Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

3

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία κλιμακώνει και προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα




 Σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα αποδοκιμάζει τη λογική σύμφωνα με την οποία η άσκηση πολιτικής με την απειλή χρήσης βίας, με την απειλή πολέμου, μπορεί να συνιστά ισχυρό διαπραγματευτικό επιχείρημα και απορρίπτει διαρρήδην το ότι η ρητορική προκλήσεων και η διατύπωση ακραία αναθεωρητικών θέσεων μπορεί να αποτελεί εφαλτήριο για την ικανοποίηση οιασδήποτε γεωστρατηγικής φιλοδοξίας, η οποία αφίσταται κάθε έννοιας σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο, στέλνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Με άρθρο του στην ελληνική έκδοση του περιοδικού Economist -Ένθετο στην εφημερίδα «Τα Νέα», που τιτλοφορείται «Το στοίχημα της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», ο Νίκος Δένδιας καθιστά εξίσου σαφές πως ζητήματα που άπτονται του πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας μας δεν επιδέχονται συζήτηση. 

28.1.23

Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Νίκος Αναστασιάδης- Συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη



 Επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  

Στην ατζέντα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, θα είναι η τουρκική προκλητικότητα. 

Ο κ. Ιωσήφ σημειώνει ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν συνάδει με μία εποικοδομητική στάση η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει μια ειλικρινή συζήτηση για λύση του κυπριακού προβλήματος. Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι συνομιλητές του αναμένεται να επαναλάβουν τον προβληματισμό και την αγανάκτησή τους, αναφέρ

28.1.23

Υποκλοπές: Οι 17 διαφορετικές δικαιολογίες της κυβέρνησης

-Δεν γνωρίζει η "δεξιά" σου , ποιον παρακολουθεί η αριστερά σου!
ΑΛΕΞ
 

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΥΜΑΚΑΣ-ΜΑΝΟΣ ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ - 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Τον Απρίλιο του 2022 αποκαλύφθηκε ότι ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος ερευνούσε μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς, είχε γίνει ταυτόχρονα στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ και το λογισμικό κατασκοπείας Predator. Τον Απρίλιο του 2022 η Ελλάδα ήταν μια άλλη χώρα. Στο διάστημα που μεσολάβησε ως σήμερα ελάχιστοι μπορούν να αμφισβητήσουν ότι οι υποκλοπείς της ΕΥΠ και το Predator στοχοποιούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς, παράλληλα και συμπληρωματικά.

28.1.23

ΒΙΝΤΕΟ – Ο Ιωάννης Μεταξάς εξηγεί γιατί απάντησε ΟΧΙ στο Ιταλικό τελεσίγραφο την 28η Οκτωβρίου 1940

 

Άγνωστη παραμένει μέχρι και σήμερα στο ευρύ κοινό η Ανακοίνωση του Ιωάννη Μεταξά προς τους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του Αθηναϊκού Τύπου στο Γενικό Στρατηγείο (σημερινό ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία”) την οποία έκανε στις 30 Οκτωβρίου 1940.

Το έγγραφο έχει βρεθεί στο Αρχείο του Ιωάννη Μεταξά και εκδόθηκε στο προσωπικό ημερολόγιο του πρωθυπουργού του ΟΧΙ στα ιταλικά στρατεύματα (4ος τόμος, σελ. 520-526).

28.1.23

Ένας ύμνος Γάλλου ιστορικού για τo Βυζάντιο


 Τό παρακάτω απόσπασμα είναι από τό βιβλίο τού Γάλλου ιστορικού Alfred Rambaud (1842 – 1905) “Η Ελληνική Αυτοκρατορία τόν 10ο αιώνα” γραμμένο τό 1870. Aποτελεί έναν ύμνο γιά τό Βυζάντιο καί πρόκειται γιά ένα απαγορευτικό κείμενο γιά τά σύγχρονα ελληνικά δεδομένα καί τό πολιτικό καί “προοδευτικό” πανεπιστημιακό κατεστημένο πού επιζητεί νά βυθίσει τήν βυζαντινή ιστορία στήν απόλυτη λήθη. Τέτοια κείμενα θά έπρεπε νά βρίσκονται στά σχολικά βιβλία τής ιστορίας, γιά νά διδάσκονται τά παιδιά μας τό μεγαλείο τών Ρωμιών προγόνων τους. Τό διάβασα, εντυπωσιάστηκα καί δέν μπόρεσα νά αντισταθώ στόν πειρασμό νά τό μεταφράσω σάν μία ελάχιστη προσφορά στήν πόλη πού γεννήθηκε καί έζησε ο πατέρας μου.

