Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

"ΜΝΗΜΕΣ ΡΕΘΥΜΝΙΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ"19η ανάρτηση: «Γιωργίτσα».






Ως ανάρτηση του τρέχοντος μηνός επελέγει ακόμη ένα πανέμορφο ερωτικό παραδοσιακό τραγούδι της Ελληνικής Ερυθραίας Μικράς Ασίας, της πατρίδας των προγόνων μας…
Άλλη μια πλήρως επιτυχημένη κατά τη γνώμη μου ερμηνεία από την χορωδία του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, που με το συνολικό αυτό πόνημά τους τίμησαν τις μουσικές και όχι μόνον μνήμες των μαρτύρων προγόνων μας στα αιματοβαμμένα Μικρασιάτικα Χώματα και εκτιμώ ότι αξίζουν της επιδοκιμασίας όλων μας! Οι κρίσεις δικές σας…
25.7.20

“Γιατί αυτή η ελληνοτουρκική κρίση θα είναι η σοβαρότερη”! Παναγιώτης Θεοδωρακίδης

25.7.20

“παταγώδη κατάρρευση” Ερντογάν προβλέπει ο πιο φιλότουρκος με διαφορά πολιτικός της Ευρώπης!

Με την Αγία Σοφία ο Ερντογάν καταφεύγει σε δημόσια θεάματα για να αποσπάσει την προσοχή από τη μειωμένη δημοφιλία του και την οικονομική κακοδιαχείριση. Αλλά το αναπόφευχτο για αυτόν έχει δρομολογηθεί, γράφει ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας και επικεφαλής του European Council on Foreign Relations
Με παρέμβαση του στον κομβο Project Syndicate, o Καρλ Μπιλντ*, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας που διαπραγματεύτηκε την είσοδο της χώρας του στην ΕΕ και νυν επικεφαλής ενός από τα πλέον επιδραστικά ευρωπαϊκά think-tank για τις διεθνείς σχέσεις το European Council of Foreign Relations περιγράφει τον ολισθηρό κατήφορο της τουρκίας σε πολιτική και οικονομική έκρηξη.
25.7.20

Στρατηγική κρούση με ΠΑ και ΠΝ… ψεύτικο δίλημμα το Belh@rra ή MMSC


Επειδή το τελευταίο διάστημα έγινε πολύς λόγος για την πραγματική επιχειρησιακή αξία των όπλων οριζόντιας πλεύσης, μακρού πλήγματος – μεγάλης ακρίβειας με αφορμή την διακοπή των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια των φρεγατών Belharra, επανερχόμαστε στο ίδιο ζήτημα σε μία απόπειρα να το δούμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα. Και να ξεκαθαρίσουμε πολλά πράγματα που συντελούν στο να αποκαλυφθεί το τι πραγματικά ισχύει και τι όχι…
25.7.20

Φτάνει νότια της Κρήτης το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» – Μήνυμα στην Τουρκία

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνουν οι ΗΠΑ με την παρουσία του «θεριού» του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού

Φτάνει νότια της Κρήτης το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» – Μήνυμα στην Τουρκία | tanea.gr
ο αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ (CVN-69) εισέρχεται από αύριο στη Μεσόγειο από τη διώρυγα του Σουέζ.
Θα πλεύσει νοτίως της Κρήτης όπου θα υπάρξουν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στην οριογραμμή της ελληνικής ΑΟΖ.
25.7.20

«Θόλο» προστασίας του Oruc Reis εξαγγέλλει η Τουρκία- «Ό,τι πλησιάσει στα 50 νμ με κατεύθυνση το ερευνητικό θα κτυπηθεί»

Επηρεάστηκαν οι κάφροι από το "STAR-TREK"! 
Χαρά τα ψάρια που θα αποκτήσουν  ασπροκόκκινο βιότοπο με ημισέληνο!
ΑΛΕΞ

 
«Θόλο» προστασίας του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis πρόκειται να εξαγγείλει η Τουρκία πριν τον απόπλου του σκάφους. Σύμφωνα με πληροφορίες του pronews.gr οτιδήποτε προσεγγίσει σε μία απόσταση 50 ναυτικών μιλίων θα αναγνωρισθεί και εν συνεχεία θα προσβληθεί σε αέρα, επιφάνεια ή υποθαλασσίως. 
25.7.20

Ηχηρό μήνυμα Γερμανίας σε Ερντογάν: Ακατανόητη η απόφαση για την Αγιά Σοφιά - Δεν μπορούμε να κάνουμε λογικό διάλογο


Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα και τις επαφές με Μητσοτάκη και Δένδια, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, τόνισε ότι πρέπει να επιλυθούν και τα ζητήματα με τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κύπρου και της Κρήτης - «Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι μια απόφαση που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε» ξεκαθάρισε
Η Γερμανία αντιδρά ξανά στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στέλνοντας νέα προειδοποίηση στην Τουρκία και φανερώντας την αντίθεσή της στην πολιτική των παραβίασεων και προκλήσεων.
24.7.20

Φορολογική δήλωση 2020. Διορθώνονται όλα τα εκκαθαριστικά


Ξανά στον λογιστή για νέο εκκαθαριστικό μετά τις αλλαγές σε δόσεις ...

Τα εκκαθαριστικά όλων των φορολογικών δηλώσεων 2020 προσαρμόζονται στις 8 μηνιαίες δόσεις
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ)
Αθήνα, 20 Ιουλίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει τους φορολογουμένους ότι, μετά τη δημοσίευση την Παρασκευή 17/07/2020 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νόμου 4706/2020, σχετικά με την εφαρμογή της καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσειςκαθώς και της έκπτωσης 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων:
24.7.20

Φθάνει νότια της Κρήτης το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» συνοδευόμενο από 12 πλοία


Tο αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» (CVN-69) εισέρχεται στη Μεσόγειο από τη διώρυγα του Σουέζ, το Σάββατο (25/07).
Θα πλεύσει νοτίως της Κρήτης, όπου θα υπάρξουν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Το αεροπλανοφόρο θα βρίσκεται στην οριογραμμή της ελληνικής ΑΟΖ. Στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος ελληνικά F-16, τα οποία θα απογειωθούν από το αεροδρόμιο της Σούδας, καθώς και F-18 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.
24.7.20

«Μήνυμα» Ρωσίας στην Τουρκία: «Απλώνεται» ο Στόλος της αν.Μεσογείου από Καστελόριζο μέχρι Συρία

Με διαδοχικές NAVTEX τις οποίες χορήγησε η Λευκωσία κατόπιν αιτήματος της Μόσχας, ο ρωσικός Στόλος κάνει αισθητή την παρουσία του σε μία περιοχή από το Καστελόριζο μέχρι τις συριακές ακτές, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι αποτελεί μία ισχυρή δύναμη στην περιοχή, με την Άγκυρα να προσπαθεί να απαντήσει με δικές της ασκήσεις στα ίδια ακριβώς σημεία.
24.7.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:100.000 dollari per Ringo

24.7.20

Ο Ερντογάν ''ξήλωσε'' Στρατηγούς εν μέσω κρίσης σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο

Καλά, δεν βρίσκεται κανείς να τον δέσει, προτού καταστρέψει τη χώρα του;
Juan
Και ξαφνικά κρίση στις Τουρκικές ΕΔ. Γιατί το λέμε αυτό; Ο Ερντογάν συνηθίζει να ''παίρνει κεφάλια'' στρατηγών που έχουν αυξημένη δημοφιλία στον τουρκικό λαό.   
Πριν λίγους μήνες το ίδιο έγινε και με τον Cihat Yaycı. Μιλάμε για τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο. Εκείνες τις ημέρες πολλά ειπώθηκαν. 
24.7.20

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ δεν έγινε Τζαμί.

