Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 26.12.23

Mετέφερε μετανάστες με jet ski στην Κω



 Mετέφερε μετανάστες με jet ski στην Κω όμως τον είδαν από στρατιωτικό παρατηρητήριο και τον συνέλαβε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της dimokratiki.gr της Ρόδου, ένας 18χρονος Τούρκος αποβίβασε δύο άτομα από το jet ski του στην ακτή ΣΚΑΝΔΑΡΙ στην Κω τα οποία συνελήφθησαν.

Ο χειριστής του τζετ σκι, στη θέα του περιπολικού σκάφους, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προς την παρακείμενη παραλία ¨ΛΑΜΠΗ¨, όπου προσπάθησε να διαφύγει.

26.12.23

Πόσα ΚΑΑΝ θέλει να φτιάξει η Τουρκία το 2028

 

«Ως μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το KAAN θα φέρει μια πραγματικά στρατηγική ικανότητα στην Τουρκία», είπε ο Τούρκος υπουργός Τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό του 2024 στα Υπουργεία Εμπορίου και Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, ο υπουργός Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ, ρωτήθηκε για το πόσα εθνικά μαχητικά αεροσκάφη KAAN θα παραχθούν το 2028.

«Ο στόχος είναι να είμαστε σε θέση να παράγουμε 20 KAAN το 2028», σημείωσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

«Ως μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το KAAN θα φέρει μια πραγματικά στρατηγική ικανότητα στην Τουρκία», είπε.

26.12.23

Το Καζακστάν ενσωματώνει στο στρατό του τουρκικά UAV – τι έδειξαν οι δοκιμές




Το Υπουργείο Άμυνας του Καζακστάν ανακοίνωσε ότι άρχισε τις στρατιωτικές δοκιμές του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους ANKA-S, το οποίο πέρασε με επιτυχία τα στάδια των δοκιμών αποδοχής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Καζακστανοί στρατιώτες άρχισαν να χειρίζονται το τουρκικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αερόχημα.
Ο  Σοκάν Μουσαμπέκοφ, Επικεφαλής του Κέντρου Εκπαίδευσης Μάχης Χρήσης UAV, δήλωσε ότι οι πτήσεις του ANKA-S πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του στρατιωτικού προσωπικού του Καζακστάν.
26.12.23

Δες, άνθρωπε, πού βρίσκεσαι μέσα στο σύμπαν!

 Του συνεργάτου μας  Θεολόγου-Φιλολόγου κ. Δημ. Λυκούδη

26.12.23

Το τέλος της Ευρώπης με συνταγή Καλέργη

 

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη    

Τα όσα ακολουθούν  έχουν άμεση σχέση με την  απόφαση της χώρας μας να νομιμοποιήσει 300.000  μετανάστες και ουδόλως  αποτελούν προϊόν επιστημονικής φαντασίας. Και συγκεκριμένα,  αυτά που διαδραματίζονται   στην Ευρώπη, και όλως ειδικότερα στην Ελλάδα, στο χώρο της μαζικής μετανάστευσης και των συνεπειών της, έχουν αναγγελθεί  σε βιβλία και   άρθρα  του περασμένου αιώνα από έναν  μορφωμένο πολιτικό, φιλόσοφο και συγγραφέα.

26.12.23

«Ο πόλεμος στη Γάζα δεν πλησιάζει στο τέλος»

 



Εντατικοποίηση των μαχών υποσχέθηκε στην Κνεσέτ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προκαλώντας την οργή των συγγενών των ομήρων που παραβρέθηκαν - Απορρίπτουν το αιγυπτιακό σχέδιο για κατάπαυση του πυρός οι Παλαιστίνιοι

«Εντατικοποίηση» των μαχών που μαίνονται στη Γάζα υποσχέθηκε ο Μπένζαμιν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, που μετέβη στον παλαιστινιακό θύλακα και επισκέφθηκε μια ταξιαρχία εφέδρων, δήλωσε, ενώπιον βουλευτών του κόμματός του Λικούντ, ότι ο πόλεμος «θα πάρει καιρό και δεν πλησιάζει προς το τέλος του» και διέψευσε πληροφορίες ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να κηρύξει κατάπαυση του πυρός.

