Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21.6.20

ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ: Η τηλεθέαση βυθίζεται, οι «πελάτες» πληρώνουν!

OI ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 15-19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020



Την εβδομάδα 15-19 Ιουνίου 2020 η τηλεθέαση των τουρκοσειρών της ελληνικής τηλεόρασης κατέρρευσε καταλαμβάνοντας, καθ΄ όλη την διάρκεια της εβδομάδος, τις τελευταίες θέσεις μεταξύ  όλων των εκπομπών  των διαφόρων καναλιών, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του ηλεκτρονικού τύπου για τις διάφορες ζώνες τηλεθέασης (https://www.youweekly.gr/article/tiletheasi) .

Παρ΄ όλα αυτά, οι σταθεροί «πελάτες» των τουρκοσειρών, δεν σταμάτησαν τις διαφημιστικές «χορηγίες» με αποτέλεσμα να εμφανίζεται το ασυνήθιστο φαινόμενο γιγαντιαίες πολυεθνικές, να διαφημίζονται παρέα με δίλεπτες τηλεπωλήσεις έξυπνων τηγανιών και μπαστουνιών, εισαγόμενων φίλτρων, οξύμετρων και διαφόρων άλλων προϊόντων.
21.6.20

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ "ΓΚΡΙΖΑΡΕΙ" ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ/ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ/ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ


Μόλις κυκλοφόρησε ένα πολύτιμο βιβλίο και μάλιστα σε εποχή που οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται γιά άλλη μία φορά σε όξυνση εξ αιτίας των απαράδεκτων ενεργειών και αιτιάσεων της Τουρκίας.
Οι απαράδεκτες όμως αυτές ενέργειες και αιτιάσεις της γείτονος έχουν κτιστεί εν πολλοις όχι μόνο στις αφόρητες πιέσεις των "μεγάλων μας συμμάχων " [ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία κ.α. ] και οργανισμών [ ΝΑΤΟ, Ε.Ε.] αλλά και κυρίως στην διαχρονική ενδοτική συμπεριφορά , πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, της εκαστοτε δικής μας πολιτικής ελίτ.
21.6.20

Αλλαγή αμυντικού δόγματος


Μετά την εθνική επιτυχία της αλλαγής του σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού, από το «τροχονόμος Βαρβάρα» του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας που εφάρμοζε η κυβέρνηση μέχρι τον Δεκέμβριο, στο «ελληνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό» της Πεφωτισμένης Δεξιάς, υπήρξε διαδικασία trial-and-error.
Η κυβέρνηση την είδε ικανή και αυτόφωτη, γι’ αυτό και δεν εφάρμοσε την εισήγησή μας για τη διαχείριση του κοροϊδοϊού αλλά ισοπέδωσε την οικονομία με εισήγηση των διεθνών σοσιαλιστών που χειρίζονται την αυλή του Μαξίμου.
21.6.20

Η μάνα ΕΛΛΑΣ δεν είναι αμπελοχώραφο κανενός για να την εκποιήσουν!!!...


''Ως εδώ και μη παρέκει!!!..", όπως έλεγε κι ο 'Ανώνυμος Έλλην' της ''Ελληνικής Νομαρχίας''. Τέρμα τα ψέματα!!!.. Φτάνουν τα όσα υποστήκαμε τόσα χρόνια και με δική μας ευθύνη!!!.. Οι Έλληνες πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να ακούμε αλήθειες, αν θέλουμε να σώσουμε την εθνική μας υπόσταση, να επιβιώσουμε εθνικά εν μέσω θυέλλης και να αναταχθούμε.
Πρέπει να μάθουμε να μην παραμυθιαζόμαστε απ' τις πολιτικοοικονομικές συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας και τον εμποδίζουν να ανασάνει, να κάνει ένα, δύο, χίλια βήματα μπροστά.
21.6.20

Οι στρατιωτικοί προειδοποιούσαν χρόνια τις κυβερνήσεις για τα όσα σήμερα κάνει η Τουρκία

21.6.20

Μεγάλη συμφωνία με Ισραήλ-ΗΠΑ για το ΠΝ: 7 κορβέτες "Θεμιστοκλής" & 4 φρεγάτες MMSC

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς τα πρώτα αποτελέσματα του σχεδίου αναβάθμισης του Πολεμικού Ναυτικού παίρνουν "σάρκα και οστά" και προέρχονται από τη συνεχώς αυξανόμενη συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και από τις ΗΠΑ.
21.6.20

"Προσάρτηση" της Λιβύης από την Άγκυρα: Τουρκικοί εκβιασμοί για τα πετρέλαια & τις τράπεζες

Δρομολογεί μια άτυπη προσάρτηση της Λιβύης η Τουρκία, πιέζοντας για τα πρώτα οικονομικά κέρδη και έλεγχο των πετρελαίων, σε μια περίοδο που η τουρκική οικονομία σχοινοβατεί και οι "ανάσες" από τρίτους παράγοντες στερεύουν από χρήμα.
21.6.20

Συναγερμός στη Μινεάπολη: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες από πυρά αγνώστων

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ) στη Μινεάπολη με τουλάχιστον 12 ανθρώπους να δέχονται τα πυρά αγνώστου ή αγνώστων.
Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και οι υπόλοιποι 11 που πυροβολήθηκαν φέρουν τραύματα που δεν απειλούν τις ζωές τους.
21.6.20

Η Αίγυπτος απρόθυμη να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» με το Καστελόριζο - Η Αθήνα απρόθυμη για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Κύπρο!

Η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να κάνει «γενναίες» παραχωρήσεις στους Αιγυπτίους και γι' αυτό προσήλθε στο τραπέζι με μειωμένες επήρειες ενώ φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε συμφωνία με την Κύπρο πριν την συμφωνία με το Κάιρο.
21.6.20

Βρετανία: Τρεις νεκροί και τραυματίες από τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι - Δράστης 25χρονος Λίβυος (βίντεο) (upd2)

Ανανέωση:
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά, έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στο Ρέντινγκ.
«Το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατικό, ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός διευθυντής, Ιαν Χάντερ.
21.6.20

"Παγίδα θανάτου" στο Β. Ιράκ: Ήδη μετρούν τουλάχιστον 20 νεκρούς οι Τούρκοι

Σε αποτυχία μετατρέπεται η τουρκική επιχείρηση (και) στο βόρειο Ιράκ, καθώς η Άγκυρα μετρά τις πρώτες απώλειες Τούρκων στρατιωτών από τον ανταρτοπόλεμο του PKK και των κουρδικών ημι-αυτόνομων οργανώσεων που αντιστέκονται σθεναρά στην παράνομη εισβολή της νεο-οθωμανικής Τουρκίας.
21.6.20

Κρίσιμες μέρες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα: Στην πρώτη γραμμή τα υποβρύχια τύπου 214

Οι τουρκικές προκλήσεις κορυφώνονται, η Άγκυρα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη διεθνή γνώμη με "δηλώσεις συνεργασίας" και το Πολεμικό Ναυτικό αναπτύσσεται τις επόμενες μέρες σε κρίσιμες περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τα υποβρύχια τύπου 214.
21.6.20

Έρχεται η απόλυτη σύγκρουση: Χιλιάδες Ρώσοι μισθοφόροι στο πλευρό του Χαφτάρ

Πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες για μεγάλη επικείμενη αναμέτρηση στην Σύρτη ανάμεσα σε Τούρκους, Λίβυους, Αιγύπτιους και Ρώσους μισθοφόρους 
Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές στην Λιβύη ότι “πρόσφατα η Μόσχα έκανε μια κίνηση που θα οδηγήσει στην κλιμάκωση της σύγκρουσης στέλνοντας περίπου 5.000 μισθοφόρους και 14 πολεμικά αεροσκάφη από τη Συρία στη Λιβύη”.
21.6.20

Οι Τούρκοι παρακαλάνε Αίγυπτο-Ισραήλ: ''Μην οριοθετήσετε ΑΟΖ με την Αθήνα-Η Μεσόγειος θα γίνει ελληνική λίμνη''

Ητουρκική προπαγάνδα έχει φτάσει τα ύψη αυτές τις ημέρες, κάτι που προμηνύει πιθανότατα  ότι η Άγκυρα  ετοιμάζει να τεστάρει τα αντανακλαστικά της ελληνικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας στην Α.Μεσόγειο.  
Στα πλαίσια αυτά ο Τούρκος Aξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από την αυταπάτη της αποκλειστικής ιδιοκτησίας στην Ανατολική Μεσόγειο, και να κατανοήσει ότι η περιοχή αυτή δεν είναι «ελληνική λίμνη»!
21.6.20

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Καταιγίδες και χαλάζι

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

21.6.20

Φώφη Γεννηματά: Η ΝΔ δεν εκλέχτηκε για να συνεχίσει τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ

Η σωστή διατύπωση θα έπρεπε να ήταν : "επιλέχτηκε για να εκλεγεί...)
Juan

Σημεία συνέντευξης Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Νίκο Ρογκάκο
Υπάρχει προβληματισμός για καθυστερημένες αποφάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη του τουρισμού και των εργαζομένων
21.6.20

Κώστας Μπακογιάννης: «Καταλαβαίνω την οργή των οδηγών, αλλά δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο»

Δηλαδή με τη "λογική " (;) αυτή, ο οδηγοί πρέπει να
προμηθευτούν  αεροχήματα για να πηγαίνουν στις δουλειές τους
για να κόβουν βόλτες οι αργόσχολοι!!!
Βρήκε τη κατάλληλη εποχή ο "οικογενειακός δήμαρχος"
για "αρλούμπες". Ο επόμενος δήμαρχος θα επιφορτισθεί
να επαναφέρει σε λογικά πλαίσια τη κατάσταση.
ΑΛΕΞ


Ο δήμαρχος Αθηναίων απαντά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας του «Μεγάλου Περιπάτου», εκτιμά ότι η κατάσταση σε ενάμιση μήνα θα έχει βελτιωθεί, ενώ τονίζει ότι έχει τη στήριξη των παρατάξεων του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου

21.6.20

Αττική: Μίνι καζίνο εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία (ΒΙΝΤΕΟ


Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε χθες, 19 Ιουνίου 2020, σε περιοχή της Αττικής, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.
Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη και πέντε υπάλληλοι του καταστήματος και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία
21.6.20

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα


Η αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (21 Ιουνίου 2020). Με δώρα απ' όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.
Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ - Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.
21.6.20

Μεμέτια νεοσύλλεκτοι (τούρκοι)VIDEO μαθαίνουν πως να κάνουν παρέλαση.


 Σίτεψε ο καιρός πολύ γρήγορα κυρά Δέσποινα και πρέπει να ξαναχτυπήσουν οι καμπάνες στην Αγία Σοφιά.
Το τουφέκι περιμένει εκεί που ήταν πάντα. Έτοιμο για να μιλήσει, έτοιμο για να κρατήσει τούτη τη φορά την υπόσχεσή του.
Δεν λογαριάζει πόσοι είναι… το΄ χει η μοίρα του Έλληνα πάντα να πολεμά με περισσότερους και πάντα να κερδίζει.
Κόπιασε μεμέτι… αλλά να ξέρεις τούτη τη φορά έχω και τον Θεό μαζί μου…
Δείτε το βίντεο…
20.6.20

Πολεμικές προετοιμασίες - Αίγυπτος: ''Θα υπερασπιστούμε την Σύρτη & την Αλ Τζούφρα''

Μετά τις απειλές της Γαλλίας, τις δηλώσεις του Αλ Σίσι και την ισοπέδωση των δυνάμεων του GNA μαζί με Σύριους μισθοφόρους από  MIG-29 τις προηγούμενες ημέρες, η Άγκυρα κάνει πίσω από την Σύρτη. 

Tαυτόχρονα έχουμε νέες δηλώσεις από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, καθώς ανέφερε πως η Σύρτη και Αλ-Τζούφρα αποτελούν ''κόκκινες γραμμές'' για την Αίγυπτο. 
20.6.20

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν ανταρτοπόλεμο στο Β. Ιράκ: Ανατινάζουν τουρκικά οχήματα - Σχέδιο Άγκυρας για δημιουργία βάσεων στην περιοχή

Εκτεταμένο ανταρτοπόλεμο κατά της τουρκική επιχείρησης “Tiger Claw” ξεκίνησαν οι Κούρδοι στο Ιράκ  ανατινάζοντας για αρχή ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα που μετέφερε Τούρκους κομάντο σε κάποιο ορεινό σημείο
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κουρδικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει έναν γενικευμένο ανταρτοπόλεμο κατά των τουρκικών δυνάμεων, για να επιφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες στην Άγκυρα με στόχο την αποδόμηση της εικόνας του Τούρκου προέδρου.
20.6.20

H TAINIA MAΣ:God Forgives… I Don’t

20.6.20

Το σπίτι του "γιατρού" «χάρου»

20.6.20

Το ΓΕΣ καλεί τους 283 ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων







Ανακατάταξη ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων


1. Με διαταγή του ΓΕΣ/Β4(ΔΣΛ) παραπέμπονται για εξέταση της
 σωματικής τους ικανότητας διακόσιοι ογδόντα τρεις (283) 
υποψήφιοι έφεδροι που υπέβαλαν δικαιολογητικά για την
 επανακατάταξή τους ως ΟΒΑ Ειδικών Δυνάμεων. 
Οι παραπεμπόμενοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν 
στις αρμόδιες Επιτροπές Απαλλαγών από 22 Ιουν 20 μέχρι 
24 Ιουν 20.
20.6.20

Σοκ & δεός στην Τουρκία: ''Οι Έλληνες μας απείλησαν με ολοκληρωτική καταστροφή''

Σοκ και δέος επικρατεί στην Τουρκία με τις δηλώσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου. Το σκληρό μήνυμα του Αρχηγού ''πάγωσε'' τους γείτονες, οι οποίοι καταλαβαίνουν πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα. 
Μεγάλα ΜΜΕ όπως το Haberler, το Takvim και το Haber 7, από χθες το απόγευμα κάνουν συνεχώς αφιερώματα. 
Μάλιστα ο τίτλος τους είναι ο εξής: 
20.6.20

''Bόμβα'' Ρωσικού ΜΜΕ: ''Τα μαχητικά MiG-29 & Su-24 συντρίβουν τους Τούρκους στη Λιβύη''

Η Ρωσία μάλλον θα φροντίσει  να  προελάσουν  οι Τούρκοι...με την όπισθεν!!!
Juan
Μετά την εμφάνιση στη στρατιωτική αεροπορική βάση της Λιβύης ενός μεγάλου αριθμού ρωσικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 μαζί με βομβαρδιστικά Su-24, τα οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ ανήκουν στην ρωσική πολεμική αεροπορία, ο τουρκικός στρατός και οι Λίβυοι μαχητές της Κυβερνήσεως της Τρίπολης άρχισαν να υφίστανται μια μεγάλη ήττα.
20.6.20

'Πισώπλατη μαχαιριά'' από Καναδά-Γερμανία: Στέλνουν όπλα στον Ερντογάν & του δίνουν το ''πράσινο φως'' για επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο

Τι περιμέναμε από τους Γερμανούς και τις...Καναδέζες;
ΑΛΕΞ
Για άλλη μία φορά δήθεν σύμμαχοι της χώρας μας σώζουν την Τουρκία και την βοηθάνε ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο.  
Γερμανία και Καναδάς, στέλνουν νέους εξοπλισμούς στον Ερντογάν και έμμεσα με αυτή την κίνηση του λένε να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις στο Αιγαίο!
20.6.20

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που μοίραζε συνταγές θανάτου (φωτο+βίντεο)


Νέες αποκαλύψεις και ντοκουμέντα έρχονται στο φως για την απίστευτη δράση του προσώπου που παρίστανε τον γιατρό και μοίραζε συνταγές θανάτου.
Έτσι, όπως τα στόματα ανοίγουν, ο κύκλος των προσώπων που εξαπατούσε διαρκώς διευρύνεται και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί από ώρα σε ώρα η φωτογραφία του 47χρονου ψευτογιατρού, που εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης, ενώ προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων.
20.6.20

LANTIRN: Ένας… “παρατημένος” πολλαπλασιαστής ισχύος για την ελληνική άμυνα


Η εικοσαετής προϊστορία του συστήματος LANTIRN στην Πολεμική Αεροπορία και απαραίτητες διευκρινήσεις… Η Ελλάδα απέκτησε συστήματα LANTIRN (Low Altitude Navigation Targeting Infrared for Night), σχεδόν μαζί με τα πρώτα F-16 Block 50 που παρέλαβε από το καλοκαίρι του 1997. Ήταν το πρώτο ουσιαστικό βήμα αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας
20.6.20

Ενθουσιασμός τουρκικών ΜΜΕ για «Έλληνα καθηγητή ιστορίας»: «Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ το 1821»!

Ανιστόρητος, Τουρκογλύφτης και ...χυδαιολόγος.
Juan
Ο καθηγητής  Δημήτρης Κιτσίκης, είναι "Έλληνας" ...ιστορικός, τουρκολόγος και διεθνολόγος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οττάβας στον Καναδά από το 1970.
Οι απόψεις του για τα ελληνοτουρκικά συναντούν τον ενθουσιασμό των Τούρκων, οι οποίοι τον έχουν σε πολύ μεγάλη υπόληψη.
20.6.20

Αιφνιδιασμός από Μόσχα στη Λιβύη: Μετέφερε βομβαρδιστικό Tu-22 στον Χαφτάρ

Ο εχθρός του εχθρού μου πρέπει να είναι φίλος μου. Κάτι πρέπει να γίνει με τη Ρωσία.
Juan
Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες, στις οποίες φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η Ρωσία υλοποιεί τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών στη Λιβύη, μεταξύ αυτών και ενός Tu-22, για να παράσχει την απαραίτητη υποστήριξη στο στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ.
20.6.20

Ρωσικά ΜΜΕ: "Έρχεται πόλεμος στη Μ. Ανατολή" - "Σπάει" την ειρηνευτική συνθήκη η Ιορδανία

Οβασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ Β 'έχει ανακοινώσει εδώ και δύο ημέρες ότι σκοπεύει να παραβεί την ειρηνευτική συνθήκη μεταξύ Ιορδανίας και Ισραήλ και για αυτό δηλώνει έτοιμος να έλθει ακόμα και σε μια ενεργή στρατιωτική αντιπαράθεση με το εβραϊκό κράτος.
20.6.20

Μετά τους ναούς, κλειδώνουν και τις θύρες της ιστορίας


«Στου Κιλκίς την ολόμαυρη ράχη
περπατώντας η Δόξα μονάχη
μελετά τα λαμπρά παλληκάρια
και στην κόμη στεφάνι φορεί
γινωμένο απ’ ολίγα χορτάρια
πού ‘χαν μείνη στην έρημη γη».
Διαβάζω από το βιβλίο “Αθάνατη Ελλάς” του Δ Καλλιμάχου, αυτόπτου μάρτυρος και “εθελοντού ιεροκήρυκος της Ε’ Μεραρχίας”, για την ένδοξη μάχη του Κιλκίς:
19.6.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ένας σκύλος παίρνει πρωϊνό και ...φραπέ με καλαμάκι!!!




19.6.20

Απαγωγέας Μαρκέλλας: «Την ήθελα για μένα, της έβαλα κοκαΐνη στο δόντια»

Σοκάρει η κατάθεση της απαγωγέως της 10χρονης,  η οποία περιγράφει την αρπαγή αλλά και τη χρήση ηρεμιστικών και ναρκωτικών.
Στην ανατριχιαστική κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία ομολογεί πως είπε αρχικά στο παιδί ότι είχε συνεννοηθεί με τη μητέρα του για να το παραλάβει
19.6.20

Αποκαλυπτήρια Μνημείου στο Πισοδέρι την Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών


Γράφει ο συνεργάτης μας Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Η ομιλία του Ιωάννη Αμπατζόγλου στις 17 Ιουνίου 2020 στο Πισοδέρι της Φλώρινας

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε της κοινότητας της Φλώρινας, κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Διαμερίσματος Πισοδερίου, κύριε πρόεδρε του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Δασοκτημόνων Πισοδερίου, συνελληνίδες, συνέλληνες, σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε στη σημερινή εκδήλωση.
19.6.20

"Πίνακες ζωγραφικής" οι εκτάσεις με ανθισμένες λεβάντες έξω από τη Θεσσαλονίκη


Oι εκτάσεις της Βόρειας Ελλάδας, αυτή την περίοδο, μεταμορφώνονται σε μια «μωβ θάλασσα» από ανθισμένες λεβάντες.
Πρόκειται για έναν αειθαλή θάμνο που φτάνει μέχρι 80 εκατοστά με στενά γκριζοπράσινα φύλλα και με ανθοφόρους βλαστούς να καταλήγουν σε ταξιανθία τύπου στάχεος με λιλά ανθάκια.
19.6.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:The Little Princess

19.6.20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθησαν ηγετικό στέλεχος και τρία μέλη κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης

Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους και τριών μελών οργανωμένου κυκλώματος προμήθειας, κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης,
19.6.20

Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν αμερικανικά βομβαρδιστικά


Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30, Su-35 και Mig-31, απογειώθηκαν από αεροδρόμιο που υπάγεται στην Ανατολική στρατιωτική διοίκηση για να αναχαιτίσουν δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52Η που πετούσαν πάνω από την Θάλασσα του Οχότσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
19.6.20

Εποποιία Κιλικίς – Λαχανά: 107 χρόνια από τη μάχη για τη Μακεδονία


«Η εποποιία του Ελληνικού Στρατού στο Β’ Βαλκανικό Πόλεμο σηματοδότησε την οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας. Τιμούμε την ιστορία, την εθνική κληρονομιά και τους ένδοξους αγώνες που έδωσαν οι πρόγονοί μας για να φυσήξει ο άνεμος της ελευθερίας στη Βόρεια Ελλάδα.
19.6.20

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


https://www.kathimerini.gr/
19.6.20

Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Μαρτίνο - Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας


Φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα στα όρια με τη Βοιωτία. Η φωτιά, που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, βοηθούμενη από πολύ ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε γρήγορα σε μεγάλο μέτωπο και κινείται προς την Αθηνών - Λαμίας.
19.6.20

ΛΣ: Από την Τρίτη οι παραδόσεις των νέων ταχυπλόων Rafnar


Από την Τρίτη 23 Ιουνίου θα λάβει χώρα η έναρξη των παραδόσεων των νέων υπερσύγχρονων ταχυπλόων RAFNAR 1100 CABIN ASSAULT για το Λιμενικό Σώμα. Το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων περιλαμβάνει ένα ταχύπλοο ανά μήνα. Τα σκάφη ναυπηγούνται στην Ελλάδα ενώ ήδη οι Ειδικές Δυνάμεις του ΕΣ έχουν παραλάβει ένα σκάφος.
Πρόκειται για σκάφη Ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής ναυπήγησης. Το σκάφος θα φέρει τρεις εξωλέμβιους κινητήρες Mercury 350L6 (υπάρχει και η επιλογή για άλλους χρήστες των δύο εξωλέμβιων Mercury 450R) και θα αναπτύσσει έμφορτο τη μέγιστη ταχύτητα των 53 κόμβων.