Στη νομική ορολογία η προσπάθειά του  να κάνει την Αγία Σοφία Τζαμί  χαρακτηρίζεται "απρόσφορος απόπειρα"!

Η Αγία Σοφία, δεν έγινε Τζαμί για τον απλούστατο λόγο ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ  ΝΑ ΓΙΝΕΙ!

Είναι κτισμένη και καθαγιασμένη ως εκκλησία της του Θεού Σοφίας και αυτό δεν μεταβάλλεται ούτε με τα κουρτινάκια εμπρός στις Άγιες εικόνες, ούτε με τα πράσινα "τσουλιά" που έστρωσε το καθεστώς του Ερντογάν στο δάπεδο!
24.7.20

Καθολική χρήση μάσκας στα καταστήματα τροφίμων, ποτών και παροχής υπηρεσιών




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔIΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
ΔIΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 19
Ταχ. Κώδικας: 10187
Τηλέφωνο: 213 2161326,1340,41,42
Αθήνα, 24/7/2020
Αρ. Πρωτ. Δ1γ/ΓΠ οικ 47265
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΘΕΜΑ: Συστάσεις αναφορικά με την καθολική χρήση της μάσκας /ασπίδας προσώπου σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (τροφίμων και ποτών και παροχής υπηρεσιών) στα πλαίσια της πανδημίας COVID-19
24.7.20

Οἱ καμπάνες τῶν ἐκκλησιῶν μας



Αὐτή τήν ὥρα, ἐκφράζοντας τήν λύπη μας, πού ἡ Ἁγιά Σοφιά ἔγινε τζαμί, χτυπᾶνε οἱ καμπάνες τῶν ἐκκλησιῶν μας, ὅπως χτυπᾶνε τήν ἡμέρα τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς. Ἔτσι διέταξαν οἱ ἀξιωματοῦχοι τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας. Χωρίς πολλά πολλά λόγια καί ἐπεξηγήσεις. Ὅ, τι καταλάβει ὁ καθένας...! 
24.7.20

Πανίσχυρο ΤΟΜΑ 4Χ4 που θα προέλθει από εκσυγχρονισμό των ΛΕΩΝΙΔΑΣ Ι/ΙΙ …Παρουσίασε στο ΓΕΣ η ~» EODH Hellas!»


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, η ελληνική εταιρεία EODH παρουσίασε το δικό της όχημα 4Χ4. Είναι γνωστό πως η εταιρεία έχει ετοιμάσει πλήρη σχέδια για ένα ελληνικό 4Χ4, με χρήση εξαρτημάτων από την ελεύθερη αγορά (κιβώτιο, κινητήρας), ενώ το έχει εξοπλίσει με την προηγμένη θωράκισή της εταιρείας.
24.7.20

Σε συναγερμό η Αθήνα για την επόμενη κίνηση της Άγκυρας: Παραπλανητική «ησυχία» από Ρ.Τ.Ερντογάν & Συμβούλιο Ασφαλείας

Σε μια μόνιμη κουραστική και φθοροποιό αναμονή έχει καταφέρει να βάλει η Άγκυρα την Αθήνα με τις NAVTEX τις οποίες έχει εκδώσει και «δεσμεύει» περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για σεισμικές έρευνες.
24.7.20

Η κατάντια των απολίτιστων!

Γύφτικος μαχαλάς από βρωμοπόδαρους ισλαμοαποβλακωμένους πνευματικά καθυστερημένους αμόρφωτους γλύφτες του αλλοπρόσαλλου αλαχό-τρελού νεοχιτλερικού μορφώματος με το γελοίο όνομα ERNTO-GUN του ξεπορθητή, που ικανοποιεί τις ανώμαλες σαδιστικές του ορέξεις φυλακίζοντας χιλιάδες τούρκων αντιφρονούντων! 
ΑΛΕΞ

