Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 15.12.23

Νέο έπος από υπουργό: Μπορεί οι γιατροί στο ΕΣΥ να παίρνουν χαμηλούς μισθούς, αλλά… μαζεύουν εμπειρίες, λέει η Κεραμέως

 


Πάρτι στα κοινωνικά δίκτυα γίνεται τις τελευταίες ώρες γύρω από τη δήλωση της Νίκης Κεραμέως για τους χαμηλούς μισθούς στο δημόσιο, ειδικά αυτούς που παίρνουν οι γιατροί, σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Θέλοντας να υπερασπιστεί το καθεστώς αυτό η υπουργός Εσωτερικών και μάλιστα απαντώντας κυρίως για τους γιατρούς, με αφορμή τις αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στις νέες διοικήσεις που διορίζει στα νοσοκομεία, είπε το εξής (στο Live News του Νίκου Ευαγγελάτου): «Όταν υπηρετεί κάποιος στο δημόσιο προφανώς πρέπει να ζει, πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Εννοείται αυτό. Υπάρχει και ένα άλλο σημείο που δεν είναι αμελητέο βέβαια. Είναι η μοναδική εμπειρία που παίρνει κανείς από το δημόσιο»!

15.12.23

Ακροδεξιά και τρομοκρατία: Δύο φαντάσματα πάνω από την Ευρώπη


Σοφία Βούλτεψη

 Δύο φαντάσματα πλανώνται πάνω από την Ευρώπη σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς – για να παραφράσουμε την πρόταση που επέλεξαν οι Μαρξ και Ένγκελς για να ξεκινήσουν το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», το 1848. Εκείνο, το φάντασμα (του κομμουνισμού), έχει, δυο αιώνες μετά, πλήρως εξορκιστεί από τον κόσμο των ζωντανών. Τη θέση του πήραν η Ακροδεξιά και η Τρομοκρατία. Και στοιχειώνουν την Ευρώπη, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αναπτύσσει άλλη μια αποτυχημένη θεωρία.

Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την διατύπωσε μέσω μιας δήλωσής του από τη Ρώμη, «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

15.12.23

Επίδομα για θέρμανση με ρεύμα: Πότε θα ξεκινήσει


 Πριν από τα Χριστούγεννα σχεδιάζεται, εφόσον καταστεί εφικτό, να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης για περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ρεύμα για να θερμανθούν.

Περίπου 1,2 εκατ. ευάλωτοι καταναλωτές θα ωφεληθούν από την καταβολή επιδόματος θέρμανσης στο ρεύμα για την περίοδο από 01.01.2024 έως 31.03.2024.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα, το οποίο θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, για λογαριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου κατανάλωσης, που θα εκδοθούν έως και τις 15.9.2024.

15.12.23

Ανέστη «Καλά Χριστούγεννα», Όχι πια Καλές Γιορτές!..


                     

     Χριστουγεννιάτικο λακωνικό πιπεράτο

του Καθηγητή Πιπερόπουλου


     Ανέστη, έχουμε σήμερα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και σε 10 μέρες την Άγια μέρα της 25ης του μήνα όπως κάθε χρόνο θα γιορτάσουμε την γέννηση του Χριστού μας και μαζί τη γέννηση της ΕΛΠΙΔΑΣ που θα μας δώσει ξανά η υπενθύμιση ότι ενανθρωπίστηκε ο Υιός του Θεού για εμάς…

     Γιώργο συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω εξήγησέ μου όμως τον τίτλο του σημερινού σου πιπεράτου.

