Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

27.10.23 Ελληνοϊταλικός πόλεμος (Μέρος Α & Β΄')





27.10.23

Προσοχή στα Ελληνοτουρκικά, τώρα που ο Ερντογάν έχει ρόλο «πατερούλη» των μουσουλμάνων. Γ.Φίλης

27.10.23

Σχέδιο για ανεμπόδιστη πρόσβαση Τούρκων πολιτών σε επτά νησιά του Αιγαίου


Την ώρα που η Τουρκία αποδοκιμάζεται από ολόκληρη την πολιτισμένη ανθρωπότητα και πλέον τίθεται θέμα αποβολή της ακόμα και από την Βορειοατλαντική συμμαχία, ο Μητσοτάκης σε μία πρωτοφανή ενέργεια, ετοιμάζεται να δώσει γη και ύδωρ στους Τούρκους, με πρόσχημα την υποτιθέμενη Συμφωνία για το μεταναστευτικό.
Στα ψιλά γράμματα λοιπόν του Σχεδίου Συμφωνίας για το Μεταναστευτικό που αναμένεται να συζητηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, Με στόχο να υπογραφεί το διαβόητο «μνημόνιο κατανόησης» Ελλάδας – Τουρκίας, υπό τα βλέμματα Μητσοτάκη – Ερντογάν, κρύβεται ένας εφιαλτικός όρος: Ότι η Ελλάδα θα ικανοποιήσει το διαχρονικό και εθνικά επικίνδυνο αίτημα της Τουρκίας, για ανεμπόδιστη πρόσβαση Τούρκων πολιτών σε επτά νησιά του Αιγαίου!
27.10.23

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία διακόπτει την ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ


Η Τουρκία αναστέλλει τα σχέδια για κοινή εξερεύνηση φυσικού αερίου στη Μεσόγειο με το Ισραήλ, καθώς και για τη δημιουργία υποθαλάσσιου αγωγού για εισαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται δημοσίευμα του Bloomberg.
Η απόφαση ελήφθη, μετά τις σκληρές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του και τους ισχυρισμούς του πως «η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική»
27.10.23

Γιατί το Ισραήλ «τεστάρει» τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα


Ευαγγελία Μπίφη
Έχοντας εξαπολύσει από την 7η Οκτωβρίου ένα σφοδρό κύμα αεροπορικών επιδρομών που ξεπερνά σε ένταση ακόμη και την κορύφωση των βομβαρδισμών του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, το Ισραήλ «ανοίγει» κύκλο περιορισμένων χερσαίων επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας για την εκρίζωση της τρομοκρατίας της Χαμάς.
Τον Μάρτιο του 2017, ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός δυνάμεων εξαπέλυσε 5.000 επιδρομές κατά των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στην κορύφωση της αεροπορικής εκστρατείας για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Εντός 20 ημερών μετά την τρομοκρατική επίθεση που συντάραξε το Ισραήλ και τον κόσμο, στη Γάζα έχουν χτυπηθεί περισσότεροι από 7.000 στόχοι της Χαμάς.
27.10.23

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν στις ΗΠΑ


Εκτάκτως στις ΗΠΑ μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χουσεϊν Αμιραμπντολαχιάν, ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς.
Όπως σχολιάζει το Γερμανικό Πρακτορείο είναι σπάνιες οι επισκέψεις κορυφαίων Ιρανών πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θεωρούνται από την Τεχεράνη ορκισμένος εχθρός της Ισλαμικής Δημοκρατίας και «συνένοχος» στα «εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα»
Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν έφτασε στη Νέα Υόρκη αργά το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα των Παλαιστινίων σε συνεδρίαση του ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ θα έχει συνομιλίες για τον πόλεμο στη Γάζα.
27.10.23

Σε πείσμα όσων την πολεμούν...


Ελληνική σημαία, σε πείσμα όσων τη θεωρούν σύμβολο του «χθες»
Όλα τα σπίτια ας υποδεχτούν με μια Ελληνική σημαία την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Είναι χρέος μας να απαντήσουμε σε όσους αποδομούν τη γαλανόλευκη
Ελευθέριος Ανδρώνης
Με την έλευση της φετινής Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», είναι ευκαιρία να δώσουμε μια συμβολική απάντηση σε όσα «απολειφάδια» του διεθνισμού θεωρούν «ξεπερασμένη» την τιμή στην ελληνική σημαία. Είναι ευκαιρία να δώσουμε ένα δυνατό στίγμα αντίστασης στα σχέδια τους.
Αν αυτοί προσπαθούν να κατεδαφίσουν την εθνική παιδεία, εμείς θα την αναστηλώνουμε μέσα από τις οικογενειακές εστίες μας.
27.10.23

Το καύχημα της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας!




Δεν υπάρχει, αγαπητοί μου, τάξη απ᾽ την ο­­­ποία να μην αναδείχθηκε κάποιος άγιος. Και απόδειξη ο σημερινός άγιος, ο άγιος Δημήτρι­ος. Δεν ήταν παπάς ούτε καλόγερος, δεν έζησε σε ασκητήρια και σπηλιές, δεν κρατού­σε κομποσχοίνια. 

Ήταν λαϊκός, ζούσε μέσα στη διεφθαρμένη ειδωλολατρική κοινωνία της Θεσσαλονίκης ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού, και με την ανδρεία του είχε ανεβεί όλους τους βαθμούς και είχε φθάσει στο αξίωμα του χιλιάρχου, είχε γίνει δηλαδή στρατηγός. Αλλά στην καρδιά του, χωρίς να το ξέρουν οι άλλοι, είχε το Χριστό.
27.10.23

Άγιε Δημήτριε το μύρο σου

 

27.10.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

 

Συνελήφθησαν συνολικά (30) άτομα σε διάφορες περιοχές της πόλης 


Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

27.10.23

Επίθεση του Ισραήλ στη Ρωσία: «Να απελάσει άμεσα την αντιπροσωπεία της Χαμάς»


 Το Ισραήλ επέκρινε τη Ρωσία επειδή φιλοξενεί αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα, μία ημέρα αφότου η Ρωσία άσκησε βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καταδικάζει τη Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

«Το Ισραήλ βλέπει την πρόσκληση ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στη Μόσχα ως ένα αναξιοπρεπές βήμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία και νομιμοποιεί τις θηριωδίες των τρομοκρατών της Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λιόρ Χαϊάτ, καλώντας περαιτέρω τη Ρωσία να απελάσει αμέσως την αντιπροσωπεία.

27.10.23

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ: “Ανοιχτές” οι υποθέσεις δεκάδων θανάτων στην Πάτρα!



 Πάνω από 70 ιατροδικαστικές εκθέσεις στην Πάτρα και περισσότερες από 300 σε όλη την Πελοπόννησο παραμένουν «ανοικτές» και δεν διαφαίνεται ότι θα κλείσουν κάποτε, αφού έχουν ανασταλεί όλες οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις από τις δύο αντίστοιχες σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Πρόκειται για μια ομολογουμένως απίστευτη πραγματικότητα που επιβεβαιώνει ότι εξακολουθούμε να ζούμε στο κράτος της φαιδράς πορτοκαλέας. Η άρνηση του Παθολογοαντομικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών να παραλαμβάνει παρασκευάσματα (δηλαδή δείγματα οργάνων) για να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις δεν είναι τωρινή.

27.10.23

ΟΑΣΕ: Δυνατή φωνή κατά της Τουρκίας

 

 Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*

Στην φθινοπωρινή σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία (OSCE, 2023 Warsaw Human Dimension Conference, 2-13 October 2023), ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκανε δύο σημαντικές παρεμβάσεις, απαξιώνοντας ουσιαστικά την συστηματική τουρκική προπαγάνδα της ΜΙΤ με πολλές οργανώσεις – σφραγίδα που εναλλάσσονται στο βήμα του ΟΑΣΕ για να «καταγγείλουν» την Ελλάδα πως (δήθεν) «καταπιέζει» τους ψευτομουφτήδες – πράκτορες της ΜΙΤ, πως δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας σε «φίλους της Φενέρμπαξε» και πως κάποτε (την δεκαετία του 1970) δεν έδινε άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε μειονοτικούς της Ελληνικής Θράκης. 

27.10.23

Το ΟΧΙ: Άρνηση στην Υποταγή και Κατάφαση στην Ελευθερία!...



        Εθνικό-εορταστικό πιπεράτο

του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ξεκινάμε οι «Σαλονικιοί» το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων (η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη Πατρίδα μου καθώς γενέτειρά μου είναι η Κατερίνη) γιορτάζοντας   διπλά την ημέρα του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωσή της πόλης από τον Τουρκικό ζυγό την 26η Οκτωβρίου του 1912. Αύριο Παρασκευή θα γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις  και μεθαύριο Σάββατο με την παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας θα γίνει η κλασική Μεγαλειώδης Στρατιωτική παρέλαση ΤΙΜΗΣ στο ιστορικό και βροντερό ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 του Μεταξά και των Ελλήνων ΚΟΝΤΡΑ στον Φασιστικό Άξονα.

27.10.23

Οργή στο Ισραήλ για τις δηλώσεις Ερντογάν και πίεση από Αμερικανούς βουλευτές να διακοπούν οι σχέσεις Τουρκίας - Χαμάς


Την οργή του Ισραήλ αλλά και την παρέμβαση Αμερικανών βουλευτών έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, υποστήριξε πλήρως τη Χαμάς, σημειώνοντας πως δεν είναι εγκληματική οργάνωση και ότι η Τουρκία δεν εγκρίνει τις «φρικαλεότητες» του Ισραήλ. Ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε μάλιστα πως οι μαχητές της Χαμάς είναι «μια απελευθερωτική ομάδα και μια ομάδα Ιερών Πολεμιστών [Μουτζαχεντίν] που αγωνίζεται για να προστατεύσει τα εδάφη και τους πολίτες της»
ΥΠΕΞ Ισραήλ: Η Χαμάς είναι χειρότερη από το Ισλαμικό Κράτος
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αποδοκίμασε κατηγορηματικά τις δηλώσεις Ταγίπ Ερντογάν. «Ακόμη και η προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να υπερασπιστεί την τρομοκρατική οργάνωση και οι προκλητικές δηλώσεις του δεν θα αλλάξουν τίποτα από τη φρίκη που είδε ολόκληρος ο κόσμος, ούτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός: Η Χαμάς είναι το ίδιο με το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ του το ισραηλινό υπουργείο.
27.10.23

Κογκρέσο: Διακομματική επιστολή στον Μπλίνκεν για τελεσίγραφο στον Ερντογάν να σπάσει κάθε δεσμό με τους τρομοκράτες


Mεγάλη κινητικότητα και ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Κογκρέσο λόγω της στάσης της Τουρκίας στο θέμα της Χαμάς.
Πριν από λίγο, βουλευτές και από τα δυο κόμματα έστειλαν -με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού Κρις Πάπας– επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Μπλινκεν με την οποία του ζητούν να αναλάβει αποφασιστική δράση προκειμένου να καταστεί η Τουρκία υπεύθυνη για τον ρόλο της στην υποστήριξη και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων της Χαμάς, αμέσως και χωρίς αστερίσκους.
27.10.23

Εκκωφαντική σιωπή... για τα Ελληνοτουρκικά



Μπουχτίσαμε από φιγούρες - Θέλουμε αλήθειες του νόμου...
Μπουχτίσαμε με τις ατέρμονες ελληνοτουρκικές «συναντήσεις» οικοδόμησης ή αποδόμησης εμπιστοσύνης, αμοιβαίας ή όχι, με τις γελοίες δήθεν «διερευνητικές» επαφές και με τις τραγελαφικές «συμβουλευτικές» συνομιλίες,
με τους δήθεν διαλόγους καλής θέλησης για να «βγάλουν» κάποια φορά, στο διηνεκές, ανύπαρκτα «απτά αποτελέσματα», με τις ηλίθιες «συμφωνίες» για να βρεθεί μια κάποια «σύγκλιση» συνεργασίας,
με τις ακόμη πιο γελοίες διαδικασίες «εντοπισμού» κάποιου σημείου ελληνοτουρκικής «συναντίληψης» και τέλος, κάθε τρεις και πέντε, με τις γελοιωδέστατες, εδώ κι εκεί, μικρές ή μεγάλες συσκέψεις ανταλλαγής ιδεών των «κορυφαίων» ηγετών με τα ψεύτικα και παραπλανητικά λόγια τους.
27.10.23

Κ. Γρίβας: Η μεγάλη σκακιέρα στήθηκε...



 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
27.10.23

Πόρισμα καταπέλτης - Αποδεσμεύθηκε σήμερα η Αστυνομική Αναθεώρηση της έρευνας 1968 για την ανατίναξη της πτήσης CY284


Ανεπαρκής, ελαττωματική με σοβαρές ελλείψεις, παραλείψεις… - Επιβεβαιώνεται ότι οι κυπριακές Αρχές αρνήθηκαν συνεργασία στην έρευνα για το έγκλημα και δολοφονία των 66 αθώων ψυχών της πτήσης
Αποδεσμεύθηκε σήμερα (25.10.2023) το πόρισμα της πρόσφατης Αστυνομικής Αναθεώρησης (Review) για την έρευνα που διεξήγαγε η ίδια η Μητροπολιτική Αστυνομία το 1968 για την ανατίναξη του αεροπλάνου των Βρετανικών Ευρωπαϊκών Αερογραμμών, Κομήτη 4Β, πτήσης Κυπριακών Αερογραμμών CY 284, 12 Οκτωβρίου 1967 από Αθήνα προς Λευκωσία. Και το οποίο έπεσε στην περιοχή Καστελορίζου μοιρασμένο στα δύο, από έκρηξη βόμβας, με θύματα όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα, σύνολο 66 αθώες ψυχές.
27.10.23

ΜΗΝ αναλύετε την Τουρκία σαν να ήταν Ελλάδα... ή κάποια ευρωπαϊκή χώρα


«Είναι η Τουρκία δυτική χώρα» ; 
Γράφει ο Δρ Δημ. Σταθακόπουλος
Επειδή μου έρχονται μηνύματα ή σχόλια πως η Τουρκία δεν μπορεί να αποχωρήσει από το Δυτικό στρατόπεδο και το ΝΑΤΟ, αφού ούτε το θέλει πρακτικά, ούτε και υπάρχει διαδικασία αποχώρησης ή αποβολής.
Λεκτέα τα εξής :Σύμφωνα με το άρθρο / article 13 της North Atlantic Treaty ( ΝΑΤΟ ):” After the Treaty has been in force for twenty years, any Party may cease to be a Party one year after its notice of denunciation has been given to the Government of the United States of America, which will inform the Governments of the other Parties of the deposit of each notice of denunciation”Δηλ. σε απλά ελληνικά, 20 χρόνια μετά από την υπογραφή της Συνθήκης ( ΝΑΤΟ ) που έγινε το 1949, δηλαδή απο το 1969 και μετά, κάθε κράτος μέλος που επιθυμεί να φύγει πρέπει απλώς να ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ( ως θεματοφύλακα της Συνθήκης) ότι θέλει να φύγει και ένα χρόνο μετά την ενημέρωση, αποχωρεί επισήμως.
27.10.23

Μια δυνατή φωνή κατά της Τουρκίας ακούστηκε στον ΟΑΣΕ


Λεωνίδας Κουμάκης*
Στην φθινοπωρινή σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία (OSCE, 2023 Warsaw Human Dimension Conference, 2-13 October 2023), ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκανε δύο σημαντικές παρεμβάσεις, απαξιώνοντας ουσιαστικά την συστηματική τουρκική προπαγάνδα της ΜΙΤ με πολλές οργανώσεις – σφραγίδα που εναλλάσσονται στο βήμα του ΟΑΣΕ για να «καταγγείλουν» την Ελλάδα πως (δήθεν) «καταπιέζει» τους ψευτομουφτήδες – πράκτορες της ΜΙΤ, πως δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας σε «φίλους της Φενέρμπαξε» και πως κάποτε (την δεκαετία του 1970) δεν έδινε άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε μειονοτικούς της Ελληνικής Θράκης.
27.10.23

Γ. Φίλης: Πολύ πιο επικίνδυνη η κρίση στην Μ. Ανατολή απ' ότι στην Ουκρανία





Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
27.10.23

Πόρισμα καταπέλτης - Αποδεσμεύθηκε σήμερα η Αστυνομική Αναθεώρηση της έρευνας 1968 για την ανατίναξη της πτήσης CY284


Ανεπαρκής, ελαττωματική με σοβαρές ελλείψεις, παραλείψεις… - Επιβεβαιώνεται ότι οι κυπριακές Αρχές αρνήθηκαν συνεργασία στην έρευνα για το έγκλημα και δολοφονία των 66 αθώων ψυχών της πτήσης
Αποδεσμεύθηκε σήμερα (25.10.2023) το πόρισμα της πρόσφατης Αστυνομικής Αναθεώρησης (Review) για την έρευνα που διεξήγαγε η ίδια η Μητροπολιτική Αστυνομία το 1968 για την ανατίναξη του αεροπλάνου των Βρετανικών Ευρωπαϊκών Αερογραμμών, Κομήτη 4Β, πτήσης Κυπριακών Αερογραμμών CY 284, 12 Οκτωβρίου 1967 από Αθήνα προς Λευκωσία. Και το οποίο έπεσε στην περιοχή Καστελορίζου μοιρασμένο στα δύο, από έκρηξη βόμβας, με θύματα όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα, σύνολο 66 αθώες ψυχές.
27.10.23

Στις πόσες «ακροβασίες» καίγεται ο Ερντογάν


Νίκος Μελέτη
Τα όρια της πολιτικής ισορροπιών και ακροβασιών του, αγγίζει ο Τ. Ερντογάν και αντιλαμβανόμενος πλέον ότι η πολιτική που υιοθέτησε στη σύγκρουση της Γάζας απειλεί να τον οδηγήσει σε πλήρη ρήξη των σχέσεων με τη Δύση, προσπαθεί να θολώσει τα νερά, κάνοντας ένα βήμα πίσω στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Τούρκος ηγέτης μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας όπου επέμεινε να πατά σε δυο βάρκες και ενώ όλη η Δύση υφίσταται τις συνέπειες του πολέμου, η Τουρκία να επωφελείται και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές και να παραμένει προνομιακός συνομιλητής του Β. Πούτιν, θεώρησε ότι η κρίση στη Γάζα αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τον ίδιο και το όραμα το οποίο έχει για την Τουρκία.
26.10.23