26.12.23

Γιατί παραπέμπεται η Ελλάδα για τη μη υποβολή του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού; Ο “φόβος” της κατοχικής Τουρκίας, που αντέδρασε στην υποβολή, στην Ε.Ε., του κυπριακού χάρτη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης (δεύτερος αριστερά) και ο Κύπριος ομόλογός του, Κωνσταντίνος Κόμπος (2Δ) συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ-ΜΠΕ, EUROPEAN COUNCIL, SIERAKOWSKI FREDERIC
 

Βραχονησίδες: Είναι η αντίδραση της Τουρκίας η αιτία για την καθυστέρηση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού;

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ, Πρώτο Θέμα

Ερωτήματα προκαλεί ο λόγος που η Ελλάδα καθυστερεί την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό και το αν σχετίζεται με την ανησυχία για ενδεχόμενη αντίδραση της Τουρκίας, όπως έγινε στην περίπτωση της Κύπρου.

Η Κομισιόν μάλιστα ανακοίνωσε ότι παραπέμπει την Ελλάδα για την υπόθεση αυτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

26.12.23

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: «Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στη Βεργίνα!»

 Πεπεισμένη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι θαμμένος στην Βεργίνα εμφανίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Η γνωστή βυζαντινολόγος, μιλώντας στα «Τετράδια Πολιτισμού» τόνισε χαρακτηριστικά πως αυτή η ισχυρή πεποίθησή της «είναι το μόνο πραγματικό, μεγάλο πράγμα που έχω κάνει. Τόσο σίγουρη είμαι».

Την ίδια στιγμή για να ενισχύσει τα λεγόμενά της αναφέρει και έξι επιχειρήματα τα οποία είναι το ελαφαντοστέινο ομοίωμα του Αλέξανδρου, μια παράσταση σε ζωοφόρο, την επιθυμία του στρατηλάτη να ταφεί στον τόπο του, το κενό από την ταφή στο σημείο που ξέρουμε, μέχρι να κατασκευαστεί το μαυσωλείο,  το ύψος του νεκρού και το ορυκτό που βρέθηκε στον τάφο.

26.12.23

Αυξάνεται το αίσθημα «αποξένωσης» στην Πατρίδα μας…



    Ψυχό-κοινωνικό πιπεράτο του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Είναι «χρονιάρες» οι μέρες αυτής της εβδομάδας καθώς οι Έλληνες και οι Χριστιανοί σε όλα τα μέρη του Πλανήτη μας υποδεχθήκαμε τη γέννηση του Χριστού μας και την ερχόμενη Δευτέρα θα υποδεχθούμε τον Νέο Χρόνο, το 2024,ενώ μαίνονται οι αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία στη Γάζα και αλλού.

     Δεν θέλω να «χαλάσω» το πνεύμα αυτών των ημερών αλλά χτες συζητώντας με την παρέα μου εδώ στη γενέτειρα Κατερίνη το πού ήμασταν και που φτάσαμε οι Έλληνες συναισθηματικά η έννοια της «αποξένωσης» που οι επιστήμονες της συμπεριφοράς και άλλοι χαρακτηρίζουμε και ως «αλλοτρίωση» ήταν το επίκεντρο της συζήτησης…

26.12.23

Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε το φρικτό σενάριο: Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαψεύσει!


 Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου του Κόμματος Λικούντ ότι «διαβουλεύεται» για «εθελοντική» μετανάστευση κατοίκων της Γάζας σε άλλες χώρες.

Η αποκάλυψη αυτή η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, δίνει σάρκα και οστά στο πλέον φρικτό σενάριο, το οποίο είχε διαρρεύσει πριν από λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη των Wikileaks, μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς, το Υπουργείο Πληροφοριών του Ισραήλ εξέδωσε ένα μυστικό δεκασέλιδο έγγραφο που περιγράφει σχέδιο εκδίωξης του παλαιστινιακού πληθυσμού της Γάζας. 

26.12.23

Τον «εξαφάνισαν» με συνοπτικές διαδικασίες: Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη χλιδάτη βίλα Zelensky


 Μετά από ενδελεχή έρευνα που περιελάμβανε πηγές εξοικειωμένες με το θέμα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι η οικογένεια Zelensky απέκτησε ένα πολυτελές ακίνητο στην Αίγυπτο αξίας περίπου πέντε εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Mohamed Al-Alawi, ένας δημοσιογράφος που προέβη στην αποκάλυψη της αγοράς πολυτελούς βίλας από την οικογένεια του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, βρέθηκε νεκρός στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το Clear Story News, το οποίο επικαλείται τοπικές πηγές επί του θέματος.

26.12.23

Αμερικανός στρατηγός: Στην Ουκρανία ηττήθηκε η Δύση, έχουμε ευθύνη για την αποτυχία της αντεπίθεσης

 

Οι δυτικές χώρες ευθύνονται για την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ο Ben Hodges πρώην αρχηγός του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, απόστρατος στρατηγός Ben Hodges.