     Ανέστη, φτάνει πια η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ της μεγάλης για τη Χριστιανοσύνη εορτής της γέννησης του Χριστού. Φτάνει πια η πονηρή έκφραση που έρχεται ως ωραία και ευγενική «ευχή» δηλαδή το πολύ πονηρό ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ που προσπερνά όλα όσα μεταφέρει το μήνυμα του ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΙΟΥΓΕΝΝΑ…

15.12.23

Εξελίξεις: «Ο Ζελένσκι φοβάται ότι θα τον σκοτώσει ο ουκρανικός στρατός – Η Ρωσία θα διαπραγματευτεί με Ζαλούζνι»


 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, τόσο στο πεδίο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όσο και στο πολιτικό με την αντιπαράθεση μεταξύ ουκρανικής ηγεσίας και στρατού να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να φέρνει το τέλος πιο κοντά.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είναι σε απόγνωση, όπως έγινε φανερό από την έκκληση που απηύθυνε στους ηγέτες της ΕΕ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ικετεύοντας σχεδόν για την έναρξη ενταξιακών συνομιλιών με τις Βρυξέλλες.

O Ζελένσκι βρίσκεται σε μία φάση σκληρής αντιπαράθεσης με τον στρατό της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Α.Λουκασένκο σε συνάντηση με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Μινσκ, αναφέρει το Sputnik

15.12.23

Καταστροφή για Κίεβο: Οι Ρώσοι με “Blitzkrieg” μπλόκαραν το Ugledar από βορειοανατολικά – Μπήκαν Πομπιέντα – Νοβομιχαϊλόφκα και επελαύνουν

 

Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν μετά από μια κεραυνοβόλα επίθεση στους οικισμούς Πομπιέντα και Νοβομιχαϊλόφκα νότια της Μαρίνκα στην κατεύθυνση προς Ugledar. Οι Ρώσοι κατάφεραν να μπλοκάρουν τις κινήσεις της ουκρανικής Φρουράς στο Ugledar μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

H πραγματικότητα είναι σκληρή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Η απώλεια της Μαρίνκα έδωσε την ευκαιρία στα ρωσικά στρατεύματα να συνεχίσουν την επίθεση τους σε τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα.

15.12.23

Κραυγή Εθνικής αγωνίας από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: «Με θλίβει ότι ο Μητσοτάκης υποχώρησε στις αξιώσεις Ερντογάν»

 



Δραματικοί ήταν οι τόνοι που χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος για να περιγράψει τα αισθήματά που προέκυψαν από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Προειδοποίησε δε το κατεστημένο των Αθηνών ότι «αν πέσει η Κύπρος θα πέσει και η Ελλάδα».

Όλα αυτά στην  συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πελοπόννησος η οποία ήταν πραγματικά ποταμός

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την επίσκεψή σας στην Πάτρα;

«Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα νιώθω τον αέρα της ελευθερίας. Σας ζηλεύουμε πολύ όλοι εμείς οι Κύπριοι που βλέπουμε την πατρίδα μας διχοτομημένη για σχεδόν μισό αιώνα, όμως ταυτόχρονα πεισμώνουμε και παραμένουμε πεπεισμένοι ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε πορεία ως Ελληνες.

15.12.23

Η Κύπρος ζητά από την ΕΕ να κηρύξει τη Συρία ασφαλή χώρα για επαναπατρισμό! Έκθετη η ελληνική κυβέρνηση που δεν στηρίζει το αίτημα, σιωπητήριο από τα ελληνικά ΜΜΕ!

Η Ελληνική κυβέρνηση, από ποιους παίρνει "οδηγίες" ;
ΑΛΕΞ

 Η Κύπρος ανανέωσε τις εκκλήσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να κηρύξει τμήματα της Συρίας ασφαλή για επαναπατρισμό, ώστε να αμβλυνθεί η μεταναστευτική κρίση που περιβάλλει την Μεγαλόνησο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε στο  ότι το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών σχεδίαζε να θέσει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επόμενες ημέρες, καθώς η Λευκωσία προσπαθεί να ελαφρύνει το βάρος του αυξανόμενου πληθυσμού ασύλου το νέο έτος.

15.12.23

Δημήτρης Νατσιός για τον τραυματισμό του αστυνομικού: Όταν λείπει η παιδεία οι νέοι θα καταφεύγουν στην βία



 Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος  Δημήτρης Νατσιός.