24.7.20

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κύριε Πρόεδρε,

Σας γράφω αυτή τη σύντομη ανοικτή επιστολή ως ένας Ευρωπαίος πολίτης. Αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της οποίας την ύπαρξη και τη συνέχεια είχατε και εσείς διά συνθηκών εγγυηθεῖ, αν και σήμερα ―εσείς και μόνον― δεν την αναγνωρίζετε, παρά το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος, τόσο των Ηνωμένων Εθνών, όσο και της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.
24.7.20

Εγκαταλείπουν τα τουρκικά ναυπηγεία οι Έλληνες εφοπλιστές, έρχονται Ελλάδα


Η αναγέννηση των ελληνικών ναυπηγείων Νεωρίου και Ελευσίνας και, ακολούθως, του Σκαραμαγκά επιτρέπει στους εφοπλιστές να μεταφέρουν τις επισκευές πλοίων από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Και στον τομέα της ναυπηγικής βιομηχανίας μεταφέρεται η κόντρα Ελλάδας – Τουρκίας, καθώς η χώρα μας, μετά από μια δεκαετία «ύπνωσης», βρίσκεται σε πορεία προς την ανάκτηση των μεριδίων που έχασε.
Οι εξελίξεις στο Νεώριο και προσφάτως στην Ελευσίνα αλλά και οι διαδικασίες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που φαίνεται ότι δρομολογούνται από το φθινόπωρο, σε μια συγκυρία υψηλής έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαναπατρισμό των ελληνικών πλοίων στα εγχώρια ναυπηγεία και δημιουργούν δυνατές βάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου.
24.7.20

Επιστράτευση: Αυτές οι ηλικίες καλούνται σε περίπτωση επιστράτευσης


Με αφορμή την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις πολλοί είναι οι Έλληνες που αναρωτιούνται  - γεγονός που φαίνεται από τις αναζητήσεις τους στο διαδίκτυο - ποιες είναι οι ηλικίες εκείνες καλούνται σε περίπτωση επιστράτευσης και πότε παίρνεις απαλλαγή.
Ο γενικός κανόνας είναι ότι στην κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (όχι πολέμου), επιστρατεύονται όλες οι σειρές (ΕΣΣΟ) που έλαβαν απολυτήρια τα τελευταία δύο έτη, καθώς επίσης και τα μέλη συγκεκριμένων ειδικοτήτων (ναρκαλιευτές, χειριστές ραντάρ κλπ) και φυσικά οι ειδικοδυναμίτες (ΟΥΚ, πεζοναύτες, ΛΟΚ κλπ).

Αναλυτικά:

24.7.20

Οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Όλη η αλήθεια για Καστελόριζο, ΑΟΖ και «αμφισβητούμενα νερά»


Οι Τούρκοι στο Αιγαίο: Όλη η αλήθεια για Καστελόριζο, ΑΟΖ και «αμφισβητούμενα νερά»



Καστελόριζο: Η μη κήρυξη ΑΟΖ, τα «αμφισβητούμενα νερά» και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου - Οι διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού προσωπικού στην Ελλάδα

Μια σπίθα είναι αρκετή για να ανάψει φωτιές στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό και την επιθετικότητα.
Οι ευθύνες του ελληνικού πολιτικού συστήματος για το σημερινό αποτέλεσμα είναι τεράστιες και διαχρονικές αφού η χώρα μας εδώ και δεκαετίες δεν έχει ανακηρύξει και δεν έχει οριοθετήσει ΑΟΖ.
ο θέμα είναι εξόχως περίεργο και πολύπλοκο.
24.7.20

Τα κρίσιμα 24ωρα είναι μπροστά μας


Στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, τρεις τουρκικές φρεγάτες οι οποίες ήταν σταθμευμένες απέναντι από το Καστελόριζο στην τοποθεσία Καλκάν, δίπλα από το Κας, ακριβώς απέναντι από το μικρό ελληνικό νησί, αναχώρησαν με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο χωρίς το τουρκικό επιτελείο ναυτικού να προσδιορίσει την ακριβή ρότα τους. Οι φρεγάτες αυτές είχαν φτάσει στην περιοχή του Καστελόριζου από την Τρίτη το βράδυ.
24.7.20

Η αμερικανική Γερουσία δεν ψήφισε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400: Διαλύθηκαν & οι τελευταίες αυταπάτες


Για άλλη μια φορά στην Αθήνα κατάλαβαν πως το τι ψηφίζει και τι λέει το Κογκρέσο στις ΗΠΑ δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Γερουσία είναι αυτή που εγκρίνει τι θα γίνει νόμος του κράτους και ο Αμερικανός πρόεδρος είναι αυτός που θα το κάνει νόμο του κράτους με την δική του υπογραφή.
23.7.20

Ρωσικά & αραβικά ΜΜΕ: "Οι ελληνικοί S-300 λόκαραν τουρκικά F-16"

"Τα τουρκικά F-16 ήρθαν αντιμέτωπα με το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU-1 στην Ελλάδα", αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν αραβικά ΜΜΕ αμυντικού περιεχομένου.
23.7.20

Α.Τσίπρας: «Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Ε.Μακρόν»


Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έγραψε ένα μήνυμα στη γλώσσα μας και ο Αλέξης Τσίπρας τον συνεχάρη για τα «άπταιστα ελληνικά του».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου, κάτι για το οποίο ενημέρωσε με ανάρτησή του στα ελληνικά.
23.7.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Carry.on.Cowboy.

23.7.20

Αραβικό στρατό" ετοιμάζει η Αίγυπτος: Προσέγγιση και με Ιορδανία & Παλαιστινιακή Αρχή

Μεγάλο "παιχνίδι" ετοιμάζει το Κάιρο κατά της Τουρκίας, καθώς δημιουργεί ένα αραβικό μέτωπο σε περίπτωση σύκγρουσης με την Άγκυρα. Καθώς οι τουρκικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί προς την ανατολική Λιβύη και όπως όλα δειχνούν ετοιμάζουν ναυτικό επεισόδιο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η Αίγυπτος παίρνει τα μέτρα της.
23.7.20

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στις Κεχριές: Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και οικισμός




Ενας ακόμη οικισμός, αυτός της Ντράσας, εκκενώθηκε, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα. Παράλληλα, με πρωτοβουλία των υπευθύνων κατασκήνωσης στο Σοφικό απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, τα παιδιά από το σημείο.
23.7.20

Ετοιμάζουν κρίση οι Τούρκοι: ''Η Ελληνική ακτοφυλακή εμπόδισε αλιευτικά μας!''


Συνεχίζουν την προπαγάνδα οι Τούρκοι, καθώς θέλουν να κλιμακώσουν στο Αιγαίο. Η Άγκυρα όπως φαίνεται σχεδιάζει προσεχτικά και βήμα-βήμα τις κινήσεις της. 
Στόχος αφενός να ''μετρήσει'' ελληνικές αντιδράσεις και αφετέρου να οδηγηθούν οι δύο χώρες σε σύγκρουση. 
23.7.20

Μακρόν σε Ερντογάν: Δεν θα αφήσω στα χέρια της Τουρκίας την ασφάλεια της Μεσογείου''

ΗΓαλλία δείχνει την πρώτη της αντίδραση για τις τουρκικές προκλήσεις. «Θα ήταν σοβαρό λάθος για την Ευρώπη να αφήσει την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου σε χέρια άλλων  παραγόντων και ιδίως της Τουρκίας», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος έχοντας δίπλα του τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.  
23.7.20

Αποκαλυπτική έκθεση: ''Έρχεται συντριβή της Τουρκίας σε περίπτωση σύγκρουσης''

Οι ΕΔ όχι μόνο δεν φοβούνται τους Τούρκους, αλλά γνωρίζουν καλά πως σε ενδεχόμενος σύγκρουσης θα έχουν το ''πάνω χέρι''. 

Οι Τούρκοι είναι καλοί στα λόγια, αλλά από πράξεις... μηδέν! Εξάλλου όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα, τόσο στη Λιβύη, όσο και στη Συρία, δεν πολεμούν οι ΤΕΔ, αλλά οι τζιχαντιστές!   
23.7.20

Διευκρινήσεις σχετικά με το μνημείο στο Πισοδέρι


Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Το μνημείο στο Πισοδέρι στήθηκε από την ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί στις 17 Ιουνίου 2020 και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Κυρίως ενοχλήθηκαν αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχει μνημείο που θα θυμίζει την αντίσταση των Ελλήνων κατά της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ασκήθηκε όμως κριτική και από άλλες πλευρές. Σχετικά με τις αντιδράσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πρεσπών και του δημάρχου κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη έχει γίνει αναφορά σε προηγούμενο άρθρο και έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις.
23.7.20

Σουηδία: Πολλοί νεκροί, η οικονομία στο κόκκινο και στο βάθος Εξεταστική


23/07/2020
Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
Η Σουηδία αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απόδειξη ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα στην υγειονομική και στην οικονομική κρίση. Και πως όσοι υποστηρίζουν ότι το lockdown κατέστρεψε την οικονομία, απλά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως στις πανδημίες η οικονομία αναγκαστικά φρενάρει και σταματά. Γιατί η οικονομία είναι ψυχολογία. Και με χιλιάδες θανάτους ένα γύρω ουδείς έχει διάθεση να ασκήσει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα. Ούτε και μπορεί…

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στη Σουηδία δεν έκλεισε τίποτε. Τα παιδιά του δημοτικού συνέχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα, κινηματογράφοι και θέατρα έμειναν ανοικτά, απαγορεύτηκαν μόνο οι συναθροίσεις άνω των πενήντα ατόμων και οι επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας.
23.7.20

Ανιχνεύοντας 4 αξιοσημείωτα κίνητρα της συμπεριφοράς μας


                 Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
                                      
     Σε μια σύνθεση θεωρίας και εμπειριών τέσσερις έννοιες, αναγνώριση, ανταπόκριση, ασφάλεια και νέες εμπειρίες, παρέχουν ένα χρήσιμο ερμηνευτικό πλαίσιο της ατομικής συμπεριφοράς μας στο οποίο χρειάζεται να προστεθεί η ειδοποιός διαπίστωση ότι, μολονότι διαφέρουμε ως άτομα, παραμένει κοινός ο παρονομαστής της ανθρώπινης φύσης μας…
     Η υποκειμενική ανθρώπινη ανάγκη να πετύχουμε ένα επιθυμητό επίπεδο αναγνώρισης ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας μέσα στην οικογένεια, ιδίως όταν συνυπάρχουν ένα ή περισσότερα αδέλφια ή αδελφές, συνεχίζει με περισσότερη ένταση στα παιδικά και εφηβικά χρόνια, και γίνεται σημαντικό κίνητρο συμπεριφοράς και σε πιο ώριμες ηλικίες.
23.7.20

Οι θέσεις των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο - Εικόνες, Βίντεο

Ησημερινή ημέρα φαίνεται να είναι πιο "ήρεμη" με τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας να βρίσκονται στο Αιγαίο και το ΠΝ μας σε πλήρη ετοιμότητα.
Η κατάσταση είναι σχεδόν εκρηκτική, καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε αναμονή. Τις εξελίξεις φαίνεται πως θα κρίνουν τα επόμενα βήματα που θα επιλέξει να ακολουθήσει η Άγκυρα, η οποία έχει εκδώσει παράνομη NAVTEX, με το μεγαλύτερο μέρος της "δεσμευμένης έκτασης" βρίσκεται εντός ελληνικής ΑΟΖ.
23.7.20

Πολεμικό μανιφέστο στον τουρκικό Τύπο - Bγάζουν χάρτες & ''στοχοποιούν'' ελληνικά αεροδρόμια

Σε απειλές κατά της Ελλάδας προχωρούν τουρκικά ΜΜΕ και αναλυτές. Mε χάρτες προκλητικούς μάλιστα στοχοποιούν ελληνικές πόλεις και αεροδρόμια.
Βέβαια όλα αυτά είναι στα πλαίσια προπαγάνδας και κάποιος πρέπει να τους ''κόψει'' τον τσαμπουκά. 
23.7.20

Το τουρκικό Ναυτικό εκπέμπει μήνυμα κυριαρχίας σε Αιγαίο & Α.Μεσόγειο: «Μόνο από εμάς θα ζητάτε βοήθεια»



Το τουρκικό Ναυτικό εκπέμπει συνεχώς μήνυμα προς όλους τους ναυτιλομένους, με το οποίο καλεί όποιο πλοίο αντιμετωπίζει πρόβλημα ή βρίσκεται σε κίνδυνο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, να το ενημερώνει άμεσα!

Δηλαδή εμφανίζεται ως η μόνη νόμιμη και κυρίαρχη δύναμη σε Αιγαίο και Μεσόγειο κατά παράβαση όλων των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.
23.7.20

Σε επιφυλακή ο Ελληνικός Στόλος - Αύριο ο απόπλους του Oruc Reis!

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή ημέρα βρίσκεται η ελληνική πλευρά, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το τουρκικό ωκεανογραφικό Oruc Reis πρόκειται να αφήσει το αγκυροβόλιο του στο λιμάνι της Αττάλειας προκειμένου να κινηθεί νότια προς τις θαλάσσιες περιοχές που με παράνομη NAVTEX έχει δεσμεύσει η Άγκυρα για τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών εντοπισμού υδρογονανθράκων, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
23.7.20

"Καταπέλτης" ο Μενέντεζ: "Αυτά τα αμισβητούμενα νερά ανήκουν στην Ελλάδα!"

Αφού οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τις τουρκικές διεκδικήσεις με τη χθεσινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ την παρουσίασαν ως "παρέμβαση" κατά της Τουρκίας, φαίνεται πως η Ελλάδα έχει ακόμα κάποιους φίλους στις ΗΠΑ, καθώς ο γνωστός φιλέλληνας γερουσιαστής προχώρησε σε μια ηχηρή τοποθέτηση.
23.7.20

Επειδή οι Τούρκοι μας προκαλούν ,τους λέμε λοιπόν Κατάμουτρα… Έχουμε και εμείς τα μέτρα σας!


Από χθες τα Τουρκικά ΜΜΕ αλλά και πολλοί εντεταλμένοι του Ερντογάν με τις ευλογίες της ΜΙΤ  ,φροντίζουν να μας προκαλούν τους λέμε λοιπόν  κατάμουτρα έχουμε και εμείς τα μέτρα σας !
Εδώ ο Κυριότερος Στόχος  των Ελληνικών Δυνάμεων …ο Ναύσταθμος ΑΚΣΑΖ
Πανοραμική άποψη του Nαυστάθμου Ακσάζ (Aksaz) της Διοίκησης Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής του Τουρκικού Ναυτικού στη Μαρμαρίδα, απέναντι από τη νήσο Ρόδο.
Συντεταγμένες: 36°50’10.71″N 28°23’3.60″E
Οι Τούρκοι φροντίζουν να δυναμιτίσουν τον κλίμα θυμίζοντας μας  την Ιστορία των Ιμίων και ανεβάζοντας εικόνες απο εκείνη την εποχή !!
23.7.20

Kόλαση: 57 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες - Κρίσιμη η κατάσταση στην Κορινθία (βίντεο-φωτο)

Kόλαση: 57 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες - Κρίσιμη η κατάσταση στην Κορινθία (βίντεο-φωτο)
Με εντολές του Ερντογάν  στους λάθρο ή τυχαίες;
Juan
Σε μόλις 24 ώρες ξέσπασαν 57 πυρκαγιές στη χώρα, ενώ εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Κορινθία, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, τη στιγμή που πέντε οικισμοί έχουν εκκενωθεί. 
23.7.20

Βίντεο: Αδερφάκια πηδούν από ύψος 10 μέτρων για να σωθούν από διαμέρισμα που καίγεται

Δύο αδερφάκια αποφάσισαν να πέσουν από το ανοιχτό παράθυρο του διαμερίσματος τους κι από ύψους περίπου 10 μέτρων από το έδαφος για να σωθούν από πυρκαγιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας που διαμένουν, στην πόλη Γκρενόμπλ της νοτιοανατολικής Γαλλίας.
23.7.20

Παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης και διοικητής της ΕΥΠ Δ.Παπαγγελόπουλος (upd)

Με 177 «ναι» για κάθε ένα από τα αδικήματα επί 180 παρόντων έγινε αποδεκτή από την Βουλή η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
23.7.20

Για τον Covid-19 και την πανδημία είχαμε καθημερινή ενημέρωση, για τα Ελληνοτουρκικά με το σταγονόμετρο; Η αντικειμενική ενημέρωση είναι δικαίωμα του Ελληνικού Λαού, όταν συμβαίνουν τόσα, με τόσους απρόβλεπτους εχθρούς.





Η αντικειμενική ενημέρωση είναι δικαίωμα του Ελληνικού Λαού, όταν συμβαίνουν τόσα, με τόσους απρόβλεπτους εχθρούς.

Πρέπει να γίνει υπέρβαση στα φοβικά σύνδρομα που υπάρχουν.

Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ του όψιμου πατριωτικού λόγου που χρησιμοποιούν κάποιοι για να αντιπολιτευθούν.

Πρέπει να γίνει συναγερμός πνευματικής και εθνικής συστράτευσης.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
22.7.20

Τους υποχρέωσαν!!!


22.7.20

Έτοιμο προς απόπλου το Oruc Reis - Δύο τουρκικές φρεγάτες το προσέγγισαν ως συνοδά πλοία (βίντεο)

Δύο τουρκικές φρεγάτες, η μία που εικονίζεται στις φωτό είναι κλάσης MEKO-200TN, αγκυροβόλησαν σε απόσταση τριών μιλίων δυτικά και ανατολικά του Oruc Reis στην έξοδο του λιμανιού της Αττάλειας, προφανώς για να συνοδεύσουν το ερευνητικό στην περιοχή που έχει «δεσμεύσει» η Αγκυρα εντός τος ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.
22.7.20

Κρίση: Ο Κ.Μητσοτάκης ζήτησε παρέμβαση του Β.Πούτιν προς την Άγκυρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σχετικά με την διαφαινόμενες τουρκικές έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε παρέμβαση της Μόσχας για να αποφευχθεί η κρίση, αφού φαίνεται πως οι Τούρκοι αγνόησαν το Βερολίνο ενώ οι ΗΠΑ «ένιψαν τας χείρας τους». ( Όσο και να τας νίψουν, το ξεραμένο αίμα των λαών, που έχουν  τόσα χρόνια επάνω τους, δεν πρόκειται να καθαρίσει-ΑΛΕΞ)
22.7.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Major.Dundee.

22.7.20

Και μέσω κινητού πλέον η έκδοση ληξιαρχικής πράξης θανάτου


Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό εμπλουτίζει τη λίστα των εγγράφων που εκδίδονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας από τις αρχές Ιουνίου 2020, ενώ αναμένεται σύντομα να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία και η υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών.

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα η υπηρεσία έκδοσης αποσπάσματος ληξιαρχικής πράξης θανάτου από τον υπολογιστή ή το κινητό, μέσω της πλατφόρμας reg.services.gov.gr.