Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

30.7.20

Τουρκία: «Να μην εκπλαγείτε εάν έρθουμε σύντομα σε κάποιο από τα νησιά που κατέχει η Ελλάδα»


«Κανείς να μην εκπλαγεί εάν έρθουμε κάποια νύχτα ξαφνικά» αναφέρει σε ένα παραληρηματικό του άρθρο ο Τούρκος δημοσιογράφος Emin Şirin, λέγοντας ότι "σύντομα" η Τουρκία μπορεί να προχωρήσει σε επιχείρηση «σε κάποιο από τα νησιά  που έχει υπό κατάληψη η Ελλάδα."
30.7.20

Η «ατζέντα του μαγαζιού» ήταν το «1984» του Όργουελ


30/07/2020
Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
Η «ατζέντα του μαγαζιού» ήταν μία και μοναδική και η ίδια με όλα τα απολυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα: Η δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν επ’ αόριστον στην εξουσία, είτε δημιουργώντας ένα μονοκομματικό κράτος αλά πρώην ανατολικό μπλοκ τότε και αλά Κούβα σήμερα, είτε εξουδετερώνοντας την αντιπολίτευση και υποχρεώνοντάς τη να φυτοζωεί σε μια περιθωριακή κατάσταση.
Ως μίγμα σταλινισμού, περονισμού και νασερισμού ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε by the (stalinist) book και έπραξε ό,τι πράττει κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς:
1. Δαιμονοποιεί και στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους (αντιφρονούντες σ’ αυτά τα καθεστώτα), τους ταυτίζει με το «Κακό» και τους οδηγεί με συνοπτικές διαδικασίες σε στημένες δίκες με κατασκευασμένες κατηγορίες. Με τελικό προορισμό τα γκουλάγκ (στην προκειμένη περίπτωση στο γκουλάγκ της ηθικής απαξίωσης).
2. Προβαίνει σε εκκαθαρίσεις εσωκομματικών και μη αντιπάλων, εξουδετερώνοντας κάθε αντίθετη φωνή.
3. Κατασκευάζει εξωτερικούς εχθρούς, τους οποίους ταυτίζει με τους «εχθρούς του λαού», στους οποίους δεν πρέπει να επιτραπεί η «παλινόστηση» - που ήταν και η προσφιλής λέξη του Τσίπρα.
30.7.20

Καστελλόριζο, Στρογγύλη, Ρω: Ζωή στο ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας (15.11.2018)

30.7.20

Οι εκλογές στα Σκόπια και η οργάνωση των Ελλήνων για τη Μακεδονία



Γράφει ο συνεργάτης μας Ιωάννης Αμπατζόγλου*
Οι εκλογές στα Σκόπια τελικά πραγματοποιήθηκαν στις 15 Ιουλίου, ενώ την επόμενη ημέρα τα αποτελέσματα ανέδειξαν πρώτο το κόμμα SDSM του Ζόραν Ζάεφ με 35.89%, με δεύτερο το VMRO-DPMNE του Κρίστιαν Μίτσκοσκι σε απόσταση αναπνοής με 34.57%. Οι έδρες που κέρδισε το SDSM είναι 46, ενώ 44 έδρες κέρδισε το VMRO-DPMNE. Μεγάλη νίκη πέτυχαν τα αλβανικά κόμματα αφού συγκέντρωσαν συνολικά 33 έδρες με το DUI του Αλί Αχμέτι να παραμένει το ισχυρότερο αλβανικό κόμμα με 15 έδρες. Να σημειωθεί ότι στον Σοσιαλδημοκρατικό Σύνδεσμο (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ συμμετέχει και το αλβανικό κόμμα BESA.
30.7.20

1964. Αγία Τηλλυρία – Κύπρος. Μια ξεχασμένη Επική επέτειος…




Εθνοφρουροί και εθελοντές Κύπριοι μαχητές, πανηγυρίζουν, μπροστά στο αρχηγείο των Τούρκων τρομοκρατών στην Μανσούρα.


Στον τοίχο έγραφε… «Γκιαούρηδες δεν θα καταλάβετε ΠΟΤΕ τα απόρθητα τουρκικά φρούρια. Τα υπερασπίζονται «ένδοξοι» Τούρκοι μαχητές….» και οι βάρβαροι παρά τις ενισχύσεις και βομβαρδισμούς της Τουρκίας


κατατροπώθηκαν…


Και σήμερα οι θρασύδειλοι εορτάζουν την πανωλεθρία τους στην Αγία Τηλλυρία σαν «νίκη»…. Αυτοί είναι οι Τούρκοι, που και τις ντροπιαστικές τους ήττες και τις πλασματικές τους «νίκες» λόγω υπέρτερου στρατού .. τις εορτάζουν, οι θρασύδειλοι….. Ποτέ δεν αναμετρήθηκαν με ισότιμους στρατούς…..
30.7.20

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ», ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ...ΜΑΚΡΙΑ


Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος (30/7)

Εξακολουθούν στο αθηναϊκό κράτος να μην αντιλαμβάνονται πως η Τουρκία αντιμετωπίζει ενιαία τον ελληνισμό. Εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται πως εάν χαθεί η Κύπρος, θα χαθεί και η Ελλάδα. Όπως είναι γνωστό, η Άγκυρα έσπευσε να ανακοινώσει πρώτη τη «συμφωνία αποκλιμάκωσης» ενώ λίγο αργότερα εξέδωσε NAVTEX για έρευνες του ερευνητικού σκάφος Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ. Το σκάφος στέλνεται σε περιοχές νοτίως του νησιού, από την Αμμόχωστο μέχρι τη Λάρνακα και εντός οριοθετημένων θαλασσοτεμαχίων. Κάποια από αυτά να είναι αδειοδοτημένα.
Τι αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, αυτή η κίνηση από τουρκικής πλευράς;
30.7.20

ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ !

30.7.20

Ερντογάν: ''Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο''

Τη διαβεβαίωση ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Θα συνεχίσουμε έως τέλους να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» τόνισε, χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης το πρακτορείο Anadolu.
30.7.20

Έκκληση Κυπρίων στην Ελλάδα: «Ενισχύστε την Άμυνά μας - Στείλτε τον Στρατό στην Κύπρο» - Δεν ανταποκρίνεται η Αθήνα

Κύπριοι βουλευτές ζητούν βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, που όμως δεν απαντάει στις εκκλήσεις τους καθώς δεν θέλει να διαταράξει τη «μοιρασιά» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία.
30.7.20

«Ψυχρολουσία» από γερμανικό Τύπο σε Αθήνα: «Να ξεχάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών αν δεν θέλει πόλεμο»

Τα τουρκοπληρωμένα "Γερμανικά" άρθρα είναι γνωστά.
"...τι κάνει το άτιμο το χρήμα"!

Juan
Ο γερμανικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε άρθρο της αναφέρει πως η αποφυγή του θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, έγινε μετά από υποχώρηση της Αθήνας και μάλιστα σημειώνει πως θα πρέπει να «ξεχάσει» τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών, αν θέλει να επιτευχθεί μία συμφωνία με την Άγκυρα.
30.7.20

Η Ουάσινγκτον προτρέπει την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρότρυνε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει άμεσα τις επιχειρήσεις εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες προκλητικά βήματα τα οποία κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή.
30.7.20

To Barbaros έφτασε στην κυπριακή ΑΟΖ - Η Αθήνα εγκαταλείπει την Λευκωσία

Τά "είπανε και τα συμφωνήσανε"! Αναμένεται η έκδοση του νέου
 συναρπαστικού σινερομάντζου: " Με την ουρά στα σκέλια" !
Juan

Νοτιοανατολικά της Κύπρου και της περιοχής της Αμμοχώστου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ στα όρια του οικοπέδου 3, βρίσκεται από τα ξημερώματα το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή η Αθήνα έχει αφήσει αβοήθητη της Λευκωσία, όπως μαρτυρούν και οι χθεσινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει η ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ να αποτελέσει τροχοπέδη στην ελληνοτουρκική συμφωνία για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
30.7.20

Προς κρίση: Το Barbaros έφτασε έξω από την Αμμόχωστο

Πιστεύετε ότι η Κύπρος δεν είναι πια... "μακράν" ;
Πόσο αφελείς είμαστε που στηρίζουμε τέτοιους
"Εθνάρχες"!
JUAN
Λίγες ώρες μετά την παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, το  ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» φέρεται να απέπλευσε το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι που βρισκόταν αγκυροβολημένο και, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας philenews.com, κατευθύνεται στις παράνομα δεσμευμένες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείταιτο MEGA, το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύει μια τουρκική κορβέτα.
30.7.20

Ρωσικά ΜΜΕ: "Οι Τούρκοι απείλησαν με θάνατο Ρώσους στρατιώτες στην Ιντλίμπ"

Ένα ακόμα τουρκορωσικό επεισόδιο φέρεται να έλαβε χώρα στη Συρία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, καθώς τουρκικά στρατεύματα παρενόχλησαν μια ρωσική περιπολία στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα ο ρωσικός στρατός να "σηκώσει" αμέσως μαχητικά και αναγνωριστικά αεροσκάφη.
29.7.20

EKTAKTO! ΠΕΡΑΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



23,30   29/7/2020





Άγριο ξύλο πέφτει τώρα μεταξύ  (μάλλον) οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων στην Περαία!
Ο "αγώνας" διεξάγεται από εδώ και μισή ώρα (!) στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής της Περαίας και οι  περισσότεροι  από τριάντα (30)"φίλαθλοι" είναι εξοπλισμένοι με  κράνη ρόπαλα και καδρόνια!
 Στο σημείο συγκεντρώνονται αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα!
Efenpress
29.7.20

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ



«Αρκετά κοιμηθήκαμε έως τώρα. Καιρός να ξυπνήσουμε, να εγερθούμε, να εξεγερθούμε και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε, όπως αρμόζει, τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν την ιστορία, τον πολιτισμό, το ήθος, τις παραδόσεις και τελικά την ακεραιότητά μας»... 
29.7.20

Γεννηματά: Ο πατριωτισμός σήμερα να ενώνει και να μην διχάζει τους Έλληνες



Εκδήλωση με τηλεδιάσκεψη και θέμα «Τι σημαίνει πατριωτισμός σήμερα» οργάνωσε η Νεολαία του Κινήματος Αλλαγής.
Στην εισαγωγική της τοποθέτηση, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, επεσήμανε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από ένα πραγματικό Κίνημα νέας Αλλαγής.
Νέας πνοής. Νέων αμφισβητήσεων. Νέων συγκρούσεων. Νέων αιτημάτων. Ακόμη και νέας αισθητικής. Κίνημα που θα αγκαλιάσει, θα φέρει στην επιφάνεια και θα προωθήσει την ατζέντα του αύριο».
29.7.20

Έχουμε φύγει από το ΑΝ θα χτυπήσει ο νεο-Οθωμανός… το ζήτημα είναι “ΠΟΥ”

Μετά από χρόνια απειλών και προκλήσεων, στη βάση σχεδιασμών που οι εκάστοτε ελληνικές και κυπριακές κυβερνήσεις δεν πήραν είδηση, η Τουρκία αλλάζει τον αμανέ και αυξάνει την πίεση στην Αθήνα και τη Λευκωσία με διάφορους τρόπους. Αλλά, πάντα στη βάση σχεδίου.
Ειλικρινά ταλαιπωρήθηκα αφάνταστα μέχρι να πείσω μερικούς ανθρώπους στην Ελλάδα και την Κύπρο, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν λειτουργεί το τελευταίο διάστημα έχοντας τη σκέψη στο εσωτερικό μέτωπο, όπου το ελέγχει δικτατορικά και θα το δούμε στις επόμενες εκλογές, τις οποίες θα κερδίσει διότι θα ξανακάνει νοθεία.
29.7.20

Ο πλέον (ίσως) επίκαιρος στίχος του Εθνικού μας Ύμνου:


Δεν χρειαζόμαστε κανένα, αν χρειαστεί θα το αποδείξουμε.
 


Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
              Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
              εάν η χρεία τες κουρταλεί.



Ολόκληρος ο Εθνικός μας Ύμνος:
29.7.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Find a Place to Die

29.7.20

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ισόβια σύνταξη για τους πολεμιστές της Κύπρου


Ισόβια τιμητική παροχή 200 ευρώ χορηγεί το Υπουργείο Οικονομικών σε όσους Έλληνες οπλίτες πολέμησαν σε διαφορετικά έτη (το 1964, 1967 και 1974) στην Κύπρο.
29.7.20

Νέο ''άδειασμα'' από Ουάσινγκτον: Κοινή άσκηση ΗΠΑ-Τουρκίας στη Μεσόγειο! - Εικόνες

''Πόντιος Πιλάτος'' οι ΗΠΑ. Μπορεί κάποιοι να πανηγύριζαν για την άσκηση του Ελληνικού ΠΝ με το Αμερικανικό, όμως η Ουάσιγκτον, για άλλη μία φορά θέλει να κρατήσει ίσες αποστάσεις.  
29.7.20

«Διάτρητος» ο Έβρος: Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες εισβάλλουν καθημερινά - Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι (φώτο)

"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" : Φρούριο ο Έβρος, φράχτες, περιπολίες...Η Θεία Λένα λείπει!
Η Θεσσαλονίκη γέμισε Πακιστανούς-πάλι- τα  δε  δήθεν "Μινι Μαρκετ"  (περιοχής ΝΣΣ) που είναι
ταυτόχρονα εστιατόρια, ξενοδοχεία και διακινητήρια Πακιστανών λειτουργούν
ανενόχλητα, κατά παράβαση της 
Υπουργικής Απόφασης Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/2017

ΦΕΚ 2161/Β/23-6-2017 


Οι κάτοικοι της περιοχής του Έβρου προχώρησαν σε νέες καταγγελίες πως καθημερινά περνούν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες τα σύνορα και εισέρχονται στην ενδοχώρα.

Κάτοικοι του Αμορίου καταγγέλουν: «Εδώ και ένα χρόνο  και με μια μικρή διακοπή 20 ημερών κατά τα Χριστούγεννα, η κατάσταση είναι δραματική, ομάδες των 10,20 ακόμη και 50 ατόμων διέρχονται καθημερινά και περνάνε στην ενδοχώρα».
29.7.20

Μητσοτάκης: Σε όλους τους συνταξιούχους εφάπαξ μέσα στο 2020 τα αναδρομικά βάσει της απόφασης του ΣτΕ



Εφάπαξ, πλήρη στα ποσά και σε όλους τους συνταξιούχους θα καταβληθούν εντός του 2020 τα αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις, στην βάση της αποφασης του ΣτΕ, όπως είπε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός στην Βουλή.

Όπως είπε ο Πωθυπουργός, προκειται για κινηση η οποία ειναι "στα όρια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας", τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων παροχών και ελαφρύνσεων για την εν λόγω κατηγορία πολιτών.
29.7.20

Η εντολή που δόθηκε σε ΠΝ & ΠΑ: ''Εάν το «Όρουτς Ρέις» μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα βυθίστε το''

Όπως έχουμε αναφέρει στο Πενταπόσταγμα, οι ΕΔ ήταν σε πλήρη ετοπιμότητα όλες αυτές τις ημέρες, με τις εντολές να είναι ρητές από ηγεσία. 
Ενώ η στρατιωτική ηγεσία ήταν πανέτοιμη, το πολιτικό προσωπικό φαίνεται πως ζήτησε σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο ''φως'' της δημοσιότητας την βοήθεια της Γερμανίας! 
29.7.20