Σε αυτό εκφράζεται η οδύνη για τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού στο γήπεδο, ενώ όπως τονίζεται “ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του”.

Όσο θα υπάρχει ατιμωρησία τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιάζονται. Ας το ξέρουμε όταν λείπει η Παιδεία, με τα γερά ελληνικά γράμματα, οι νέοι θα καταφεύγουν στη βία και τον χουλιγκανισμό, καταλήγει η ανακοίνωση.

https://newsfire.gr

15.12.23

Α. Λαυρέντζος: Η Τουρκία ποτέ δεν έχει τιμήσει την υπογραφή της

 

15.12.23

Δυσοίωνο το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού...


του Φοίβου Κλόκκαρη*
Η Τουρκία μετά την εισβολή τό 1974, την κατάληψη τούβορείου τμήματος τής Κύπρου και τήν κατοχή του επί μισό αιώνα, συνεχίζει την επιθετική και επεκτατική πολιτική της, με στόχο τον στρατηγικό έλεγχο όλης της νήσου.Τα ΗΕ παραμένουν απαθή στήν κατάφωρη παραβίαση τού διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, οΕλληνισμός αποτυγχάνει να αναχαιτίσει την τουρκική επιθετικότητα και η εθνική ασφάλεια τής ΚυπριακήςΔημοκρατίας(ΚΔ)παρουσιάζει μεγάλη τρωτότητα.Οισυντελεστές τής στρατιωτικής ,διπλωματικής και δημογραφικής ισχύος της είναι αποδυναμωμένοι.
15.12.23

ΕΚΤΑΚΤΟ – “Πόλεμο μέχρι… Λβιβ” ανακοίνωσε ο Β.Πούτιν: “617.000 Ρώσοι στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία – Σφαγή των Ουκρανών στο Krynky” (vid)

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αποκάλυψε για πρώτη φορά τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία αφήνοντας άναυδους όσους παρακολουθούσαν την συνέντευξη και μαζί με αυτούς και πολλούς στην Δύση.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε πως αυτή τη στιγμή συνολικά 617.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε ζώνες μάχης στην Ουκρανία.

15.12.23

Αλβανία: Ενεργοποιεί τα τουρκικά Bayraktar – Νέος κίνδυνος στα σύνορα της Ελλάδας




Αλβανία: Ενεργοποιεί τα τουρκικά Bayraktar, προσθέτοντας έναν ακόμα κίνδυνο στα σύνορα της Ελλάδας, αυτή τη φορά από τα βόρεια.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα ενταχθούν στις αλβανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα τουρκικά Bayraktar TB2.
15.12.23

Το φάντασμα του Τσάμπερλεν στοιχειώνει την Ευρώπη


 Τον πρωθυπουργό της Βρετανίας που το 1938 υπέγραψε τη Συμφωνία του Μονάχου, ανάβοντας το πράσινο φως για τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία, επαναφέρουν σήμερα στο προσκήνιο όσοι ζητούν από την Ουκρανία να τερματίσει τον απελευθερωτικό της αγώνα, απευθύνοντας έκκληση στο Κίεβο να επιδιώξει την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Μόσχα 

 Ενα φάντασμα πλανιέται εκ νέου στην Ευρώπη, «αλλά αυτή τη φορά δεν έχει καμία σχέση με τις επαναστάσεις και τις λαϊκές εξεγέρσεις των αρχών του περασμένου αιώνα» γράφει σε ανάλυσή του ο Τζάνι Βερνέτι της Repubblica, υποστηρίζοντας πως είναι «το φάντασμα του Νέβιλ Τσάμπερλεν» αυτό που στοιχειώνει σήμερα τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και την Ουάσινγκτον. 

