Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α

 18.2.24

«Η σημασία της θάλασσας που ενώνει Τουρκία-Αίγυπτο αυξάνεται μέρα με τη μέρα στην παγκόσμια εξίσωση», δήλωσε ο Ερντογάν


Σχόλιο iEpikaira
Τη σημασία που θα έχει μια συμφωνία Τουρκίας-Αιγύπτου για τις θαλάσσιες ζώνες επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατά την πτήση επιστροφής του από το Κάϊρο ,όπου συνάντησε τον Αιγύπτιο πρόεδρο Σίσι.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι «η Τουρκία και η Αίγυπτος είναι δύο σημαντικές χώρες της περιοχής. Επί 12 χρόνια, είχαν διακοπεί οι επαφές μας. Η επίσκψη έγινε μετά από πρόσκληση του κ.Σίσι. Από την πλευρά μου, πρότεινα να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας μας και να γίνει αυτό το βήμα. Ο κ.Σίσι θα επισκεφθεί την Άγκυρα τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
18.2.24

Forbes: Τι κάνουν Ελλάδα και Τουρκία με τους ρωσικούς S-300 και S-400


Του Paul Iddon
Τα ρωσικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα αεράμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντας, μετά την ταυτόχρονη έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών στους δύο ΝΑΤΟϊκους συμμάχους.
Στα τέλη Ιανουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II αξίας 8,6 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα, παράλληλα με την πώληση 40 Block 70 F-16 Vipers και 79 κιτ αναβάθμισης έναντι 23 δισ. δολαρίων στη γειτονική Τουρκία.
18.2.24

Γ. Αϋφαντής: Η Ελληνική ελίτ βολεύεται με ότι της δώσουν, στη δορυφοροποίηση της από τον παίχτη ισχύος στην Αν. Μεσόγειο



 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com
18.2.24

Ντελίριο ενθουσιασμού στις ΗΠΑ για τη “νέα εποχή” στις σχέσεις με την Τουρκία

 

Με θριαμβευτικούς τόνους υποδέχονται στις ΗΠΑ την στροφή της Τουρκίας προς την Δύση και την ταυτόχρονη - σταδιακή- αποστασιοποίηση της Άγκυρας από την Ρωσία. Μετά την επιτυχία του Ερντογάν να υπογραφεί στην Ελλάδα η “Διακήρυξη των Αθηνών”, την ραγδαία ανάπτυξη των σχέσεων της Τουρκίας με τις χώρες του Κόλπου, την καταλυτική επιρροή στην Λιβύη και την ιστορική στροφή στις σχέσεις με τον Πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου, ήρθαν τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου που μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις με την Ουάσιγκτον. Η νέα κατάσταση περιγράφεται ως νέα εποχή, καθόλου τυχαία.Πριν λίγο καιρό στα τουρκικά ΜΜΕ κυριαρχούσε ο αντιαμερικανισμός....
18.2.24

Νέος καταστροφέας αρμάτων μάχης, ΑΤ πύραυλος χαμηλού κόστους από τη Roketsan





Δοκιμαστική πυροδότηση OMTAS Η Roketsan ξεκίνησε να εργάζεται για τον Αντιαρματικό Πύραυλο Μεσαίου Εμβέλειας LOMTAS. Ο πύραυλος που αναπτύχθηκε θα είναι αποτελεσματικός μέχρι εμβέλειας 4+ χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το SavunmaSanayiST.com. Η Roketsan συνεχίζει το έργο της σε αντιαρματικούς πυραύλους χαμηλού κόστους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ξεκινήσει μελέτες για την ανάπτυξη του αντιαρματικού πυραύλου LOMTAS που βασίζεται στον πύραυλο OMTAS με ανιχνευτή υπερύθρων απεικόνισης (IIR).
18.2.24

Argo το πρώτο δείγμα στα ελληνικά USV

 


Πολλάκις , αναφέρεται στον αμυντικό τύπο τα τελευταία χρόνια η αξία των μη επανδρωμένων πλατφορμών στις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις  και την επανάσταση που έφεραν στην αναγνώριση του πεδίου , των στόχων , των απειλών την συγκέντρωση πληροφοριών και την τάχιστη αναμετάδοση τους . Ο «σύγχρονος» ουκρανικός στόλος με τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας USV έχει καταφέρει να φέρει σοβαρά πλήγματα στον Ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας όπως έχει ακόμα καταφέρει να βυθίσει και μεγάλες μονάδες επιφανείας της  Ρωσίας. 
17.2.24

