Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 8.6.21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ "HELLAS SCIENCE & TECHNOLOGY ":

Μικροσκοπικό ζώο «αναστήθηκε» μετά από 24.000 χρόνια σε συνθήκες κατάψυξης στη Ρωσία!

Στο παρελθόν, οι επιστήμονες είχαν εντοπίσει και μονοκύτταρα μικρόβια, ικανά να επιτελέσουν τον ίδιο «άθλο»
Ένα μικροσκοπικό ζώο, που αποκαλείται βδελλοειδές τροχοφόρο, «αναστήθηκε» αφού παρέμεινε σε συνθήκες κατάψυξης στη Σιβηρία επί σχεδόν 24.000 χρόνια και κατόπιν κατάφερε να κλωνοποιήσει τον εαυτό του, ανακοίνωσαν Ρώσοι επιστήμονες.
8.6.21

Λύση δημογραφικού, μέσω αντικατάστασης πληθυσμού; Οφειλούμενη απάντηση στην κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας... (Λ. Καλαρρύτης)

 

Στη φωτό εικονίζονται οι.. έποικοι που σύμφωνα με την κ. πρόεδρο θα μπορέσουν να
καλύψουν το δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας. Εύγε!!!


Η εκλογή (διορισμός) Προέδρου Δημοκρατίας από τη Βουλή είναι αντίθετη με τη θέληση
του Ελληνικού λαού, καθ όσον δεν τον αντιπροσωπεύει  άμεσα, αλλά αποτελεί επιλογή
της εκάστοτε κυβερνήσεως -με διάφορα δικά της κριτήρια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
πρέπει να εκλέγεται από το Λαό και η Προεδρευομένη Δημοκρατία πρέπει να γίνει
Προεδρική, για το συμφέρον της Χώρας και όχι σύμφωνα με τη βούληση (;) του εκάστοτε επικρατούντος κόμματος...
Juan


Το μεγαλύτερο εθνικό θέμα και συνάμα εθνικό πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιστεί αρκεί από μόνο του για μας τελειώσει ως έθνος, είναι το δημογραφικό. Και τίποτα άλλο να μην υπήρχε ως απειλή, η Τουρκία, οι οικονομικές κρίσεις, σεισμοί, λιμοί, λοιμοί καταποντισμοί, η ελεύθερη δημογραφική πτώση της χώρας, είναι συνθήκη ικανή να μας εξαλείψει ως εθνική και ιστορική παρουσία.

8.6.21

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ



Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο, έξω από την εκκλησιά, ο  Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Το ελληνικό Έθνος και τουλάχιστον το Κράτος τού χρωστάει  ένα αγιοκέρι και μια χλωρή δάφνη. Το πολιτικό μνημόσυνό του μας συμφέρει γιατί το έργο του και το  ήθος του χαράσσει στους καιρούς μας την οδό της εθνικής σωτηρίας για την έξοδο από την φρικτή  παρακμή. 

Η παρακαταθήκη του παραδειγματίζει, φρονηματίζει και απαντά καταλυτικά στα θεμελιώδη  αιτήματα της εποχής μας.

7.6.21

Αγία Μαρίνα: Αυτοί είναι οι δυο Πακιστανοί που έγδυσαν την 25χρονη Ελληνίδα και αποπειράθηκαν να την βιάσουν


 

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά των δύο Πακιστανών, που έλαβαν μέρος στην επίθεση σε 25χρονη λουόμενη στην Αγία Μαρίνα.

Συγκεκριμένα, η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι έξω από την πλαζ της επιτέθηκε έξι άτομα, της αφαίρεσαν την μπλούζα και παράλληλα την βιντεοσκοπούσαν και μετέδιδαν ζωντανά το περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.

7.6.21

Μανιφέστο Καραμανλικών σε Μητσοτάκη: «Μη φέρεις για κύρωση στη Βουλή τα πρωτόκολλα των Πρεσπών - Δεν θα το επιτρέψουμε»

 


Οργή στη ΝΔ από την πτέρυγα της Καραμανλικής Δεξιάς για την απόπειρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να φέρει τον Ιούλιο προς ψήφιση στη Βουλή τα πρωτόκολλα των Πρεσπών, οι εφαρμοστικοί νόμοι δηλαδή της συμφωνίας στις Πρέσπες.

Με ένα κείμενο-φωτιά ο «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή», κατηγορεί την «οικογένεια Μητσοτάκη πως χρησιμοποιεί την παράταξη για να «καλύψει υποχρεώσεις» ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως  δεν πρόκειται να επιτρέψει την επανάληψη της θεατρικής παράστασης της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε το κείμενο:

7.6.21

Αγία Μαρίνα: Πακιστανοί ξεγύμνωσαν 25χρονη που πήγε για μπάνιο - Μετέδιδαν live την επίθεση!


Οι Πακιστανοί αυτοί, θα πρέπει  μετά την έκτιση της ποινής  τους να απελαθούν αμέσως.
Θα πρέπει να διωχθεί ποινικά  και ο εργοδότης  που τους προσέλαβε αν και ευρίσκοντο
παράνομα στην Χώρα.
Το γεγονός δε, ότι ο σύζυγός της είναι και αυτός Πακιστανός αποτελεί πολύ περίεργη "σύμπτωση"
όπως και το  ότι η παθούσα δήλωσε ότι μιλούσαν μια "άγνωστη γλώσσα" οι δράστες!
Πόσο άγνωστη μπορεί να είναι η γλώσσα του συζύγου της;
-Γιατί τα "κανάλια" αποκρύπτουν ότι ο άνδρας της είναι Πακιστανός;

Juan

Η γυναίκα δέχτηκε επίθεση από έξι άτομα την ώρα που έφευγε από την παραλία - Eπιχείρησαν να τη βιάσουν, τραβώντας με κινητό το σκηνικό της φρίκης
Ομάδα Πακιστανών, επιτέθηκαν σε 25χρονη κοπέλα σε παραλία της Αγίας Μαρίνας και επιχείρησαν να τη βιάσουν, τραβώντας μαλιστα με κινητό, το σκηνικό της φρίκης και αναμεταδίδοντάς το σε live streaming που διοχέτευαν σε άγνωστη σελίδα!
7.6.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " Summerhill " (****)


7.6.21

«Επιδημία» κορωνοπάρτι σε όλα την χώρα !!!

 

Πονοκέφαλος επικρατεί στις αρχές από την συχνή διοργάνωση κορωνοπάρτι σε διάφορα σημεία της χώρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων έως και χιλιάδων ατόμων, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Από τη Θεσσαλονίκη έως την Πάτρα και από την Αθήνα έως τη Μύκονο, τα κορωνοπάρτι καλά κρατούν, συνιστώντας απειλή για την περαιτέρω διάδοση της πανδημίας.

Όπως φαίνεται, οι απαγορεύσεις έχουν πάει περίπατο και τα κορωνοπάρτι δίνουν και παίρνουν χωρίς κανέναν να μπορεί να εμποδίσει τους διοργανωτές.

7.6.21

Για αυτούς σκίζαν τα ρούχα τους κάποιοι @@@@@... Συμφωνία Τουρκίας- Παλαιστινίων με βάση το μοντέλο συνεργασίας με την Λιβύη.


 
Η Άγκυρα έχει κάνει το πρώτο βήμα για την εκ νέου εφαρμογή του μοντέλου της Λιβύης με τους Παλαιστινίους σχετικά με μια συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια που υπογράφηκε από την Τουρκία και την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ.
7.6.21

Το Ελληνικό αίμα DNA, «μόλυνε» και «αλλοίωσε» την τουρκομογγολική ένοχη καταγωγή των Τούρκων.

 


Επιμέλεια – Αποσπασματική Έρευνα από Αντώνη Αντωνά.

 
Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν γιατί το DNA των Ελλήνων παρέμεινε αναλλοίωτο μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ενώ η γενετική βάρβαρη καταγωγή των σημερινών Τούρκων, αλλοιώθηκε και «μολύνθηκε» λόγω προσμίξεων των υπόδουλων λαών και ειδικά των Ελλήνων.
 
Νομίζω εδώ υπάρχει μόνο μια αυτονόητη απάντηση η οποία λογικά λέει …. Ας πάρουμε παράδειγμα την σκλαβωμένη Ελλάδα ….
 
Οι Τούρκοι βάρβαροι κατακτητές εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων απήγαγαν με το παιδομάζωμα σκλαβόπουλα, σκλαβοπούλες, γενίτσαρους και τους μετέφεραν είτε στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολής, είτε σε χαρέμια ή σαν σκλάβους υπηρέτες Σουλτάνων, Βεζύρηδων, Αγάδων κλπ.
7.6.21

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Οι ψυχοκοινωνικές διαστάσεις του χρόνιου προβλήματος




   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Ξεκινώ δηλώνοντας ότι ΔΕΝ είμαι ο μόνος που ασχολήθηκε με το χρόνιο οξύ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ μας πρόβλημα στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Καθώς, όμως, αναδύεται και πάλι στην επικαιρότητα η δραματική μείωση του πληθυσμού της Πατρίδας μας (το 2020 σημειώθηκαν 131.839 θάνατοι και 85.605 γεννήσεις) φέρνω στην προσοχή σας το παρακάτω κείμενό μου που φιλοξενήθηκε στον Τύπο τέλη της δεκαετίας του 1980, και μετά στις αρχές του 2000 (τότε που ανθούσε το Χρηματιστήριο στη χώρα της «φαιδρής πορτοκαλιάς»). 

7.6.21

Όμηροι στο Καράκας για ένα αυτόγραφο στην εγγονή του Μαδούρο!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τα πρώην, προσπαθούν να μας πείσουν πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αντιμετωπίσουν τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις του πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες. Εξακολουθούν, όμως, να εμφανίζουν τα γεγονότα εκείνα ως μεμονωμένα και παραμένουν πιστοί στο καθεστώς Μαδούρο. Δεν έχει την ίδια γνώμη η Ισπανίδα ηθοποιός που βρέθηκε «όμηρος» στο αεροδρόμιο του Καράκας.

Ο λόγος για την Ισπανίδα Άλμπα Ρίκο από την Μούρθια, 32 χρόνων σήμερα, που από μικρή είχε όνειρο να γίνει ηθοποιός. Τα κατάφερε πηγαίνοντας στη δραματική σχολή και λίγο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές της την κάλεσαν να λάβει μέρος στο καστ για τη αργεντίνικη παιδική σειρά «Βιολέτα», που θα προβαλλόταν από το Disney Channel.

7.6.21

"τούρκικος πολιτισμός"

 image.png

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ: "Ο πύργος με τα ανθρώπινα κρανία που έχτισε ο Χουρσίτ Πασάς για να τιμωρήσει τους Σέρβους επαναστάτες"
Επειδή ο Ερντογάν μίλησε για τούρκικο πολιτισμό, ας του δείξουμε τι είδους μνημεία προσέφερε ο"τούρκικος πολιτισμός" στην ανθρωπότητα.
7.6.21

Τα παράδοξα της αμερικανικής πρότασης για φρεγάτες, οι “λεπτομέρειες” και τα “καθρεφτάκια”

 

Δεν αποτελεί πλέον μυστικό ότι το πρόβλημα για την λήψη τελικής απόφασης, ως το ποια θα είναι η νέα φρεγάτα του Στόλου μας, είναι η “αμερικανική πρόταση”, που αν και ξεκάθαρα δεν “κάνει” στο Πολεμικό Ναυτικό, παραμένει “ζωντανή”. Και αυτό γιατί η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είναι εξαιρετικά δραστήρια. Αυτή είναι άλλωστε η δουλειά της και είναι γεγονός ότι ο πρέσβης Τ. Πάιατ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην προώθηση των εμπορικών αμερικανικών συμφερόντων.

7.6.21

Πτήση “διχοτόμησης του Αιγαίου” την ώρα που “φιλοσοφούμε” για φρεγάτες! Το ΓΕΑ τι να λέει;

 




Το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας των Τούρκων πετά στο “κέντρο” του Αιγαίου, από νότο προς βορρά και το αντίστροφο. Είναι μια πτήση μήνυμα διχοτόμησης” του Αιγαίου. Πτήση που γίνεται όλο και συχνότερα πλέον, όπως και οι πτήσεις των μη επανδρωμένων τουρκικών αεροσκαφών σε απόσταση μικρότερη ακόμη και των 6 ναυτικών μιλίων στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και στον Έβρο.

Το ΓΕΑ χθες “ανεπισήμως” και μέσω …διαρροών στο twitter (!!!)
7.6.21

"Η συμφωνία του Βερολίνου" που εξηγεί την ελληνική ανοχή στην Τουρκία-Σάββας Καλεντερίδης

 

7.6.21

“Αναζητείται ηγέτης”! Ο Στρατηγός Κων.Ζιαζιάς σημαίνει συναγερμό

Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Επίτιμος Α/ΓΕΣ



Κάθε ιστορική εποχή, διαμορφώνει τα δικά της κοινωνικά πρότυπα με βάση το ιδεώδες που επικρατεί τότε. Τα πρότυπα είναι  διαχρονικές αξίες, ιδανικοί σκοποί και τρόποι 

ζωής που διαπαιδαγωγούν τους νέους, τους παραδειγματίζουν θετικά και τους παρακινούν στη δράση όχι μόνο για να πετύχουν την ατομική τους καταξίωση, αλλά και για να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας.

 Ως έθνος ή κοινωνία μπορούμε να αντλούμε πρότυπα από την ένδοξη ιστορία μας, από την κοινωνική , οικονομική, πολιτική ζωή του τόπου . Μπορούμε να βρούμε πρότυπα στις τοπικές κοινωνίες μας , όπου απλοί άνθρωποι με την δουλειά τους, με τον ιδρώτα τους , με το μεράκι τους κατόρθωσαν να διακριθούν , να ξεχωρίσουν στις τοπικές κοινωνίες  ,αλλά και πρότυπα αισθητικά, καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, αθλητικά, επιστημονικά, θρησκευτικά , στρατιωτικά κλπ.

6.6.21

Kέρκυρα: Είχε προσχεδιάσει το διπλό φονικό

Αποφασισμένος να σκοτώσει φαίνεται πως ήταν ο 67χρονος δράστης του διπλού φονικού στην Κέρκυρα.

Πέρα από το γεγονός ότι πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματα του στο κεφάλι, προτού στρέψει την κυνηγετική καραμπίνα στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, σύμφωνα με το STAR στο σπίτι του βρέθηκαν απολογητικά σημειώματα προς την οικογένειά του αλλά και ένας πλήρης φάκελος προς τον Εισαγγελέα.

6.6.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: THE SCARLET AND THE BLACK (*******)

6.6.21

Οι Έλληνες της απόβασης στην Νορμανδία – Ποιοι ήταν πως πολέμησαν

 

Σήμερα, 6 Ιουνίου συμπληρώνονται 77 χρόνια από την απόβαση των Συμμαχικών  Δυνάμεων στη Νορμανδία. Στις επιχειρήσεις πήραν μέρος και Δωδεκανήσιοι πολεμιστές.

Μεταξύ αυτών, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο παλαίμαχος δημοσιογράφος της Ρόδου  Γιώργος Ζαχαριάδης, ήταν ο αείμνηστος Κλεάνθης
Ζερβός(πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) ως ανθυποπλοίαρχος στην κορβέτα “Κριεζής” και ένας Καστελλοριζιός, ο Στάθης Παπαστατικός. 

6.6.21

Το “Δεν Ξεχνώ” δεν είναι σύνθημα μίσους, είναι εθνική υποχρέωση όλων των Ελλήνων

 

Χωρίς περιστροφές: Δεν ξεχνούμε το “Δεν Ξεχνώ” κύριε Παναγιωτίδη, Τούρκοι και λοιποί

Γράφει η Φανούλα Αργυρού* 

«Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μας ήττα».  Δρ. Νεοκλής Σαρρής

Φαίνεται ότι είναι πλέον ανάγκη καθημερινά να υπενθυμίζουμε την ιστορική πρόβλεψη του μεγάλου δασκάλου Δρ. Νεοκλή Σαρρή. 

Αναφέρομαι σε ένα άρθρο του κ. Χρήστου Παναγιωτίδη στην «Αλήθεια» 30.5.2021 με  τίτλο « Ξεχάστε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ».

6.6.21

Μαθήματα ελληνικών στα πέρατα του κόσμου!

 


Κατερίνα Ροββά

Στην Ελλάδα είναι ήδη μεσάνυχτα, όμως στο μακρινό Μπουένος Αϊρες η νεαρή Φλάβια Γεντζιάν, ανερχόμενη δικηγόρος αρμενικής καταγωγής, παίρνει θέση μπροστά στον υπολογιστή για να συνδεθεί με τους συμμαθητές της: Ερωτευμένη με την ελληνική γλώσσα και τους ελληνικούς χορούς, αυτή η νεαρή κοπέλα έχει μεταφέρει το πάθος της για την Ελλάδα σε μια σελίδα που δημιούργησε στο Facebook, όπου την ακολουθούν χιλιάδες άτομα.

6.6.21

Κέρκυρα: Αυτός είναι ο δράστης του άγριου εγκλήματος


 

Δεν χωράει ο νους την απόλυτη τραγωδία με το διπλό φονικό και την αυτοκτονία που έγινε στην Κέρκυρα. Όπως φαίνεται, αυτό που όπλισε το χέρι του 60χρονου δράστη και αυτόχειρα ήταν οι τσακωμοί και οι εντάσεις με τη σπιτονοικοκυρά του, η οποία του είχε ανακοινώσει ότι θα του κάνει έξωση.

Και οι τρεις άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στη Δασιά Κέρκυρας – τα δύο θύματα και ο δράστης – ζούσαν στην ίδια διώροφη κατοικία. O δράστης νοίκιαζε το ισόγειο διαμέρισμα και η γυναίκα έμενε στον πρώτο όροφο.

6.6.21

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Διπλό φονικό στην Κέρκυρα με θύματα ένα ζευγάρι Γάλλων - Πληροφορίες ότι νεκρός είναι και ο δράστης


Συναγερμός στις Αρχές της Κέρκυρας. Πληροφορίες για τρεις νεκρούς, μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, άνδρας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Γάλλων που διέμενε στο νησί.

6.6.21

Προς στρατιωτική αντιπαράθεση στην Αφρική - Τόγκο "καλεί" Ερντογάν

 

6.6.21

Eξελίξεις με τις φρεγάτες - Απόφαση του ΑΝΣ: ''Δεν καλύπτει τις ανάγκες του ΠΝ η πρόταση των ΗΠΑ

 


Στις πρώτες θέσεις Ολλανδοί και Γάλλοι, τελευταίοι οι Αμερικανοί, εκτός οι Ισπανοί

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας ενημέρωσε, σήμερα, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για την ενίσχυσή του με 4 νέες φρεγάτες.

6.6.21

ο Στρατηγός «αράχνη» Φραγκούλης Φράγκος για τούρκους: «Θα τους τελειώσουμε από τα νησιά πριν καν ξεκινήσουν...»...!!!! ΒΙΝΤΕΟ

 

6.6.21

“Οι Τούρκοι δεν ηρέμησαν, αφήνουν το αποτύπωμα τους σε ελληνικές θάλασσες”-Ν.Κοτζιάς

 


Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ευχήθηκε “ήρεμο καλοκαίρι ,χωρίς νέες υποχωρήσεις” στα ελληνοτουρρκικά. Μιλώντας στην ΕΡΤ, και στους δημοσιογράφους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο, ο κ.Κοτζιάς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά, κατέρριψε κάποια περίεργα αφηγήματα και στο τέλος πρότεινε “προς διευκόλυνση της κυβέρνησης” μια λύση για τα μνημόνια των Πρεσπών. 

6.6.21

“Η συμφωνία του Βερολίνου” που εξηγεί την ελληνική ανοχή στην Τουρκία-Σάββας Καλεντερίδης

 


Η ανοχή της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας δεν μπορεί παρά να προβληματίζει. Εντυπωσιάζει αρνητικά. Ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα με 110 παραβιάσεις στο Αιγαίο σ΄ ένα 48ωρο, τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν κυριολεκτικά όπου θέλουν ,ακόμη και στα Κύθηρα και στη Γαύδο! Τα περιστατικά που δείχνουν ότι “κάτι δεν πάει καθόλου καλά” είναι πολλά . Τι συμβαίνει;

6.6.21

Τουρκικό αεροσκάφος CN-235 πετά μεταξύ Χίου και Τσεσμέ (βίντεο)

 

Όταν ακούμε περί Παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τα Αεροσκαφών του Τουρκικού  Ναυτικού

Είναι αλήθεια ότι τα τουρκικά αεροσκάφη ΑΦΝΣ «οργώνουν» κυριολεκτικά το Αιγαίο φτάνοντας μέχρι το κεντρικό. Συνήθως πετούν στον «διεθνή» εναέριο χώρο, αλλά πραγματοποιούν ταυτόχρονα και δεκάδες παραβιάσεις πετώντας κατά το δοκούν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη είναι πολλές φορές  ορατά και δια γυμνού οφθαλμού και είναι εύκολο να εγκλωβιστούν από οποιοδήποτε αντιαεροπορικό όπλο των νησιών ακόμη και των παλαιοτέρων

5.6.21

Turkish President Erdoğan: I’m going to f*ck NATO, Europe and Israel

 

Abdullah Bozkurt/Stockholm

 

In recent years Turkish President Recep Tayyip Erdoğan has been relentless in his efforts to deliver on a secret promise he made to his inner circle a decade ago, which was to disrupt the NATO alliance when he had a chance and consolidate his power.

Ahead of the upcoming summit of NATO leaders on June 14 in Brussels, President Erdoğan’s track record shows that he has to some extent fulfilled his promise by driving a wedge between NATO allies and Turkey on a number of issues.

5.6.21

“Θα γ…… το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ,την Ευρώπη και το Ισραήλ”! Η απειλή Ερντογάν θα γίνει πράξη;

Όταν το είπε, είχε πάρει υπερβολική δόση...VIAGRA !!!
Juan

Ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt με ρεπορτάζ του στην ιστοσελίδα του nordicmonitor, υπενθυμίζει την απειλή Ερντογάν προς το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ ,την Ευρώπη και το Ισραήλ:

5.6.21

Μπαράζ παραβιάσεων από την Τουρκία πάνω από το Αιγαίο



Σε ένα νέο μπαράζ προκλήσεων προχώρησε σήμερα Σαββατο η Άγκυρα καθώς σημειώθηκαν 28 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Συγκεκριμένα, πάνω από τον ελλληνικό ενάριο χώρο πεταξαν 1 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR, 1 κατασκοπευτικό CN 235 και 2 ελικόπτερα τα οποία κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

5.6.21

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προαναγγέλλει γεωτρήσεις σε ελληνική & κυπριακή ΑΟΖ: «Θα στείλω σύντομα το Γιαβούζ στη Μεσόγειο»



 O  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ θα ξεκινήσει σύντομα γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, που σημαίνει πως η Τουρκία στοχοποιεί ξανά την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την κυπριακή ΑΟΖ. 

Μιλώντας στην τελετή όπου ανακοίνωσε την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ ετοιμάζεται για την επόμενη αποστολή του.

5.6.21

Στοιχεία-σοκ για τον θάνατο του 27χρονου χορευτή: Ήταν μέρες ζωντανός στη δεξαμενή -Κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές

Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για το θάνατο του 27χρονου Γάλλου χορευτή Τζόις – Τίμοθι Ράντοτσικ μέσα στην άδεια υδατοδεξαμενή βάθους πέντε μέτρων στον Πειραιά, όπου βρέθηκε ο σκελετός του, καθώς ο άτυχος νεαρός ήταν για μέρες ζωντανός και παγιδευμένος μέσα στη δεξαμενή.

Οι αστυνομικοί έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα γιατί κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές στα τοιχώματα της δεξαμενής:

5.6.21

Ο Ακάρ δυναμιτίζει το κλίμα πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν



 «Τα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα»




Στις διεκδικήσεις της Αγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο επανήλθε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, παραμονές της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.


«Βλέπουμε το διεθνές δίκαιο. Τι λέει η Λωζάνη; Τα νησιά δεν μπορούν να τα στρατιωτικοποιήσουν. Όμως, βλέπετε ότι τα έχουν στρατιωτικοποιήσει» ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ηurriyet.
5.6.21

Δούρειος Ίππος 21: Εντυπωσιακή διακλαδική άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου των ΕΔ -Φωτογραφίες



 Η εθνική διακλαδική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Δούρειος Ίππος 21» πραγματοποιήθηκε από 31 Μαΐου έως και 4 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου και Ιονίου πελάγους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.


Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου μεσαίας κλίμακας σχεδιάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) και εκτελέστηκε υπό την διεύθυνση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων.
Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
5.6.21

Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

 

Όποιος είναι αληθινός πατριώτης, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει πατρίδα, τι σημαίνει Έθνος. Από το 1911 μας το έχει διευκρινίσει ένας μεγάλος της λογοτεχνίας μας, ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, όταν έγραψε και δημοσίευσε το δεκάλογο του πατριωτισμού.

 

1. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος βρίσκεται πολύ μακριά από τους λόγους, τα ζήτω, τις σημαίες, τις μουσικές, τα κανόνια.

2. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος δεν είναι η συγκίνηση της στιγμής, που σβήνει σαν την σπίθα. Είναι ένα βαθύ ποτάμι, που κυλάει βουβό.

5.6.21

Κινέζος αξιωματούχος που αυτομόλησε στις ΗΠΑ δίνει στη DIA πληροφορίες για την κατασκευή του κορωνοϊού!


Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος που αυτομόλησε στις ΗΠΑ δίνει σημαντικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό αλλά και τα προγράμματα βιολογικού πολέμου της Κίνας. 

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που αυτομόλησε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συνεργάζεται με την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) για μήνες, ανέφεραν πηγές μέσα στην κοινότητα πληροφοριών.

5.6.21

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Πανομοιότυπη ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του πιλότου - «Είναι οι ίδιοι δράστες» (βίντεο)


 Αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας για την ψυχρή δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, καθώς δημοσιεύθηκε ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας για το σκούρο αυτοκίνητο, που κινήθηκε ύποπτα στην περιοχή της ληστείας.

Ο κάτοχός του δεν έχει εντοπιστεί από τις Αρχές και το νέο αυτό βίντεο θεωρείται σημαντικό για τις έρευνες. Ο οδηγός του σκούρου αυτοκινήτου αποφεύγει την Αττική Οδό με τις κάμερες ασφαλείας και απομακρύνεται με ταχύτητα προς το Σταυρό της Αγίας Παρασκευής μέσω της Λεωφόρου Λαυρίου.

5.6.21

Αυτή είναι η “τριπλή” επιλογή του ΠΝ για τις νέες φρεγάτες! Τι συζητήθηκε στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο

 Στην πολύωρη σύσκεψη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου χθες στην αίθουσα Κουντουριώτης στο ΓΕΕΘΑ, παρουσιάστηκε λεπτομερώς η αξιολόγηση των πολεμικών πλοίων που έχουν προταθεί στο ΠΝ για την “επόμενη μέρα” του ελληνικού Στόλου. Η “κατάταξη” ήταν αναμενόμενη με βάση τα επιχειρησιακά δεδομένα: Ολλανδοί, Γάλλοι και Ιταλοί στην πρώτη τριάδα. Οι Ολλανδοί έχουν στα υπέρ τους την πολύ καλή εμπειρία του ΠΝ από τις φρεγάτες που ήδη διαθέτουμε αλλά και η πρόταση τους έχει ενδιαφέρον. Οι Γάλλοι έχουν τις Belharra που είναι η επόμενη μέρα για το ναυτικό αγώνα. Οι Ιταλοί τις δοκιμασμένες πλέον Fremm.
5.6.21

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ μιλά για “διαφιλονικούμενες περιοχές” και καλύπτει την Τουρκία

 

Tη σημασία του μηχανισμού αποτροπής υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το German Council on Foreign Relations και το Ινστιτούτο Brookings. Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Τουρκία μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος με βάση τη συμπεριφορά της, ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι «οι σύμμαχοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, και το έκανα και εγώ στην Άγκυρα, γιατί αυτό είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί και τεθεί πολλές φορές στο ΝΑΤΟ» και συμπλήρωσε ότι «το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα για ανοιχτές συζητήσεις όταν υπάρχουν διαφορές, όταν υπάρχουν ανησυχίες και καθόμαστε γύρω από το ίδιο τραπέζι και με ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο εκφράζουμε τις απόψεις μας και τις ανησυχίες μας επίσης, όταν έχουμε ανησυχίες».

5.6.21

Τα απόνερα της επίσκεψης Τσαβούσογλου και οι δηλώσεις της Σακελλαροπούλου


«Είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλώντας στην παρουσίαση της νέας πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank, για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος και την αντιμετώπισή του.
5.6.21

Κωστής Χατζηδάκης: “Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς λεφτά. Δεν είναι τρελοί.” (Βίντεο)



γράφει ο netakias.com

ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ:

Κωστής Χατζηδάκης: “Συγγνώμη, ποιος σας είπε ότι θα έκανε υπερωρίες; Κάνετε το εξής λάθος, όποιος κάνει υπερωρίες (σ.σ. 8ωρο + 2 ωρες), μπορεί να δουλεύει μέχρι 10 ώρες, αλλά δεν θα κάθεται την τελευταία μέρα, θα δουλεύει και την τελευταία μέρα. Εδώ κάθεται (σ.σ. με απλήρωτες τις 2 ώρες), έχει μια μέρα εξτρά για τα παιδιά του και το σπίτι του. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν υπερωρίες, δεν τους πειράζει να κουράζονται. Προσέξτε δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο.

5.6.21

Η απώλεια της πολιτικής Ευπρέπειας

 

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Κόντης*

          Το άρθρο αυτό ήταν έτοιμο από τον Νοέμβριο 2018, όταν ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ.Ολάντ επισκέφτηκε την Αθήνα. Ελευθερώθηκε προς δημοσίευση τώρα, με κάποια χρονική υστέρηση, χωρίς να χάσει ίχνος από την φρεσκάδα του, διότι ενώ το ανθρώπινο γένος και τα πολιτικά κόμματα έρχονται και παρέρχονται, η Ευπρέπεια είναι παντοτινή!

          Ήταν τότε που ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας, ιστάμενος με μία πρωτοφανούς για τα παγκόσμια χρονικά απρέπειας στάση ενώπιον του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, συνοδεύοντας τον υψηλό επισκέπτη ο οποίος ίστατο σε στάση άψογης προσοχής, κατέδειξε σε όλον τον κόσμο το επίπεδο της αγωγής του. Θα ενθυμείστε την απρεπή στάση του σώματός του, με ανοιχτά πόδια και τα χέρια “δεμένα” στην κοιλιακή χώρα. (βλ. φωτογραφίες).

Απολύτως δικαιολογημένη και πάνδημος υπήρξε τότε η αντίδραση των ΜΜΕ, των πολιτών της Ελλάδος και όχι μόνον.Η απρεπής στάση του σώματος λοιπόν, αποτέλεσε την παραφωνία, την εξαίρεση, την διαφορά, η οποία προκάλεσε όλη αυτή την αντίδραση. Συνεπώς, η έλλειψη ευπρέπειας,  γίνεται άμεσα αντιληπτή από όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητος, θρησκείας. Είναι κάτι σαν τον κόκκο σκόνης που μπήκε στο μάτι. Ενοχλεί και θέλεις να το απομακρύνεις άμεσα, να το θεραπεύσεις!

5.6.21

Οι σχέσεις ΗΠΑ με Τουρκία δεν έχουν φτάσει στο ναδίρ, κι ούτε με την Ελλάδα στο ζενίθ: Τι να περιμένουμε;

 


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΡΙΒΑ*

Από αυτήν την ιστοσελίδα έχουμε προσπαθήσει να ξεμπλέξουμε το κουβάρι των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας το οποίο είναι σημαντικό για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ αλλά και Ελλάδας-Τουρκίας.

Με μεγάλη λύπη βλέπουμε στο δημόσιο λόγο κάποια τα οποία είναι λυπηρά όχι που ακούγονται (έχουμε δημοκρατία και μεγαλύτερη ευλογία από την ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει) αλλά γιατί δεν έχουν πρωτίστως καμία βάση και δευτερευόντως, αποδεικνύουν ότι το φοβικό σύνδρομο δε έχει σκεπάσει μόνο την γνωστή ”παρέα” της όποιας λύσης αλλά και άλλους, που ενδύονται τον χωρίς σχέδιο πατριωτισμό.

5.6.21

Ο Μπάιντεν ομιλεί για την επιστροφή στη Μεσόγειο και στη Λευκωσία βλέπουν τα …άστρα: Τα μηνύματα του Πλανητάρχη


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η επιστολή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη, είναι ένα μεγάλο σημάδι, αλλά και ένα σημαντικό μήνυμα. Όμως, είναι αμφίβολο, αυτή τη στιγμή, αν στη Λευκωσία έχουν αντιληφθεί τη νέα στρατηγική πολιτική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ουάσιγκτον έχει κάνει γνωστό με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους τους σχεδιασμούς της. Διορθώνει ταχύτατα τα λάθη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε διαθέσει προς …πώληση την εξωτερική και αμυντική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

5.6.21

Ρωσικά think tank: »Μόσχα & Άγκυρα πλησιάζουν σε φάση στρατιωτική εμπλοκής»! (πρόταση Ι. Κόντης)


 Γιώργος Μοτσάκος

Πόσο θα αντέξει η ρωσική διπλωματία τις κινήσεις των Τούρκων σε Καύκασο, Συρία και Λιβύη ;

Οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας διάγουν μια πάρα πολύ κρίσιμη και κυρίως επικίνδυνη περίοδο, μετά τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις σε Αρμενία, Συρία, και γενικά στην περιοχή του Καυκάσου, φέροντας σενάρια ακόμα και πολεμικού επεισοδίου έστω και κατά λάθος.   

4.6.21

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Επίκουρου Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Θράκης


Άρθρο στην ΕΣΤΙΑ 27.5.2021

Μετά τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο διαμορφώθηκε η βασική Αρχή του διεθνούς δικαίου οι μειονότητες να προστατεύονται, αφού αναγνωριστούν και προσδιοριστούν από τις διεθνείς, διμερείς ή πολυμερείς, συνθήκες.
Το πλαίσιο αυτό μετεξελίχθηκε και συμπληρώθηκε μετά τον Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο με την διεθνή Σύμβαση για την αναγνώριση του δικαιώματος Ατομικού Αυτοπροσδιορισμού, την οποία κύρωσε η Ελλάδα ενσωματώνοντας την στο εσωτερικό της δίκαιο, κάτι που δεν αποδέχθηκε ποτέ η Τουρκία, φοβούμενη ίσως τις πολλές διαφορετικές μειονότητες που διαβιούν στην δική της επικράτεια.
4.6.21

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Οι Ευρωπαίοι "εταίροι" φοβούνται τα ηχοβολιστικά μας!

 

Οι Γερμανοί, απόγονοι των προγόνων τους, έχουν δίκιο! Η  πατροπαράδοτη μέθοδος, η δική τους, είναι πολυβόλα και αέρια.
 Όπως έλεγε και ο μακαρίτης Κουτσόγιωργας, αυτοί Δεν δικαιούνται να ομιλούν"

Juan