Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 18.10.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ :Στίβεν Κινγκ: Πτήση Προς το Άγνωστο (****)

 

18.10.23

«Μετά από το εκλογικό σοκ, στροφή στον εθνικισμό με μπόλικη υποκρισία»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύνοδο κορυφής της "Διαδικασίας του Βερολίνου", στα Τίρανα, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
 

Του Σωτήρη Σιδέρη

από το Omegapress

Όπως το συνηθίζει από την εποχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κάθε φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει μια κρίση ή  θέλει να συσπειρώσει την ακροδεξιά του πτέρυγα και τη ΝΔ, κάνει στροφή στον εθνικισμό. Κατά την άφιξή του στην Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου που πραγματοποιείται στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός ύψωσε τους τόνους για την υπόθεση Μπελέρη,  ενώ είχε πολλές ευκαιρίας και πολλές συνόδους να το κάνει τόσο σε διμερές, όσο και επίπεδο ΕΕ, και δεν το έκανε. Τώρα το έκανε για  να βελτιώσει το τραυματισμένο του ηγετικό προφίλ από την ήττα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

18.10.23

Στοχευμένοι έλεγχοι από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης σε τουριστικά λεωφορεία


( Η κόπωση των οδηγών, είναι η βασική αιτία σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων )

Κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2023 ελέγχθησαν 1475 οχήματα και βεβαιώθηκαν 973 παραβάσεις


Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συστηματικούς και στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε τουριστικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια άφιξης και αναχώρησης των επισκεπτών, για το χρονικό διάστημα από Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2023, σχετικά με την τήρηση των διατάξεων για τους ταχογράφους και το χρόνο ανάπαυσης των οδηγών.

18.10.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθησαν δύο άτομα που ενέχονται σε ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Στο πλαίσιο συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, συνέλαβαν δύο (2) ακόμη άτομα.


Αναλυτικότερα:

18.10.23

ΟΙ "ΡΟΜΑ" (πρώην γύφτοι) ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ!!!

 

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές εξοπλισμού από εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης 


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος "ημεδαπός" – μέλος συμμορίας, ο οποίος μαζί με συνεργό του, προκάλεσαν φθορές που ξεπερνούν τις 530.000 ευρώ


Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν διαδοχικές περιπτώσεις κλοπής εξοπλισμού, από εγκαταστάσεις εταιρείας στην περιοχή της Κατερίνης.


Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ημεδαπός – μέλος συμμορίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

18.10.23

Naval Defence: Μεταχειρισμένες φρεγάτες: Τι επιλογές έχει σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό;


 Επανερχόμαστε -για πολλοστή φορά- στο θέμα της αντικατάσταση των 9 φρεγατών κλάσης S (Kortenaer) του Πολεμικού μας Ναυτικού που ήδη βαδίζουν στην 5η δεκαετίας της ζωής τους. Έχουμε ήδη γράψει πως αντικατάσταση τους δεν μπορεί να γίνει με νέες κορβέτες, πόσο μάλλον υψηλού κόστους, που προσεγγίζει αυτό νέων φρεγατών.

Οπότε υποχρεωτικά, εφόσον τα οικονομικά μας είναι περιορισμένα, ξαναέρχονται στην συζήτηση τα μεταχειρισμένα πλοία μεγέθους φρεγάτας από συμμαχικές χώρες. Και αξίζει να ρίξουμε μια νέα ματιά σε ό,τι τέτοια σκάφη προγραμματίζεται κάποια στιγμή να αποσυρθούν. Λύσεις τέτοιες μπορούμε να βρούμε στις εξής χώρες: Καναδάς, Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία. 

18.10.23

Βιβλίοπαρουσίαση: «Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ»

 

της Φανούλας Αργυρού

αναδημοσιεύουμε από την “Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”


«Ποιος ηγέτης, λοιπόν, θα αντέξει τις κατάρες του Ελληνισμού και της Ιστορίας, θα ξεπουλήσει και θα παραδώσει την Κύπρο αύτανδρη σε έναν νέο αδίστακτο τουρκισμο-ισλαμισμό;»

Δεν μπορούσε να έχει πιο συγκεκριμένο τίτλο το βιβλίο του αγαπητού Σάββα Ιακωβίδη, το οποίο εκδόθηκε πολύ πρόσφατα και αυτό από τις Εκδόσεις «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» στη Θεσσαλονίκη, από το « Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗΣ».