Μπλόκα και αποκλεισμοί δρόμων σήμερα από τους αγρότες

 

Αθήνα.- «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες για τη μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο την Τρίτη στις 6:30 μ.μ. το απόγευμα. Παρά το «όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για άφιξη στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ, οι αγρότες διαμηνύουν πως θα το κάνουν παρά την άρνηση. Στο μεταξύ μέσα στο Σαββατοκύριακο προχωρούν σε νέους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και σε μπλόκα.

Η συνάντηση με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τον σχεδιασμό της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

17.2.24

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ (Από το συνεργάτη μας Θεολόγο-Φιλόλογο κ. Δημ. Λυκούδη)

Πώς διαβάζουμε τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας;
17.2.24

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: Εξωγήινο Hangover

 

17.2.24

Χαράτσι 30 ευρώ στους μισθούς στρατιωτικών τον Μάρτιο!

 Χαράτσι 30 ευρώ εφάπαξ στους μισθούς των στρατιωτικών! Πρόκειται για το γνωστό πρόγραμμα «παροχής νομικών υπηρεσιών» προς το στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο ουδείς είχε ζητήσει!!! Κάποια συνδικαλιστική ομοσπονδία το σκέφθηκε ,το σχεδίασε και το «πέρασε» στον κ.Δένδια, ο οποίος όπως φάινεται δεν φέρνει αντιρρήσεις.



ο αστείο είναι ότι το ΓΕΕΘΑ έχει χαρακτηρίσει το έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για το χαράτσι…εμπιστευτικό!!!

Το ερώτημα παραμένει και στον ΥΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ: από που προέκυψε ότι περισσεύουν χρήματα στους στρατιωτικούς για να πληρώσουν για «παροχή νομικών υπηρεσιών»;

Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να πείσουμε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί «νομικές συμβουλές»;

17.2.24

Ο κ.Μητσοτάκης δίνει συμβουλές για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία έχοντας διαλύσει την ελληνική!!!

 


Αν δεν το μετέδιδε το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων θα νομίζαμε ότι πρόκειται για κάποιο ρεπορτάζ που στόχο θα είχε να ειρωνευθεί τον πρωθυπουργό. Ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εναρκτήρια ανοιχτή συζήτηση της 60ης Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου με τίτλο «Currency for Change: World Politics on a Budget». Ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται “ένας σαφής εξορθολογισμός της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία σήμερα είναι απίστευτα κατακερματισμένη”.

17.2.24

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας συνάντησε τον CEO της Lockheed Martin για F-35 και F-16

 


Μεταξύ των συναντήσεων που είχε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της 60ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ήταν και αυτή με τον CEO της Lockheed Martin ,James D. Taiclet. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ ο κ.Δένδιας »συζήτησε για τα μαχητικά αεροσκάφη F- 35 και την πορεία αναβάθμισης των F- 16 σε Viper».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις πανάκριβες εξοπλιστικές αγορές που κάνει χωρίς διαδικασίες, ως …προσωπική της υπόθεση. Εκμεταλλεύεται βεβαίως την νωθρότητα και τις φοβίες της αντιπολίτευσης να «αγγίξει» αυτά τα θέματα και να απαιτήσει σε υψηλούς τόνους άμεση και ουσιαστική ενημέρωση για εξοπλιστικά προγράμματα αμφιβόλου χρησιμότητας που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι…

17.2.24

«Ζούμε ξανά την Ανταλκίδειο Ειρήνη»! Ο Δρ Άρης Πετάσης μας θυμίζει την ιστορία που δυστυχώς επαναλαμβάνεται;

Το έθνος, ιστορικά σωζόταν από 3 δασκάλους μαζί με 3 παπάδες, 3 αξιωματικούς και τους απλούς πολίτες                                                                                 

Γράφει ο

Δρ. Άρης Πετάσης*

Υφαίνεται μια νέα μορφή Ανταλκίδειας Ειρήνης που μας θυμίζει αυτή που Σπάρτη και Αθήνα είχαν κάνει όταν δέχτηκαν τον Πέρση Βασιλιά Αρταξέρξη Β’ ως ηγεμόνα της Ελλάδος (Ξενοφώντος:Hellenika V 1,31)  με υπογραφή υποταγής του σπαρτιάτη Ανταλκίδα.  Η συνθήκη προέβλεπε (κάτι που φαίνεται να γίνεται και τώρα):  

17.2.24

Η εταιρεία Mondelez ανακοίνωσε ότι αποσύρει παρτίδα της σοκολάτας Lacta.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για παρτίδα σοκολάτα Lacta Oreo, συσκευασίας 37γραμμαρίων.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι «Η Mondelēz Ελλάς Α.Ε., με απόλυτο σεβασμό προς τον καταναλωτή και έχοντας ως προτεραιότητα την άριστη ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων της, με δική της πρωτοβουλία ανακαλεί προληπτικά στην Ελλάδα μεμονωμένη ποσότητα των παρακάτω παρτίδων (OSK0934651, OSK0934652 και με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 18/8/2024) του προϊόντος Μπάρας Σοκολάτας Oreo Lacta 37 γραμ. λόγω πιθανής παρουσίας ξένου σώματος (μικρού κομματιού πλαστικού).

17.2.24

Θάνατος Αλεξέι Ναβάλνι: Οργή της Δύσης κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν

 


Η Δύση ζητά να λογοδοτήσει η Ρωσία για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή της Αρκτικής όπου κρατούνταν ο επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την οργή του και τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «ευθύνεται για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, τον οποίο χαρακτήρισε «μια ισχυρή φωνή υπέρ της αλήθειας. Εξήρε τη γενναιότητα του 47χρονου, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε ζήσει στο εξωτερικό εξόριστος αφού τον δηλητηρίασαν το 2020 αλλά δεν το έκανε. «Ήταν τόσα πολλά πράγματα που δεν ήταν ο Πούτιν: ήταν γενναίος, αφοσιωμένος και πίστευε ότι μια Ρωσία για όλους ήταν μια Ρωσία για την οποία άξιζε να παλέψεις.

17.2.24

Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα, νεκρός ανασύρθηκε ο οδηγός

 


Ένας ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός έπειτα από την πτώση του αυτοκινήτου του στη θάλασσα, στη Θεσσαλονίκη 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου κατέληξε στη θάλασσα, στην περιοχή του ιστιοπλοϊκού ομίλου τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η ΕΡΤ, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε στη θάλασσα

Το Λιμενικό ειδοποιήθηκε περίπου στις 02:10 και στήθηκε επιχείρηση, ενώ στο σημείο έφτασε και δύτης της ΕΜΑΚ, ο οποίος ανέσυρε νεκρό τον 84χρονο οδηγό του αυτοκινήτου περίπου στις 05:00. Ασθενοφόρο παρέλαβε τον νεκρό ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

17.2.24

Σοφία Βέμπο η Ελληνική φωνή ης πραγματικής αντίστασης.


Σοφία Βέμπο, ένα όνομα - σύμβολο μιας εποχής δύσκολης για την πατρίδα. Μιας εποχής κατά την οποία τα παιδιά της Ελλάδας έπρεπε με αγώνα και αίμα να υπερασπιστούν την μακραίωνη Ιστορία του τόπου και την Ελευθερία και την Δημοκρατία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σε αυτή την δύσκολη εποχή η Σοφία Βέμπο έδωσε αγωνιστικό παρόν. Δεν φυγομάχησε, αλλά, πολέμησε. Δεν κρύφτηκε, αλλά, φανερά αγωνιζόταν. Για την Ελλάδα. Για τον κόσμο ολόκληρο.

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Η Σοφία γεννήθηκε τον Φεβρουάριο  του έτους 1910 εις την Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης . Από μικρή σε ηλικία, μέσω Κωνσταντινούπολης,  με την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1914, έφθασε εις την Τσαριτσάνη της Λάρισας, το χωριό του πατέρα της, και από εκεί  εις τον Βόλο, όπου οι γονείς της δούλευαν ως καπνεργάτες.

17.2.24

Τι είναι ο δολοφόνος των δορυφόρων, το νέο μυστηριώδες διαστημικό όπλο της Ρωσίας




Τρία τα σενάρια για το όπλο που έχει στα σκαριά η Μόσχα



Στις 14 Φεβρουαρίου στην Ουάσιγκτον σήμανε συναγερμός. Αιτία: Τα νέα για ένα μυστηριώδες διαστημικό όπλο στα χέρια της Ρωσίας. Ο Μάικ Τέρνερ, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποκάλυψε την είδηση, καλώντας τον Λευκό Οίκο να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες σχετικά με μια «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».
17.2.24

Η εφορία ζητάει στοιχεία φορολογουμένων από τράπεζες, ΕΥΔΑΠ, παρόχους ρεύματος

 



Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Στοιχεία και πληροφορίες για τις αποταμιεύσεις, τις κινήσεις λογαριασμών, τα δάνεια των φορολογούμενων αλλά και τους τόκους ζητά από τις τράπεζες και άλλους οργανισμούς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα οποία και θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή των δηλώσεων ανοίγει στα τέλη Μαρτίου, ενώ καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Ιουνίου. Φέτος, για πρώτη φορά, 1.000.000 φυσικά πρόσωπα δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν δήλωση.

17.2.24

H Lockheed Martin επιταχύνει τους ρυθμούς παραγωγής των F-16V Block 70: Στα 48 μαχητικά η ετήσια παραγωγή το 2026




H Lockheed Martin, η εταιρεία κατασκευής του μαχητικού F-16  επιταχύνει τους ρυθμούς παραγωγής των νέων Block 70 έτσι ώστε να καλύψεις τις υπάρχουσες ανάγκες όπως και τις μελλοντικές.
Ο αμερικανικός αεροναυτικός κολοσσός εκτιμάται ότι κατασκεύασε το 2023 μεταξύ 6 και 8 Block 70 αλλά με τους ρυθμούς αυτούς η εταιρεία δεν θα μπορέσει τις υφιστάμενες παραγγελίες, οι οποίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 135 νέα αεροσκάφη.
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της LM η εταιρεία βρίσκεται σε μια εργώδη προσπάθεια για να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής στα 4 αεροσκάφη το μήνα έως το τέλος του 2025 και από το 2026 η ετήσια παραγωγή θα φθάνει τα 58 αεροσκάφη.
17.2.24

Εντολή Μπάιντεν να ξεκινήσουν επαφές με την Ρωσία για τα πυρηνικά αντιδορυφορικά όπλα - Άλλα λέει ο Πέσκοφ

Δηλώσεις του εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ
Από την Τετάρτη είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ στις ΗΠΑ που αφορά στην ενημέρωση για ύπαρξη απειλής και σχετίζεται με την Ρωσία σύμφωνα με όσα αναφέρουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Μάλιστα πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι επιβεβαίωσε την ύπαρξη της απειλής και αναφέρθηκε σε «μια αντιδορυφορική ικανότητα που αναπτύσσει η Ρωσία. Δεν πρόκειται για όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε ανθρώπους ή να προκαλέσει φυσική καταστροφή στη Γη».
17.2.24

Η Οδύσσεια για το κυπριακό Φυσικό Αέριο δεν έχει τέλος


Νίπτουν τας χείρας για το φιάσκο LNG – Όλα έγιναν «σωστά και νομότυπα», αλλά αέριο… ούτε με κυάλια
Χρύσανθος Μανώλη 
Εκφράζοντας αγανάκτηση για όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για τη μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση της εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου είπε καταληκτικά πως «ζούμε με την ελπίδα, βασικά για να δούμε τι θα προκύψει και πώς θα προκύψει».
17.2.24

Γιώργος Αϋφαντής: Έτοιμοι για τα χειρότερα οι Ρώσοι

 

16.2.24

Εξοργισμένος ο Μπάιντεν: "Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι"

 



"Μη έκπληκτος" αλλά "εξοργισμένος" δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν για τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, στρέφοντας τα πυρά του κατά του Ρώσου προέδρου. 

"Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι", δήλωσε ο Μπάιντεν σε σύντομη ομιλία του στον Λευκό Οίκο.

"Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο θάνατος του Ναβάλνι ήταν αποτέλεσμα κάποιας ενέργειας του Πούτιν και των κακοποιών του", ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

16.2.24

H Ουκρανία θα προμηθευθεί τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη Kaan... Όταν/αν βγουν στην παραγωγή - Μητσοτάκη τρέξε να τους βοηθήσουμε!


Η μαζική παραγωγή του αεροσκάφους της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας πρόκειται να ξεκινήσει το 2028
Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία, Vasyl Bodnar τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN Türk ότι Ουκρανοί μηχανικοί εργάζονται για τη δημιουργία ενός κινητήρα που προορίζεται για το τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος Kaan.Και αυτό διότι μελλοντικά, το Κίεβο επιδιώκει να αγοράσει αυτά τα μαχητικά από την Άγκυρα, καθώς όπως τονίζουν οι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Κιέβου, «θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με το F-16».
16.2.24

H TAINΙΑ ΜΑΣ: "Timeline " (****)

 

16.2.24

Δ. Δρόσος: Η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στην Τουρκία


EFENPRESS:    

 Να αντιδράσει η κυβέρνηση ή να παραιτηθεί.-



16.2.24

«Ο πατριωτισμός στην Ελλάδα βάλλεται» -Γιάννης Μαντζουράνης για εθνικά θέματα και ελληνοτουρκικά

 


«Αποφεύγουμε όλο και περισσότερο να λέμε τη λέξη πατρίδα. Προτιμούμε να λέμε η χώρα μας, όχι η πατρίδα μας, η Ελλάδα…Ο πατριωτισμός βάλλεται δυστυχώς στην Ελλάδα, από δύο πλευρές.
16.2.24

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια: 176 «ναι» με ρωγμές στα κόμματα





Με ευρεία πλειοψηφία 176 ψήφων υπέρ, έναντι 76 κατά και με 46 αποχές και 2 παρών ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια. Από τη διαδικασία προέκυψαν «ρωγμές» στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς. Ειδικότερα, για τη Ν.Δ. ψήφισαν «ναι» 107 βουλευτές, «όχι» 20 βουλευτές και μετρήθηκαν 31 αποχές. Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης αγνόησε την κομματική πειθαρχία και δεν προσήλθε στη Βουλή, αναφέροντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι βρίσκεται σε χειρουργείο, ενώ η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε παρών επί της αρχής. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ 11 διαφωνούντες κατευθύνθηκαν στην αποχή, στάση την οποία ακολούθησαν και οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές της Νέας Αριστεράς. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στην ομιλία του ότι «ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη». Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.
176 «ναι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
16.2.24

Οι Καμμένοι της ιστορίας



Ναπολέων Λιναρδάτος 

 

Φαντάσου πως εργάζεσαι σε κάποιο υπόγειο στο Μαξίμου στο τμήμα Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς (ναι, σίγουρα υπάρχει τέτοιο τμήμα). Η περίπτωση του Πάνου Καμμένου είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για το συγκεκριμένο τμήμα. Με δεξιούς ψήφους στηρίχθηκαν στα χρόνια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ακροαριστερές πολιτικές, που όχι μόνο ήταν ανάθεμα για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους, αλλά και για την πλειονότητα των κεντροαριστερών ψηφοφόρων. 

 

Πριν καν φτάσουμε στην αποχώρηση του κ. Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, το κόμμα του είχε επί πέντε χρόνια στηρίξει ανοιχτά σύνορα, ελεύθερο σε τρομοκράτες, μπαχαλάκιδες και εγκληματίες, άγρια φορομπηχτική πολιτική, αποεθνικοποίηση κράτους και παιδείας, και γενικά όλη την γουώκ (woke) ατζέντα. Το μόνο αντάλλαγμα; Μερικές κυβερνητικές θέσεις για αυτόν και κάποια στελέχη του κόμματος του. 

16.2.24

Ερντογάν για υποψήφιους Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: Θα ψηφίσω όποιον δεν στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο


Το Bloomberg μεταδίδει ότι η Τουρκία θέλει διαβεβαιώσεις από τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε προτού η Άγκυρα εγκρίνει την υποψηφιότητά του να είναι ο επόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.
Σε ανταπόκριση των Selcan Hacaoglu και Cagan Koc με τίτλο Turkey Wants Rutte’s Neutrality Promise for Backing His NATO Bid, σημειώνεται μεταξύ άλλων.
Η Τουρκία θέλει να διασφαλίσει ότι ο Ρούτε -ή οποιοσδήποτε άλλος υποψήφιος- δεν θα έχει μεροληψία υπέρ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της συμμαχίας, και ιδιαίτερα ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις από τα κράτη μέλη της ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρο, ανέφεραν πηγές υπό το καθεστώς ανωνυμίας επειδή πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα.
16.2.24

Γιώργος Αϋφαντής: Οδηγούμαστε και μαθηματικά σε… παράδοση

 

16.2.24

Η αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου που θέτουν οι Τούρκοι με τους Αμερικανούς να τους «κλείνουν το μάτι»


Γράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ*
Με αφορμή την αεροναυτική άσκηση που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα από τη χώρα μας (ΤΑΜΣ Τρίαινα) στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο (ανάμεσα σε Ψαρά και Χίο και περί την Κάρπαθο, όσο και προς την Ανατολική Μεσόγειο), η Τουρκία εξέδωσε τρεις διαδοχικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους (NOTAM) στις οποίες επανήλθε στην ορολογία περί «αποστρατιωτικοποίησης».
16.2.24

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση θα την ξεκόψει από την πραγματικότητα και την κοινωνία

 




Σε μια εφ΄ όλης της ύλης αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Ο πρώην πρωθυπουργός καταλόγισε υπερβολική αυτοπεποίθηση στην κυβέρνηση που μπορεί, όπως είπε, να την ξεκόψει από την πραγματικότητα και την κοινωνία και σχολίασε δηκτικά πως δεν γίνεται έτσι η στροφή προς το κέντρο. 

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι υποχρεωτικός. Αν θέλει μία χώρα να το κάνει, αν θέλει όχι. Άρα ξεκινάει από ένα ψέμα. Όλη η επιχειρηματολογία υπέρ της ψήφισης του έχει ξεκινήσει από ένα ψέμα”, είπε και αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα ότι αποτελεί δέσμευση της παράταξης. “Ε, λοιπόν, δεν είναι δέσμευση! Ποια ακριβώς δέσμευση έχουμε αναλάβει;”, διερωτήθηκε και υποστήριξε ότι “ποτέ δεν δεσμευθήκαμε ότι θα αποδεχθούμε όλα όσα οι ΛΟΑΤΚΙ διεκδικούν ως “δικαιώματα”

16.2.24

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας για «αποφυγή προκλήσεων»!

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του γιατί όπως είπε «είναι μία καλή ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο για τη διατήρηση του παρόντος κλίματος ύφεσης, η αποφυγή οποιωνδήποτε προκλήσεων, οποιωνδήποτε ενεργειών, μπορεί να δυναμιτίσουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή».
16.2.24

Τα σημαντικότερα σημεία της κοινής συνέντευξης τύπου Ερντογάν - Σίσι


Οι πρόεδροι της Αιγύπτου και της Τουρκίας και οι σύζυγοί τους στο Προεδρικό Μέγαρο Ittihatiyah στο Κάιρο (AFP)
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, όπου ήρθε για να έχει επίσημες επαφές, πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι μετά από κατ’ ιδίαν συνάντηση και μεταξύ των αντιπροσωπειών στο παλάτι Ittihadiye.
Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Σίσι και ο Ερντογάν υπέγραψαν μια σειρά συμφωνιών και μνημονίων κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών.
16.2.24

Ξαφνικά "αδέλφια" Ερντογάν και Σίσι με τις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας να αναθερμαίνονται για τα καλά!


Το κλίμα θερμό, οι δηλώσεις που έκαναν θερμότερες και στην Αθήνα θα πρέπει να τις διαβάσουμε πολύ καλά και κυρίως η κυβέρνηση που παρουσίασε τη συμφωνία με την Αίγυπτο ως μέγιστη επιτυχία που θα προκαλούσε μεγάλο πρόβλημα στα τουρκικά σχέδια. Η αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-Αιγύπτου δεν θα ήταν πρόβλημα αν υπήρχε έστω η αίσθηση πως η ελληνική κυβέρνηση είχε πράγματι τον ενεργό ρόλο που διαφημίζει πως έχει στην περιοχή. Η πραγματική ζωή δεν την επιβεβαιώνει και οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών μόνο αισιόδοξες δεν είναι. Ο Ερντογάν πήρε τα μαχητικά αεροσκάφη που ήθελε από τις ΗΠΑ και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να κάνει συμφωνία και με την Αίγυπτο του Σίσι. Αν το πετύχει τότε κάποιοι στην Αθήνα θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ.
15.2.24

Χαράτσι στα φάρμακα: Η θύελλα αντιδράσεων, οι εξηγήσεις του υπουργού υγείας και το παράδειγμα του πρόεδρου του ΠΦΣ στο topontiki.gr που ξεκαθαρίζει το τοπίο

Η Θέση του Υπουργού είναι  πλέον στο σπίτι του.
 

Θύελλα αντιδράσεων από τους ασφαλισμένους έχει προκαλέσει το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα, που αυξάνει το ποσοστό συμμέτοχης των ασθενών από 0%, 10% έως και 25% με συνέπεια, έκπληκτοι, να βλέπουν ότι βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι οργισμένοι ασθενείς από την περασμένη Δευτέρα 12 Φεβρουάριου, που ισχύει το νέο δελτίο τιμών, ξεσπούν στους φαρμακοποιούς γιατί βλέπουν ότι το ίδιο φάρμακο που έπαιρναν ακόμη και δωρεάν, τώρα πρέπει να το πληρώσουν από λίγα ευρώ έως και δεκάδες ευρώ το κάθε κουτί!

15.2.24

ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με πέτρες και χημικά στο ΑΠΘ – Δείτε LIVE


 Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί τόσο η περιοχή περιμετρικά του ΑΠΘ όσο και εντός του campus.

Μετά την πορεία κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Δείτε live εικόνα:

15.2.24

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα του Κασσελάκη δύσκολα λίγο πριν το συνέδριο- Στο "μικροσκόπιο" ο Πολάκης για το γάμο ομοφύλων

 


Της Νίκης Ζορμπά

Οι αιφνιδιασμοί που επιφυλάσσει ο Στέφανος Κασσελάκης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν το ήδη βαρύ κλίμα παρότι γίνεται προσπάθεια για αυτοσυγκράτηση στο φίνις για το έκτακτο συνέδριο, ώστε να μην δημοσιοποιηθούν έτι περαιτέρω οι διαλυτικές συνθήκες που επικρατούν στο κόμμα. 

Βουλευτές και στελέχη υπέστησαν μεγάλο "αδειασμα" με την απόφαση του προέδρου τους να δώσει το παρών στην εκδήλωση των τριών, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα η "γραμμή" που δινόταν είναι της επίθεσης απέναντι στον Διονύση Τεμπονέρα και γιατί άνοιγε διάλογο με τους "αποστάτες" της Νέας Αριστεράς, κλίμα που επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο χθες, με νέα εμπρηστική παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη.

15.2.24

ΑΙΣΧΟΣ! Αυξήσεις στα φάρμακα με υπουργική απόφαση - Ανεβαίνει έως και 80% η συμμετοχή των ασφαλισμένων

Βρήκε τη..."λύση" ο Γεωργιάδης!!! (Ποιος άλλος;)
ΑΑ
 

Το υπουργείο Υγείας μειώνει την ασφαλιστική τιμή των φαρμάκων ανεβάζοντας τη συμμετοχή στη λιανική πώληση των σκευασμάτων.

Αυξήσεις σε περισσότερα από 1.700 γενόσημα φάρμακα περιέχει το καινούργιο δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε. Οι αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων, που ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας και τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα, έχουν ως συνέπεια τη μεγάλη επιβάρυνση των ασφαλισμένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν υψηλότερη συμμετοχή.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει πως οι φαρμακοποιοί «γίνονται δέκτες οργισμένων αντιδράσεων από πολλούς ασφαλισμένους», οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν πιο ακριβά τα φάρμακα.

15.2.24

Πίσω από το γάμο των ομοφυλοφίλων στη χώρα μας, βρίσκεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων και ο Πρόεδρος της Αμερικής Μπάιντεν!



Γράφει : Ο Αθανάσιος Τσόκας
Μαθηματικός-Ερευνητής

Φίλοι μου Αγαπημένοι!
Σας κάνω γνωστόν ότι από τη δεκαετία του 1960 η Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) προωθεί την ομοφυλοφιλία, διαθέτοντας πακτωλό χρημάτων, για το σκοπό αυτό!
Πίσω από το γάμο ομοφυλοφίλων στη χώρα μας, βρίσκεται η ΝΤΠ και ο Πρόεδρος της Αμερικής Μπάιντεν!

Πέρυσι το 2023, η ΝΤΠ που έχει την έδρα της στην Αμερική, διέθεσε για τους ΛΟΑΤΚΙ και την υλοποίηση των σχεδίων τους, 4 δισεκατομμύρια δολάρια! (αντιλαμβάνεστε που πήγαν όλα αυτά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια)!!!.
Για εξαγορά συνειδήσεων Ηγετών και άλλων Αξιωματούχων!!!
Στόχος της ΝΤΠ, Φίλοι μου, είναι να χτυπηθεί η φυσιολογική οικογένεια, που είναι το θεμέλιο, για τη αέναη συνέχιση του κάθε Έθνους!
15.2.24

Τρομακτικές στιγμές για 84χρονη στο Περιστέρι: Κακοποιοί την ακολούθησαν μέχρι το σπίτι της

Τον τρόμο έζησε μία γυναίκα στο Περιστέρι, η οποία μπήκε στο στόχαστρο ληστών.

- Ή η δικαιοσύνη πρέπει να αλλάξει τακτική αντιμετώπισης των κακοποιών αυτών, ή η Αστυνομία πρέπει να... βελτιώσει τη διαμονή τους στα Αστυν. Τμήματα, ώστε να μην έχουν διάθεση να επαναλάβουν  το
...θεάρεστο έργο τους. (Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρεται αν οι κακοποιοί ήταν ...Απάτσι, Κομάντσι, Αραπάχος ή Βρωμά!)
Α.Α

 Στο στόχο ληστών μπήκε μια ηλικιωμένη γυναίκα 84 ετών. 4 τέσσερις κακοποιοί την ακολούθησαν μέχρι το σπίτι της στην περιοχή του Περιστερίου.

15.2.24

LIVE η συζήτηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία

Αφού επιλύσαμε ΟΛΑ τα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα, βρήκαμε χρόνο να ασχοληθούμε με...πρωκτολογίες! 
Α.Α
 

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, σήμερα, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. Το βράδυ θα γίνει η ονομαστική ψηφοφορία, αφού έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 13:00, ενώ η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται στις 18:00.

15.2.24

Γιατί η Ρωσία θέλει να στείλει πυρηνικά στο διάστημα; Για «σοβαρή απειλή» κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

 

Πυρηνικά στο διάστημα θέλει να στείλει η Ρωσία. Συναγερμός για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ την Τετάρτη με έκτακτη σύγκληση στο Κογκρέσο της «Επιτροπής των Οκτώ» αναφορικά με πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ πίσω από την οποία βρίσκεται η Ρωσία, κατά τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC News δύο πηγές που γνωρίζουν τις διαβουλεύσεις στο Καπιτώλιο είπαν ότι οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με τους Ρώσους που θέλουν να τοποθετήσουν ένα πυρηνικό όπλο στο διάστημα.

15.2.24

«Ρωγμή» στο μέτωπο των αγροτών ενόψει της κλιμάκωσης




Σήμερα η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών που αποχώρησαν από το μπλόκο του Πλατυκάμπου


Aποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρουσιάζονται οι περισσότεροι αγρότες, ωστόσο υπάρχουν και οι φωνές εκείνων που εκτιμούν ότι η περαιτέρω κλιμάκωση δεν πρόκειται να αποδώσει περισσότερα. Κρίσιμη ημέρα πάντως φαίνεται ότι θα είναι η σημερινή, καθώς σχεδιάζεται η πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης, ανάλογης εκείνης που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια πριν από μία εβδομάδα, προκειμένου να χαραχτεί κοινή πορεία και να μην εμφανιστεί διχασμένο το κίνημα. Η σύσκεψη όλων των μπλόκων πιθανότατα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο σημείο, στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα.