Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

Μπένετ σε Ιράν: ''Δεν θα αποκτήσετε πυρηνικά, θα σας εμποδίσουμε''!

 


«Ένα καθεστώς εκτελεστών δεν μπορεί να έχει όπλα μαζικής καταστροφής», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο Ιράν - Αναμένονται θερμές εξελίξεις

Τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του Ιράν δείχνουν ότι ο κόσμος πρέπει να δράσει για να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ  Ναφτάλι Μπενέτ κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του την Κυριακή.

Ο Bennett σχολίασε τον εκλεγμένο πλέον ως Πρόεδρο του Ιράν Ebrahim Raisi, μετά τις πρόσφατες εκλογές στην εν λόγω χώρα λέγοντας:

20.6.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " Riot "

 


Υπόθεση:
20.6.21

Σάββας Καλεντερίδης: Τα ελληνοτουρκικά μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν.

 

20.6.21

Τιμή στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία από τον Β.Πούτιν: Ελληνικά F-16 σε ντοκιμαντέρ για το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος

 

Τιμή στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την προεδρία της Ρωσίας επιφύλασσε ντοκιμαντέρ που μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας Ρωσία-1, αναφορικά με το προεδρικό αεροσκάφος Ilyushin Il-96-300PU, το ρωσικό "Air Force 1"!

Του αεροσκάφος που έχει χαρακτηριστεί «ιπτάμενο Κρεμλίνο», έχει την δυνατότητα διοίκησης και ελέγχου της χώρας και σχεδόν του... μισού πλανήτη στον οποίο απλώνεται η Ρωσία ή οι χώρες με τις οποίες έχει στενούς συμμαχικούς δεσμούς και οι ωκεανοί που πλέουν αθέατα τα δεκάδες ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια.

20.6.21

Το στοίχημα τώρα είναι πότε ο Ερντογάν θα βρίσει τον Μπάιντεν, τον Μακρόν και άλλους ηγέτες: Το περιστέρι θα γίνει ξανά λύκος…


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Μερικοί καλοί παρατηρητές της ταραχώδους διαδρομής του Ταγίπ Ερντογάν, με έδρα την Ουάσιγκτον, στοιχηματίζουν ότι δεν θα του πάρει καιρό για να αρχίσει να βρίζει ξανά τους ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και άλλων δυτικών χωρών.

Παρά τις (έωλες) υποσχέσεις του, η Ελλάδα και οπωσδήποτε η Κύπρος, την οποία έχει ξεγράψει, θα υποστούν, επίσης, την οργή του.

20.6.21

“Τα F-35 μπορούν να περιμένουν, προέχει η ενίσχυση του Στόλου”! Λ.Ραπτάκης-Σ.Πάππας

 

Δύο Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές ο Λεωνίδας Ραπτάκης και ο Στέφαν Πάπας μιλούν στο Militaire για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί αλλά και για την εξοπλιστική ενίσχυση που συζητείται.

Ο Λεωνίδας Ραπτάκης γερουσιαστής των Δημοκρατικών στο Ρόουντ Άιλαντ αναφέρει στη συνέντευξη του ότι “η περίοδος που ο Ερντογάν έμπαινε από την πίσω πόρτα στον Λευκό Οίκο τελείωσε”. Αναφέρει ότι πλέον Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ψηφίζουν μαζί κατά της Τουρκίας δείχνοντας ότι έχει γίνει σ΄ όλους κατανοητό ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που προσφέρει σταθερότητα στην περιοχή.

20.6.21

Το νέο VIP αεροσκάφος μας κοστίζει 22 εκατομμύρια!!! ( Βίντεο)




Η κυβέρνηση αγοράζει ένα ακόμη VIP αεροσκάφος κι έτσι η Ελλάδα θα διαθέτει πλέον 4 κυβερνητικά αεροσκάφη! Οι συζητήσεις γίνονταν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μέχρι το δημοσίευμα του Militaire.gr . Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από “κυβερνητικούς κύκλους” και η …αναγκαιότητα της αγοράς δικαιολογήθηκε με “ψεματάκια” . Είπαν οι “κύκλοι” ότι δε διαθέτουμε VIP αεροσκάφος που να κάνει υπερατλαντικές πτήσεις. Το Gulfstream V (G-500),κάνει και παρακάνει τέτοιες πτήσεις και έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολλές φορές.

20.6.21

Κολωνός: Συνελήφθη 17χρονη – Κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τις δύο ανήλικες

 


Συνελήφθη 17χρονη κοπέλα με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε δύο επίσης ανήλικες, κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής μεταξύ ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, καθώς αυτό που έγινε στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει προηγούμενο.

Ο λόγος για την συμπλοκή μεταξύ επτά ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εξ αυτών.

20.6.21

Στέρεψε ο Ευφράτης εξαιτίας της Τουρκίας



 Η Τουρκία συνεχίζει να κατακρατά μεγάλες ποσότητες υδάτων από τον ποταμό Ευφράτη, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δικαιούται η Συρία βάσει συμφωνίας.

Οι Τούρκοι κατακρατούν το μερίδιο της Συρίας στα φράγματα που έχουν φτιάξει στον ποταμό Ευφράτη, αγνοώντας την συμφωνία που έχουν υπογράψει με τη Συρία και τις εκκλήσεις που γίνονται για να απελευθερώσουν το νερό που δικαιούται η χώρα.

20.6.21

ΕΛΛΑΔΑ | BINTEO: Ελληνικό F-16 κάνει διπλή αναστροφή - "Χάζεψαν" οι Αμερικάνοι-(16.6.2021)[Eng subs]

 

20.6.21

Ταλιμπάν-Αφγανιστάν: «Οι Τούρκοι θα αντιμετωπιστούν ως εισβολείς»

 



Οι Ταλιμπάν απορρίπτουν την πρόταση της Τουρκίας να διατηρήσει τα στρατεύματά της στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από τη χώρα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, μετέδωσε την Παρασκευή το Voice of America (VOA).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

ΠΗΓΗ: AHVAL

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να διατηρήσει την παρουσία της στο Αφγανιστάν, συνομιλώντας με τους Ταλιμπάν.

20.6.21

20 Ιουνίου 1919... Οι τούρκοι στο Αϊδίνιο... σφαγιάζουν 6.500 Έλληνες και καίνε την πόλη

 

Ο ελληνικός στρατός (4ο Σύνταγμα Πεζικού) ενεργεί αντεπίθεση και ανακαταλαμβάνει το Αϊδίνιο, το οποίο είχαν καταλάβει οι Τούρκοι στις 17 Ιουνίου 1919 μετά από αιφνιδιαστική τους επίθεση.

20.6.21

Η θυσία των Προσκόπων στο Αϊδίνι 18/6/1919


 

ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας κατελήφθη από τον ελληνικό στρατό στις 14 Μαΐου 1919. Έναν μήνα μετά ο ελληνικός στρατός δέχτηκε επίθεση από Τούρκους Τσέτες και αναγκάστηκε να υποχωρήσει εγκαταλείποντας την πόλη για τρεις ημέρες, κατά τις οποίες ακολούθησε σφαγή του πληθυσμού που βρίσκονταν στην πόλη. 

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου, πριν από 102 χρόνια, οι Τσέτες ολοκλήρωναν το έργο της τριήμερης άγριας σφαγής με θύματα πάνω από χίλιους ΄Ελληνες στην περιοχή Αϊδινίου. Όταν λίγες μέρες αργότερα, οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη του Αϊδινίου και αποκατέστησαν την τάξη, βρέθηκαν μπροστά σε ενα αποτρόπαιο θέαμα.
20.6.21

ΩΡΑ 11:05 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 20ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 1978... ΣΕΙΣΜΟΣ 6,5 ΡΙΧΤΕΡ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΣΥΘΕΜΕΛΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ, 40 ΝΕΚΡΟΥΣ

 

 Ο σεισμός, ο οποίος χτύπησε την συμπρωτεύουσα στις 23.03, είχε επίκεντρο 20 χλμ ανατολικά της πόλης, μεταξύ των λιμνών Κορώνειας και Βόλβης, στο χωριό Στίβος. Η διάρκεια του σεισμού ήταν 10 δευτερόλεπτα, το μέγεθος του 6,5 ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, περίπου οκτώ έως δέκα χλμ. Είχε προηγηθεί μία σειρά προσεισμών με πιο ισχυρό εκείνον της 23ης Μαϊου, μεγέθους 5,3 ρίχτερ.

Ο σεισμός δημιούργησε πλήρη πανικό στην πόλη. Επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, οι επικοινωνίες είχαν «πέσει», ενημέρωση δεν υπήρχε, ενώ οι φήμες μετασεισμών και καταρρεύσεων είχαν δημιουργήσει πλήρη αναστάτωση. Η Πολιτεία είχε ηττηθεί, αφού ο «Ξενοκράτης» ήταν ανύπαρκτος.

20.6.21

Πετράλωνα: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον βιασμό καθαρίστριας – «Την άρπαξε από το ασανσέρ»

Ίσως η στείρωση  των δραστών, ως παρεπόμενη ποινή, θα έπρεπε να
προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Juan

 Κι ενώ ακόμα η κοινωνία προσπαθεί να από το σοκ της βάναυσης ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά, μια υπόθεση βιασμού μιας 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα έρχεται να συνταράξει κι άλλο.

Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του βιαστή βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο δράστης βίασε και χτύπησε την 50χρονη, εγκλωβίζοντας την στο διαμέρισμα του επί ώρες.

19.6.21

Σε δύο «βάρκες» η Μέρκελ για Τουρκία-Ρωσία - Σαφής η θέση Μακρόν για την Άγκυρα


 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προκλήσεων σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της με την Τουρκία και την Ρωσία, συμφώνησαν η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Και οι δύο συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλης πρόκλησης: από τη μία πλευρά είναι οι διαφορετικές απόψεις και από την άλλη εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον, αν θέλουμε να συνδιαμορφώσουμε κάποια συγκεκριμένα θέματα, όπως η μετανάστευση, το μέλλον της Λιβύης, το μέλλον της Συρίας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα απόψε με τον κ. Μακρόν, στην πρώτη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στο Βερολίνο για το 2021.

19.6.21

ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Το παρακάτω άρθρο συντάχτηκε το 2004

 

Μέχρι και το δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο η περιοχή της ΠΓΔΜ άνηκε στη σύνθεση του Σερβικού κράτους και ονομαζόταν Παλιά Σερβία, Νότια Σερβία ή Vardarska Banovina δηλ. διοίκηση του Βαρδάρη και οι κάτοικοι Νότιοι Σέρβοι και κανένας μέχρι τότε από τους μετέπειτα δημιουργούς της Λαϊκής Δημοκρατίας της «Μακεδονίας» δεν είχε μιλήσει για Μακεδονικό έθνος και Μακεδόνες. Όλα αυτά όμως μέχρι τη σύνοδο στο Jajce, όταν την 29η Νοεμβρίου του 1943 στην ομώνυμη πόλη της Βοσνίας το Αντιφασιστικό Συμβούλιο Εθνικής Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας ( Τίτο – Παρτιζάνοι) αποφάσισε την οργάνωση της χώρας σε ομοσπονδιακή βάση. Μία από τις ομοσπονδίες ήταν και η Λαϊκή Δημοκρατία της «Μακεδονίας».

19.6.21

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ [ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ]

Γράφει ο
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντ/γος εα



                                    


-Πρέπει ο Ελληνικός Λαός, κάποτε να καταλάβει ότι, όταν είναι ενωμένος και τον βραχίονα του τον ενδυναμώνει η θέληση, τότε αυτός γίνεται ακατάβλητος.

-Είμαστε ένας λαός με μια τεράστια πολιτιστική, ιστορική, γλωσσική και ντιενετική Κληρονομική συνέχεια, που θα πρέπει να τα υπερασπιζόμεθα ανά πάσα στιγμή, επειδή είναι τα μοναδικά και δυνατά εχέγγυα διαβατήρια στον δρόμο για το μέλλον.

19.6.21

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Ιράν: Yπερσυντηρητικός πολέμιος της διαφθοράς…


Φορώντας πάντα το μαύρο τουρμπάνι του και τα παραδοσιακά ρούχα του ιερωμένου, ο νέος πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί είναι ένας αυστηρός άνδρας που παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των πιο φτωχών και υπέρμαχος της μάχης κατά της διαφθοράς.

Επικεφαλής της Δικαστικής Αρχής του Ιράν, αυτός ο 60χρονος χοτζατολεσλάμ (μια βαθμίδα κάτω από τον αγιατολάχ στους σιίτες ιερωμένους), υπερσυντηρητικός και χωρίς εξάρσεις, είναι θιασώτης της τάξης.

Περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Ιρανών αξιωματούχων εναντίον των οποίων οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις «για συνέργεια σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

19.6.21

Τουρκικές διαστημικές φιλοδοξίες! Θέλει να στείλει ρόβερ στη Σελήνη



 Η Τουρκία έχει φιλόδοξα διαστημικά σχέδια και φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να γίνει διαστημική δύναμη, καθώς σχεδιάζει να στείλει ένα ρόβερ στη Σελήνη έως το 2030. Το ρόβερ, που μπορεί να εκτοξευθεί μέσα στη διετία 2028-29, θα προσεληνωθεί και θα συλλέξει επιστημονικά δεδομένα από την επιφάνεια του φεγγαριού.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντριρίμ, πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA), μιλώντας στις 16 Ιουνίου στη διεθνή διάσκεψη για την εξερεύνηση του διαστήματος “Global Space Exploration Conference” (GLEX) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, σύμφωνα με το Space.com.

19.6.21

Πως χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές το dark web

 Το dark web εμφανίστηκε στις αρχές του 21ου αιώνα και θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην ιστορία της ψηφιακής επανάστασης. Αυτό που αρχικά θεωρήθηκε ως μια πειραματική και νόμιμη απάντηση στον αυξημένο κυβερνητικό έλεγχο στο Διαδίκτυο με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει πηγή ενός ευρέος φάσματος εγκλημάτων που σχετίζονται με τον κυβερνοχώρο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το TOR (Onion Router), το Invisible Internet Project (I2P), το Freenet και πιο πρόσφατα το ZeroNet παρέχουν στους χρήστες σειρά εργαλείων που επιτρέπουν την ανώνυμη και ασφαλή επικοινωνία.

Το υφέρπον έγκλημα στον κυβερνοχώρο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι αυτές οι τεχνολογίες διευκολύνουν ουσιαστικά την ανταλλαγή παράνομων αγαθών, υπηρεσιών και περιεχομένου.

19.6.21

Atmaca: Το τουρκικό Ναυτικό πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμή κατά σκάφους επιφανείας

 

Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά φρεγάτες και είναι αμφίβολο εάν το θέμα λυθεί πριν το Φθινόπωρο, η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την ενίσχυση τόσο του Ναυτικού της όσο και της αμυντικής βιομηχανίας της.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε την πρώτη εκτόξευση του τουρκικού βλήματος επιφανείας/εδάφους-επιφανείας Atmaca από πολεμικό σκάφος κατά στόχου που ήταν ένα παροπλισμένο σκάφος του τουρκικού Ναυτικού.

19.6.21

«Αν είσαι μάνα που πονεί πες μας ποια είναι η …Σουρανή» * (Οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ)


 
Ο Ερντογάν έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες αφού, άλλωστε, μετά το ΝΑΤΟ, πήγε κατευθείαν στο Αζερμπαϊτζάν για να παρουσιαστεί και ως εγγυητής της σταθερότητας στον Καύκασο.

Δεν ήταν μόνον η συνάντηση του με τον Τζο Μπάιντεν που πήγε καλά.

«Έσπασε τον πάγο» με τον Μακρόν ο οποίος μέσα σε «ειρηνική ατμόσφαιρα» (αφού προηγουμένως πούλησε σε εμάς τα Rafale) διαβεβαίωσε τον Τούρκο πρόεδρο για το νέο ξεκίνημα των σχέσεων Γαλλίας-Τουρκίας και του εγγυήθηκε ότι στην Γαλλία ζούνε επίσης ειρηνικά εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

19.6.21

Η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει ρόβερ στη ...Σελήνη έως το 2030 και αστροναύτη της στον ΔΔΣ!

 


Η Τουρκία έχει φιλόδοξα διαστημικά σχέδια και φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να γίνει διαστημική δύναμη, καθώς σχεδιάζει να στείλει ένα ρόβερ στη Σελήνη έως το 2030. Το ρόβερ, που μπορεί να εκτοξευθεί μέσα στη διετία 2028-29, θα προσεληνωθεί και θα συλλέξει επιστημονικά δεδομένα από την επιφάνεια του φεγγαριού.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Σερντάρ Χουσεΐν Γιλντριρίμ, πρόεδρος της Τουρκικής Διαστημικής Υπηρεσίας (TUA), μιλώντας στις 16 Ιουνίου στη διεθνή διάσκεψη για την εξερεύνηση του διαστήματος "Global Space Exploration Conference" (GLEX) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, σύμφωνα με το Space.com.

19.6.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " ΦΟΝ ΣΠΕΕ, ΤΟ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ" (*****)

 


19.6.21

Ιατροδικαστική έκθεση-σοκ: «Ο πιλότος στραγγάλισε την Καρολάιν στον ύπνο της - Είχε αγωνιώδη θάνατο»



Ιατροδικαστική έκθεση-καταπέλτης για τον πιλότο και καθ' ομολογία δολοφόνο της Κάρολαϊν Μπάμπη Αναγνωστόπουλο παραδόθηκε στις αρχές, ενώ η ιατροδικαστής δήλωσε στην κατάθεσή της πως βάση των δεδομένων του smartwatch ο πιλότος στραγγάλισε την Κάρολαϊν ενώ αυτή κοιμόταν! 

Το πόρισμα της ιατροδικαστού Χ. Σπηλιοπούλου αναφέρει ότι «ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της, δίνει απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του.

19.6.21

Ερντογάν: «Η Διεθνής κοινότητα δεν υποστήριξε τις προσπάθειες μας να...αποσταθεροποιήσουμε την Συρία»

 

Γλώσσα λανθάνουσα...

«Δεν λάβαμε την υποστήριξη που περιμέναμε από τη διεθνή κοινότητα στις προσπάθειές μας να αποσταθεροποιήσουμε τη Συρία», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκπλήσσοντας για την… ειλικρίνειά του όσους άκουγαν ή διάβασαν αργότερα τις δηλώσεις του.

Γλωσσική… παραδρομή

Μιλώντας στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, ο πρόεδρος της Τουρκίας παραδέχτηκε από… γλωσσική παραδρομή αυτό που επιμελώς κρύβει τόσα χρόνια για τις τουρκικές ενέργειες στη Συρία.

19.6.21

"Αιρετικές συνήθειες" (Νεανικές Αναζητήσεις 105, Τηλεόραση ΘΑΡΡΙ)

Δημητρίου Λυκούδη, Θεολόγου-Φιλολόγου


19.6.21

Το Μεταναστευτικό και η κατάρριψη των Μύθων του: Ανάλυση με γεωπολιτικές προεκτάσεις

 


Γράφει ο Δρ Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, ΕΚΠΑ, Απρίλιος, 18, 2021

Περίληψη

Να διευκρινισθεί εξ αρχής ότι το αντικείμενο του παρόντος Σημειώματος είναι το «Μεταναστευτικό», και όχι το «Προσφυγικό», τα οποία νομικώς και πολιτικώς, αλλά και κοινωνικώς – ανθρωπιστικώς αποτελούν δύο διακριτά ζητήματα και αφορούν διαφορετικής κατηγορίας πρόσωπα και καταστάσεις. Συνήθως όμως, ειδικά στις τρέχουσες οριακές συνθήκες που εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια στα σύνορα της χωρών της περιφέρειας της ΕΕ, που είναι άλλωστε και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, πρόσωπα προσφυγικού και μεταναστευτικού προφίλ αναμειγνύονται συνωστισμένα ενδεχομένως στην ίδια βάρκα, ή στο ίδιο μονοπάτι, ή στον ίδιο χώρο συναθροίσεώς τους από τις Αρχές φυλάξεως – ελέγχου των συνόρων κλπ., με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η ηθελημένη (ή μη) σύγχυση των δύο αυτών κατηγοριών.

19.6.21

"Το πρόβλημα μας με την Τουρκία δεν είναι μόνο ο Ερντογάν"!

 Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος



19.6.21

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη 26χρονης με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης - Εμβόλισε μέχρι και περιπολικό

 


Σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εκτιμάται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι ανήκει 26χρονη, η οποία μετέφερε πάνω από 14,5 κιλά ηρωίνης και συνελήφθη την Τρίτη 15 Ιουνίου, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, κατά μήκος της οδού Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Το ύποπτο όχημα που οδηγούσε δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα για να διαφύγει, ενώ εμβόλισε περιπολικό.

Ακολούθησε καταδίωξη έως την περιοχή των ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου η δράστιδα, αφού ακινητοποίησε το όχημά της, προσπάθησε να διαφύγει πεζή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη. 

19.6.21

ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΙΜΙΑ... Τουρκική επίθεση σε Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρο για την πτήση πάνω από το μνημείο του υποσμηναγού Σιαλμά...!!

 


Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Μετά την προγραμματισμένη ενημέρωση πήγε στην 337 Μοίρα και έλαβε μέρος σε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση.


Ο Α/ΓΕΕΘΑ πέταξε πάνω από τον Άγιο Ευστράτιο και στο ακρωτήρι που βρίσκεται το μνημείο για τον Ήρωα πιλότο μας, Υποσμηναγό Νικόλαο Σιαλμά, που έπεσε για την Πατρίδα στις 18 Ιουνίου 1992 αναχαιτίζοντας τουρκικά αεροσκάφη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απένειμε φόρο τιμής.


Ακριβώς 29 χρόνια έπειτα από τη θυσία του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επέλεξε να προχωρήσει σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ταυτόχρονα να στείλει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των κρίσιμων μηνών που ακολουθούν.
19.6.21

Ρωσία κατά Τουρκίας για τη στρατιωτική βάση στο Αζερμπαϊτζάν: “Ελπίζουμε να ΄ναι φήμες”

 


Η προσέγγιση των στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα προκαλεί την ιδιαίτερη προσοχή της Ρωσίας και γεννά την ανάγκη υπεράσπισης των συμφερόντων και της ασφάλειάς της, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, ερωτηθείς εάν αποτελεί «κόκκινη γραμμή για το Κρεμλίνο» το ενδεχόμενο δημιουργίας τουρκικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν.

«Σε κάθε περίπτωση η εγκατάσταση στρατιωτικών υποδομών των χωρών-μελών της (σ.σ. Ατλαντικής) Συμμαχίας πλησίον των συνόρων μας αποτελεί αφορμή για την ιδιαίτερη προσοχή μας, καθώς και αιτία για τα δικά μας βήματα, που είναι απαραίτητα για την κατοχύρωση της ασφάλειας και των συμφερόντων μας», απάντησε ο κ. Πεσκόφ, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

19.6.21

Ολοκληρώθηκε η Εθνική Άσκηση «ΛΟΓΧΗ» του Π.Ν. - Εντυπωσιακές εικόνες (φώτο)

 


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εθνική Άσκηση «ΛΟΓΧΗ» του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Κρήτης, με τη συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Υποβρυχίων.

Κατά την τελική φάση της εν λόγω Άσκησης, το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου 2021 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, παρακολούθησαν από τη Φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ»  βολές Κατευθυνομένων Βλημάτων κατά στόχων αέρος, από μονάδες κρούσεως του ΠΝ.

19.6.21

Ο Φίλης, αμετανόητος, επιτίθεται ξανά στην Εκκλησία και στο μάθημα των Θρησκευτικών



 
 

Ο κ. Νίκος Φίλης, πρώην Υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με ένα πολύ αγαπημένο του θέμα, την πολεμική του δηλαδή, εναντίον του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών.


Πραγματικά, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τα μονίμως επαναλαμβανόμενα και γι΄ αυτό κουραστικά, μπαρουφοειδή, ιδεοληπτικά, αντισυνταγματικά, αντιχριστιανικά, αντορθόδοξα, φληναφήματα του κ. Φίλη, όταν μάλιστα τα ποσοστά των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, στις οποίες αναφέρεται η ερώτησή του, είναι ανάξια λόγου καθώς δεν υπερβαίνουν το 1% συνολικά στην ελληνική επικράτεια.

18.6.21

Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ


Γράφει ο 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.


Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας με τις μουντζούρες στους τοίχους είναι ακατανόητο, απαράδεκτο και ένα ακόμη στοιχείο ελλείψεως αγωγής από μερίδα νέων μας. 

    Προ ετών, ταξίδευε ένα τουριστικό λεωφορείο σε κάποιες πόλεις της Ευρώπης με Έλληνες από την Θεσσαλονίκη. Κατά την μετακίνηση του λεωφορείου μέσα στην πόλη της Πράγας, οι ταξιδιώτες από την Θεσσαλονίκη εντυπωσιάστηκαν από την καθαριότητα και την παντελή έλλειψη ρυπάνσεων των τοίχων της πόλεως. Την εντύπωση αυτή την είπαν στην συνοδό τους αγανακτισμένοι από την εικόνα που παρουσιάζουν τοίχοι ιδίως δημοσίων κτιρίων κ.λ.π. στην Ελλάδα.

18.6.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Νίκος Καραγιαννακίδης: Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια πολύτιμα όπλα στη φαρέτρα μας

 

Σχολιάζοντας την προκλητική συμπεριφορά των Σκοπίων στο Euro και την απόφαση τους να εμφανιστούν στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Ευρώπης ως «Μακεδονία» και με σήμα την αλυτρωτική σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι γείτονες μας απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως σε κάθε ευκαιρία που τους δίνετε θα προβάλουν στη διεθνή κοινή γνώμη το ψευτοϊδεολόγημα του Μακεδονισμού επικαλούμενοι φθηνές και αστείες δικαιολογίες, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, τη δήθεν μη κρατική χρηματοδότηση της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της χώρας τους από το κράτος. 

18.6.21

Αγωγές κατά Ερντογάν – Αλ Σάρατζ σε Χάγη για 20 εγκλήματα πολέμου στη Λιβύη

 To Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, αποδέχθηκε την καταγγελία κατά του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Αλ Σάρατζ που υπέβαλε ο «Λιβυκός Οργανισμός για τα Θύματα της Τρομοκρατίας και του Εξτρεμισμού» σε συνεργασία με το «Αφρο-Ασιατικό Κέντρο Μελετών και Διαβουλεύσεων» για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στη Λιβύη. Η καταγγελία έγινε αποδεκτή από το Γραφείο του Εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου.

18.6.21

Εκτός ελληνοτουρκικού γηπέδου ο Δένδιας!!!


 
Καθώς τα σενάρια περί ανασχηματισμού επιμένουν, με τον τρίτο ανασχηματισμό να τοποθετείται λίγο πριν ή λίγο μετά την 7η Ιουλίου, έχουν ενδιαφέρον οι φήμες ότι ένα από τα αγκάθια είναι η μετακίνηση του Νίκου Δένδια. Οι εμπνευστές των σεναρίων την συνδέουν με το αποτέλεσμα της κατ’ ιδίαν συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν. Εν ολίγοις ότι η επιτυχία της συνάντησης και η εξασφάλιση ήρεμων νερών στο Αιγαίο για το προσεχές διάστημα, απελευθερώνει την απομάκρυνση του κ. Δένδια από το υπουργείο Εξωτερικών.
18.6.21

Γλυκά Νερά: Την Τρίτη στις 10:00 απολογείται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε ο δικηγόρος του

 


Δολοφονία Γλυκά Νερά: Από το γραφείο εισαγγελέα και ανακριτή πέρασε ο δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη (22.06) στις 10:00 το πρωί όπως ανέφερε ο δικηγόρος του.

Προθεσμία για να απολογηθεί, ως την Τρίτη (22.06) στις 10:00 το πρωί, πήρε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Ο 33χρονος βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (18.06) στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου πέρασε διαδοχικά από το γραφεία του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και του ανακριτή.

18.6.21

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " MY NAME IS NOBODY "

 

18.6.21

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στο Βόλο “σφράγισε” την απόφαση παραμονής των πεζοναυτών

 

Χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφτηκε την έδρα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (32 ΤΑΞ ΠΖΝ) «ΜΟΡΑΒΑΣ» στο Στρατόπεδο «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ» στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας. Ήταν μια επίσκεψη που “σφράγισε” την απόφαση παραμονής των πεζοναυτών στο Βόλο και μόνιμου ελλιμενισμού αρματαγωγών του ΠΝ στο Βόλο. Προς μεγάλη χαρά των τοπικών βουλευτών, οι οποίοι τώρα αρχίζουν και ζητούν να ελλιμενιστούν κάπου…εκτός Βόλου τα αρματαγωγά!

18.6.21

Σε ποιους συνταξιούχους θα καταβληθούν αναδρομικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

 



Του Δημήτρη Κατσαγάνη

''Κλείδωσε'' το βασικό σενάριο για τους κύκλους πληρωμών αναδρομικών στους συνταξιούχους με πάνω από 30 έτη ασφάλισης τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ασφαλείς πληροφορίες  από αρμόδια στελέχη των ταμείων αναφέρουν πως τέλη Ιουλίου θα πληρωθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά για τους ''παλιούς'' συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή για εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη πριν τις 13 Μαΐου 2016).

18.6.21

ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ( εμμέσως) ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας ;

 

Από το ΣΚΑΙ και τον ανταποκριτή του κ. Κωστίδη, άναυδος, άκουσα προχτές αυτά που, τεχνηέντως, διοχέτευσε ο τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Τι μας λέει ο Ερντογάν, το οποίο εδώ και δυο μέρες δεν έχει διαψευστεί από Ελληνικής πλευράς;
Οτι Ερντογάν και Μητσοτάκης συμφώνησαν να συνομιλούν απ' ευθείας οι δυό τους.
18.6.21

Ψυχρή και κυνική η ομολογία του 32χρονου στους αστυνομικούς: «Εντάξει ρε παιδιά εγώ το έκανα»

 


Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν, περιέγραψε στην ομολογία του ο 32χρονος.


Του Θεοδόση Π. Πάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι τη μοιραία νύχτα ήρθε η κορύφωση των εντάσεων που είχε το τελευταίο διάστημα το ζευγάρι.

Επέμεινε ότι είχαν απανωτούς τσακωμούς και όπως είπε ο ίδιος έφτασε στο σημείο να τον χτυπήσει και να πετάξει το παιδί στην κούνια.

18.6.21

Η Τουρκία και η Ρωσία απέρριψαν το σχέδιο Μακρόν για την Λιβύη

 

Η Τουρκία επέρριψε το αίτημα Γαλλίας και Αιγύπτου για αποχώρηση των δυνάμεων της από την Λιβύη και όπως μεταδίδει το Αl-Arabiya να μεταδώσει πως «Η Αίγυπτος ακύρωσε τις τις νέες συναντήσεις με την Τουρκία καθώς η Άγκυρα αρνείται να εφαρμόσει τις αιγυπτιακές απαιτήσεις και όρους».

Επίσης η Μόσχα απάντησε ανεπίσημα ότι «Δεν διαθέτουμε στρατεύματα στην Λιβύη, οπότε δεν μας αφορά το θέμα» αρνούμενη οποιαδήποτε σύνδεση με τους εθελοντές της Wagner.

18.6.21

Συρία: Γερμανικά χρήματα για τη «μίνι Τουρκία» του Ερντογάν (Die Welt)

 


Στη βόρεια Συρία ο Tαγίπ Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει μια μικρή Τουρκία, γράφει η γερμανική εφημερίδα - Πώς χρηματοδοτείται αυτό το «σχέδιο»;

«Ένα σπίτι 30 τετραγωνικών με δύο δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα.
 Μόλις 700 ευρώ κοστίζει ένα τέτοιο σπίτι, γράφει η αφίσα. 
Στο κάτω μέρος η φωτογραφία γυναίκας με μαντίλα.
 Στην αγκαλιά της ένα παιδί χωρίς παπούτσια. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δώσουν χρήματα, και 
διαδικτυακά, τα οποία διοχετεύονται στην τουρκική KT Bank», 
γράφει η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Γερμανικά 
χρήματα για τη μίνι Τουρκία του Ερντογάν».
18.6.21

Μνημόσυνο «ηρωικό και πένθιμο» στην μάχη του Κιλκίς


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός, Μέλος του ΙΗΑ

Θέμα δημιουργήθηκε τούτες τις ημέρες με την εθνική ομάδα των Σκοπιανών. Τι περιμέναμε; «Κακού κόρακος κακόν ωόν». Υπέγραφαν οι ημέτεροι, χαζοχαρούμενοι, την προδοσία με καπέλα και με ανόητους χαριεντισμούς για γραβάτες. Πασιχαρείς και οι Σκοπιανοί χαμαιλέοντες για το απρόσμενο δώρο και νόμιζαν, οι ανίκανοι προδότες, ότι θα σεβαστούν τα περί «Βόρειας» – ούτε να το γράψω δεν αντέχω- άρθρα της «συμφωνίας». Έτσι γίνεται στις προδοσίες.

18.6.21

Πώς η αστυνομία "στρίμωξε" τον δράστη της δολοφονίας


 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως το zougla.gr, σχετικά με το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο στα Γλυκά Νερά και τον τρόπο που η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 32χρονος ήταν ο φονιάς της συζύγου του, και όλο αυτό το διάστημα έπαιζε «θέατρο» για να αποπροσανατολίσει τις Αρχές. Την ίδια τακτική ακολουθούσαν όμως και οι αστυνομικοί, αποπροσανατολίζοντας τον δράστη ότι οι έρευνές τους στρέφονται αλλού…

18.6.21

Μεγαλοϊδεατισμός Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η ΕΕ θα έχει ισχύ όταν ενσωματώσει και την Τουρκία»

Η μη χρήση του "Βέτο" από την Ελλάδα στην είσοδο της Τουρκίας 
στην Ε.Ε, θα ισοδυναμεί με Εσχάτη Προδοσία.
Juan

Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Τούρκος πρόεδρος, προβαίνοντας σε κρεσέντο προκλητικότητας. «Η ΕΕ βρίσκεται σε κατάσταση στρατηγικής τύφλωσης, και πρέπει να λυτρωθεί από αυτή τη στρατηγική τύφλωση», ισχυρίστηκε την Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο επέμεινε ότι η Τουρκία συνεχίζει να επιθυμεί την ένταξή της στην «στρατηγικά τυφλωμένη» Ένωση. 

Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι ισχυρή όταν απουσιάζει η Τουρκία, γι' αυτό το λόγο η Τουρκία πρέπει να ενταχθεί ώστε να γίνει πόλος έλξης και ισχύος για την ΕΕ, σήμερα δεν είναι, ισχυρίστηκε ο τούρκος πρόεδρος.