Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 14.11.23

Αν δεν κτυπήσουν τη διαφθορά, θα αποτύχουν: Ο Μητσοτάκης και ο Χριστοδουλίδης τα πήγαν εξαιρετικά στο Παρίσι, αλλά πλέον πρέπει να κοιτάξουν την ευημερία των πολιτών (video)

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία Prime Minister GR, @PrimeministerGR

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Η “φράση έξω πάμε καλά”, πρέπει να είναι εφεύρεση που πάει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Από τη στήλη αυτή, για τα εσωτερικά θέματα, αποφεύγουμε την κριτική -αν και τη γνώμη μας τη λέμε χωρίς φόβο, αλλά με πάθος- διότι πρωτίστως ασχολούμαστε με αυτά που ορθά ονομάστηκαν εθνικά θέματα, λόγω και της δημοσιογραφικής μας παρουσίας στην καρδιά της αμερικανικής υπερδύναμης, την Ουάσιγκτον.

14.11.23

Κι ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ νέο! ΑΘΩΏΘΗΚΕ ο π.Βασίλειος Βολουδάκης!

 


Τον υπερασπίστηκε ο αγωνιστής καθηγητής Νομικής Κωνσταντίνος Βαθιώτης!

Επί εποχής πανδημίας,
ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Βαθιώτης, 
για να λειτουργηθεί χωρίς την προσβλητική για την θρησκευτική πίστη υποχρεωτική χρήση μάσκας,
πηδούσε τα κάγκελα του αυλόγυρου και ο π. Βασίλειος Βολουδάκης του άνοιγε την πίσω πόρτα του ιερού ναού του, για να τον δεχθεί κρυφά!
14.11.23

Το Ισραήλ επιδιώκει να διορίσει τον Τόνι Μπλερ συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας


Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Ισραήλ επιδιώκει να διορίσει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ως συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας.
Συγκεκριμένα οι «Times of Israel» αναφέρουν, «Το Ισραήλ επιδιώκει να διορίσει τον Μπλερ ως συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε την Κυριακή, από την επιθυμία του να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στην Παλαιστινιακή Λωρίδα και να μειώσει τη διεθνή πίεση καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος του στη Χαμάς».
14.11.23

Άρχισαν στην Άγκυρα οι συνομιλίες Ελλάδας - Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης


Άρχισε το πρωί της Δευτέρας, στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, στην Άγκυρα, η τέταρτη συνάντηση μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).
Στη συνάντηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών, καθώς και πολιτικοί αξιωματούχοι.
Σημειώνεται πως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος.
14.11.23

Ο Μπελέρης «καίει» τον Ράμα


Μάρτυρας ομολόγησε τον χρηματισμό του από την Αστυνομία της Αλβανίας για να συκοφαντήσει τον Βορειοηπειρώτη Δήμαρχο – Στο «κόλπο» και ο αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος επιβραβεύθηκε με ευνοική μετάθεση και οικόπεδα – Γελοία επιχειρήματα για να γίνει η κατάθεσις κεκλεισμένων των θυρών, γιατί απτόταν «κρατικών μυστικών»!
Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ κατά του Φρέντη Μπελέρη κατέρρευσε στο δικαστήριο των Τιράνων. Παρά ταύτα, η υπόθεσις συνεχίζει να κινείται, με τον Έντι Ράμα να προβάλλει δικαιολογίες, ώστε η δίωξις να συνεχισθεί. Ο ίδιος ο Μπελέρης υπεχρέωσε τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας να ομολογήσει ότι έχει χρηματισθεί από την αλβανική αστυνομία, ενώ και ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα έχει εκθέσει το καθεστώς του Έντι Ράμα καταγγέλλοντας ότι η δίωξις κατά Μπελέρη αποτελεί σκευωρία την οποία απεργάσθηκε η αλβανική κυβέρνησις.
14.11.23

Η Hanwha κερδίζει συμβόλαιο 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή των τελικών δύο φρεγατών Batch III



Η Hanwha Ocean ξεκινά την κατασκευή των τελικών δύο φρεγατών κατηγορίας Ulsan Batch-III

Ένα μοντέλο φρεγάτας 3.500 τόνων κατηγορίας Ulsan Batch-III που θα κατασκευαστεί από την Hanwha Ocean για το ναυτικό της Νότιας Κορέας. Η εταιρεία λέει ότι η σύμβαση των 600 εκατομμυρίων δολαρίων για τις δύο τελευταίες φρεγάτες τη θέτει σε καλή θέση να ανταγωνιστεί για το πρόγραμμα KDDX επόμενης γενιάς που πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. (φωτογραφία Hanwha Ocean)
13.11.23

O ισραηλινός στρατός φωτογραφίζεται μέσα στο Κοινοβούλιο της Γάζας

 

Μια εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει στρατιώτες της Ταξιαρχίας Golani του IDF μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γάζας, αφού κατέλαβαν το κτίριο.

Το κτίριο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου εξυπηρετεί τους νομοθέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007.

13.11.23

Ιρλανδός Bobby Sands vs ιρλανδού Sir Ivone Kirkpatrick

 γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Με αφορμή το βιβλίο της  συγγραφέως Δρ. Ηelen O’ Shea

Oι Ιρλανδοί Bobby Sands και διχοτόμος Sir Ivone Kirkpatrick 

Διάβασα το άρθρο της συναδέλφου Ντόρας Χριστοδούλου στον «Φιλελεύθερο» 5.11.23 « Μια ιρλανδή συγγραφέας γράφει για τον  αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59», για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο.  Για  το σημαντικό αυτό βιβλίο μίλησε στο «Φ» ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, τις εκτιμήσεις του οποίου προβάλλει στο κείμενό της η Ντ. Χριστοδούλου. 

«Μια εν πολλοίς άγνωστη παράμετρο του αγώνα της ΕΟΚΑ παρουσιάζει ένα νέο βιβλίο, που εκδόθηκε μόλις πρόσφατα  από την ιρλανδή συγγραφέα Helen O’Shea. Πρόκειται για την μελέτη «Η Ιρλανδία και το τέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας.

13.11.23

Γιατί υπογράφηκε σε ένα βαγόνι τρένου η λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου




Στις 11 Νοεμβρίου 1918, τερματίζεται ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, με την υπογραφή της «ανακωχή της Κομπιέν» σε ένα βαγόνι τρένου. 
Το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου του 1918, υπογράφεται μέσα σ’ ένα βαγόνι τραίνου η «ανακωχή της Κομπιέν». Οι δυνάμεις της Αντάντ και η Γερμανία υπογράφουν ανακωχή. Ο Γάλλος στρατάρχης Φέρντιναντ Φος υπαγορεύει στη γερμανική αντιπροσωπεία τους όρους της ανακωχής. Είναι η «άνευ όρων» συνθηκολόγηση της Γερμανίας πάνω σε 14 σημεία που είχε παρουσιάσει ο Αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον.
Η υπογραφή της ανακωχής των Συμμάχων με τη Γερμανία έγινε σε σιδηροδρομικό βαγόνι, επειδή εκεί είχε εγκαταστήσει ο Στρατάρχης Φερντινάν Φος το στρατηγείο του, σε δάσος κοντά στην Κομπιέν.
13.11.23

Θεσσαλονίκη: «Πάγωμα» του FlyOver και αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών ζήτησαν κάτοικοι στην Τούμπα (βίντεο & φωτ.)

Αντί να ολοκληρώσουν ΠΡΩΤΑ  το μετρό, κατασκευάζουν το ...flyOver προκαλώντας αφόρητο κυκλοφοριακό πρόβλημα στη πόλη της Θεσ/νίκης. Στα έργα στο μετρό  δεν παρατηρείται κατασκευαστική κίνηση!!! 

ΑΛΕΞ

 Πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα το «πάγωμα» της κατασκευής του flyover (σ.σ. της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης) και τη διάθεση κεφαλαίων για την ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμιση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή στην Άνω Τούμπα, οι εκπρόσωποι 30 συλλογικοτήτων της πόλης και κάτοικοι της περιοχής.

13.11.23

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Η αδερφή της ομολόγησε ότι την σκότωσε

Εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, καθώς η αδερφή της φαίνεται ότι ομολόγησε έναντι της ανακρίτριας ότι αυτή ήταν που τη σκότωσε και μάλιστα επειδή τη μισούσε.

Η αδερφή της Φαίης απολογήθηκε σήμερα στην ανακρίτρια, ωστόσο η ομολογία της δεν φαίνεται να ταιριάζει με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης. 

13.11.23

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ-ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑ


ΑΚ96/2023                                                                                            5.11.2023



ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ-ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

15.11.2023   ΩΡΑ 5.45μμ . ΧΩΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΒΙΛΙΟΝ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΥΚΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ


Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια χαιρετίζει και στηρίζει την εξαγγελθείσα αντικατοχική πορεία που έχει εξαγγελθεί από τους Δήμους  και την Ένωση Κοινοτήτων της κατεχόμενης Επαρχίας Κερύνειας  και καλεί  πρώτιστα  τους εκτοπισμένους Κερυνειώτες και ευρύτερα τον κάθε Κύπριο πατριώτη να συμμετάσχει στην πορεία, η οποία γίνεται με το μήνυμα ότι:  Δεν ξεπουλούμε και δεν χαρίζουμε την γη μας σε κανένα. Η σιωπή είναι συνώνυμο της ανοχής και αποδοχής τετελεσμένων από τον Τούρκο εισβολέα. Απαιτούμε απελευθέρωση  της Κύπρου μας και επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες στην Επαρχία Κερύνειας.

13.11.23

... Αλλάχου ακμπάρ !

13-11-23                                                                                     

  του Χρήστου Μπολώση


https://www.dimokratia.gr/wp-content/uploads/2023/11/mpol_mesa13113_kentriki-1068x712.jpg


Σουρούπωνε! Ο ήλιος έτρεχε βιαστικός να κρυφτεί πίσω από το όρος Αιγάλεω και η πόλη είχε χρωματιστεί  μ΄ εκείνο το χρώμα,  που κανένας ζωγράφος δεν μπορεί να πετύχει. Ένα απαλό χρυσοκίτρινο,  που ηρεμεί μάτια και ψυχές.

Ο Θεμιστοκλής ο Τζερεμές,  ιδιοκτήτης του καφενείου «Η συνάντησις των φίλων» τακτοποιούσε τις καρέκλες, δήθεν ξεσκόνιζε τα τραπέζια και δήθεν έδιωχνε τις μύγες, που έφευγαν από ‘δω και πήγαιναν πάρα πέρα.

Ήταν η ώρα να αρχίσουν να έρχονται ο πελάτες. Άλλος για τον καφέ του, οι περισσότεροι για το ουζάκι τους,  όλοι όμως για αναλύσεις της επικαιρότητας.

