Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 19.2.23

ΤΑΜΣ «SILVER FALCON SOFEX – 2023» – Συνεκπαίδευση Εθνικής Φρουράς και ΕΔ των ΗΠΑ σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων


Από 11 έως 17 Φεβρουαρίου 2023, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο πλαίσιο της ευρύτερης άσκησης «SILVER FALCON – 2023», η άσκηση ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, με την επωνυμία «SILVER FALCON SOFEX – 2023», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Καταδρομών και της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΕΔ των ΗΠΑ (USEUCOM).

19.2.23

Έβρος: Ξανανοίγουν τα τέσσερα κέντρα για τους νεοσυλλέκτους


 Οι έντονες πιέσεις της τοπικής κοινωνίας του Έβρου προς το αρμόδιο υπουργείο και τους φορείς της περιοχής έφεραν αποτελέσματα, αφού ξανανοίγουν και θα λειτουργήσουν εκ νέου στον Έβρο, τα τέσσερα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από τον 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, τα οποία έκλεισαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αναδημοσίευση: Εφημερίδα Δημοκρατία, 18 Φεβ. ’23.

Αυτό αποφασίστηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις έντονες αντιδράσεις που είχαν υπάρξει από πάρα πολλές πλευρές, ακόμη και από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όταν έγινε γνωστή πριν από δυόμισι μήνες η απόφαση κατάργησης τους.

19.2.23

Τα Ιωάννινα του Μωυσή Ελισάφ


 Μαρίνα Καρπόζηλου

Η υποψηφιότητα του το 2019 διαπέρασε το πολιτικό φάσμα, ενώ η εκλογή του ξεπέρασε τα γεωγραφικά όρια των Ιωαννίνων. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, τα ΜΜΕ της χώρας μας και όχι μόνο, έκαναν αναφορές στη νίκη και το όραμά του, γράφοντας στους τίτλους τους πως πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα Εβραίο δήμαρχο. Τέσσερα χρόνια μετά, διαπιστώνουμε ότι ο Μωυσής Ελισάφ συνέβαλε όσο λίγοι στην επανασύνδεση της πόλης των Ιωαννίνων με το παρελθόν της.

19.2.23

Οπλίζονται οι Τούρκοι παρά τον σεισμό: Οι κανονιοφόροι κλάσης Kilic εκσυγχρονίζονται με το σύστημα αναγνώρισης DENİZGÖZÜ-OCTOPOT



 Το SEA-OCTOPΟT θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε φρεγάτες κατηγορίας I-Class

ΗΤουρκία πιστή στο ιδεολόγημα της "Γαλάζιας Πατρίδας", προβαίνει στη ναυπήγηση  νέων πολεμικών πλοίων, στην προσπάθειά της να αμφισβητήσει την ναυτική υπεροχή της Ελλάδας σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο αλλά και την κυριαρχία μας στα νησιά του Αιγαίου.

19.2.23

Τούρκος Ναύαρχος: Από τη νέα βάση του Ακσάζ θα επιχειρήσουμε να κυριαρχήσουμε σε Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο

 

Διαλύεται το σχέδιο Γαλάζια Πατρίδα ενώ όλο το αμυντικό πρόγραμμα της βιομηχανίας στην Τουρκίας για τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πάει στράφι-Οι σεισμοί του 1999 και το νέο δόγμα του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή μας

ΟΤούρκος απόστρατος Ναύαρχος Τ.Γκιουρντενίζ, με αφορμή τον σεισμό στην Αντιόχεια αποκαλύπτει τα σχέδια της Άγκυρας με την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης στο Ακσάζ, η οποία στοχοποιεί το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο:

19.2.23

H Γερμανική Rheinmetall θα κατασκευάζει εφεξής την άτρακτο του F-35 αντί της τουρκικής TUSAŞ-Οι ΗΠΑ τελειώνουν οριστικά με την Τουρκία


 Μέχρι τις τουρκικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν, οποιαδήποτε αναφορά γίνει εφεξής για την Τουρκία και τα Αμερικανικά F-35 θα αφορά μόνο την ανεύρεση τρόπων  επιστροφής  από τις ΗΠΑ της προκαταβολής  του  1,4 δισ $ που κατέβαλλε ο Ερντογάν για την αγορά τους και τίποτε άλλο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν από τους σεισμούς στην Τουρκία , διάφορα ΜΜΕ της γείτονας χώρας με αφορμή την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ, καλλιεργούσαν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας και ψευδαίσθησης θα λέγαμε αναφορικά με την τάχα επικείμενη  πώληση από την Ουάσιγκτον των  F-16 BLOCK-70, ενώ μερικά εξ αυτών έφτασαν σε σημείο να μιλάνε ακόμη και για ύπαρξη 