18.10.23

Ο νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει Eλληνοτουρκικά – Κυπριακό

 

Σάββας Ιακωβίδης


Μετά τα πρόσφατα ανοίγματα προς το Ισραήλ και αραβικές χώρες, η Άγκυρα θα επιχειρήσει να εμφανιστεί ως χρήσιμος διαμεσολαβητής μεταξύ των εμπολέμων, ειδικά στο ανθρωπιστικό θέμα των ομήρων. Ελλάδα και Κύπρος να αναμένουν νέο, ίσως, μεταναστευτικό κύμα και, κυρίως, έξαρση τουρκικών αξιώσεων στα Eλληνοτουρκικά και στο Κυπριακό από μια επιτήδεια Τουρκία, που πάλι θα θωπεύεται και θα χειροκροτείται για τις ειρηνευτικές διαμεσολαβήσεις της…

18.10.23

Μακελειό στη Γάζα: Αναφορές για 500 νεκρούς και τραυματίες από βομβαρδισμό του νοσοκομείου – IDF: “Οφείλεται σε ρουκέτα της Χαμάς που αστόχησε” (vid


 Σχεδόν 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν το νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist της Γάζας βομβαρδίστηκε σήμερα «από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις», σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσαν οι αρχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Αν τα νούμερα επιβεβαιωθούν, τότε η είσοδος της Χεζμπολάχ στον πόλεμο είναι πλέον δεδομένη. 

Το Ισραήλ αποδίδει τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας σε ρουκέτα της Χαμάς που αστόχησε.

18.10.23

Σάββας Καλεντερίδης: Το Ισραήλ σε παγίδα! Όλο το σχέδιο Χαμάς-Ιράν (ΒΙΝΤΕΟ)

 

18.10.23

Ο Μπιλάλ Ερντογάν μαζί με τον Σοϊλού στην διαδήλωση υπέρ της Χαμάς


Μαριλένα Γεραντώνη
Ποιος είναι ο γιος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ήρθε στο ήρθε στο προσκήνιο μετά την συμμετοχή του σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη.
Ανάμεσα στους περισσότερους από 1.000 διαδηλωτές υπέρ της Χαμάς την περασμένη Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, μια φιγούρα ξεχώριζε στην κεφαλή της πορείας: ο γιος του Τούρκου προέδρου Ντετζμετίν Μπιλάλ Ερντογάν ο οποίος, συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον πρώην πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ.
18.10.23

Η μυστηριώδης αμερικανική αεροπορική εταιρεία... και οι εξίσου μυστηριώδεις πτήσεις της


Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαχειρίζεται μια αεροπορική εταιρεία που ονομάζεται Janet Airlines, τα αεροπλάνα της οποίας πετούν πάντα κάτω απ’ την εμβέλεια των ραντάρ και δεν χρησιμοποιούν ποτέ άλλα εμπορικά αεροδρόμια εκτός από εκείνο όπου έχουν τη βάση τους.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ λίγοι είναι εκείνοι των οποίων τράβηξε την προσοχή η ύπαρξη ή η πτήση κάποιου αεροσκάφους της εταιρείας. Λίγοι, αλλά υπάρχουν.
Οι κινήσεις/επιχειρήσεις των επιβατών και οι λειτουργίες της Janet είναι όντως άκρως απόρρητες. Και κατ΄ αρχήν, κανείς δεν γνωρίζει γιατί αυτή η εταιρεία ονομάζεται Janet και τί σημαίνει αυτό το όνομα. Κάποιοι υποθέτουν πως πρόκειται για το ακρώνυμο της φράσης Just Another Non-Existent Terminal, άλλοι Joint Air Νetwork for Employee Transportation. Δεν λείπουν και άλλες «εκδοχές» πιο φανταστικές.
18.10.23

Ελλάδα - Τουρκία: Στα άδυτα της μυστικής διπλωματίας... και της διαφαινόμενης ρήξης Παπαδοπούλου - Δένδια


Σχόλιο iEpikaira
Του Σωτήρη Σιδέρη
Η μυστική διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων από τον πρωθυπουργό και την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου προκαλεί ανησυχίες και σφοδρές, υπόγειες προς το παρόν , αντιδράσεις. Η Παπαδοπούλου, λίγα 24ωρα πριν την συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ , στις 16 Οκτωβρίου, δεν έχει παρουσιάσει σε κανέναν το παραμικρό σχέδιο και πλάνο συνομιλιών. Αν εξαιρέσουμε τα μείζονα σχετικά με τις γκρίζες ζώνες κλπ, ανησυχίες υπάρχουν ήδη για την άμυνα των νησιών και υπάρχουν ερωτηματικά για πιθανές παρασκηνιακές δεσμεύσεις Μητσοτάκη και σε άλλα θέματα.
18.10.23

Forein Affairs για εισβολή στη Γάζα: Εκτός από το τεράστιο κόστος θα είναι μια ανθρωπιστική, ηθική και στρατηγική καταστροφή


Δύο άρθρα στο Foreign Affairs υποστηρίζουν ότι η εισβολή στη Γάζα θα είναι μια ανθρωπιστική, ηθική και στρατηγική καταστροφή και ότι θα απειλήσει, μεταξύ άλλων, τα βασικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Επίσης, εκτιμάται ότι η κατάληψη της Γάζας θα αποδειχθεί πολύ δαπανηρή για το Ισραήλ, καθώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει συντριπτική δύναμη πυρός για να επιτύχει τους στόχους του.
Σε άρθρο του Marc Lynch με τίτλο An Invasion of Gaza Would Be a Disaster for Israel τονίζεται ότι η εισβολή στη Γάζα θα είναι μια ανθρωπιστική, ηθική και στρατηγική καταστροφή.
18.10.23

Δένδιας από Λονδίνο: Η Ελλάδα κόμβος στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέπτεται το Λονδίνο, όπου άνοιξε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023, τις εργασίες του Ελληνο – Βρετανικού Συμποσίου 2023, με θέμα «Ενεργειακή Ασφάλεια και Βιωσιμότητα στην Ευρώπη».
Τις εργασίες του Συμποσίου άνοιξε επίσης από βρετανικής πλευράς, με ομιλία του, ο υπουργός Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ασφάλεια, το Κλίμα και το Περιβάλλον, Graham Stuart.
Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στις παγκόσμιες προκλήσεις ασφαλείας, στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς, που καταδικάζονται από τη Διεθνή Κοινότητα και τη χώρα μας.
18.10.23

Κορβέτα Ελληνική;




Και ποιοι νομίζουν ότι είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν ότι θα φτιάξουν κορβέτα ελληνική;
Ας ξεκινήσουμε πρώτα την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ και…βλέπουμε!




Tο 2021, κατά την διάρκεια της αμυντικής έκθεσης DEFEA, το επιτελείο RMS (Rotary and Mission Systems, το τμήμα του ομίλου υπεύθυνο και για τα ναυτικά προγράμματα) της Lockheed Martin, επισκέφτηκε το περίπτερο του ελληνικού σχεδιαστικού γραφείου ALS NSD. Μετά την επίσκεψη η LM αποφάσισε να τολμήσει την εξέλιξη των σχεδίων για το σκάφος ALS 100, μεγέθους κορβέτας, με σκοπό να το προτείνει ως λύση στο ΠΜ μας.
17.10.23

Το συμβόλαιο της DARPA με την Raytheon για το project Gambit - RDE






Η Raytheon υπέγραψε συμβόλαιο με την DARPA για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος προώθησης air- Breathing , γνωστό ως πρόγραμμα Gambit. Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην αξιοποίηση της ισχύος ενός κινητήρα περιστροφικής πυροδότησης (RDE), ο οποίος υπόσχεται να φέρει μια νέα επανάσταση στην τεχνολογία προώθησης πυραύλων. Οι επιπτώσεις αυτής της ανακάλυψης είναι μεγάλες , με πιθανά οφέλη για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε κλάδους των ενόπλων δυνάμεων .



Οι παραδοσιακοί αεριοστρόβιλοι κινητήρες αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά των αεροπλάνων (πολιτικών και μαχητικών) και διαφόρων οπλικών συστημάτων. Ωστόσο, παρουσιάζουν εγγενή μειονεκτήματα, όπως η πολυπλοκότητα, το βάρος, το υψηλό κόστος συντήρησης και η ανάγκη για εξειδικευμένα υλικά που αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες λειτουργίας.
17.10.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:Timeline (2003)

 

17.10.23

Ευελπιστώ ότι υπήρξε σοβαρός λόγος κ Κουκοδήμο!...



              Ψυχό-πολιτικό πιπεράτο

του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Η πρώτη μου ειλικρινά αυθόρμητη αντίδραση όταν μου το είπαν κάποιοι συμπολίτες ήταν ότι θα υπήρξε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος για την απουσία του Δημάρχου μας κ Κώστα Κουκοδήμο από την επιμνημόσυνη δέηση της 15ης Οκτωβρίου για τον πεσόντα ήρωα Αντισυνταγματάρχη Δημήτριο Σβορώνο. 

     Η δεύτερη αντίδρασή μου διαπιστώνοντας την απουσία του Δημάρχου μας κ Κουκοδήμο από την εξέδρα των επισήμων στην χθεσινή μεγαλειώδη μαθητική παρέλαση της 16ης Οκτωβρίου ήταν φορτισμένη με αρνητικά συναισθήματα…

     Πληροφορήθηκα ότι τον Δήμαρχό μας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Κατανάς αλλά ΔΕΝ είδα πουθενά ένα απαραίτητο Δελτίο Τύπου με σαφή εξήγηση των σοβαρών λόγων που έκαναν τον κ Κουκοδήμο να «λάμψει δια της απουσίας του» όπως συνηθίζεται να λέγεται σε παρόμοιες περιπτώσεις από την κατάθεση Στεφάνων και από την εξέδρα των επισήμων.

17.10.23

Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 132 15 Οκτωβρίου, 2023


Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας από την Ουάσιγκτον,

Δεν ήταν η πρόθεσή μου να σας ενοχλήσω ξανά τόσο σύντομα και πραγματικά προσπάθησα να μην παρασυρθώ και πω τις σκέψεις μου για τα τρομερά πράγματα που έγιναν και γίνονται στο Ισραήλ με την Χαμάς, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό, όσο και δύσκολο και να μου είναι, να γράψω ......


Φίλοι μου, διάβασα πολλά , άκουσα πολλά, και βλέπω πολλά, σε καθημερινή βάση για τις θηριωδίες που έγιναν στο Ισραήλ και φυσικά την μεγάλη τραγωδία που εξελίσσεται στην Γάζα αυτήν την στιγμή .
17.10.23

Σόρος και ΕΛΙΑΜΕΠ χέρι χέρι στα Βαλκάνια!


 Το Σαββατοκύριακο διοργανώθηκε στα Τίρανα ένα φόρουμ από την «Κοινωνία των Πολιτών» για τα Δυτικά Βαλκάνια (CSF). Οι συζητήσεις που έγιναν ήταν, σύμφωνα με την ατζέντα, για τα ζητήματα της συγκεκριμένης περιοχής, «με εποικοδομητικές και συμπεριληπτικές συζητήσεις για τις περιφερειακές προκλήσεις».

Μέχρις εδώ όλα καλά. Ετσι κι αλλιώς ειδικά στην Ελλάδα, αλλά και στις περισσότερες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων ουδείς ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο φόρουμ. Το περίεργο αν μη τι άλλο εντοπίζεται στους οργανωτές του CSF στα Τίρανα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του φόρουμ, που ολοκληρώθηκε χθες, «οργανώθηκε από το Open Society Foundation στα Δυτικά Βαλκάνια σε συνεργασία με το Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το CDI (σ.σ.: ένα think tank από τα Τίρανα). Η προεδρεύουσα του «Berlin Process» κυβέρνηση της Αλβανίας ανέθεσε στο Open Society Foundation, στο ΕΛΙΑΜΕΠ και στο CDI την ευθύνη της προετοιμασίας, της διοργάνωσης και υλοποίησης του CSF».

17.10.23

Το "ξενοδοχείο της... χούντας" απέκτησε η HIG (!!!)


  Όσα  τεράστια έργα πρόλαβαν και ολοκληρώθηκαν, είναι "ανώνυμα" ! Όσα δεν πρόλαβαν είναι της...Χούντας!!! 

Το κείμενο: Της Ελένης Μπότα

Σε συμφωνία με την HIG Capital για την πώληση του ημιτελούς ξενοδοχείου στην Αλθέα της Αγίας Μαρίνας ήρθε η Eurobank, με το τίμημα της συμφωνίας να ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το λεγόμενο "ξενοδοχείο της χούντας", καθώς η κατασκευή του ξεκίνησε την περίοδο της 7ετούς χούντας στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. (Γιατί δεν ολοκληρώθηκε; Γιατί από  το 1974- με τη "μεταπολίτευση", μας πήρε ο κατήφορος-οικονομία, Κυπριακό, έκλεισαν εκατοντάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις, χιλιάδες άνεργοι  κλπ...)

Το τεράστιο ξενοδοχειακό οικοδόμημα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο, καθώς επίσης και δύο επιπλέον σειρές από μπανγκαλόου, πάνω στην παραλιακή λεωφόρο και μπροστά στη θάλασσα, στην περιοχή της Αλθέας.

17.10.23

Ελληνικό υπερόπλο laser ρίχνει drones σε 4 δευτερόλεπτα

 

Με ελληνική υπογραφή το όπλο που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους Τούρκους σχετικά με την ικανότητα των Bayraktar να πλήξουν τα νησιά μας.

Πολλά ακούγονται για τις ικανότητες και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα τουρκικά drones στο πεδίο της μάχης, κάτι που “διαφημίστηκε” αρκετά στην Ουκρανία.

Ήδη οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούν και σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά και βραχονησίδες, έχοντας με αυτόν τον τρόπο κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις τους για το πως θα εξελιχθούν οι από αέρος προκλήσεις των γειτόνων στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Για την αντιμετώπισή τους έχουν εκπονηθεί αρκετά σχέδια από το Πεντάγωνο, με πιο πρόσφορη λύση την ισραηλινή “ασπίδα” εναντίον των drones.

17.10.23

Daily Sabah: Η Τουρκία επιβάλλει διάλογο «εφ’ όλης της ύλης» στην Ελλάδα

 

Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 ξεκινούν διπλωματικές επαφές στην Αθήνα στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της «Θετικής Ατζέντας»
Το άνοιγμα ενός ευρέος διμερούς διαλόγου για όλο των φάσμα των «ελληνικο-τουρκικών» διαφορών» προαναγγέλλει σε δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Daily Sabah τη Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.Αυτό που περιγράφει η εφημερίδα σε αδρές γραμμές είναι η εμπλοκή της Ελλάδας σε ένα διάλογο «εφ’ όλης» της ύλης χωρίς προαπαιτούμενα τα οποία να αφορούν την διεθνή νομιμότητα (όπως οι θαλάσσιες δικαιοδοσίες) αλλά και τις παραδοχές διεθνών συμβατικών σχέσεων όπως η Συνθήκης της Λωζάνη (1923).
17.10.23

Η ιστορική θέση των Η.Π.Α. για την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων




του Δημητρίου Μερκούριου Κόντη



Από την ανάγνωση των δημοσιευμένων αμερικανικών εγγράφων προκύπτει πως η αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων προτάθηκε για πρώτη φορά επίσημα από την αντιπροσωπία των Η.Π.Α. στην Συνδιάσκεψη του Συμβουλίου των Υπουργών των Εξωτερικών στο Λονδίνο του Σεπτεμβρίου του 1945. Η αμερικανική πρόταση είναι καταγεγραμμένη στο «Μνημόνιο της Αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών» με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου 1945, στην πρώτη ενότητα με τίτλο «Εδαφικές διατάξεις για την Ιταλία στην Ευρώπη»
17.10.23

Ερντογάν: οι ενέργειες των ΗΠΑ στην Συρία απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας


Μία ημέρα αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες επέκριναν τις συνεχιζόμενες Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη βορειοανατολική Συρία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας λόγω των στρατιωτικών τους ενεργειών με τους Κούρδους της περιοχής.
«Οι δραστηριότητες των ΗΠΑ με τα παρακλάδια του PKK στη Συρία αποτελούν σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας» είπε ο Ερντογάν την περασμένη Παρασκευή, αναφερόμενος στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται από την Τουρκία παρακλάδια του PKK.
17.10.23

Αμπάς: Οι ενέργειες της Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό


Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι οι ενέργειες και οι πολιτικές της οργάνωσης Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, και απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση των «πολιτών, φυλακισμένων και κρατουμένων και των δύο πλευρών».
Κατά την διάρκεια τ
17.10.23

Ιράν προς Ισραήλ: Έρχονται συντριπτικά αντίποινα – Εάν εισβάλετε η Γάζα θα γίνει το νεκροταφείο σας


«Αν διευρυνθεί το εύρος του πολέμου, θα υπάρξουν βαριές απώλειες και για την Αμερική», τόνισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amirabdollahian ξεκαθάρισε μιλώντας στο Al Jazeera ότι εάν το Ισραήλ αποφασίσει να εισβάλει στη Γάζα, τότε οι ηγέτες της αντίστασης θα τη μετατρέψουν σε νεκροταφείο για τους Ισραηλινούς στρατιώτες.Στη δήλωση αυτή προέβη, αφότου συνάντησε την Κυριακή (15/10/2023) τον εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani.
17.10.23

Ιράν: Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τα «εγκλήματα πολέμου» προτού να είναι «πολύ αργά» - Η σύγκρουση θα γενικευθεί


Οποιοδήποτε βήμα κάνει [η Hezbollah] θα προκαλέσει τεράστιο σεισμό στη σιωνιστική οντότητα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Hossein Amir-Abdollahian
Το Ιράν ζήτησε από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του στη Γάζα, προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να επεκταθεί σε άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής εάν η Hezbollah συμμετάσχει στη μάχη, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ μπορεί να υποστεί «έναν τεράστιο σεισμό».
17.10.23

Σύμπτωση απόψεων Χατζηβασιλείου με Πάιατ στο 2ο Συνέδριο για την Αν. Μεσόγειο και τη Ν.Α. Ευρώπη


Συζήτηση Χατζηβασιλείου – Πάιατ στο 2ο Συνέδριο για την Αν. Μεσόγειο και τη Ν.Α. Ευρώπη
Στις Βρυξέλλες βρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου, για να μιλήσει στο 2ο Συνέδριο για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Στο πάνελ συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Τζέφρι Πάιατ και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κυπριακής Βουλής Χάρης Γεωργιάδης.
17.10.23

F-16V: η “τελευταία” προμήθεια αμερικανικών μαχητικών από την Τουρκία;




Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Κορυφαία επιδίωξη στην πολιτική της Άγκυρας, παραμένει η αμερικανική έγκριση για την προμήθεια μαχητικών F-16V, διότι με τεχνολογική υστέρηση στην αεροπορική ισχύ της, διακυβεύεται η αξιόπιστη εξυπηρέτηση της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής σε όλον τον περίγυρό της. Στις 13 Οκτωβρίου, έπειτα από αρκετούς μήνες, η Τουρκία έστειλε τα F-16 της στο FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας παραβάσεις και παραβιάσεις. Διακόπηκε έτσι η απουσία τέτοιας δραστηριότητας εις βάρος της Ελλάδας, την οποία έχουν επιβάλει εδώ και κάποιους μήνες οι ΗΠΑ, με την άρνησή τους να εγκρίνουν την πώληση F-16V.
17.10.23

Η φωτιά που καίει το σπίτι του γείτονα επηρεάζει και το δικό μας…


Σχόλιο iEpikaira
Η Γάζα και το Ισραήλ έχουν μετατραπεί σε κόλαση. Και οι επιπτώσεις, οι δραματικές επιπτώσεις, είναι ορατές. Και όλα αυτά συμβαίνουν στη γειτονιά μας. Η φωτιά είναι δίπλα μας. Και καμιά θάλασσα δεν μπορεί να την σβήσει, εάν επεκταθεί με διάφορους τρόπους στο δικό μας σπίτι. Το ερώτημα είναι, τι πράττουμε και πώς;
Τελικώς, οι διεθνείς εξελίξεις θέτουν το Κυπριακό στη σκιά άλλων πολεμικών συγκρούσεων, όπως αυτές στη Γάζα, στο Ισραήλ και στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η δική μας πατρίδα. Κάτω, λοιπόν, από τη σκόνη των βομβαρδισμών γίνονται κινήσεις στο Κυπριακό και αναμένονται εξελίξεις στον διορισμό απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ. Καλώς να ορίσει, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.
16.10.23

Στ. Καραβίδας: Με το ζόρι και ανακρίβειες δεν «φτιάχνεται» το «καλό κλίμα» στα ελληνοτουρκικά


Πόσο «νατοϊκή» είναι η NATO TIGER MEET; Όσο «καλό» είναι το κλίμα…

Γράφει ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ*
Ούτε «νατοϊκή» είναι η ΝΑΤΟ TIGER MEET (ΝΤΜ), ούτε το κλίμα είναι «καλό» φίλοι αρθρογράφοι.
Το να γράφονται ανακρίβειες και να καλλιεργείται μία πλαστή εικόνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξ αφορμής μίας άσκησης, είναι το λιγότερο αντιδεοντολογικό εάν αυτό συμβαίνει για τις θεάσεις, το χειρότερο επικίνδυνο, εάν γίνεται στρατευμένα για τη δημιουργία «κλίματος» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
16.10.23

«Φρένο» στο Ισραήλ από ΗΠΑ; «Λάθος η κατοχή της Γάζας» λέει ο Μπάιντεν



 Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε  τον φόνο εξάχρονου αγοριού που μαχαιρώθηκε κοντά στο Σικάγο, καταγγέλλοντας τη «φρικιαστική πράξη μίσους», η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, συνδεόταν με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Αυτή η φρικιαστική πράξη μίσους δεν έχει θέση στην Αμερική και αντίκειται προς θεμελιώδεις αξίες μας: την ελευθερία να προσευχόμαστε, να πιστεύουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε χωρίς φόβο», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντας πως προσεύχεται γι’ αυτήν και απευθύνοντας τις ευχές του στη μητέρα του παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά, για ταχεία ανάρρωση.

16.10.23

Θέμα: Τὸ ἔπος τοῦ Μακεδονικοῦ Ἀγῶνος

 

ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

«ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ»

Τ.Θ. 67250,

Τ.Κ. 15102, Μελίσσια Ἀττικῆς

Τηλ.: 210 5248000

Ἠλ. Διεύθυνσις: info@ethnikoiphylakes.org

Ἱστοσελίς: https://ethnikoiphylakes.org


Ἐν Μελισσίοις, τῇ 15ῃ Ὀκτωβρίου 2023

Ἀρ. Πρωτ.: Φ2/19/15-10-23


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


  «Τίνος καὶ πηλίκης δεῖ τιμῆς ἀξιοῦσθαι Μακεδόνας, οἳ τὸν πλείω τοῦ βίου χρόνον οὐ παύονται διαγωνιζόμενοι πρὸς τοὺς βαρβάρους ὑπὲρ τῆς τῶν Ἑλλήνων ἀσφαλείας; ὅτι γὰρ ἀεὶ ποτ’ ἂν ἐν μεγάλοις ἦν κινδύνοις τὰ κατὰ τοὺς Ἕλληνας, εἰ μὴ Μακεδόνας εἴχομεν πρόφραγμα.» (ΠΟΛΥΒΙΟΣ, Ἱστορία ΙΧ,35,2)

16.10.23

Μονάδα 8200: Οι κυβερνο-μαχητές του Ισραήλ πήραν θέση μάχης

 

Αποκαλύπτεται η δράση της μυστικής μονάδας ηλεκτρονικού πολέμου του ισραηλινού στρατού

Καθώς η πολεμική μηχανή του Ισραήλ βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη προετοιμάζοντας την εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και γενικότερα την αντιμετώπιση όχι μόνο την επίθεσης που δέχτηκε από την Χαμάς αλλά του απειλητικού περιβάλλοντος που διαμορφώνεται εναντίον του αποκαλύπτονται συνεχώς λεπτομέρειες για οπλικά συστήματα, τεχνολογίες, οχήματα και μονάδες του ισραηλινού στρατού που μέχρι σήμερα παρέμεναν αθέατα από την κοινή γνώμη.

Μια από τις μονάδες του ισραηλινού στρατού με καίριο ρόλο τον 21ο αιώνα είναι η Μονάδα 8200 ή MAMRAM. Πρόκειται για  μια ελίτ σχολή πληροφορικής που εκπαιδεύει ταλέντα τεχνολογίας, παρέχοντας συνδεσιμότητα και υποδομή σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και οι απόφοιτοί της έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο οικοσύστημα υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ και όχι μόνο.

16.10.23

Teddy Bear: Η θωρακισμένη μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Γάζα


Teddy Bear: Η θωρακισμένη μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Γάζα

Μπορεί το Teddy Bear να συνδέεται με τα κάθε συμπαθητικά αρκουδάκια κινουμένων σχεδίων που έγιναν στη συνέχεια και δημοφιλή λούτρινα κουκλάκια
αλλά στη διεθνή στρατιωτική ορολογία με τον όρο teddy bear χαρακτηρίζονται τα παντός είδους οχήματα μπουλντόζας που χρησιμοποιεί ο στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποιεί από τη δεκαετία του 1950 διαφόρων ειδών… teddy bears, μπουλντόζες τροποποιημένες για στρατιωτικές αποστολές. Η D9R την οποία θα χρησιμοποιήσει το Ισραήλ ως ένα από τα βασικά του εργαλεία στην επερχόμενη εισβολή στην Λωρίδα της Γάζας είναι η πιο ισχυρή και προηγμένη στρατιωτική μπουλντόζα στον κόσμο.

16.10.23

Τα τελευταία (;) ...φάσκελα !!!

Οι φωτό, αφορούν προηγούμενες δημοσιεύσεις.

 

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ώρα  13,05.

Ακολουθούμε δύο δίκυκλα με τους αναβάτες τους στην  λεωφόρο Β. Όλγας. Κάθε 20-30 μέτρα τους παρατηρούμε να  κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς και να φασκελώνουν σύμφωνα με την ...ελληνική παράδοση προς τη πλευρά του Δημαρχείου!

Σε κάποιο φανάρι, τους ρωτήσαμε  την αιτία του ...φασκελώματος και πήραμε την απάντηση ότι τα φάσκελα αυτά αφορούν τον -μέχρι εκείνη την ώρα δήμαρχο- ο οποίος τα υφιστάμενα (κάθε 15 -20 μέτρα) καπάκια  των υπογείων αγωγών  (αποχέτευσης  κλπ) δεν είχε ενδιαφερθει να τα  σκεπάσει με πίσσα, με αποτέλεσμα  να πέφτουν μέσα σε βάθος 10 με 20 εκατοστών μοτοποδήλατα και αυτοκίνητα με ο,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει, ιδιαίτερα για τα δίκυκλα!!!  Άσε τις ...παρά φύσιν λακούβες όλων των κεντρικών δρόμων της -κατά τα άλλα-...συμπρωτεύουσας (!) 

16.10.23

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Νοεμβρίου 2023

 


  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Νοεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/10/2023, ημέρα Πέμπτη, για δε τους μισθωτούς στις 30/10/2023, ημέρα Δευτέρα.
  • Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Συντάξεις Νοεμβρίου 2023 – Πότε πληρώνονται:

16.10.23