Σταυρίδης Φώτιος τού Χρήστου


«L’Empire byzantine a éte chez nous sévérement jugé…

Τήν Βυζαντινή Αυτοκρατορία τήν έχουμε κρίνει πολύ αυστηρά. Δέν πρέπει νά τήν κρίνουμε μέ βάση τήν σημερινή εποχή (19ος αι.), αλλά πρέπει νά τήν κρίνουμε μέ βάση τήν εποχή της, δηλαδή τόν μεσαίωνα, ευρισκόμενη σέ μία δύσκολη περιοχή ανάμεσα στήν Ευρώπη καί τήν βάρβαρη Ασία.

28.1.23

28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008. ΕΦΥΓΕ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΟΛΩΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος της Ορθόδοξος Ανατολικής Εκκλησίας της Ελλάδος (17 Ιανουαρίου 1939 – 28 Ιανουαρίου 2008), κατά κόσμον Χρήστος Παρασκευαΐδης, διετέλεσε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος την περίοδο 1998 – 2008.

 

Στα πρώτα χρόνια της θητείας του απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα λόγω του ότι προωθούσε το λεγόμενο “άνοιγμα της Εκκλησίας προς την κοινωνία” και λόγω της διαμάχης του με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο ζήτημα των ταυτοτήτων.

28.1.23

Οι αναγνώστες μας από όλη τη Γη (χθες) :

Ελλάδα
6,12 χιλ.
Ηνωμένες Πολιτείες
639
Γερμανία
510
Νορβηγία
404
Ισραήλ
310
Γαλλία
297
28.1.23

Καθηγητής ΣΣΕ Αν. Καστάνης: Η Ελλάδα αυξάνει τους πολλαπλασιαστές ισχύος & η Τουρκία ανησυχεί


 Ένας γενικευμένος πόλεμος με την Τουρκία θα έχει διάρκεια 24 έως 48 ώρες, εκτιμά ο καθηγητής της ΣΣΕ, ενώ τονίζει πως η Ελλάδα, θα πρέπει να βρεθεί σε πλεονεκτικότερη θέση μέχρι την επέμβαση των Διεθνών Οργανισμών

Συνέντευξη στον Ευάγγελο Δ. Κόκκινο

«Η Τουρκία όχι μόνο δεν σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, αλλά με την απειλή της χρήσης βίας προσπαθεί να αποκομίσει κέρδη σε βάρος της Ελλάδος», αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο κ. Ανδρέας Καστάνης*, Καθηγητής Στρατιωτικής Ιστορίας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και συγγραφέας του βιβλίου που εκδόθηκε πρόσφατα, «Στρατιωτικές Επιχειρήσεις: Από την αρχαιότητα έως την ίδρυση του ελληνικού κράτους».

28.1.23

Ο παλιός είναι αλλιώς: Οι γερόλυκοι των Phantom δίνουν ακόμη επώδυνες απαντήσεις στις πτήσεις κατασκοπείας τουρκικών UAV στο Αιγαίο

Τα F-4 Phantom AUP που μετέχουν καθημερινά στις δεκάδες εκπαιδεύσεις της πολεμικής αεροπορίας, είναι ανάμεσα στα μαχητικά που αναγκαστικά μετέχουν στα readiness κατά των τουρκικών UAV. Πηγή: Πολεμική Αεροπορία
 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Μια πενταετία πέρασε από το τελευταίο readiness των F-4 Phantom στην 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο.

Τότε τα «γεράκια» με τα Phantom δήλωναν σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ πως «δεν κάνουν βήμα πίσω ούτε για να πάρουν φόρα». Και αυτό έκαναν πάντα όλοι όσοι είχαν τάξει εαυτούς στην υπεράσπιση του ελληνικού ουρανού, με οποιαδήποτε πλατφόρμα τους εμπιστευόταν η πατρίδα.

Από τότε έως σήμερα όμως οι «γερόλυκοι» της Πολεμικής Αεροπορίας δεν κατέθεσαν τα όπλα.

28.1.23

Απίστευτη και φρικτή συμπεριφορά: Ντροπή και κατάντια… Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αδυνατεί να πει αν η εισβολή και η κατοχή στην Κύπρο είναι εισβολή και κατοχή!!! (video)

Ο Στεφάν Ντουζάρικ (αριστερά) προσέρχεται στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών
 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Απίστευτες καταστάσεις ζήσαμε χθες στην ενημέρωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Στεφάν Ντουζάρικ, ένας έμπειρος αξιωματούχος του Διεθνούς Οργανισμού, που γνωρίζει το Κυπριακό όπως την κάλπικη δεκάρα, ρωτήθηκε από την Hellas Journal αν ο κ. Αντόνιο Γκουτέρες θεωρεί ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα.

Ρωτήθηκε επίσης αν η τουρκική κατοχή της Κύπρου είναι για τον ΟΗΕ ότι και η κατοχική των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

27.1.23

Οι προεδρικές εκλογές και η εθνική θέση για την Κύπρο

 


Ανάρτηση : Σοφία Παπανικολάου
27.1.23

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ -

 Από το συνεργάτη μας Θεολόγο-Φιλόλογο Δημήτριο Λυκούδη


27.1.23

Εμφιετζόγλου: «Η εγκατάλειψη της Αμυντικής Βιομηχανίας εκθέτει τη χώρα σε Εθνικό κίνδυνο».



 Τα «καμπανάκια κινδύνου» για την ελληνική αμυντική βιομηχανία πληθαίνουν αλλά στην κυβέρνηση δεν έχουν ακούσει κανένα. Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, επικεφαλής της Πατριωτικής Ένωσης σε ανακοίνωση του «καλεί την Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που συνεπάγεται η πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας  και ν ‘ αλλάξει κατεύθυνση».

Όλη η ανακοίνωση:

Η χώρα έζησε, κατά την προηγούμενη περίοδο, μια απίστευτη κατάσταση μονομερούς εξοπλιστικής αδράνειας και απραξίας, που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία και την ασφάλεια της χώρας. Είναι ευτύχημα από την άποψη αυτή οτι η Τουρκία δεν πήρε τελικά τα αεροσκάφη F-35 και απεκλείσθη από το σχετικό πρόγραμμα.

27.1.23

Βουλή: Με 156 ψήφους της ΝΔ απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης (videos)


    Αντί για δυσπιστία, επικράτησε η "ευπιστία"  !  ΑΛΕΞ

Με 156 «ΟΧΙ» των βουλευτών της κυβέρνησης και 143 «ΝΑΙ» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, καθώς απουσίαζε ο -ανεξάρτητος πλέον- Ανδρέας Πάτσης.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

27.1.23

«Φτιάχνουν» κλίμα για να «χωνέψουμε» και την αποστολή ελληνικών αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία!

Αν αντιδράσει κάποιος -αρμόδιος- θα τον πείτε ...χουντικό;
Αυτοί που αποδυναμωνουν την άμυνα της Χώρας πως λέγονται;
Juan

 Όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που θέλουν και την Ελλάδα να είναι ανάμεσα στις χώρες που θα δώσουν άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία! 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μάλλον εμφανίζεται χαλαρή στο αίτημα της Ουκρανίας και μέσα ενημέρωσης από το Κίεβο συγκαταλέγουν ήδη την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που θα δώσουν Leopard!

27.1.23

Στα όρια του σχίσματος Ερντογάν – Δύση

 

Πληθαίνουν τα επικριτικά για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που απηχούν την ενόχληση της Δύσης για την αδιάλλακτη στάση της Αγκυρας στο ζήτημα της ένταξης Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Με τίτλο «Ο εμπρηστής» και τη φωτογραφία του Ταγίπ Ερντογάν κυκλοφόρησε χθες το τελευταίο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Stern, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από αρνητικά δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου εναντίον του Τούρκου προέδρου.
27.1.23

Ρίο Αντίρριο: Άνδρας έπεσε από τη γέφυρα



 «Συναγερμός» έχει σημάνει από το πρωί της Παρασκευής (27/1) στο Λιμενικό της Πάτρας, μετά από την είδηση ότι ένας άνδρας έπεσε από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό του άνδρα συμβάλλουν και 2 πλοία του Λιμενικού.

27.1.23

Διευθυντής της Pfizer ομολογεί ότι μεταλλάσσουν παράνομα τον Covid-19 για να φτιάξουν νέα «προληπτικά» εμβόλια!

 

«Μπορείς τώρα να αναγκάσεις τον ιό) να μεταλλαχθεί με τον τρόπο που θέλεις…»

Ο Jordon Trishton Walker, ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης, της Pfizer αποκάλυψε χωρίς να το γνωρίζει ότι η εταιρεία του μεταλλάσσει τον Covid για να δημιουργήσει νέα εμβόλια όπως απεικονίζεται σε μυστικά πλάνα που κυκλοφόρησε το Project Veritas.

Ήδη έχει διαγράψει τη σελίδα του στο LinkedIn.

Μιλά για προληπτικά εμβόλια που αναπτύσσονται μέσω της μετάλλαξης του ιού και της μόλυνσης πιθήκων, ενώ παρακαλεί τον δημοσιογράφο που τον ρωτάει να μην διαρρεύσει τις πληροφορίες σε κανέναν.

27.1.23

Κρήτη: 40χρονος πατέρας αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στην ανήλικη κόρη του



Άλλη μια αυτοκτονία σημειώθηκε στην Κρήτη το βράδυ της Τετάρτης (25/1), όταν ένας 40χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο μπροστά στην ανήλικη κόρη του, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Το σοκαριστικό της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες που «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας, είναι ότι ο 40χρονος αυτοκτόνησε στο σπίτι ενώ μέσα βρισκόταν η οικογένειά του.

Μάλιστα, η ανήλικη κόρη του, ήταν εκείνη που τον είδε πρώτη μετά το μοιραίο πυροβολισμό.

Ο ίδιος εντοπίστηκε, όπως λένε οι πληροφορίες, νεκρός και καθισμένος σε καρέκλα.

27.1.23

Yπόθεση Βαλυράκη: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος των δύο ψαράδων

 

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Μετά το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο οδηγεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευβοίας τους δυο ψαράδες για να δικαστούν για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων τους ανακοίνωσε ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Δημήτρης Καρβέλης μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι: “Ανέφερα χθες στους δυο ψαράδες ότι παραιτούμαι από την υπεράσπισή τους για προσωπικούς λόγους. Εκτιμώ ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν καμία σχέση με ανθρωποκτονία και θα αθωωθούν”΄. Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη οι δυο κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα ενός 30 ημερών να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος.

27.1.23

Άνοιξε ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος για τα drones


Δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες, ώστε τόσο τα αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα όσο και τα επανδρωμένα αεροσκάφη να κινούνται με ασφάλεια.

 Τα αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα, τα drones, αποτελούν πλέον μέρος της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και ο αριθμός τους αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο καθώς αυξάνονται συνεχώς  οι δυνατότητες και οι χρήσεις τους. Κυκλοφορούν πλέον συνεχώς στον αέρα drones και όσο περνά ο καιρός θα υπάρχουν ολοένα και περισσότερα ταυτόχρονα στους αιθέρες. Η ασφαλής χρήση αυτών των οχημάτων αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αναζητούνται οι τρόποι που αυτό μπορεί να συμβεί.

27.1.23

Τα χαστούκια στην Τουρκία έρχονται από παντού: Οι μεγάλες αλήθειες του Μάικ Πομπέο και η στροφή του Πενταγώνου για τα F-16 της Τουρκίας… (video)

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο δεν μάσησε τα λόγια του. Άλλωστε, δεν το έκανε ποτέ ούτε σαν διευθυντής της CIA, ούτε σαν επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Έλεγε τη γνώμη του, ακόμα και αν γινόταν αντιπαθής. Είχε προσωπική άποψη για την εξωτερική και την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ και ήταν από τους υπουργούς που λάμβανε την ίδια ενημέρωση με αυτή του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, γνωστού και σαν φίλου του Ταγίπ Ερντογάν. Άρα γνωρίζουν τον Ταγίπ Ερντογάν από την …κακή και από την ανάποδη!

27.1.23

Ο Τραμπ στηρίζει μέχρι τέλους τον φίλο του Πούτιν: Kινδυνολογία για πυρηνικό πόλεμο μετά την απόφαση Μπάιντεν για αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία


 Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία ήταν το βήμα πριν από τον πυρηνικό πόλεμο, καθώς υποστήριξε ότι ο τερματισμός της σύγκρουσης με τη Ρωσία θα έπρεπε να είναι “τόσο εύκολος”.

‘ΠΡΏΤΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΆ. Να τελειώσει αυτός ο τρελός πόλεμος, ΤΩΡΑ. Τόσο εύκολο να γίνει!” έγραψε στο Truth Social το πρωί της Πέμπτης.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε μία ημέρα νωρίτερα ότι θα στείλει 31 άρματα μάχης M1 Abrams κορυφαίας κατηγορίας στην Ουκρανία, υποχωρώντας στην πίεση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για βαρύ οπλισμό για να αντιμετωπιστεί η εισβολή της Ρωσίας.

27.1.23

Φωνάζουν οι Τούρκοι για τη νέα θέση των ΗΠΑ: Και άλλα εμπόδια, η πώληση των F-16 εξαρτάται και από την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, Ουάσιγκτον

‘Εξω φρενών είναι οι Τούρκοι με τους Αμερικανούς, μετά τη δημοσιοποίηση της αμερικανικής θέσης, που εκφράστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι δεν θα σταλεί το τουρκικό αίτημα στο Κογκρέσο εάν η ‘Άγκυρα δεν επικυρώσει τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτόριας Νούλαντ (ΕΔΩ) και της υφυπουργού Άμυνας αρμόδιας για θέματα διεθνούς ασφαλείας, κ. Σελέστ Γουαλἄντερ στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, εξόργισαν τους Τούρκους.

27.1.23

Κραυγές και κατάρες στον ουρανό του Αιγαίου: 12 αερομαχίες, 12 kill και περάστε έξω [Τι δείχνει η ανάλυση των παραβιάσεων]



 Του Γιώργου Σιδέρη, Hellas Journal

Και πάλι σε κατάσταση lock on βρέθηκαν οι Τούρκοι πιλότοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με δεκάδες αεροσκάφη της HAF να κυνηγούν ανηλεώς τους εισβολείς στον ελληνικό ουρανό.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η Άγκυρα αποφάσισε να δώσει αποστολή σε 22 ιπταμένους, με οπλισμένα αεροσκάφη να εισβάλουν στον ουρανό του Αρχιπελάγους, φανερώνεται η πρόθεση, τα λόγια να μετατρέπονται αυτομάτως σε έργα.

Οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί του καθεστώτος της Άγκυρας, για το 2023, φάνηκαν πριν ένα 24ωρο, μέσα από το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας το οποίο έγινε σε προεκλογικό κλίμα. Διαστρεβλώνοντας γι’ ακόμη μια φορά πλήρως την πραγματικότητα, η Άγκυρα επιχειρεί να εμφανίσει την Αθήνα ως την χώρα που προκαλεί.

27.1.23

Άντε τώρα εσύ απλέ Έλληνα πολίτη και ψηφοφόρε να πας να ψηφίσεις!




Του Δημήτρη Κωνσταντάρα


Λίγα λόγια για σήμερα γιατί τα «λίγα» είναι τις περισσότερες φορές και «καλά». Τώρα λοιπόν που το χωνέψαμε ότι θάχουμε εκλογές κάπου γύρω στο Πάσχα, βλέπουμε και το κλίμα να αλλάζει. Προς το χειρότερο. Εκλογές μέσα σε συνθήκες ομαλότητας, ηρεμίας και προσήλωσης δεν γίνονται. Γίνονται;

‘Ετσι λοιπόν, ο Τσίπρας το αποφάσισε ότι άλλο όπλο δεν έχει για να ανακάμψει και από φάσισε να «χαλάσει» όσο περισσότερο μπορεί το κλίμα κι ότι βγει.

26.1.23

Μια Έκθεση του Κογκρέσου με χάρτη του Economist με «ΤΔΒΚ» και εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία!


 FOR THE ATTENTION OF THE SPEAKER OF THE US HOUSE OF REPRESENTATIVES AND BOTH THE MAJORITY AND MINORITY LEADERS IN THE US SENATE

Μια Έκθεση του Κογκρέσου με χάρτη του Economist  με

«ΤΔΒΚ» και εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία!

Η Υπηρεσία Έρευνας του Αμερικανικού Κογκρέσου δημοσιοποίησε, ανανεωμένη με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2023, μια Έκθεσή της για τις σχέσεις Τουρκίας/ΗΠΑ και η οποία ετοιμάστηκε για τα Μέλη και Επιτροπές του Αμερικανικού Κογκρέσου την οποία αρχικά βρήκαμε με 27 σελίδες εδώ:https://sgp.fas.org/crs/mideast/R44000.pdf Συγγραφείς, δύο Ειδικοί Για Θέματα Μέσης Ανατολής, Jim Zanottiκαι Clayton Thomas. Οι συγγραφείς έχουν ετοιμάσει τέτοιες εκθέσεις και προηγουμένως.

Η ίδια Έκθεση αντικαταστάθηκε εν τω μεταξύ με νέα ανανέωση με 68 σελίδες η οποία βρίσκεται τώρα εδώ: https://crsreports.congress.gov/product/pdf/R/R41368 

Καθώς όμως η εν λόγω Έκθεση φαίνεται φορτικά βασισμένη πάνω σε πηγές ΜΜΕ (όπως BBC, FinancialTimes και New York Times) παρά σε πρωτογενή πηγές ή μαρτυρίες βασισμένες σε ακαδημαϊκές αναλύσεις, δεν φαίνεται να έτυχε σοβαρής ακαδημαϊκής έρευνας και ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως «κόλαφος» για την Τουρκία όπως την παρουσίασαν κάποιοι στην Αθήνα. (Όταν αναφέρθηκαν στη πρώτη της ανανέωση.)

26.1.23

Ο Διγενής της Κύπρου, Γεώργιος Γρίβας [1898 - 27




 Ευαγγελίας Κ. Λάππα 

4 Ιανουαρίου 2023

Ο Γεώργιος Γρίβας καταγόταν από το Τρίκωμο της Αμμοχώστου αλλά γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 6 Ιουνίου 1898. Ήταν το έκτο από τα οκτώ παιδιά του Θεοδώρου Γρίβα και της Καλομοίρας Χατζημιχαήλ από τη Λευκωσία. Το 1916, ήρθε στην Ελλάδα, όπου πέρασε στη Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου αποφοίτησε ως ανθυπολοχαγός στις 27 Ιουλίου 1919. 

Από το Νοέμβριο του 1919, συμμετείχε στην Μικρασιατική εκστρατεία, από τη Σμύρνη μέχρι το Σαγγάριο. Για την ανδρεία που επέδειξε στις επιχειρήσεις παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και το Μεγαλόσταυρο του Γεωργίου Α΄ ενώ προήχθη σε υπολοχαγό στις 13 Αυγούστου 1922.

26.1.23

Το Στερν «ισοπεδώνει» τον «εμπρηστή και ταραχοποιό» Ερντογάν: Δεν πάει στο Βερολίνο γιατί ήθελε να κάνει «πολεμικές» προεκλογικές ομιλίες



 Η τουρκική προεδρία ακύρωσε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία και τη συνάντησή του με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, έπειτα από διαφωνία των δύο επιτελείων, μετέδωσε το δίκτυο RND, επικαλούμενο πηγές στο τουρκικό κυβερνών κόμμα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επρόκειτο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να συναντηθεί αύριο με τον Όλαφ Σολτς στην καγκελαρία. Η επίσκεψη ωστόσο δεν ανακοινώθηκε επισήμως ποτέ, καθώς τελικά οι δύο πλευρές -μέσω του διπλωματικού συμβούλου της καγκελαρίας Γενς Πλέτνερ και του συνεργάτη του τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν- διαφώνησαν για την ώρα της συνάντησης, αλλά κυρίως για τα θέματα που ήθελε να θίξει η γερμανική πλευρά – και μάλιστα δημοσίως.

26.1.23

ΑΙΣΧΟΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει Leopard-2 στην Ουκρανία Τα ελληνικά Leopard αντί για τους Τούρκους θα πολεμήσουν τελικά τους Ρώσους

Και στον Έβρο, ποιος θα πολεμήσει; Οι...Αμερικάνοι;
Πολύ "μαύρο" μαζεύεται για τις εκλογές!
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

 Ο ουκρανικός Τύπος επιβεβαιώνει την πληροφορία που πρώτο μετέδωσε το pronews.gr, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στείλει άρματα μάχης Leopard-2 στην Ουκρανία. Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι αν θα είναι η έκδοση των αρμάτων που θα σταλούν: Αν θα είναι Leopard-2Α4 ή Leopard-2ΗEL, αντίστοιχα των γερμανικών LEO2A6.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα σταλούν περί τα 14 άρματα μάχης, δηλαδή μία ίλη, η οποία θα φύγει από τον Έβρο, όπου προόριζε να αντιμετωπίσει πιθανή τουρκική εισβολή και θα πάει στην Ουκρανία για να πολεμήσει τους Ρώσους.

26.1.23

Γεωργιάδης: Η ΕΥΠ δεν κάνει καλά την δουλειά της - Πρέπει να κλείσει

Έχει δίκιο! Πρέπει να μετονομαστεί σε Κ.Υ.Π (Κομματική Υπηρεσία Πληροφοριών) 
JUAN


"Οι διαρροές που έχουν γίνει από την ΕΥΠ όλο αυτό το διάστημα μου δίνουν την εντύπωση πως είναι παντελώς άχρηστη", υπογράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ανάπτυξης

Επίθεση στην ΕΥΠ, η οποία τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως "πρέπει να κλείσει και να επανιδρυθεί".

Ο υπουργός, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΑΝΤ1 τόνισε πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δεν κάνει καλά την δουλειά της, αφού, όπως είπε, μέσω διαρροών το έργο της γίνεται γνωστό στους πολίτες

26.1.23

Κυριάκος Βελόπουλος – Ομιλία στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης 25/01/2023

 

26.1.23

Μικρός αστεροειδής: Θα περάσει αύριο «ξυστά» από τη Γη



 Ένας αστεροειδής μικρού μεγέθους – διαμέτρου 3,5 έως 8,5 μέτρων – προβλέπεται να περάσει τελείως ξυστά από τη Γη στις 26 Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια από τις πιο κοντινές προσεγγίσεις αστεροειδούς που έχουν ποτέ καταγραφεί, τέταρτη από πλευράς εγγύτητας, σε εκτιμώμενη απόσταση μόλις 3.600 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

26.1.23

12 από τις 16 χώρες-χρήστες Leopard 2 στην Ευρώπη πρόθυμες για αποστολή σε Ουκρανία

Μη διανοηθεί κανείς να στείλει Ελληνικά άρματα, αφοπλίζοντας την Ελλάδα......
Juan
 

Κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης κορυφής αξιωματούχων των χωρών του ΝΑΤΟ στην βάση Ραμστάιν της Γερμανίας, κεντρικό θέμα ήταν η παραχώρηση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

12 από τις 15 χώρες στην Ευρώπη που έχουν επιχειρησιακά άρματα μάχης Leopard 2 εμφανίστηκαν πρόθυμες να προσφέρουν κάποια από αυτά στην Ουκρανία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εναντίον της ρωσικής εισβολής. Δεν έγινε γνωστό ωστόσο ποιες ήταν οι χώρες αυτές, αν κι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για κάποιες από αυτές, τόσο τις «πρόθυμες», όσο και τις «απρόθυμες».

26.1.23

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ LIVE

 

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας


26.1.23

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με καταιγίδες και χιόνια – Live η εξέλιξή της

 

Χειμωνιάτικο το σκηνικό σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά με καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους να χτυπούν νησιωτικές, ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Χθες, Τετάρτη (25/1) εστάλη μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους αρκετών περιοχών του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.