15.12.23

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Από έμπειρη πτυχιούχο καθηγήτρια 
παραδίδονται μαθήματα ΙΣΠΑΝΙΚΏΝ
 μέσω διαδικτύου.
 Εξαιρετικές τιμές.
Τηλ. 6946419537
14.12.23

Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε DNA του ανήλικου αδερφού του 18χρονου

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε σχέση με τα επεισόδια στου Ρέντη, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου δράστη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ειδικότερα, προέκυψε η ταυτοποίησή του από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση.

Ο 16χρονος είχε δώσει χθες γενετικό υλικό μετά από διάταξη του Εισαγγελέα, γιατί είναι ανήλικος.

14.12.23

...Αθώοι οι συλληφθέντες αλλοδαποί με εμπρηστικό μηχανισμό - Προφυλακισμένοι οι Έλληνες που τους παρέδωσαν στην Αστυνομία !!!



Αθώοι αυτοί που παραβιάζουν τα σύνορα Ένοχοι αυτοί που τα φυλάσσουν!!
(Τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, τον είχαν για...γούρι!!!)


Οι πυρκαιές του περασμένου καλοκαιριού στην περιοχή του Έβρου.


Απαλλακτική πρότασις για τους 13 μετανάστες στον Έβρο – Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός και το μαχαίρι δεν εθεωρήθησαν επαρκή στοιχεία – Προφυλακισμένοι οι Έλληνες πολίτες που τους παρέδωσαν στην Αστυνομία!
14.12.23

Δώστε εντολή στην NAMCO να σας κατασκευάσει εκατοντάδες τέλεια Στρατιωτικά οχήματα - Τι περιμένετε; (VIDEO)

Με αφορμή ένα εντυπωσιακό όχημα, ιδιοκατασκευή Έλληνα εθνοφύλακα:

Εντυπωσιακό όχημα, ιδιοκατασκευή Έλληνα εθνοφύλακα!
Δείτε όχημα Εθνοφύλακα ! — Η Ελλάδα που αντιστέκεται !

Το εντυπωσιακό όχημα της φωτογραφίας, με δίλιτρο κινητήρα Μιτσουμπίσι, δεν έχει σασί «μανίσιο» αλλά είναι όλο χειροποίητο. Κατασκευάσθηκε σε συνεργείο ιδιώτη και δείχνει τι μπορεί να κάνει ένας Έλληνας με γνώση και μεράκι.Το όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιπολίες και σε ποικίλες αποστολές, αφού μπορεί να μετακινηθεί σε κάθε είδους έδαφος.
14.12.23

Το Θεοβάδιστο Όρος Σινά - Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή




Ξενάγηση στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Θεοβάδιστου όρους Σινά. Από τον τηλεοπτικό σταθμό της ΝΕΤ. Προβάλει την συνέχιση της παραδόσεως από αγίους γέροντες, πατέρες της Ιεράς μονής Σινά. Είναι ένα όμορφο ορθόδοξο αφιέρωμα.






14.12.23

Νεοχωρούδα: Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών είχε κατηγορηθεί τρεις φορές για απόπειρα βιασμού (βίντεο)

Ίδια  συμπεριφορά  με τα βρωμόσκυλά του!
ΑΛΕΞ

 Αποκαλύψεις που σοκάρουν έρχονται στο φως για το βαρύ παρελθόν του ιδιοκτήτη των σκυλιών στη Θεσσαλονίκη που κατασπάραξαν την 50χρονη μητέρα.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών είχε βρεθεί κατηγορούμενος για σεξουαλικές επιθέσεις αλλά και απόπειρα κλοπής! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, ο άνδρας είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη όταν προσπάθησε να κλέψει μια μοτοσικλέτα, ενώ μερικά χρόνια αργότερα, αυνανίστηκε μπροστά σε μια 20χρονη φοιτήτρια, μέσα σε είσοδο πολυκατοικίας, το 2015. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις

14.12.23

ΜΑΤ αρνήθηκαν να πάνε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού – Διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του συναδέλφου τους

 

Έντονο συμβολισμό εμπεριέχει η άρνηση αστυνομικών των ΜΑΤ να μεταβούν στο γήπεδο για τον επικείμενο αγώνα Παναθηναϊκός – Μακάμπι. Εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους, την περασμένη Πέμπτη στου Ρέντη.

Το παιχνίδι για το Europa League ξεκινά στις 19:30 στο γἠπεδο της Λεωφόρου. Σε μια συμβολική κίνηση οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που ήταν εντεταλμένες για την ασφάλεια στον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, έφτασαν μέχρι την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και σταμάτησαν.

14.12.23

Κυβερνοεπίθεση γιγαντιαίων διαστάσεων στη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας: Παρέλυσε το δίκτυο

 Ο μεγαλύτερος διαχειριστής της κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία, η Kyivstar κατήγγειλε μια πράξη «πολέμου» από τη Ρωσία μετά την μεγάλη κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε σήμερα το δίκτυό της και «κατέστρεψε μερικώς» τις υποδομές πληροφορικής.

«Πρόκειται για έναν πόλεμο, ο οποίος διεξάγεται όχι μόνο στο πεδίο της μάχης, αλλά και στον κόσμο των εικονικών δικτύων, και δυστυχώς, έχουμε πληγεί από αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Kyivstar, ο Ολεκσάντρ Κομαρόφ, μιλώντας στην κρατική ουκρανική τηλεόραση.

14.12.23

Δένδιας: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει απολύτως ανοικτό

 

«Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει απολύτως ανοικτό για την ελληνική κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τα Καλάβρυτα όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε στην δήλωσή του πως επέτειοι όπως αυτή των Καλαβρύτων «λειτουργούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ευρύτατου μετώπου εθνικής ενότητας και ομοψυχίας».

14.12.23

Το "δώρο" ΗΠΑ και Ισραήλ στον Πούτιν

 

Του Κώστα Ράπτη 

Υπάρχουν δύο χάρτες που μοιάζουν ο ένας με αρνητικό του άλλου: πρόκειται για τους χάρτες αφενός των χωρών που αναγνωρίζουν Κράτος της Παλαιστίνης και αφετέρου αυτών που υιοθέτησαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι ελάχιστα τα κράτη (κυρίως ανατολικοευρωπαϊκά) που συμπίπτουν και στις δύο αυτές πολιτικές επιλογές. Ενδεχομένως η διαφορά που αποτυπώνουν αυτοί οι χάρτες να μην είναι καθόλου τυχαία. 

14.12.23

Μυστικές συμφωνίες Ελλάδας – Λιβύης για ενεργειακά ή ευσεβείς πόθοι;


Ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα για συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης δημοσιεύτηκε σε Λιβυκή ιστοσελίδα, που αναφέρεται στον Έλληνα πρέσβη εκεί.
Εχθές Τρίτη, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Λιβύης για την Ηλεκτρική Ενέργεια και τις Ανανεώσιμες Πηγές της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), Osama Al-Dharrat, υποδέχθηκε τον Έλληνα Πρέσβη στη Λιβύη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Libya Review.
14.12.23

Οι παραστάσεις συνεχίζονται σε βάρος του κυρίαρχου λαού και των θυσιών των προγόνων μας

Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Το σκηνικό του παραλόγου στα θέματα της ελληνικής άμυνας συνεχίζεται. τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, συνεισφέρουν τα μέγιστα στη συντήρηση της πεποίθησης πολλών, ότι η χώρα στερείται ενός ολιστικού σχεδίου αντιμετώπισης των απειλών ασφαλείας, το οποίο οφείλεται σε πολλούς λόγους. Κυρίως όμως, οι υπερβολές στην ανάμειξη του θέματος εκ μέρους των αρμοδίων με την εσωτερική πολιτική κόντρα, πλέον και στο εσωκομματικό πέραν του διακομματικού επιπέδου, αλλά και διότι δεν φαίνεται πως υπάρχει καταγεγραμμένη θεσμικά συμφωνία περί του περιβάλλοντος ασφαλείας που αντιμετωπίζουν τα δυο κράτη του Ελληνισμού, η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία. Σε αυτό αν προστεθούν και οι λιγότερο ή περισσότερο ιδιοτελείς ατζέντες προσώπων – ομάδων συμφερόντων και η εικόνα συμπληρώνεται…
14.12.23