19.2.23

Η “Διπλωματία των Σεισμών” δεν μας φοβίζει: Είναι ο “σεισμός” που θα μπορούσε να προκαλέσει η κακή διπλωματία που μας τρομάζει… (video)

Ο ισλαμιστής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισκέφθηκε τισ περιοχές ου καταστράφηκαν από τους σεισμούς. Φωτογραφία via Mevlüt Çavuşoğlu, @MevlutCavusoglu

 Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Αθήνα

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε την «μεταμόρφωση» της Τουρκίας από άγριο ανήμερο θηρίο σε «αθώα περιστερά» μετά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ο τελευταίος σεισμός, και ο οποίος κτύπησε αλύπητα την κατοχική χώρα και τη Συρία.

Οι ανθρώπινες απώλειες είναι τρομακτικές και οι αγνοούμενοι, χαμένοι προφανώς κάτω από τα ερείπια, είναι χιλιάδες.

19.2.23

Στην Τουρκία σήμερα ο Μπλίνκεν: Πρώτο κρας τεστ για τα τουρκικά βέτο στο ΝΑΤΟ στη σκιά 46.000 νεκρών…

A memorial with the portrait of Mustafa Kemal Ataturk, founder and first President of the Republic of Turkey, stands on damaged pavement after a powerful earthquake, in the village of Demirkopru, Turkey, 18 February 2023. EPA, MARTIN DIVISEK
 Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί σήμερα στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη κατά την οποία θα έχει συνομιλίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Ουάσινγκτον να βοηθήσει περαιτέρω την Άγκυρα στις προσπάθειες που καταβάλλει για να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα.

Σεισμός 7,8 βαθμών έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη γειτονική της Συρία στις 6 Φεβρουαρίου, προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 46.000 ανθρώπων και αφήνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άστεγους μαζί με ένα οικονομικό κόστος που αναμένεται να ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια.

19.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την ηχορύπανση - συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα

Στο πλαίσιο ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 48ωρο συνολικά 6 άτομα


Από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται συστηματικοί έλεγχοι για την εφαρμογή της Νομοθεσίας που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και την τήρηση των ορίων της στάθμης των θορύβων, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

19.2.23

Το ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ του ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ και η στάση των Η.Π.Α. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 


του Στέφανου Τανιμανίδη, Ιστορικού – συγγραφέως

(Πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Υπ. Εξωτερικών, Επίτιμος Προέδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων.)

Ως Έλληνες Μικρασιατικής και ποντιακής καταγωγής, σε ότι μας αφορά, αλλά και ως πολιτισμένος κόσμος, μετά την ολοκλήρωση το 1923 και της δεύτερης φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και  του Πόντου και την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης, εδώ και εκατό χρόνια παρακολουθούμε την συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική και επεκτατική πολιτική των εκάστοτε Τουρκικών κυβερνήσεων.

19.2.23

Είναι η Τουρκία επικίνδυνη για τους γείτονές της μετά τους σεισμούς; “Παίρνει” τον Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίσει τις πολεμικές κραυγές; (video)

 

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Hellas Journal, Αθήνα

Ο τουρκικός λαός, η κατοχική δύναμη και ο ισλαμιστής πρόεδρος της, Ταγίπ Ερντογάν, υποφέρουν από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, πριν μερικές μέρες.

Η χώρα έχει υποστεί μία τεράστια καταστροφή από την «οργή» της φύσης και ο Τούρκος αυταρχικός ηγέτης, αντιμετωπίστηκε με θυμό από τους πολίτες στις σεισμόπληκτες περιοχές.

18.2.23

Σκοπός τους τελικός εἶναι, νά μπερδέψουν τούς πιστούς

 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΕΔΩ

Οἱ θιασῶτες τῆς παναιρέσεως τοῦ οἰκουμενισμοῦ ἔχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει στίς ἡμέρες μας. 

