Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

 13.12.22

ΑΔΜΗΕ και Telecom Egypt: Υποθαλάσσιο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο που θα συνδέει την Ελλάδα με την Αφρική

 

Τη σύμβαση για την κατασκευή και πόντιση της πρώτης υποθαλάσσιας τηλεπικοινωνιακής καλωδιακής υποδομής ανάμεσα στην Ελλάδα με την Αίγυπτο, μέσω της Κρήτης υπέγραψαν χθες στο Κάιρο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Egypt Adel Hamed και ο Διευθυντής της θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ Grid Telecom Γιώργος Ψυρρής, παρουσία του Υπουργoύ Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της Αιγύπτου Δρ. Amr Talaat.

Πρόκειται για διακλάδωση προς την Κρήτη, του μεγάλου τηλεπικοινωνιακού καλωδίου που θα διασυνδέσει τις περισσότερες χώρες στα παράλια της Αφρικής με το οποίο όπως επισημαίνει ο ΑΔΜΗΕ, η Ελλάδα εξελίσσεται σε ισχυρό κόμβο μεταφοράς δεδομένων ανοικτής πρόσβασης ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.

13.12.22

“Tούβλα”… τα χαρτονομίσματα που κατάσχεσε η βελγική αστυνομία στο σπίτι της Καϊλή και του Παντσέρι: Πάνω από 1,5 εκ. ευρώ



 Η βελγική εφημερίδα Le Soir δημοσιεύει σήμερα φωτογραφία που έλαβε από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία του Βελγίου και δείχνει τα χαρτονομίσματα που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από το σπίτι της Εύας Καϊλή και του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, συνολικά, ανακαλύφθηκαν περισσότερα από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά στα σπίτια των δυο μελών του ευρωκοινοβουλίου που βρίσκονται υπό κράτηση.

13.12.22

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Aν είναι δυνατόν: Η Δικαιοσύνη αποφάσισε να ερευνήσει σπίτια & εταιρείες… 9 μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών

 

Αφού υπήρξε άπλετος χρόνος για να εξαφανιστούν στοιχεία

Εννέα μήνες μετά και αφού το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και έχει διασύρει τη χώρα σε διεθνές επίπεδο, σήμερα ξεκίνησαν έρευνες σε σπίτια και εταιρείες που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό του Predator.

Το απλοϊκό ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι τι περιμένουν να βρουν μετά από τόσους μήνες;

Εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου είναι αφελές να περιμένει κανείς ότι θα βρεθούν στοιχεία στα σπίτια ή στις εγκαταστάσεις των εταιρειών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

13.12.22

Η προϊστορία του Κυπριακού


Πολύτιμο υλικό που φωτίζει και τις μέρες μας


της Φανούλας Αργυρού*

Θα ήθελα να τονίσω από την αρχή ότι το Κυπριακό δεν εξαρτάται  από τις διεθνείς εξελίξεις για το καλύτερο, όπως η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ,  αλλά προχωρεί βάση της δικής του προϊστορίας. Η  οποία ξεκίνησε από το 1956 και συνεχίζεται  βάση του σχεδιασμού αφενός του Τούρκου συνταγματολόγου Δρ. Νιχάτ Ερίμ και αφετέρου της  βρετανικής κυβέρνησης, όταν αμφότεροι εκκόλαψαν από τότε την  διαβόητη αντιδημοκρατική,  δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία. Την απαρτχάιντ διαίρεση λαού και τόπου.

Η  ΔΔΟ είναι καθαρά βρετανο-τουρκική, ή  τουρκο-βρετανική όπως θέλετε πέστε την, είναι όπως η κότα με το αυγό.

13.12.22

Ο τουρκικός πύραυλος και οι ομπρέλες της Αθήνας


Ένα στοιχείο του πολέμου, των στρατιωτικών επιθέσεων, είναι αυτό του αιφνιδιασμού. Αυτό το έχει αφαιρέσει προ πολλού ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εξαγγέλλει επιθέσεις κατά της Ελλάδος και επεκτατικές κινήσεις σε βάρος της Κύπρου. Εάν όντως -και έτσι είναι- ο αιφνιδιασμός αποσκοπεί στο να αποτρέψει τον αντίπαλο να διαμορφώσει και να προετοιμάσει αντίδραση και άμυνα, τότε γιατί ο Ερντογάν συχνά-πυκνά απειλεί με επιθέσεις;

Είναι τα όσα λέγει έπεα πτερόεντα ή το κάνει αυτό για να αναφέρει εκ των υστέρων πως «εμείς σας τα λέγαμε, δεν τα λάβετε υπόψη»; Ό,τι και να ισχύει τα όσα λέγονται από τουρκικής πλευράς πρέπει να αξιολογούνται συνεχώς και να λαμβάνονται υπόψη.

13.12.22

Επικίνδυνη ένταση στην Ταϊβάν: Παραβιάσεις της αεροπορικής άμυνας του νησιού από 18 βομβαρδιστικά της Κίνας, ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα

 

Δεκαοκτώ κινεζικά βομβαρδιστικά τα οποία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικά όπλα παραβίασαν τη ζώνη αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας (air defense identification zone, ADIZ) της Ταϊβάν, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στην Ταϊπέι, παραβίαση-ρεκόρ κατ’ αυτήν, καθώς οι εντάσεις με το Πεκίνο παραμένουν υψηλές.

Εικοσιένα αεροσκάφη εισήλθαν στην ADIZ της Ταϊβάν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, ανάμεσά τους 18 βομβαρδιστικά H-6 (σ.σ. πρόκειται για την κινεζική εκδοχή του σοβιετικού σχεδιασμού στρατηγικού βομβαρδιστικού Τουπόλεφ Tu-16).

Η ADIZ της Ταϊβάν είναι αρκετά ευρύτερη από τον καθεαυτό εναέριο χώρο της νήσου. Περιλαμβάνει τμήμα του κινεζικού εναέριου χώρου, ως ακόμη και τμήμα του εναέριου χώρου της ηπειρωτικής Κίνας.

13.12.22

Καίνε τα σπίτια στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας: Εμπρησμό καταγγέλλουν οι κάτοικοι για να ερημώσει το χωριό

 

Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στην ορεινή Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα στο Μαυρολιθάρι, μετά και την τελευταία φωτιά, που εκδηλώθηκε σε σπίτι του χωριού την περασμένη Τετάρτη.

Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά πυρκαγιά σε σπίτι, καθώς μέσα σε μόλις 20 μήνες έχουν παραδοθεί στις φλόγες τρία σπίτια.

Ερωτήματα, φόβος και ανησυχία είναι τα συναισθήματα, τα οποία έχουν κατακλύσει τους κατοίκους χωριού και όχι μόνο, μιας και μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι μέσα σε 20 μήνες, τρία σπίτια, έχουν καεί εξ’ ολοκλήρου. Άπαντες οι κάτοικοι ανησυχούν πλέον για τις περιουσίες τους μιας και η συχνότητα των πυρκαγιών προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

13.12.22

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων "ημεδαπών", σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • διακεκριμένη περίπτωση κλοπών, τετελεσμένων και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, που τελέστηκαν από περισσότερους από δύο που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και κατ’ επάγγελμα και η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, 

13.12.22

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ :

 ΑΚ129/2022                                                                                                11.12.2022

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΒΗΜΑ ΑΚΡΟΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Παρακολουθούμε με προσοχή το κλιμακούμενο σκοτεινό παρασκήνιο του Κυπριακού και εντοπίζουμε ότι προετοιμάζεται να εκδηλωθεί το επαναλαμβανόμενο μοτίβο αποδόμησης των κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας Βρετανικής επινόησης το οποίο ακολουθείται από το 1977 μέσω  ΓΥΡΩΝ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ.

Το μοτίβο αυτό λειτουργεί ως ακολούθως:

13.12.22

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον διαρρήξεις οικιών στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας


 

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον διαρρήξεις οικιών στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας.

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά

Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εξάρθρωση

εγκληματικής οργάνωσης, τα τέσσερα (4) μέλη της οποίας διέπραξαν (23)

αξιόποινες πράξεις (ληστείες, διαρρήξεις οικιών και κλοπές κρατικών πινακίδων

κυκλοφορίας) σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης και κυρίως στο Πανόραμα

 οδήγησε στην εξιχνίαση δύο (2) ακόμη διαρρήξεων οικιών.

12.12.22

Επιτυχείς δοκιμές του συστήματος AVICOM σε συνεργασία με την 1η ΤΑΞΑΣ δίνει άλλες διαστάσεις στις ένοπλες δυνάμεις

 

Σύστημα επικοινωνιών εναέριων και επίγειων μέσων για τη δικτύωση των μέσων πολιτικής προστασίας σε φυσικές καταστροφές ή επιχειρήσεις διάσωσης

Επιτυχείς ήταν οι δοκιμές αξιολόγησης του συστήματος AVICOM της εταιρείας INTRACOM, που υλοποιήθηκε στα μέσα Νοεμβρίου 2022, σε συνεργασία με την 1η Ταξιαρχία ελικοπτέρων του ελληνικού στρατού, και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό για τις ένοπλες δυνάμεις μας.

12.12.22

Αποκάλυψη-Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από την απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία μέσω του Πακιστάν;

 

Ένας συγκερασμός απόκτησης πυρηνικών όπλων της Τουρκίας από το Πακιστάν, με το οποίο έχει στενότατες σχέσεις  σε συγκερασμό με τους πυραύλους Tayfun μεγάλου βεληνεκούς για εκτόξευσή τους, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πιθανή απειλή στο μέλλον για Ελλάδα και Κύπρο  

"Οι ΗΠΑ «ξετρυπώνουν» τις προσπάθειες του Πακιστάν να διακινήσει την τεχνολογία πυρηνικών όπλων του στο μαύρο εμπόριο. Το αποκαλεί ένα από τα «πιο επικίνδυνα» έθνη του κόσμου", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου Διεθνούς ΜΜΕ σε αμυντικά θέματα, του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

12.12.22

Υπακοή στην Εκκλησία ακόμη και στο «λάθος;» - Δημήτριος Λυκούδης

 

12.12.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Το καταφύγιο 2022

 

12.12.22

Η στάση της Τουρκίας στην αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας …και ο επικίνδυνος εφησυχασμός της κοινής γνώμης



 Η στάση της Τουρκίας στην αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας διαφέρει απ’ αυτή των άλλων μελών του ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα στηρίζει στρατιωτικά/πολιτικά το Κίεβο στη σύγκρουση με τη Μόσχα. Ωστόσο δε μετέχει στις Δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Σε αυτό το φόντο η πολιτική της πολλές φορές αντιμετωπίζεται ως ανορθολογική ή τυχοδιωκτική ή αδιέξοδη -αποδίδεται στις εξαρτήσεις της και από τις δύο μεγάλες δυνάμεις και χαρακτηρίζεται ενοχλητική γι’ αυτές.

Γράφει ο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ

PhD© Διεθνολόγος-Πολιτικός Επιστήμονας

Ωστόσο αυτές οι κρίσεις αγνοούν τέσσερις παραμέτρους: Τη στρατηγική της Άγκυρας για αυτονομία στο διεθνές στερέωμα. Τη νέο-οθωμανική της ιδεολογία. Τις αλλαγές στις συνολικές σχέσεις ισχύος των κρατών.

12.12.22

Σε κατάσταση πλήρους σοκ η Καϊλή, 72 ώρες «άφωνη»: Από «σπόντα» την έπιασαν – Συντριπτικά τα στοιχεία, δύσκολα θα τη γλυτώσει


 Σχεδόν 72 ώρες με την προσαγωγή της αρχικά, που εξελίχθηκε σε σύλληψη, για το Qatar Gate η Εύα Καϊλή, παραμένει «άφωνη».

Καμία δήλωση, ούτε από την ίδια ούτε από κάποιο συνήγορό της, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας για την υπεράσπιση ή έστω για κάποιες πρώτες εξηγήσεις. Ούτε καν αυτό το κλασσικό «είμαι αθώα, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

Είναι σαφές και σε μεγάλο βαθμό φυσιολογικό η, έως αύριο Τρίτη 13/12, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου σοκ καθώς από την μια στιγμή στην άλλη, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, χάθηκε όλος της ο κόσμος.

12.12.22

Aχυράνθρωπος του Ερντογάν έχει αγοράσει όλα τα λιμάνια της Πορτογαλίας: Προειδοποιήσεις για πιθανές πολιτικές πιέσεις [βίντεο]

Ο πρόεδρος της τουρκικής Yilport, Robert-Yuksel-Yildirim Φωτογραφία via YouTube

 «Είμαστε ευγνώμονες για τις επενδύσεις σας στην Πορτογαλία», έλεγε τον Νοέμβριο ο υπουργός Υποδομών της Πορτογαλίας, Πέντρο Νούνο Σάντος, στον πρόεδρο της τουρκικής Yilport, Ρόμπερτ Γιουκσέλ Γιλντιρίμ, ο οποίος μόλις είχε ανακοινώσει επένδυση 124 εκ. ευρώ για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό λιμένα εμπορευματοκιβωτίων στη Λισαβόνα.

«Επενδύστε κι άλλο, επενδύστε όσο μπορείτε» δήλωνε χαρακτηριστικά ο Νούνο Σάντος, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Γιουκσέλ δεν μπορεί να επενδύσει πολύ ακόμη, γιατί έχει ήδη αγοράσει επτά λιμάνια στην Πορτογαλία. Σε αυτά περιλαμβάνονται το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της πρωτεύουσας, αλλά και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το Leixões στο Πόρτο.

12.12.22

Όταν οι ηγέτες και γενικά οι πολιτικοί εκβιάζονται, ειδικά με υποθέσεις διαφθοράς, θα λάβουν κακές αποφάσεις στα σοβαρά θέματα των χωρών τους (video)

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είναι αυτός που είχε πει την περίφημη φράση ότι λίγο-πολύ, όποιος εκλεγεί από τους τρεις πρωτοπόρους -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- θα τον επηρεάζει, διότι είναι «δικός» του άνθρωπος.

Εννοούσε τον πρώην διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον άσπονδο «φίλο του», που δεν μπορεί ούτε καν να τον «μυρίσει», τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου.

12.12.22

Ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ίδιος: Oι ΗΠΑ έφτασαν στην πυρηνική σύντηξη, αποκαλύπτει η Washington Post – Απεριόριστη, καθαρή, φτηνή ενέργεια

 

Τεχνικοί στον χώρο του Διεθνούς Θερμοπυρηνικού Πειραματικού Αντιδραστήρα (ITER) στο Cadarache, Γαλλία, Οι έξι εταίροι του Διεθνούς Θερμοπυρηνικού Πειραματικού Αντιδραστήρα (ITER) επέλεξαν τη Γαλλία ως πειραματική τοποθεσία αντιδραστήρας πυρηνικής σύντηξης που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τον τρόπο που ο ήλιος παράγει ενέργεια.EPA/ERIC TSCHAEN FRANCE OUT

Το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου αύριο Tρίτη ότι οι επιστήμονες μπόρεσαν, για πρώτη φορά στην ιστορία, να παράγουν μια αντίδραση πυρηνικής σύντηξης που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται για την ανάφλεξή της.

Η Washington Post το γράφει μιλώντας για «ένα ορόσημο στη δεκαετή και δαπανηρή αναζήτηση για την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας που παρέχει απεριόριστη, καθαρή και φθηνή ενέργεια».

Για την αμερικανική εφημερίδα, είναι το «Άγιο Δισκοπότηρο» της ενέργειας χωρίς άνθρακα που οι επιστήμονες κυνηγούν από τη δεκαετία του 1950.


Διαβάστε περισσότερα »

12.12.22

«Γυάλινη οροφή»: συμβολική καταπίεση γυναικών στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες



           Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     Συμμετείχα πρόσφατα ως ομιλητής σε ειδική ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης με θέμα την ενδοοικογενειακή, και όχι μόνο, βία ενάντια στις γυναίκες. Στην εισήγησή μου έδωσα τον χαρακτηριστικό τίτλο: 

     «Γυάλινη οροφή: Η συμβολική βία στις γυναίκες επιστήμονες-επιχειρηματίες στον ανδροκρατούμενο κόσμο».

     Ξεκίνησα με το ερώτημα: «Θα ήταν διαφορετικά το 2008 τα πράγματα εάν αντί της Lehman Brothers που κατέρρευσε αναπάντεχα δημιουργώντας παγκόσμια οικονομική κρίση εάν η κολοσσιαία εταιρεία ήταν Lehman Sisters;»

11.12.22

Σε όποιον αρέσει.....

 


(Μας το έστειλε Ο Δημήτρης Κ. )
11.12.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " Επίλεκτοι Στρατιώτες | "

 

11.12.22

95 ΑΔΤΕ: Άσκηση «ΚΟΛΟΣΣΟΣ – 22», στη Ρόδο (φωτ&βίντεο)

 
Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, παρακολούθησε την διεξαγωγή της τελικής φάσης της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΟΛΟΣΣΟΣ-22».
Βίντεο



Η άσκηση έλαβε χώρα από την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στην Περιοχή Ευθύνης (ΠΕ) της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) και συνέβαλε αφενός στην επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικά επιχειρησιακά σενάρια, αφετέρου στην προαγωγή της διακλαδικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης.

11.12.22

Qatargate: Χριστουγεννιάτικες διακοπές 100.000 ευρώ!



 Η βελγική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει νωρίς το απόγευμα την προφυλάκιση συνολικά πέντε υπόπτων.

«Χρησιμοποιούσε ευφάνταστες, αλλά συχνά παράνομες μεθόδους για την επίτευξη των στόχων του»: Αυτές είναι οι κατηγορίες εναντίον του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Πανζέρι, που συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, μαζί με άλλα άτομα, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή. Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή του βέλγου εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ, στο πλαίσιο έρευνας για εγκληματική συνωμοσία, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από τον Ιανουάριο του 2021.

Η βελγική δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει νωρίς το απόγευμα την προφυλάκιση συνολικά πέντε υπόπτων.

11.12.22

Δημόσιο: Πώς θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι από το νέο έτος

Αν βαθμολογούντο και οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας
με άριστα το 10, δεν θα έπαιρναν ούτε...3 !
Juan

 Με νέο, αναθεωρημένο σύστημα αξιολόγησης, θα κάνει ποδαρικό το νέο έτος στη δημόσια διοίκηση. 

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα αξιολογικά συστήματα, στο νέο δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στους προϊσταμένους, αντί για τους υπαλλήλους και γίνεται για επιδόσεις με βάση προκαθορισμένη στοχοθεσία σε επίπεδο οργανικής μονάδας.

Η βαθμολογία για τους υπαλλήλους έχει καταργηθεί, ενώ οι προϊστάμενοι θα βαθμολογούνται από το 1 έως το 5. 

11.12.22

Πότε θα ξυπνήσουν στο Λευκό Οίκο: Ο Ερντογάν αγνοεί τη Δύση, προχωρά σε στρατηγική ενεργειακή συμμαχία με τη Μόσχα, απειλεί την ενότητα του ΝΑΤΟ

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η νέα ενεργειακή στρατηγική συμμαχία του Ταγίπ Ερντογάν με τον ομόλογό του της Ρωσίας, Βλαντίμίρ Πούτιν, η «συμφωνία των δύο αυταρχικών ηγετών», όπως χαρακτηρίζεται από Αμερικανούς νομοθέτες, είναι ένα νέο ισχυρό όπλο στα χέρια των δυνάμεων της Ομογένειας, στον «πόλεμο» για το “μπλόκ” στα μαχητικά F-16, που προσπαθεί να αγοράσει η Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, για τη νέα συμφωνία της Μόσχας και της Άγκυρας, προκάλεσε θυμό στους βουλευτές και τους γερουσιαστές, που εναντιώνονται στην στρατιωτική ενίσχυση της Τουρκίας.

11.12.22

Από το ναυτικό, η σκυτάλη των κορβετών στο υπουργείο και την κυβέρνηση: Τα «αγκάθια» και το επόμενο κρίσιμο βήμα της απόφασης

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ, HELLAS JOURNAL

Στα μέσα της εβδομάδας, τουλάχιστον για το Πολεμικό Ναυτικό, κλείνει ο φάκελος «κορβέτες».

Οι επιτελείς που εργάζονται κυριολεκτικά νυχθημερόν στοχεύουν, η ηγεσία τους, να έχει στα χέρια της τις τελικές αξιολογήσεις. Και τότε αυτές θα παραδοθούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας αλλά και στον πρωθυπουργό, με την κυβέρνηση να καλείται να πάρει την τελική απόφαση.

Η τελική μελέτη των δυο φακέλων, των εταιρειών Naval Group & Fincantieri, έχει δώσει την ευκαιρία επιλογής- αναλόγως του βαλαντίου- και τελικής θα λέγαμε διαμόρφωσης σε πολλά συστήματα, από ραντάρ και ηλεκτρονικά μέχρι τα όπλα.

11.12.22

Αρχαία ελληνικά, ραπ, Γκαίτε, και η επιβίωση του Πλάτωνα: Ο σπουδαίος Γερμανός φιλόλογος Χανς Άιντενάιερ υμνεί την αρχαία γλώσσα

O διακεκριμένος ελληνιστής Χανς Άιντενάιερ. Στιγμιότυπο από βίντεο Botschaft von Griechenland Berlin
 

«Χωρίς αρχαία ελληνικά δεν θα υπήρχε ο Γκαίτε. Ο Μέγας Φρειδερίκος τα έκανε υποχρεωτικά στην Πρωσία για να μάθουν οι μαθητές την γλώσσα αλλά και το ήθος της αρχαίας παιδείας. Και έτσι υπάρχει η σχέση της γερμανικής λογοτεχνίας και γλώσσας με τα ελληνικά ανά τους αιώνες.

Ο πολιτισμός της Ευρώπης βασίζεται στον ελληνικό, ο οποίος μετά την ιταλική Αναγέννηση αποτέλεσε μαζί με τον ρωμαϊκό τη βάση μας και παραμένει η βάση μας», τονίζει ο μεγάλος Γερμανός ελληνιστής Χανς Άιντενάιερ στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την απονομή του βραβείου «Διδώ Σωτηρίου» από την Εταιρεία Συγγραφέων, για την οποία λέει: «Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη και είναι μεγάλη μου τιμή», λέει.

10.12.22

ΚΥΠΡΟΣ : Άξιο τιμών έκρινε τον Γρίβα Διγενή η Βουλή

 


Γράφει ο Παναγιώτης Χατζηαποστόλου 

Η Ολομέλεια της Βουλής έδωσε την αρνητική της ψήφο στις δυο από τις τρεις τροπολογίες οι οποίες είχαν κατατεθεί από το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους και στόχο είχαν την αποκοπή  κάθε κρατικής δαπάνης η οποία έχει σχέση με τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή. Με 17 ψήφους υπέρ και 35 εναντίον για την πρώτη τροπολογία και 15 υπέρ, 35 εναντίον και 3 αποχές για τη δεύτερη τροπολογία. Σε ότι αφορά την τρίτη τροπολογία αυτή πέρασε από τους βουλευτές με 32 ψήφους υπερ, 19 εναντίον και 2 αποχές. Προνοεί πως οι οποίες δαπάνες για το Ίδρυμα Μνημείου Στρατηγού Γ.Γρίβα Διγενή, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες, εκδηλώσεις, μνημόσυνα, ανέγερση και συντήρηση μνημείων, ξεναγήσεις και εκδόσεις που αφορούν τον Γρίβα, να ενημερώνεται η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού

10.12.22

Κούγιας: O πατέρας του 16χρονου Ρομά έχει 3 σελίδες ποινικό μητρώο


Σε νέες δηλώσεις για τον αστυνομικό που κατηγορείται γαι τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου, Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος, μιλώντας στο Mega, είπε για τον Ρομά πως «έχει τρεις σελίδες ποινικό μητρώο, έχει αδικήματα για κατ’ επανάληψη εγκληματικές πράξεις και βεβαρημένο παρελθόν».

Ως προς το χρονικό της καταδίωξης ο κ. Κούγιας εξήγησε τα εξής: «Ξεχνάμε ένα προηγούμενο. Όλοι μιλούν για έναν ανήλικο. Σε αυτή την καταδίωξη δεν υπήρχε κανένας ανήλικος.

10.12.22

ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΑΠΟΥΣΑ.!!

 ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ... ΑΠΟΥΣΕΣ

 του συνεργάτη μας κ. Νικολάου Σκουλα

Όσοι με ξέρουν, θα σας βεβαιώσουν ότι δεν έχω ίχνος ρατσισμού ή προκατάληψης. Αντίθετα… Σ’ όλη μου τη ζωή, αγωνίστηκα για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ νόμιμα και, σίγουρα, αυτό περιλαμβάνει και ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, και δεν δέχομαι να καταπατούνται αυτά που έχω, ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ επιτρέποντάς τους να ασχημονούν και να εγκληματούν εις βάρος μας, λειτουργώντας αυθαίρετα, ως «κράτος εν κράτει». Παρά ταύτα, οι κυβερνήσεις, στο όνομα της «ένταξης» αγνοούν το πρόβλημα γιατί ίσως το βρίσκουν ΑΒΟΛΟ.

10.12.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Τα δόντια της παραλίας


10.12.22

Πληροφορίες για σύλληψη του πατέρα της Εύας Καϊλή

 Νέα στοιχεία προκύπτουν από ώρα σε ώρα αναφορικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την έρευνα για διαφθορά με χρηματισμό από το Κατάρ, καθώς -σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής ιστοσελίδας «L'Echo»- εντοπίστηκε στο Βέλγιο και ο πατέρας της Ευρωβουλευτή έτοιμος να αποχωρήσει με μια τσάντα γεμάτη χρήματα.

«Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, με φωτογραφία της Εύας Καϊλή και αναφέρει ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις στις Βρυξέλλες και άλλες δύο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της« L'Echo», η Εύα Καϊλή συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς είναι ο μόνος δυνατός τρόπος να καταρριφθεί η βουλευτική της ασυλία.

10.12.22

Γιατί το Μαξίμου δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την σύλληψη της Ε.Καϊλή – Φόβοι για τα τηλέφωνα & τις επαφές της ευρωβουλευτού

 

Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την σύλληψη της πρώην πλέον ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ξέρουν πως έχασαν ένα στέλεχος το οποίο ήθελε και επιζητούσε την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μετά τις εκλογές όποτε τελικώς προκηρυχθούν.

Αυτό που τους προκαλεί όμως ιδιαίτερη ανησυχία είναι η κατάσχεση των τηλεφώνων και των υπολογιστών της Εύας Καϊλή.

Διότι απλούστατα από εκεί θα φανούν με ακρίβεια όλες οι επαφές που είχε η Εύα Καϊλή με Έλληνες υπουργούς, επιχειρηματίες και αθλητικούς παράγοντες για λογαριασμό συγκεκριμένων επενδυτικών πρότζεκτ του Κατάρ.

10.12.22

Oι Αλβανοί ακύρωσαν τις Συνθήκες με Σερβία: Εισβολή ειδικών δυνάμεων στη Μιτροβίτσα – Ξεκινά πογκρόμ διώξεων – Σοβαρά επεισόδια (vid)



 Με το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι πλέον οι Σέρβοι καθώς αντιμετωπίζουν την πιο σοβαρή πρόκληση των τελευταίων ετών. Χτες το βράδυ, εκατοντάδες Αλβανοί αστυνομικοί από την νότια Μιτρόβιτσα εισήλθαν κατά την διάρκεια της νύχτας στο βόρειο τμήμα της πόλης, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.

Η Σερβία καταδίκασε την επιχείρηση αυτή χαρακτηρίζοντας την  ως «εισβολή».

Σύμφωνα με το Βελιγράδι, μπήκε σε εφαρμογή το τελικό σχέδιο των Αμερικανών για την παράδοση όλης της σερβικής αυτής επαρχίας σε αλβανικά χέρια και την εκδίωξη των Σέρβων κατοίκων.

10.12.22

Η «εθνική μας κατάθλιψη»! Η «διάγνωση» και «θεραπεία» από τον Δρ Γιώργο Πιπερόπουλο

 

10.12.22

Πολεμικό Ναυτικό: Η ολοκληρωμένη πρόταση για τις κορβέτες Gowind από τη Naval Group

 

Επίσημη ενημέρωση πραγματοποίησε ο γαλλικός ναυπηγικός κολοσσός για το πρόγραμμα πρόσκτησης των νέων κορβετών (3+1) του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Επίκεντρο της γαλλικής πρότασης η οποία κατατέθηκε την 1η Δεκεμβρίου είναι η ναυπήγηση 3+1 κορβετών εκ των οποίων η πρώτη στη Γαλλία και συγκεκριμένα στα ναυπηγεία της Λοριάν και οι υπόλοιπες δυο ή τρεις Gowind στη χώρα μας.

Παράλληλα η Naval Group εκτός της ναυπήγησης των Gowind στην Ελλάδα επισημαίνει τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σε ποσοστό 30% επί της συνολικής αξίας του προγράμματος.

10.12.22

Με εντολή Ερντογάν η λάσπη: Άνευ προηγουμένου βρώμικες επιθέσεις εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ και της συζύγου του (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Αήθη επίθεση εναντίον του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και της συζύγου του, εξαπέλυσαν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με ψευδείς αναφορές και ισχυρισμούς, που πάνω απ΄ όλα προσβάλουν τους ίδιους τους Τούρκους.

Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν ο διεφθαρμένος και αυταρχικός Ταγίπ Ερντογάν, που σίγουρα διέταξε την επίθεση, και τα τσιράκια του στην ισλαμική κυβέρνηση και στο ισλαμικό του κόμμα, το AKP.

Οι Τούρκοι αναγνωρίζουν την πικρή πραγματικότητα γι’ αυτούς, ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την αγορά από την Τουρκία των αμερικανικών μαχητικών F-16  είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, αλλά προχωρούν και ισχυρίζονται ότι είναι εύκολο να τον εξουδετερώσουν χρησιμοποιώντας ένα δήθεν σκάνδαλο της συζύγου του, το 2019, όταν δεν ήταν παντρεμένοι.

10.12.22

Υποβρύχιος εφιάλτης για κάθε πονηρή σκέψη τα ελληνικά υποβρύχια 214: Φόβητρο σε Αιγαίο και Μεσόγειο

 

Κατά την Ελληνοτουρκική κρίση του 2020, το τουρκικό επιτελείο γνώριζε ότι ο υποβρύχιος στόλος του, άπαξ και υπήρχε περαιτέρω κλιμάκωση θα ήταν “kill”, είτε από τα ανθυποβρυχιακά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, είτε από τα υποβρύχια του Ελληνικού στόλου. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ//HELLAS JOURNAL

Μεσ’ του Βοσπόρου τα στενά οι γείτονές μας πραγματοποίησαν αυτό που άργησε περίπου 17 χρόνια… Η πρώτη εν πλω δοκιμή του υποβρυχίου τύπου 214, ίδιο με τα Ελληνικά κλάσης ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, διαφημίζεται ήδη από το τουρκικό υπουργείο άμυνας…

Εν έτει 2022 το οποίο φτάνει προς το τέλος του, την στιγμή που τα Ελληνικά 214 κυριαρχούν στις θάλασσες του Αιγαίου και της Μεσογείου, οι γείτονές μας μαθαίνουν κατ’ ουσία πως το υποβρύχιο αλλάζει πορεία, πως στρίβει, πως καταδύεται, πως είναι τα λειτουργικά του συστήματα, τι σημαίνει το «μαγικό» που λέγεται αναερόβια πρόωση.

10.12.22

Η Yeni Safak, εφημερίδα του Ερντογάν, στοχοποιεί τον Μιχάλη Ιγνατίου: Δεν της αρέσουν οι ερωτήσεις του στην Ουάσιγκτον [βίντεο]

Η ισλαμιστική εφημερίδα Γενί Σαφάκ δημοσιεύει αυτή τη φωτογραφία του Μιχάλη Ιγνατίου στο άθλιο κείμενο που δημοσίευσε εναντίον του. Η φωτογραφία είναι από βίντεο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 

Ευθεία επίθεση κατά του ιδρυτή και αρθρογράφου της Hellas Journal Μιχάλη Ιγνατίου εξαπολύει η καθεστωτική εφημερίδα Yeni Safak.

Με αφορμή ερωτήσεις του Έλληνα δημοσιογράφου στον εκπρόσωπο του State Department Νεντ Πράις η εφημερίδα κάνει υποτιμητικά σχόλια σε ένα κείμενο με τη φωτογραφία του και τίτλο:

10.12.22

Εύα Καϊλή: Βρέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες

"Ανάθεμα την ώρα, ΚΑΤΑΡα τη στιγμή 
που στείλαν στην Ευρώπη την Εύα Καϊλή"
ΑΛΕΞ

 Νέες πληροφορίες μεταδίδουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κράτηση της Εύας Καϊλή για υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με το Κατάρ.

Σύμφωνα με το ΟPEN, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή και εντόπισαν σακούλες με χρήματα. Ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, το Νewsbomb.gr είχε αναφέρει ότι στην κατοχή της Εύας Καϊλή είχε βρεθεί μεγάλο χρηματικό ποσό.

9.12.22

Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – Έρευνα των βελγικών Αρχών για διαφθορά

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνελήφθη, ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι της στις Βρυξέλλες - Συνελήφθη και ο σύντροφός της - Εκτός ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με απόφαση Ανδρουλάκη

Τα ονόματα των ατόμων από το Ευρωκοινοβούλιο που συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας ως ύποπτοι για δωροληψία από το Κατάρ για το Μουντιάλ, δημοσίευσε η βελγική εφημερίδα Le Soir. Σύμφωνα με το άρθρο, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο σύντροφος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή.