Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

13.1.24

Α.Γεωργιάδης: «Δεν βλέπω λόγο να μην ψηφίσει κάποιος το ν/σ για τους ομοφυλόφιλους – Υποκριτική η συζήτηση για τα παιδιά»!

 Εκτός από τη "Σοφία Σολομώντος και  Σειράχ " μας προέκυψε και η ..."σοφία Γεωργιάδη" !!! Α.Α



Με άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σε εφημερίδα , ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εκδηλώνει απερίφραστα την υποστήριξή του στο νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τη νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλόφιλων και μάλιστα στα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί όχι μόνο δεν βρίσκει κάποιο πρόβλημα, αλλά θεωρεί υποκρισία κάποιος να μιλά για προβλήματα που μπορεί να έχουν παιδιά!

Αφού κάποιος λέει, ότι μπορεί να έχει ένα παιδί μόνος του καλύτερα θα είναι το παιδί να έχει δύο… μπαμπάδες! Και ψυχίατρος δηλαδή ο υπουργός!

 {Και γιατί  μόνο δύο μπαμπάδες και όχι ...τρεις, τέσσερις και βάλε ! Το τραγούδι "Τα παιδιά του Πειραιά" μιλούσε για 3 και 4 παιδιά.Στους μπαμπάδες θα κάνουμε οικονομία;  (-ΑΑ-)}

13.1.24

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση τρένου με... δέντρο – Τραυματίστηκε ο μηχανοδηγός

 Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 51 επιβάτες.




Αυτό που όλοι οι οδηγοί τρένων φοβούνται εδώ και χρόνια και για το οποίο έχουν σταλεί δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΟΣΕ συνέβη τελικά νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

 Μηχανοδηγός της Hellenic Train τραυματίστηκε (ευτυχώς ελαφρά) όταν η αμαξοστοιχία 1634 (Θεσσαλονίκη – Δράμα) που οδηγούσε και στην οποία επέβαιναν 51 επιβάτες, προσέκρουσε σε δέντρο επί της γραμμής στο ύψος των Λαχανόκηπων. 

13.1.24

...Προκαταβολή τα F – 16 στην Ουκρανία για τα νέα F – 35: Μόνο ένας Κυριάκος θα μπορούσε να υλοποιήσει κάτι τέτοιο…



Ο αχάριστος Μπλίνκεν, ο οποίος δεν ικανοποιείται παρ’ όλες τις τεράστιες θυσίες που έχει κάνει ο κυβερνήτης μας ως άλλος Αβραάμ (με εμάς στον βωμό φυσικά) , είχε το θράσος να δώσει τελεσίγραφο στον Κυριάκο, προκειμένου ο τελευταίος να στείλει και άλλα όπλα στην Ουκρανία.

Για τις ΗΠΑ, μία τέτοια ενέργεια είναι μονόδρομος. Το Κογκρέσο δεν πρόκειται να εγκρίνει την νέα διάθεση πόρων για το Κίεβο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Μπάιντεν να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ο Ζελένσκι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού.

13.1.24

Ετεροφυλόφιλοι




Ενα οργανωμένο κίνημα, έχοντας αποκτήσει προσβάσεις σε θέσεις εξουσίας, επιτίθεται κυριολεκτικώς στην κοινωνία, στους άνδρες, στις γυναίκες που δεν ενστερνίζονται τις κορόνες περί «πατριαρχίας»

 

Δεν θα ασχοληθώ με το θέμα του γάμου ομοφυλοφίλων και τη δυνατότητα να έχουν παιδί, στο οποίο είμαι ούτως ή άλλως αντίθετη. Οπως είναι και η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, σκεπτόμενη τα παιδιά, που είναι και το ευάλωτο μέρος αυτής της σύνθεσης την οποία θέλουν να ονομάσουν οικογένεια.

13.1.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΚΑΝΝΑΒΗ



 Συνελήφθησαν 2 μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης


Κατασχέθηκαν περισσότερα από (65) κιλά ακατέργαστης κάνναβης


Στο μεγαλύτερο μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας χρησιμοποιήθηκαν ειδικά αποσμητικά κάλυψης οσμής 

ναρκωτικών ουσιών

13.1.24

Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις

 


Γράφει η Θεοφανώ Πολυμέρη

Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις, σύμφωνα με τον Αντισθένη*.

Ἄς τὸ ποῦμε « ἀγγλιστὶ» ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒOYME …
Ἡ λέξις «ὁμόφυλος» σημαίνει «ἄνθρωπος ἀπὸ τὴν ἴδια φυλὴ» καὶ εἶναι COPYRIGHT τοῦ Ἡροδότου, τοῦ Θουκυδίδου, τοῦ Πλουτάρχου καὶ τῶν λοιπῶν ἀρχαίων συγγραφέων, ὅπως καὶ ἡ λέξις «ἀλλόφυλος» μὲ τὴν ἀντίθετη σημασία.
Στοιχειωδῶς νὰ γνωρίζῃ κάποιος Ἑλληνικὰ ἐκνευρίζεται μὲ τὴν λεκτικὴ καὶ νοητικὴ ἀνισορροπία ὅσων λυσσοῦν νὰ "νεωτερίσουν" διὰ τῶν ΜΜΕ, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΝΤΑΣ τὴν ἔννοια τῆς ἀρχαίας λέξεως, ἀναφερόμενοι μὲ τὴν λέξι «ὁμόφυλοι» στοὺς ὁμοφυλοφίλους.
13.1.24

ΕΘΝΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ: Οὔτε σταγόνα ἑλληνικῆς Α.Ο.Ζ. δὲν διαπραγματευόμαστε!



«ΙΣΤΑΜΕΘΑ ΑΓΡΥΠΝΟΙ»

Τ.Θ. 67250,

Τ.Κ. 15102, Μελίσσια Ἀττικῆς

Τηλ.: 210 5248000

Ἠλ. Διεύθυνσις: info@ethnikoiphylakes.org

Ἱστοσελίς: https://ethnikoiphylakes.org


Ἐν Μελισσίοις, τῇ 12ῃ Ἰανουαρίου 2024

Ἀρ. Πρωτ.: Φ3/02/12-01-24


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Οὔτε σταγόνα ἑλληνικῆς Α.Ο.Ζ. δὲν διαπραγματευόμαστε!


13.1.24

Υγρασία στα θεμέλια του Μεγάρου Μαξίμου

Μανώλης Κοττάκης

Δεν συγκίνησε το φιλοθεάμον κοινό η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μολονότι διαφημιζόταν επί τρεις ολόκληρες μέρες εντατικά. Ακριβέστερα; Πάτωσε. Η μεγάλη μεταρρύθμιση που φαντασιώνεται δεν συγκινεί.

Ούτε το κόμπλεξ του να συναγωνιστεί την Κεντροαριστερά σε παρά φύσιν δικαιωματισμό στην τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου! Μόλις 3,7% των τηλεθεατών που είχαν ανοιχτούς δέκτες την είδαν. 

13.1.24

Ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ευριπίδη Στυλιανίδη: Θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια


 Παρά τις προτροπές Μητσοτάκη να διαλέξουν το «παρών» οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν εγκρίνουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τις έμμεσες απειλές περί παραιτήσεων, αλλά και το… φροντιστήριο για να πειστούν οι αντιδρώντες, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν ξεκάθαρος.

«Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω», δήλωσε ο βουλευτής Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ για το επίμαχο θέμα και συνέχισε λέγοντας «δεν πρέπει να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας».

13.1.24

Συνελήφθη υπεύθυνη επιχειρήσεων για παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων

 

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 2.500 πυροτεχνικά είδη


Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πρωινές ώρες χθες (12-01-2024) σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, 54χρονη ημεδαπή, για παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

13.1.24

Το γαλλικό ναυτικό υπερασπίζεται τη χρήση πυραύλων εκατομμυρίων ευρώ για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούτι

 

Ο άλλος τύπος περιπλανώμενου πυρομαχικού με ελάχιστο κόστος κάτω από τα 5 χιλιάδες δολάρια.Η γαλλική φρεγάτα Languedoc, τώρα σε υπηρεσία στην Ερυθρά Θάλασσα, και η ιταλική φρεγάτα Alpino (R) εκτελούν ελιγμούς κατά τη διάρκεια της πολυμερούς άσκησης "Noble Dina 23" στη Μεσόγειο Θάλασσα στις 27 Μαρτίου 2023. (Φωτογραφία Jack Guez/AFP μέσω Getty εικόνες)

ΠΑΡΙΣΙ — Ο ναυτικός διοικητής της Γαλλίας για τον Ινδικό Ωκεανό υπερασπίστηκε τη χρήση πυραύλων εκατομμυρίων ευρώ για την κατάρριψη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης για να επιτεθούν στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέροντας την αξία των ζωών και των περιουσιακών στοιχείων που προστατεύονται και την πολυπλοκότητα της απειλής.
13.1.24

Ο τουρκικός στρατός είχε και άλλα θύματα σήμερα στο βόρειο Ιράκ




Ως «θλιβερά νέα» αναφέρουν τα τουρκικά media την επίθεση των Κούρδων αυτονομιστών σε τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ.
Οι πρώτες πληροφορίες από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας  αναφέρουν για το θάνατο ενός αξιωματικού και τραυματισμού άλλου, από την επίθεση των Κούρδων αυτονομιστών σε στρατόπεδο του τουρκικού στρατού που δημιουργήθηκε για την επιχείρηση «Γαμψό νύχι» στο βόρειο Ιράκ.
13.1.24

Τουρκία: Σχέδια του πολεμικού ναυτικού για πυρηνικό υποβρύχιο


Τα πυρηνικά υποβρύχια έχουν μπει στα σχέδια της Τουρκίας σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, που επικαλείται άρθρο υποπλοίαρχου του Πολεμικού Ναυτικού.
Για εθνικό πρόγραμμα απόκτησης πυρηνικών υποβρυχίων μεσοπρόθεσμα από την Τουρκία κάνει λόγο δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που ασχολείται με αμυντικά ζητήματα.
Στο δημοσίευμα της Savunma SanayiST, γραμμένο από τον υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Deniz Aytan, περιλαμβάνονται σημαντικές αναφορές για τα υποβρύχια με πυρηνική πρόωση.
13.1.24

Προπαγάνδα με τις ευλογίες Μαρινάκη – Απόπειρα απόκρυψης τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο (;)



Ένα κατάπτυστο και άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες ώρες με την (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η προπαγάνδα της Άγκυρας με τις ευλογίες του Παύλου Μαρινάκη περιλαμβάνει μια συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και ειδικότερα στα Ίμια, όπου Καλύμνιοι ψαράδες παρενοχλήθηκαν από την Ακτοφυλακή της γείτονος.
13.1.24

Σφοδρή αντίδραση του Υπουργείου Άμυνας της Κίνας: Θα «συντρίψουμε κίνηση για ανεξαρτησία της Ταϊβάν»

Νέα προειδοποίηση του Πεκίνου

Νέα προειδοποίηση για τη χρήση στρατιωτικής βίας κατά της Ταϊβάν, εάν κηρύξει την ανεξαρτησίας της, απηύθυνε το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) παραμένει σε υψηλό συναγερμό ανά πάσα στιγμή και θα λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να “συντρίψει” οποιαδήποτε αυτονομιστική συνωμοσία για “ανεξαρτησία της Ταϊβάν”, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

12.1.24

Ήλιος της Βεργίνας (Γι αυτούς που προσποιούνται τους άσχετους... και σφυρίζουν αδιάφορα !!!)

 (Σχετική ανάρτησή μας: https://www.efenpress.gr/2024/01/blog-post_78.html)

Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς Άστρο της Βεργίνας) είναι ένα αρχαίο ελληνικό σύμβολο που απεικονίζεται σε διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αγγεία και νομίσματα, αλλά έγινε ευρέως γνωστό λόγω της απεικόνισης του στη χρυσή λάρνακα που βρέθηκε το 1977 σε Βασιλικό τάφο ο οποίος αποδίδεται στη Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο ήλιος αυτός χρησιμοποιείται στην Ελλάδα ως σύμβολο του διαμερίσματος της Μακεδονίας, καθώς και σε επιμέρους διοικητικές διαιρέσεις του. Η Βόρεια Μακεδονία χρησιμοποίησε επίσης αυθαίρετα το σύμβολο αυτό για τη κρατική της σημαία, από το 1992 ως το 1995, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από την Ελλάδα και την Κύπρο. Μετά τις αντιδράσεις, η Βόρεια Μακεδονία το απέσυρε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και τροποποίησε τη σημαία της με βάση την αρχική σε σχηματοποιημένο ήλιο.

12.1.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ:Triggerman ( Western *****)

 

12.1.24

Ὁ Μέγας Φώτιος ὡς γνώμονας χρηστῆς διοίκησης


( Πρός ὑποψηφίους γιά τό ”ἄθλημα τῆς πόλης” )

Τοῦ Φώτη Μιχαήλ -Ἰατροῦ


            Τό «ἄθλημα τῆς πόλης», δηλαδή ἡ ὑπεύθυνη καί σοβαρή ἐνασχόληση μέ τά κοινά, ἔχει ἀνάγκη ἀπό ἀνθρώπους χαρισματούχους καί ἀξιόπιστους.
Τό ἐρώτημα εἶναι: Ποῦ θά ψάξουμε νά βροῦμε αὐτά τά πρόσωπα καί μέ ποιά κριτήρια ἀναζήτησης; Μέ ποιό μέτρο;
Τό μέτρο, πού μετράει μέ ἀκρίβεια τό μπόϊ μας τό πολιτικό, θά ἐπιχειρήσουμε νά τό δανειστοῦμε ἀπό μιά κορυφαία μορφή τῆς Βυζαντινῆς Ἀναγέννησης, τόν Μέγα Φώτιο.
Σέ παραινετική του ἐπιστολή, πού απευθύνεται, τόν Μάϊο του 861, πρός τόν τότε νεοφώτιστο χριστιανό ἄρχοντα τῆς Βουλγαρίας Βόγορι-Μιχαήλ, ὑποδεικνύει ὅλες τίς ἀναγκαῖες προϋποθέσεις χρηστῆς καί ἐπιτυχημένης διοίκησης.
Ἡ παρουσίαση ὀλόκληρης τῆς ἐπιστολῆς, γιά λόγους πρακτικούς, δέν εἶναι ἐφικτή, γι’ αὐτό καί θά περιοριστοῦμε μόνον σέ μιά σύντομη ἀλλά ἀρκούντως σαφή και διαφωτιστική ἀναφορά.
12.1.24

Δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφυλοφίλων ο Γκιουλέκας – Το αν θα απόσχει ή θα καταψηφίσει «εξαρτάται απ’ τις ισορροπίες»




Η Βουλή υπάρχει για να εκφράζουν και δια της ψήφου τους (θετικής ή αρνητικής) οι βουλευτές τις θέσεις τους ,να υπερψηφίζουν ή καταψηφίζουν διάφορα νομοσχέδια. Η  ΑΠΟΧΗ σημαίνει κάτι σαν το "στρίβειν δια του αρραβώνος".

Δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν τη γνώμη τους αλλά υποκύπτουν τυφλά στις εντολές του " Αρχηγού" τους, σαν κοπάδι προβάτων! Ο Λαός δεν τους εξέλεξε για να αποτελούν όρνιθες στο κοτέτσι του κόκορα, αλλά για να εκφράζουν τη θέλησή του ίδιου του λαούΑποχή λοιπόν σημαίνει θετική  (συγκεκαλυμμένη) ψήφο και ανευθυνότητα.

Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

_________________________

Γιγαντώνεται το κύμα των βουλευτών εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

12.1.24

«Το τελεσίγραφο Μπλίνκεν στην Ελλάδα» και η λίστα όπλων που στείλαμε στην Ουκρανία-Ι.Μπαλτζώης

 


(Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Στρατηγό κ. Αθαν. Καραντζίκο)
12.1.24

Βρες μια γωνιά στο σπίτι σου και μίλησε στο Θεό

 

Από τον συνεργάτη μας θεολόγο-Φιλόλογο κ. Δημ. Λυκούδη
12.1.24

Προτιμότερη η ΑΠΟΧΗ από το δημοκρατικό ΟΧΙ;



      Πιπεράτη συνέντευξη του Καθηγητή Πιπερόπουλου στο

ράδιο-Χρόνος-Κομοτηνής


     Καυστικά πιπεράτος ο Γιώργος Πιπερόπουλος στη συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη στην εκπομπή «πολιτικό τανγκό» στον ραδιοφωνικό σταθμό ΧΡΟΝΟΣ της Κομοτηνής. Με ιδιαίτερη προσοχή προσέγγισε 3 μεγάλα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και συγκεκριμένα:

     Αναφέρθηκε πρώτα στο θέμα της μετατόπισης της προσοχής της κοινής γνώμης και του Λαού μακριά από τα προβλήματα που καίνε και προς άλλη κατεύθυνση χρησιμοποιώντας το παλιό ανέκδοτο με τα χαμένα κλειδιά και τους 3 φίλους που τα ψάχνανε έχοντας πέσει στα τέσσερα κάτω από τον φανοστάτη της ΔΕΗ…

12.1.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που συνέδραμε σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών

Τα μέλη της οργάνωσης παρέδιδαν αυτοκίνητα σε έτερους συνεργάτες τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε παράνομες διακινήσεις


Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης


Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που συνέδραμε σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών. 

12.1.24

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθη αλλοδαπός απατεώνας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης


Κατηγορείται για απάτη στη Γερμανία από την οποία αποκόμισε περισσότερα από 170.000 ευρώ


Η συνεργασία μεταξύ αστυνομικών Υπηρεσιών της Ελλάδας και της Γερμανίας οδήγησε στη σύλληψη ατόμου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για απάτη.


Συγκεκριμένα, ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη έρευνα, εντόπισε και συνέλαβε πρωινές ώρες χθες (11-01-2024) στην περιοχή του Ευόσμου, τον 50χρονο αλλοδαπό διωκόμενο.

12.1.24

"Περιορισμένα, απαραίτητα και αναλογικά" τα πλήγματα από ΗΠΑ και Βρετανία - Με "βαρύ τίμημα" απειλούν οι Χούθι

 

Τα αμερικανικά και βρετανικά πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών Χούθι, οι οποίοι πολλαπλασίασαν τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ήταν "περιορισμένα, απαραίτητα και αναλογικά", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ρίσι Σούνακ.

12.1.24

Με λένε Lewis και μεγάλωσα με γκέι γονείς. Έχω λόγους να λέω ΟΧΙ στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων + Σχόλιο

Είμαι ο Lewis από την Αυστραλία, ένα παιδί “γκέι γονιών” και αυτή είναι η εμπειρία μου από τους γκέι γονείς. Η μητέρα μου και ο πατέρας μου δεν ήταν ποτέ παντρεμένοι και ενώ ο πατέρας μου ήταν ομοφυλόφιλος, η μητέρα μου ήταν “bi”, και είχε περάσει αρκετά χρόνια έχοντας σχέση με γυναίκα, πριν γεννηθώ εγώ. Γεννήθηκα σαν ένα "one night stand" όταν η μαμά και ο μπαμπάς είχαν πιει.
 
Οι γονείς μου δεν έζησαν ποτέ μαζί, και ήμουν συνεχώς σε ανάδοχη φροντίδα μέχρι που ήμουν περίπου 8 ετών, και μόνο περιστασιακά ζούσα ή έμενα με τη μητέρα μου. Μέχρι τα 13 μου, ήμουν συνεχώς σε ανάδοχους.
12.1.24

Όταν ένας καθηγητής του Χάρβαρντ αποδομεί τα παραμύθια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

 Ο.Ηλιόπουλος

Η κυβερνητική εμμονή για τα λεγόμενα «ιδιωτικά πανεπιστήμια», την οδηγεί να αντιμετωπίζει ακόμη και το Σύνταγμα ως ένα κουρελόχαρτο, με αποτέλεσμα να ακούμε ασύλληπτα επιχειρήματα για κατάφωρη καταστρατήγηση άρθρων του, τα οποία τα «ξεπερνά η κοινωνία»!!!

12.1.24

Καταργούν τα δύο φύλα με Προεδρικό Διάταγμα Πατέλη!


Δεν είναι μόνον ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών – Πως εξηφανίσθησαν μέσα σε μια νύκτα οι έννοιες των φύλων «άρρεν – θήλυ»
Ήταν το 1982 όταν η πρώτη Κυβέρνησις Ανδρέα Παπανδρέου προχώρησε στην ίδρυση της Γενικής Γραμματείας Ισότητος των Φύλων. Απλά πράγματα. Σαφής αναφορά στα δυο φύλα τα οποία εδημιούργησε η φύσις. Και η Γενική αυτή Γραμματεία προσδιοριζόταν ως «ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών για την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς».Εφημερίδα Εστία
12.1.24

Η Δύση θέλει πίσω την Τουρκία - H Ελλάδα ως γεωπολιτικό πιόνι - Τί εισηγείται το Chatham House


Σχόλιο iEpikaira
Του Σωτήρη Σιδέρη
Η Δύση χρησιμοποιεί τον ελληνοτουρκικό διάλογο για την επαναπροσέγγιση της Άγκυρας με τη Δύση. Aυτό δεν συζητείται στην Αθήνα, αλλά όλα δείχνουν η προσέγγιση των δύο χωρών ευνοεί ένα δυτικό σχέδιο που περιλαμβάνει και την ραγδαία ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ χωρίς καν να λαμβάνονται υπόψη οι ελληνικές ανησυχίες. Πράγμα που σημαίνει πως η Αθήνα έχει έναν λόγο παραπάνω να θέσει κόκκινες γραμμές σε αυτόν τον διάλογο για να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και όχι της Δύσης.
12.1.24

Ονομάστηκε «Fearless»: ένα μοντέλο του πολλά υποσχόμενου μη επανδρωμένου πλοίου M-USV Dauntless παρουσιάστηκε σε ναυτικό συμπόσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες

 

Ενα συμπόσιο του SNA, του Surface Naval Association, άνοιξε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το συμπόσιο συζητά την ανάπτυξη του αμερικανικού στόλου και επίσης παρουσιάζει νέες εξελίξεις για το Ναυτικό των ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ άλλων, ένα μοντέλο (συμπεριλαμβανομένου ενός εικονικού) του πολλά υποσχόμενου πολεμικού πλοίου M-USV Dauntless, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως "Fearless", παρουσιάστηκε στο SNA-2024.
12.1.24

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι αδυναμίες των Leopard φάνηκαν στην Ουκρανία!

 

Η Ελλάδα είχε πληρώσει πολλά για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard. Στόχος της αγοράς ήταν να αποκτήσουμε πλεονέκτημα έναντι των Τούρκων στον Έβρο. Οι Γερμανοί είχαν εισπράξει τα ελληνικά δις και στη συνέχεια πούλησαν μεταχειρισμένα άρματα Leopard στην Τουρκία αποδυναμώνοντας την ελληνική αγορά! Προς τι η έκπληξη θα πείτε.
Το Leopard είχε επιλεγεί μετά από εξαντλητικές δοκιμές , είναι η αλήθεια. Θεωρήθηκε η καλύτερη επιλογή, ωστόσο από τις παραλαβές των αρμάτων φάνηκαν κάποια προβλήματα.
12.1.24

Πληροφορίες για τελεσίγραφο Μπλίνκεν και πιέσεις σε Μητσοτάκη για αποστολή νέων όπλων στην Ουκρανία!


Σε ολοκληρωτικό Βατερλό μετατρέπεται η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα. Μπορεί τα ρεπορτάζ αναλώθηκαν σε χαμόγελα και ξενάγηση στην βίλα Μητσοτάκη στα Χανιά, όπου υποδέχθηκε τον υπουργό των Εξωτερικών των ΗΠΑ, φαίνεται όμως ότι οι εξελίξεις είναι σοβαρές και εξαιρετικά οδυνηρές για την Ελλάδα.
Δεν είναι λοιπόν μόνο οι επαίσχυντες δηλώσεις Γεραπετρίτη, οι οποίες παραπέμπουν ευθέως σε εθνική μειοδοσία υπέρ της Τουρκίας.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε ένα κρεσέντο ψεύδους διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν απειλεί ελληνική εθνική κυριαρχία, την ώρα που για πρώτη φορά τον τελευταίο αιώνα, στον ΟΗΕ έχει κατατεθεί επίσημα τουρκικό έγγραφο που αμφισβητεί τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας!
12.1.24

Γ. Βαληνάκης: Οι ΗΠΑ θα υπερεξοπλίσουν την Τουρκία Πηγή:

 Γ. Βαληνάκης: Οι ΗΠΑ θα υπερεξοπλίσουν την Τουρκία


 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
12.1.24

Η Ανατολική Μεσόγειος επί τάπητος στη συνάντηση Μπλίνκεν – Μητσοτάκη


ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ
Ο διάλογος για την Αν. Μεσόγειο παραπέμπει ακόμη και στο Κυπριακό.
Στο ενημερωτικό σημείωμα για την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας αναφέρεται πως συζητήθηκε και «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».
«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή και διαχρονική θέση της Ελλάδας υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και των σχέσεων καλής γειτονίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, αρχές που διασφαλίζουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια» συμπληρώνεται.
12.1.24

Ερντογάν: Υπερασπιζόμαστε την Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα - Ζήτω η Διακήρυξη των Αθηνών


Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για ισχυρή βούληση της Τουρκίας να προστατεύσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική ΜεσόγειοΣε πανηγυρική εκδήλωση στην Αγκυρα για την 97η επέτειο από την ίδρυση της ΜΙΤ, της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, συμμετείχε ο Recep Tayyip Erdogan.Στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για ισχυρή βούληση της Τουρκίας να προστατεύσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο.Όπως είπε, «όπως και στο παρελθόν, δεν ενεργούμε υπολογίζοντας το τι θα πουν οι άλλοι.


 11.1.24

CES 2024: Ένα διαγνωστικό κέντρο υγείας που χωράει στη παλάμη σας (βίντεο)




 Επαναστατική συσκευή κάνει μετρήσεις των ζωτικών λειτουργιών του ανθρώπου

Συνεχίζεται στο Λας Βέγκας η φετινή CES, η μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας στον κόσμο και ανάμεσα στα χιλιάδες προϊόντα που παρουσιάζονται κάποια καταφέρνουν να κερδίσουν τα φώτα της δημοσιότητας χάρις στις εντυπωσιακές τους δυνατότητες. Ένα από αυτά είναι το BeamO, μια συσκευή που χωράει στην παλάμη του χρήστη και μπορεί να καταγράφει μέσα σε χρονικό διάστημα ενός λεπτού μια σειρά από μετρήσεις ζωτικών λειτουργιών του ανθρώπου και μάλιστα ορισμένες που πραγματοποιούνται κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο.

11.1.24

Συντριβή ελικοπτέρου του ΟΗΕ - Οι επιβαίνοντες πιθανών να απήχθησαν από τζιχαντιστές




Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι ελικόπτερό του «συνετρίβη κατά την προσγείωση» χθες Τετάρτη σε περιοχή της κεντρικής Σομαλίας, πιθανολογώντας ότι επιβαίνοντες απήχθησαν από μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ.
Το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά εννέα άνθρωποι, «συνετρίβη κατά την προσγείωση» περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ντουσαμαρέμπ, πρωτεύουσας της πολιτείας Γκαλμουντούγκ, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα του ΟΗΕ που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Το ατύχημα συνέβη σε περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ και πιθανολογείται ότι έξι επιβαίνοντες απήχθησαν, «αν και αυτό δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
11.1.24

Το Κυπριακό παρατημένο στη μοίρα του από τον Μητσοτάκη με την Τουρκία να επιχειρεί νέα τετελεσμένα


Νίκος Μελέτης
Με σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας στο Κυπριακό κάνει ποδαρικό το 2024 με κινήσεις τόσο επί του πεδίου με την προσπάθεια παράνομης κατάληψης και σφετερισμού εδάφους της νεκρής ζώνης, αλλά και σε διπλωματικό, καθώς η Άγκυρα έβαλε απαγορευτικό πλαίσιο στη νέα προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Μαρία Άνγκελα Γκουέγιαρ.
Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις 5 Ιανουαρίου δηλώνει ότι η κα. Γκουέγιαρ θα πρέπει εντός έξι μηνών να διαπιστώσει εάν υπάρχει κοινό έδαφος για επανέναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων, προκαταλαμβάνοντας όμως την αποστολή της, επισημαίνει ότι τέτοιο κοινό έδαφος δεν υπάρχει.
11.1.24

1η ΣΕΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ Λ.Ε.Κ.ΑΛ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΤΩΣΗΣ (ACCELERATED FREE FALL (AFF))

 

 

 Στης 05 Ιανουαρίου 2024, ημέρα Παρασκευή στο Αεροδρόμιο της Θήβας Περνέρι, Μέλη της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτστών Ν.Πιερίας ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την εκπαίδευση τους στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών Έλληνες Αεροδύτες: 

Α) Ο Αρχ/κας ΚΟΛΩΝΙΑΣ Χρήστος και ο Ε.Φ. ΜΑΓΚΙΩΡΗΣ Ευάγγελος στην εκπαίδευση Ελεύθερη Πτώση με την μέθοδο της Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Ελεύθερης Πτώσης ( Accelerated Free Fall), μέθοδος που περιλαμβάνει, επτά(7) επίπεδα εκπαίδευσης, επτά άλματά ελεύθερης πτώσης με το εκπαιδευτή δίπλα και αποτελούν την 1η Σειρά Αλεξιπτωτιστών Τ.Ε.Ε.Π.(AFF).
11.1.24

Έλληνας δόκιμος στο τάνκερ που κατελήφθη από ενόπλους – Τι λέει η εταιρεία

 Ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος ο Έλληνας που βρίσκεται στο πλήρωμα του υπό κατάληψη τάνκερ. “Δεν έχουμε επαφή με το πλοίο”, λέει εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας .

Συναγερμός έχει σημάνει σε Υπουργείο Ναυτιλίας και Εξωτερικών για το περιστατικό πειρατείας που σημειώθηκε και παραμένει σε εξέλιξη, από το πρωί της Πέμπτης, σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στον Κόλπο του Ομάν.

Αυτή την ώρα οι πληροφορίες γύρω από το συμβάν παραμένουν συγκεχυμένες, ενώ οι ελληνικές αρχές, όπως και η πλοιοκτήτρια εταιρεία, δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με το πλοίο.

11.1.24

19 σφαίρες για τον “Oki” – Εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη δολοφονία στη Χαλκιδική


 Έξι μήνες μετά, εξιχνιάστηκε η εν ψυχρώ δολοφονία 39χρονου στη Χαλκιδική. Ήταν το τελευταίο χτύπημα της μαφίας των Σκοπίων. Τα λάθη των εκτελεστών και άλλοι δέκα νεκροί.

Εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη δολοφονία που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε βίλα στη Χανιώτη Χαλκιδικής...". Δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι είχαν τότε εισβάλει σε εξοχική βίλα, στην οποία διέμενε μία παρέα από τη Βόρεια Μακεδονία. Ένας άντρας έπεσε νεκρός και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά. Η Ασφάλεια Πολυγύρου ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ταυτοποίησε έναν από τους εκτελεστές. Πρόκειται για τον G.M., 33 ετών, υπήκοο..." Βόρειας Μακεδονίας", αλβανικής καταγωγής.

11.1.24

Μας κυβερνούν παιδιά..



Ναπολέων Λιναρδάτος 

 

Η εμμονή του ελληνικού κατεστημένου στην υιοθέτηση του οποιαδήποτε νεοτερισμού είχε καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη Αθήνα. Παρά την ασχήμια που κυριαρχεί γύρο μας, νομίζεις πως έχουν ποτέ σκεφτεί πως το να γκρεμίσεις την Αθήνα και να την ξαναχτίσεις σύμφωνα με τη μπρουτάλ νεωτεριστική αρχιτεκτονική που ήταν της μόδας τη δεκαετία του 50 ήταν ένα τραγικό λάθος;

 

Αναρωτήθηκαν μετά από αυτό το λάθος, πως ίσως δεν πρέπει αυτομάτως να υιοθετούμε τον κάθε νεοτερισμό μας έρχεται από το εξωτερικό; Φυσικά και όχι.

11.1.24

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής ποσότητας πετρελαίου από δημόσιο δασικό φυτώριο στο Λαγκαδά




Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας 39χρονος ημεδαπός


Στον εντοπισμό και στην αυτόφωρη σύλληψη 39χρονου ημεδαπού, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά,  ο οποίος ενέχεται σε περίπτωση κλοπής ποσότητας πετρελαίου.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με συνεργό του, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται, εισήλθαν

11.1.24

Μπαλτζώης Ιωάννης: Να προσφέρουμε στην Τουρκία τη μισή ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο ζήτησε ο Μπλίγκεν. (2 βιντεο)

11.1.24

Γιώργος Φίλης: Οδηγούμαστε στη μεγαλύτερη ήττα του Ελληνισμού μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή

 


Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία ρίχνει στάχτη στα μάτια της Ελλάδας και χτίζει πολεμικό επιπέδου Μεγάλης Βρετανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της γειτονικής χώρας την ώρα που η Ελλάδα παγώνει ζωτικά όπλα όπως οι κορβέτες και η τέταρτη φρεγάτα. Αυτό είναι έγκλημα. Αφήνουμε τη θάλασσα στους Τούρκους. Οδηγούμαστε στη μεγαλύτερη ήττα του Ελληνισμού μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή
10.1.24

«Ώστε η Τουρκία παίρνει τελικά τα F-16»;

Γράφει ο  Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης*

Μετά από επανειλημμένες επισκέψεις του αμερικανού υπουργού εξωτερικών και ξεχωριστές  διμερείς συνομιλίες με Ελλάδα και Τουρκία, φαίνεται να κλείνει ένα τεράστιο ζήτημα, που συζητείται εδώ και ένα χρόνο, με τεράστιες επιπτώσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Η Τουρκία λοιπόν θα πάρει τελικά τα F-16 και παράλληλα θα ξεκλειδώσει για την Ελλάδα η αγορά των F-35 προκειμένου να τηρηθούν τα προσχήματα της   ισορροπίας και της ανταμοιβής της Ελλάδας ως πιστής συμμάχου των ΗΠΑ!

10.1.24

Νέα Αριστερά: Ζητά αποπομπή Μαρκόπουλου από την επιτροπή για τα Τέμπη

 Η Πέτη Πέρκα ζήτά για λογαριασμό της Νέας Αριστεράς την απομπή του Δημήτρη Μακρόπουλου.

Την απομάκρυνση του Δημήτρη Μαρκόπουλου από την επιτροπή που εξετάζει το δυστύχημα στα Τέμπη ζήτησε την Τετάρτη το μεσημέρι η Πέτη Πέρκα.

Η βουλεύτρια  της Νέας Αριστεράς κατέθεσε το σχετικό αίτημα μετά την χθεσινή ατυχέστατη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είχε πει ότι η επιτροπή αποδείχθηκε… γουρλίδικη για τα δύο στελέχη της που έγιναν υφυπουργοί με τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

10.1.24

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιώνει τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές με αφορμή αρχειοθέτηση της Πειθαρχικής Δίωξης της εποπτεύουσας την ΕΥΠ Εισαγγελέως Βασιλική Βλάχου.

Με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα μέλη της – βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θ. Τζάκρη, Π. Πολάκης και Ρ. Χρηστίδου, κατέθεσαν αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής, βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής, αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την αρχειοθέτηση της Πειθαρχικής Δίωξης της εποπτεύουσας, το κρίσιμο χρονικό διάστημα, την ΕΥΠ Εισαγγελέως.

10.1.24

ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Κατέρρευσε το αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας

 

Σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί εισαγόμενης ακρίβειας δεν υπάρχει πια.

“Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί εισαγόμενης ακρίβειας, δεν ισχύει πια. Ακόμα και ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι οι πολυεθνικές αισχροκερδούν”.

Αυτό τονίζει αρχικά το ΠΑΣΟΚ στο σχόλιό του για όσα τόνισε ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη για την ακρίβεια.

Συνεχίζει ως εξής: “Ο πληθωρισμός της απληστίας υπάρχει εδώ και χρόνια με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.

10.1.24

Έγκλημα στο Βόλο: Την βίαζε και την εκβίαζε για 3.000 ευρώ – Πώς έφτασε στο φονικό 50χρονος


Σοκάρουν οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο “φως” για το στυγερό έγκλημα που έγινε χθες το βράδυ στον Βόλο, με δράστη έναν 50χρονο αλβανικής καταγωγής και θύμα τον 33χρονο κουνιάδο του. 

Το χέρι του 50χρονου όπλισε η αποκάλυψη της 18χρονης κόρης του ότι την βίαζε ο 33χρονος από τα 9 της χρόνια και το τελευταίο διάστημα την εκβίαζε ότι θα δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες,

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα αποκαλύφθηκαν όταν η νεαρή ζητούσε χρήματα για το ενοίκιο στην πόλη όπου σπουδάζει.

10.1.24

Το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου

 



Δημήτρης Αθανασούλης 

Η Angeliki Kottaridi αφυπηρετεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία παραδίδοντας στο κοινό το opus magnum της, το αναστηλωμένο ανάκτορο του Φιλίππου. 

Ανεξάρτητα πώς θα συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της στον αρχαιολογικό στίβο, το έργο της στο μνημείο αποτελεί ένα ορόσημο όχι μόνο για την ίδια, τις Αιγές και την Μακεδονία αλλά για τα αρχαιολογικά πράγματα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Αυτό που έκανε η Αγγελική στις Αιγές δεν έχει προηγούμενο. 

Η Αγγελική σχεδίασε και υλοποίησε το διαχειριστικό σχέδιο που το ονόμασε Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών με την νεκρόπολη με τους τάφους των Τημενιδών, το ανάκτορο με το θέατρο, το επιτόπιο μουσείο των Βασιλικών Τάφων και την κεντρική μουσειακή μονάδα. Σήμερα έχουμε την τύχη να θαυμάσουμε την ολοκλήρωση αυτού του τιτάνιου έργου. 
10.1.24

Συνέντευξη Πιπερόπουλου στο MILITAIRE με θέμα την Παιδική Βία!...

 





     Μένουμε έκπληκτοι από τα φαινόμενα παιδικής βίας, που γίνονται όλο και συχνότερα. Έχουμε, όμως, το δικαίωμα να δηλώνουμε αιφνιδιασμένοι;

     Έχουμε κάνει ο καθένας από εμάς ως γονείς όσα πρέπει με τα παιδιά μας για να μπορούμε να υποστηρίξουμε στα σοβαρά ότι μένουμε εμβρόντητοι με όσα διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε;

     Η βία έχει «φωλιάσει» για τα καλά στα παιδικά δωμάτια και στα κινητά και «σερβίρεται» στα παιδιά μας περίπου ως κανονικότητα!

     Μήπως έχουμε επαναπαυθεί;

10.1.24

Γ. Φίλης: Ελλάδα-Κύπρος απώτατο σύνορο σταθερότητας της Δύσης- Ανατολικά από εμάς το χάος



 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
10.1.24

Προετοιμασίες (παγκοσμίου) πολέμου


Δημήτρης Μηλάκας 
Προσφάτως πληροφορηθήκαμε την απόφαση που με μέγιστη προθυμία έλαβε η ελληνική κυβέρνηση να συνδράμει με την αποστολή μιας φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα τους Αμερικανο-Βρετανούς (πρώην γενικούς δερβέναγες στην περιοχή) που βλέπουν να διασαλεύεται η «τάξη τους» στο «φλεγόμενο» και κρίσιμης γεωπολιτικής σημασίας «οικόπεδο» σ’ αυτήν τη γωνιά του κόσμου.
10.1.24

Στα Χανιά, την πατρίδα του Ελευθερίου Βενιζέλου, μας ζητήθηκε να προσφέρουμε την μισή ΑΟΖ μας στην Αν. Μεσόγειο(;)


O Άντονι Μπλίνκεν και η ΑΟΖ της Ελλάδας: Λέει όχι η Αμερική στις τουρκικές βλέψεις στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά συστήνει το “μοίρασμα” της ΑΟΖ της ανατολικής Μεσογείου;
Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ, Ουάσιγκτον
Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι το ταξίδι του Αμερικανου υπουργού Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), Άντονι Μπλίνκεν στην Κωνσταντινούπολη και στα Χανιά ήταν το πιο σημαντικό της τελευταίας εικοσαετίας, γιατί φέρεται να συζήτησε με τους ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας τρόπους για να «έρθουν οι δυο χώρες πιο κοντά».
10.1.24

Βρετ. Πρωθυπουργός 31.12.1963: « Και να εισβάλουν οι Τούρκοι δεν έχουμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας»





 Γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Το σημερινό μου άρθρο είναι ένα συνοπτικό συμπλήρωμα στο άρθρο μου στην Σημερινή 26 Δεκεμβρίου 2023, «Αιματηρά Χριστούγεννα 1963: Το πρώτο πραξικόπημα για διάλυση της ΚΔ για τα σχιζοφρενικά «δύο κράτη»».

Μετά λοιπόν την οδηγία, που έτρεξε να δώσει στις 31.12.1963 ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Sir Alec Douglas-Home στον τότε Υπουργό Κοινοπολιτειακών Σχέσεων Duncan Sandys –  που βρέθηκε στην Κύπρο λόγω των εξελίξεων –  (για να πρόσεχε τι έλεγε): «…Δεν έχουμε πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας έστω και αν οι Τούρκοι εισβάλουν και δεν νομίζω ότι με το να μπλοφάρουμε θα μας βοηθήσει…» θυμίζω τι ακολούθησε ταυτόχρονα τόσο εκ μέρους των Βρετανών όσο και των Τούρκων. 

10.1.24

Παραβίαση FIR από δύο τουρκικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο - Δώρο για την "Διακήρυξη των Αθηνών"


Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου
Δύο τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (1 CN-235 και 1 ATR-72) καθώς και ένα τουρκικό ελικόπτερο εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.Καταγράφηκαν τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
10.1.24

Εύβοια: Αποκαλύφθηκε εκατόμπεδος ναός στις ανασκαφές του ιερού για τη θεά Αρτέμιδα

 


Κάτω από τα θεμέλια του ναού της θεάς Αρτέμιδος κοντά στην Αμάρυνθο της Εύβοιας αποκαλύφθηκαν οικοδομήματα που μαρτυρούν την αρχαιότητα της λατρείας της.

Έπειτα από περίπου 15 χρόνια ολοκληρώθηκε η ανασκαφική περίοδος από ομάδα Ελβετών και Ελλήνων αρχαιολόγων στα κατάλοιπα του ιερού του ναού της Αμαρυσίας Αρτέμιδος. Από τις ανασκαφές του 2023 ήρθε στο φως ένας ακόμη ναός, που χρονολογείται στον 7ο αιώνα π.Χ.. Πρόκειται για έναν από τους «εκατόμπεδους» ναούς αυτής της περιόδου στον Ελλαδικό χώρο, μήκους 34 μέτρων. Από την ανατολική του πλευρά, ο ναός σώζει έναν καλά δομημένο τοίχο με παραστάδα, ενώ η δυτική του καταλήγει σε αψίδα.

10.1.24

Υπαξιωματικός των ΗΠΑ καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπερ της Κίνας

 



Υπαξιωματικός του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού καταδικάστηκε χθες Δευτέρα να εκτίσει 27 μήνες φυλάκιση για κατασκοπεία επ’ ωφελεία της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Κίνας, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ο Γουενχένγκ Τζάο, 26 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στη ναυτική βάση της κομητείας Βεντούρα, βορειοδυτικά του Λος Άντζελες, συνελήφθη στην Καλιφόρνια (δυτικά) τον Αύγουστο. Τον Οκτώβριο, ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία πως πούλησε ευαίσθητες πληροφορίες σε πράκτορα της κινεζικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.
9.1.24

Για το ..."κολοβό αστέρι" ούτε κουβέντα !!!


Ο Κυρ. Μητσοτάκης:  Στο ανάκτορο του Φιλίππου στις Αιγές ...



Είχαμε την εντύπωση ότι το Αστέρι της Βεργίνας ήταν 16 ακτίνων.
Αυτό το κολοβό αστέρι πάνω από το κεφάλι σας κ. Μητσοτάκη τι μας λέει; Μήπως ότι μαζί με τη  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ πουλήσαμε και το αστέρι; Γιατί το ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ  είναι αυτό:




 

Α.Α

9.1.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: The Knock Out Cop (Comedy 1973) (*****)

 

9.1.24

Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός ο Γκαμπριέλ Ατάλ, σε ηλικία μόλις 34 ετών

Ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Γαλλίας
 

Το φαβορί των δημοσκοπήσεων, ο Γκαμπριέλ Ατάλ, υπουργός Παιδείας της Γαλλίας μέχρι πρότινος, ορίστηκε πρωθυπουργός, αντικαθιστώντας την Ελιζαμπέτ Μπορν.

Σε ηλικία 34 ετών, ο Ατάλ γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Γαλλίας. «Πρόκειται για μια τολμηρή κίνηση», λέει μια πηγή προσκείμενη στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι ενθουσιασμένος που βλέπει να ανέρχεται ένα από τα πιο κοντινά σε εκείνον πρόσωπα, και γιατί όχι, ένας φέρελπις διάδοχός στις εκλογές του 2027 (αν και παίζει δυνατά και το όνομα του Ζεράλ Νταρμανέν).

9.1.24

Μπλίνκεν: Συναντήσεις για "το επόμενο βήμα" στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς

 



Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει "το επόμενο βήμα" στην πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα καθώς συναντά σήμερα υψηλόβαθμους αξιωματούχους, όπως ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ύστερα από σειρά επαφών στα αραβικά γειτονικά κράτη του Ισραήλ.

Μιλώντας ενώ βρισκόταν δίπλα στον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ, ενόψει της συνάντησής τους σήμερα το πρωί, ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι στις επαφές του με την ισραηλινή κυβέρνηση θα μοιραστεί αυτά που άκουσε από τις χώρες της περιοχής.

9.1.24

Υπ. Υγείας: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (10/1) για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα

 



Την Τέταρτη (10/01), η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, θα παραχωρήσουν ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί στο Υπουργείο Υγείας παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Πρόεδρου του ΕΟΔΥ και Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασίας Κοτανίδου.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

9.1.24

Αλλάξαμε την κακή χρονιά!…Τον κακό εαυτό μας πότε;



Ανθρωποκεντρική συνέντευξη Πιπερόπουλου στο ΚΑΝΑΛ-1 Δήμου Πειραιά


     Ο τίτλος ήταν και ο βασικός πυρήνας της πρώτης για τη Νέα Χρονιά 2024 συνέντευξής μου με την δημοσιογράφο κ Σοφία Φίκα που ευγενικά με φιλοξενεί κάθε εβδομάδα στην εκπομπή της με τίτλο «άρωμα ημέρας» στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΑΝΑΛΙ--1 του Δήμου Πειραιά. 

     Με την παρότρυνση της οικοδέσποινάς μου έκανα μια λακωνική, αλλά πιστός στο κλασικό ρητό «το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», σκιαγράφησα με προσεκτική επιλογή λέξεων και νοημάτων τα πολλά και δυσάρεστα δεδομένα της καθημερινότητάς μας πολλά από τα οποίας βιώσαμε ως Έλληνες, Ελληνίδες και Ελληνόπουλα στη διάρκεια της χρονιάς που έφυγε του 2023.

9.1.24

Άντονι Μπλίνκεν: «Εκτιμούμε τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας»

   Το..."ηγετικό" παίζεται !!!- ΑΑ




Τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας εξήρε με ανάρτησή του στα social media λίγο μετά την αναχώρησή του από την Κρήτη για την Ιορδανία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και εγώ συζητήσαμε για την ισχυρή σχέση και συνεργασία μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ.
9.1.24

Ι. Μάζης: Η δήλωση του Α. Συρίγου περί παρωχημένης Λωζάννης


9.1.24

Η Ισπανία αναγνώρισε τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου


Η Ισπανία συμφώνησε να αναγνωρίσει τα διαβατήρια του Κοσσυφοπεδίου, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Μπέσνικ Μπισλίμι, όπως δημοσιεύει το France Press.
Μέχρι τώρα, η Ισπανία ήταν μία από τις πέντε χώρες της ΕΕ που δεν αναγνώρισαν τα έγγραφα της βαλκανικής χώρας.
«Τα καλά νέα συνεχίζονται για τους πολίτες μας και για τη χώρα μας», έγραψε χθες σε ανάρτησή του στο Facebook ο Μπισλίμι.
9.1.24

Ηγέτης των Houthis: Καμία χώρα του πολυεθνικού στόλου δεν είναι ασφαλής!


Οι χώρες που συμετέχουν στον πολυεθνικό στόλο της Ερυθράς Θάλασσας θα απολέσουν τη θαλάσσια ασφάλεια τους, υποστηρίζει ο ηγέτης των Houthis
O Mohammed Ali al-Houthi επικεφαλής της ανώτατης επαναστατικής επιτροπής των Houthis της Υεμένης, δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα εμπλακεί στον συνασπισμό της Ερυθράς Θάλασσας υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών θα χάσει τη θαλάσσια ασφάλειά της και θα γίνει στόχος.Όπως γίνεται αντιληπτό, μέσα στο κάδρο αυτών των απειλών, και μάλιστα σε περίοπτη θέση, τοποθετείται και η χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι το ναυτικό μας θα ενταχθεί στον πολυεθνικό στόλο με τουλάχιστον ένα πολεμικό πλοίο.
9.1.24

Η Γερμανία υπαναχώρησε στο εμπάργκο του Eurofighter Typhoon... Οι Tούρκοι τρίβουν τα χέρια


Η Γερμανία υπαναχώρησε στο εμπάργκο των μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoon κατά της Σαουδικής Αραβίας. Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προέβη σε σχετικές δηλώσεις.
Η παραγγελία της Σαουδικής Αραβίας για 48 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon από το Ηνωμένο Βασίλειο είχε εμποδιστεί στο εμπάργκο της Γερμανίας. Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία δέχτηκε αντιδράσεις τόσο από τα κράτη μέλη της Κοινοπραξίας Eurofighter όσο και από τον δικό της αμυντικό και αεροπορικό τομέα, έκανε υποχώρησε τελικά στην απόφασή της για το εμπάργκο.
9.1.24

Τι σημαίνει η διεύρυνση της ομάδας BRICS


Του Κώστα Ράπτη
Ξεκίνησε το 2001 ως ένα ακρωνύμιο το οποίο εφηύρε ο Τζιμ Ο'Νιλ, τότε στην Goldman Sachs, ως συμβουλή προς επενδυτές για τις αναδυόμενες οικονομίες που υπόσχονταν μεγάλες αποδόσεις: Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα. Το 2009 οι εν λόγω χώρες συγκρότησαν μια πραγματική ομάδα, πραγματοποιώντας την πρώτη τους σύνοδο κορυφής στο Εκατερίνμπουργκ. Δύο χρόνια αργότερα, έμελλε να προστεθεί άλλο ένα γράμμα στο ακρωνύμιο (το S της Νοτίου Αφρικής) και άλλο ένα μέλος στην ομάδα, η οποία σηματοδοτούσε την επέκτασή της στην αφρικανική ήπειρο. Όμως από την Πρωτοχρονιά και μετά οι χώρες BRICS είναι πλέον δέκα, με την εισδοχή, όπως αποφασίστηκε πέρσι στη Σύνοδο του Γιοχάνσεμπουργκ, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Αιθιοπίας.
9.1.24

Τι είναι αυτό που φοβάται το Ισραήλ

 Γράφει ο

Γιώργος Βενέτης

Επίσημα  ο στόχος της επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα είναι η εξάλειψη  τη Χαμάς». Είναι όμως αλήθεια αυτό; Θα μπορούσε αυτό το αφήγημα να αποτελεί ένα προπέτασμα καπνού που χρησιμοποιείται για να αποσπάσει την προσοχή από τους πραγματικούς στόχους της εκστρατείας.  Και ποιος  θα  μπορούσε  να είναι ο «πραγματικός στόχος»; Αυτός  ενδεχομένως να  σχετίζεται με ένα θέμα που δεν συζητείται ιδιαίτερα στα μέσα ενημέρωσης, αλλά ίσως να είναι ο πρωταρχικός παράγοντας που οδηγεί τα γεγονότα. Τα δημογραφικά στοιχεία.

Όπως είναι γνωστό, το μακροπρόθεσμο σχέδιο του Ισραήλ είναι να ενσωματώσει τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη στο Μεγάλο Ισραήλ. Θέλουν να ελέγξουν όλη τη γη από τον ποταμό Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα.

8.1.24

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το πτώμα της εγκύου που είχε εξαφανιστεί - Τη σκότωσε ο σύντροφός της σύμφωνα με ομολογία φίλου του

 

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε μέσα σε ένα μπαούλο σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής - Πώς έφτασε η Αστυνομία στην εξιχνίαση του εγκλήματος - Έχουν συλληφθεί  ο δράστης και ο φίλος του

Με τον χειρότερο τρόπο έκλεισε το θρίλερ εξαφάνισης της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη καθώς σήμερα εντοπίστηκε η σορός της μέσα σε ένα μπαούλο σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής, μεταξύ Τριγλίας και Γαλάτιστας.  Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί ο σύντροφός της καθώς και ένας φίλος του.
8.1.24

Ο Ν. Χριστοδουλίδης θα ανασχηματίσει τους «άριστους των αρίστων» που του επέβαλαν Καρογιάν–Σιζόπουλος!


Σάββας Ιακωβίδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε (με συνέντευξη στον «Φιλελεύθερο», 31/12/2023), ότι σύντομα θα προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Οι πολίτες διερωτώνται: Πώς είναι δυνατόν, ο «καλός καραβοκύρης», που θα ένωνε «ευρύτερες δυνάμεις» και θα έχτιζε «στέρεες συνεργασίες», να έπεσε τόσο έξω στους σχεδιασμούς του; Θυμούνται τι διαβεβαίωνε:

8.1.24

Ευρύς ανασχηματισμός στην Κύπρο - Αντικαταστάθηκε το μισό υπουργικό συμβούλιο

 


Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε πριν λίγο σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του, αντικαθιστώντας σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο που είχε σχηματιστεί πριν 10 μηνες.


Υπουργός Άμυνας διορίζεται ο Βασίλης Πάλμας, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου του τέως Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.
Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διορίζεται η Μαρία Παναγιώτου, η οποία ήταν Επίτροπος Περιβάλλοντος.
Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως διορίζεται ο δικηγόρος Μάριος Χαρτσιώτης.
8.1.24

Κολοσσιαία πυρκαγιά στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ σε αποθήκες με όπλα που προορίζονταν για την Ουκρανία (βίντεο)

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος email: andreopoulos@pronews.gr

 Μεγάλες αποθήκες στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, που περιείχαν «οπλικά συστήματα που δεν είχαν παραδοθεί στην Ουκρανία», καταστράφηκαν ολοσχερώς μετά από μία κολοσσιαία πυρκαγιά.

Τα αίτια της φωτιάς δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη και χρειάστηκαν πάνω από 100 πυροσβέστες για να την σβήσουν.

Πρόκειται για αποθήκες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της πόλης, η οποία επί της ουσίας αποτελεί προάστιο της Νέας Υόρκης καθώς επισήμως υπολογίζεται εντός της μητροπολιτικής περιφέρειας.

8.1.24

Ρωσία: «Η Ελλάδα έδωσε όπλα, χρήματα και μισθοφόρους στην Ουκρανία για να εξοντώσει τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της»

Διευκρίνηση : Δεν τα έδωσε η Ελλάδα αλλά η κυβέρνησή της
εν αγνοία και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων.
ΑΑ
 

"Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που προσέφεραν στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία για να επιβάλει την τυραννία του Κιέβου στους ρωσόφωνους πληθυσμούς της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας", αναφέρουν οι Ρώσοι.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι «τα ξένα εχθρικά κράτη παρείχαν στον ουκρανικό στρατό πάνω από 1.600 πακέτα πυραύλων και όπλων πυροβολικού, περισσότερα από 200 αντιαεροπορικά συστήματα, περισσότερα από 5.220 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από 23.000 drones».