει η μνήμη του. Το αυτό ισχύει και για τα έργα του. Όσο η ιστορική-συλλογική μνήμη επιμένει να κάνει αναφορά σε αυτά, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να ξεχαστεί ο ίδιος ο νεκρός...
Και ο Σολωμός Σολωμού, το Παλικάρι από την Κύπρο που έπεσε από τουρκικά πυρά στην προσπάθεια να κατεβάσει τη σημαία της κατοχικής δύναμης, δεν είναι ένας απλός νεκρός. Το αποδεικνύει η επαναλαμβανόμενη μνημόνευσή του στο θυμικό των Ελλήνων όπου γης, τα 23 χρόνια που ακολούθησαν το μαρτυρικό του φευγιό.