Ήμουν απογοητευμένος που η ουκρανική αντεπίθεση δεν οδήγησε στα αποτελέσματα που όλοι ελπίζαμε.

Και, ειλικρινά, στα αποτελέσματα που είχα προβλέψει.

Εμείς, η Δύση, αποτύχαμε και όχι η Ουκρανία”, παραδέχτηκε ο Ben Hodges.

26.12.23

Πρωθυπουργός Σερβίας Άννα Μπρνάμπιτς: «Η Ρωσία μας προειδοποίησε έγκαιρα και αποφύγαμε μία “χρωματιστή” επανάσταση»!


ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Μόσχα: «Είναι προφανές ότι η Δύση χρησιμοποίησε τεχνικές πραξικοπημάτων στην Σερβία»

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άννα Μπρνάμπιτς αποκάλυψε στα σερβικά μέσα ενημέρωσης ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας προειδοποίησαν τις αντίστοιχες σερβικές για μια προγραμματισμένη απόπειρα εξέγερσης από φιλοδυτικούς διαδηλωτές το βράδυ της Κυριακής όταν και επιχείρησαν να καταλάβουν το δημαρχείο του Βελιγραδίου.

Πλήθος διαδηλωτών με το σύνθημα ότι οι πρόσφατες εκλογές ήταν «άδικες» και υπό την ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Η Σερβία κατά της βίας» προσπάθησε να καταλάβει το δημαρχείο της πρωτεύουσας.

25.12.23

Σερβία: Έκρυθμη η κατάσταση- Για «έγχρωμη επανάσταση» οργανωμένη από τη Δύση μιλά ο Βούτσιτς – Ο ρόλος της Μόσχας


Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Σερβία με αίτημα την επανάληψη των εκλογών. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι στις βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου έγιναν σοβαρές παρατυπίες που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα.

25.12.23

Χωρίς τήν ψυχική εἰρήνη, ἡ πολιτική καί κοινωνική εἰρήνη εἶναι ψεύτικη.

 


Χωρίς τήν ψυχική εἰρήνη, ἡ πολιτική καί κοινωνική εἰρήνη εἶναι ψεύτικη.

Φώτης Κόντογλου


Ο κακόμοιρος ο κόσμος διψά ειρήνη. Μα χωρίς την απο μέσα ειρήνη, δεν μπορεί να γίνη ειρήνη εξωτερική. Χωρίς την ψυχική ειρήνη, η πολιτική και κοινωνική ειρήνη είναι ψεύτικη. «Ειρήνη αφίημι υμίν, είπε ο Χριστός στους μαθητές Του κατά το Μυστικό Δείπνο, ειρήνην την εμήν δίδωμι υμίν. Ου καθώς ο κόσμος δίδωσι, εγώ δίδωμι υμίν». Πρόσεξες για να δης καλά τί λέγει ο Χριστός; «Ου καθώς ο κόσμος δίδωσι, εγώ δίδωμι υμίν». «Δεν σας δίνω, λέγει, εγώ την ειρήνη που δίνει ο κόσμος», την ψεύτικη, την οργισμένη ειρήνη, την ανειρήνευτη ειρήνη, την ειρήνη που στ’ αληθινά δεν έχει ολότελα ειρήνη και ησυχία.

25.12.23

Βρετανία: Σάλος με τον νέο Αλβανό πρέσβη – Μπήκε παράνομα στη χώρα;


Χιλιάδες Αλβανοί έχουν εισέλθει παράνομα στη Βρετανία την τελευταία δεκαετία


Στο φως της δημοσιότητας, βρίσκονται πλέον στοιχεία που δείχνουν πως ο νέος πρέσβης της Αλβανίας στη Βρετανία, ο οποίος θα συνεργαστεί για να βοηθήσει να σταματήσει η κρίση των μικρών σκαφών, εισήλθε στη χώρα, όντας στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο Ουράν Φερίζι, υπέβαλε ψευδή αίτηση ασύλου, όταν έφτασε στο Καλαί το 1998, ισχυριζόμενος ότι είναι Κοσοβάρος και δίνοντας ψεύτικη ημερομηνία γέννησης.
25.12.23

Τουρκικός ηλεκτρονικός πόλεμος! Η Άγκυρα παρεμβάλει σοβαρά σε πέντε (5) Ελληνικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς του Έβρου

Την καταγγελία έκανε ο βουλευτής Δημοσχάκης που είναι πρώην ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ


 τι παρεμβάλλονται από τουρκικούς σταθμούς, καταγγέλλει με ερώτησή του στον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης. Ο κ. Δημοσχάκης ,ζητάει να βρεθεί λύση για τη μείωση του κόστους εκπομπής των ελληνικών σταθμών, αλλά και των συχνοτήτων εκπομπής, όπως αναφέρουν τα thrakinea.gr.

Η ερώτηση Δημοσχάκη αναλυτικά:

25.12.23

H EFENPRESS και οι συνεργάτες της, σας ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


25.12.23

Επίθεση drone εναντίον εμπορικού πλοίου ανοιχτά της Ινδίας - Το Ιράν «δείχνουν» οι ΗΠΑ

 



Συνεχίζονται οι επιθέσεις των ανταρτών Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα - «Παραλύει» η παγκόσμια ναυσιπλοία

Μεγαλώνει η εμβέλεια των επιθέσεων εναντίον εμπορικών πλοίων. Το Σάββατο έγινε στόχος δεξαμενόπλοιο που μετέφερε χημικά σε θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της Ινδίας, ενώ παράλληλα συνεχίστηκαν τα χτυπήματα σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Για πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επέρριψαν την ευθύνη για το πλήγμα στο χημικό δεξαμενόπλοιο σε “drone εφόδου που εκτοξεύθηκε από το Ιράν”.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Θάλασσα της Αραβίας, 200 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του ινδικού λιμανιού Βερεβάλ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, στις 10:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας και Κύπρου) το Σάββατο. Προκάλεσε πυρκαγιά στο πλοίο η οποία κατασβέστηκε, ενώ δεν υπήρξαν θύματα, επεσήμανε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

24.12.23

Ε Υ Χ Ε Σ




 Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις ευχές και αντεύχομαι κάπως καθυστερημένα,

γιατί μόλις εχθές βράδυ γύρισα από Ελλάδα,
Σε όλους τους φίλους μου ,
Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές να έχουμε! 
Με ΑΓΆΠΗ ,  Ειρήνη και ελπίδα για την αγαπημένη Πατρίδα μας!
 Ένα είναι σίγουρο, εμείς εδώ στην Ομογένεια, θα συνεχίσουμε τον 
αγώνα μας για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου ,
στην Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο, Αιγαίο και ΟΧΙ πλέον, άλλες
χαμένες Πατρίδες...
Με αγάπη και εκτίμηση,

Στέλιος Κυριμλής
...
24.12.23

Ο Κασσελάκης, οι Χούθι και η αμνησία του ΣΥΡΙΖΑ


Σοφία Βούλτεψη

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η υποκρισία και η σκόπιμη αμνησία. Έτσι, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να εκφράσει τη διαφωνία του για την συμμετοχή ελληνικής φρεγάτας σε πολυεθνική δύναμη στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν, όπου οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος. Αλλά ξεχνά ότι το δικό του κόμμα έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, επιχείρησε τυχοδιωκτικά να εμπλακεί πουλώντας πυρομαχικά και λάμβανε μέρος σε διεθνείς αποστολές εκτός συνόρων.

Ως γνωστόν, η ελληνική φρεγάτα θα επιχειρήσει στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμμαχίας στην οποία συμμετέχουν είκοσι χώρες.

24.12.23

Περισσότερα GLADIUS για Iron Division UAV, drones & barrage munition


Περαιτέρω στοιχεία του συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναζήτησης και κρούσης GLADIUS παραδόθηκαν στη Σιδηρά Μεραρχία του πολωνικού στρατού. Αυτή η παράδοση περιλαμβάνει 4 εκπαιδευτικά και 5 UAV αναγνώρισης, 5 εκτοξευτές και πέντε οχήματα διοίκησης και πυρομαχικών. (φωτογραφία WB Electronics)

ΒΑΡΣΟΒΙΑ ---τις 20 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν στις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις περαιτέρω στοιχεία του μη επανδρωμένου συστήματος έρευνας και κρούσης GLADIUS.

Η εν λόγω παράδοση είναι το αποτέλεσμα επιτυχώς διεξαχθεισών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας μη επανδρωμένων συστημάτων έρευνας και κρούσης με πολεμική κεφαλή.
24.12.23

Τι γίνεται στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό; Οι φράξιες και οι δηλώσεις ναυάρχου που προκάλεσαν αντιδράσεις




Νέες υποψίες για διαφορετικές πολιτικο-ιδεολογικές φράξιες μέσα στο τουρκικό στράτευμα αναζωπύρωσε δήλωση του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Ερτζουμέντ Τατλίογλου. Στις 18 Νοεμβρίου εξέπληξε πολλούς όταν ανέφερε «δεν θέλουμε το ΝΑΤΟ ή τις ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα, γιατί θα τη μετατρέψουν σε Μέση Ανατολή. Θέλουμε να γίνει σεβαστή η Σύμβαση του Montreux».
Η δήλωση Τούρκου ναυάρχου που προκάλεσε αντιδράσεις
Η δήλωση του Τούρκου ναυάρχου έρχεται ακριβώς ένα μήνα (17 Νοεμβρίου) μετά τις δηλώσεις του για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ «έχουμε νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία και η κυριότητα αμφισβητείται και οι ΗΠΑ έχουν γίνει πλέον ο δυτικός γείτονάς μας», καθώς κι ενάμιση χρόνο μετά την «ανταρσία» των 104 απόστρατων αξιωματικών του ναυτικού ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν να μην καταργήσει τη σύμβαση του Μοντρέ.
24.12.23

Νέα κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου

 

H Διώρυγα έκλεισε τον Οκτώβριο για εργασίες αποκατάστασης.

Προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από τη νέα κατολίσθηση, που σημειώθηκε στον Ισθμό της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό, κομμάτια βράχων και χώμα έπεσαν στη Διώρυγα το πρωί της Παρασκευής (22/12).

Σύμφωνα με το korinthostv, πρόκειται για το σημείο κάτω από τις παλαιές γραμμές του τρένου και όχι για το σημείο που γίνονται τα έργα αποκατάστασης.

23.12.23

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (1984) [HD 1080p]

 

23.12.23

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΕΣ--ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ

 


Συναγωνιστές συναγωνίστριες, Φίλοι και φίλες σε Κύπρο, Ελλάδα και άλλες χώρες που φιλοξενούν Έλληνες απόδημους, πρόσφυγες και εκτοπισμένους, σας χαιρετώ και σας στέλνω τις Χριστουγεννιάτικες ευχές και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια.  Έλληνες απανταχού γρηγορείτε, επαγρυπνείτε. Αντιμετωπίζουμε ολομέτωπη επίθεση στην ύπαρξη μας, στον πολιτισμό, την Εθνική μας καταγωγή, τη θρησκεία μας και καλούμαστε να αντέξουμε και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις.  Βομβαρδιζόμαστε από ψέματα, στημένες επικοινωνιακά καταστάσεις, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση/παραποίηση της ιστορίας. Πολύπλευρα είναι τα κτυπήματα με στόχο το ηθικό, το φρόνημα και πλύση εγκεφάλου και άλωση συνειδήσεων. 

23.12.23

Αίγιο: Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών πίσω από την απόπειρα αρπαγής γυναίκας – Νέο βίντεο ντοκουμέντο

 

Με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών φέρεται να συνδέεται η απόπειρα απαγωγής μίας γυναίκας στα διόδια του Ελαιώνα Αίγιου, την οποία προσπαθούσαν τρία άτομα να την μεταφέρουν με βία στο όχημά τους ενώ εκείνη αντιστέκεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το βίντεο με την στιγμή της απόπειρας απαγωγής της, τράβηξε οδηγός που περνούσε από το σημείο. Η υπόθεση σχετίζεται με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής Αχαΐας στις 17 Δεκεμβρίου. Τότε, είχαν εντοπιστεί σε αγροτική κατοικία, σε περιοχή της δυτικής Αχαΐας, δύο διακινητές και 17 αλλοδαποί, από τους οποίους οι 15 στερούνταν νόμιμων εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα.

23.12.23

Πράγα: Νέα στοιχεία για τον μακελάρη – Φέρεται να σκότωσε έναν πατέρα με το νεογέννητο μωρό του

 

Ο ένοπλος που εξαπέλυσε τον τρόμο στην Πράγα είναι πλέον ύποπτος ότι σκότωσε έναν άνδρα και το νεογέννητο μωρό του σε μια «τυχαία» επίθεση σε δάσος κοντά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε η αστυνομία.

Ο Ντέιβιντ Κόζακ, 24 ετών, σκότωσε 14 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά την οποία στόχευσε φοιτητές στο πανεπιστήμιό του στο κέντρο της Πράγας, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μετά το μακελειό.

23.12.23

Ξεκινούν οι Προετοιμασίες για την Εθνική Παρέλαση της Νέας Υόρκης


Στιγμιότυπο από το ειδικό δείπνο εργασίας για τα μέλη της Ομοσπονδίας, στο εστιατόριο «Διόνυσος» ΝΥ, 21 Δεκεμβρίου 2023. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ”/Χριστόδουλος Αθανασάτος.

Κείμενο από ekirikas.com/anamniseis.net

Νέα Υόρκη.- Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των πανομογενειακών συγκεντρώσεων προετοιμασίας για την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ, στο ειδικό δείπνο εργασίας για τα μέλη, που παρατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο εστιατόριο «Διόνυσος», στην Αστόρια.

23.12.23

Άρχισε η κατασκευή της διασύνδεσης Ελλάδας (Κρήτης) – Κύπρου

 

Άρχισε η κατασκευή του καλωδιακού τμήματος του πρώτου σκέλους της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, δηλαδή της διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου, καθώς η εταιρεία Nexans έλαβε από τον ΑΔΜΗΕ, τον νέο φορέα υλοποίησης του έργου, την εντολή να «δεσμεύσει» το απαραίτητο slot για την παραγωγή των καλωδίων και να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Πρόκειται για το πρώτο ορόσημο στη σύμβαση που υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο και σηματοδοτεί την εκκίνηση των εργασιών για το εμβληματικό έργο πριν από την εκπνοή του 2023 και ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά την ανάληψη του ρόλου του project promoter από τον ΑΔΜΗΕ, μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού Great Sea Interconnector.

23.12.23

Δένδιας: Δεν μπορείς να «σφυράς κλέφτικα» ενώ διεκδικείς ρόλο

 



Αθήνα.- Εφόσον η Ελλάδα διεκδικεί γεωπολιτικό ρόλο, δεν μπορεί να «σφυρά κλέφτικα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, σε καθιερωμένη συνάντηση με διαπιστευμένους συντάκτες για την ανταλλαγή ευχών εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ερωτηθείς για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως η αποστολή φρεγάτας δεν είναι κάτι «κοσμογονικό», ενώ σχολίασε τον έντονο τρόπο με τον οποίο σχολιάστηκε από τουρκικά ΜΜΕ, που, μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο ακόμα και για «έφοδο της Ελλάδας στην Ερυθρά Θάλασσα».

23.12.23

Πόσοι Έλληνες ζουν στο Μόναχο

 


Μόναχο.- Μειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο αριθμός των Ελλήνων που κατοικούν στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

 Συγκεκριμένα στις 30.11.2023 ο αριθμός των Ελλήνων ήταν 24.862 (πάνω 1.000 λιγότεροι τα τελευταία δυο χρόνια).

Οι Κροάτες μετά από χρόνια έχασαν την 1η θέση στην κατάταξη . Οι 37.583 κροάτες είναι στην δεύτερη θέση πίσω από του Τούρκους που είναι πλέον η πολυπληθέστερη εθνότητα αλλοδαπών στο Μόναχο (38.897).

23.12.23

ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε κατά την αγορά τροφίμων για το εορταστικό τραπέζι - Οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε

 

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων περιλαμβάνει γιορτινά γεύματα για την πραγματοποίηση των οποίων δημιουργείται αύξηση της ζήτησης και της κατανάλωσης πολλών ειδών τροφίμων, όπως κρέατα, πουλερικά και παραδοσιακά γλυκίσματα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των καταναλωτών παρέχει βασικές συμβουλές για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων και την προστασία από πρακτικές παραπλάνησης.

Αγορά και αποθήκευση τροφίμων κατά την εορταστική περίοδο:

23.12.23

Οι μουσουλμάνοι θα λύσουν το δημογραφικό! – Μία εθνικά θανατηφόρα ιδεοληψία

 

Είναι κοινός τόπος ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει οξύ δημογραφικό πρόβλημα. Υπό το κράτος της ιδεοληψίας περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας, κάποιες ελίτ στην Ελλάδα (και ευρύτερα στην Ευρώπη) θεωρούν ότι το δημογραφικό θα λυθεί με τη μετανάστευση. Κι όταν μιλάνε για μετανάστευση, αναφέρονται σ’ αυτή που συμβαίνει, δηλαδή την παράνομη κι ανεξέλεγκτη μετανάστευση μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική.

23.12.23

«Καλά Χριστούγεννα» εύχεται o Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος


     Στις φίλες και στους φίλους αναγνώστες και στον αγαπημένο αυτόν ιστότοπο που με τόση ευγένεια φιλοξενεί τις απόψεις μου κάθε εβδομάδα, από βάθος καρδιάς εύχομαι η Γέννηση του Χριστού μας να φέρει μπόλικη ευτυχία σε όλους μας και Ειρήνη σε όλη την Ανθρωπότητα. 


23.12.23

Επιστράτευση «μαμούθ» στην Ουκρανία – Καλούνται όλοι οι άνδρες έως 60 ετών που ζουν στο εξωτερικό




Οι Ουκρανοί άνδρες ηλικίας μεταξύ 25 και 60 ετών που ζουν στο εξωτερικό θα πρέπει να παρουσιαστούν για στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ. Το περιέγραψε ως «πρόσκληση» αλλά τόνισε ότι θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιον δεν συμμορφωθεί.
Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στους δημοσιογράφους την Τρίτη ότι χρειάζονται 450.000-500.000 νέοι στρατιώτες, αλλά η επίτευξή του ήταν ένα «ευαίσθητο θέμα». Η πρόσφατη αντεπίθεση της Ουκρανίας φαίνεται να έχει σταματήσει. Το Κίεβο έχει επίσης δει οπισθοδρόμηση στην παροχή βοήθειας, με τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ να μπλοκάρουν ένα στρατιωτικό πακέτο 61 δισ. δολαρίων και την Ουγγαρία να διακόπτει μια οικονομική συμφωνία με την ΕΕ ύψους 50 δισ. ευρώ.
23.12.23

Ευθεία απειλή για τα ελληνικά νησιά από τους Τούρκους – «Όσα είναι υπό κατάληψη θα παρθούν με συνομιλίες ή με άλλο τρόπο»




Ελληνοτουρκικά: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Ελλάδα συνεχίζει να μας απειλεί» λένε με περίσσιο θράσος Τούρκοι αναλυτές.
«Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά για να πολιορκήσει την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι όργανο άλλων χωρών, πότε της Γαλλίας, πότε της Γερμανίας και πότε των ΗΠΑ» συνεχίζουν.
Αυτές είναι οι… κουβέντες που ακούγονται σε πάνελ του δημοφιλούς τουρκικού καναλιού, CNN Turk, το οποίο μάλιστα απηχεί τις κυβερνητικές απόψεις, ενώ έχει και «δυτικό προσανατολισμό».
23.12.23

Τα μαγειρέματα στα Ελληνοτουρκικά δεν θα έχουν καλό τέλος...


Σχόλιο iEpikaira
Η Διπλωματική ωμότητα του Ερντογάν και οι βολικοί μύθοι της Αθήνας. Ο Μπάιντεν, επιταχυντής εξελίξεων.
Του Σωτήρη Σιδέρη
Σε λιγότερες από 15 ημέρες από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα και την υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, ο Μπάιντεν μετά από την συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο δρομολογεί την πώληση των F-16 στην Άγκυρα αναζωπυρώνοντας το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Ουσιαστικά όμως ο Μπάιντεν, ετοιμάζεται για ένα ευρύτερο άνοιγμα προς την Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς οι συνθήκες το ευνοούν.
23.12.23

Ναύαρχος Χρηστίδης: Διακήρυξη εθνικής μελαγχολίας και συνθηκολόγησης!

 



«Στην Μαδρίτη αναγνωρίσαμε ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο…Στο Ελσίνκι συμφωνήσαμε για συνοριακές διαφορές και συναφή θέματα…Κάποιοι από εκείνους που είχαν εμπλακεί σε αυτές τις συμφωνίες. Τώρα οι ίδιοι μας λένε ότι έχουμε μία διαφορά με την Τουρκία…Λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν τους τιμήσαμε κιόλας. Βραβεύσαμε τους φιλήκοους των ξένων».
23.12.23

Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ρωσικά σύνορα για πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ


Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία θα στείλει στρατό της στα ρωσικά σύνορα.
Η Γερμανία αποφάσισε να στείλει χιλιάδες στρατιώτες σε χώρα της Βαλτικής, όπως σημειώνει η βρετανική Sky News.
Συγκεκριμένα:
Μια γερμανική ταξιαρχία περίπου 4.800 στρατιωτών που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων Λιθουανίας-Ρωσίας θα είναι έτοιμη για μάχη το 2027, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.
23.12.23

Προειδοποίηση στη Γερμανία απηύθυνε η Ρωσία με αφορμή το σχέδιο για κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων


Η Ρωσία προειδοποιεί τη Γερμανία: Η κλοπή περιουσιακών στοιχείων είναι άνευ προηγουμένου εχθρικό βήμα και θα απαντηθεί σκληρά
Αυστηρή προειδοποίηση στη Γερμανία απηύθυνε η Ρωσία με αφορμή το σχέδιο για κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Βερολίνο Sergey Nechayev προειδοποίησε τη Γερμανία ότι θα κάνει ένα πολύ εχθρικό βήμα εάν προχωρήσει στο σχέδιο κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.«Θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου βήμα», είπε, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες κινήσεις της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας να δεσμεύσει περισσότερα από 720 εκατομμύρια ευρώ ρωσικής περιουσίας και να τα μεταφέρει στα κρατικά ταμεία.
23.12.23

Για δικαιώματα των «ομογενών» τους σε Θράκη και Δωδεκάνησα μίλησε ο Φιντάν!


Ευτυχώς που ήρθε ο Ερντογάν στην Αθήνα και έχουμε... καλό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, παρά τους πανηγυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και της υπογραφής της Διακήρυξης των Αθηνών που είναι απλά ένα χαρτί χωρίς καμιά αξία.
Έτσι λοιπόν η Άγκυρα επέστρεψε στη γνώριμη ρητορική της, με τον Χακάν Φιντάν να μιλάει στην τουρκική εθνοσυνέλευση και να αναφέρεται σε «ομογενείς» σε Θράκη και Δωδεκάνησα για τα δικαιώματα των οποίων αγωνίζεται η Τουρκία!
23.12.23

Yeni Safak: «Το προδοτικό σχέδιο ‘Κύπρος’ του Ισραήλ βρίσκεται σε ισχύ – Στόχος η Τουρκία;»


«Ενώ το τρομοκρατικό κράτος Ισραήλ συνεχίζει την κατοχή και τις σφαγές του στη Γάζα χωρίς διακοπή, έχει επίσης επιταχύνει τα σχέδιά του να χωρίσει την πλήρως αποκλεισμένη περιοχή από την Παλαιστίνη», γράφει η τουρκική ‘Yeni Safak’.
Το Ισραήλ, που στοχεύει να διακόψει όλες τις συνδέσεις με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ετοιμάζεται να συναντηθεί με την κυβέρνηση της Κύπρου για να συζητήσει τη δημιουργία ενός project θαλάσσιας διαδρομής με το όνομα του «λεγόμενου ανθρωπιστικού διαδρόμου» που θα επιτρέψει την παροχή βοήθειας που χρειάζεται η Γάζα μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας.
23.12.23

Fidan: Η ανταγωνιστική στάση της ΕΕ επιβάλλει στην Τουρκία να αναπτύξει εναλλακτικές στρατηγικές - Είμαστε στο ΝΑΤΟ, αλλά...

 

Για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι την τελική απόφαση θα λάβει η τουρκική ΕθνοσυνέλευσηΗ ανάπτυξη περισσότερων δυνατοτήτων και εναλλακτικών στρατηγικών δεν είναι επιλογή για την Τουρκία, αλλά αναγκαιότητα για την επιβίωσή της, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan, ασκώντας κριτική σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Εθνοσυνέλευση κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2024, ο Hakan Fidan δήλωσε:
23.12.23

Ο θησαυρός δισεκατομμυρίων που κρύβει το «ιερό δισκοπότηρο των ναυαγίων» – Ξεκινά τον Απρίλιο προσπάθεια ανάσυρσης


 Η κυβέρνηση της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι θα επιχειρήσει να σηκώσει αντικείμενα από το ναυάγιο του 1708 της γαλέρας Σαν Χοσέ, το οποίο πιστεύεται ότι περιέχει ένα φορτίο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το ναυάγιο 300 ετών, που συχνά αποκαλείται το «ιερό δισκοπότηρο των ναυαγίων», υπήρξε αμφιλεγόμενο, επειδή είναι ταυτόχρονα αρχαιολογικός και οικονομικός θησαυρός.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Κολομβίας, Χουάν Ντέιβιντ Κορέα, δήλωσε ότι οι πρώτες προσπάθειες θα γίνουν μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, ανάλογα με τις συνθήκες των ωκεανών στην Καραϊβική. Ο Κορέα υποσχέθηκε ότι θα είναι μια επιστημονική αποστολή.

22.12.23

Μακελειό στην Πράγα: Σκότωσε τον πατέρα του και μετά εκτέλεσε 14 άτομα - Υποπτος για άλλους 2 φόνους πριν από μία εβδομάδα

 

Η Τσεχία κήρυξε το Σάββατο ημέρα εθνικού πένθους, μετά το μακελειό στο Πανεπιστήμιο του «Καρόλου» στο κέντρο της Πράγας από τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος «γάζωσε» δεκάδες ανθρώπους στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, έχουν καταγραφεί 15 νεκροί (ανάμεσά τους και ο δράστης) και 24 τραυματίες, 9 από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για τον μακελάρη της Πράγας, τον 24χρονο Ντέιβιντ Κόζακ, καθώς φαίνεται να εμπνεύστηκε από ένα φρικτό παρόμοιο γεγονός,  που σημειώθηκε στη Ρωσία το φθινόπωρο, όταν ένα 14χρονο κορίτσι πήρε μια καραμπίνα στο σχολείο της και σκότωσε έναν συμμαθητή της πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό της.