Ὁ ἐν πολλοῖς τεχνηέντως ἀκατήχητος λαός μας, δυστυχῶς, ἀδυνατεῖ νά ξεχωρήσει τήν ὄντως Ἀλήθεια ἀπό τίς ψευτοαλήθειες τῶν οἰκουμενιστῶν και ἔτσι πολύ εὔκολα πέφτει θῦμα τῶν παγίδων, πού στήνουν οἱ ἀντίχριστοι.

18.2.23

ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ : ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ -

 Θέμα: Τὰ γραμματόσημα τῆς ντροπῆς τους


                                                            «ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ»

Ἐν Μελισσίοις, τῇ 18ῃ Φεβρουαρίου 2023

Ἀρ. Πρωτ.: Φ2/11/18-02-23

Κι ἐκεῖ ποὺ θεωρούσαμε πὼς ἡ πολυμέτωπη ἐπίθεσις εὐτελείας, ὑποτελείας καὶ ἐκτροπῆς ἀπὸ κάθε ἠθικὸ καὶ ἀγαθὸ πεδίο εἶχε πιάσει πάτο καὶ δὲν μποροῦσε νὰ πάῃ πιὸ χαμηλά, ἡ ἐμφάνισις τῆς «νέας σειρᾶς» γραμματοσήμων ἀπὸ τὸ ἄσπονδα μισελληνικὸ ἑλληνόφωνο Κράτος ἦλθε, γιὰ νὰ ἐπιβεβαιώσῃ τὸν σπουδαῖο δραματουργὸ Οὐΐλλιαμ Σαίξπηρ, ὁ ὁποῖος πρέσβευε πὼς ὅσο ζοῦμε πάντα ὑπάρχει πιὸ κάτω. Ἡ διεστραμμένη φαντασία τους ἔχει πλέον μεταλλαχθῇ σὲ μολυσματικὴ πρακτική, ἡ ὁποία ρυπαίνει καὶ τὶς λεπτομέρειες τῆς θλιβερῆς καθημερινότητός μας.

18.2.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: And God Said to Cain (Western 1970)

 

18.2.23

Bullying: Μαθητής Γυμνασίου έδειρε, έγδυσε κι άφησε γυμνό συμμαθητή του στη μέση του δρόμου

Δύο μέρες αποβολή!!! Λίγα χρόνια πριν, θα είχε αποβολή από όλα τα Γυμνάσια της Χωρας
Οι μοντερνισμοί και η "διαπαιδαγώγηση" μετέτρεψαν χιλιάδες παιδιά σε αυτοκινούμενα'
εκδικητικά ζόμπι! Εύγε την "παιδεία" μας!
ΑΛΕΞ


 Ένα νέο περιστατικό bullying με δράστη μαθητή Γυμνασίου και θύμα έναν συμμαθητή του καταγράφηκε στον Αλμυρό της Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει το gegonota.news ο δράστης έδειρε, έγδυσε και μετά άφησε γυμνό από τη μέση και κάτω το θύμα του για να το χλευάσουν οι συμμαθητές τους.

Μήνυση εναντίον του μαθητή-δράστη, στον οποίο δόθηκαν... δύο ημέρες αποβολή, κατέθεσε ο... διευθυντής του σχολείου και η οικογένεια του θύματος, η οποία ζήτησε την συνδρομή της Εισαγγελίας.

18.2.23

ΓΙΑΒΟΛ! Ένα ντοκουμέντο για τον μεγαλύτερο μπαταχτσή του πλανήτη, τη Γερμανία! Γ.Χαρβαλιάς (VIDEO)


 Ποιο κράτος είναι ο μεγαλύτερος μπαταχτσής; Χωρίς δεύτερη σκέψη η Γερμανία! Δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι και ακόμη αποφεύγει να κλείσει τους λογαριασμούς της! Κι όχι μόνο αυτό αλλά διαφεντεύει ξανά την Ευρώπη…

Ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Χαρβαλιάς αποφάσισε να γράψει την ιστορία του μεγάλου μπαταχτσή και το αποτέλεσμα είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο από τις εκδόσεις Πεδίο! Ο τίτλος του ΓΙΑΒΟΛ! Τον πρόλογο του βιβλίου που έχει πάρα πολλές «γωνίες» υπογράφει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής , ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει:

18.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθη μέλος διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών

 

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από (43) κιλά 

 ακατέργαστης κάνναβης 


Η μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη σημαντικού μέλους διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, το οποίο εισήγαγε ποσότητες παράνομων ουσιών από γειτονική χώρα με σκοπό την περεταίρω διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.   

18.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύλληψη ενός ατόμου έπειτα από καταγγελία για βιασμό και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (17-02-2023) σε περιοχή της Ευκαρπίας, 42χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

18.2.23

Είναι η Τουρκία επικίνδυνη για τους γείτονές της μετά τους σεισμούς; “Παίρνει” τον Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίσει τις πολεμικές κραυγές; (video)

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε στους σεισμόπληκτους στην πόλη Şanlıurfa με τη σύζυγό του, Εμινέ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
 

Δεν αποκλείεται η μεταφορά σεισμοπαθών και η εγκατάστασή τους στην Αμμόχωστο, ως δήθεν προσωρινή στέφασή τους. Ας έχουν το νου τους οι αρμόδιοι...

Juan/Efenpress

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Αθήνα

Ο τουρκικός λαός, η κατοχική δύναμη και ο ισλαμιστής πρόεδρος της, Ταγίπ Ερντογάν, υποφέρουν από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία, πριν μερικές μέρες.

Η χώρα έχει υποστεί μία τεράστια καταστροφή από την «οργή» της φύσης και ο Τούρκος αυταρχικός ηγέτης, αντιμετωπίστηκε με θυμό από τους πολίτες στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς επηρεάστηκαν από τον σεισμό 13 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών σε μία περιοχή σχεδόν όσο η Ελλάδα. Ναι, δεν πρόκειται για υπερβολή.

18.2.23

Ό,τι είναι απαραίτητο για τη νίκη της Ουκρανίας υποσχέθηκε η Δύση στη Διάσκεψη του Μονάχου: Δεν θα περάσει του Πούτιν


 Κατά την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου ο Ζελένσκι ζητά γρήγορες αποφάσεις και ο Σολτς υπόσχεται αμέριστη στήριξη. Ο Μακρόν εξαγγέλλει διάσκεψη για την αεράμυνα της Ευρώπης.

Το σύντομο βίντεο που προβλήθηκε μετά την εισαγωγική ομιλία του επικεφαλής της Διάσκεψης Κρίστοφ Χόισγκεν ξεκινούσε με τον Ζελένσκι και τελείωνε με τον Ζελένκσι.

Τον έδειχνε με το ανθρακί κουστούμι του να μιλά στους συμμετέχοντες της Διάσκεψης για την Ασφάλεια του Μονάχου πριν ένα χρόνο και 6 ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Και πάλι σήμερα σε ζωντανή σύνδεση από το Κίεβο, με το γνωστό αμπέχονο και κύκλους γύρω από τα μάτια.

18.2.23

Η «Θρακική Συνεργασία» στην Ξάνθη και οι σημαντικές διπλωματικές κινήσεις που θωρακίζουν την Αθήνα [video]

Εναέρια μέσα, πυροβολικό, κινήσεις υπό ομάδων για την εκκαθάριση κατοικημένων τόπων ήταν μόνο ένα μέρος της κοινής άσκησης η οποία κάθε χρόνο φαίνεται ότι εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο με νέα σενάρια να τοποθετούνται στο πεδίο. PHOTO: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Οι εικόνες που αποδεσμεύονται από τον Στρατό Ξηράς και αφορούν την «Θρακική» συνεργασία, ανάμεσα σε δυναμεις της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών εντυπωσιάζουν και αποτυπώνουν ένα μόνο μέρος του επιπέδου διαλειτουργικότητας που έχει επιτευχθεί.

Εναέρια μέσα, πυροβολικό, κινήσεις υπό ομάδων για την εκκαθάριση κατοικημένων τόπων ήταν μόνο ένα μέρος της κοινής άσκησης η οποία κάθε χρόνο φαίνεται ότι εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο με νέα σενάρια να τοποθετούνται στο πεδίο. 

18.2.23

ΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΑΡΙΚΟ, ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥΣ «ΣΕΙΣΜΙΚΟΥΣ» ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ….

ΙΔΟΥ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ...ΠΗΔΗΜΑ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-JUAN


Αποσπασματική έρευνα από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα κ. Α. Αντωνά.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΕΜΦΟΡΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ.