Είναι που λέτε ο καφενές του Θεμιστοκλή του Τζερεμέ, κάπου στις ακραίες συνοικίες της Αθήνας, που σερβίρει ακόμα βαρύ γλυκό ή πολλά βαρύ και όχι με φουσκάλες έντεκα και όχι φρέντο ή εσπρέσο. Σερβίρει ακόμα ούζο με μεζέ που με κάθε νέα παραγγελία ο μεζές αυγαταίνει,  που στο τέλος με το πολύ τέσσερα ούζα, την έχεις κάνει ταράτσα.

13.11.23

DNA Έλληνα οπαδού στο μαχαίρι που είχε το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη

To DNA του 35χρονου Έλληνα οπαδού της ΑΕΚ που είχε συλληφθεί πριν λίγες ημέρες για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, εντοπίστηκε σε μαχαίρι που είχε το αίμα του Μιχάλη Κατσούρη.

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη που σημειώθηκε το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε μαχαίρι, στο οποίο υπήρχε αίμα του Κατσούρη, ταυτοποιήθηκε το DNA του 35χρονου οπαδού της ΑΕΚ που είχε συλληφθεί πριν από λίγες μέρες για τη συμμετοχή του στα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό τον Μάϊο του 2017.

Ο ίδιος είχε κληθεί μάλιστα από την ανακρίτρια να καταθέσει ως μάρτυρας και για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε παραδεχτεί την παρουσία του στον χώρο.


11.11.23

Το fake σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη… Δεν γεννήθηκε εκεί, αλλά στον Λαγκαδά: Μία ακόμη ιδεολογική λειτουργία του εθνικισμού της κατοχικής Τουρκίας…

Το εσωτερικό του fake σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ, σφαγέα των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων μειονοτήτων στην Τουρκία. Φωτογραφία από το Μουσείο στη Θεσσαλονίκη
 

Του ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΑΛΚΙΔΗ

Τα ρεπορτάζ σε όλα τα μέσα τόσο στην Ελλάδα και την Τουρκία, είναι πανομοιότυπα περιγράφοντας τους χιλιάδες επισκέπτες από την Τουρκία την 10η Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη:

Ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες και άδοντας παραδοσιακά τραγούδια που γράφτηκαν προς τιμήν του Κεμάλ εμφανίστηκαν Τούρκοι εκδρομείς στο προξενείο της χώρας τους στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο του θανάτου του.

Οι Τούρκοι τίμησαν την επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ του επονομαζόμενου «πατέρα των Τούρκων -Ατατούρκ», με επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε (όπως προπαγανδίζουν επιβάλλοντας το ψεύδος ως αλήθεια…) ο ιδρυτής του σύγχρονου κράτους τους και στο οποίο στεγάζεται πλέον το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη.

11.11.23

Πόλεμος στη Γάζα: Μήπως είδατε την διεθνή κοινότητα;

 


O ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας έχει υπονομευθεί και αλλοιωθεί τόσο στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όσο και στην μεταδιπολική εποχή.

Ο αιφνίδιος πόλεμος στη Γάζα περιέχει όλα σχεδόν τα στοιχεία της παθογένειας του διεθνούς συστήματος προάσπισης της ειρήνης, εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και αποφυγής της αυθαίρετης χρήσης βίας για την επίλυση διεθνών διαφορών… Η πλήρης ανεπάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, ως του ύψιστου διεθνούς οργάνου για την διαφύλαξη της διεθνούς ειρήνης και δικαιοσύνης, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά, με δραματικό τρόπο και τραγικές συνέπειες και μέσα απ’ αυτήν η αχρησία, η κατάχρηση και η διαστρέβλωση του δικαιώματος veto των μονίμων κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

11.11.23

ΟΙ «ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» ΠΑΝΤΑ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ..


Από της Αναγεννήσεώς της (1821) η μικρή Ελλάδα δεχόταν τη σχεδόν απόλυτη εξάρτηση της Πολιτικής Εξουσίας της από τις λεγόμενες «ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» (Ξ.Δ. – Αγγλία, Ρωσία, Γαλλία) μάλιστα απροσχημάτιστα με τα τρία Ελλαδικά κόμματα (Γαλλικό, Ρωσικό, Αγγλικό)! Έτσι ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας έγινε ο αείμνηστος ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ καταξιωμένος της πολιτικής εξουσίας της πιο μεγάλης τότε χώρας εκ των τριών «εγγυητριών ξένων Δυνάμεων»!

11.11.23

Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: Οι 8 λόγοι που είναι αχρείαστη στο ΝΑΤΟ & και στις ΗΠΑ η Τουρκία- Πως επωφελείται η Ελλάδα

 

Για ποιον λόγο δεν υπάρχουν ακόμη μεγάλες αντιδράσεις από την Δύση για την συμπεριφορά της επίσημης Τουρκίας

Το πρόσφατο περιφρονητικό πρωτόκολλο υποδοχής της Τουρκίας στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία, η προσωπική υποστήριξη του Ερντογάν στην Χαμάς και ο εταιρικός ρόλος της Τουρκίας με την Ρωσία στον Ρώσο Ουκρανικό πόλεμο, καθημερινά προβληματίζουν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

11.11.23

Ἡ ἑλληνικὴ πρεσβεία πρόθυμη χορηγὸς τοῦ Μαραθωνίου τῶν Τιράνων !!!

Ἄφωνοι καὶ ἐμβρόντητοι ἔμειναν πρὸ ὀλίγων ἡμερῶν οἱ Ἕλληνες, ὅταν διάβασαν στὸν Τύπο ὅτι ἡ Ἑλληνικὴ Πρεσβεία τῶν Τιράνων ἔγινε πρόθυμος χορηγὸς τοῦ Μαραθωνίου, ὁ ὁποῖος διεξήχθη στὴν ἀλβανικὴ πρωτεύουσα τὴν Κυριακὴ 22 Ὀκτωβρίου!

Ὅπως πολὺ χαρακτηριστικῶς ἐπισημαίνεται, πρόκειται μὲ κάθε βεβαιότητα γιὰ τὸ πλέον ἐξώφθαλμο διπλωματικὸ αὐτογκὸλ στὴν σύγχρονη Ἱστορία τῆς ἑλληνικῆς διπλωματίας!

11.11.23

Ακάθεκτος ο IDF κατέλαβε έντεκα θέσεις προπύργια της Χαμάς- Έκτακτη ενιαία Σύνοδος κορυφής για τη Γάζα Αραβικού Συνδέσμου- Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας

 

Ο Ερντογάν αναμένεται να ζητήσει άμεση παύση των εχθροπραξιών και ειρήνη στη Γάζα, καλώντας τις μουσουλμανικές χώρες να αναλάβουν δράση κατά του Ισραήλ

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, με τις δυνάμεις του IDF να σφυροκοπούν ανελέητα τοποθεσιες-στόχους από αέρα, ξηρά και θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

11.11.23

Πήραν το Αίμα τους Πίσω-Ισραηλινά τζετς εξαΰλωσαν ομάδα τρομοκρατών στη Συρία μετά από χθεσινή επίθεση σε εβραϊκό σχολείο στο Εϊλάτ


 Βομβαρδίζουν τρεις χώρες ταυτόχρονα οι Ισραηλινοί!

Νέες αναφορές προτείνουν πως το Ισραήλ βομβάρδισε την Συρία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ως απάντηση στην συντριβή ενός drone πάνω από ένα σχολείο στην νότια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με το AFP.

11.11.23

βιώνουμε την συγκυρία της προφητείας και της χρονικής στιγμής " αν ο πόλεμος πιαστεί από πάνω ή αν πιαστεί από κάτω..."

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδακας


Πώς ο Πνευματοκίνητος λόγος του Αγίου οριοθετούσε αυτό που περιγράφουν τα σημερινά ΜΜΕ.
Σε καμία άλλη ιστορική περίοδο δεν αντιμετωπίστηκε το ερώτημα αν ο πόλεμος πιαστεί από πάνω ή από κάτω ει μη στις δικές μας φρικτές μέρες.
11.11.23

Στα κάγκελα οι Τούρκοι- "Το Ισραήλ εποικίζει τα κατεχόμενα στην Κύπρο- Δημιουργεί "δεύτερο" κράτος"

 

Γεωστρατηγικά,  Κύπρος-ΝΑ Μεσόγειος και Ελλάδα παρέχουν "βάθος" στο Ισραήλ και γιαυτό το Τέλ Αβίβ έχει ανάγκη τη συμμαχία τους, πράγμα που ισχύει  ωστόσο αμφίδρομα, αφού και εμείς βλέπουμε το Ισραήλ ως μια πολύ σημαντική στρατιωτική δύναμη στην περιοχή ενάντια στην αναθεωρητική Τουρκια

Οι Τούρκοι είναι γνωστό ότι προέβησαν σε μαζικό εποικισμό στην Κύπρο από το 1974 και μετά, μεταφέροντας στο νησί Τούρκους από επαρχίες της Ανατολίας, σε μια προσπάθεια δημογραφικής αλλοίωσης του πληθυσμού και εμφάνισης τάχα της "νέας πραγματικότητας" στην Μεγαλόνησο, από τον Ερντογάν.

11.11.23

Ο Συνταγματάρχης Ψαρρός πλήρωσε με τη ζωή του την αγάπη του για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία και τη Λευτεριά.




Εθνική Αντίσταση σελίδα ηρωική της σύγχρονης ιστορίας με ελάχιστους λεκέδες. Ο Ελληνικός Λαός υπερήφανος, δημοκράτης και ελεύθερος δεν μπορούσε να αντέξει την σκλαβιά και την υποδούλωση. Ζυγό διπλό τον Γερμανοϊταλικό άξονα των Χίτλερ και Μουσολίνι. Πολέμησε γενναία εις το μέτωπο ο Ελληνικός στρατός, έγραψε σελίδες δόξης και ηρωισμού, αλλά, ηττήθηκε. Παρά ταύτα το έπος του ’40 έμεινε στην Ιστορία.

Ο Έλληνας δεν μπορεί να ζήσει υπόδουλος, θέλει να αναπνεύσει αέρα ελεύθερο, δημοκρατικό και ελληνικό. Αποφασίζει να αντιδράσει, χρειάζεται αγώνας ένοπλος. Αρχίζει να  συσπειρώνεται συνωμοτικά και να σχηματίζονται οι πρώτες αντιστασιακές ομάδες εναντίον της διπλής κατοχής.

11.11.23

Προειδοποίηση Μπάιντεν-Αν σκοτωθούν μαζικά Αμερικανοί Στρατιώτες σε Ιράκ-Συρία θα ισοπεδωθεί το Ιράν-Το Ισραήλ παρέλαβε παρτίδα βομβών Mk-84 και Mk-83 από ΗΠΑ

 

Ενώ το Ισραήλ παρέλαβε νέα παρτίδα εκατοντάδων βομβών Mk-84 και Mk-83 από τις ΗΠΑ, για τον πόλεμο με Χαμάς και Χεζμπολάχ, μπουρλότο στην Μέση Ανατολή έχουν βάλει οι επιθέσεις ιρανικών πολιτοφυλακών σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις σε Ιράκ και Συρία, αφού σε περίπτωση πολύνεκρου χτυπήματος, ο Μπάιντεν θα κτυπούσε πολλαπλάσια ακόμα και εντός του Ιράν, για πρώτη φορά μετά το 1978. 

11.11.23

«Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους» στην Άγκυρα που κατηγορεί την Ελλάδα για μαξιμαλισμό και επιτίθεται στην ΕΕ

 

«Το γεγονός ότι οι ενότητες της έκθεσης για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και το Κυπριακό αντικατοπτρίζουν, ως συνήθως, παράνομες, εξωπραγματικές και μαξιμαλιστικές ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις, τη συνέχιση της στάσης αποκλεισμού που αγνοεί τις δικαιολογημένες πολιτικές της χώρας μας και της ΤΔΒΚ και η αγνόηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων είναι η μεταμφίεση αλληλεγγύης της ΕΕ.

11.11.23

«Άγνωστος-Χ» το ποιος θα αναλάβει την ασφάλεια στη Γάζα την επόμενη ημέρα


Λάζαρος Καμπουρίδης
Η δήλωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου για την επόμενη ημέρα στη Γάζα και συγκεκριμένα ότι, το Ισραήλ θα αναλάβει επ’ αόριστον τη γενική ευθύνη για την ασφάλεια στη Γάζα μετά τον πόλεμο, προκάλεσε σειρά συζητήσεων αλλά και αντιδράσεων, αφού το Τελ Αβίβ μέχρι πρόσφατα δεν έδειχνε να έχει την πρόθεση για παραμονή του στρατού του στην περιοχή.
Αμέσως μετά την 7η Οκτωβρίου όπου πραγματοποιήθηκε η τρομοκρατική επιχείρηση της Χαμάς, έγινε ξεκάθαρο από δηλώσεις ισραηλινών αξιωματούχων ότι, ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής επιχείρησης θα είναι η πλήρης εξόντωση της οργάνωσης.
11.11.23

Στη Σαουδική Αραβία ο Νίκος Δένδιας - Παραμένουν οι ελληνικοί Patriot



Ως γνωστόν, η Ελλάδα, με μία συστοιχία πυραύλων 'Patriot', συμμετέχει στην αεράμυνα του Βασιλείου
Για την παράταση της παρουσίας της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία και για την ευρύτερη αμυντική συνεργασία Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, συζήτησαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και πρίγκηπας Khaleed Bin Salman, στο Ριάντ.«Ως γνωστόν, η Ελλάδα, με μία συστοιχία πυραύλων 'Patriot', συμμετέχει στην αεράμυνα του Βασιλείου, αλλά οφείλω να πω προσφέρει και στην ευρύτερη ενεργειακή ασφάλεια, γιατί προστατεύει τις πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας που είναι σημαντικές και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας»,
11.11.23

Χαμός στην Τουρκία – Απόπειρα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος;




Άνω κάτω έγινε η Τουρκία, με την αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας να μιλά για απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του κοινοβουλίου, με τον Ερντογάν να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα!
Πιο συγκεκριμένα και  σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο νέος πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος προειδοποιεί: «Θα αντισταθούμε στους δρόμους, στις πλατείας».
Ο λόγος της αντίδρασης της αντιπολίτευσης ήρθε επειδή το Εφετείο δεν αναγνωρίζει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που αφορά την αποφυλάκιση εκλεγμένου βουλευτή και ασκεί ποινική δίωξη εναντίον μελών του ανώτατου δικαστηρίου που είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση του νεοεκλεγέντα βουλευτή Τζαν Αταλάι.
11.11.23

Εικόνα κοινοβουλίου στην Αλβανία - Κατηγορίες Rama για διαφθορά


Πράγματι, πρόκειται για εικόνες πρωτοφανείς στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά δρώμενα…
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στη γειτονική Αλβανία μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού Edi Rama και της Ιταλίδας ομολόγου του Georgia Meloni, που προβλέπει την ανέγερση σε αλβανικές πόλεις καταυλισμών μεταναστών που καταφθάνουν από την Αφρική με προορισμό την Ιταλία.Στον απόηχο της συμφωνίας, οι βουλευτές της αλβανικής αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να καταστεί αποπνικτική.Πράγματι, πρόκειται για εικόνες πρωτοφανείς στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά δρώμενα…
Το χρονικό... των καπνογόνων…
11.11.23

Κ. Γρίβας: Δεν είναι εύκολο να χτυπηθεί το Ιράν




10.11.23

ΥΠΕΞ Ιράν σε ΥΠΕΞ Κατάρ: Αναπόφευκτη η επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς περιφερειακώς


Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν φέρεται να είπε στον ομόλογό του από το Κατάρ, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι ότι η επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς είναι "αναπόφευκτη".
"Λόγω της επέκτασης της έντασης του πολέμου εναντίον των αμάχων κατοίκων της Γάζας, η επέκταση του εύρους του πολέμου έχει γίνει αναπόφευκτη", δήλωσε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν σε τηλεφώνημα χθες στο ιρανικό Press TV.
Το Ιράν και οι πληρεξούσιοί του στον Λίβανο, την Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ απειλούν μια περιφερειακή σύγκρουση από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε τη βάναυση επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που σκότωσε περίπου 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους άμαχους και είδε περίπου 240 άτομα που κρατήθηκαν όμηροι στη Γάζα.
10.11.23

H TAINIA MAΣ : California (Western 1977)

10.11.23

Ουκρανική επίθεση στην Σεβαστούπολη στην Κριμαία: Καταστράφηκαν δύο ρωσικά αποβατικά κλάσης Serna

 

Μία ακόμα επιτυχημένη επίθεση κατά του ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να πληγούν δύο αποβατικά σκάφη κλάσης Serna.

Η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (HUR) δημοσίευσε το βίντεο της επίθεσης, το οποίο καταγράφηκε από κάμερα που βρίσκεται ενσωματωμένη σε drone επιφανείας (USV) την ώρα που προσεγγίζει και πλήττει τα ρωσικά σκάφη.

Τα πλοία κλάσης Serna μπορούν να μεταφέρουν 92 στρατιώτες και ένα άρμα μάχης ή δύο ΤΟΜΑ.

10.11.23

ΕΔΩ ...ΓΕΛΑΜΕ: Ν.Μπαχτσελί: «Αν χρειαστεί θα μπούμε στη Γάζα πριν το ξημέρωμα – Ή θα έρθει εκεχειρία ή θα παρέμβει η Τουρκία... στρατιωτικά»!

 

Από όλα έχει ο ...Μπαχτσές (Μπαχτσελί) ! Δεν δοκιμάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ, να γελάσουμε;

ΑΛΕΞ

Σε πρωτοφανείς απειλές κατά του Ισραήλ προχώρησε ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος μίλησε για ξαφνική στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Γάζα εάν δεν επέλθει εκεχειρία!

10.11.23

Πρωτοφανής δήλωση από τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γ.Στόλτεμπεργκ: «Δεν επηρεάζονται οι σχέσεις μας με την Τουρκία επειδή στηρίζει την Χαμάς»!

 Κουράστηκαν πολύ για να τον επιλέξουν για Γενικό Γραμματέα;ΑΛΕΞ

Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ερωτηθείς για την υποστήριξη της Τουρκίας προς την Χαμάς, όπου είπε πως «αυτό είναι κάτι που δεν επηρεάζει τις σχέσεις της με το ΝΑΤΟ»!

Προκαλεί πολύ μεγάλη απορία πως στην Δύση ανέχονται όλες τις προσβολές του Ρ.Τ.Ερντογάν και την εντελώς ανεξάρτητη πολιτική ατζέντα που ακολουθεί, χωρίς να έχουν την παραμικρή αντίδραση.

Mιλάμε για την χώρα στην οποία ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν, ο Ν.Μπαχτσελί, είπε πως αν συνεχίσουν οι Ισραηλινοί την επίθεση στην Γάζα, η Τουρκία θα επέμβει ...στρατιωτικά!

10.11.23

Ο Ζελένσκι «Ιφιγένεια», ο Νετανιάχου «βαρίδι» , ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης


 Από το Omegapress.gr 

Με την εισβολή στην Ουκρανία, η Μόσχα συνιστούσε απειλή για την παγκόσμια ειρήνη. Ξαφνικά αυτό δεν ισχύει, έτσι είναι η Δύση.. Μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ , αλλά και για πολύ καιρό ακόμη, η απειλή  μετακινήθηκε στη Μέση Ανατολή. Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό επέρχεται  ο σιωπηλός “θάνατος” του Ζελένσκι. Ο οποίος τώρα αντιλαμβάνεται πως οι ΗΠΑ έχουν πολλές Ιφιγένειες για να θυσιάσουν στο βωμό των συμφερόντων τους, αλλά πραγματικό σύμμαχο ,  έχουν μόνο το Ισραήλ.

Αυτή η πραγματικότητα , ανάγκασε τον Ουκρανό πρόεδρο να καλέσει στο Κίεβο τον Τραμπ, για να εκθέσει τους Δημοκρατικούς και τον Μπάιντεν. Μόνο που ο Τραμπ είναι φίλος του Πούτιν και δεν δίνει μία για τον Ζελένσκι.. Οπότε , εκ των πραγμάτων έχουμε μια νέα τάξη πραγμάτων για τον δυτικό κόσμο.

10.11.23

Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!..



                Αριστοφανικό πιπεράτο

του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Καλημέρα, καλό Σαββατοκύριακο (καιρού, φυσικά επιτρέποντος) και θα είμαι σήμερα σύντομος αλλά έντονα καυστικός με καλοπροαίρετο Αριστοφανικό χιούμορ για τους τοπικούς μας Άρχοντες και τις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις σε ότι αφορά τους λεγόμενους ‘πεζόδρομους’ και την ακουστική ρύπανση από δίκυκλα μοτοσακό και μοτοσυκλέτες…

     Όταν λέμε ‘πεζόδρομος’ εννοούμε, εάν φυσικά δεν έχει αλλοιωθεί εντόνως το νόημα της λέξης, ότι κάποιοι δρόμοι είναι για πεζούς, για μαμάδες που κυκλοφορούν με παιδικά καροτσάκια και για άτυχους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια.

     Όταν, όμως, σε αυτό που ονομάζεται ‘πεζόδρομος’ κυκλοφορούν με μεγάλες ταχύτητες ποδήλατα, μοτοσακό, μοτοσυκλέτες και ηλεκτρονικά πατίνια, μήπως κ Δήμαρχε και κ Αστυνόμε αυτές οι λωρίδες δρόμων ΔΕΝ είναι και δεν επιτρέπεται να λέγονται ‘πεζόδρομοι’…

10.11.23

Το ελικόπτερο GÖKBEY της Τουρκίας πέταξε σε μεγάλο υψόμετρο και έκανε πτήση με έναν κινητήρα.


Το ελικόπτερο τύπου GÖKBEY της Τουρκίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές του σε μεγάλο υψόμετρο και με έναν μόνο κινητήρα.Αυτό σημαίνει πως το πρόγραμμα πάει καλά και θα μπει σε προ παραγωγή άμεσα.
Η Turkish Aerospace Industries (TAI) έκανε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό X της στις 8 Νοεμβρίου 2023, δηλώνοντας ότι τα 20.000 πόδια της GÖKBEY. Ανακοίνωσε ότι έφτασε στο μέγιστο υψόμετρο υπηρεσίας πετώντας σε ύψος και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμή ενός κινητήρα σε πτήση με δύο κινητήρες.
10.11.23

Η σχέση «αγάπης και μίσους» Ερντογάν με το Ιράν


Ευαγγελία Μπίφη
Ο μεν την εξέθρεψε, χρηματοδοτεί και οπλίζει. Ο δε την στηρίζει πολιτικά και την «νομιμοποιεί» ενώπιον του μουσουλμανικού κόσμου. Εμπραχίμ Ραΐσί και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχονται σήμερα ενώπιος ενωπίω για πρώτη φορά μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της 16ης Συνόδου Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (CEO) που λαμβάνει χώρα στην Τασκένδη του Ουζεμπεκιστάν.
10.11.23

Το ΕΛΙΑΜΕΠ για άλλη μια φορά τα παρουσιάζει όλα μέλι-γάλα και σπρώχνει τον Ελληνοτουρκικό διάλογο


Σχόλιο iEpikaira
Ο πόλεμος στην Γάζα και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις…
To πώς και το πόσο επηρεάζονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις από τον πόλεμο Ισραήλ – Hamas αναφέρεται ο Γερμανός ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Dr. Ronald Maynardous.Eιδικότερα, σύμφωνα με τον Maynardous, «Ο κύριος στόχος της έντονης διπλωματίας της Ουάσινγκτον αυτές τις μέρες είναι η αποτροπή της εξάπλωσης του πολέμου στη Γάζα.Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφωνούν με αυτόν τον στόχο.Ωστόσο, θεμελιώδεις στρατηγικές διαφορές χωρίζουν Αθήνα και Άγκυρα όσον αφορά την πολιτική στη Μέση Ανατολή. Φυσικά, και οι δύο κυβερνήσεις συμφωνούν ότι η λύση των δύο κρατών πρέπει να παραμένει ο στόχος για την Παλαιστίνη.Ωστόσο, το αίτημα αυτό είναι πλέον εξίσου μη ρεαλιστικό, όσο η ιδέα ότι το Ισραήλ θα εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη.
10.11.23

Η Ρωσία κλείνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα


Την απόφαση να κλείσει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών .
«Την 1η Νοεμβρίου 2023 τερματίστηκε η Συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας για το άνοιγμα του Γενικού Προξενείου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα», αναφέρει ο ρωσικός κυβερνητικός ιστότοπος «Pravo».
10.11.23

Ακσενέρ: Η Τουρκία δεν παράτησε ποτέ την προσπάθεια «να μείνουν οι Τούρκοι στη δυτική Θράκη»


Να παραμείνουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζήτησε η πρόεδρος του τουρκικού «Καλού Κόμματος», κάνοντας σύγκριση με τις προσπάθειες της Τουρκίας, όπως είπε, «να μείνουν οι Τούρκοι στη δυτική Θράκη» το 1923.
Συγκεκριμένα, η Μεράλ Ακσενέρ, χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Θράκης και της Συνθήκης της Λωζάννης για να ζητήσει να μην απομακρυνθούν οι Παλαιστίνιοι από τη Γάζα, γιατί αν φύγουν δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ εκεί, όπως δήλωσε.
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της, σήμερα, η Μεράλ Ακσενέρ προειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση να μην γίνει έρμαιο του αμερικανικού σχεδίου για την εκκένωση της Γάζας από τον άμαχο πληθυσμό.
9.11.23

Τραγωδία στα Χανιά – Νεκροί δύο χειριστές μικρού αεροσκάφους που έπεσε στο Μάλεμε

 

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, είχε απογειωθεί από την Κωπαΐδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ενός διθέσιου υπερελαφρού αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος βρέθηκε σε βάθος μόλις λίγων μέτρων και ναυαγοσώστες που προσέγγισαν στο σημείο εντόπισαν μέσα στην καμπίνα δεμένους τους δύο χειριστές και τους ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους.

9.11.23

Εφημερία τρόμου στο «Αχιλλοπούλειο» – Χτύπησαν γιατρό στο κεφάλι

 «Ντου» από ομάδα δέκα (κατ ευφημισμόν) ρομά, που έβριζαν και απειλούσαν- 

  Ερευνα για το συμβάν διέταξε η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου

Εφημερία τρόμου την Κυριακή το βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, όταν ομάδα δέκα ...Β ρομά έκανε «ντου» στον χώρο των ιατρείων και ένας από αυτούς χτύπησε εφημερεύοντα γιατρό τραυματίζοντάς τον στο αυτί και το κεφάλι. Για το συμβάν που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ο γιατρός αναμένεται να υποβάλει σήμερα αναφορά, ενώ ήδη από τη διοίκηση του «Αχιλλοπουλείου» έχει διαταχθεί έρευνα.

9.11.23

Οι «νέες» ταυτότητες και η απαξίωση της προφητείας

 

Tου Νικολάου Κατσιαβριά

Όταν ήμουν φοιτητής είδα σε ένα τοίχο στο Φυσικό Τμήμα του ΕΚΠΑ γραμμένο ότι «η εξέλιξη του homosapiens θα είναι ο homobufo»! Το θυμήθηκα τον τελευταίο καιρό καθώς η δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μας εφοδιάσει με νέες ψηφιακές ταυτότητες και έχει απολύσει υπουργούς και κληρικούς να πείσουν τους χριστιανούς ότι οι ταυτότητες δεν έχουν τίποτα αντιχριστιανικό και απλώς μας κάνουν σύγχρονους και μας… διευκολύνουν.

Ρωτούν: «Για μια προφητεία θα αρνηθείτε την νέα ταυτότητα;»

9.11.23

Βόμβα από Draghi: Φοβάμαι ότι η ΕΕ δεν θα επιβιώσει - Είμαι σχεδόν σίγουρος για ύφεση μέχρι το τέλος του έτους


Μιλά πλέον διαφορετικά ο Mario Draghi...
Απαλλαγμένος από επίσημες ευθύνες και θεσμικούς ρόλους, ελεύθερος να εκφραστεί απλά, με βάση την εμπειρία και την κατανόηση του κόσμου, ο Mario Draghi μιλάει πλέον διαφορετικά.Η διπλωματική του δεινότητα έχει δώσει τη θέση της σε έναν διαφορετικό τύπο ανθρώπου, ο οποίος επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα και στην περιγραφή δυσάρεστων αληθειών για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.Αυτό συνέβη σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στο Παγκόσμιο Συνέδριο της αίθουσας συνεδριάσεων των Financial Times.Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έδωσε συνέντευξη στον Martin Wolf, δεν έδειξε έλεος για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη χρονική συγκυρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
9.11.23

Έπεσε μικρό αεροσκάφος στο Μάλεμε της Κρήτης - Αγωνία για τους 2 επιβάτες

 Στη θάλασσα συνετρίβη σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη στην περιοχή του Μάλεμε στην Κρήτη, ένα μονοκινητήριο διθέσιο αεροσκάφος.


Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Κωπαΐδα με προορισμό τα Χανιά, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει σε αγώνα επίδειξης που διοργανώνει η Αερολέσχη Χανίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
9.11.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Gorgo (1961)

9.11.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε μεταφορική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Μενεμένης


Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα-μέλη συμμορίας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί


Η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα σε μεταφορική εταιρεία της Μενεμένης, τον Απρίλιο του 2022.

9.11.23

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθησαν 2 άτομα για πώληση αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας ελαιόλαδου


Συνελήφθησαν 2 άτομα για πώληση αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας ελαιόλαδου στερούμενοι των απαραιτήτων παραστατικών και τιμολογίων αγοράς


Αστυνομικοί του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, δύο (2) άτομα τα οποία διέθεταν προς πώληση αμφιβόλου ποιότητας και γνησιότητας ποσότητες ελαιόλαδου στερούμενοι των απαραίτητων παραστατικών και τιμολογίων αγοράς.

9.11.23

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή τιμά την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, διακεκριμένη Ελληνίδα του εξωτερικού

 


Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή τιμά την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος, με μια ειδική εκδήλωση στην οποία θα γίνουν εκτενείς αναφορές στην ζωή και την επαγγελματική της πορεία από ανθρώπους που συμπορεύθηκαν μαζί της σε διαφορετικές περιόδους της ζωής της.

Ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει για την ιστορικό Ελένη Αρβελέρ και τη συνεισφορά της στην ανάδειξη του Βυζαντίου διεθνώς, ενώ ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος θα αναφερθεί στα νεανικά της χρόνια.

9.11.23

Λάρισα: ΙΧ συγκρούστηκε με κοπάδι 15 αγριογούρουνων - Πώς σώθηκε ο οδηγός

Αντί να ...αξιοποιούνται δεόντως, κυκλοφορούν αδέσποτα και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες
ζωές!
ΑΛΕΞ

 «Άγιο» είχε Λαρισαίος νεαρός οδηγός ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα την περασμένη Κυριακή το βράδυ όταν οδηγώντας στον δρόμο Κοζάνης – Λάρισας λίγο πριν το Σαραντάπορο Ελασσόνας, βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο κοπάδι από αγριογούρουνα.

Σε έναν δρόμο χωρίς καθόλου φωτισμό σοκαρίστηκε αντικρίζοντας μπροστά του τα μεγαλόσωμα ζώα. Για καλή του τύχη πήγαινε με 60 χλμ την ώρα οπότε η σύγκρουση δεν είχε τόσο δυσάρεστες συνέπειες. Τα αγριογούρουνα έπεσαν πάνω στο όχημα κάνοντας ζημιά στο αυτοκίνητο, ενώ έσκασε και το λάστιχο από την πλευρά της σύγκρουσης.

9.11.23

Μύκη Ξάνθης: Υψώνουν την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο μετά από γραμμή του τουρκικού προξενείου

Οι κότες κάνουν ό,τι τους λένε οι τούρκοι!Δεν μπορεί ο κάθε 
...δημαρχούκος να κάνει τη πολιτική τη δική του.
ΑΛΕΞ
 

 Υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής ο Δήμος Μύκης Ξάνθης έλαβε την απόφαση να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχείο ανάμεσα σε εκείνες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα επειδή δεν του βρίσκεται κάποια εύκαιρη ζήτησε από τις Αρχές της Παλαιστίνης στην Αθήνα σημαία σε συγκεκριμένες διαστάσεις!