Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

Η " One Τechnologies " Στη Θεσσαλονίκη!



OneTechnologies είναι μια εξειδικευμένη εταιρία πληροφορικής, που δραστηριοποιείται:

Στην εμπορία και ενοικίαση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καινούργιων ή ανακατασκευασμένων, κινητών τηλεφώνων, ψηφιακών φωτοαντιγραφικών και γενικότερα σε ότι αφορά εξοπλισμό πληροφορικής και περιφερειακών, με επώνυμα και εγγυημένα προϊόντα της παγκόσμιας αγοράς.
19.4.21

Άγρια δολοφονία 90χρονου μέσα στο σπίτι του στα Πατήσια: Βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος

Οι δραστηριότητες συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, που εσχάτως χαρακτηρίζονται "ημεδαποί"  από τα ΜΜΕ και τις αστυν. Αρχές, για να μην προσδιοριστεί η φυλή τους, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα! Εκατοντάδες αυτοκινήτων οικιών, έχουν υπάρξει θύματα διαρρήξεων ενώ αντίστοιχος αριθμός ατόμων έχει πέσει θύμα ληστειών, κακοποιήσεων και με θανατηφόρα εξέλιξη!
Σε όλη την Ελλάδα, ημέρα και νύχτα, αναλαμβάνουν "δράση" και αν αντιληφθούν περιπολικά κρύβονται κάτω από ...παρκαρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα- όπως έγινε χθες
(18-4-21) στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης!
Προφανώς θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και όπου εντοπίζονται να ελέγχονται  (προληπτικά) σχολαστικά από τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε να μετριασθεί η δραστηριότητά τους. Οι εισαγγελείς θα πρέπει να  διατάσσουν την  προσωρινή κράτησή τους και να μην αφήνονται ελεύθεροι για να παρουσιασθούν σε κάποια τακτική δικάσιμο (άντε βρές τους...) και οι δικαστές να εξαντλούν τη δικαιοδοσία τους
προτού μετατραπούν οι πόλεις μας σε...Σικάγο!
Juan


 Άγρια δολοφονία ενός 90χρονου στα Πατήσια, ο οποίος βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος μέσα στο σπίτι του. 

19.4.21

Όψιμοι και μίζεροι «τουρκοφάγοι»

 

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη

Αν καλά καταλάβαμε, οι «τουρκοφάγοι» του ΣΥΡΙΖΑ ούτε αυτή τη φορά έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και τους διαλόγους Δένδια – Τσαβούσογλου. Με μια ακόμη μίζερη – και σε πλήρη αντίθεση με την γνώμη όλων των Ελλήνων – ανακοίνωση, αναμάσησαν τα γνωστά περί «ελλείμματος στρατηγικής», υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει η ίδια να θέτει την ατζέντα στα θέματα που την αφορούν και να μην λειτουργεί απαντώντας απλώς σε προκλήσεις, πρωτοβουλίες ή ενέργειες της γείτονος».

Αλήθεια; Μήπως μπορούν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν σε ποια από τις τέσσερις επισκέψεις Τσίπρα στην Τουρκία, σε ποια επίσκεψη Τούρκου αξιωματούχου στην Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ, σε ποια από τις τέσσερις συναντήσεις Τσίπρα – Ερντογάν, σε ποια επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία, έθεσαν την ατζέντα;

19.4.21

Όταν οι Τούρκοι πρόδωσαν τον Τσώρτσιλ στον Χίτλερ-Η απόπειρα δολοφονίας στα Άδανα!

 

Γράφει ο Δημήτρης Σταυρόπουλος

Υπάρχει μια άγνωστη υπόθεση στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο που αφορά τον «πάτερα της νίκης» Ουινστων Τσόρτσιλ, την σχέση του με την Τουρκία, το μυστικό ταξίδι του στην γειτονική χώρα και εν τέλει την ίδια του την ζωή!

Παρά τις όποιες προσπάθειες αυτή η ιστορία να μην διαρρεύσει, πολλά χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε, ότι στις 30 Ιανουαρίου του 1943 ο πρωθυπουργός της Αγγλίας έπεσε θύμα δολοφονικής απόπειρας από πράκτορες των ναζί που είχαν προξενήσει βλάβη στο αεροπλάνο του, προκειμένου να συντριβεί κατά την επιστροφή του στο Λονδίνο.

Η δολιοφθορά έγινε στο αεροδρόμιο των Αδάνων.

Η αποκάλυψη έγινε από τον συντάκτη των TIMES, M. Lukas, και δεν διαψεύστηκε ποτέ!

19.4.21

Τουρκική φρεγάτα παρακολουθεί το γαλλικό ερευνητικό σκάφος βόρεια της Καρπάθου

 


Η Τουρκία εξακολουθεί να προκαλεί παριστάνοντας τον “ιδιοκτήτη” θαλάσσιων περιοχών του Αιγαίου!

Φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού παρακολουθεί το γαλλικό ερευνητικό σκάφος L’ ATALANTE, το οποίο πλέει βόρεια της Καρπάθου! Τι δουλειά έχει να το παρακολουθεί τουρκική φρεγάτα;

19.4.21

Μεγάλη επιτυχία της Ασφάλεια Δράμας - Συνέλαβαν σπείρα με χασίς και όπλα

 


Οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (17-4-2021) στους νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία (3) μέλη εγκληματικού κυκλώματος, τα οποία ενέχονται σε υπόθεση εισαγωγής και μεταφοράς ναρκωτικών και όπλων.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, ενώ ταυτοποιήθηκε επίσης η εμπλοκή στο κύκλωμα ενός ακόμη ημεδαπού.

19.4.21

Η καταθλιπτική προϊστορία της κρατικής δολοφονίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

 



Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης 


Οι καταιγίδες έρχονται καλπάζοντας και φεύγουν περπατώντας, αφού προηγουμένως επισωρεύσουν ερείπια, στάχτες και αποκαΐδια. Αυτή είναι η συνοπτική ιστορία της αγγλοτουρκοδιζωνικής, η οποία κυοφορήθηκε από τους Εγγλέζους, με συνεργούς και εκτελεστές τους Τούρκους. Δεν θα πετύχαιναν στα σχέδιά τους αν δεν είχαν πρόθυμους συμπαραστάτες, δικούς μας ηγέτες.

  • Κάποτε, ο γνωστός φιλόλογος και ιστορικός, αξεπέραστος εργάτης της Ελληνικής, μ. Σαράντος Καργάκος, είχε πει: «Μεταξύ των Ελλήνων υπάρχουν πάντα εφιάλτες και μηδίσαντες. Έχετε ακούσει ποτέ για… ελληνίσαντες;».

19.4.21

Εσωτερική κομματική εκμετάλλευση ;

  Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Δένδιας-Τσαβούσογλου.

18.4.21

Ακόμα έξι γαλλικά μαχητικά Rafale για την Πολεμική Αεροπορία; Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τις Belh@rra!



Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αποκάλυψη συμπεριλαμβάνεται σήμερα στις σελίδες της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και φέρει την υπογραφή του έμπειρου και στο αμυντικό ρεπορτάζ συναδέλφου, Μάκη Πολλάτου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι Έλληνες αξιωματούχοι, πολιτικοί και στρατιωτικοί, εξετάζουν το ενδεχόμενο συμπληρωματικής προμήθειας έξι μαχητικών Rafale για την Πολεμική Αεροπορία.

18.4.21

Οσία Μαρία η Αιγυπτία, Κυριακή Ε' Νηστειών

 Νεανικές Αναζητήσεις 173, Δ. Λυκούδης


18.4.21

Φωτιά στη Σάμο - Βίντεο


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πυροσβεστική καθώς φωτιά ξέσπασε στη Σάμο.
Η φωτιά καίει δασική έκταση.στην περιοχή Κοντακαίικα.
18.4.21

Τουρκικό πολεμικό πλοίο απειλεί γαλλικό ερευνητικό νότια της Κρήτης!

 



Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι μετά το «κάζο» την συνέντευξης

Θρίλερ εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, με τουρκικό πολεμικό σκάφος να έχει εισβάλει στην περιοχή προκειμένου να απειλήσει γαλλικό ερευνητικό πλοίο το οποίο διεξάγει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. 

Μιλάμε για μία πρωτοφανή πρόκληση που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο, διότι το γαλλικό ερευνητικό βρίσκεται λίγα μόλις μίλια νότια της Κρήτης σε περιοχή σαφούς ελληνικής κυριαρχίας!
18.4.21

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει οκτώ MMSC λένε οι Ισραηλινοί





 Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα αποκτήσει οκτώ MMSC λένε οι Ισραηλινοί από την Lockheed Martin αναφέρει ισραηλινό σάιτ.


Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, Lockheed Martin ανέφερε ότι τα πλοία θα μπορούσαν να παραχθούν στην Ελλάδα.

Η MMSC είναι, γράφουν οι Ισραηλινοί μια παραλλαγή του αμερικανικού ναυτικού Littoral Combat Ship (LCS). Το LCS είναι εξοπλισμένο με Σύστημα Διαχείρισης Μάχης που προέρχεται από την Aegis, γράφει το i-hls.com.
18.4.21

Με ένα "σμπάρο" δυο τρυγόνια ο Δένδιας. -Ματ στο Μαξίμου!



Τάρκας Αλέξανδρος




Τάρκας Αλέξανδρος



Σε ώρες ελληνοτουρκικής έντασης, τα ΜΜΕ οφείλουν να είναι συγκρατημένα και να αποφεύγουν τις πολλές νουθεσίες. Γιατί ο εκάστοτε ένοικος του Μαξίμου βασίζεται, πολύ συχνά, σε προνομιακή, εμπιστευτική ενημέρωση για αθέατες εξελίξεις που φωτίζουν διαφορετικά τη διπλωματική και αμυντική πραγματικότητα. Κατά αντίστοιχο τρόπο, ο εκάστοτε πρωθυπουργός οφείλει να πολιτεύεται, σχεδόν καθημερινά, με το βλέμμα αναγκαστικά στραμμένο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ακόμα κι αν επιθυμεί να δώσει προτεραιότητα σε άλλα θέματα.

18.4.21

Τι θα κάνει η Ελλάδα, αν η Τουρκία αποκτήσει θερμοβαρικά όπλα;

 



Τσιλιόπουλος Ευθύμιος
Τσιλιόπουλος Ευθύμιος



Τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με την Ουκρανία οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν παλιότερα και νεότερα οπλικά συστήματα. Αυτό που προσείλκυσε την προσοχή ήταν η μεταφορά  εκτοξευτών θερμοβαρικών πυραύλων από την Μόσχα. Η διασπορά τέτοιων όπλων στο ρωσικό οπλοστάσιο γεννά ερωτηματικά σε κύκλους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για το ενδεχόμενο η Τουρκία να αγοράσει τέτοια όπλα, δεδομένης της φονικότητάς τους.

18.4.21

Τρελός συνωστισμός σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

 


Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας γέμισε κόσμο που επέστρεφε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με το thesstoday, στη γραμμή 21 που ξεκινάει από την πλατεία Αριστοτέλους και καταλήγει στον Εύοσμο, υπήρξε έντονος συνωστισμός, καθώς όλοι, μετά την απογευματινή τους βόλτα, δεδομένου ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο τα σαββατοκύριακα, επέστρεφαν στο σπίτι για να γλιτώσουν το πρόστιμο. 

18.4.21

Τι συνέβη στην Άγκυρα – Από την μίζερη αναζήτηση “σφαλμάτων” στην επιθετική διαχείριση προκλήσεων

 

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Νομίζω πως δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε σοβαρά με τις εμμονές των περιφερόμενων σχολιαστών που θεωρούν ότι η κριτική επί παντός επιστητού, είναι υποκατάστατο της πολιτικής τους ανυπαρξίας

 Αυτοί άλλωστε θα συνεχίσουν να βλέπουν, μόνο αυτά που θυμούνται πως ΔΕΝ είπε ο Δένδιας κατά την διάρκεια της παρέμβασής του στην Άγκυρα και το μοναδικό πράγμα που θα θεωρούν πως είναι άξιο σχολιασμών, είναι οι προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες για τον ρόλο που σκοπεύει να διεκδικήσει στο χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης.

18.4.21

Γιάννης Μάζης: Το παρασκήνιο πίσω από τις δηλώσεις Δένδια και όσα δεν είπε

 


Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη
17.4.21

ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ: ΣΤΕΡΝΗ ΣΑΣ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΩΤΑ….

 Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

Αντισταθείτε προτού σας βάλει φερετζέδες και μπούργκα.Είστε Κύπριοι, όχι Τούρκοι!
Juan

Συνεχείς εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας πραγματοποιούν  τελευταία, οι χιλιάδεςς ακτιβιστές ειρηνόφιλοι Μουσουλμάνοι της Κύπρου κατά Ερντογάν, Τατάρ και εποίκων. 

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω …

Με συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» και πολλά άλλα, οι Τουρκοκύπριοι διαδηλώνου εδώ και καιρό, κατά του τούρκου προέδρου, του Τατάρ και των εποίκων …

Την οργή του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» στα Κατεχόμενα για τη μη «διδασκαλία» του *Κορανίου. Εντολές στον Τσαβούσογλου να παρέμβει.

17.4.21

Ερντογάν εναντίον Τουρκοκυπρίων για το Κοράνι

Οι Τ/Κ φώναξαν το λύκο να τους ...φυλάει! Τι περίμεναν;
Juan


 Την οργή του Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου στα Κατεχόμενα για τη διδασκαλία του Κορανίου. Εντολές στον Τσαβούσογλου να παρέμβει.

Μία απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου των Κατεχόμενων, με την οποία ακυρώνεται η αρμοδιότητα του "Γραφείου Θρησκευμάτων" να διεξάγει μαθήματα αποστήθισης του κορανίου, επισκίασε την χθεσινή επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην κατεχόμενη Κύπρο για συντονισμό με την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων ενόψει Πενταμερούς.

17.4.21

Θύελλα αντιδράσεων στα κατεχόμενα για τις δηλώσεις Ερντογάν, για τα μαθήματα κορανιού

 


Χωρίς το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας έγινε η συνάντηση εργασίας στο «προεδρικό» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, το οποίο απείχε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για την απόφαση του «συνταγματικού/ανωτάτου δικαστηρίου» στα κατεχόμενα για τα μαθήματα κορανίου. Ο Ταγίπ Ερντογάν μας βλέπει ως βιλαέτι, αντέδρασε και ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί.

17.4.21

Εξαιρετικό! Φίλης – Γρίβας – Καραϊτίδης: Η επόμενη μέρα μετά την κόντρα Δενδια – Τσαβούσογλου (Βίντεο)




16/04/2021 – 5:58πμ

Γιώργος Φίλης – Κωνσταντίνος Γρίβας – Δημήτρης Καραϊτίδης για την σύγκρουση Δένδια με Τσαβούσογλου

► O Πρέσβης επι τιμή Δημήτρης Καραϊτίδης
►Ο Κωνσταντίνος Γρίβας είναι εκλεγµένος Αναπληρωτής Καθηγητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και στο Τµήµα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Εθνικής Άµυνας (ΣΕΘΑ) και
στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας καθώς και στη Σχολή ∆ιοίκησης και Επιτελών της Πολεµικής Αεροπορίας (Σ∆ΙΕΠ)

17.4.21

Ελλάδα - Τουρκία τρία - μηδέν

 

Ψόφοι  ηκούσθησαν   εκ τινων
πολιτικών αποπειρουμένων την μείωσιν  της επιτυχίας του κ. Δένδια!
Έστω υπο όψιν αυτών των ελαχίστων, ότι εις τας προσεχείς 
εκλογάς, θα ανεύρουν την ψήφον των μόνην!
Juan

Η στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, να απαντήσει σθεναρά στις προκλήσεις του Τσαβούσογλου, θα θεωρούνταν αυτονόητη για μια χώρα που αντιμετωπίζει έναν ανενδοίαστο επεκτατιστή γείτονα.

Όμως, και δικαίως, προκάλεσε κύματα χαράς και ενθουσιασμού στον ελληνικό λαό, διότι μέχρι τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις μάς είχαν συνηθίσει να παίζουν τον σάκο του μποξ για τους Τούρκους φασίστες.

17.4.21

Διαβάζοντας δεξιά και αριστερά τι βρίσκεις (αντιτορπιλικά έναντι βάσεων).

  Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη

 


Κάποιοι λένε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται… Ας διαβάζουμε λοιπόν.

17.4.21

Τα ελληνοτουρκικά χωρίς φτιασίδια

 

Η δημόσια αντιπαράθεση Δένδια - Τσαβούσογλου εξαφάνισε τα ελάχιστα φτιασίδια που έμεναν και αλλοίωναν την πραγματική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους καλοπροαίρετους θέλουν να βλέπουν ακόμη και τώρα την Τουρκία σαν την χώρα εκείνη του 1994 ή του 2003, η οποία επιθυμούσε διακαώς να προσδεθεί στο ευρωπαϊκό άρμα και να δηλώσει την ευρωπαϊκή - δυτική ταυτότητα της.

17.4.21

Τίναξε στον αέρα τον τουρκικό ελιγμό και έβαλε φωτιές στην Αθήνα ο Δένδιας

 



 Με τις δημόσιες δηλώσεις του ενώπιον του Τούρκου ομολόγου του ο Δένδιας έδωσε μία ξεκάθαρη απάντηση όχι τόσο στα όσα μάλλον ήπια (με εξαίρεση την επανάληψη της γνωστής θέσης περί “τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη) ανέφερε στην πρώτη δημόσια δήλωσή του ο Τσαβούσογλου, όσο στα όσα άκουσε και από τον Ερντογάν και από τον υπουργό του στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι συνομιλητές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν μάσησαν τα λόγια τους. Κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους σ’ όλο το φάσμα των προβλημάτων που οι ίδιοι έχουν εδώ και δεκαετίες προκαλέσει στις διμερείς σχέσεις με τις μονομερείς επεκτατικές διεκδικήσεις τους.

17.4.21

ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΧΘΕΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΛΛΑΔΑ



Της

Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Αρκεί ένας, και μόνον ένας ΕΛΛΗΝΑΣ σε καίρια θέση, για να αλλάξει το κλίμα της εθνικής μιζέριας, να κάνει υπερήφανους όλους εκείνους, αναμεταξύ μας, που δεν μολύνθηκαν με το μίασμα του εθνομηδενισμού, και να διανοίξει μονοπάτια εθνικής κυριαρχίας. Ομολογώ ότι ήμουν αντίθετη με τη μετάβαση του κ. Δένδια στην Άγκυρα, με βάση τα όσα θλιβερά συνέβαιναν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όλο αυτό το μακρύ κρίσιμο διάστημα., γιατί δεν ήθελα να ζήσω έναν ακόμη εθνικό εξευτελισμό. Εξυπακούεται ότι αισθάνομαι ευτυχής γιατί έκανα λάθος, και χαίρομαι χαρά μεγάλη γιατί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ο κ. Δένδιας τον διέλυσε τον “παλιό του φίλο” τον Μεβλούτ, και μάλιστα με απόλυτη αυτοκυριαρχία, και μάλιστα φορώντας βελούδινα γαντάκια, και μάλιστα με σαρδώνιο χαμόγελο

17.4.21

Το ουκρανικό ζήτημα ως πεδίον γενικευμένης αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ και Ρωσίας (ένα προφητικό άρθρο άρθρο προ επταετίας του Ν. Καρατουλιώτη)

  


18 Ιουνίου, 2014

Η ουκρανική κρίση η οποία ξεκίνησε ως πολιτική κρίση, στην συνέχεια εξελίχτηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης γεωπολιτικών συμφερόντων Ανατολής- Δύσης , για να καταλήξουμε στο σημερινό δράμα όπου η Ουκρανία βυθίζεται καθημερινά, όλο και ποιο βαθειά  στην δίνη ενός εμφυλίου πολέμου.

Ο εμφύλιος πόλεμος που βιώνει σήμερα η Ουκρανία, έφερε στο φως όλα τα πάθη και μίση το οποία υπέβοσκαν επί σειρά ετών στην συγκεκριμένη χώρα η οποία είναι μια χώρα με διχασμένη προσωπικότητα[1].

17.4.21

Εθιμοτυπία Εθνικών Σημαιών Πλοίων.

 Χρονογράφημα του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Το άρθρο μπορούσε να έχει τίτλο το «Τερπνόν μετά του Ωφελίμου».

17.4.21

Στέφανος Μάνος: Διαπραγμάτευση ή πόλεμος

  


Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις του Ερντογάν έχουν αποξενώσει την Τουρκία από σχεδόν όλες τις χώρες που της συμπαραστέκονται. Τώρα είναι η στιγμή η Ελλάδα ενωμένη να στηρίξει την κυβέρνησή της για να κάνει τη δουλειά της (φωτ. Turkish Presidency via A.P.).

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ* 15.04.2021

Πολιτεύθηκα για πρώτη φορά το 1977. Οι εκλογές έγιναν τον Νοέμβριο και 14 Δεκεμβρίου 1977 ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Καραμανλής, διάβασε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Ηταν από τις πρώτες μου εμπειρίες στη Βουλή. Οι δηλώσεις ήταν απολύτως αξιομνημόνευτες για το περιεχόμενό τους, για τη λιτότητα της έκφρασης. Σε αυτές είπε ο Καραμανλής το συχνά επαναλαμβανόμενο και προφανώς αληθές:

17.4.21

Ο κ΄ Δένδιας μου θύμισε το επεισόδιο του Πετριτσίου

 Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη



Ακούγοντας τον αγανακτισμένο κ. Δένδια θυμήθηκα, το επεισόδιο του Πετριτσίου.

17.4.21

Η Τουρκία μπλοκάρει έρευνες Ελλάδας και Γαλλίας για υδρογονάνθρακες νότια της Κρήτης: «Είναι δική μας περιοχή»

 


Η Τουρκία πριν από λίγο εξέδωσε NAVTEX με την οποία «διαβαίνει τον Ρουβίκωνα» σε ότι έχει να κάνει με την οριοθέτηση του 28ου Μεσημβρινού ως ανατολικού ορίου της ελληνικής ΑΟΖ στην συμφωνία της με την Αίγυπτο. Και απειλεί ότι θα επιβάλει με την ισχύ των όπλων την απόφαση αυτή.

Η τουρκική NAVTEX ήρθε ως απάντηση ελληνικής NAVTEX με την οποία επρόκειτο να γίνει ελληνική έρευνα σε συνεργασία με την Γαλλία σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τα νότια της Κρήτης μέχρι και τα νότια της Ρόδου.