Τελεσίγραφο κυβέρνησης σε ιδιοκτήτες γης για επέκταση Μόριας: Ή μας δίνετε τα κτήματά σας κοψοχρονιά ή τα επιτάσσουμε (;)

Στην επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας προχωράει η Κυβέρνηση κι έστειλε τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες γης των γύρω περιοχών για παραχώρηση των κτημάτων τους σε αστείες τιμές είτε επίταξη!
29.7.20

Κρούσματα 4.193. Νεκροί 202. Η μάσκα; Και πάλι υποχρεωτική.


Του  συνεργάτη μας Δημήτρη Κωνσταντάρα

Δεν μου δημιούργησε καμία – αλλά ΚΑΜΙΑ- έκπληξη η εξαγγελία από τον κ. Χαρδαλιά για επιστροφή σε παλιότερες καταστάσεις με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και «άλλες διατάξεις». Αυτό που θέλαμε, έπρεπε να επιδιώκουμε και ήταν απαραίτητο να αποφύγουμε ήταν να κάνουμε μια τέτοια υποχώρηση. Όλοι βλέπαμε ότι εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα δεν πηγαίναμε καθόλου καλά. Και δεν με ξένισαν οι Δευτεριάτικες επισημάνσεις διαπρεπών λοιμωξιολόγων και καθηγητών. Το είχαμε παραξηλώσει. Οι έλεγχοι είχαν χαλαρώσει, οι μάσκες είχαν πεταχτεί, ο κόσμος είχε ξεχάσει τον χειμώνα που περάσαμε και όλα προς χάριν αυτού που είχαμε τόση ανάγκη: Λίγο περισσότερη ελευθερία, τουρίστες και έσοδα.
29.7.20

"Ανάσχεση και υπονόμευση της Τουρκίας στα ανοιχτά της μέτωπα"! Δρ Σπύρος Πλακούδας

29.7.20

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ


Τουρκία: Ψηφίστηκε ο  νόμος που ενισχύει τον έλεγχο στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης 

Το τουρκικό κοινοβούλιο υιοθέτησε σήμερα νομοσχέδιο που επεκτείνει τον έλεγχο των αρχών στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, έναν νόμο που προκαλεί ανησυχία στους υπέρμαχους της ελευθερίας της έκφρασης.
Βάσει του νομοσχεδίου οι βασικοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, θα πρέπει να έχουν εκπρόσωπο στην Τουρκία και να υπακούν στις αποφάσεις τουρκικών δικαστηρίων για την απομάκρυνση περιεχομένου υπό την απειλή αυστηρών κυρώσεων.
29.7.20

Μέρκελ σε Ερντογάν: ''Θα σου δώσει χρήματα η ΕΕ εάν αποσύρεις τα πλοία σου''

Στη ''φόρα'' βγαίνουν σιγά-σιγά όσα ειπώθηκαν ανέμεσα σε Μέρκελ και Ερντογάν τις προηγούμενες ημέρες. Όπως φαίνεται ο εκβιασμός του Ερντογάν πέρασε, με την Ελλάδα να βγαίνει και πάλι χαμένη. 
Το Bερολίνο εκμεταλλεύτηκε την ένταση και βγήκε και αυτό κερδισμένο! 
29.7.20

Αραβικά ΜΜΕ «πικάρουν» τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Β.Πούτιν τον είχε.. στο περίμενε» (βίντεο)

Αραβικά ΜΜΕ «πικάρουν» τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ο Β.Πούτιν τον είχε.. στο περίμενε» (βίντεο)

Πλάκα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνουν τα αραβικά μέσα.

Στο βίντεο που δημοσίευσαν φαίνεται (στο πάνω μέρος) η επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας στον Βλαντιμίρ Πούτιν, που όπως φαίνεται και στο βίντεο έγινε αμέσως δεκτός από τον Ρώσο πρόεδρο.
29.7.20

Η κυβέρνηση καταργεί το Σύνταγμα: Η ΕΛ.ΑΣ θα εισβάλει σε σπίτια χωρίς εντολή εισαγγελέα για να ελέγχει για συνωστισμό!


Δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα αμυνθούν οι Έλληνες σε μία εισβολή.

Η κυβέρνηση πλέον δίνει αυθαίρετα και αντισυνταγματικά εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εισβάλουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα εισαγγελέα(!) όπου παρατηρούν «συνωστισμό» καταπατώντας κάθε έννοια συντάγματος και προσωπικής ελευθερίας.

Μάλιστα αυτή η αυθαίρετη κυβερνητική εντολή έρχεται σε μία εποχή που παγκοσμίως επικρατεί μία σχετική ψυχραιμία για τον κορωνοϊό, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης.
29.7.20

Ν.Δένδιας: «Δεν έχουμε αρνηθεί τελείως το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης» - Τι εννοεί;

Τι μισόλογα είναι αυτά;
Juan

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προχώρησε σε μία «περίεργη» δήλωση σε πρωινή εκπομπή, σχετικά με το τουρκολιβυκό μνημόνιο το οποίο υποστήριξε πως η Ελλάδα «δεν το έχει τελείως αρνηθεί» μη δίνοντας παραπάνω διευκρινήσεις.
Όταν ρωτήθηκε αν το τουρκολιβυκό μνημόνιο εμποδίζει έναν διάλογο με την Άγκυρα είπε:
29.7.20

Κορωνοϊός : Η επιστήμη υπόσχεται να φέρει πίσω την παλιά μας ζωή


Ο διακεκρι­μέ­νος έλληνας ανοσολόγος Γιώργος Κασσιώτης εκτιμά ότι μέσω εμβολίων ή θεραπειών είτε θα νικήσουμε τον SARS-CoV-2 είτε θα μάθουμε να ζούμε «ειρηνικά» μαζί του.


Οδρ Γεώργιος Κασσιώτης, ανοσολόγος, ρετροϊολόγος, επικεφαλής του Εργαστηρίου Ρετροϊικής Ανοσολογίας στο Ινστιτούτο Francis Crick και καθηγητής Ρετροϊoλογίας στο Imperial College του Λονδίνου, καταπιάνεται καθημερινά με τους ιούς που «συντροφεύουν» την ανθρωπότητα από αρχαιοτάτων χρόνων – από τους ενδογενείς ρετροϊούς ως τον ιό της γρίπης και εκείνους που προκαλούν κοινό κρυολόγημα. Και βέβαια αυτή την περίοδο, όπως συμβαίνει με πλήθος ανοσολόγους ανά τον κόσμο, το ενδιαφέρον και την εργασία του μονοπωλεί ο νέος ιογενής «σύντροφός» μας, ο πανδημικός κορωνοϊός SARS-CoV-2.
29.7.20

Αναδρομικά : Το καλό σενάριο για την επιστροφή τους - Τι να περιμένουν οι συνταξιούχοι

Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!
Juan

Με τη μορφή της 13ης σύνταξης σχεδιάζει η κυβέρνηση να καταβάλει τα παλιά αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους σε βάθος 5-6 ετών, μετά την απόφαση του ΣτΕ ενώ μελετάται και η εφάπαξ καταβολή των «κομμένων» δώρων (800 ευρώ) στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Το βασικό σενάριο που εξετάζεται - η τελική πολιτική απόφαση θα ανακοινωθεί σύντομα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό - προβλέπει τα εξής:
29.7.20

Ερχονται μάσκες σε σχολεία, εκκλησίες


Στην επόμενη φάση λήψης μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού πέρασε η κυβέρνηση. Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Αττική οδήγησε τις Aρχές στην απόφαση να καταστήσουν από σήμερα υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για όλους –εργαζoμένους και κοινό– σε καταστήματα λιανεμπορίου, καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία, κ.ά.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού. Σε ισχύ παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ΜΜΜ και ταξί, μονάδες υγείας, σούπερ μάρκετ, και από εργαζομένους στην εστίαση.
29.7.20

.Jamestown Foundation: "Έρχονται δύσκολα χρόνια για την τουρκική ΠΑ"

Στη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, και κατά συνέπεια, ένα συντριπτικό ποσοστό της τουρκικής στρατιωτικής ισχύος, αναφέρεται το ινστιτούτο Jamestown, προμηνύοντας πως οι επόμενες δεκαετίες θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες για την αεροπορική δύναμη της Τουρκίας.
28.7.20

Ισραηλινή "ασπίδα" στην Α. Μεσόγειο: Στρατιωτικές ασκήσεις του ΠΝ νότια της Κύπρου

Χθες, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ πραγματοποίησε άσκηση με πραγματικά πυρά που περιελάμβανε χρήση πυραύλων κατά πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και νότια της Κύπρου.
Μεταξύ άλλων, και λόγω της αυξημένης επιθετικότητας της Τουρκίας κατά του Ισραήλ, η συγκεκριμένη κίνηση του ισραηλινού στρατού εκτιμάται πως αποτέλεσε μια απάντηση στην παράνομη δραστηριότητα του τουρκικού ναυτικού στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, ενόψει και της συνεχώς ενισχυόμενης συμμαχίας Αθήνας-Τελ Αβίβ.
28.7.20

Το λάθος του Ερντογάν...

28.7.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Nobody's Fool

28.7.20

Βγάζει το ερευνητικό Barbaros η Αγκυρα: Εξέδωσε NAVTEX για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Οι τούρκοι νομίζουν (δίκαια ή άδικα) ότι θα παίζουμε τις "κουμπάρες" Ας προσέξουν
γιατί η απόφαση δεν εξαρτάται μόνο από τηλεκατευθυνόμενη  πολιτική ηγεσία...

Juan
Νέα NΑVΤΕΧ εξέδωσε η Τουρκία για σεισμογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους Barbaros στην ΑΟΖ στην κυπριακή ΑΟΖ, ανατολικά της Αμμοχώστου. Η NΑVTEX τίθεται σε ισχύ από σήμερα 28 Ιουλίου μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2020.
To κείμενο της NAVTEX:
28.7.20

Gatestone Institute: «Έτοιμη για πόλεμο η Τουρκία - Στόχος κυβέρνησης & αντιπολίτευσης τα νησιά του Α.Αιγαίου»



Με τον τίτλο «Έτοιμη για πόλεμο, η Τουρκία» δημοσιεύεται άρθρο της Τουρκάλας δημοσιογράφου Ουζάι Μπουλούτ, στην ιστοσελίδα του αμερικανικού think tank Gatestone Institute και περιγράφει τα σχέδια του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και την πρόθεση του να θέσει υπό την τουρκική «ομπρέλα» ελληνικά νησιά.
28.7.20

Ν.Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική πάλι η χρήση μάσκας από αύριο σε μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία και δημόσιες υπηρεσίες


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πριν από λίγο την επιβολή μασκών από αύριο σχεδόν σε όλα καταστήματα και στους εσωτερικούς χώρους. 
Αναλυτικά,  όπως είπε ο κ.Χαρδαλιάς, η  κυβέρνηση αποφασίζει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας:
28.7.20

Φοβού τους “συμμάχους” και δώρα φέροντες ή… “αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς”


Αφορμή για αυτό το σχόλιο στάθηκαν λίγες μεν αλλά ενδεικτικές και χαρακτηριστικές αναρτήσεις που εντοπίσαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το ρόλο των “συμμάχων” μας σε κάθε ελληνοτουρκική κρίση. Κάποιες από αυτές μάλιστα ανήκουν σε σοβαρούς ανθρώπους με σημαντική διαδρομή στο χώρο της άμυνας και είναι απόλυτα σεβαστές. Επιβεβαιώνουν όμως ότι εξακολουθούμε σε αυτή την πολύπαθη (και από τον συμμαχικό παράγοντα…) χώρα, να υπολογίζουμε στην εμπλοκή – διαμεσολάβηση ξένων, προς “επίλυση” των διαφορών μας με την Τουρκία. Προς ικανοποίηση ή όχι των απαιτήσεων και των αξιώσεών της δηλαδή αν θέλουμε να ακριβολογούμε.
28.7.20

Τα Ρωσικά ''κανόνια'' ενοχλούν την Άγκυρα: Kίνηση-ματ από Μόσχα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δύο περιοχές ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εξέδωσε και σχετική Navtex, αφορά η Navtex που εξέδωσε παράτυπα η Τουρκία, ενώ η Ρωσία έχει αποταθεί –όπως πάντα πράττει– στην Κυπριακή Δημοκρατία που έχει την αρμοδιότητα για δέσμευση των θαλάσσιων περιοχών. 
28.7.20

Αιγαίο: Σε επιφυλακή παρά την αποκλιμάκωση – Πού το πάει η Τουρκία

Μπορεί η τουρκική πλευρά να εμφανίζεται διατεθειμένη να σταματήσει τις προκλήσεις, όμως από την μία τα τουρκικά δημοσιεύματα και από την άλλη οι «εμπρηστικές» δηλώσεις, κάνουν την ελληνική πλευρά να κρατά «μικρό καλάθι» για το τι μέλλει γενέσθαι με την γείτονα χώρα.

Αιγαίο: Σε επιφυλακή παρά την αποκλιμάκωση – Πού το πάει η Τουρκία | tanea.gr


Με επιφύλαξη κι όντας σε επιφυλακή αντιμετωπίζουν οι ελληνικές αρχές την «αποκλιμάκωση» στο Αιγαίο.
28.7.20

Γερμανός ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Μην ανησυχείτε για κυρώσεις θα σας παραδώσουμε κανονικά τα 6 υποβρύχια Type 214»



Σε μία δήλωση ενδεικτική της στάσης της Γερμανίας απέναντι στα ελληνοτουρκικά, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Mάας, ο οποίος υποστήριξε πως η Γερμανία δεν δίνει χερσαία και αεροπορικά όπλα στην Τουρκία, για να μην «χτυπάει» τους Κούρδους αλλά τις παραδίδει κανονικά ναυτικό εξοπλισμό για να επιτίθεται σε δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

«Η Γερμανία δεν εγκρίνει πλέον πωλήσεις όπλων στην Τουρκία, με εξαίρεση ναυτικά οχήματα και εξοπλισμό», δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
27.7.20

Μέσω TaxisNet η κατάταξη στρατευσίμων 2020 Γ ΕΣΣΟ στο Πολεμικό Ναυτικό


Πρόσκληση στρατευσίμων για κατάταξη με την 2020 Γ΄ ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος 2020) στο Πολεμικό Ναυτικό
Εκδόθηκε η ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΝ Φ.421.1/42/310830/Σ.190/22 Ιουλ 20/ΓΕΝ/Β4/ΙΙ που αφορά στην πρόσκληση στρατευσίμων για κατάταξη με την 2020 Γ΄ ΕΣΣΟ (Σεπτέμβριος 2020) στο Πολεμικό Ναυτικό.
27.7.20

Προϋποθέσεις για να είναι νόμιμη η τοποθέτηση κάμερας έξω από την είσοδο διαμερίσματος



Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με αριθμό 5/2017

Για το ζήτημα της τοποθέτησης κάμερας εξωτερικά της εισόδου διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διευκρινίζει, υπό μορφή χρήσιμων ερωταπαντήσεων, τα βασικότερα σημεία της Γνωμοδότησης 5/2017.