Η Ν. Κορέα επιδιώκει να δαπανήσει σχεδόν 350 Tln Won (266 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην άμυνα τα επόμενα 5 χρόνια

 


ΣΕΟΥΛ --- Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Τρίτη ότι επιδιώκει να δαπανήσει σχεδόν 350 τρισεκατομμύρια γουόν (266 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα πέντε χρόνια για να διατηρήσει και να ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αποτροπής «τριών αξόνων» του στρατού κατά των στρατιωτικών απειλών της Βόρειας Κορέας.
14.12.23

COP28: Συμφωνία για «μετάβαση» από τα ορυκτά καύσιμα


Από euronews with afp
Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο πάνω στο οποίο συμφώνησαν 198 έθνη - Γίνεται για πρώτη φορά αναφορά σε κατάργηση των ορυκτών καυσίμων - Η πρώτη αντίδραση της Κομισιόν
Μετά από μια νύχτα εντατικών συνομιλιών και ύστερα από διαρκείς αναβολές και παρατάσεις, οι 198 χώρες που συμμετέχουν στην COP28 συμφώνησαν σε μια «μετάβαση» από τα ορυκτά καύσιμα, στην 28η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που διεξάγεται στο Ντουμπάι.
Ο πρόεδρος της COP28 Σουλτάν αλ Τζαμπέρ χαιρέτισε το σχέδιο συμφωνίας το οποίο όπως τόνισε οδηγεί σε «σαρωτικές αλλαγές» και δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αισθάνονται υπεήφανα για την συμφωνία.
14.12.23

Η Βουλγαρία καταργεί τον φόρο διαμετακόμισης στο ρωσικό αέριο


Η Βουλγαρία αποφάσισε να καταργήσει τον φόρο διαμετακόμισης στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία, που διέρχεται από το έδαφος της, προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις με τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.
Η θέσπιση αυτού του φόρου έχει προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με την Ουγγαρία να χαρακτηρίζει την κίνηση της Βουλγαρίας «εχθρική» και να καλεί την ΕΕ να διερευνήσει την απόφαση. Αυτός ο φόρος οδηγεί αναπόφευκτα σε υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου, ανέφερε το Bloomberg.
14.12.23

Τί είπε πάλι ρε παιδιά..;



 



14.12.23

Πυρά κατά του Ερντογάν στην Τουρκία – «Παραδοθήκαμε στην Ελλάδα, μας στρίμωξε»




Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα έφερε έντονη κριτική την ώρα που στην Τουρκία μιλούν για ήττα από την Ελλάδα η οποία έχει καταφέρει να την στριμώξει!
Σύσσωμος ο τουρκικός τύπος ασχολείται με τα όσα έγιναν στην ελληνική πρωτεύουσα και το τι σημαίνουν για την επόμενη ημέρα στα ελληνοτουρκικά θέματα.
Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις τούρκου ναυάρχου που μίλησε για νίκη της Ελλάδας στο μπρα ντε φερ της με την Τουρκία.
14.12.23

Τι αναμένεται στη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων;


Μπερντ Ρίγκερτ
Αν και δεν υπάρχουν ημερομηνίες ένταξης για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, ωστόσο η Ε.Ε. επιδιώκει με οικονομικά κίνητρα να τις προσεγγίσει. Εμπόδια αλλά και πρόοδος.
Λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων «το αίσθημα είναι παρόμοιο με αυτό των παιδιών την παραμονή των Χριστουγέννων που ανυπομονούν να πάρουν τα δώρα τους», όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ε.Ε.
14.12.23

Αμερικανικές κυρώσεις σε νομικά και φυσικά πρόσωπα στην Τουρκία


Σαρωτικές κυρώσεις σε εκατοντάδες φυσικά πρόσωπα και οντότητες στην Τουρκία -καθώς και στην Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αλλού- επέβαλαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύοντας όσους επιχειρούν να παρακάμψουν τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβαλαν στη «μαύρη λίστα» περισσότερα από 250 φυσικά και νομικά πρόσωπα, σε μια προσπάθεια της Ουάσινγκτον να λάβει αυστηρά μέτρα κατά της Ρωσίας και να εμποδίσει την παράκαμψη των κυρώσεων τις οποίες επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
14.12.23

Guardian: Αρνητικοί οι Ευρωπαίοι για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - Μα γιατί; Δεν ακούν τον Μητσοτάκη;


Θετικοί ως προς την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ουδέτεροι ως προς την προσχώρηση Αλβανίας, Βοσνία, Γεωργίας, Κοσσυφοπέδιο, Β. Μακεδονίας και Σερβίας, αλλά άκρως αντίθετοι στην είσοδο της Τουρκίας, είναι σε δημοσκόπηση οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με τον Guardian.
Η σχετική δημοσκόπηση πάντως έδειξε μία ισχυρή αντίσταση των Ευρωπαίων στο ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, με το 51% των ερωτηθέντων στις έξι χώρες να αντιτίθενται στην ιδέα και λιγότερους από έναν στους πέντε να υποστηρίζουν οποιαδήποτε προοδευτική κίνηση για την ένταξη της Τουρκίας.
14.12.23

Πράσινο φως για τον πυρηνικό σταθμό του Akkuyu - Ποιος ο ρόλος της Ρωσίας στο έργο


Το επόμενο στάδιο αφορά στη λήψη άδειας επιχειρησιακής λειτουργίας της πρώτης μονάδας παραγωγής ενέργειας
Η Τουρκία χορήγησε σήμερα (12/12/2023) άδεια στην εταιρεία διαχείρισης έργου του υπό κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Akkuyu για τη λειτουργία της πρώτης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής του σταθμού.Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι είχε υποβάλει στην τουρκική ρυθμιστική αρχή πυρηνικής ενέργειας την πρώτη δέσμη εγγράφων στις 17 Μαρτίου και τη δεύτερη στις 24 Αυγούστου για να λάβει άδεια λειτουργίας.
13.12.23

Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων [13 Δεκεμβρίου 1943]


Τα Καλάβρυτα, τόπος με μακραίωνη ιστορία, γνώρισε κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής τεράστιες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, απόρροια μαζικών εκτελέσεων αμάχων και ολοκληρω­τικών καταστροφών.
Αποκορύφωμα της γερμανικής θηριωδίας υπήρξε η εκτέλεση 848 κατοίκων των Καλαβρύτων και 200 από τα γύρω χωριά, πολλά από τα οποία πυρπολήθηκαν, το Δεκέμ­βριο του 1943.
Η τραγωδία αυτή αποτέλεσε ένα από τα αγριότερα ομαδικά εγκλήματα του ναζι­σμού εναντίον άοπλου πληθυσμού.
13.12.23

Δυσοίωνο το Μέλλον τού Κυπριακού Ελληνισμού





τού Φοίβου Κλόκκαρη*

Η Τουρκία μετά την εισβολή τό 1974, την κατάληψη τού βορείου τμήματος τής Κύπρου και τήν κατοχή του επί μισό αιώνα, συνεχίζει την επιθετική και επεκτατική πολιτική της, με στόχο τον στρατηγικό έλεγχο όλης της νήσου.Τα ΗΕ παραμένουν απαθή στήν κατάφωρη παραβίαση τού διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, ο Ελληνισμός αποτυγχάνει να αναχαιτίσει την τουρκική επιθετικότητα και η εθνική ασφάλεια τής Κυπριακής Δημοκρατίας(ΚΔ)παρουσιάζει μεγάλη τρωτότητα.Οι συντελεστές τής στρατιωτικής ,διπλωματικής και δημογραφικής ισχύος της είναι αποδυναμωμένοι. 

13.12.23

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: The Moment to Kill (Western 1968)

 

13.12.23

Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε κατάστημα υποδημάτων – Μεγάλες υλικές ζημιές

 

Πειραιάς.–  Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τρίτης στον Πειραιά έπειτα από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε κατάστημα υποδημάτων που βρίσκεται στην οδό Φίλωνος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άγνωστοι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τοποθέτησαν στην είσοδο του καταστήματος τον εκρηκτικό μηχανισμό και τραπήκαν σε φυγή.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο στο οποίο μετέβη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

13.12.23

H TAINIA MAΣ: The Four of the Apocalypse (Western 1975)

 

13.12.23

Συντάξεις Ιανουαρίου 2024 (με την αύξηση): Νωρίτερα οι πληρωμές–Δείτε τις ημερομηνίες (BINTEO)



 Ποιες οι ημερομηνίες για τις πληρωμές συντάξεων (με την αύξηση 3%) για τον μήνα Ιανουάριο; Νωρίτερα θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι λόγω Χριστουγέννων


Από τις 19 μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα:

13.12.23

«Διπλωματία του θεάματος στα ελληνοτουρκικά»

 Γράφει ο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ*

Απαράδεκτος αυτός ο Γεραπετρίτης (ξέρετε, αυτός με τον πανεργολάβο, την ΤΕΡΝΑ). Με τη «γλώσσα του σώματός» του παίρνει κυριολεκτικά τη μπουκιά από το στόμα του σχολιαστή. Πώς θα ζήσουμε, υπουργέ μου, αν τα λέτε όλα εσείς με τις υποκλίσεις σας; Τι να ερμηνεύσουμε, τι να αναλύσουμε, τι να σχολιάσουμε εμείς; Τα είπατε ήδη όλα!

Συνήθως ξεκινάω τα άρθρα μου με την ανάλυση της πραγματικότητας. Στην περίπτωση Μητσοτάκη-Ερντογάν, θα μοιραστώ πρώτα μαζί σας τις εντυπώσεις μου από το θέαμα και μετά θα προσπαθήσω να δείξω αναλυτικά τι συνέβη στην πραγματικότητα. Γιατί το θέαμα παίζει εδώ κεντρικό ρόλο. Επιχειρεί όχι μόνο να «περάσει» μια πολιτική, αλλά και να μεταβάλλει ανεπαίσθητα τα ίδια τα κριτήρια με τα οποία το κοινωνικό και εθνικό σώμα, ο ελληνικός λαός εν προκειμένω, κρίνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

13.12.23

Το τέλος των ΕΑΣ; «Σφραγίζουν» το εργοστάσιο του Υμηττού

Τώρα που οι Τούρκοι είναι φίλοι μας, δεν χρειαζόμαστε  ούτε σφαίρες, ούτε οπλικά συστήματα
μόνο να εκπαιδευτούμε - από...έμπειρα κυβερνητικά στελέχη στους...ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ!!!
Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

 Για «μαύρη μέρα» για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κάνουν λόγο σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του εργοστασίου του Υμηττού.

Εξηγούν αναλυτικά γιατί και θέτουν ερωτήματα που κάποιος θα πρέπει να απαντήσει υπεύθυνα:

«Η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με την καθοδήγηση της κυβέρνησης, στέρησε, την ημέρα αυτή, τη χώρα από τη δυνατότητα να παράγει πυρομαχικά, μεγιστοποιώντας έτσι την εξάρτηση της χώρας από ξένους προμηθευτές. (Λέτε να υπάρχουν ειδικοί λόγοι ; -ΑΛΕΞ )