Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 13.2.23

Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια… το Ιράν μεταφέρει κρυφά drones μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία [videos]

 

FILE PHOTO: Η παραλαβή από το Ιράν περιλαμβάνει έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mohajer-6, τα οποία έχουν βεληνεκές περίπου 200 km και φέρουν δύο πυραύλους κάτω από κάθε πτερύγιο, μαζί με 12 drones Shahed 191 και 129. Screenshot via YouTube

Το Ιράν χρησιμοποίησε βάρκες και τον κρατικό αερομεταφορέαγια να παραδώσει  λαθραία νέους τύπους προηγμένων οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας , αποκάλυψαν πηγές από τη χώρα της Μέσης Ανατολής τις οποίες επικαλείται σε αποκλειστικό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα “The Guardian”.

  • Τουλάχιστον 18 από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη παραδόθηκαν στο ναυτικό του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από επίσκεψη Ρώσων αξιωματικών και τεχνικών στην Τεχεράνη τον περασμένο Νοέμβριο, όπου είδαν την πλήρη γκάμα τεχνολογιών του Ιράν.

 Επρόκειτο για 10μελή ρωσική αντιπροσωπεία η οποία επέλεξε έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη Mohajer-6, τα οποία έχουν βεληνεκές περίπου 200 km και φέρουν δύο πυραύλους κάτω από κάθε πτερύγιο, μαζί με 12 drones Shahed 191 και 129. 

13.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: επιτυχια της ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπραξαν (13) αξιόποινες πράξεις όπως ληστείες και κλοπές κυρίως σε καταστήματα ψιλικών 24ωρης λειτουργίας που εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης 


Συνελήφθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης


Στην αποδόμηση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού - Ευόσμου, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών και κλοπών σε καταστήματα 24ωρης λειτουργίας που εντοπίζονται διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

13.2.23

ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ «ΚΑΡΠΟΦΟΡΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΙΣΜΟ, ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!


Εν Πειραιεί τη 13η Φεβρουαρίου 2023



(Σχόλιο σε σχετικό άρθρο παπικού «αρχιεπισκόπου»)


    Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας με θέμα: «Σχολιασμός των ανιέρων συμπροσευχών για την ενότητα των χριστιανών» αναφερθήκαμε στις όντως ανίερες συμπροσευχές μεταξύ Ορθοδόξων και ετεροδόξων, οι οποίες αγγίζουν τα όρια της βλασφημίας κατά του Θεού. Τονίσαμε ότι στις συμπροσευχές αυτές πρωτοπόρος εμφανίζεται ο Παπισμός και ότι «ένα ισχυρό εργαλείο που έχει στα χέρια του, για να επιτύχει αυτό τον στόχο, [την ‘ένωση των εκκλησιών’], είναι και η λεγόμενη ‘Παγκόσμια Εβδομάδα Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών’».

    Όπως είναι γνωστό η Β΄ Βατικανή Σύνοδος, (1962-1965), εισήγαγε μία νέα Εκκλησιολογία στη δογματική της διδασκαλία, με την οποία αποστασιοποιείται ριζικά από την προγενέστερη περί Εκκλησίας διδασκαλία της.

13.2.23

Ελλάδα: τι ακολουθεί στα ΠΩΛΕΙΤΑΙ;



          Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

     

   

  Βρισκόμαστε για δέκατη τρίτη, εάν δεν με απατά η μνήμη μου, συνεχή χρονιά υπό  

τον αυστηρό έλεγχο των σύγχρονων «οικονομικό-πολιτικό-κατοχικών-Δομών» που τις

γνωρίσαμε στην Πατρίδα μας αρχικά με την μορφή της «Τρόικας» του Διεθνούς

Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) η οποία, σαν τους 3 Σωματοφύλακες του μεγάλου Γάλλου

συγγραφέα Αλεξάνδρου Ντουμά πατέρα (διότι με το ίδιο όνομα υπήρξε και υιός) ) που

τελικά ήταν 4, έγινε «τετράδα» και τώρα πια μεταμορφώθηκε (είναι εντυπωσιακά πλούσια η ελληνική γλώσσα όπως και η ελληνική φαντασία μας), σε «Θεσμούς» των Ευρωπαίων και άλλων ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ μας που αφού ήδη εισέπραξαν δυόμιση φορές όσα τους χρωστούσαμε συνεχίζουμε να τους χρωστάμε άλλα τόσα,,,

13.2.23

Ο φωτογράφος που είδε τον πατέρα να κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του περιγράφει τη δραματική στιγμή: «Βγάλε μια φωτογραφία το μωρό μου»



 "Υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από αυτόν; Δεν μπορώ να συγκρίνω αυτή τη φωτογραφία με καμία που έχω τραβήξει πριν"

Μια συναισθηματικά δυνατή φωτογραφία ενός πατέρα που κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του κάτω από ένα κτίριο που κατέρρευσε στην Τουρκία έχει γίνει viral.

Το άτομο που τράβηξε αυτή τη φωτογραφία είπε στον Guardian τι συνέβη εκείνη τη δραματική στιγμή. Ο φωτογράφος είναι ο Adem Altan.

13.2.23

Ο Καναδάς ψάχνει στο έδαφος για συντρίμμια από το «άγνωστο αντικείμενο»



 Το μυστηριώδες αντικείμενο θα ανακτηθεί και θα ερευνηθεί από τον καναδικό στρατό

Οι καναδικές αρχές αναζητούν τα υπολείμματα του μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου που καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-22 πάνω από τον Καναδά το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Γερουσίας των ΗΠΑ, Τσακ Σούμερ, τόσο το αντικείμενο που καταστράφηκε πάνω από τον Καναδά όσο και αυτό που καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας φαίνεται να ήταν μπαλόνια, γράφει το Reuters .

13.2.23

Γαλλικά Rafale γύρω από την Κρήτη ενώ το Αμπντουλχαμίντ Χαν περιμένει την επόμενη αποστολή του



 Η Αθήνα «κλείδωσε» 4 περιοχές για πτήσεις μαχητικών του γαλλικού πολεμικού ναυτικού

ΗΤουρκία μπορεί αν συνεχίζει να δοκιμάζεται από τις καταστάσεις που προκάλεσε ο σεισμός ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχει αλλάξει το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Αν και οι παραβιάσεις έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, οι αμφισβητήσεις ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων συνεχίζονται σε κάθε ευκαιρία.

Σε αυτό το πλαίσιο η Άγκυρα θέλοντας να τονίσει για μια ακόμη φορά που η περιοχή ανατολικά της Καρπάθου είναι χώρος τουρκικής δικαιοδοσίας, αντιδρά στην δέσμευση περιοχής εκ μέρους της Ελλάδας για αεροναυτική άσκηση σήμερα 13 Φεβρουαρίου. 

13.2.23

«Κάναμε αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας»: Επέστρεψε στην Ελλάδα η ΕΜΑΚ από την Τουρκία, κλίμα συγκίνησης στα αεροδρόμιο

 

Με χειροκροτήματα και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης υποδέχτηκαν την ελληνική διασωστική αποστολή όσοι παρευρέθηκαν κατά την άφιξη τους από την Τουρκία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η ελληνική αποστολή διάσωσης που εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα είχε μεταβεί στην Τουρκία επέστρεψε στην Ελλάδα λίγο πριν τις 23:00.

Την αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

13.2.23

Η Πατρίδα ήταν η λέξη που κυριάρχησε στα μηνύματα του νέου Προέδρου της Κύπρου: Να κτυπηθεί η διαφθορά, να θωρακιστεί αμυντικά το νησί (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Αθήνα

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κέρδισε τον τζέντλεμαν Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος έκανε ένα όμορφο αγώνα, χωρίς ακρότητες και έχθρες.

Ουδείς πίστευε -πέραν του Πανίκου Παπανικολάου, που αποδείχθηκε ο επιτυχημένος στρατηγός της εκστρατείας του κ. Μαυρογιάννη- ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος θα έφτανε στο δεύτερο γύρο και μάλιστα θα μπορούσε να κτυπήσει στα ίσια την Προεδρία της Κύπρου.

Εάν πίστευαν όλοι στη νίκη -και εννοώ πρωτίστως το ΑΚΕΛ- ίσως τα πράγματα απόψε να ήταν διαφορετικά. Το κομμουνιστικό κόμμα γαντζώθηκε στην υποψηφιότητα του κ. Μαυρογιάννη με στόχο να διασωθεί…

13.2.23

Το ισπανικό θαύμα του Σάντσεθ: Ανάπτυξη 5,5% με μηδενικό ΦΠΑ στα τρόφιμα και εισφορές στον πλούτο

 Η Ισπανία κατάφερε το αδιανόητο: Αύξηση ΑΕΠ 5,5% μηδενίζοντας τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, δωρεάν μετακινήσεις και εισφορά αλληλεγγύης σε εταιρείες ενέργειας, τράπεζες και πολυεκατομμυριούχους.

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα, η οποία το 2022 πέτυχε οικονομική ανάπτυξη πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Είναι και η Ισπανία, της οποίας το ΑΕΠ αυξήθηκε πέρυσι κατά 5,5%. Πρόκειται για ανάπτυξη-ρεκόρ 20ετίας με ατμομηχανές τον τουρισμό και την οικοδομή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Γερμανία η ανάπτυξη το 2022 δεν ξεπέρασε το 2%, ενώ στην ευρωζώνη ο μέσος όρος ήταν 3,5%.

Και για το 2023 και το 2024 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει ανάπτυξη άνω του μέσου όρου για την ισπανική οικονομία. Σε πτωτική τάση βρίσκεται την ίδια στιγμή και η ανεργία, η οποία αν και η χαμηλότερη εδώ και 15 χρόνια είναι με 13% πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ (6,1%).

13.2.23

Τρεις Αγίες, που αξίζει να τις γνωρίσεις, και να τις πιάσεις φίλες σου καλές… (Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης)


 

Η πρώτη είναι η Αγία Απόσταση.

Σημαίνει να έχεις διάκριση. Να μην τον πνίγεις τον άλλον με την παρουσία σου. Καμιά φορά ξέρεις, το να πάρεις απόσταση από κάποιον, είναι η μόνη λύση για να μην χαλάσει η σχέση.

Η δεύτερη είναι η Αγία Υπομονή.

Μεγάλη Αγία! Ανθρώπους να δεις που έχει βάλει αυτή η Αγία στον Παράδεισο. Αν την κάνεις φίλη, να το ξέρεις, θα σε βοηθάει να αντιμετωπίζεις όλες τις δυσκολίες της ζωής. Όσο μεγάλες ή τρομαχτικές και αν μοιάζουν.

12.2.23

Η Κύπρος μπαίνει σε νέα εποχή: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με 51,91%

 

Όλες οι προβλέψεις και οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν και ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πλέον ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαδέχεται τον Νίκο Αναστασιάδη.

Επικράτησε με έναντι  48.09% του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ήδη, τον έχουν συγχαρεί τηλεφωνικά ο συνυποψήφιός του, ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου , ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ και όλοι οι πρόεδροι των κομμάτων που το στήριξαν (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: 

12.2.23

Τι ξέρουμε κι τι παραμένει μυστήριο για τα “άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα” που καταρρίφθηκαν; 3 σε μια εβδομάδα στην Βόρεια Αμερική [videos]

 

Ένα άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από τον βόρειο Καναδά σήμερα Σάββατο, σηματοδοτώντας την τρίτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν αντικείμενα στον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής.

Χθες Παρασκευή, ένα άγνωστο αντικείμενο καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Αλάσκας από αμερικανικό F-22 και το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένα κινεζικό κατασκοπευτικό αερόστατο καταρρίφθηκε από F-22 στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας.

12.2.23

Δένδιας: Δεν χρειάζονται φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας* Περήφανοι για τους Ελληνες διασώστες

 

Υπερηφάνεια για τους Έλληνες διασώστες που «βοήθησαν την τουρκική κοινωνία και τον τουρκικό λαό σε αυτή τη δύσκολη ώρα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Αντιόχεια.

Ο Νίκος Δένδιας διαβίβασε προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, προς την τουρκική κυβέρνηση και προς τον τουρκικό λαό τα βαθύτατα συλλυπητήρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του συνόλου του ελληνικού λαού για τις χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων μας μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς.

12.2.23

«Σφαγή» εργολάβων κατόπιν εορτής για τα χάρτινα κτίρια στην Τουρκία: Ενταλμα σύλληψης για 113 κατασκευαστές


 Για 113 εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί με στόχο εργολάβους «χάρτινων» πολυκατοικιών που κατέρρευσαν στον πρόσφατο σεισμό έκανε λόγο αξιωματούχος στην Τουρκία, ενώ ήδη από χθες οι τουρκικές αρχές έχουν περάσει χειροπέδες σε 12 άτομα.

Την ίδια στιγμή, η αναταραχή που επικαρετεί στη νότια Τουρκία έχει διακόψει τις προσπάθειες διάσωσης σε ορισμένα μέρη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

Για χρόνια, ειδικοί προειδοποιούσαν ότι πολλά νέα κτίρια στην Τουρκία δεν ήταν ασφαλή λόγω της ενδημικής διαφθοράς και των κυβερνητικών πολιτικών.

Πρόκειται για τις πολιτικές της λεγόμενης κατασκευαστικής αμνηστίας που χορηγείτο σε εργολάβους και με την οποία ουσιαστικά περέκαμπταν συγκεκριμένοι όροι αντισεισμικής κατασκευής.

12.2.23

Γιατί βρέθηκε στη ΚΔ ο Μπάιντεν το 2014 – αγωγός προς Τουρκία με θυσία την ΚΔ

 


12/2/2023

Γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Μέρος Β’

Σε συνέχεια του άρθρου μου της περασμένης Κυριακής «Σημερινή» 5.2.2023,  «Tα «Αμερικανικά Συμφέροντα», F16,  ενέργεια, χάρτης Μπάιντεν/Χόκσταιν και το ΟΧΙ μας το 2004!» Μέρος Α΄,  συνεχίζω τα σχόλιά μου για το άρθρο του τουρκικής καταγωγής Sinan Ciddi  στο “American Interest” 28.1.2023.»Μόνο η Αμερική μπορεί να λύσει το Κυπριακό».

Η αναφορά του αρθρογράφου ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστούν να επενδύσουν διπλωματικά όπως έγινε με το Βόρειο Ιρλανδία και τους πολέμους στα Βαλκάνια (για τη λύση του Κυπριακού), ταυτίζεται με δήλωση του Τζό Μπάιντεν σε ομιλία του στο Harvard Kennedy School στις 2 Οκτωβρίου 2014. Έχοντας προηγηθεί η επίσκεψή του στην Κυπριακή Δημοκρατία όπου είδε Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και Τ/κ Τ. ΄Ερογλου. Είπε μεταξύ άλλων:

12.2.23

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

 Η γλώσσα κάθε λαού αποτελεί ένα από τα στοιχεία της ταυτότητός του. Η γλώσσα, εκτός από στοιχείο της ταυτότητος, είναι και εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Η γλώσσα βοηθά στην δημιουργία του πολιτισμού, του λεγόμενου πνευματικού, σε αντίθεση με τον υλικό (γλυπτική, ζωγραφική κλπ).

 

Για να μπορούν οι άνθρωποι να συνεννοούνται θα πρέπει η γλώσσα να είναι ακριβής, να περιγράφει με συντομία και επακριβώς το μήνυμα, το σημαίνον και το σημαινόμενο να ταυτίζονται. Θα πρέπει να είναι εύκολη για να γίνεται κτήμα του λαού, να μπορούν να τη μαθαίνουν όλοι.

12.2.23

Γερμανικά δολώματα για λήθη φρικαλεοτήτων και αποζημιώσεων

 

Όπως είναι γνωστό η σύγχρονη Γερμανία αρνείται πεισματικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε χώρες και λαούς για τις φρικαλεότητες, τα εγκλήματα και τις καταστροφές που προκάλεσε η φασιστική λαίλαπα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αντ΄ αυτού προσπαθεί, με χρηματοδότηση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, να αποπροσανατολίσει από τις ρητές και απαράγραπτες υποχρεώσεις της καθώς και να θολώσει την ιστορική αλήθεια, οργανώνοντας διάφορα προγράμματα διαμόρφωσης ιστορικής συνείδησης των επόμενων Ελληνικών γενεών, μακριά από την ιστορική αλήθεια.

12.2.23

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Με τον συνεργάτη μας Θεολόγο - Φιλόλογο κ. Δημ. Λυκούδη

 




12.2.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "An Eye for an Eye " (Western 1966)


12.2.23

Πως τοποθετούμε αλυσίδες χιονιού στο όχημα μας

 

12.2.23

Ο σεισμός ανατρέπει τους σχεδιασμούς Ερντογάν για τις εκλογές και τα ελληνοτουρκικά-Λ.Καμπουρίδης

 

Πως ο σεισμός και η τουρκική οικονομία παίζουν ανατρεπτικό ρόλο στους προεκλογικούς σχεδιασμούς του Ερντογάν και στα ελληνοτουρκικά

Γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α.

Όταν ο Ερντογάν αποφάσισε την κατάρριψη του  ρωσικού αεροσκάφους την 24 Νοεμβρίου 2015 στη βόρεια Συρία, δεν είχε υπολογίσει σωστά τις αντιδράσεις της Μόσχας, με αποτέλεσμα τον επόμενο Ιούνιο (2016) ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τον Πούτιν και ακολούθησε η ομαλοποίηση των σχέσεων των 2 χωρών. Τι όμως μεσολάβησε στο ενδιάμεσο διάστημα και άλλαξε η στάση του Τούρκου Προέδρου;

12.2.23

Εξοπλισμοί στο πόδι! «Ανακάλυψαν» ότι δεν έχουμε C-130 κι έχουν 100% διαθεσιμότητα στα VIP αεροσκάφη!!!


 

Εξοπλισμοί στο πόδι…Εξοπλισμοί με απόλυτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό που πλέον τρομάζει και προκαλεί ερωτήματα για τις προθέσεις και τις αποφάσεις. Στη συνέντευξη του στο militaire channel ο απόστρατος Ιπτάμενος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Στέφανος Καραβίδας ,πιλότος επιπέδου Top Gun, τα λέει έξω από τα δόντια. Δυστυχώς η πραγματικότητα τον επιβεβαιώνει 100%…

Την ώρα που μαγνητοσκοπούσαμε τη συνέντευξη του Στ.Καραβίδα ένα μπαράζ δημοσιευμάτων με πληροφορίες που είχαν διοχετευθεί απ ΄ ότι φαίνεται από κοινή πηγή έκαναν λόγο για προμήθεια μεταχειρισμένων C-130!!! Δηλαδή το ΓΕΕΘΑ που τα πάντα γνωρίζει και η κυβέρνηση που πάντα το ακούει δεν είχαν …ιδέα για την κατάσταση στο στόλο των μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και…ξύπνησαν μόλις παρουσίασε βλάβη το C-130 που μετέφερε βοήθεια στην Τουρκία και διαπίστωσαν ότι δεν έχουμε άλλο για να πετάξει!!!

12.2.23

«Έρχονται εκλογές σε κλίμα εμφύλιας διαμάχης» -Διαξιφισμοί με τον Κ.Φράγκο

Κων. Φράγκος Διαξιφισμοί 

2023: Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολλή…

Αυτούς που βλέπεις πάλι θα τους ξαναδείς θα τους γνωρίσεις πάλι.

Αυτούς που βλέπεις πάλι θα του ξαναδείς

σ’ αυτόν τον κόσμο θα γυρνούν με περηφάνεια πιο μεγάλη.

Αυτούς που βλέπεις πάλι θα τους ξαναδείς θα τους μισήσεις πάλι…

Μιχάλης Κατσαρός

  • Έρχονται εκλογές…..
12.2.23

Ο «πόλεμος» των άγνωστων αντικειμένων: Καταρρίφθηκαν 3, αλλά από πού προήλθαν και τι ήταν τελικά;




Για τα 2 από τα 3 ύποπτα αντικείμενα δεν γνωρίζουμε τη χώρα προέλευσης. Και οι πιλότοι που τα κατέρριψαν δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην περιγραφή τους, ούτε να εξηγήσουν πώς έμεναν στον αέρα.


Νατάσα Στασινού • nstasinou@naftemporiki.gr


Μία εβδομάδα μετά την κατάρριψη ενός φερόμενου κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού που πετούσε πάνω από τις ΗΠΑ, αμερικανικά F-22 κατέρριψαν ένα άγνωστο αντικείμενο που απειλούσε τις πτήσεις πάνω από την Αλάσκα την Παρασκευή. Οι αναφορές προσφέρουν αντικρουόμενες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητες και την προέλευση του αντικειμένου και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν δημοσιεύσει περιορισμένα στοιχεία σχετικά με το σχεδιασμό ή τον επιδιωκόμενο σκοπό του.
12.2.23

Kατεπείγουσα προμήθεια μεταγωγικών C-130J


 Οι διαθεσιμότητες των υπαρχόντων C-130 και C-27J Spartan, μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, γεγονός το οποίο χρειάζεται άμεσα αποκατάσταση και μάλιστα με τον χαρακτήρα της κατεπείγουσας αγοράς νέων αεροσκαφών

Σε πρόσφατο άρθρο μας με τίτλο , "η Βλάβη του C-130 της ΠΑ που μετέβη στην Τουρκία θα φέρει εξελίξεις με τα C-130J πριν τις εκλογές;", αναφερθήκαμε εκτενώς  στο ενδιαφέρον της χώρας μας από τον Νοέμβριο για έξι αεροσκάφη, πέντε τύπου C-130J-30 και ένα C-130J, που επιταχύνθηκε άμεσα μετά από την προαναφερθείσα βλάβη, ενώ κάναμε λόγο για το Ηνωμένο Βασίλειο που θέλει να αποσύρει έναν αριθμό αεροσκαφών αυτού του τύπου, δημιουργώντας συνειρμούς για ενδεχόμενη απόκτησή τους από την Ελλάδα.

12.2.23

Στην Τουρκία ο Δένδιας: Προσγειώθηκε στα Άδανα, τον υποδέχθηκε ο Tσαβούσογλου


 Ο Νίκος Δένδιας είναι ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία μετά το σεισμό

Νέα ενημέρωση

Λίγο μετά τις 9 το πρωί της Κυριακής προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Αδάνων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Εκεί βρισκόταν για να τον υποδεχθεί ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν συνάντησης περίπου μισής ώρας στα Άδανα και στη συνέχεια θα μεταβούν με ελικόπτερο στην Αντιόχεια.

12.2.23

Νέο «αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας» πάνω από τον Καναδά κατέρριψε αμερικανικό μαχητικό: Με εντολή Μπάιντεν και Τριντό


 Μία ημέρα μετά την κατάρριψη από τις ΗΠΑ ενός «αντικειμένου» που ίπτατο σε μεγάλο ύψος πάνω από την Αλάσκα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μαχητικά των ΗΠΑ και του Καναδά απογειώθηκαν και κατέρριψαν ένα ακόμη «αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας».

Την ανακοίνωση έκανε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναφέροντας ότι το αντικείμενο καταρρίφθηκε ενώ πετούσε σε μεγάλο ύψος στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

12.2.23

Η Κύπρος εκλέγει τον 8ο Πρόεδρό της: Νίκος Χριστοδουλίδης και Ανδρέας Μαυρογιάννης αναμετρώνται στον β’ γύρο* Στις 19.30 τα τελικά αποτελέσματα


Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 561,273 πολίτες για να εκλέξουν τον 8ο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μονομάχοι στον σημερινό γύρο ο Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος στον α’ γύρο, στις 5 Φεβρουαρίου, εξασφάλισε ποσοστό 32,04% και 127.309 ψήφους και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης που πέρασε στο σημερινό γύρο με ποσοστό 29,59% και 117.551 ψήφους.

Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7 και διαρκεί ως τις 6 το απόγευμα, με διάλειμμα μιας ώρα μεταξύ 12 και 13:00.

Στην επικράτεια λειτουργούν 1.113 εκλογικά κέντρα και στο εξωτερικό στήθηκαν κάλπες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο και ΗΠΑ. Οι ώρες ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού έχουν προσαρμοστεί ώστε η ψηφοφορία να λήξει στις 6.00 μ.μ., ώρα Κύπρου.

11.2.23

Τι θα προσφέρουν οι πύραυλοι Spike NLOS στο Αιγαίο



 H απόκτηση των ισραηλινών πυραύλων ακριβείας Spike NLOS είναι προτεραιότητα για την Αθήνα, όπως έδειξε η πρόσφατη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολούθησε μετά το τέλος της συνεδρίασης «επίκειται η ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των συστημάτων Spike με την υπογραφή των συμβάσεων, στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».

Οι ισραηλινοί πύραυλοι Spike NLOS (μη οπτικής επαφής), μακρού πλήγματος Rampage και οι συλλογές Spice για την μετατροπή απλών αεροπορικών βομβών σε “έξυπνες”, αποτελούν οπλικά συστήματα στο θέατρο επιχειρήσεων, που όχι απλά “κλείνουν τρύπες”, αλλά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πλέγματος, το οποίο συνεχώς ενισχύεται. 

11.2.23

Κελλιώτες Αγιορείτες Πατέρες: Στο Άγιον Όρος εισέβαλαν οι σχισματικοί





Αυτό το γράμμα απευθύνεται στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, αλλά βγαίνει σαν κραυγή απελπισίας από τους Κελλιώτες Μοναχούς του Α.Ο. και θέλουμε να ακουστεί σε όλους τους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Τρόμος μας έχει καταλάβει από το φρικτό γεγονός που έγινε στο Α.Ο, αλλά μαθεύτηκε από ανακοίνωση της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας.

Άγιοι Αντιπρόσωποι των 20 Ι. Μονών που διοικείται το Α.Ο., τι έχετε να πείτε γι’ αυτό που είδαν τα μάτια μας και συνεταράχθη η καρδία μας, την κομπαστική ανακοίνωση της μη αναγνωρισμένης “εκκλησίας” των αυτοχειροτονήτων και καθηρημένων ψευδοεπισκόπων;
11.2.23

Άμεση εξιχνίαση περίπτωσης επίθεσης σε βάρος ανήλικου στην περιοχή της Τούμπας


Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν (3) άτομα


Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας έπειτα από καταγγελία ανήλικου για επίθεση που έλαβε χώρα σε βάρος του, οδήγησαν στους εντοπισμούς και τις συλλήψεις τριών (3) εμπλεκόμενων  ατόμων.


Πρόκειται για ανήλικους σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες.

11.2.23

Επί κεφαλής Ερντογάν και ομοίων του έπρεπε η *Νέμεσις και Θεία Δίκη, να ρίξουν την οργή τους και όχι επί αθώων ανθρώπων.


*Η βίαια, αυθάδης και αλαζονική στάση/συμπεριφορά, που αποτελούσε για τον αρχαίο ελληνικό κόσμο παραβίαση της ηθικής τάξης και απόπειρα ανατροπής της κοινωνικής ισορροπίας και γενικότερα της τάξης και ειρήνης του κόσμου, πιστευόταν ότι (επαναλαμβανόμενη, και μάλιστα μετά από προειδοποιήσεις των ίδιων των θεών) ότι οδηγούσε τελικά στην πτώση και καταστροφή του ασεβούς, πολεμοκάπηλου και όλα τα συνώνυμα….


Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Αμαρτίες ηγετών παιδεύουσιν λαό.

11.2.23

Ηράκλειος, ο Μέγας Αλέξανδρος της Ρωμανίας [575 - 11 Φεβρουαρίου 641]

 


Ευαγγελία Κ. Λάππα

8 Αυγούστου 2022

Ο Ηράκλειος αποκαλείται Μέγας Αλέξανδρος της Ρωμανίας γιατί, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος συνέτριψε το πρώτο οργανωμένο Περσικό κράτος των Αχαιμενιδών, έτσι και ο Ηράκλειος συνέτριψε το δεύτερο Περσικό κράτος των Σασσανιδών. (Μάνος Ν. Χατζηδάκης)

Ο Ηράκλειος γεννήθηκε, ως ένα από τα τρία παιδιά του Ηρακλείου και της Επιφανείας, στην Καππαδοκία το 575. Τα άλλα δύο αδέλφια του ονομάζονταν Θεόδωρος και Μαρία. Ο πατέρας του ήταν στρατηγός και προσωπικός φίλος του αυτοκράτορα Μαυρικίου1 και ήταν Έξαρχος της Βόρειας Αφρικής, με έδρα την Καρχηδόνα το 600.

11.2.23

Έρχονται γερμανικά ΤΟΜΑ LΥΝΧ και αναβάθμιση Αρμάτων Μάχης Leopard 2Α4

 

Απάντηση του Υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου σε κοινοβουλευτική ερώτηση

Για την πορεία υλοποίησης της ελληνογερμανικής συμφωνίας σχετικά με την αντικατάσταση των ελληνικών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1 με τα γερμανικά Τ/Θ Marder, καθώς και για την πορεία εξοπλιστικών προγραμμάτων του Στρατού Ξηράς, ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. 

11.2.23

Τα "μπαλόνια του θανάτου": Πώς η Κίνα τα χρησιμοποιεί για υπερηχητικούς πυραύλους & επιθέσεις EMP

  του Ανδρέα Κςστοριάδη

 Η Κίνα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μπαλόνια για πυρηνικό χτύπημα EMP-Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν επίσης τρόπους για να χρησιμοποιούν τα μπαλόνια ως όπλα

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι, που καταρρίφθηκε πρόσφατα από τον αμερικανικό στρατό, έχει κατακτήσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τις τελευταίες εβδομάδες, με άλλες χώρες όπως η Ινδία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν να εξετάζουν επί του παρόντος την πιθανότητα παρόμοια κινεζικά μπαλόνια να παραβίασαν τον εναέριο χώρο τους στο παρελθόν.

11.2.23

Ο Ερντογάν γνωρίζει ότι η οργή των πονεμένων ανθρώπων θα επεκταθεί σε όλη την Τουρκία: Θα αναβάλει τις εκλογές και θα επιβάλει απόλυτο αυταρχικό καθεστώς (video)



Η κραυγή «ντροπή σου» ήταν τόσο δυνατή που αναστάτωσε τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Οι σεισμοπαθείς, που έχασαν τα πάντα δεν φοβήθηκαν τους μπράβους του Τούρκου προέδρου. Και εξέφρασαν τα αισθήματα τους χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.

Άλλοι έχασαν συγγενείς και όλη την περιουσία τους, άλλοι βαριά τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία και στις σκηνές που έστησε άρον-άρον το αυταρχικό καθεστώς. Όλοι σκέφτονταν το ίδιο: ότι ο Ερντογάν ζει στο χρυσοποίκιλτο Προεδρικό Παλάτι με την κ. Εμινέ και μέλη της οικογένειας τους, ενώ οι ίδιοι παγώνουν από το κρύο.

10.2.23

Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης: Χειροπέδες σε εργολάβο «χάρτινου» πολυτελούς συγκροτήματος την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει [video]

 


Ο κατασκευαστής ενός 12όροφου κτιρίου, που κατέρρευσε από τον σεισμό στην Τουρκία, συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα.

Εκτιμάται ότι 800 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του συγκροτήματος Ρόνεσανς, το οποίο αποτελείτο από 250 διαμερίσματα, στην επαρχία Χατάι, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

10.2.23

Μαχητικά των ΗΠΑ κατέρριψαν πάνω από την Αλάσκα ιπτάμενο αντικείμενο σε μέγεθος αυτοκινήτου με εντολή Μπάιντεν


 Aμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέρριψε σήμερα πάνω από την Αλάσκα ένα αντικείμενο σε μεγάλο υψόμετρο και με μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, κατόπιν εντολής του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος.