Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 6.3.23

Ηταν τελικά νόμιμη η μετάταξη του σταθμάρχη; Οι ισχυρισμοί Ραγκούση και οι απαντήσεις του Υπ. Εσωτερικών

Το ερώτημα είναι ποιο πρόσωπο φρόντισε  και γιατί  να μεταταχθεί,στη θέση του
Σταθμάρχη.
Juan

 Αντιπαράθεση εξακολουθεί να προκαλεί το θέμα της μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη στον ΟΣΕ.

Χθες ο  βουλευτής και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης χρέωσε σε κυβερνητικό παράγοντα την μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, την οποία χαρακτηρίζει εξόφθαλμα παράνομη «καθώς ο ΟΣΕ απαιτούσε για την κάλυψη της θέσης υποψηφίους με όριο ηλικίας τα 48 έτη». Δείτε εδώ την ανακοίνωση του κ. Ραγκούση.

Το Υπ. Εσωτερικών απάντησε ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας «ήταν μετατασσόμενος (...) και δεν είχε περιορισμό ορίου ηλικίας», καθώς τα όρια δεν αφορούν τους μετατασσόμενους υπαλλήλους παραπέμποντας στην Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2623/Β/2022) για τον Εσωτερικό Κανονισμό του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα το ΥΠΕΣ διευκρίνιζε:

6.3.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: " A Sky Full of Stars for a Roof (Western Comedy 1968) -****

 

6.3.23

Αλλαγή ορίων συνταξιοδότησης για τους ΕΠΟΠ προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

 

Ερώτηση στη Βουλή κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν πρότασης του Τομέα Άμυνας, με τίτλο «Τροποποίηση ορίων ηλικίας αποστρατείας και συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ», προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η ερώτηση κατατέθηκε «προκειμένου να συμβάλουμε στην επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος, δεδομένου ότι με το όριο ηλικίας των 50 ετών οδεύουν προς την αποστρατεία ενεργά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που δύνανται να συνδράμουν στο έργο και την αποστολή τους, όταν με την κατάργηση των ηλικιακών ορίων αποστρατείας τους μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

6.3.23

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι ανακοίνωσε η Hellenic Train, τι προβλέπεται για την ασφάλιση, τις αποζημιώσεις και την ευθύνη του μεταφορέα!

 

Ανακοινώσεις για το θέμα των αποζημιώσεων μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, εξέδωσε η Hellenic Train. Αναφέρει ότι δεν θα ενεργοποιήσει την εξαίρεση για καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των νεκρών, των τραυματιών και των λοιπών επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας IC62.

 Η εταιρεία κάνει λόγο για «πλήρη συμμόρφωση με την κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι συγγενείς των θανόντων, οι τραυματίες και οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62 της 28.02.2023 να ικανοποιηθούν πλήρως ως προς τα σχετικά τους δικαιώματα με βάση τα άρθρα 11 και 13 του ΕΚ 1371/2007».

6.3.23

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (5/3/23)

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

    Οι Αρχές της επαρχίας του Χαρκόβου, έδωσαν εντολή στις οικογένειες με παιδιά και άτομα περιορισμένης κινητικότητος να εγκαταλείψουν το Κουπιάνσκ, διότι ο ρωσικός Στρατός πλησιάζει στην πόλη και εντείνει τους βομβαρδισμούς εναντίον των Δυνάμεων που την υπερασπίζονται

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι  οικισμοί Πετροπάβλοκα  και Περσοτρανέβνοε της πόλεως του Κουπιάνσκ, τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ρωσικών Δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΟ: Εφ’ όσον οι παραπάνω πληροφορίες είναι ακριβείς, πρόκειται για Σύμπτυξη των ουκρανικών Δυνάμεων επί ευρέως Μετώπου, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα περιέλθουν σε πολύ δύσκολη θέση, στην ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου.

6.3.23

5η Μαρτίου 2023 είδα «όνειρο θερινής νυκτός!...»


   Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


     «Στη ζωή μου» έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης, «οι πιο μεγάλοι μου ευεργέτες στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα.,,»

     Τη φράση αυτή την βίωσα και τη βιώνω κάθε φορά που ταξιδεύω εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων και κάθε πρωινό που ξυπνάω εδώ στην Πατρίδα ή κάπου στο εξωτερικό και έχω δει ένα ενδιαφέρον όνειρο τη νύχτα που μόλις τέλειωσε. 

      Βιώναμε δύσκολες μέρες με τον συνεχιζόμενο Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο, με τις καλπάζουσες στα ύψη τιμές στην βενζίνη, στο ρεύμα και σε προϊόντα καθημερινής ανάγκης και τα απειλητικά και ξεχασμένα για πολλά χρόνια επίπεδα πληθωρισμού σε Ελλάδα, Ευρώπη και Διεθνώς...

5.3.23

Ἡ λέξη ἀνάθεμα καί ἡ σημασία της

ὑπό τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου Μαξίμοβιτς,   Ἀρχιεπισκόπου τοῦ Σάν Φρανσίσκο

Ἡ ἑλληνική λέξη ἀνάθεμα, ἀποτελεῖται ἀπό δύο λέξεις: τήν ἀνά, πού εἶναι μία πρόθεση ἡ ὁποία δεικνύει κίνηση πρός τά ἄνω, καί τό θέμα, πού σημαίνει ἕνα ξεχωριστό τμῆμα ἀπό κάτι. 

Στήν Καινή Διαθήκη, στά κείμενα τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, ἡ λέξη ἀνάθεμα χρησιμοποιεῖται ἅπαξ σέ συνδυασμό μέ το μαράν ἀθᾶ, πού σημαίνει τήν ἔλευση τοῦ Κυρίου. Ὁ συνδυασμός αὐτῶν τῶν λέξεων σημαίνει χωρισμό μέχρι τήν ἔλευση τοῦ Κυρίου· μέ ἄλλες λέξεις - τό νά παραδοθεῖ κάποιος [ὡς ὑπόλογος] σέ Αὐτόν (Α΄ Κορ. 16, 22).

5.3.23

Ντ.Μεντβέντεφ: «Θα υποδεχθούμε με “πυροτεχνήματα” την δημιουργία εργοστασίου αρμάτων της Rheinmetall στην Ουκρανία»

 


Ρωσική αντίδραση για την είδηση της δημιουργίας εργοστασίου αρμάτων μάχης από την  Rheinmetall στην Ουκρανία.

Η αντίδραση ήρθε από τον πρώην Ρώσο πρόεδρο και νυν Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ανέφερε:

«Τα νέα αναφορικά  με τα σχέδια της Rheinmetall να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής αρμάτων στην   Malorossiya, δείχνουν ότι το Κίεβο μάλλον μας δουλεύει.

Παρ΄ όλα αυτά εάν οι Γερμανοί (krauts) το επιχειρήσουν είναι καλοδεχούμενοι.

5.3.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Two Crosses at Danger Pass (Western 1967)

 

5.3.23

Οι ψυχές των νεκρών αδελφών μας και στο Μάτι και στα Τέμπη, μας ζητούν να τιμωρήσουμε όλους τους ενόχους!!!'



Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός- Ερευνητής



Τρία είναι τα κόμματα, που οδήγησαν τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος σε πλήρη απαξίωση και διάλυση, με αποτέλεσμα να φθάσαμε εκεί που φθάσαμε σήμερα, να θρηνούμε τόσες δεκάδες νεκρούς αδελφούς μας!
Τα κόμματα αυτά είναι : Το ΠΑΣΟΚ (του Γιώργου Παπανδρέου), ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. (του Κυριάκου Μητσοτάκη)

Συγκεκριμένα, το 2010 ο Υπουργός Συγκοινωνιών του ΠΑΣΟΚ (του Γιώργου Παπανδρέου), κος Ρέππας, για να "εξυγιάνει τον ΟΣΕ" και χωρίς να λάβει υπόψη του ότι τα τρένα μεταφέρουν και ανθρώπους, μετάταξε 2.000 σιδηροδρομικούς, σε άλλους τομείς του Δημοσίου, αποδυναμώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό τον ΟΣΕ!!!.
Και σαν να μην έφθανε μόνο αυτό, ήλθαν από πάνω και τα μνημόνια, οπότε ο ΟΣΕ έφθασε να έχει σήμερα 750 υπαλλήλους, (από 2100 που προβλέπεται), εκ των οποίων οι 405 πρέπει να είναι σταθμάρχες, ενώ οι σταθμάρχες σήμερα είναι 125!!!.
5.3.23

ΕΣΧΑΤΗ ΙΚΕΣΙΑ -ΘΑΡΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ…

 


Ένας νέος ζωοδόχος ήλιος, ας ανατείλει ξανά πάνω από την πολύπαθη Ελλάδα μας…….
(Ένα λυρικό αφιέρωμα ικεσίας και αισιοδοξίας)

Α. Αντωνάς.

Εσύ ανάδελφη χώρα, ουρανία, ωραιοτάτη Ελλάδα μας,
ανέσπερο φως σε φωτίζει, άσβεστη ιερή λαμπάδα είσαι…
Θειοτάτη και περικαλλής, κόρη γενέτειρα κυοφόρος,
αέναο της γης στολίδι, της Μεσογείου ζωηφόρος,
του Μεγαλέξανδρου τ΄αθάνατο νερό σε ποτίζει,
ένδοξων Ελλήνων πατρίδα, άγιο φως αιώνια σε φωτίζει.

5.3.23

Ο Μακρόν τα δίνει όλα για την πυρηνική ενέργεια: Φτιάχνει 6 νέα εργοστάσια στη Γαλλία για ενεργειακή αυτοτέλεια

 

Οι Γάλλοι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του νομικού ορίου του 50% για τη συμμετοχή της πυρηνικής ενέργειας στο συνολικό ενεργειακό μείγμα της χώρας την Πέμπτη, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών της Γαλλίας για την κατασκευή νεότερων, πιο σύγχρονων πυρηνικών σταθμών.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Πέμπτη ως μέρος μιας ευρύτερου νομοθετικού πακέτου που θα προβλέπει την κατασκευή έξι νέων πυρηνικών Ευρωπαϊκών Αντιδραστήρων Πίεσης 2 (EPR2). Ο πρώτος από αυτούς, ο EPR2 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2035.

Η απόφαση πρέπει ακόμη να ξεπεράσει κάποια νομοθετικά εμπόδια προτού οριστικοποιηθεί – αλλά σηματοδοτεί μια ισχυρότερη ως τώρα προθυμία της κυβέρνησης να αναμορφώσει την πυρηνική ενέργεια σε ολόκληρη τη χώρα. Η Γερουσία ψήφισε υπέρ της πλήρους κατάργησης του ορίου τον Ιανουάριο.

5.3.23

«Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» ρωτούσε ματαίως ο μηχανοδηγός: Απολογείται αυτήν την ώρα ο σταθμάρχης


 Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί η απολογία του σταθμάρχη Λάρισας, κεντρικού προσώπου μέχρι στιγμής στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο 59χρονος επρόκειτο να απολογηθεί χθες, όμως ο συνήγορός του έλαβε προθεσμία αφού όπως υποστήριξε «υπήρξαν νέα στοιχεία».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί και σε όσους τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο εργαζόμενο στη συγκεκριμένη θέση.

Τα στοιχεία για όσα συνέβησαν την μοιραία εκείνη πληθαίνουν και αποκαλύπτουν ένα ζοφερό σκηνικό εγκληματικής ανευθυνότητας.

4.3.23

Τραγωδία στα Τέμπη: Βρέθηκε στα συντρίμμια της μηχανής το “μαύρο κουτί” του μοιραίου τρένου προς Θεσσαλονίκη [video]

 Ένα νέο εύρημα στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών πιστεύεται ότι θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην διερεύνηση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον ANT1, το νέο στοιχείο που έρχεται στο φως είναι η εύρεση του καταγραφικού στο πρώτο βαγόνι στη μηχανή της αμαξοστοιχίας, το λεγόμενο και «μαύρο κουτί», του ενός από τα δύο τρένα.

Σημειώνεται ότι με το που έπεσε το σκοτάδι σήμερα σταμάτησαν και οι εργασίες για την μεταφορά των συντριμμιών από το σημείο της τραγωδίας.

Νωρίτερα, οι διασώστες πραγματοποίησαν έρευνες στα χωράφια κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές, μήπως κάποιος από τους επιβάτες στην προσπάθεια του να διασωθεί κατέρρευσε κάπου εκεί κοντά.

4.3.23

Τα Κριτήρια των εκλογών...

ΜΑΤΙ 

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 
ΧΙΟΝΙΑ 
ΕΥΒΟΙΑ 
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 
ΤΕΜΠΗ 
___________________
Η συνέχεια   ΕΔΩ

4.3.23

Ποιος κρύβεται πίσω από το ρουσφέτι;

 

Είναι προφανές πως η τοποθέτηση του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας δεν ήταν αποτέλεσμα μιας τυχαίας διαδικασίας. 

Το ίδιο το προφίλ και η υπαλληλική πορεία του Βασίλη Σαμαρά προδίδει την πραγματικότητα: Ο υπάλληλος στο τμήμα αποσκευών του ΟΣΕ, που στη συνέχεια ως μετακλητός μετακομίζει στο υπουργείο Παιδείας για να ξαναγυρίσει στον ΟΣΕ μέσω εσωτερικής διαδικασίας, για να επιλεγεί τελικά ως σταθμάρχης, προκειμένου να τοποθετηθεί σε μια θέση κοντά στο σπίτι του στη Λάρισα.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός πολύ καλά συντονισμένου ρουσφετιού. 

Η συνέχεια   ΕΔΩ

4.3.23

Το σπαρακτικό κυπριακό ποίημα για την τραγωδία στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ)

 Mε πόνο ψυχής ο παραλιμνίτης Ανδρέας Κουτσόλουκας, έγραψε τον στίχο για την τραγωδία στα Τέμπη και την ερμήνευσε συγκλονιστικά ο Στέφανος Πελεκανής.

 
«Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που θα γράψω στίχους με τέτοιο νόημα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον φίλο και εξαίρετο καλλιτέχνη Στέφανο Πελεκανή που απήγγειλε στην ποιητάρικη φωνή της Κύπρου.» δηλώνει ο ίδιος ο  Ανδρέας Κουτσόλουκας σε ανάρτησή του στο Facebook. 
4.3.23

Η ...Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων !!!

 


H κυρία Τσιαπαρίκου (διορισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οποία η...χούντ@ Κούλη κράτησε στη θέση της) είναι επικεφαλής της Ρυθμιστής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Δηλαδή, η κατ' εξοχήν υπεύθυνη να επιβλέπει τη λειτουργία των σιδηροδρόμων στη χώρα μας.
Ηταν η πρώτη που ΟΦΕΙΛΕ να παραιτηθεί...
Οχι απλώς παραμένει στη θέση της, αλλά σε λίγο θα μας ...κατηγορήσει οτι φταίνε αυτοί που ανέβηκαν στο τρένο, αντι να χρησιμοποιήσουν άλλο μέσο....
4.3.23

E. Αχτσιόγλου: "Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει"

Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί!
Όλοι εσείς που  "τολμάτε" και εμφανίζεσθε με διάφορες θέσεις
για το διεθνές ρεζιλίκι -πέραν από τους αδικοσκοτωμένους νέους δεν
κανετε τίποτα άλλο από το να προβάλετε τα "έργα" σας.Γιατί; Γιατί εσείς ΟΛΟΙ 
που κυβερνήσατε τη χώρα, ασχοληθήκατε μέ έργα βιτρίνας για αποκομιδή ψήφων
ξεπουλώντας τη χώρα.  Κανείς από εσάς, ΔΕΝ ΕΧΕΙ θέση στο κοινοβούλιο αλλά
στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παραβάσεις όλων των Νόμων και όλων των 
άρθρων του ΠΚ .Με τις πράξεις σας εξωθείτε τον Ελληνικό λαό να ενεργήσει
διαφορετικά.... Τις ερωτήσεις που απευθύνετε στη κυβέρνηση, να τις απευθύνετε και στο κόμμα σας  αλλά και στα προηγηθέντα κόμματα που κυβέρνησαν (;) την Ελλάδα, μετά το 1974.

A.ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
 

"Πρόκειται για μία ασύλληπτη τραγωδία. Νέοι άνθρωποι χάθηκαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Όλη η χώρα πενθεί, η σκέψη όλων μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω, στις οικογένειες των θυμάτων", επισήμανε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι "τα ερωτήματα που τίθενται στην κυβέρνηση είναι αμείλικτα" και πως "τα θέτει η ίδια η κοινωνία και οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, εκφράζοντας τη θλίψη και την αγανάκτησή τους, γιατί ζουν σε ένα καθεστώς ακραίας ανασφάλειας". Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων και συγκεκριμένα:

4.3.23

Χαρακώματα χιλιομέτρων κατά μήκος της Κριμαίας- Συνεχίζονται οι επιθέσεις με drones σε στρατιωτικά αεροδρόμια της Ρωσίας

 

Οι Ρώσοι αντιλαμβανόμενοι ότι η Κριμαία είναι η μόνη περιοχή όπου μπορεί ο Ουκρανικός στρατός να εκδηλώσει επιθετική ενέργεια μείζονος κλίμακας, έχουν προβεί στην δημιουργία διαδοχικών γραμμών αμύνης

Οπόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με τους Ρώσους να προελαύνουν στο Μπαχμούτ του Ντονμπάς και τους Ουκρανούς να αμύνονται σθεναρά.

Ωστόσο ενώ στην Ανατολική Ουκρανία οι Ρώσοι έχουν το πάνω χέρι, τροφοδοτώντας τις επιθέσεις τους την μια μετά την άλλη, στην Κριμαία η κατάσταση φαίνεται να είναι διαφορετική, αφού οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εκεί, οργανώνονται αμυντικά, ενόψει της εαρινής επικείμενης επίθεσης των Ουκρανικών δυνάμεων.

4.3.23

Διαδηλώσεις σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη



Μαζική συγκέντρωση νεαρών παιδιών, μαθητών, αλλά και φοιτητών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με συνθήματα όπως «Το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί,όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή», νεολαίοι της πόλης κρατώντας πανό, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για όσα συνέβησαν, αυτές τις ημέρες στα Τέμπη. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας διεκδικώντας να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν στη τραγωδία και να αποδοθούν ευθύνες. 

4.3.23

Απολογείται ο σταθμάρχης, αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες: Δεκάδες οικογένειες θρηνούν – 57 νεκροί, 48 τραυματίες

Αναμένα κεριά και πλακάτ με συνθήματα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας πολιτών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στην Κόρινθο την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

 Εντός της ημέρας η απολογία του σταθμάρχη, που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα (Σάββατο (4/3) στον ανακριτή.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών» ανέφερε ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης και συμπλήρωσε:

4.3.23

Αριστεία για τους Έλληνες ιπταμένους στο ΝΑΤΟϊκό «TOP GUN»: «Best Warriors» στους τομείς πληροφοριών και αεράμυνας



.Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ//HELLAS JOURNAL

Μπορεί ανάμεσα σε δώδεκα πολεμικές μοίρες από τη Δανία,τη Γερμανία, την Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βέλγιο, η Ελλάδα να είχε τα πιο παλαιού τύπου F-16 στο TLP που έριξε αυλαία, όμως η χώρα μας γύρισε με «καρπούς» και πολλές αναγνωρίσεις των προσπαθειών που κατέβαλαν όλοι οι μετέχοντες.

Οι Intel από την χώρα μας, δηλαδή οι Αξιωματικοί πληροφοριών αλλά και οι ελεγκτές αεράμυνας, επέστρεψαν στην Ελλάδα ως οι Best Warrior εδάφους στο δικό τους κομμάτι, ενώ και ιπτάμενος έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο του αεροπόρου που όλοι οι υπόλοιποι θα ήθελαν αυτός να τους οδηγήσει στη μάχη.

Ο Αξιωματικός πληροφοριών είναι αυτός που δίνει την ενημέρωση (briefing) πριν από τις αποστολές, για οπλικά συστήματα που διαθέτουν τα εχθρικά μέσα, εναέρια και επίγεια, άλλες κρίσιμες παραμέτρους που πρέπει να προσεχθούν από τους ιπταμένους.

4.3.23

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ…

Την 1η Μαρτίου 2023, ο Νέος Πρόεδρος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής και του Κυπριακού Λαού δίδοντας την ακόλουθη διαβεβαίωση:

«Διαβεβαιώ επισήμως πίστιν και σεβασμόν εις το Σύνταγμα και τους συνάδοντας αυτώ νόμους και εις την διατήρησιν της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Κύπρου».

Πόση πράγματι αξία μπορεί να έχει η διαβεβαίωση που δόθηκε στη  διαδικασία «ενθρόνισης» όταν, στο Κυπριακό:

3.3.23

Ελληνοτουρκικό συμβιβασμό επιδιώκουν οι ΗΠΑ-Γ.Χουβαρδάς σε μια ανάλυση των πραγματικών δεδομένων

 

https://www.militaire.gr/
(Αναρτήθηκε από το Στρατηγό εα κ. Αθαν. Καραντζίκο)
3.3.23

Η τραγωδία είχε «ανακοινωθεί»! 3 εξώδικα σε 14 μήνες , 3 πρωτοσέλιδα στην ΕΦΣΥΝ σε 7 μήνες!

 Τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια «επικοινωνιακής διαχείρισης» της τραγωδίας των Τεμπών. Μόνο που για την τραγωδία είχαν υπάρξει ηχηρότατες προειδοποιήσεις. Δεν ήταν μια τραγωδία που ήρθε ξαφνικά. Είχε προαναγγελθεί.

Τρία πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας των Συντακτών:

Την ώρα που οι καταγγελίες και οι ταλαιπωρίες επιβατών γίνονταν καθημερινότητα, την ώρα που τα ΜΜΕ γέμιζαν διαφημιστικά φυλλάδια της Hellenic Train για το «Ασημένιο Βέλος», κάποιοι φώναζαν, έντονα. Οι εργαζόμενοι έκαναν σειρά κινητοποιήσεων, απεργίες,ανακοινώσεις.

3.3.23

«Διπλωματία των σεισμών με το 37% της Κύπρου υπό τουρκική κατοχή»;

  Γράφει η Φανούλα Αργυρού* 

Από τη ΣΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου

Αίφνης με το  αμείλικτο θανατηφόρο κτύπημα  των σεισμών,  βγήκαν από τα «κλουβιά» τους ο ένας μετά τον άλλο σαν κουρδισμένα παπαγαλάκια να διαλαλούν σε όλα τα «μήκη και πλάτη»  από Ελλάδα, ΗΠΑ, ότι … Έλληνες και Τούρκοι είναι φίλοι,  πρέπει να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας,  «συγκινητική»  η εικόνα των εναγκαλισμών Δένδια-Τσαβούσογλου, κεφαλαιοποίηση από Τουρκία του κλίματος διπλωματικά για αγωγό μέσω Τουρκίας με την επίσκεψη Άντονυ Μπλίνκεν στη περιοχή, πολύτιμοι σύμμαχοι οι δύο χώρες των ΗΠΑ

3.3.23

Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας: Φήμες για κήρυξη πολέμου και γενική επιστράτευση

 

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε χθες Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του για σήμερα, μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών (FSB).

H  FSB έκανε λόγο για «τρομοκρατική» επίθεση ουκρανών «σαμποτέρ» στη Μπριάνσκ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας — κάτι που διέψευσε το Κίεβο.

Προγραμματισμένο ταξίδι του κ. Πούτιν στον Καύκασο ακυρώθηκε.

Το τι ακριβώς θα εξεταστεί στο Συμβούλιο δεν είναι σαφές. Δίνει και παίρνει για καιρό σεναριολογία που θέλει τη Ρωσία να κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που θα επέτρεπε στο Κρεμλίνο να κηρύξει περαιτέρω επιστράτευση, να στείλει προσκλητήρια σε εκατομμύρια στρατεύσιμους.

3.3.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Συλλήψεις ατόμων για κλοπές και ληστεία


Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, καθώς και ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα.


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:

3.3.23

Ανθρώπινη και πολιτική ευαισθησία


Κώστας Αχ. Καραμανλής:

Ανθρώπινη και πολιτική ευαισθησία

 

          Είναι μεγάλος ο πόνος μας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν τόσο άδικα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση των τραυματισθέντων.

          Η απόφαση του Υπουργού Κ. Καραμανλή να παραιτηθεί αμέσως είναι εκτός της έως σήμερα πεπατημένης πολιτικής οδού, εκτός της γνωστής λεγομένης πολιτικής «κανονικότητας». Δεν μας έχουν συνηθίσει οι πολιτικοί μας διαχρονικά, ανεξαρτήτως κόμματος, σε τέτοια πρωτίστως ανθρώπινη αλλά και πολιτική ευαισθησία.

            Ο Υπουργός Κ. Καραμανλής βρίσκεται μεν λίγα χρόνια στην πολιτική αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους Υπουργούς της Κυβέρνησης.

3.3.23

Έλα μάνα, έφτασα.


Ξέρω, δεν με βλέπεις
μα εγώ έφτασα.

   

Εδώ που είμαι είναι όλα πράσινα καθαρά
εκεί που πατώ και μπλε καθαρά
εκεί ψηλά που κοιτώ,
όχι σαν τα δικά σας τα βρώμικα μπλε
και πράσινα εκεί κάτω.
Είναι πολύ όμορφα και αληθινά.

3.3.23

Ν.Τσόμσκι: «Στρατηγική απειλή για τη Ρωσία στην οποία οποιοσδήποτε ηγέτης θα απαντούσε»

 

Ο Αμερικανός φιλόσοφος  Noam Chomsky σε συνέντευξη του εξήγησε πως η παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία και η επέκταση του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας οδήγησαν στον πόλεμο στην Ουκρανία:

«Η ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας σε μια δυτική στρατιωτική συμμαχία θα ήταν εντελώς απαράδεκτη για οποιονδήποτε Ρώσο ηγέτη. Ο Γκορμπατσόφ συμφώνησε να επιτρέψει στη Γερμανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα το ΝΑΤΟ να μην επεκταθεί ούτε μια ίντσα προς τα ανατολικά. Το ΝΑΤΟ κινήθηκε αμέσως στα ανατολικά της Γερμανίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Noam Chomsky.

3.3.23

ΤΑ..."ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ" ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)


                  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

                  ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                  ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Τ.Κ. 56123, Αμπελόκηποι


                                     



ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ   

Tηλ.              : 2310 729608 & 729602                   

FAX              : 2310 729654                

E- mail          : info@ampelokipi-menemeni.gr  




Αμπελόκηποι, 03 / 03 / 2023


                              




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για λόγους διευκρινιστικούς και προς άρση κάθε παρανόησης διευκρινίζεται, ότι για τη λειτουργία και τη συντήρηση των φαναριών ρύθμισης της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Δενδροποτάμου, στα όρια των δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, την ευθύνη έχει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, ο οποίος έχει ήδη επιμεληθεί σχετικά και ήδη η αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησε και γίνεται σήμερα. 


3.3.23

Πριν καταντήσει η Ελλάδα από ΧΩΡΑ...«Χώρος»

 


          Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος*


    


     Ξεκινώ καταθέτοντας τα συλληπητήριά μου στις οικογένειες των νεκρών!..

     Πιστεύω ότι δεν υπήρξαν από προχθές Τρίτη 1η Μαρτίου ελληνικά μάτια χωρίς

δάκρυα μετά την πιο θανατηφόρα στην Ελλάδα σύγκρουση τραίνων που έγινε στα Τέμπη

και ακούστηκε σε όλη την Ελλάδα το «Γιατί;» αναφορικά με υφιστάμενες ελλείψεις ή και

δυσλειτουργίες των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ελέγχου κυκλοφορίας Σιδηροδρομικών

Συρμών που κατέληξαν στην ενοχοποίηση του «Σταθμάρχη Λάρισας...»

2.3.23

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;


  Jacqueline de Romilly 

 

  …Κατ’ αρχήν κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε ότι ο άνθρωπος που εξύμνησαν οι Έλληνες ήταν ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Αγαπούσε τη ζωή και τις γιορτές, τα συμπόσια, τον έρωτα, τη δόξα. Μερικοί συγγραφείς μίλησαν γι’ αυτό περισσότερο από άλλους: ό­πως ο Ησίοδος, οι λυρικοί, ο Αριστοφάνης. Από τον Όμηρο όμως ως τα χορικά των τραγωδιών, αυτή η πλευρά δεν λείπει ποτέ. Πρέπει να το θυμίσουμε έντονα -διότι κατ’ αρχήν αυτό είναι η εκπληκτική γοητεία της ελληνικής λογοτεχνίας, υστέρα διότι μια τέ­τοια αγάπη για τη ζωή ανυψώνει περισσότερο το τίμημα του πάθους για να την εννοήσουμε, να την κατακτήσουμε και να υψωθούμε από τα συγκεκριμένα αυτά θέλγητρα προς μία σκέψη αρμονική προς αυτά. Η μίξη αυτών των δύο καθιστά την Ελλάδα μοναδική.

Επιπλέον, ακόμα και αν αποκαταστήσουμε αυτή τη διάσταση – που ηθελημένα αφήσαμε κατά μέρος σε μία μελέτη αφιερωμένη σε ένα μόνο θέμα – διακινδυνεύουμε πάλι να ξεχάσουμε ότι η ανάλυση που περιέχεται στα κείμενα αντιπροσωπεύει μία μόνο όψη της ελληνικής κουλτούρας και του ελληνικού πολιτισμού.