Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 22.12.22

Ε Υ Χ Ε Σ







Η  EFENPRESS
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


 


22.12.22

Για ποιους λόγους πήγαμε στις μυστικές συναντήσεις - Γ. Αυφαντής


Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος_ Αυφαντής μιλάει στον 98.4 για την συνάντηση με Γερμανική εποπτεία στις Βρυξέλλες Ιμπραήμ Καλίν - Αννας Μαρίας Μπούρα

#αϋφαντής #σαχίνησ #ελληνοτουρκικά #αιγαίο @geostratigiki

22.12.22

Οι σιωπηλοί Ρεπουμπλικάνοι που κοιτούσαν τον Ζελένσκι με τα χέρια σταυρωμένα: Τι θα συμβεί στην Ουάσιγκτον από την 1 Ιανουαρίου 2023 [video]

 Η εικόνα της αίθουσας κατά τη διάρκεια της ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας των ΗΠΑ, ήταν περισσότερο από αποκαλυπτική.

Η εικόνα των Ρεπουμπλικάνων που στο μεγαλύτερο διάστημα παρακολουθούσαν απαθείς, ενώ τα μέλη των Δημοκρατικών αποθέωναν τον Ουκρανό πρόεδρο, δείχνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη που θα διεξαχθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2023 στην Ουάσιγκτον για να καταφέρει ο πρόεδρος Μπάιντεν να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε δημόσια κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

22.12.22

Αλλά όχι χωρίς ανταλλάγματα: Μετά από πολλούς δισταγμούς, η Ελλάδα προτίθεται να παραδώσει ρωσικούς πυραύλους στην Ουκρανία

O υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, αναφορικά με την διαδικασία εξέλιξης πέντε εξοπλιστικών προγραμμάτων. Διακρίνεται και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΕΘΑ, STR
____________________________
Όσον αφορά  στο τίτλο το " Μετά από πολλούς διασταγμούς"  ας μου επιτραπεί να αμφιβάλω, γιατί οι ¨διαταγές" έξωθεν σεν σχολιάζονται αλλά εκτελούνται και οι δισταγμοί είναι πολιτικά απόβλητα!  Σε κάθε περίπτωση ΠΡΩΤΑ να εγκατασταθούν  οι Petriot στη Κρήτη -σε πλήρη λειτουργικότητα- και μετά ας αποσυρθούν οι S300- κάτι που θα μας κοστίσει ακριβά στις σχέσεις μας με τη Ρωσία- Κάθε άλλη ενέργεια θα πρέπει να θεωρηθεί ώς εφαπτoμένη ή και αποτελούσα Εθνική Προδοσία (και δεν θα είναι η πρώτη, προηγήθηκαν η "συνθήκη" των Πρεσπών και ο μερικός αφοπλισμός των νησιών.)
Juan

Εδώ και μήνες συζητείται το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία με ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου S-300. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει δύο συστήματα αυτού του τύπου, τα οποία είναι εγκατεστημένα στην Κρήτη.

Μόλις τον Ιούνιο, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας δήλωνε ότι η Ελλάδα χρειάζεται τους πυραύλους: «Δεν θέλουμε να παραδώσουμε κάτι από όλα αυτά που χρειαζόμαστε, που είναι χρήσιμα και επιχειρησιακά έτοιμα». Η Ελλάδα «είναι εκτεθειμένη σε μια πραγματική απειλή», έλεγε τότε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για να δικαιολογήσει τη θέση του και υπονοώντας στη γειτονική Τουρκία.

22.12.22

Διπλή Αντισυνταγματική Εισφορά υπέρ ΝΙΜΤΣ Επιβάλει το ΥΠΕΘΑ στους Απόστρατους – Μερισματούχους

 

Γράφει ο

Παναγιώτης Δημητριάδης

Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου το οποίο έχει αναρτηθεί στη Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση 15 Δεκ 2022 με τίτλο <<Μέριμνα υπέρ προσωπικού των ΕΔ….>> διαπιστώνεται  ότι  επιχειρείται αναγκαστική αναπροσαρμογή διπλής  μηνιαίας εισφοράς υπέρ ΝΙΜΤΣ  των αποστράτων- μερισματούχων  του Στρατού Ξηράς και της  Πολεμικής Αεροπορίας.

22.12.22

Ναι ή όχι στο σενάρια αποστολής των S-300 στην Ουκρανία και αντικατάσταση τους από Patriot; Σ.Φενέκος

 Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος γράφει για το σενάριο αποστολής των ελληνικών S-300 στην Ουκρανία, με αντικατάσταση από αμερικανικά συστήματα Patriot.

Η ανάλυση του:
Στέλιος Φενέκος
OI S-300 ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;
Δημοσιεύθηκε χωρίς επιβεβαίωση, ότι οι ΗΠΑ μας πιέζουν να δώσουμε το αντιαεροπορικό σύστημα S-300PMU1 στην Ουκρανία.
Και ότι σε αντικατάσταση θα αναπτυχθούν συστήματα Patriot PAC-III στην Κρήτη, ανήκοντα όμως στις ΗΠΑ και ελεγχόμενα από προσωπικό των ΗΠΑ.
ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΔΙΕΞΟΔΙΚΟΤΕΡΑ

1. ΟΙ PATRIOT
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ως αντιεροπoρικό σύστημα το Patriot PAC-III είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς επιφανείας-αέρος, που χρησιμοποιείται ήδη από την χώρα μας και είναι ενταγμένο στην αεράμυνά της. Το σύστημα διαθέτει λειτουργία εκτόξευσης και αντιβαλλιστικών πυραύλων.
Χρησιμοποιεί προηγμένο σύστημα εναέριων πυραύλων αναχαίτισης και ραντάρ υψηλής απόδοσης.
22.12.22

Αναβάθμιση της συνεργασίας της πολεμικής Αεροπορίας Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας δρομολογεί εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά



 Η Τουρκία σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης με την Ελλάδα, θα έχει ως σύμμαχό της το Αζερμπαϊτζάν και συνεπώς θα πρέπει να προσμετρηθεί από τώρα η ισχύς της πολεμικής αεροπορίας και των Ειδικών δυνάμεων της υπόψιν χώρας από εμάς.

Το ότι οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα σε αυτό της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, είναι ευρέως γνωστό και έχουμε ευρέως αναφερθεί  εκτενώς εδώ και 1,5 χρόνο σε αυτό σε προγενέστερο άρθρο  μας.

22.12.22

Άκρως απόρρητη επιχείρηση «Free Zelensky»: Ο μισός στόλος του ΝΑΤΟ στον αέρα για να φτάσει με ασφάλεια στις ΗΠΑ [βίντεο]

O Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ουάσιγκτον. EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT — MANDATORY CREDIT: UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
 

Μία εντυπωσιακή άκρως απόρρητη επιχείρηση κάτω από τη μύτη των Ρώσων στήθηκε χθες για την ασφαλή μεταφορά του Ουκρανού  προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την Ουκρανία στις ΗΠΑ.

Ο Ζελένσκι μετέβη στην ιστορική συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πάνω σε μια αρμάδα κατασκοπευτικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ένα αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό Boeing C-40 έφθασε στο Rzesow της Πολωνίας για να μεταφέρει τον πρόεδρο Ζελένσκι από την Ευρώπη στις ΗΠΑ στις 8.15 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη.

22.12.22

Η Τουρκία για μια ακόμη φορά στήνει σκηνικό προβοκάτσιας στο Αιγαίο: Τα F-16 επέστρεψαν και επιζητούν, με κάθε τρόπο, επεισόδιο

FM5: Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν απ’ όλες τις αεροπορικές βάσεις απογειώνονται μαχητικά επιφυλακής ώστε ν’ αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις. Τις περισσότερες φορές οι αριθμοί των Ελληνικών αεροσκαφών είναι ισάριθμοι με τα τουρκικά ενώ έχουν καταγραφεί και ημέρες που η Πολεμική Αεροπορία απογείωσε και διπλάσιο αριθμό μαχητικών στέλνοντας το μήνυμα της αεροπορικής υπεροχής και όχι μόνο. Πηγή εικόνας: Hellasjournal
 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Το Ελληνικό επιτελείο είχε αποκρυπτογραφήσει σωστά τις προθέσεις της Άγκυρας εδώ και καιρό και μάλιστα είχε ενημερώσει αρκετά νωρίς την πολιτική ηγεσία πως μετά τις κρίσιμες συνεδριάσεις στις ΗΠΑ για τα τουρκικά F-16 και το αδιαπέραστο τείχος που λέγεται Ρόμπερτ Μενέντεζ η Τουρκία «θ’ απασφάλιζε», παίζοντάς τα όλα για όλα.

Το προηγούμενο διάστημα που βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη οι συζητήσεις Τούρκων με Αμερικανούς στην Ουάσιγκτον, για το τουρκικό αίτημα αγοράς νέων και την αναβάθμιση παλαιότερων F-16, η Άγκυρα προσπαθούσε να κρύβει τον αναθεωρητισμό και την επιθετική συμπεριφορά έναντι της, Συμμάχου στο ΝΑΤΟ, Ελλάδας.

22.12.22

Μπάιντεν: Μαζί σας ως το τέλος, ως την τελική νίκη – Ζελένσκι: Θέλουμε δίκαιη ειρήνη και αυτό δεν περιλαμβάνει συμβιβασμό [βίντεο]

Ως το τέλος ποίου; Του Μπάϊντεν, του Ζελένσκι ή του πλανήτη;
Juan


 Πλήρη συμπαράταξη με την Ουκρανία ως το τέλος ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, ο κ. Μπάιντεν -φορώντας γραβάτα στα χρώματα της Ουκρανία- είπε πως αποκόμισε την αίσθηση ότι ο Ουκρανός ομόλογός του είναι ανοικτός στην επιδίωξη μιας «δίκαιης» ειρηνευτικής συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου, συμπληρώνοντας ότι ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόθεση να σταματήσει τον πόλεμο.

22.12.22

Η διαφθορά όχημα για να “σκοτώσουν” την γερασμένη Ε.Ε.: “Τρώνε” τους μικρούς για να σώσουν τους μεγάλους… Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ είναι δικαστές… (video)



 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) συγκλονίζεται συν θέμελα από το σκανδαλο Qatar-Gate. Ευρωβουλευτές και στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανάμεσα τους και η Εύα Καϊλή, κατηγορούνται ότι χρηματίστηκαν από τους αυταρχικούς ηγέτες του Κατάρ για να προωθήσουν τροπολογίες που τους εξυπηρετούσαν.

Κατασχέθηκαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά, ενώ ακούγονται φήμες ότι η διαφθορά αγγίζει και την ίδια την Κομισιόν, η οποία προωθούσε παρόμοιες διευθετήσεις για το αμαρτωλό Εμιράτο. Τα παραπάνω έρχονται να «δέσουν» με άλλες πληροφορίες που έχουν σχέση με προμήθεια φυσικού αερίου από το Κατάρ σε χώρες της Ε.Ε., με πρώτη, βέβαια, όπως πάντα, τη Γερμανία.

22.12.22

Στα 2 έως 3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια το κοίτασμα φυσικού αερίου στο Τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ: Επίσημες ανακοινώσεις

 


Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στο Τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κύπρου.

Βάσει της ανακοίνωσης, οι ποσότητες σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ανέρχονται συνολικά σε 2 με 3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και ασφάλεια οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης «Zeus-1», εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία των Εni Cyprus Limited (Διαχειριστής) και TotalEnergies EP Cyprus B.V.

22.12.22

«Η Ελλάδα στόχος των Ρώσων αν δοθούν οι S-300 στους Ουκρανούς»-Δημ.Λιάτσος

 

Επιμέλεια αναρτήσεως: Στρατηγός  εα κ.  Καραντζίκος Αθαν.
21.12.22

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ (1919-1922)

 


         Του Ευαγγέλου Γριβάκου, Αντιστρατήγου εα - Νομικού

 Στις 23 Απρ. 1919, το Συμβούλιο των Τεσσάρων Μεγάλων,  δίνει Εντολή  στην Ελλάδα να καταλάβει την περιοχή της Σμύρνης  με αιτιολογία    «την τήρηση της τάξεως και την προστασία των μειονοτικών πληθυσμών της Μ. Ασίας». 

Στις 24 Απρ.1919, το Γενικό Στρατηγείο διατάσσει την Iη Μεραρχία που ήταν σε αναμονή στα λιμάνια Ελευθερών και Καβάλας με Διοικητή τον Συντ/ρχη Νικ. Ζαφειρίου, δύναμη 13.000 ανδρών και σύνθεση 3 Συνταγμάτων, να επιβιβασθεί επί των πλοίων, να αποβιβασθεί στην Σμύρνη και να την καταλάβει.

Η απόβαση της Μεραρχίας ξεκίνησε με επιτυχία στις 07.30 της 2ας Μαΐου 1919 (παλ. ημ.), αλλά είχε οδυνηρή συνέχεια.

21.12.22

Τέλη κυκλοφορίας 2023 στο myCAR, Οδηγίες, εκτύπωση & πληρωμή τελών

 

Πώς θα εκτυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 στην την πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (με ή χωρίς τους κωδικούς τους taxisnet – myAADE). Η εφαρμογή της εκτύπωσης των τελών κυκλοφορίας οχημάτων (αυτοκινήτων, φορτηγών και μηχανών). Τι θα πληρώσουμε και μέχρι πότε – πιθανή παράταση για την πληρωμή τους.

Πώς θα εκτυπώσετε τα Τέλη κυκλοφορίας 2023 βήμα – βήμα στο myCAR

Αναρτήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα MyCar της Ανεξάρτητης Αρχής
 Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα τέλη κυκλοφορίας 2023.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όταν θα αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023, θα έχετε τη δυνατότητα να:

21.12.22

Μήνυμα από τη Γερμανία: Η Τουρκία υπονομεύει συστηματικά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Ερντογάν γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος για το ΝΑΤΟ


«Δεν περνάει μέρα χωρίς νέες απειλές από την Τουρκία προς τον εταίρο του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα. Ο αυταρχικός αρχηγός του κράτους Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) δεν διεκδικεί μόνο φυσικούς πόρους στα νησιά της ανατολικής Μεσογείου και του ελληνικού Αιγαίου, αλλά επιπλέον „παίζει“ δημόσια με την ιδέα της εκτόξευσης πυραύλων ενάντια στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα».

Τα παραπάνω τονίζει σε ιδιαίτερο σχόλιό του ο Gerd Höhler στο Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας RND , προσθέτοντας ότι ενδεχομένως να αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα εσωτερικής κατανάλωσης ενόψει των τουρκικών προεδρικών εκλογών, προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή των συμπολιτών του από την οικονομική εξαθλίωση.

21.12.22

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΡΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

 

του Δημήτρη Βόγγολη, Υποστράτηγου ε.α., Συντονιστή ΙΗΑ-ΟΔΕΓ

Με αφορμή τα επιστραφέντα Θραύσματα του Παρθενώνα από τον Πάπα Φραγκίσκο μου έρχεται στο νου μου  ένας αξιόλογος Ευρωπαίος, στοχαστής, ποιητής και συγγραφέας Ερνέστ Ρενάν (1823 – 1892), ο οποίος όταν ανέβηκε στην Ακρόπολη θαμπώθηκε από την τέλεια ομορφιά και  το απέριττο κάλλος.

Εξέφρασε  τον θαυμασμό του σαν προσευχή προς την θεά της σοφίας και του πολέμου Αθηνά με τον παρακάτω ποιητικό του λόγο.

 Ώ ευγένεια. Ώ απλή και αληθινή ομορφιά. Θεά, που η λατρεία σου σημαίνει λογική και σοφία. Εσύ που το ιερό σου είναι ένα αιώνιο μάθημα συνείδησης και ειλικρίνειας. Αργά φθάνω στο κατώφλι των μυστηρίων σου. Φέρνω στο βωμό σου πολλές τύψεις συνείδησης.

21.12.22

ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΥΧΕΣ

Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς

Αρχ. Παύλος Δημητρακόπουλος

Διευθυντής του Γραφείου Αιρέσεων και Παραθρησκειών 

της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς


Εν Πειραιεί τη 21η Δεκεμβρίου 2022


Σεβαστοί Πατέρες και αγαπητοί μου αδελφοί,

21.12.22

Η υπόθεση των F-16 που απαιτεί η Τουρκία εξελίσσεται σε μείζονα κρίση στην Ουάσιγκτον: Ο γερουσιαστής Μενέντεζ εναντίον του Ερντογάν και του Λευκού Οίκου (video)



Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ μας έχει συνηθίσει να μην μασά τα λόγια του. Και ομιλεί πάντα τη γλώσσα της αλήθειας, ανεξάρτητα αν ο ένοικος του Λευκού Οίκου, ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, όπως ο Τζο Μπάιντεν, και παλαιότερα ο Μπάρακ Ομπάμα.

Αυτό του κόστισε… Ήταν τυχαίο ότι τον έστειλε στα δικαστήρια το υπουργείο Δικαιοσύνης του τότε προέδρου Ομπάμα; Όχι, δεν ήταν τυχαίο. Αρνήθηκε να τον υποστηρίξει σε θέματα που αφορούσαν το Ιράν, τη Συρία, την Κούβα και άλλα. Η αντιμετώπιση της Ελλάδας και της Κύπρου από τις δημοκρατικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, πάντα τον προβληματίζει. Είναι άδικη και απαράδεκτα φιλοτουρκική…

21.12.22

Δεν κατάλαβε ο Κίσινγκερ και κατάλαβαν οι… μαριονέτες του Κιέβου

 Στον Χένρι Κίσινγκερ πολλά μπορεί να καταλογίσει κάποιος, αλλά ουδείς μπορεί να αγνοήσει τη στρατηγική του σκέψη και την επιρροή που ασκεί. Ο «μάγος» της αμερικανικής διπλωματίας στα 99 του (!) εξακολουθεί να παρακολουθεί τις μείζονες παγκόσμιες εξελίξεις και να παρεμβαίνει.

Μια παρέμβαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον έκανε προ ημερών για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Πλησιάζει ο χρόνος να οικοδομήσουμε πάνω στις στρατηγικές αλλαγές που έχουν ήδη επιτευχθεί και να τις ενσωματώσουμε σε μια νέα δομή προς την επίτευξη ειρήνης μέσω διαπραγμάτευσης», έγραψε στο περιοδικό «The Spectator», σε άρθρο με τίτλο «Πώς να αποφευχθεί ένας ακόμα παγκόσμιος πόλεμος».

21.12.22

Αποκάλυψη της Καθημερινής Κύπρου: Η ΕΝΙ-Total Energies εντόπισε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟZ

 

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο «Ζευς 1» εντόπισε το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ΕΝΙ-TotalEnergies στην κυπριακή ΑΟΖ. Πρόκειται για κοίτασμα μεγαλύτερο από αυτό του «Κρόνος 1» που ανακάλυψε η ιταλογαλλική κοινοπραξία στο ίδιο τεμάχιο (οικόπεδο 6) στις 22 Αυγούστου.

Τα παραπάνω αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου σε ρεπορτάζ της Χρύσας ΛΙΑΓΓΟΥ.

Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κοίτασμα 2-3,5 τρισ. κυβικών ποδιών, το οποίο αν προστεθεί στο κοίτασμα «Γλαύκος» (5-8 τρισ. κυβικά πόδια), στο «Κρόνος 1» (2,5 τρισ. κυβικά πόδια) και την «Αφροδίτη» (4,2 τρισ. κυβικά πόδια) ανεβάζει τη δυνητική δυναμικότητα της Κύπρου στα 13,7-18,2 τρισ. κυβικά πόδια.

21.12.22

Στην κόψη του ξυραφιού ξαφνικά οι Spike N’ LOS: Τα μηνύματα του Ισραήλ και ο κίνδυνος να πάνε αλλού

Το πρόγραμμα των Spike N’ LOS αγγίζει τα 280 εκ. ευρώ, για 27 πυραυλικά συστήματα. Αν δεν εμφανιστεί ο κίνδυνος που ελλοχεύει, με νέα χρονιά το έξυπνο όπλο εδάφους θα βρίσκεται στον Έβρο και τα νησιά του Αν. Αιγαίου, αλλά και σε μονάδες επιφανείας του στόλου.
 


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

«Μακάρι να μην υπάρξει ‘θέμα’ με τους Spike που θα μας γυρίσει πίσω σε ό,τι έχουμε κάνει έως τώρα» σημειώνουν, λακωνικά, πρόσωπα που πολλές φορές έχουν κληθεί να διαπραγματευτούν για σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα και που γνωρίζουν καλά εκτός των διαδικασιών και τη δυσαρέσκεια των Ισραηλινών.

Και αυτό διότι από το Τελ Αβίβ ήδη έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, η Αθήνα να χάσει τους ετοιμοπαράδοτους Spike N’ LOS μέσα από τα χέρια της και μάλιστα στο «παρά ένα» πριν την τελική υπογραφή.

21.12.22

Η Ρωσία προειδοποιεί: Εχθρική ενέργεια εάν η Ελλάδα στείλει S – 300 στην Ουκρανία

 

Τεράστια πρόκληση, εχθρική κίνηση

Οι προθέσεις της Ελλάδας να μεταφέρει τα πυραυλικά συστήματα των S – 300 στην Ουκρανία είναι προκλητικές είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova
Για προκλητική ενέργεια που θα εκληφθεί ως εχθρική κίνηση κάνει λόγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στο σενάριο που θέλει την Ελλάδα να είναι έτοιμη να στείλει το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να το αντικαταστήσουν με το σύστημα Patriot.
«Οι προθέσεις της Ελλάδας να μεταφέρει τα πυραυλικά συστήματα των S – 300 στην Ουκρανία είναι προκλητικές. Όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο, θα καταστραφεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις» υποστηρίζει η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, αναφέροντας πως «η ελληνική ηγεσία έχει αρχίσει ολοένα και περισσότερο να δηλώνει την ετοιμότητά της να μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει επιπλέον αριθμό αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot προς αντικατάσταση».
21.12.22

«Patriot στους Σαουδάραβες, αφοπλισμός ελληνικών νησιών και το… αποκορύφωμα S-300 στην Ουκρανία»

 Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ένα θηριώδες εξοπλιστικό πρόγραμμα, που θα γονατίσει την ελληνική οικονομία και θα εκτοξεύσει το εξωτερικό χρέος της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα το έχει ανάγκη λόγω της τουρκικής απειλής.

Εμείς πιστεύουμε ότι πρόκειται για καταστροφική απόφαση για διάφορους λόγους και ότι αν χρειαζόμαστε όπλα, χρειαζόμαστε άλλα όπλα. Το θέμα δεν είναι τι πιστεύουμε εμείς, αλλά τι λέει η κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αυτό το πρόγραμμα είναι αναγκαίο για να αμυνθεί η χώρα.

21.12.22

«Από την μάχη του Μποροντίνο στην κόλαση του Ουκρανικού, μια αυταπάτη δρόμος»-Κ.Κυριακόπουλος

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


 Ο Κίσινγκερ επισείει τον κίνδυνο ενός παγκοσμίου πολέμου, στον οποίο δεν διστάζει να προσδώσει χαρακτηριστικά πυρηνικού χάους, ενώ θεωρεί ότι αυτός ο κίνδυνος είναι απολύτως υπαρκτός, όσο δεν εκβιάζονται διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε μια διαπραγμάτευση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την περιφερειακή σύγκρουση η οποία είναι κοινό μυστικό πλέον, ότι προσέλαβε με το ξέσπασμά της αμιγώς συστημικά χαρακτηριστικά…

20.12.22

Για άλλη μια φορά «ξέχασαν» να εγγράψουν τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό

 


Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com 

Ψηφίστηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου ο κρατικός προϋπολογισμός 2023 μέσα σε κλίμα έντονης κομματικής αντιπαράθεσης. Και ενώ διεθνώς το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων έχει έρθει στο προσκήνιο για άλλη μια φορά λόγω της πρότασης της Πολωνίας για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το θέμα αυτό, εντούτοις κυβέρνηση, κόμματα και Βουλή έχασαν μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να προχωρήσουν στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, πρόταση την οποία από την πλευρά μας επαναφέρουμε κάθε χρόνο εδώ και μία δεκαετία.

20.12.22

Στρατηγική Απεγκλωβισμού από τη Δ.Δ.Ο.



 του Φοίβου Κλόκκαρη, αντιστράτηγου ε.α.

   Ο παράγων τής εθνικής ασφάλειας στη Κύπρο, επηρεάζεται καθοριστικά και από τη μορφή λύσης του Κυπριακού. Είναι αντιφατικό, υποψήφιοι για την προεδρία τής ΚΔ να υποστηρίζουν ενίσχυση τής άμυνας και λύση Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ), η οποία αφοπλίζει το κυπριακό κράτος. 

Η ΔΔΟ, η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα τής Τουρκίας και Βρετανίας, με εισήγηση τής τελευταίας  το 1990 περιλήφθηκε  στο ψήφισμα 649/1990 του ΣΑ/ΟΗΕ.

Το 2004 η λύση αυτή, απορρίφθηκε από τον Κυπριακό Ελληνισμό σε δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.

20.12.22

Καϊλή-Σπυράκη: Είναι μόνο αυτές υπεύθυνες;

 



του συνεργάτη μας

Δημήτρη Κωνσταντάρα


Δυο Ελληνίδες δημοσιογράφοι που ανελίχθηκαν στην Ελληνική Πολιτική σκηνή, κατέλαβαν θέσεις ευθύνης, διακρίθηκαν σε αρκετούς τομείς αλλά βρέθηκαν στο κέντρο δυο εντελώς διαφορετικών «σκανδάλων»  ( ανισοβαρούς  βεβαίως τύπου και σοβαρότητας) απασχόλησαν και απασχολούν την Κοινή Γνώμη και τα κόμματά τους  με σοβαρές καταγγελίες εις βάρος τους.

Ανεξαρτήτως έκβασης των υποθέσεών τους , Καιλή και Σπυράκη κατάφεραν  να «καταστρέψουν» ό,τι είχαν επιτύχει   με πράξεις, αμέλειες μη έλλειψη αποφασιστικής συμπεριφοράς απέναντι στα θέματα που δημιουργήθηκαν στο περιβάλλον τους και τώρα κινδυνεύουν με σοβαρές επιπτώσεις,

20.12.22

Ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης που μοίραζε τον μισθό του στους φτωχούς! - Δημήτριος Λυκούδης

 

20.12.22

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " Οι Άθλιοι (1982) "

 

20.12.22

Τρίγωνα κάλαντα


Σήμερα φίλοι μου, μέρες που είναι, είπαμε να μην έχουμε γκρίνιες. Σήμερα είπαμε να κάνουμε μια βόλτα στο παρελθόν και να θυμηθούμε «εκείνα» τα Χριστούγεννα. Όχι επειδή ήταν τα καλύτερα. Όχι. Αλλά άμα είσαι 10, 15, 20 χρονών εκείνα τα Χριστούγεννα, που είναι τα δικά σου τα Χριστούγεννα, φαντάζουν μέσα σου, σαν τα καλύτερα όλων.

του Χρήστου Μπολώση

Ας ντυθούμε λοιπόν σήμερα με την στολή του Εμπενέζερ Σκρουτζ, του ήρωα του αριστουργήματος του Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» και με την βοήθεια όχι κάποιου φαντάσματος αλλά τις αναμνήσεις, ας πάμε αρκετά χρόνια πίσω και να ξαναθυμηθούμε…

20.12.22

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ απαιτεί από τον ισλαμιστή Ερντογάν να αποσύρει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη από την κατεχόμενη Κύπρο


 Την ισχυρή του υποστήριξη στην Κύπρο εξέφρασε ξανά δημόσια ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κάλεσε τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη από την Κύπρο.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ υπογράμμισε ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να διαιρέσει ακόμα περαιτέρω το νησί μετά από πενήντα χρόνια παράνομης τουρκικής κατοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός γερουσιαστής υπενθύμισε ότι η Τουρκία επιχειρεί να προχωρήσει στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την στρατιωτική της παρουσία.

20.12.22

Ιανός πάνω από το Αιγαίο: Συζητήσεις δήθεν καλής θελήσεως στις Βρυξέλλες, επικίνδυνες αερομαχίες και ρεκόρ παραβιάσεων στο Αρχιπέλαγος [video]

Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα για το “lock on” στο οποίο βρίσκονται οι αεροπόροι της TuAF και για να δικαιολογήσουν τις παραβιάσεις τους υποστηρίζουν ότι εκτελούν Νατοϊκή άσκηση, κάτι το οποίο διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Ελληνική πλευρά. Πηγή εικόνας: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

«Μπαϊράκι» στον ουρανό του Αιγαίου, με τους Τούρκους πιλότους να δείχνουν σε πολλές περιπτώσεις επιθετική διάθεση, απέναντι στους αναχαιτιστές του Αρχιπελάγους οι οποίοι υπερασπίζονται με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Στρατιωτικές πηγές μετά και το σημερινό κρεσέντο των τουρκικών προκλήσεων σημειώνουν πως «φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα κι αυτό πρέπει να το δούμε με μεγαλύτερη προσοχή».

20.12.22

“Κόλαση” για τον Ερντογάν η ομιλία του γερουσιαστή Μενέντεζ: Δεν θα εγκρίνω την πώληση των F-16, να σταματήσει τις υπερπτήσεις [video]

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να εναποθέσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ένας πολύ θυμωμένος Ρόμπερτ Μενέντεζ έκανε φύλλο και φτερό τον Ερντογάν και απαίτησε να σταματήσει όλες τις επιθετικές και παράνομες ενέργειες του στην ευρύτερη γειτονιά: “Απαιτώ από τον Ερντογάν να σταματήσει όλες τις υπερπτήσεις πάνω από την Ελλάδα”, υπογράμμισε ο γερουσιαστής.

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων -τόνισε ο κ. Μενέντεζ, δεν θα εγκρίνω καμία πώληση των F-16 για την Τουρκία μέχρι να σταματήσει την επιθετική εκστρατεία της σε ολόκληρη την περιοχή.