Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ:

 24.9.20

Απειλές Μουζάλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα... αποδώσει ευθύνες σε όσους (Λιμενικούς, Αστυνομικούς) κάνουν αποτροπές λαθρομεταναστών!!!

 

Δεν φτάνει που μας τους κουβαλήσατε στην Ελλάδα, τολμάτε και απειλείτε; Για αυτό και για πολλά άλλα, κυβέρνηση θα βλέπετε μόνο από την Τηλεόραση...
Juan
Σε μια απίστευτη απειλή προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, προειδοποίησε μιλώντας στην Βουλή ότι ο... ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει αν γίνονται pushback και θα αποδώσει ευθύνες, ακόμα και στους ανθρώπους του Λιμενικού και γενικότερα σε όσους κάνουν αποτροπές λαθρομεταναστών. 

24.9.20

Τυχερό: Κλειστά αύριο καταστήματα, σχολεία, πένθιμα οι καμπάνες, συνάντηση με Ν.Μπακογιάννη, για το στρατόπεδο Προβατώνα

 

Προφανώς στρατηγικοί λόγοι, επιβάλλουν να μην βρίσκεται πάνω στα σύνορα στρατόπεδο
αλλά σε κάποιο  πιο απόμακρο σημείο, για να υπάρχει χρόνος αντιδράσεως.
Juan

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Evros-news.gr, για σχεδιαζόμενο κλείσιμο του στρατοπέδου “ΔΕΛΛΑΓΡΑΜΑΤΙΚΑ” στον Προβατώνα Σουφλίου και μεταφορά της 7ης Ταξιαρχίας που βρίσκεται εκεί.

Η είδηση προκάλεσε άμεσες κινητοποιήσεις των κατοίκων και απόψε στο Τυχερό υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από κατοίκους Τυχερού, Προβατώνα, Λευκίμμης και άλλων γειτονικών χωριών, όπου κυριάρχησε το σύνθημα: “Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση!!!” .

24.9.20

Η κυβέρνηση ΝΔ εγκαταλείπει την Κύπρο και σιωπά για τα νησιά – Ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο του!

 


Ευτυχώς η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη διεθνώς στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία! Ευτυχώς, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και το Ισραήλ είναι στο πλευρό μας! Χάρη σε αυτές τις χώρες και με ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Μέρκελ, όπως το πρωί (23/09) έλεγαν στον ΣΚΑΙ, το Oruc Reis σε πρώτη φάση έκανε μόνο για ένα μήνα έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Ευτυχώς, για πρώτη φορά επισήμως και χάρη στους υψηλούς προστάτες μας, Ελλάδα και Κύπρος διαχωριζόμαστε επισήμως.

24.9.20

Covid-19 - Ελπίζω όχι ΚΑΙ…«από Μηχανής Θεός…»

 



        Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

 

     Προηγήθηκε μία τριμερής τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Σαρλ Μισέλ, της Καγκελαρίου ΆνγκελαςΜέρκελ και του Τούρκου Προέδρου ΡετζέπΤαγίπΕρντογάν στο επίκεντρο της οποίας λέγεται ότι ήταν η επανέναρξη των «διερευνητικών συνομιλιών» Ελλάδας Τουρκίας.

Κανείς δεν μας είπε πώς εξελίχθηκε και πού κατάληξε αυτή η τριμερής τηλεδιάσκεψη.

     Στη συνέχεια, όμως, και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου το ολίσθημα ούτε θέλω σκοπίμως να οδηγήσω τους φίλους αναγνώστες σε συνειρμούς, ανακοινώθηκε ότι πήρε Αναβολή το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς αναγκάσθηκε να μπει σε καραντίνα ο Πρόεδρος Σαρλ Μισέλ καθώς ένας εκ των μελών της φρουράς του βρέθηκε θετικός με κορωνοϊό.

24.9.20

H TAINIA MAΣ: " ΕΛ ΣΙΣΚΟ "


24.9.20

Λένε ψέμματα και η Αθήνα πρέπει να αλλάξει θέση: Η Κύπρος ζήτησε κυρώσεις και για τη Λευκορωσία, και για την Τουρκία…

 



 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η κίνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην αποδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις μόνο εναντίον της Λευκορωσίας, έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της ενωμένης Ευρώπης, η οποία απαιτεί να τιμωρηθεί ο άθλιος Αλεξάντερ Λουκασένκο και όχι ο πανάθλιος Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, η ίδια ενωμένη Ευρώπη απαίτησε να αποχωρήσουν οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις από την περιοχή του Καστελόριζου αλλά όχι από την κυπριακή ΑΟΖ. Απαράδεκτες και ελεεινές αποφάσεις, χωρίς καμία αμφιβολία…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα οργανισμό νεοφιλελεύθερων συμφεροντολόγων, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και εθνικιστές της κακιάς ώρας, που συντάσσονται με τον Ερντογάν.

24.9.20

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 58

 




Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

Δεν είμαι συνηθισμένος να γράφω τόσο συχνά, όμως αυτές τις ημέρες συμβαίνουν πάρα πολλά ταυτοχρόνως, λες και όλα περίμεναν τον Κορωνοϊό για να εμφανιστούν!... Εκλογές εδώ στην

Αμερική, με διάφορα σκάνδαλα να εμφανίζονται κάθε ημέρα, η αποκορύφωση των απειλών της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, αλλά και η πιθανότητα πολέμου με την Τουρκία

να είναι πολύ πιο κοντά από ότι ποτέ πριν στο παρελθόν, οι διαπραγματεύσεις κλπ. έχω λοιπόν όλες αυτές τις σκέψεις που θα σας τις πω χωρίς πόθο και χωρίς πάθος(ίσως), ακριβώς όπως 

τα βλέπω και τα ερμηνεύω, όχι μόνο από εκ μέρους μου, αλλά και από την ομογένεια γενικά…
24.9.20

Πνιγμός η αναξιοκρατία

 



 Χρήστου Γιανναρά

Ακόμα και την εμπλοκή σε πόλεμο (τη θυσία της ζωής άγνωστου αριθμού πολιτών και την καταστροφή μικρού ή μεγάλου μέρους της κοινωνικής περιουσίας) την αποφασίζουν οι επαγγελματίες της εξουσίας, όχι η κοινωνία των πολιτών. Αποκλείεται θεσμικά να είναι η δημοκρατία αυτοδιαχειριζόμενη συλλογικότητα. Συνεχίζουμε να αποκαλούμε «δημοκρατία» την πρωθυπουργική θεσμική απολυταρχία (συνεχίζουμε το ξίδι να το λέμε γλυκάδι):

24.9.20

«Θα φύγουν έστω και με τραμπουκισμό», λέει κάτοικος για τους ανήλικους πρόσφυγες στα Καμένα Βούρλα (video)

 


Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων στα Καμένα Βούρλα εναντίον της φιλοξενίας 39 ανήλικων προσφύγων, με έναν κάτοικο να δηλώνει πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά, αλλά θα φύγουν, θέλουν δεν θέλουν, έστω και με τραμπουκισμό».

Μερίδα κατοίκων στα Καμένα Βούρλα, προεξάρχοντος του δημάρχου, Ιωάννη Συκιώτη, συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις κινητοποιήσεις εναντίον της φιλοξενίας 39 ανήλικων προσφύγων σε ξενοδοχείο της πόλης.

24.9.20

Εντοπίστηκε η σορός της αγνοούμενης φαρμακοποιού στην Καρδίτσα



Tο πτώμα μίας γυναίκας εντοπίστηκε, λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, στο Μουζάκι Καρδίτσας, όπως ανέφερε σε tweet η Πυροσβεστική.

Η σορός αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει στη 43χρονη φαρμακοποιό, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν την Παρασκευή (18/09), όταν η κακοκαιρία «Ιανός» έπληξε την Καρδίτσα.

Το πτώμα εντόπισε σκύλος της ΕΜΑΚ μέσα στη λάσπη στις όχθες του ποταμού Πάμισου, στη γέφυρα Μαγουλίτσας στον Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας.

24.9.20

Επιχείρηση Αντιτρομοκρατικής: Τα ευρήματα των αστυνομικών από τη γιάφκα στο Κουκάκι



 Πλούσια είναι τα ευρήματα που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τη γιάφκα της οδού Αν. Ζίννη 16 στο Κουκάκι, η οποία κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ανήκει στην οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών».

Ειδικότερα, στην αποθήκη της οδού Ζίννη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

24.9.20

Ξεκίνησε & επίσημα η συζήτηση για τον αφοπλισμό των νησιών



Οδηγούμαστε προς τετελεσμένα!

Όπου υπάρχει ''καπνός υπάρχει και φωτιά'' λέει ο σοφός λαός. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ''φουντώσει'' τα σενάρια ότι η Τουρκία μαζί με ΕΕ και ΗΠΑ θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε λύση-''πακέτο'' στο Αιγαίο. 

Οι σύμμαχοι και εταίροι μας, δεν συμμερίζονται τις ελληνικές απόψεις και κυρίως, δεν δείχνουν διάθεση, τιμωρητικής συμπεριφοράς στην Τουρκία του Ερντογάν.

24.9.20

Τα 116 ρωσικά ρουκετοβόλα RM-70 είναι το «καρφί» στο μάτι της Άγκυρας στα νησιά - Πρώτιστα αυτά θέλει να απομακρυνθούν

Ποιος έχει δώσει "λευκή επιταγή" στον κ. Μητσοτάκη για αποστρατικοποίηση
των νήσων; ΚΑΝΕΙΣ!  Αν το κάνει η επόμενη κίνηση πρέπει να είναι η μη παραμονή του στη κυβέρνηση.Μέχρι τώρα μας έλεγε ότι το μοναδικό θέμα συζητήσεως θα είναι η υφαλοκρηπίδα. Για να δούμε ως τα που θα φτάσει!

ΑΛΕΞ

 «Κλείδωσε» η συνάντηση μέσα στον Οκτώβριο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και των διαπραγματεύσεων, για την ελληνική υφαλοκρηπίδα, την αποστρατικοποίηση των νησιών και την μειονότητα στην Θράκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι φερόμενοι ως έχοντες υπογράψει το πρακτικό (και...) της έναρξης συζήτησης για την αποστρατικοποίηση των νησιών, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν με σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, θα καθορίσουν την ημερομηνία συνάντησης.

24.9.20

NTOKOYMENTO: Γιατί η Ελλάδα οχύρωσε τα νησιά του Αιγαίου - Mε ποιο δικαίωμα ξεκινούν συζήτηση αποστρατικοποίησης;



 Η συζήτηση για την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, μερική ή ολική, ξεκινά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στις 5 Οκτωβρίου.

Kαι αν κρίνουμε ότι από την ημέρα που το pronews.gr αποκάλυψε ότι η Αθήνα έχει υπογράψει πρακτικό το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε κατ'άρχήν αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Βερολίνο με υπογραφή από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού, Ελένης Σουρανή, δεν έχει διαψευσθεί το γεγονός από την κυβέρνηση, τότε «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

24.9.20

Πάνε να μας «σερβίρουν» τον αφοπλισμό των νησιών με την «κατάργηση» της 4ης τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου; (upd)

Αν είμαστε τόσο κορόϊδα να δεχθούμε κάτι τέτοιο, καλά θα μας κάνουν!
Η μεταφορά στρατευμάτων απέναντι από τα (πλέον) αποστρατικοποιημένα νησιά μας
 είναι θέμα  λίγων ωρών για τους τούρκους, ενώ για εμάς ο επανεξοπλισμός των νησιών είναι θέμα μηνών! Προσοχή λοιπόν στην παγίδα.
Juan

Εντείνεται η φημολογία για την υπογραφή μυστικού πρακτικού έναρξης συζητήσεων από την ελληνική κυβέρνηση για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου κατόπιν απαίτησης της Αγκυρας και «συνηγορίας» στο τουρκικό αίτημα του Βερολίνου.
24.9.20

«Διήλθομεν ημέραν ταραχώδη»: Παζαρεύουν κιλίμια από τη Λωζάννη μέχρι σήμερα!


24/09/2020
Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη

«Διήλθομεν ημέραν ταραχώδη. Οι Τούρκοι καθίστανται ανυπόφοροι. Μάχονται επί παντός σημείου ως εάν ήσαν οι κατακτηταί του κόσμου» (Λόρδος Κόρζον, Λωζάννη, 1 Δεκεμβρίου 1922). «Ο Ερντογάν νομίζει ότι είμαστε γυρολόγοι και πουλάμε κιλίμια στους δρόμους» (Ζαν Άσελμπορν, Βρυξέλλες, Δεκέμβριος 2004). Και στις δύο περιπτώσεις η Τουρκία ηττήθηκε. Σήμερα συνεχίζεται το ίδιο βιολί…

Τα δύο περιστατικά είναι χαρακτηριστικά. Η συνδιάσκεψη που οδήγησε στην υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 1922. Είχε φθάσει Δεκέμβριος και άκρη δεν είχε βγει. Την Ελλάδα εκπροσωπούσαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Κακλαμάνος και της τουρκικής αντιπροσωπείας ηγείτο ο Ισμέτ πασάς. Ο λόρδος Κόρζον ήταν επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας.

24.9.20

Η αποστρατιωτικοποίηση είναι ήδη στο τραπέζι – Ποιοι την συζητούν στην Αθήνα

Ας προσέξουν καλά οι υπεύθυνοι τι θα συζητήσουν και τι θα αποφασίσουν γιατί η
αποστρατικοποίηση μπορεί προκαλέσει αποπολιτικοποίηση...
Juan


 Κάθε φορά που γράφω ένα άρθρο γνωρίζω εκ των προτέρων, σε γενικές γραμμές, ποιους θα ενοχλήσει. Όμως, οι αντιδράσεις για το άρθρο μου περί αφοπλισμού των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου στο SLpress υπήρξαν μια έκπληξη για μένα. Σε εκείνο το κείμενο ανέφερα τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν –χωρίς να διαψευστούν– ότι ασκούνται έντονες αμερικανικές πιέσεις για "μερική αποστρατιωτικοποίηση" των ελληνικών νησιών.

Υποστήριξα, επίσης, πως η αποδοχή από πλευράς της Ελλάδας παρόμοιας πρότασης θα ήταν πάνω από καταστρεπτική και σαφώς προδοτική ενέργεια.

24.9.20

Ποιός νοιάζεται για τον χάρτη της Σεβίλλης – Ιδού οι επίσημοι χάρτες της ΕΕ

 



10044

Ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης για τον οποίο γίνεται πρόσφατα τόση φασαρία στα ΜΜΕ είναι μία μελέτη που έκανε ένας καθηγητής από το ομώνυμο πανεπιστήμιο το 2003. Στον χάρτη αυτό, έδειξε τα όρια των θαλασσίων ζωνών των ευρωπαϊκών κρατών στη Μεσόγειο, αλλά η Ελλάδα δεν τον επικαλέστηκε ποτέ.

Η άστοχη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη για τον Χάρτη της Σεβίλλης, του 2003, έχει προκαλέσει έναν καταιγισμό αναλύσεων ακόμα και από αυτούς που δεν γνωρίζουν που είναι η Σεβίλλη. Με ανάρτησή της στον λογαριασμό που διατηρεί στο twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία ανέφερε, στα αγγλικά και τα τουρκικά, τα ακόλουθα:

24.9.20

Στρασβούργο: Αλλοδαποί «πρόσφυγες» ξυλοκόπησαν κοπέλα γιατί... φόρεσε κόκκινη φούστα! (φώτο-βίντεο)

Τα φίδια τα "εξουδετερώνουν" προτού δαγκώσουν...
Juan


 Μια τυπική ημέρα στην πολυ-πολιτισμική Ευρώπη:

Μια κοπέλα στο Στρασβούργο ξυλοκοπήθηκε από τρείς αλλοδαπούς "πρόσφυγες" γιατί... φορούσε μια κόκκινη φούστα. Την ίδια ώρα μπροστά στο σκηνικό ήταν 15 άτομα τα οποία το μόνο που έκαναν είναι να την κοιτάνε !!!

24.9.20

Πως το Αιγαίο μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό



 Το τουρκικό υβριδικό πλοίο αμφιβίων επιχειρήσεων-αεροπλανοφόρο Anadolu θέτει νέα δεδομένα στις στρατιωτικές ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όμως, αν η Ελλάδα ακολουθήσει τις τρέχουσες τάσεις στην τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία του πολέμου, τότε έχει μια σοβαρή πιθανότητα να μετατρέψει το πανάκριβο αυτό οπλικό σύστημα από απειλή σε αχίλλειο πτέρνα της Τουρκίας.

Τόσο μεγάλα καράβια δεν πολυταιριάζουν σε αρχιπελαγικές δομές, όπως αυτή του Αιγαίου, όπου έχουμε σύνθεση της στεριάς με τη θάλασσα σε μια ενιαία επιχειρησιακή δομή.

23.9.20

Τα μαθηματικά του κορωνοϊού

 Χρονογράφημα του Ευάγγ. Αθανασιάδη

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα σοβαρά πράγματα μπορούν να ειπωθούν με χαμογελαστό τρόπο… «Η μαγεία των Αριθμών».

23.9.20

Συντάξεις Οκτωβρίου 2020: Ξεκινούν οι πληρωμές - Πότε πληρώνουν τα Ταμεία


ΑΜΚΑ

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2020  με βάση τον ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού (όπως τους προηγούμενους μήνες

 Οι ημερομηνίες πληρωμής με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ είναι:

23.9.20

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

 



Της συνεργάτιδός μας, Σοφίας Παπανικολάου


Ευτυχώς που ο Ελύτης και ο Σεφέρης είχαν γράψει εδώ και πολλά χρόνια, ξεκάθαρα και εύστοχα τη γνώμη τους για τους πολιτικούς και την πολιτική: κάθε τους λέξη σήμερα επιβεβαιώνεται περίτρανα...

Αδυνατεί κυριολεκτικά κάποιος να αντιληφθεί την άθλια και προδοτική λογική των σημερινών κυβερνώντων που σπεύδουν να...αποστασιοποιηθούν από την ελληνική Κύπρο μας γιατί έτσι θα...ησυχάσουν και θα αρχίσουν...χαλαρά «διάλογο» με την άθλια τουρκία...

23.9.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "Αληθινή αγάπη"

23.9.20

Η Γερμανία και το ξέπλυμα της κατοχικής Τουρκίας: Το βέτο δεν ασκείται για την τιμή των όπλων αλλά για την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας

 


Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος (23/9)


Οι Γερμανοί θεωρούν προφανώς ότι  η Τουρκία είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. και η Κύπρος μια… μακρινή ενοχλητική χώρα, που έχει «εμμονές» και  θέλει να τιμωρήσει τη… φίλη Άγκυρα. Το σκηνικό είναι γνωστό. Ούτε τις ελάχιστες κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν μπορεί να υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή θα ενοχληθεί ο Ερνογάν και θα θυμώσει, θα αντιδράσει.

Η Γερμανία, η οποία προεδρεύει της Ένωσης αυτό το εξάμηνο, ασκεί συνεχώς βέτο στο ενδεχόμενο να έχει το παραμικρό κόστος η Άγκυρα για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ. Και μαζί με τη Γερμανία που ελέγχει την Κομισιόν, συμπαρασύρονται κι άλλα κράτη-μέλη. Τα πάντα εξαρτώνται από τη Γερμανία. Η Μέρκελ είναι ο στρατάρχης και ο Σαρλ Μισιέλ, η Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, ο Ζόζεπ Μπορέλ, λοχαγοί. Μαζί, βέβαια και μια ομάδα κρατών- συνοδοιπόροι του Βερολίνου.

23.9.20

Σοκαριστικές εικόνες: Παράνομοι μετανάστες κατέστρεψαν το ναό του Αγίου Γεωργίου στην Μόρια της Λέσβου

Γι αυτό δεν τρώνε χοιρινό κρέας....
Juan

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από τις καταστροφές που προξένησαν οι παράνομοι μετανάστες οι ποίοι διέμειναν προσωρινά στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μόρια, μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών, πριν από δύο εβδομάδες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να επαναφέρουν το ναό στην πρότερη κατάστασή του.

23.9.20

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

 Σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Ιόνιο και την Ήπειρο, προχώρησε η ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται σήμερα Τετάρτη (23-09-2020) στο βόρειο Ιόνιο, θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

23.9.20

Η Αθήνα θα πάει σε διάλογο με την Άγκυρα υπό εκβιασμό και ο Ερντογάν την ίδια στιγμή θα απειλεί την Κύπρο: Ωραία!!!


 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ:

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Συνέβησαν πολλά περίεργα και ακατανόητα πράγματα τις τελευταίες 24 ώρες, που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πολύ ορθή επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας, να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στη Λευκορωσία, αλλά και στην Τουρκία.

Η Αθήνα ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσουν οι διερευνητικές με την Τουρκία χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας ομιλεί περί συνομιλιών, όχι διαπραγματεύσεων, άρα μπορούμε να εικάσουμε ότι συζητούνται τα πάντα. Και οι όροι που έθεσε η Τουρκία.

23.9.20

Για πρώτη φορά παρέμβαση της Ένωσης Αξιωματικών του ΕΣ με αφορμή την καταδίκη του Έλληνα κτηνοτρόφου στον Έβρο

 Αμυνόμενος του πατρίου εδάφους αντιστάθηκε στην εισβολή οκτώ Τούρκων παράνομων μεταναστών


Συγχαίρουμε την παρέμβαση αυτή της ΕΑΑΣ, η οποία για πρώτη φορά παρεμβαίνει 
ως οφείλει και  δικαιούται σε τέτοια θέματα, που η "τυπικότητα"  (αν όχι εξωθεν διατεταγμένη)
ακραία, αψυχολόγητη, άκαιρη, άσκοπη και απαράδεκτη "εφαρμογή διατάξεων" που  δεν αφορούν
εισβολείς, αλλά νόμιμους  πολίτες και εφαρμόστηκε σε εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχήεξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο κατά Έλληνος πολίτου, που προσπάθησε να αποτρέψει την εισβολή - ως όφειλε από πατριωτικό καθήκον-
Θλιβερή είναι και απαράδεκτη   η εξέλιξη της υποθέσεως η οποία κάθε άλλο
παρά "εμπιστοσύνη" εμπνέει προς τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες οφείλουν ΑΜΕΣΑ
να επανορθώσουν .
Juan



Αμυνόμενος του πατρίου εδάφους αντιστάθηκε στην εισβολή οκτώ Τούρκων παράνομων μεταναστών


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την σύλληψη και την ποινική τιμωρία του Έλληνα κτηνοτρόφου στον Έβρο ο οποίος αμύνθηκε του πατρίου εδάφους στη λαθραία είσοδο οκτώ Τούρκων πολιτών με τους οποίους συνεπλάκη όταν αρνήθηκαν να περιμένουν την αστυνομία που είχε ειδοποιήσει ο άτυχος Έλληνας, εξέδωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

23.9.20

Η Ελληνολατρεία των Κυπρίων μέσα από τους στίχους του Μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ εθνικού μας ποιητή Κώστα Μόντη.

 



Ένα μικρό αφιέρωμα, επίκαιρο και διδακτικό, για σήμερα, που επίδοξοι ολετήρες για ακόμη μια φορά θα εγκαταλείψουν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

Διάταξη – Επιμέλεια από 

Αντώνη Αντωνά.


Ο Εθνικός ποιητής της Κύπρου, Ελληνολάτρης Κώστας Μόντης.

Η ποίησή του είναι καθαρά ελληνοκεντρική, ενώ ο ίδιος έχει χαρακτηρισθεί ως ένας ακραιφνώς ελληνολάτρης ποιητής με έντονα επαναστατική ποίηση. Χαρακτηριστικό δείγμα της αγάπης του για την ελληνική γλώσσα φαίνεται καθαρά στο ποίημα του «Έλληνες ποιητές»: «Ελάχιστοι μας διαβάζουν, ελάχιστοι ξέρουν τη γλώσσα μας, μένουμε αδικαίωτοι κι αχειροκρότητοι, σ’ αυτή τη μακρινή γωνιά, όμως αντισταθμίζει, που γράφουμε ελληνικά».

Ο Κώστας Μόντης (18 Φεβρουαρίου 1914 – 1η Μαρτίου 2004) υπήρξεένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ελληνοκύπριους ποιητές και συγγραφείς. Καταγόταν από την Κύπρο.

23.9.20

Οι ΗΠΑ ζητούν να θυσιαστούν τα ελληνικά νησιά στον βωμό του Ερντογάν



 Σε άρθρο του στο Ποντίκι (http://www.topontiki.gr/article/406935/o-pompeo-erhetai-kai-zita-xevrakoma), ένας από τους πιο αξιόπιστους, σοβαρούς και ενημερωμένους Έλληνες δημοσιογράφους για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Δημήτρης Μηλάκας, μεταξύ των άλλων ανατριχιαστικών που αναφέρει, υποστηρίζει –επικαλούμενος διπλωματικές πηγές– ότι οι ΗΠΑ απαιτούν να αποστρατιωτικοποιηθούν μερικώς τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ιδιαίτερα ζητούν την απομάκρυνση «αμερικανικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων», όπως αναφέρει το άρθρο, τα οποία πιθανώς είναι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών M270 MLRS.

23.9.20

Δημοσιονομική χαλάρωση το 2021 με την «υπογραφή» της Κομισιόν


Οι δημοσιονομικές πολιτικές πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάκαμψη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, αναφέρουν στην επιστολή τους προς τους 27 υπουργούς Οικονομικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα οικονομίας Βάλντις Ντομπρόβσκις (φωτ. ΑΠΕ).


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Επιβεβαίωση της παράτασης της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής στην Ε.Ε. για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, όπως διεφάνη από το πρόσφατο Eurogroup και το ECOFIN (11-12 Σεπτεμβρίου), προκύπτει από επιστολή που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους 27 υπουργούς Οικονομικών των κρατών-

23.9.20

«Έφοδοι» της ΕΛ.ΑΣ. σε πλατείες για την αποτροπή συνωστισμού


 

Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν «εφόδους», αργά χθες το βράδυ σε πλατείες της Αθήνας για την αποτροπή συνωστισμού, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετέβησαν, μεταξύ άλλων, στην πλατεία Ομονοίας και στην πλατεία Βαρνάβα και ζήτησαν από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί να αποχωρήσει, όπως και έγινε.

23.9.20

Βουλγαρία: «Μπλοκάρει» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ - «Δεν υπάρχει "μακεδονική" γλώσσα»

 


Η Βουλγαρία παρουσιάζεται διατεθειμένη να μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ, εάν δεν παραδεχθούν ότι ιστορικά και γλωσσικά αποτελούν τμήμα της χώρας τους και ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα.

Το Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η Βουλγαρία έχει τις ενστάσεις της.

23.9.20

Ισραήλ προς Τουρκία: ''Μην κάνετε το λάθος να αποκτήσετε πυρηνικά, θα απαντήσουμε πολεμικά''

 

23.9.20

'Πυρά'' Σίσι κατά Ερντογάν: ''Υποστηρίζεις την τρομοκρατία!''



Τον έβαλε στη θέση του

Την στιγμή που σχεδόν όλοι οι ηγέτες της ΕΕ στηρίζουν τον Ερντογάν,  ο Σίσι με έναν ''πύρινο'' λόγο έκανε μία συγκλονιστική ομιλία.

Κριτική στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο άσκησαν από το βήμα της 75ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι Πρόεδροι της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

23.9.20

Οι Ισραηλινοί γυρνούν την πλάτη στον Ερντογάν: Τα βρόντηξε και έφυγε ο πρέσβης του ΟΗΕ από τη σύνοδο

 


Γιατί αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών

Μπορεί πολλές χώρες να έχουν δείξει τρομακτική ανοχή στα όσα λέει καθημερινά ο τούρκος πρόεδρος, χωρίς να του βάζει κανείς φρένο, όμως ο ισραηλινός πρέσβης στον ΟΗΕ, τον απαξίωσε με πράξεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ισραήλ στη διάρκεια της ομιλίας του, την Τρίτη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

22.9.20

Οργανισμός πλέον το "EastMed Gas": Ζήτησε να προσχωρήσει και το Παρίσι

 


Τα πάνω κάτω έρχονται στην ενεργειακή "σκακιέρα" της Μεσογείου

Αιφνιδιαστικές εξελίξεις έχουμε μετά σημερινή την αίτηση της Γαλλίας που θέλει να εισέλθει στο Φόρουμ των χωρών EastMed Gas, το οποίο από σήμερα αναβαθμίζεται σε οργανισμό με όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης.

“Η Γαλλία ζήτησε να συμμετάσχει στο φόρουμ EastMed Gas”, δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ-Μόλα.

22.9.20

Τζούλιαν Ασσάνζ: Φυλακισμένος, απειλείται με ποινή 175 ετών και τού αρνήθηκαν να δει τα παιδιά του.

 


 

Του  συνεργάτη μας, Δημήτρη Κωνσταντάρα

 

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, τα WikiLeaks δημοσίευσαν μια σειρά μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών που έπλητταν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και τα οποία σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ήταν αποτέλεσμα πειρατείας εκ μέρους της Ρωσίας στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πριν από λίγες μέρες, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας που έχει αρχίσει, «αποκαλύφθηκε» ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπείχε προσφερθεί το 2017, να δώσει χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ αν ο ιδρυτής των WikiLeaks αποκάλυπτε την πηγή της πληροφόρησής του για την  «πειρατεία»  στα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών πριν από τις προεδρικές εκλογές.

22.9.20

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:Hannie Caulder

 

22.9.20

Ρωσική αντίδραση στην καραντίνα του Αγίου Όρους: Η Μόσχα θεωρεί ότι πρόκειται για «στημένο» σκηνικό

(Από Juan)


 «Βεβιασμένη απόπειρα παρεμπόδισης της ανεπίσημης επίσκεψης του Ρώσου πρωθυπουργού, Μιχάηλ Μισούστιν στο Άγιο Όρος με πρόσχημα τον κορωνοϊό» καταγγέλλει η Μόσχα την Αθήνα με αφορμή την κήρυξη σε καραντίνα της Ι.Μ. Αγίου Παύλου στην Αθωνική Πολιτεία με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο Ria Novosti, να προβαίνει σε έμμεση επίθεση κατά της κυβέρνησης για την απόφαση αυτή

22.9.20

Τουρκική NAVTEX για βόρειο Αιγαίο: Η Άγκυρα απαιτεί αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου!

 


Η Άγκυρα βάζει στο μάτι και την Λήμνο, καθώς λίγες ημέρες μετά την αντι-NAVTEX που εξέδωσε για την Χίο, εκδόθηκε νέα NAVTEX που ζητάει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου. 

Αυτή τη φορά οι Τούρκοι ζητούν να αποστρατιωτικοποιηθεί το νησί της Λήμνου, καθώς θεωρούν πως παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης. 

22.9.20

Ανδρέας Μαυρογιαλούρος

 



 Εδώ στην Ελλάδα μάγκες μου, είμαστε μοναδικοί στο να διαστρέφουμε την αλήθεια, να κάνουμε το άσπρο μαύρο, το ζεστό κρύο και το 1821 φολκλορικό δρώμενο. Λέμε επί παραδείγματι ότι ο Βαρουφάκης (με ένα «ν», το ψιλό του περικαλώ), είναι κορυφαία οικονομική διάνοια. Αμ δεν το είδαμε;

  • Από τον Χρήστο Μπολώση
22.9.20

Υπάρχει και φιλότιμο (1965)

 

Υπάρχει και φιλότιμο (1965)

22.9.20

Veto τώρα

 



Του Ν
ίκου Ιγγλέση – Μέλους του ΙΗΑ

Η Αθήνα και η Λευκωσία οφείλουν να θέσουν veto σε οποιαδήποτε απόφαση που δε θα περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (24-25 Σεπτεμβρίου). Veto για τυχόν κυρώσεις στη Λευκορωσία. Veto για την επικαιροποίηση της τελωνιακής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Veto για την κατάργηση της βίζας των Τούρκων που ταξιδεύουν στην Ένωση. Veto σε οποιαδήποτε προενταξιακή οικονομική βοήθεια στην Τουρκία. Πρέπει να θέτουν ένα διαρκές veto αν δε θέλουν, με τη βοήθεια της μεσολαβούσης Γερμανίας, να γίνουν «μεζές» στο τραπέζι του Ερντογάν. 

22.9.20

OPEN LETTER TO THE HEADS OF E.E. STATES

 

E.Ε. MUST DECIDE ON SANCTIONS FOR TURKEY




Ladies and Gentlemen of the EU, Heads of States: at the forthcoming EU Summit on 24 and 25 September, Turkish challenges in the Eastern Mediterranean as well as immigration will be discussed. Expect serious decisions to be made, especially sanctions on Turkey. I am sure that not only sanctions will not be imposed but you will send the wrong message to Mr. Erdogan to continue his unacceptable and delinquent behavior towards the EU and the rest of the world. It will be a huge mistake that will jeopardize the cohesion and peaceful coexistence of its member states. WHY;

22.9.20

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. Η Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Κυρίες και Κύριοι Αρχηγοί Κρατών της Ε.Ε,  στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν οι Τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναμένεται να ληφθούν  σοβαρές αποφάσεις, κυρίως κυρώσεις για την Τουρκία. Φοβάμαι όμως ότι η ΕΕ, δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις σε αυτό το θέμα. Είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο δεν θα επιβληθούν κυρώσεις αλλά θα στείλετε το λάθος μήνυμα στον κ. Ερντογάν για να συνεχίσει την απαράδεκτη και παραβατική του συμπεριφορά προς την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο. Θα είναι ένα τεράστιο λάθος που θα θέσει σε κίνδυνο την συνοχή και ειρηνική συμπόρευση των μελών κρατών της. ΓΙΑΤΙ;

22.9.20

Ανδρέας Μαυρογιαλούρος



 Εδώ στην Ελλάδα μάγκες μου, είμαστε μοναδικοί στο να διαστρέφουμε την αλήθεια, να κάνουμε το άσπρο μαύρο, το ζεστό κρύο και το 1821 φολκλορικό δρώμενο. Λέμε επί παραδείγματι ότι ο Βαρουφάκης (με ένα «ν», το ψιλό του περικαλώ), είναι κορυφαία οικονομική διάνοια. Αμ δεν το είδαμε;

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Λέμε ότι το ΚΚΕ έκανε τίμιους αγώνες και γι’ αυτό οι νεοδημοκράτες τιμούν τους αγώνες του και επίσης γι’ αυτό, το 2005 ύψωσαν μεσίστιες σημαίες στις στρατιωτικός μονάδες, όταν πέθανε ο καπετάν Γιώτης (κατά κόσμον Χαρίλαος Φλωράκης), το πρώτο μαχαίρι του συμμοριτοπολέμου. Την ευρεία χρήση κονσερβοειδών, κατά και μετά την Κατοχή, την ξεχάσαμε.

22.9.20

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ



 Για να βρούμε την ετυμολογία των ονομάτων των ελληνικών νησιών θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μια σειρά παραγόντων όπως η ορθογραφία, η γραμματική, η μυθολογία των λαών της Ελλάδας, αλλά και τη γεωμορφολογία του κάθε τόπου.

«Η τελευταία μάλιστα φαίνεται να έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς κατά την αρχαιότητα υπήρχαν περίοδοι μεγάλων γεωλογικών αναταράξεων. Έτσι οι ονομασίες των νησιών εξυπηρετούσαν και την ανάγκη καταγραφής των αναταράξεων αυτών.

22.9.20

Τι συζητάμε με την Τουρκία;

 

 Η Ελλάδα και η Τουρκία φαίνεται ότι βαδίζουν προς διερευνητικό διάλογο (επιτέλους) μετά την αποκλιμάκωση που επιχειρεί η Τουρκία και εάν βεβαίως ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Ετσι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24-25 Σεπτεμβρίου που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως «Συμβούλιο κυρώσεων» εις βάρος της Τουρκίας μπορεί τελικά να έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο. Το ερώτημα βεβαίως είναι τι θα συζητήσουμε στον διάλογο αυτόν. Πρώτα απ’ όλα διαβάζοντας τα πρόσφατα άρθρα των δύο υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας Ν. Δένδια και Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου, το ένα δίπλα στο άλλο («Καθημερινή», 15 Σεπτεμβρίου) δικαιολογημένα διερωτάται κάποιος: Μα γιατί οι δύο χώρες δεν κάθονται στο τραπέζι να λύσουν τις διαφορές τους αφού ξεκινούν από μια βασική κοινή αφετηρία, την ειρηνική επίλυση των διαφορών;