Μακελειό με τουλάχιστον 22 νεκρούς στο Μέιν: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη



 «Μείνετε στα σπίτια σας», καλούν οι αρχές τους πολίτες - Ο δράστης είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων - Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο

Η αστυνομία στην πόλη Λιούιστον του Μέιν των ΗΠΑ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό ενός ενόπλου, που σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους και προειδοποιεί τους πολίτες να μην κυκλοφορούν γιατί κινδυνεύουν.

Η αστυνομία κατονόμασε τον Ρόμπερτ Κάρντ, 40 ετών, ως πρόσωπο ενδιαφέροντος και είπε ότι πρέπει να θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

26.10.23

Ερντογάν: Η Χαμάς είναι «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους» – Ματαιωνει κάθε επαφή με Ισραήλ


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε την οργάνωση Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP Κωνσταντινούπολη, Τουρκία hellasjournal.com
Λαύρος ο Ερντογάν στο τουρκικό κοινοβούλιο: η Χαμάς είναι αγωνιστές
26.10.23

Βίντεο σοκ για Ισραήλ: H Χαμάς εξοπλίστηκε με AT4, Javelin, NLAW μέσω Ουκρανίας – Washington Post: «Θανατηφόρα έκπληξη περιμένει τον IDF στην Γάζα»

26.10.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ! 10 Days in a Madhouse (Βασισμένο σε αληθινή ιστορία)

 

25.10.23

Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Ποια είναι η στάση που τηρεί κάθε μία από τις χώρες της περιοχής

 

Ιδιαίτερα πολύπλοκη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται ως προς τις σχέσεις μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής, καθώς το Ισραήλ εντείνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς, στο πλαίσιο της απάντησής του στην τρομοκρατική επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Αίγυπτος

Η Αίγυπτος συνορεύει τόσο με το Ισραήλ όσο και με τη Γάζα και έχει περίπλοκη σχέση με τη Χαμάς, η οποία «συγγενεύει» με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία η κυβέρνηση Σίσι θεωρεί θανάσιμο εχθρό. Το Κάιρο υπέγραψε επίσημη συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1978 στο Καμπ Ντέιβιντ, ωστόσο η αιγυπτιακή κοινή γνώμη τείνει να βλέπει με συμπάθεια την πλευρά των Παλαιστίνιων.

25.10.23

ΟΑΣΕ: Δυνατή φωνή κατά της Τουρκίας

  Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης*

Στην φθινοπωρινή σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία (OSCE, 2023 Warsaw Human Dimension Conference, 2-13 October 2023), ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών έκανε δύο σημαντικές παρεμβάσεις, απαξιώνοντας ουσιαστικά την συστηματική τουρκική προπαγάνδα της ΜΙΤ με πολλές οργανώσεις – σφραγίδα που εναλλάσσονται στο βήμα του ΟΑΣΕ για να «καταγγείλουν» την Ελλάδα πως (δήθεν) «καταπιέζει» τους ψευτομουφτήδες – πράκτορες της ΜΙΤ, πως δεν χορηγεί άδεια λειτουργίας σε «φίλους της Φενέρμπαξε» και πως κάποτε (την δεκαετία του 1970) δεν έδινε άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε μειονοτικούς της Ελληνικής Θράκης. 

25.10.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: EXTORSION - Παγιδευμένος στην ανοιχτή θάλασσα (****)

 

25.10.23

Κ.Καραμανλής : Πλάνες και αυταπάτες στα εθνικά θέματα ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται

 

Ο πρώην πρωθυπουργός, στηλίτευσε την Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις, κατήγγειλε την στάση της ΕΕ και των συμμάχων στα Ελληνοτουρκικά, και μίλησε για την ανάγκη να σταματήσουν οι ισραηλινοί εποικισμοί και να τεθεί σοβαρά το θέμα της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους

«Οι καθαρές εξηγήσεις και η αποφασιστικότητα είναι προς την Τουρκία η μόνη ενδεδειγμένη απάντηση, αλλα και προς όσους ευνοούν μια συμβιβαστική λύση – πακέτο επί όλων των θεμάτων που μονομερώς έχει αυτή εγείρει» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια»,  στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

25.10.23

Τέμπη: Ποια ύποπτη ουσία βρέθηκε στο μοιραίο τρένο – Χρησιμοποιείται για νοθεία καυσίμων

 Νέες αποκαλύψεις από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων. Ποια ουσία εντοπίσθηκε, της οποίας η ύπαρξη στο σημείο δε δικαιολογείται.

Νέα στοιχεία προέκυψαν από το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς εντοπίσθηκε χημική ουσία, της οποίας η ύπαρξη δε δικαιολογείται στο σημείο.

Σήμερα (17/07) αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» τονίζεται ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία βρέθηκε ύποπτη ουσία νόθευσης καυσίμων, καθώς ίχνη ξυλολίου ανιχνεύθηκαν στις εξωτερικές πλευρές του μοιραίου τρένου.

25.10.23

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, λέει η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή


Αυξάνονται τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη – Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή

Στον Realfm μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3) η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπου δήλωσε ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 57.

Συγκεκριμένα, η κ. Λεοντάρη ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο.

25.10.23

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας έπνιξε την παραπληγική κόρη του - «Δεν άντεχα να τη βλέπω να υποφέρει»

 

 69χρονος πατέρας έπνιξε τη 42χρονη κόρη του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, το έκανε γιατί δεν άντεχε να τη βλέπει να υποφέρει, καθώς έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

 Ανείπωτη τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, με έναν πατέρα να δολοφονεί την κόρη του, η οποία ήταν παραπληγική, καθώς «δεν άντεχε να τη βλέπει να υποφέρει».

Η 42χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στις Συκιές Θεσσαλονίκης και αμέσως ενημερώθηκαν οι Αρχές. Τη γυναίκα εντόπισε ο αδερφός της, ο οποίος είναι και η τραγική φιγούρα του συμβάντος. Στο σημείο έφθασε ιατροδικαστής που διαπίστωσε ότι ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός. Η γυναίκα επίσης έφερε τραύματα.

25.10.23

ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ


«ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ»

Τ.Θ. 67250,

Τ.Κ. 15102, Μελίσσια Ἀττικῆς

Τηλ.: 210 5248000

Ἠλ. Διεύθυνσις: info@ethnikoiphylakes.org

Ἱστοσελίς: https://ethnikoiphylakes.org


Ἐν Μελισσίοις, τῇ 24ῃ Ὀκτωβρίου 2023

Ἀρ. Πρωτ.: Φ2/20/24-10-23


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Περὶ πιθανῆς ἐμπλοκῆς τῆς Ἑλλάδος σὲ πολεμικὲς ἐπιχειρήσεις

κατὰ τοῦ Ἰράν



Συμφώνως μὲ μὴ ἐπιβεβαιωμένες εἰσέτι δημοσιογραφικὲς πληροφορίες, προερχόμενες ἀπὸ τὸν Ἑλληνικὸ ὁμογενειακὸ Τύπο τῶν Η.Π.Α., οἱ ὁποῖες κυκλοφοροῦν καὶ στὸ διαδίκτυο, ἡ Πατρίδα μας φέρεται ὅτι θὰ συμμετάσχῃ σὲ ἐνδεχόμενες πολεμικὲς ἐπιχειρήσεις κατὰ συγκεκριμένου κράτους (Ἰράν), ὁμοῦ μὲ ἄλλα κράτη, στὴν πολὺ σοβαρὴ κρίσι, ἡ ὁποία ξέσπασε προσφάτως στὴν Μέση Ἀνατολή.

25.10.23

“Πέρασαν” από τη Βουλή εξοπλιστικά περί το 1,5 δισ. ευρώ… εν αναμονή ΚΥΣΕΑ και Συμβάσεων



Δεν εμφανίστηκε τελικά στην ενημέρωση της ειδικής διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όπου ήταν προγραμματισμένη η ενημέρωση για σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων και παρόλο που το πρωί στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστοχώρο του Κοινοβουλίου, αναφερόταν το όνομά του. Η απουσία του, ενώ την περασμένη Παρασκευή είχε προαναγγελθεί ότι θα παραστεί, έδωσε υπόσταση στην υφέρπουσα τον τελευταίο καιρό φημολογία, ότι ο υπουργός, μετά την πρώτη του εμπειρία από τη μελέτη της εξέλιξης των ουκ ολίγων ανοικτών ζητημάτων που άπτονται του επανεξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων που ετέθησαν και στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία, επιθυμεί, διακριτικά – συμβολικά, να αποστασιοποιηθεί.
25.10.23

Καταγγελία πρέσβη Σερβίας: Ξεκίνησε ο διωγμός της ορθοδοξίας στο Κόσοβο!


Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση
Στον διωγμό της Ορθοδοξίας από το Κόσοβο αναφέρεται η πλευρά του πρέσβη της Σερβίας. Ένα θέμα ιδιαιτέρως σοβαρό που αγγίζει όχι μόνο το εκκλησιαστικό/θρησκευτικό κομμάτι της κοινότητας, αλλά επεκτείνεται και σε μείζον κοινωνικό ζήτημα, έχοντας άμεση σύνδεση με το ήδη υπάρχον τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δυο βαλκανικές χώρες.
Με την πράξη αυτή όπως εξήγησε ο πρέσβης στην ανάρτησή του, ουσιαστικά ξεκίνησε ανοιχτά η δίωξη των κληρικών και των μοναχών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Κόσοβο και τα Μετόχια, η οποία είναι απαράδεκτη και επιδεινώνει την διεθνοτική και διαθρησκευτική κατάσταση στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.
25.10.23

Ποιοι λόγοι ώθησαν τον Ερντογάν να υπογράψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ


Αιφνιδιαστική η κίνηση της Τουρκίας και του προέδρου της, Ταγίπ Ερντογάν, να υπογράψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εν μέσω λεκτικής αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ για το μεσοανατολικό και τη στάση του Ισραήλ.
Σχετικά με την αλλαγή στάσης του Τούρκου προέδρου φαίνεται ότι υπάρχει εμφανής ικανοποίηση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο Τζιμ Ο’ Μπράιαν, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, χαιρέτησαν την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
25.10.23

Al-Monitor: Ο επικεφαλής της Χαμάς ζούσε στην Τουρκία και "απελάθηκε ευγενικά" - Η Τουρκία διαψεύδει

 

Ο Ισμαΐλ Χανίγε, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς που βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη στις 7 Οκτωβρίου όταν οι μαχητές της Χαμάς πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στο Ισραήλ, κλήθηκε "ευγενικά" να φύγει από την Τουρκία, σε μια προφανή κίνηση για να αποφευχθεί μια νέα αντιπαράθεση με το Ισραήλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al-Monitor.
Δύο διαφορετικές πηγές είπαν στο Al-Monitor ότι ο Χανίγε απελάθηκε ευγενικά μετά από βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τον ίδιο και άλλα μέλη της Χαμάς να προσκυνούν σε μια "προσευχή ευγνωμοσύνης" ενώ παρακολουθούσαν ειδήσεις για την εισβολή στην τηλεόραση.
25.10.23

Σκοτώθηκε σε ..."τροχαίο" ένας πολέμιος του Ερντογάν... ο δημοσιογράφος Burak Bekdil γνωστός από το Gatestone Institute

 

Ο Burak Ege Bekdil, ένας βετεράνος δημοσιογράφος με εξειδίκευση στην αμυντική βιομηχανία και πρώην αρθρογράφος της Hürriyet Daily News, πέθανε σε ηλικία 57 ετών σε νοσοκομείο της Άγκυρας.
Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν και έγραφε κριτικά άρθρα για τον πρόεδρο της κατοχικής Τουρκίας, τα οποία τον εξόργιζαν στον απίστευτο βαθμό.
Το Gatestone Institute, έγραψε για τον λαμπρό συνεργάτη του:
Όλοι εμείς στο Gatestone είμαστε τόσο πολύ λυπημένοι για την ξαφνική απώλεια του αξιοσημείωτου δημοσιογράφου, Burak Bekdil. Μας έφυγε πολύ νωρίς, αλλά θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για το εξαιρετικό θάρρος και τις λαμπρές αναλύσεις του. Ήσουν Σούπερ σταρ, αγαπητέ Μπουράκ. Μας λείπεις και στέλνουμε στην πολύτιμη οικογένειά σου όλη την αγάπη και τις προσευχές μας.
25.10.23

Συσσώρευση αμερικανικών όπλων στις Βρετανικές Βάσεις με προορισμό το Ισραήλ


Tις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ μετέφεραν εξοπλισμό και οπλισμό στις Βρετανικές Στρατιωτικές Βάσεις της Κύπρου: περίπου είκοσι αεροσκάφη βαρέως φορτίου προσγειώθηκαν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με προμήθειες από τις στρατηγικές αποθήκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αναφέρει η ισραηλνή Haaretz επικαλούμενη πηγές ανοικτής πρόσβασης (Open Source Intelligence).
Tις τελευταίες ημέρες, οι ΗΠΑ μετέφεραν εξοπλισμό και οπλισμό στις Βρετανικές Στρατιωτικές Βάσεις της Κύπρου: περίπου είκοσι αεροσκάφη βαρέως φορτίου προσγειώθηκαν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με προμήθειες από τις στρατηγικές αποθήκες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, αναφέρει η ισραηλνή Haaretz επικαλούμενη πηγές ανοικτής πρόσβασης (Open Source Intelligence).
25.10.23

Πρεσβεία της Ελλάδας στον Λίβανο: «Εγκαταλείψτε τη χώρα»


Σε συναγερμό βρίσκεται η ελληνική πρεσβεία στον Λίβανο, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί τους Έλληνες που βρίσκονται ως επισκέπτες στη χώρα, να εγκαταλείψουν άμεσα.
«Λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, την ώρα που κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την εμπλοκή της Χεζμπολάχ. Μάλιστα, πολλές περιοχές έχουν ήδη εκκενωθεί, την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις ανταλλάζουν πυρά με τους μαχητές της Χεζμπολάχ.
25.10.23

Βαρυσήμαντη τοποθέτηση Καραμανλή: «Όχι σε λύση πακέτο με την Τουρκία» – Μια και μοναδική είναι η διαφορά, η οριοθέτηση της ΑΟΖ


«Διακοπή των ισραηλινών εποικισμών -Στόχος η ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους»
«Οι καθαρές εξηγήσεις και η αποφασιστικότητα είναι προς την Τουρκία η μόνη ενδεδειγμένη απάντηση, αλλά και προς όσους ευνοούν μια συμβιβαστική λύση – πακέτο επί όλων των θεμάτων που μονομερώς έχει αυτή εγείρει» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια», στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
«Μια και μοναδική είναι η διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία, η οριοθέτηση της ΑΟΖ και συνακόλουθα της υφαλοκρηπίδας, που επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, και ειδικότερα το ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας. Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας, μονομερή δικαιώματα κυριαρχίας ερειδόμενα στο Διεθνές Δίκαιο και το αυτονόητο δικαίωμα αμυντικής θωράκισης των νησιών έναντι εμφανούς απειλής δεν είναι αντικείμενα διαπραγμάτευσης, συμβιβασμού ή υποχώρησης.
24.10.23

Το ΝΑΤΟ λέει ναι στην ESSOR/ ESSOR-Radio-Waveform-WB-Group

  Το ΝΑΤΟ λέει ναι στην ESSOR/ ESSOR-Radio-Waveform-WB-Group


ESSOR-Radio-Waveform-WB-Group
Φαίνεται πολύ πιθανό ότι το ΝΑΤΟ θα υιοθετήσει την πανευρωπαϊκή κυματομορφή υψηλού ρυθμού δεδομένων για να ικανοποιήσει την εξαιρετική απαίτηση της συμμαχίας για μια κυματομορφή δικτύωσης ευρείας ζώνης για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας της συμμαχίας.

Η μακροχρόνια προσπάθεια του ΝΑΤΟ να εισαγάγει μια ασφαλή, ευρείας ζώνης κυματομορφή δικτύωσης που θα χρησιμοποιείται σε όλα τα μέλη του μπορεί να πλησιάζει στο τέλος.

Φαίνεται πολύ πιθανό ότι το ΝΑΤΟ θα υιοθετήσει την πανευρωπαϊκή κυματομορφή υψηλού ρυθμού δεδομένων για να ικανοποιήσει την εξαιρετική απαίτηση της συμμαχίας για μια κυματομορφή δικτύωσης ευρείας ζώνης για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας της συμμαχίας.
24.10.23

Προβοκάτσια του Ράμα η σύλληψη Μπελέρη, λέει ο Μπερίσα



«Πλήρωσε 7.000 ευρώ σε αστυνομικό για να τον παγιδεύσει»
 
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, καλεσμένος σε αλβανική εκπομπή, μίλησε και για το θέμα Μπελέρη, υποστηρίζοντας... 

 
ότι η σύλληψή του οργανώθηκε από την Κρατική Αστυνομία και το SPAK. Ο Μπερίσα κατήγγειλε σκευωρία που οδήγησε τον Φρέντη Μπελέρη στη φυλακή, χωρίς στοιχεία, δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της 14ης Μαΐου.

Σύμφωνα με το himara.gr, ο Σ. Μπερίσα υποστήριξε ότι άτομο της Κρατικής Αστυνομίας πληρώθηκε 700 χιλιάδες λεκ (7.000 ευρώ) για να πραγματοποιήσει την ενέργεια σε βάρος του Φρ. Μπελέρη και ότι η πληρωμή έγινε από Ειδικό Μυστικό Ταμείο της Αστυνομίας.
24.10.23