Χιλιάδες πρόσφυγες, που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους στον σεισμό στην Τουρκία, μαζεύουν από τα χαλάσματα όσα πράγματα τους έχουν απομείνει και μετακομίζουν στην Κύπρο γράφει η Γενί Ντουζέν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταναστεύουν κατόπιν και παρότρυνσης της Τουρκική κυβέρνησης, με πλοία και αεροπλάνα μη μπορώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους. Ούτε αυτοί ούτε η Τουρκική κυβέρνηση, όπως η υγεία, η στέγαση ή η διατροφή στις σεισμόπληκτες περιοχές. 

17.2.23

Πολυπολιτισμικότητα: Αδίστακτη συμμορία Πακιστανών δρούσε ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Αθήνας

Η λύση είναι να φορτωθούν ΟΛΟΙ  σε ..."τουριστικό" αποβατικό και να ξεφορτωθούν στην ΑΦΡΙΚΗ.
Τέτοια κυβέρνηση θέλουμε.
ΑΛΕΞ

 Μια αδίστακτη συμμορία Πακιστανών «προσφύγων» η οποία δρούσε για χρόνια ανεξέλεγκτα στο κέντρο της Αθήνας και κατηγορείται  για δύο ληστείες μετά φόνου και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών, κατάφερε να εξαρθρώσει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη, πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό.

17.2.23

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μενέντεζ και αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στη Διάσκεψη του Μονάχου: Τι συζητήθηκε

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη για δεύτερη, διαδοχική χρονιά, έγινε ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και τη στήριξη που έχει παράσχει η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή.

17.2.23

“Ολα τα δυνατά μέσα στο τραπέζι” για να μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν, προειδοποιεί ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας

O υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ via facebook
 

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε σήμερα ότι «όλα τα δυνατά μέσα» είναι στο τραπέζι προκειμένου να αποτραπεί το Ιράν από το να εξασφαλίσει πυρηνικά όπλα και δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση για να σταματήσει τη διάδοση εξελιγμένων όπλων από την Τεχεράνη.

«Το Ιράν αυτή τη στιγμή διενεργεί συζητήσεις για την πώληση εξελιγμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) και PGM (πυρομαχικά ακριβείας) σε τουλάχιστον 50 διαφορετικές χώρες», δήλωσε ο ίδιος.

17.2.23

«Σας πλήρωνε η Ρωσία για την προδοσία»: Φυλάκιση 13 ετών στον Βρετανό που κατασκόπευε υπέρ Μόσχας στο Βερολίνο [videos]

 

Πρώην φρουρός ασφαλείας της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο καταδικάστηκε σήμερα στο Λονδίνο σε κάθειρξη 13 ετών και 2 μηνών για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο 58χρονος Ντέιβιντ Μπάλανταϊν Σμιθ, ο οποίος είχε ομολογήσει την ενοχή του, συνέλεγε απόρρητες πληροφορίες για περισσότερο από τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων “απόρρητων” κυβερνητικών επικοινωνιών με τον τότε πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και άλλα ευαίσθητης σημασίας έγγραφα και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να διαβιβάζει ευαίσθητα έγγραφα στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Βερολίνο.

17.2.23

Εκεί που φτιάχνουν πυρετωδώς πυραύλους Javalin, Stinger και εκτοξευτές Mars για την Ουκρανία: Σπάνια μαρτυρία CNN σε αμερικανική βιομηχανία [video]

 

Μια σπάνια δυνατότητα καταγραφής της διαδικασίας που οδηγεί στην εξαγωγή  πυρομαχικών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία δίνει το ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNN.

Δημοσιογράφος του δικτύου επισκέφτηκε ένα από τα αμερικανικά εργοστάσια που ανεβάζουν τους ρυθμούς παραγωγής πολεμικού εξοπλισμού που χρειάζεται η Ουκρανία στον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία.

Το εργοστάσιο στο Σκράντον της  Πενσιλβάνια των ΗΠΑ  Η κάμερα του CNN παρακολουθεί την διαδικασία κατασκευής, ενώ από τον αφηγητή ακούγεται ότι “κάθε μήνα ένας τόνος μεταλλικές ράβδοι πυρακτώνονται και μετατρέπονται σε 11.000 βόμβες. Οι άδειες βόμβες μεταφέρονται σε άλλο εργοστάσιο για να γεμίσουν με εκρηκτική ύλη, 5.000 μίλια μακριά από την πρώτη γραμμή του πολέμου. Εδώ ο εχθρός είναι ο χρόνος καθώς οι Ουκρανοί μαχητές μπορούν να καταναλώσουν την μηνιαία παραγωγή μόλις σε μισή εβδομάδα…”

17.2.23

«Κι αν ηττηθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»; Γιώργος Ρωμανός

 Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός Ερευνητής

Κι αν, αν, λέω (!), ηττηθούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία;

Όλο το αφήγημα της Αμερικής, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ (Συμμαχία 80 χωρών), καταλήγει στην απόλυτη βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα νικηθεί στο πεδίο της μάχης, θα συντριβεί οικονομικά, θα διαλυθεί και θα πολυδιασπαστεί σε μια σειρά από χώρες ελεγχόμενες από την Δύση. Αυτά διακηρύσσονται καθημερινά και σήμερα(!) στις χώρες της αντιρωσικής παγκόσμιας συμμαχίας, σε αυτόν τον συγκαλυμμένο «Γ΄ΠΠ». Είναι τόσο σίγουροι για τη νίκη τους που, όπως οι ίδιοι εξαγγέλλουν σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, ετοιμάζουν και δίκες τύπου Νυρεμβέργης, αφού θεωρούν δεδομένο ότι «οι Ρώσοι ηγέτες, μετά την συντριβή του ρωσικού στρατού, θα συλληφθούν και θα παραπεμφθούν σαν ‘‘εγκληματίες πολέμου’’, με την καταδίκη τους να έχει εκδοθεί πριν τις δίκες».

17.2.23

Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ...ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!

  



Εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπέγραψαν την Παρασκευή απόφαση με την οποία ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας της ειδικής ψηφιακής εφαρμογής για την διενέργεια της διαδικασίας ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν κινητοποιήσεις και απεργία στις 15 του μήνα και δηλώνουν ότι η επιμονή της κυβέρνησης και μάλιστα προεκλογικά να εφαρμόσει την αξιολόγηση αποτελεί ...«αιτία πολέμου».

17.2.23

ΔΙΑΦΘΟΡΑ: Αφήστε το Ευρωκοινοβούλιο κοιτάξτε την Ελλάδα!...



               Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*

                                       

      Η Βελγική Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες τη συνέχιση της προφυλάκισης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ Καϊλή αλλά δεν θα αναφερθώ στο σημερινό μου άρθρο στην Ευρωβουλή που ξευτελίζεται με Qatar-Gate και άλλα συναφή. Καλώ την προσοχή σας  στο θέμα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ που ταλανίζει ασταμάτητα την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση!..  

     Πολλά ειπώθηκαν επί δεκαετίες από Πρωθυπουργούς και Προέδρους Κομμάτων και από επιφανείς πολίτες, αλλά όλοι αναρωτιόμαστε, «Παναγιά μας, Μεγαλόχαρη», αλήθεια τι πέτυχαν μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις και Αντιπολιτεύσεις, Μπλε, Πράσινες και με ΣΥΡΙΖΑ Πολύχρωμες;

17.2.23

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Στουρνάρα: «Οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023. Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνόδεψαν η Εφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Γιώργος Χουλιαράκης, πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και ο Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής γραφείου Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ANDREA BONETTI
 

«Οι τράπεζες οφείλουν να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως όμως οφείλουν να συγκρατήσουν ή και να χαμηλώσουν άμεσα τα επιτόκια χορηγήσεων στον βαθμό που κρατούν καθηλωμένα τα επιτόκια των καταθέσεων», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον διοικητή τής Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

17.2.23

Ο Μητσοτάκης θα δει και άλλους 14 γερουσιαστές στη Διάσκεψη του Μονάχου: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας και ενεργειακής ασφάλειας»



 Τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, στο νέο γεωπολιτικό τοπίο, που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναμένεται να αναδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις σημερινές επαφές του στην 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην 59η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με 17μελή διακομματική αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου (16 Γερουσιαστές και ένας βουλευτής) υπό τον Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.

17.2.23

Μήνυμα δικαστών από τη Γερμανία: Αντισυνταγματικό το ψηφιακό data minining για πρόληψη εγκλημάτων


 Μπορεί η αστυνομία να σκιαγραφεί προφίλ δυνάμει εγκληματιών συλλέγοντας ψηφιακά δεδομένα; Όχι άνευ όρων που διασφαλίζουν θεμελιώδη δικαιώματα, λέει το Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Data-mining». Ένας όρος που δεν σημαίνει τίποτα άλλο από αυτό που με την πρώτη ανάγνωση υποδηλώνει: την «εξόρυξη» των κατάλληλων κάθε φορά πληροφοριών μέσα από μια μεγάλη δεξαμενή δεδομένων. Πολλοί λένε άλλωστε ότι στην εποχή του διαδικτύου τα σωστά ψηφιακά δεδομένα μπορούν να αποβούν «χρυσός». Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια και για τον ευαίσθητο κλάδο της εγκληματολογίας αλλά και της αντεγκληματικής πολιτικής.

17.2.23

«Οι εξωγήινοι έρχονται ειρηνικά – Θανάσιμο λάθος των ΗΠΑ η κατάρριψη UFO»: H εξωφρενική θεωρία του Γιούρι Γκέλερ [βίντεο]

Στιγμιότυπο από βίντεο που έχει δώσει στην δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο, με άγνωστο εναέριο αντικείμενο να εντοπίζεται από πιλότους μαχητικών αεροσκαφών. Screenshot via YouTube
 

Οι ΗΠΑ κάνουν ένα «θανάσιμο λάθος» καταρρίπτοντας ύποπτα ΑΤΙΑ, δήλωσε την Τετάρτη ο Ισραηλινός μέντιουμ και ειδικός σε θέματα ΑΤΙΑ Uri Geller, μετά τις πολυάριθμες αναφορές για αμερικανικά αεροσκάφη που πυροβολούν άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από τη Βόρεια Αμερική.

Αυτά τα UFO έχουν καταρριφθεί μετά από αναφορές για υποτιθέμενα κινεζικά κατασκοπευτικά μπαλόνια που αιωρούνταν πάνω από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

Τα κατασκοπευτικά αερόστατα, εξήγησε ο Γκέλερ, θα έπρεπε να καταρριφθούν και οι ΗΠΑ έκαναν λάθος που δεν το έκαναν μόλις πέρασαν στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Ωστόσο, “εκτός από το μπαλόνι, δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τις εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που έχουν δει πραγματικά αυθεντικά και αυθεντικά ΑΤΙΑ”, δήλωσε η Γκέλερ.

16.2.23

Κύπρος: Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου η πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Τατάρ

 Την Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.
16.2.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυτόφωρη σύλληψη 32χρονου ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ για περιπτώσεις ληστείας και κλοπής σε βάρος γυναικών

Συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, 32χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας και κλοπής σε βάρος γυναικών.


Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για ληστεία, κλοπή, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

16.2.23

Από τους σεισμούς... στην επίλυση του Κυπριακού και την «εταιρική» συνεκμετάλλευση! (;)



Μετά τη θεομηνία που έπληξε την Τουρκία, 9400 διασώστες από 77 χώρες έσπευσαν να βοηθήσουν τον παραλυμένο τουρκικό κρατικό μηχανισμό. Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν από τις πρώτες χώρες που έδειξαν αλληλεγγύη ασχέτως εάν δεν έγινε δεκτή από την δεύτερη. «Μετά από όλα αυτά θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει ο Ερντογάν την αντιδυτική ρητορική του» δηλώνει ο Soli Özel ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο Καντίρ Χας στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε ότι «ο Ερντογάν τώρα είναι σε λειτουργία επιβίωσης».
16.2.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Αποστολή στο Βερολίνο (Πόλεμος)

 

16.2.23

Σύνοδος υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: Όσα συνέβησαν και δεν έδειξαν οι κάμερες


 Με ποιους συνομίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και τι ειπώθηκε

Το παρασκήνιο στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ, περιγράφει λεπτομερώς η στήλη "Βηματοδότης" της γνωστής εφημερίδας "το Βήμα". 

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες...

Πριν αρχίσει μη συνεδρίαση όλοι οι υπουργοί του ΝΑΤΟ τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του σεισμού της Τουρκίας. Το έναυσμα το έδωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ (γ.γ. του ΝΑΤΟ), σημειώνει η στήλη ''Βηματοδότης''. 

16.2.23

Σφοδρές μάχες! Τα Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν όλα τα ύψη κοντά στο Μπαχμούτ- Χτυπούν με πυραύλους κρουζ και drones


 Η Ουκρανία θα μεταφέρει εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής σε υπόγεια καταφύγια

Το Μπαχμούτ βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, βόρεια της Γκορλόβκα. Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών, για τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.