Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

11.5.21

Στα "κάγκελα" Σερβία-Κροατία - "Μήλον της έριδος" η βάση στο Κόσσοβο

11.5.21

Ο Ερντογάν "αδειάζει" τους μετανάστες στην Ελλάδα

11.5.21

Τουρκία-Ιράν κατά ΗΠΑ- Εικόνα “φλεγόμενου” Καπιτωλίου προκαλεί οργή σε Ουάσιγκτον (Video)


Πάνε...γυρεύοντας οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους...
Juan

Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλούν οι Ιρανοί τις ΗΠΑ ενώ οι Τούρκοι μιλούν για γενοκτονία των Ινδιάνων.

Η Τεχεράνη στα πλαίσια κοινής εκστρατείας προπαγάνδας με την Άγκυρα κατά της Αμερικής, έδειξε βίντεο με "φλεγόμενο" το αμερικανικό Καπιτώλιο και το ισραηλινό πυρηνικό κέντρο, ενώ οι Τούρκοι κατηγορούν τις ΗΠΑ για γενοκτονίες εδώ και 240 χρόνια.

10.5.21

Το ΣτΕ έκρινε παράνομη την καταβολή φόρων για παλιότερα αναδρομικά

 


Απαλλάσσονται από φόρους – πρόστιμα πέραν της πενταετίας και επιχειρήσεις

Την αναδρομική παραγραφή χιλιάδων φορολογικών υποθέσεων και επιστροφή φόρων και προστίμων εκατομμυρίων ευρώ σε συνταξιούχους και επιχειρηματίες σηματοδοτεί η νέα «βόμβα» του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με τους χρόνους παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων.

10.5.21

Απόφαση «βόμβα» του ΣτΕ για τους εμβολιασμούς: Το Δημόσιο θα αποζημιώνει σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρών παρενεργειών

 


Η υπόθεση που κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφορά μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού που εμβολιάστηκε, έμεινε εννέα χρόνια σε κώμα και απεβίωσε από πανεγκεφαλίτιδα

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημίωσης από το Δημόσιο σε περιπτώσεις θανάτων ή σοβαρών παρενεργειών από εμβολιασμούς. Αυτό προβλέπει απόφαση «βόμβα» του Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή το θάνατο παιδιού που έκανε το εμβόλιο κατά της ιλαράς, προϊδεάζοντας για αποζημιώσεις για περιστατικά θανάτων ή σοβαρών παρενεργειών από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

10.5.21

“Το Ισραήλ θα απαντήσει δυναμικά”, δηλώνει ο Νετανιάχου προαναγγέλοντας επιθέσεις

Το Ισραήλ πρέπει να "περιποιηθεί" τον υποκινητή της Χαμάς που δεν είναι άλλος  από τη Τουρκία.
Juan


 Το ισλαμιστικό κίνημα , που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ξεπέρασε «μια κόκκινη γραμμή» εκτοξεύοντας ρουκέτες προς το Ισραήλ σήμερα το απόγευμα, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποσχόμενος ότι θα δοθεί ισχυρή απάντηση από το εβραϊκό κράτος.

10.5.21

Ιερουσαλήμ: Τελεσίγραφο Χαμάς προς το Ισραήλ – Συναγερμός για ρουκέτες από τη Γάζα (Videos)

 Εκρηκτική είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί στην Ιερουσαλήμ, όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις Παλαιστινίων με τις ισραηλινές δυνάμεις στην πλατεία των Τζαμιών.

Στη Γάζα, ένας εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι η ηγεσία της κοινής διοίκησης των ένοπλων κινημάτων του παλαιστινιακού θύλακα έδωσε διορία στο Ισραήλ μέχρι τις 18.00 σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) προκειμένου να αποσύρει όλες τις δυνάμεις ασφαλείας από την περιοχή του τεμένους Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ και τη συνοικία Σεΐχ Τζάρα.

10.5.21

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες φορείς COVID-19 «πνίγουν» τον Έβρο: Αύξηση κατά 161% στα κρούσματα μόνο στην Ορεστιάδα


 Κάθετη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ορεστιάδα καταγράφονται το τελευταίο διάστημα με τον Δήμαρχο της πόλης να απευθύνει αγωνιώδες μήνυμα προκειμένου οι κάτοικοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι συνολικά ο νομός Έβρου κατακλύζεται το τελευταίο διάστημα από λαθραίους μετανάστες οι οποίοι  μπαίνουν στην Ελλάδα εντελώς ανεξέλεγκτα και χωρίς κανένα έλεγχο.

10.5.21

Τουρκία κατά Ισραήλ ξανά, αυτή τη φορά με δηλώσεις Καλίν

 

Η Τουρκία θεωρεί εαυτόν γίγαντα, αλλά τελικά
εμπρός στο Ισραήλ (και τους συμμάχους του), αυτή είναι ο "νάνος".
Με την ευκαιρία, ας μην πιστεύει ότι θα  της
επιτραπεί να γίνει πυρηνική δύναμη...
Juan

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να «σταματήσει τις επιθέσεις του» εναντίον των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ μετά τις νέες βίαιες συγκρούσεις που προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων στην πλατεία των Τζαμιών.

10.5.21

ΚΥΠΡΟΣ: Θεμιστοκλέους : Η Ελευθερία έχει ημερομηνία – Το καλοκαίρι θα έχουμε κτίσει το «τείχος ανοσίας»


Ο καιρός θα δείξει αν το τείχος που θα έχουμε κτίσει θα είναι "τείχος ανοσίας" ή
"τείχος  ανοησίας"
Juan 

Ο γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του εμβολιαστικού Σχεδίου, Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεδιπλώνει στη συνέντευξη που παραχωρεί στο in.gr το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού από εδώ και στο εξής, αποκαλύπτοντας πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί όποιος ενήλικος πολίτης της χώρας το επιθυμεί και με όποιο εμβόλιο επιθυμεί.

10.5.21

Οι πατέντες των εμβολίων και η δημαγωγία με πατέντα

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη


Η συζήτηση για τις πατέντες των εμβολίων έχει ανάψει για τα καλά. Σε όλον τον κόσμο με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Στην Ελλάδα με βάση τον σουρεαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την συνεχή και απροκάλυπτη δημαγωγία του. Αλλά το ζήτημα δεν είναι ποιος μίλησε πρώτος για το θέμα. Το ζήτημα είναι τι είπε, αν αυτό που είπε ήταν το σωστό, το ρεαλιστικό και το χρήσιμο και - τελικά – τι και πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εγκαίρως το θέμα, πριν καν ανακαλυφθεί το εμβόλιο, ήδη από τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020. Καθώς πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν, μιλώντας στις 4 Μαΐου 2020 στη Διάσκεψη των Δωρητών για τον κορωνοϊό, είχε ζητήσει το εμβόλιο να κηρυχθεί παγκόσμιο αγαθό, υποστηρίζοντας πως η ανακάλυψη είναι σημαντική, αλλά δεν αρκεί.

10.5.21

Ταγματάρχης Ιωάννης Βελισσαρίου: Ο «΄Ηρωας των Ηρώων» - Ο αληθινός Μαύρος Καβαλάρης [13 Ιουλίου 1913]

 


«Τέτοιοι ήρωες δεν ζουν πολύ, δεν είναι δυνατόν να ζήσουν πολύ. Αυτός είναι ο ζηλευτός, ο πλέον ζηλευτός θάνατος. Δεν χρειάζονται συλλυπητήρια. Χαιρετίζω τον Ήρωα των Ηρώων!» (Βασιλιάς Κωνσταντίνος ΙΒ')

Στις 3 το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου του 1913, ο ταγματάρχης Βελισσαρίου οδήγησε ο ίδιος την επιτροπή του Εσάτ Πασά, του τούρκου διοικητή των Ιωαννίνων, στο Γενικό Στρατηγείο των ελληνικών στρατευμάτων στο Εμίν Αγά. Ο επικεφαλής του ελληνικού στρατού διάδοχος Κωνσταντίνος μόλις τον είδε απόρησε: «τι θέλεις τέτοια ώρα εδώ; Πού άφησες το τάγμα σου»; Κι ο Βελισαρίου ευθαρσώς: «Ήλθα να σας φέρω τα Γιάννενα».

10.5.21

Μια σύντομη ματιά σε τέσσερις τύπους εφήβων



       Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Καλημέρα και καλή εβδομάδα στα Γυμνασιόπαιδα και τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων που σε ολόκληρη την Ελλάδα από σήμερα ξαναγύρισαν στα θρανία τους.

     Ομολογώ ότι με χαροποίησαν ιδιαίτερα οι αντιδράσεις αμέτρητων αναγνωστών που διάβασαν το άρθρο μου με τίτλο «Γονείς: τους εφήβους σαν τα μάτια σας» που φιλοξενήθηκε εδώ στο αγαπημένο blog την περασμένη εβδομάδα. Ανταποκρινόμενος σε κάποια επιμέρους ερωτήματα αναγνωστών καταθέτω σήμερα τα διεθνή δεδομένα από Θεωρητικές και ερευνητικές προσπάθειες που απολήγουν στη διαφοροποίηση 4 τύπων εφήβων και συγκεκριμένα: «κομφορμιστές. ιδεολόγους. ηδονιστές, και αντικοινωνικούς».

10.5.21

Μεταστάθμευση μη επανδρωμένου Akinci κοντά στον Έβρο


 
Οι Τούρκοι έχουν μετασταθμεύσει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Akinci στο αεροδρόμιο των Δαρδανελίων (Τσανάκαλε). Απ΄ αυτό το αεροδρόμιο απογειώνεται τις τελευταίες ημέρες και πετά πέριξ της περιοχής του Έβρου. Η τελευταία πτήση του ήταν στα 30.000 πόδια. Στην περιοχή που πετά έχει οπτική εικόνα για όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

Το συγκεκριμένο οπλισμένο μοντέλο, το οποίο σχεδιάστηκε από την κρατική αεροπορική βιομηχανία (TAI/TUSAS),  είναι έτοιμο και δοκιμάζεται από  το 2018.

10.5.21

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... έχουμε για αυτούς εκκρεμότητες: Σαν σήμερα το 1956 οι αδίστακτοι Εγγλέζοι απαγχονίζουν τον Μιχαλάκη Καραολή και τον Ανδρέα Δημητρίου



 Ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου υπήρξαν οι πρώτοι αγωνιστές του Κυπριακού Αγώνα που καταδικάσθηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν από τους άγγλους δυνάστες.

Ο Μιχαλάκης Καραολής γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1933 στο Παλαιοχώρι Πιτσιλιάς και ήταν το τέταρτο παιδί του Σάββα και της Παναγιώτας Καραολή. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και διορίστηκε δημόσιος υπάλληλος. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον στίβο ως αθλητής του ΑΠΟΕΛ. Εντάχθηκε από τους πρώτους στην ΕΟΚΑ και πήρε μέρος στον απελευθερωτικό αγώνα με την ομάδα του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.
10.5.21

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η «ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ;




Εν Πειραιεί τη 10η Μαΐου 2021



Είναι γνωστό ότι ο Προτεσταντισμός σε όλες τις ομολογιακές διαφοροποιήσεις του δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια εκφυλισμένη μορφή του Παπισμού. Μετά την απόσχισή του από τον παπικό κορμό τον 16ο αιώνα, που εκδηλώθηκε ως αντίδραση και ως επανάσταση απέναντι στις παπικές αυθαιρεσίες της εποχής εκείνης, δεν μπόρεσε τελικά να προσεγγίσει την Ορθόδοξη Ανατολή παρά την ριζοσπαστική διαφοροποίησή του από τον Παπισμό. Αντίθετα μάλιστα παραμένει μέχρι σήμερα σημαντικά εξαρτημένος από τη σχολαστική θεολογική σκέψη.
10.5.21

Ιωάννινα: Αλαλούμ με ψευδώς θετικά self test σε μαθητές



 Ένα απίστευτο αλαλούμ προκλήθηκε με τα self test των μαθητών στα Γιάννινα, πιθανόν και σε άλλες περιοχές καθώς δεκάδες από αυτά βγήκαν θετικά ή οριακά θετικά.

Όλα ξεκίνησαν από το πρωί, όταν μαθητές άρχισαν να κάνουν τα τεστ εν όψει της επιστροφής στα θρανία.Ωστόσο δεκάδες προέκυπταν θετικά με αποτέλεσμα αφενός την αγωνία και αφετέρου την ταλαιπωρία.

10.5.21

Που “εξαφανίστηκε” ο “σκληρός” Ερντογάν; Το μοιραίο του λάθος και η άγνοια της Ιστορίας



 Γράφει η ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Μοιραίο λάθος η άγνοια της Ιστορίας;

Εκείνος ο ογκόλιθος της πολιτικής που βροντοφώναζε “one minute”  και “απειλούσε” την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες ότι δεν πρόκειται να τις επισκεφθεί ξανά, εξαφανίστηκε ως δια μαγείας.  Ο μεγάλος ηγέτης ο ένας και μοναδικός πολιτικός άνδρας  λούφαξε δυο ολόκληρες μέρες μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο Μπάιντεν και μετά ψέλλισε κάποια λόγια διαμαρτυρίας…..

Η “επιτυχημένη” διπλωματία του σουλτάνου τον οδήγησε σε ένα πλήρες αδιέξοδο από όπου προσπαθεί να εξέλθει κάνοντας κυβιστήσεις και εκλιπαρώντας αυτούς που εξύβριζε πριν λίγο καιρό.

10.5.21

Πρωτοφανές: Έστειλαν εργάτες με κομπρεσέρ στην Ακρόπολη και κατέστρεψαν ένα άγαλμα!

 

10.5.21

Γαλλία vs Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο: Η ρήξη του Μακρόν με τον Ερντογάν είναι μια "μάχη που θέλουν και οι δύο"

 Η προσωπική διαμάχη μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξελίσσεται σε διαρκή γεωπολιτική αντιπαλότητα μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας, υποστηρίζει έκθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (IFRI), του κυριότερου κέντρου έρευνας και ανεξαρτήτων συζητήσεων της χώρας που είναι αφιερωμένο στην ανάλυση διεθνών θεμάτων.
10.5.21

Ο Μπάιντεν ανοίγει νέο μέτωπο για τον Ερντογάν: Στρατηγική η συνεργασία των ΗΠΑ με τους Κούρδους



 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) του Λευκού Οίκου, Brett McGurk, που ανέλαβε τις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και η υφυπουργός Άμυνας, αρμόδια για τη Μέση Ανατολή Dana Stroul, έκαναν μία εμφάνιση-έκπληξη σε εκδήλωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας του Ιρακινού Κουρδιστάν, στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. McGurk, τον οποίο μισεί κυριολεκτικά ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τον θεωρεί ως υπεύθυνο για τη στενή σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με τους Κούρδους της Συρίας και του Ιράκ, δεν κρύβει ποτέ τα λόγια του. Ούτε τις συμπάθειές του.

9.5.21

Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής προς Πρωθυπουργό: Oχι στα μνημόνια συνεργασίας με Σκόπια – Τιμήστε τις προεκλογικές σας θέσεις!

 Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής χτυπώντας το καμπανάκι για την επικείμενη συζήτηση στην Βουλή των Μνημονίων συνεργασίας Ελλάδος- Σκοπίων.

Την Επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Οργανωσης Δημήτρης Φιλιππίδης και ο επικεφαλής της Επιτροπής του Εθνικού θέματος Δημήτρης Χατζής.

Ζητούμε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, να τηρήσετε τα όσα προεκλογικά λέγατε

Η Συμφωνία των Πρεσπών ξεσήκωσε και συνεχίζει να ξεσηκώνει την οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων στην πατρίδα και στην ομογένεια.

9.5.21

Jerusalem Post: Ο Ερντογάν δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο

 "Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τα επεισόδια που σημειώνονται στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ.

Λίγες ώρες αργότερα, όμως, δεν άργησε να έρθει και η πρώτη απάντηση από το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Jerusalem Post, το οποίο κατά καιρούς έχει απογυμνώσει την "επίθεση φιλίας" του Τούρκου προέδρου τόσο προς το ίδιο το Ισραήλ όσο και προς άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

9.5.21

Προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μητσοτάκη: «Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Τεμπέληδες όσοι το κάνουν» (vid)


«Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

9.5.21

Λογαριάζει χωρίς τους επελαύνοντες Ταλιμπάν ο Ερντογάν



Οι φόβοι πως το Αφγανιστάν θα βυθιστεί σε νέο κύκλο βίας φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά την φονική έκρηξη που σημειώθηκε το Σάββατο κοντά σε σχολείο στην Καμπούλ, η οποία προκάλεσε το θάνατο 58 ατόμων (συμπεριλαμβανομένων και παιδιών)  και τραυμάτισε 150. Αν και τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα μαίνονται στην χώρα ατέρμονες συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της αφγανικής κυβέρνησης και του ισλαμικού κινήματος των Ταλιμπάν.

Αν και ο πόλεμος συνεχίζεται στο Αφγανιστάν ουδόλως επηρεάζεται η σχεδιασμένη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που προχωρά «βάση προγράμματος», όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, χαρακτηρίζοντας ως αναμενόμενη «αυξανόμενη πίεση», τις νέες επιθέσεις των Ταλιμπάν που προηγήθηκαν στην επαρχία Χελμάντ.